42876
-
#34148 Ez mindig így volt . -
Thread #34147 Szerintem a nemreg felrakott Fonsecker hangokat valamelyik update gyarira cserelte vissza. Raadasul a BMW M3 GT2nel nem volt hang, a GUID-ot torolni kellett.
Ez most az AC bosszuja a Fonseckeren, vagy ez mindig igy volt, minden update utan paranoia? -
#34146 oké, de itt az AC-ban nem lehet gombra rakni a kuplungot :D -
#34145 Én is ezt csináltam, teljesen jól működött. -
#34144 Na majd visszaterunk erre:)))) -
#34143 En regen, amig nem volt 3 pedalom, a baloldali pillangora raktam a kuplungot. Eloszor furcsa, de utana reflexbol ment;)
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.12.12. 17:39:37 -
#34142 nincs valamilyen lehetőség olyan automata kuplungot bekapcsolni, hogy visszaváltásnál ne kelljen teljesen elvennem a gázt majd megvárnom amíg elfogy a fordulatszám ? :D
jó móka a DFGT + H váltó kombó, csak sajnos így AC-ban szinte használhatatlan :-/ -
#34141 Az a "regi" alap totalisan modularis, messze van a drotozgatastol;) Ott nem radrotoznak valamit, hanem total kicserelik az egesz modult, ami ha kell, tud parhuzamosan es kulon-kulon is futni. Naluk minden reszegyseg/engine (DX11, urkozes-tores, anim, hang, realroad stb) 2-3 evig keszult, amire sokszor kulon embert vesznek fel. Gondolhatod, hogy ez messze van a drotozastol;D Szoftver-mernoki (!) szmepontbol, a szimek kozott, valszeg most ez a legprofibb engine (az hogy valakinek tetszik vagy nem tetszik a kinezet, mukodes, vezetes, koncepcio, az NEM ehhez a reszhez tartozik).
Igazabol iR-szinten lehet hosszutavon profi engine-t fejleszteni, de ehhez kell penz, ember, meg persze meg penz! :))))) Emiatt sem erdemes hasonlitgatni a tobbiekkel.
Amikor megtehetik, hogy csak az utkozes modellre kulon embert vegyenek fel vagy egy-egy auto beallitasaihoz kulon igazi versenymernokot alkalmazzanak, az azert mas kategoria, amikor Kunos egyedul mindent megcsinal, az autokat meg Aris allitgatja:D
Ha igy nezzuk, az AC brutalisan profi cucc (mukodes, kinezet, tartalom), a lehetosegek-ar-ertek aranyaiban!!!!! -
#34140 IR omenje az, hogy nem lehet a vegtelensegig drotozni azt a regi alapot.
AC elonye ketsegtelenul az, hogy azt viszont meg sokaig lehet fejleszteni. -
#34139 Igen, en is ezt szoktam mondani, a valodi lenyege ugy sem ezek az osszehasonlitasok, foleg nem igy hatulrol, TV kamerabol, allokepen es hasonlok, hanem verseny/vezetes kozben, cockpitbol. Abbol meg totalisan mindegy, mindketto marha jo, mas-mas stilusban.
Ezek miatt a brutal elelmosasok meg tukrozodesek is feleslegesek, mert azokat sem lehet latni normal hasznalatban. Tukrozodes az iR-ben nincxs is, talan nem is lesz meg a DX11-gyel sem (max opcionak), teljesen felesleges eroltetni vele a gepet. Raadasul ott csak cockpitbol lehet versneyezni, onnan meg semmit nem latni belole, jo a kamu:DDD
Es mivel az iR-ben van kulon replay/spectator bealllitas a grafikahoz, aki kivulrol nezegetni akarja, ott felhuzhatja a dolgokat (ha lesz DX11, valzeg ott lesznek extras dolgok is, melysegelesseg most is van, raadasul profi, kamera blendet es targytavolsagot lehet beallitani, az alapjan szamolja a melysegelesseget:DDDD Tipikus iR, meg veletlenul sem egy csuszka, aztan jo az:DDDDDDDDDD ). -
#34138 Csak ugye nem felulnezetben vezetunk, kene egy kep fulkeböl, ellenfenyben mondjuk McLarennel :))))
Gyanitom ott mar nem kell sokat nezegetni melyik a jobb, szebb latvanyra :))) -
#34137 Persze a betoltesi ido hasonlitasanal, a reszletessegen felul az is szamit (valszeg nagyon), hogy mig az AC-ban statikus az aszfalt (vagyis tudja valtoztatni teljes palyara ervenyesen a tapadast), addig az iR-ben mar valodi RealRoad van, ami ugyanugy maceras mint az rF2. Vagy "centinkent" szamolja dinamikusan a gumizodast, a tormelekeket, a tapadast, hofokokat. Es mivel az aszfalt homersekletnel szamolja az arnyekokat is, igy gondolm betoltesnel elmaszatol vele, amig az epuletek,keritesek, fak es egyebek arnyakainal az aszfalt homersekleteket beallitgatja:DDD
Ez ismet olyan kulonbseg, hogy az AC-nak sose lenne ilyenre kapacitasa, es nem is feltetlenul kell bele, de ettol gors. Az iR-nek meg ez kell, sot lesz meg dinamikusan, fizikabol koszolodo palya, gumik meg mittudomenmegmi:)))) -
#34136 Plusz ehhez, hatterkep, "melysegelesseg", vagyis ambient vagy "legtomeg" szamitas stb;)
Az iR-ben nem csak latvany a hofok vagy a paratartalom, beleszamit a menetteljesitmenybe is.
Beallitastol fuggoen sok lehetoseg van, ez csak 3 pelda, elsosorban a tavoli dolgok latvanya szamit.
Az elso kep meleg ido, nulla paratartalom; a masodik hideg ido es 100% para; a harmadik hideg es 5% kod. Persze, ossze-vissza lehet ezeket allitgatni, ezek csak peldak.
Vagyis az iR is tud normalisabb "hatteret", meg igy DX9-ben is, csak a lenti videoban nem olyan beallitas volt.
Es ez most NEM iR hype (!), egyszeruen csak a ket program kozti koncepcios kulonbseg, melyiknek mi a fontosabb, milyen dolgokat jelenit meg, es az mennyire akarja/tudja fizikaban szamolni!
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.12.12. 12:07:50 -
#34135 Mintanak osszhasonlitasok.
-
#34134 Es az AC nagy elonye, hogy lehet egyszerusitettek a modellek, de a kozvetlen palya szele "dinamikusabb" (kismillio "3D-s" fu :P), es pl. Nurrburging GP-t betolti 15-30sec alatt, amig az iR +4 perc alatt! :)))) Meg egy extras gepen is +2.5perc;) -
#34133 Szerintem meg ket kulon jatek, mindkettoben nagyszeru dolog , hogy bekerult !
Nem regen meg almodni se mert senki szkennelt nordrol ! :)
Egyik jatek ezt tudja masik azt, mindketto eleg pontosnak tunik, hogy mas nehol a fa, meg a kretarajz, az mar nem szamit . -
#34132 Mindkettonek vannak jobb pillanatai es beallitasai, de az iR a DX9, a statikus bevilagitas es a hatter miatt ennyit tud, az Ac meg ennel sokkal latvanyosabb is tud lenni (jobb napszak, fenyek, arnyekok, foleg cockpitbol).
Az iR legnagyobb gondja, hogy nincs rajta semmi "utomunka" (nem csak a kapcsolhato PP, hanem az alap renderhez tartozo DX11 dolgok, pl. a hatter bevilagitas es szinek), az iR-ben van egy hatter kep, aztan annyi. Ami az ilyen helyeken latszik a legjobban:
-
#34131 nekem őszintén szólva egyik sem tetszik igazán (a videón! mert élőben, nálam, ac-ben szép/szebb, ahogy magamnak beállítom), itt most nagyon látni, h elavultak a játékokat hajtó graf motorok - főleg az iracingnél (bár a youtubehomály sokat elfed)
(viszont a szemnek kellemesebb bevilágítás miatt első blikkre azt éreztem, hogy "úúú, mennyivel szebb az iracing", ez később a totál "egyfényű" domboldalakon hamar elmúlt)
nincsenek illúzióim, úgy néz ki sosem lesz igazán szép és korszerű szim (amiben ráadásul van igazi, jó szingli karrier), valami módon mindnek kilóg a bele :)) -
#34130 A Kisfiat az SQ váltós lesz vagy H ..?
Látok ezt is azt is YT-on ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.12.11. 19:54:20 -
neilszab #34129 Hát én pedig Post-Processing nélkül hajtom az AC-t, mivel versenyzés közben nem nagyon tudom megkülönböztetni az on/off állapotokat, vagy ha mégis igen, akkor nekem a PP kicsit "mesterkéltnek" tűnik, engem például zavar. PP nélkül is fényévekre van a grafika a korábbi generációs címektől az én meglátásom szerint. -
#34128 Sajnos Digiptost, gyorsan megcsinalnak promo cuccokat, de a reszletekre nem figyelnek Pl.: azonos fenyek, napszak, vagy hogy pontosabban osszevagjak a videokat.
Az osszehasonlitas amugy is csak "tajekoztato jellegu", mivel az iR csak DX9 es nincs benne SEMMI postproces, HDR, bloom vagy hasonlok. Nyersen ennyit tud;) Majd talan jovo tavasszal lesz DX11, de a postprocess meg akkor is kerdeses. Pedig az rengeteget dob rajta! Anelkul az AC natur rajzfilm lenne;))
Meg az iR-ben sem dinamikusak a felhok, egyszeru hatter kep. Vagyis se arnyek, se semmi. Ugyanugy mint az AC-ban, de az AC legalabb ronda, a gagyi ismetlodo, forgo 3D-s felhoivel;)))) Az rF2 es a CARS tud dinamikus felhoket, arnyekokkal meg egyebekkel.
A palya tuti nem egyfroma, az iR teljesen sajat szkennelest es megoldasokat hasznal.
Sot, az engine a "nyers" szkennelt point cloud-ot is meg tudja jeleniteni, lehet allitgatni a pontok meretet, surruseget, lathatosagat, es a felkesz palyan lehet ponyok kozott autozni;) -
#34127 Ja, nem! Félreértés ne essék! Nekem mind a kettő tetszik, csak a videón jobban megfogott az iR. :))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.12.11. 15:27:50 -
croatianus #34126 Még ha kamu is a nagyrésze.
Összességében még az AC-ben is több graffiti van, mint a valóságban. Amúgy nyilván változik - felujítanak szakaszokat/lekopnak/újakat festenek fel:
(A madárkaka viszont tényleg kevesebb) -
#34125 Sokat dob rajta, hogy a pályán ott vannak a felfestések végig. -
croatianus #34124 hqx, sertrex, barcalaci:
- Először is, illő lett volna az amúgy marha precíz összehasonlítást ugyanabban a napszakban megejteni.
- Az AC-ban hatszáz féle egyéb posztproceszt állíthatsz be, de ha egyik előregyártott sem tetszik, kitökölhetsz sajátot is, ráadásul ki is kapcsolhatod - van aki arra esküszik.
Azzal egyetértek, hogy egy szimulátorban az egyszerűség sokszor meggyőzőbb tud lenni, a divatos geil effektek haza tudják vágni az immerziót (többek között ezért sem lesz a Dirt soha szimulátor), azonban szerintem ha valamit nagyon eltaláltak az AC-ban, az pont ennek a kibalanszírozása. És itt olyan finomságokról van szó, mint hogy a domboldalak, amíg messze vannak, kékesek, és fokozatosan ződülnek közelebb érve. Ezzel azért jópár köbméter hegyilevegőt sikerül belecsempészni a monitorba.
Az IR-t amúgy nem igazán ismerem, de ha ott viszont valós felhők vannak, amik árnyékot vetnek, akkor azért meg egy nagy +1 oda.
A pálya-volnalvezetés meg annyira ugyanolyan, hogy nem csodálkoznék, ha ugyanaz a mesh lenne.
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.12.11. 14:17:25 -
#34123 Tényleg. :)) Bár a felhők mennyisége alapján, szerintem túl éles az árnyékok kontúrja. Ilyen inkább verőfényes, felhőtlen napon szokott lenni. ;) -
#34122 meg a felhők is szépek:) -
#34121 Az a magas pingek miatt van. 50-60-as pingnél már elkezdenek ugrálni az autók. Nálam ugyan ez a gond. Régebben semmi probléma nem volt, most meg van hogy felmegy egyes szervereken 100-200-ra is. A szerverre való ki/be lépkedéseknél is akadozik. Régebben ezzel sem volt gond. -
Pitti #34120 Hát sajnálom... azért is furcsa, mert én rengeteget szenvedtem ezzel SLI-ben volt két elég erős kártyám, és online úgy sem volt jó. CPU nem nagyon van erősebb amit betehetnék. (i7 4970)... Aztán jött a többek által javasolt static és low füst beállítás, és minden bajom megszűnt. Alig alig van lagg, akadozás meg egyáltalán semmi... -
#34119 Az iR-es tetszik jobban. Igaz, hogy újabb, mint az AC-ben, de valahogy, régibbnek, használtabbnak tűnik. Természetesebbek a színek is. Szóval patinásabb. -
hqx #34118 200$ egy autó!:D
-
hqx #34117 iR-es jobban tetszik. A fények, a fák, meg úgy az egész pálya. -
#34116 Kábé! -
#34115 -
#34114 Mire jo ? Mutogatni a cirkuszban ? :) -
#34113 Háááát! Lehet, hogy van jobb kis Fiat. :DDD
-
#34112 -
#34111 Sajnos nem segített, de azért köszönöm a tippet. Valahányszor felmegyek a legutóbbi patch óta és rákérdezek a chaten, sokan írják, hogy játszhatatlan lett nekik is, szóval ez szerver oldali gond lesz. Biztos vagyok benne, hogy a jövőheti frissítéssel meg fog oldódni, de azért hetek óta ez a játék elég nagy tömegek számára játszhatatlan. -
#34110 Csak a versenygumik, azok...... :) -
Pitti #34109 Mostanában, amikor ilyeneket olvasok tőled, akkor mindig feltekerek a bannerre, hogy ez tényleg az AC topik-e