42876
-
#34869 két órás filmeket nézek VR-ba, és nem kapott az agyam görcsöt (eddig) :D, sőt mikor leveszem nem kell dörzsölni a szemem vagy visszaszoktatni a fókuszt. A lencséket be kell állítani az egyénnek megfelelően, mert máskülönben mintha csak egy más szemüvegét vennéd fel, ez is olyan, persze hogy rosszul leszel. Erre figyelni kell, de a valszeg a saját VR-odat magadhoz állítod be elsődlegesen, így elég egyszer megcsinálni, aztán jó lesz mindíg.
-
#34868 Jópár embertől lehet olvasni ir fórumon, hogy sok riftezés után megpróbáltak 3 monitorozni, és nem jó :) Annyira rossz nem lehet ha az emberek másfél órás futamokat nyomnak le benne. -
zimapeti #34867 Ami az én (mi) szempontomból lényeges sim az mind támogatja a riftet AC, iR.
fps meg a többi nem érdekel, na jó még az "oktató" filmek:) -
#34866 Legnagyobb baj nem is az, hogy drága és még kezdetleges, hanem, hogy a fene se tudja mi lesz mondjuk jövőre !
Kijön egy játék és előfordulhat, hogy nincs rift támogatás. Vagy más vr eszközt támogat ....
Sokan ráizgultak a vr gyártásra, ki tudja mi lesz a befutó..
Simán előfordul egy ilyen hw-nél, hogy a játékkészítőt megtámogatja a fejlesztésben cserébe csak az ő eszköze lesz támogatva a játékban ...
millió bizonytalan dolog, azért én még ha érdekelne se adnék egy vagyont a lutrira ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.13. 22:10:20 -
unrealnoise #34865 Ezt láttam már, emiatt aztán nem parázok. Persze tuti előfordul majd nálam is, de ugyan már, van hogy a Windows, kormány, meg steam is "hülyeséget" csinál, aztán mégis használjuk. :) No de azért legyen csak jó! :) Még nálam sem biztos az OR. Ki tudja, kínai mérnökök mit nem álmodnak majd össze. DE: jelenleg messze az OR tetszik a legjobban. Design, felbontás, lehetőségek. (Az árát nem írom :D) -
zimapeti #34864 Nem kell nyomkodni semmit, ez az elveszti annyit jelent, hogy megakad a kép egy pillanatra, ami monitoroknál is gyakori jelenség csak ott nem ennyire zavaró. -
#34863 Gondolom ez pont egy gombnyomással orvosolható, amivel megadod neki az új középállást. Pont mint freetrack-nál. -
zimapeti #34862 Ebben a videóban mondja a fiú,
de ő rutinos tesztelőként rángatta a fejét rendesen, szimulátorozás közben elég ritkán kell pörögnöd mint a búgócsiga.
Természetesen tudom annyira hirtelen rángatni a fejem, hogy elvessze a dk2 is a pozíciót, de ez elég ritkán fordul elő, nem teljesen életszerű vezetés közben. -
#34861 köszi :)
ameddig eljutottam ezzal készítettem, de utána kézzel is sokat kell ám editálni, nem éppen teljes a cucc :)
a vesszőhiba meg mindenhogy bekerül, ezzel a programmal is - ugyanis nem ellenőriz, hiszen nem tudhatta a fejlesztője, hogy ez gond :) -
Hasselhoff72 #34860 Ha az alábbi kis teszt kb közelíti a valóságot akkor számomra egyértelmű hogy várni kell minima a 4k-ig sajna:( Természetesen kipróbálom a véglegest és majd alkotok véleményt.
Utoljára szerkesztette: Hasselhoff72, 2016.01.13. 20:25:26 -
unrealnoise #34859 Látod, az ilyen hiteles információk miatt szeretünk téged. Elmondanám, hogy NINCS a piacon olyan termék, amely valamilyen, akár egyes profi tesztelők szubjektív véleménye alapján nem pocsék. Lehet volt ilyen mint írod, lehet nem és csak túlzott az illető. A gond itt sokféle lehet még, de kötve hiszem, hogy az lenne az általános, amit te írsz... Pláne, ha ekkora gond lenne vele, akkor rég erről szólna minden cikk az Oculus Rifttel kapcsolatban, ehhez képest én még csak nem is hallottam róla. Szóval biztos nagyon hiteles. :D -
#34858 De fel kell, annyi pixelt latsz amennyit az egyik kijelzo tud .... -
#34857 En azon akadtam, fel higy valami teszten azt mondta a csavo, higy tok jo, harom perc alatt csak egyszer vesztette el a kovetest :)))
Az tenyleg jo lesz :)) -
#34856 Na meg nem beszelve a felskalazas lehetosegerol, ami pont az elekre van jo hatassal, gyakorlatilag minimalis terhelessel. Ahogy pl mar az xbox360 is mukodott fullhd felbontasban. -
#34855 Vannak itt azert eleg sokan, akik 3 monitorral toljak min 60 fps-el. 6,2 millio keppont. Egy-ket extra effektol megszabadul az ember maris 90 fps. A 4 k kozelebe (8,2 millio keppont) szamitas kozelebe van. Azt nem tudom fel kell e szorozni 2-vel oculus eseteben, de szerintem nem.
De ha mar szorjuk a penzt, akkor ket kezzel legalabb, veszunk hozza grafkartyat is, addigra lesz uj, a kinai oculus ugyis felaron lesz :)
Valahogy bennem pont forditva jar az ora mint benned, mert megvennem, mert rohadt kivancsi vagyok ra, de ha jovore csak 1,2 x nagyobb felbontasu kijelzo, plusz gyermekbetegsegeket javitott valtozat lesz. Netan alapbol jar hozza a iranyito, ami most meg nincs kesz, akkor a kardomba dolnek. Persze el lehet adni a regit, ilyen ez a pop szakma mint tudjuk, de a turelem jo ereny :)
Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.01.13. 19:32:44 -
unrealnoise #34854 Továbbra is azt írom, hogy nem értem. Nektek van olyan GPU-tok, ami lekezel ilyen jól ilyen paneleket ilyen magas frémrátával? Ha nincs és nem terveztek egy csomót kiadni rá, akkor nem tudom itt egyesek mit várnak. :D
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.13. 19:21:59 -
unrealnoise #34853 Én ránéztem a plazmámra, és... és... néztem tovább, mit néztem, bámultam a TV-m, hogy aztán... igen, ohh, istenem: könnyezve ismertem be, hogy se 3D, se 110 fokos látószög, se igazi mélység, se mozgáslekövetés. Ezt már zokogva és alig látva írom: szar. Úgy ahogy van... -
#34852 Hogy en is kicsit elore szaladjak az idoben, szerintem amiben meg lehet bizni, ahogy porognek manapsag a kinaiak a koppintasban, mar ev vegen lesz oculus gift, meg HVC FIVE, meg mindenfele, nagyobb felbontasu kijelzovel is. Mondjuk biztos lesz gyengebb pontja pl a lencse. De hamar lesznek akik osszehasonlitjak es lehet majd valogatni remelhetoleg.
@Bardocz benyomtad a low persistence gombot? Azzal a regi es uj kijelzok kozotti kulonbseget probalja bemutatni, utobbinal nalam egybol eltunik a szedulos effekt.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.01.13. 19:21:08 -
zimapeti #34851 Én már feladtam, felesleges győzködni bárkit is olyan valamiről amit még nem látott, nem próbált, meg különben is 5 centiről nézni egy telefont? Én közel hajoltam a monitorhoz, szar csupa pixel -
#34850 Regi csoves monitorokat ne keverjuk ide, ott meg nem voltak pixelek a kijelzon. -
Jackal #34849 Majd a 4k-s lesz az első élvezhetőbb verzió, de még az is recésebb lesz mint most egy fullhd, monitoron.
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2016.01.13. 18:21:43 -
unrealnoise #34848 Nekem a dinóstól is leesett az állam és még sok más embernek is. Nem értem gyerekek. Nem értem.
Nem vagyok én akkora VR buzi, mint hiszitek, hiszen nem rendeltem elő első nap (nem is fogom), és nem intéztek külföldi rokonnal ezt meg azt (pedig lehetne!)..
Szóval: Régen elszimeztem én 1024-es sőt, 800*600-as felbontás mellett is. :D Mit oda élsimítás, haggyuk már' :)
Most itt egy eszköz ami sokkal többet nyújt autóvezetés élményre, mint eddig bármi hasonló. És szar a felbontás miatt. Holott olvasd el az előző mondatot. Értem én, hogy változnak az idők, de azért ne csináljuk úgy, mintha hányni kellene ettől a felbontástól!
Sőt. Sokszor mondtam már a dinós példát, hogy hát az milyen volt. Nos akkor én most azt mondom, én még akkor is az Oculust választanám a natív 1080p-s TV, monitor helyett, ha a CV1, csak DK2 belsőt kapott volna. Egyszerűen egészen más világ.
De legalább egyben egyetértünk. Ez tuti nagyot fog szólni, és bizony akár az autós játékok, szimulátorok népszerűségének növelése is sikerülhet a VR eszközökkel.
Miért? Mert VR szemüveget viselni egy arcade cuccvban, biztos fun, de érted. Beülsz, VR fel, Ferrari be, Monaco: aztán csapassad. Tényleg jó fizikával, tényleg jó VR headsetben tényleg olyan, mintha ott lenne az ember, egy arcade cuccban a fizika megöli az ilyen illúziót :)
Nah kicsit előreszaladtam. :) -
Pitti #34847 én azt nem értem miért nem rakták már be 90fokkal elfordítva a kijelzőket... 1200 vízszintesen sokkal többet ér mint függőlegesen... FOV is vízszintesen kell nagyobb... 1080 pont elég lenne függőlegesen... -
#34846 Azért azt erősen kétlem, hogy a rendes úgy néz ki, mint ez a monitoromon. Ahogy forgatom szédülök tőle :D -
#34845 Azzal egyetértek, hogy lesz valami ebből, de hogy ez még nem az , az tuti.
Plusz add hozzá, hogy ez nevetségesen kevés pixel még jó szét is van húzva, 110 fokra, vagy mennyire ?! -
Pitti #34844 az egy nagyon rossz félrevezetés, hogy a két kijelző felbontását összeadva hirdetjük, gyakorlatilag a látható kép 1080*1200 csak ugye mindkét szemünk megkapja azt a képet ami a 3D élményt tökéletesen adja. De nem lesz 2160 sosem, csak jobban hangzik. Hang is ilyen, ha a jobb fülem is hall 50dB hangerőt meg a bal is akkor az 100dB??? Ledes izzókat is így hirdetném 800lux a jobb szemnek meg 800 a balnak az 1600 lux
A kép amit látunk az 1080, és az bizony nagyon kevés. Hiába a tökszuper szenzor, meg 90Hz, meg lagmentes forgolódás... engem az érdekel, hogy mit látok és hogyan.
Biztos vagyok benne, hogy néhány éven belül lesz itt csoda VR amitől leesik az állunk én hiszek benne, de ez még nem az...
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.01.13. 17:54:23 -
#34843 Mit bánom én hány embernek tetszik ,rég láttam ilyen kicsi felbontásban bármit is, mellbevágóan rossz , élvezhetetlen, főleg messzebbre nézve ....
Tudtam, hogy kicsi a felbontás, de fizikailag még nem láttam, szóval ez felejtő úgy ahogy van ..nekem ! :) -
unrealnoise #34842 jólvan. tudjuk. neked szar minden. kézcsók.
Amúgy komolyan olyan buta vagy, mint a ***. Förtelmesen rossz, két fillért nem ér, mindenki hülye akinek tetszik.
Áruld már el, hogy szerinted a többi érték, paraméter, a tudás, az élmény nem számít mi?
Plusz egy kérdés, Jancsi. PRÓBÁLTAD MÁR bármelyiket is?
Mert az egód az nagy, azt már tudjuk.
RÁADÁSKÉPP értem én, hogy nem a legjobb még a felbontás, de PONT egy szimes topicban kiakadni ezen így, holott az összes többi paraméter adott egy olyan szimes élményhez, amilyenben még sosem volt részünk. (Magas képfrissítés, jó betekintési szög, OLED kijelző.)
De persze FOSSZAR az egész. Ritka szar lehet neked, ha minden ennyire szar. Én sem vagyok hurrá-optimitsa az életben, sőt, de azért nah...
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.13. 17:37:49 -
#34841 Ez a felbontást mutatja, hogy néz ki a rift ?
Hát ha ilyen ,ez húsz fillért nem ér ! förtelmesen rossz ! -
#34840 Csak 2160 x 1200 lesz a felbontása még QHD-se, de kezdetnek nem lesz rossz :)
Kínai Oledes 4K-s kijelzőjű telőt vadászok, aztán azon csapatni a 3D filmeket minőségi keretben/lencsékkel (Samu féle Gear VR koppincsokból is van jó pár már, ami működik minden telóval, nem úgy mint a GearVR.... és hasonló minőség ráadásul) és végre valódi FHD-ban szemenként, pixelrácsmentesen! Sima Oled FHD-n is beszarás a filmezés, de 4K-ban WOW lesz :D, bár ez év végi projeket csak. -
GeriDoc #34839 1440p 16:9-ben. -
unrealnoise #34838 Kurva jó! A CV1 jó, kár, hogy a felbontása nem tudom, hogy jött ki :D
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.13. 15:54:32 -
#34837 most akadtam ra.
oculus rift simulator
Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.01.13. 15:47:38 -
#34836 Hát ezaz, hiába a sok mag. Használtam olyan programot már, ami kihasználta mind a 4 magot, 32-t is kihasznált volna, de az nem szimulátor volt :D -
#34835 Azert magokat lehet meg a prociba pakolni, 8db-ig kenyelmesen mehet, aztan meg johetnek a 2-4 processzoros gepek:))) Persze azokhoz szoftver is kell, mert amig alapveto gondokkal kuzdenek, ugy sem hasznaljak ki normalisan meg a mai procikat sem. Kiveve a nagyobb profi cegek. De hat a garazs szimes cegek kicsit meg messze vannak toluk:P -
#34834 Nem is tudom, hogy lesz-e itt hatalmas fejlődés cpu meg gpu fronton a közeljövőben. CPU már az elméleti határnál tart majdnem sebességben, a szilíciumból többet nem igazán lehet kihozni. -
unrealnoise #34833 Lényegében valóban igaz amit írsz. De azért itt egy NULLÁRÓL felépített eszközről van szó. Már egyedi, 2 db kijelzővel. Sok, sok, de azért ez nem egy sima telefonkijelző 5 szenzorral. Állítólag baromi könnyű, kényelmes, minőségi. Nah de nem ragozzuk. Pont azért adunk majd ki érte sokat, mert olyan élményt, ad, amit más nem eddig. 20-30 éve semmi. Színes meg HD TV-k ide vagy oda... :) -
unrealnoise #34832 Értelem. Logikus. És úgy van, ahogy mondod. Vártunk valamire. Tavaly csak a VR miatt nem vettem 144 Hz-es gamer monitort. De mit adott volna? 1080p az megvan most is. Gyorsabb képfrissítést. Ennyit.
Egy VR ezzel szemben tudjuk mit ad. Persze drágán, de egészen más, mint a lassan 20 éves játékos pályafutásom során "folyamatosan" bámult 2D-s megjelenítők.
Egy valamit viszont elfelejtesz. Lehet itt nagyobb felbontású VR, meg next gen GPU. DE:
3-4 éve is lehetett 1080p-ben játszani. Meg ma is. A mai játékok (pl. új Tomb Raider majd) 1080p-ben max grafika mellett sokkal több kakaót igényelnek, mint a korábbi évek játékai. Általában. Azaz hiába nem nőtt a natív felbontás, a grafika, textúrák, satöbbi annyit javultak, hogy felbontás növelés nélkül is egyre több és több GPU erő kell. Az, hogy ezt is, meg a 4k-t is megfelelően kihajtsuk, nos, akkora NEXT-GEN GPU ugrás nem lesz szerintem. Hacsak nem két kártyát vesz az ember :D
Nem egy korábbi next-gen GPU és CPU szólt arról, hogy kiadták, és kiderült, hogy oké, hogy kevesebb a fogyasztása, lehet olcsóbb is legyártatni, meg tud egy két eljárást amit a korábbi nem, de teljesítményre annyira sokat egyik sem ugrott.
Jómagam pl most az AMD új kártyái foglalkoztatnak. Nem fogom megvenni az abszolút csúcs cuccukat, de egy erős, felső szint azért jó lenne. Majd meglátjuk, hogy sikerülnek. -
#34831 Szerintem sok embernel nagy a dilemma, gyakorlatilag sok-sok eve, nem jott olyan uj eszkoz ami felcsigazta volna az embereket, mint akar 10 eve, csak egy uj grafkartya teljesitmenye es az altala ezert joval jobb minosegben reszletezettsegben futtathato jatekok.
Majdnem beszippantott a projekor laz, de egeszen mostanaig azok sem utottek meg azt amire vagytam.( vagy draga volt, vagy nem hallottam rola :) )
lg 1000
De most izzik bennem is a laz, vagy, barminek hivjuk. De ha egy evet tudok varni, nezve akar az elmult 5 ev telefon fejlodesi tendenciat, illetve az iden megjeleno direkt vr-hez optimalizalt grafkartyakat, eselyes, hogy jovore legkesobb 2 ev mulva lesz egy 2x, 3x nagyobb felbontasu kijelzovel megaldott ketyere, ugyanezen az aron, illetve egy elfogadhato aru grafkartya hozza, ami alapbol hozza a hozza szukseges tempot az uj felepitesebol adodoan. Persze meg is kell elni, ki is kell birni addig.
Nem vagyok egy "pixelbuzi" , de itt valahogy akkor is zavart. Persze ha tovabb romlik a szemem ahogy oregszem, lehet jovore mar nem fog itt sem zavarni es gond nelkul beruhazok kocsikazni is egy ilyenre. Na majd kiderul, mennyire kap el a hype.
A nagy Kibaszas akkor pl veled is, hogy nem kaphatod kezhez marciusban, vagy mikorra is igertek, holott nalad mar a dontes megszuletett.
-
Hasselhoff72 #34830 Es egy iphoneert hogy lehet kiadni megtobbet?:)))))