42876

banner
  • lac coo
    En nem vagom higy lehet 700 eurot adni ket 30 dollaros kijelzoert, meg 5 dollar erzekeloert ...:))
  • unrealnoise
    Persze tuti lesz jobb változtat, de én ebből nem maradok ki. Pont a 3D-s szobában mászkálós HTC féle VR nem érdekel. Persze attól jó lehet a Steam VR másra is. :)

Nekem elég lesz a CV1 bőven. 90 Hz. Ez több, mint az átlag TV-k, monitorok 50-60 Hz-es frissítése. Már itt nyertem. + 3D, plusz VR.
    Ha valahol élmény a VR, az a szimulátorozás. Már a kezdetektől. De persze egyéni, kit, mi mennyire zavar, de:

Mire olyan VR szemüveget kaptok, amely 4/6/8 k-s kijelzővel lesz szerelve... hát mit ne mondjak, oké, hogy azt megveszitek, csak azt meg is kell hajtani majd... Én annyit nem költök rá, így is extra durva beruházás az Oculus CV1 is.

Azt meg tuti nem várom meg, hogy elérhető áron legyenek ilyen combos GPU-k meg 6k-s VR szemüvegek is :D
  • alma2
    Na igen, te is irtad a dinost lattad, ott engem sem zavarna, csak pont az autos jatekok a rakfeneje szerintem ezeknek a kis felbontasoknak, mint ahogy lent kifejtettem na es csunya modon de mar mas emlitette a repulos jatekok, tavolban egy folyo pl ahogy kanyarog, az sem lehet szep latvany rajta :)
    Autos jateknal gyakorlatilag folyamatosan a leheto legtavolabbra fokuszalsz az uton, ha nem epp kerulgetsz valakit, ahol pont csak pixeleket fogsz latni a kanyarbol. Persze mindent meg lehet szokni.
    Ha be fogok ruhazni egyszer ilyenre talan, akkor valoszinu az a htc-e lesz, (vagy hasonlo elven mukodo) vicessebb rohangalni a lakasban, mindenfele okor jatekkal, de elsore nem gondolnam, hogy autos jatekhoz hasznalnam. Nekem pl semmi pluszt nem adott.
    De hat nem vagyunk egyformak.

De nem is baj, ha sokan vesznek legelabb lesz lehetoseg kiprobalni a veglegest is valakinel, szoval vegyetek, vigyetek :)

na meg el lehet jatszani pl egy passziv 3ds tv-n, ha nincs a kozelben oculus, ahol felezodik az egyik felbontas, hogy akar meterekrol is mit lat az ember, mennyire lesz kockas 3d elott es utan, amikor 1920 minden masodik sorat latod csak. A nem tu eles szememmel mar nagyon feltunt es zavart. Persze nem a legjobb pelda, de szemleltetesnek azert valamire jo
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.01.13. 13:00:17
  • tobias88
    Én kipróbáltam az ocolus Dev kit 1es változatát és a 640×800 per eye felbontás nagyon zavaró volt. Repülőgép szimulátor volt, így is megvolt a magasság érzése, valaki rosszul is lett tőle, de nem volt tökéletes. A véglegesben lévő 1080*1200, ami ugye 2szer több nagyjából nem hiszem hogy elegendő. Biztosan lesz majd belőle egy következő változat, de én ezt még biztosan nem venném meg.
  • unrealnoise
    Elég "kicsi" ja, de, valahol meg kellett húzni a határt. :) így is pont elég lesz meghajtani azt a felbontást minimum 90 FPS-el. Meg így is drága a cucc. Játszottam én Grand Prix 2-vel is, nos rengeteg órát beleöltem. Hiába a pixelesség, szar frémráta.... :)

Ez a pixelesség az egyetlen hátulütője az Oculusnak is. DE: amikor a dinós demót próbáltam, a bogár miatt én is hátrarántottam a fejem. Érted, pedig ott nem is játszottam vele. :D Inaktív nézelődő voltam csupán. Egy szimulátornál meg szerintem pont megszokod, nem fogsz figyelni annyira a pixelekre, mint hiszed, mert a VR pont eléggé lélegzetelállító ahhoz, meg hát aktív játékos is vagy...

Szóval jó lesz az. :) Tegnap rendeltem meg egy i5 4690-et, ezután már csak egy cobos GPU kell és jöhet az OR ősszel vagy mikor :D
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.13. 12:43:27
  • alma2
    A vegleges oculus, meg a htc vive-nal is, ha jol lattam egyforma eleg kicsi felbontasu panelek kerultek bele vegul.
    Nem mondom, hogy legtobb jatekhoz nem boven elegendo, de pont egy autoshoz, ahol az ivek eles szinkulonbseggel vannak megaldva, pl ut, fu talalkozasa, razoko ut talalkozasa stb, szerintem tovabbra is rohadtul kockas marad az egesz. Gyakorlatilag pont az autos jatekok egyedul, ahol en is hasznalok valami AA-t, mert a monitornal is zavar mar a jelenseg. Sehol mashol sose zavart, igy be se kapcsolom!
    Nem tudom AA , lencsek es kulonbozo szoftveres trukkok mennyit tudnak-e ezen segiteni anelkul, hogy egy mosott szar legyen az egesz, de kivancsi leszek.

Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.01.13. 12:21:04
  • Pitti
    A DK2-vel pont így néz ki az AC...
  • alma2
    Az a durva, igy kameran keresztul, mar gyakorlatilag egybefolyik a felezo savnak a felfestese, mint a regi arcade outrun jatekokban :)
    PEdig ezekben mindig tulzonak talaltam az ilyen megvalositast.
  • Adam Jonas
    Most láttam egy programot, amivel lehet AC-ba offline bajnokságokat/eventeket létrehozni - Assetto Corsa Career Generator a neve. Ezzel tuti nem lesznek vesszőhibák. :)
  • b-type
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    aki nem csípi az ilyet az csak az 5. perctől indítsa :D
    youtube, ManTT elég gagyi kör. :))
  • lac coo
    Elvileg van benne sima lodolas, legalabbis editorban sok cuccnak meg van adva, aztan, higy hasznalja e a jatek azt nem tudom.
  • lac coo
    En senkinek nem hiszek :))
  • Pitti
    Már mikor mondtam, hogy PP nélkül is teljesen szép és jó, és még gyors is... de nekem sosem hisztek...
  • Alexease
    Hivatalosan hozza lehet csapni barmilyen objectet, de regebben amikor neztem, a gyari palyakon csak a fuvet allitotta. Klasszikus tavolsag fuggo LOD-olast nem lattam. Eleg gyorsan betolt egy palya, szerintem gyorsan le lehet tesztelni. Ha az uj palyakon hozza is csaptak valamit a reszletesseg allitashoz, szerintem az olyan, ami nem fog hianyoni;)
  • Zsoltee_a_bator
    A mod palyakon objectenkent allithato minden objecten hogy milyen detail szinten lathato. Szoval lehet, hogy par objektum is eltunhet innen onnan.

A lake louise-rol fak is tunnek el, ha jol emlekszem - bar az nem egy tipikus palya.
  • neilszab
    Kedd esti FunRace: Nissan GT-R Nismo - Imola!

Folytatódik a szokásos kedd esti funrace sorozatunk, ezen a héten a népszerű utcai sportautót, a Nissan GT-R Nismo-t fogjuk meghajtani! A tizedeket most sem fogjuk véresen komolyan venni, a fő hangsúly ezúttal is a közös kergetőzésen és a szórakozáson lesz!

Örömmel látunk mindenkit, a részvétel nyílt, infók itt, gyertek!
    FunRace infók: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5639
    TC szavazás: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5616

Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.01.12. 09:22:26
  • croatianus
    Ez a "world detail" dolog engem is érdekel, mert egész sokat számít fps-ben, viszont a füvön kívül én sem nagyon látok más változást.
    Valaki nem nézegette meg tüzetesen? Leírást nem találtam róla.
  • lac coo
    Megneztem tegnap pp nelkul milyen, meg sose lattam igy, es nagy meglepetesemre teljesen jol nez ki ! Rosszabbra szamitottam.
  • lac coo
    Persze, úgy kel lállítani, hogy jól érezze magát az ember előtte.
    de számolgatni, mert az a jó érték ...
    nekem kidobott egy jó kis 22-es fovot AC-ra, no az kb olyan lenne mintha távcsőn keresztül néznék ki az autóból ! :)
  • neilszab
    Most is bajban vagyunk 24, 32, 34 se elég, mindenhol muszáj kötni kompromisszumokat... csak nem mindegy hogy milyet.
    Én így igyekszem összehozni, hogy a monitoromon megjelenő tér illeszkedjen az engem körülvevő valós térhez, annak meghosszabbítása legyen, ne pedig független attól.
  • lac coo
    A world detail csak a 3D füvet állítja ? Én mást nagyon nem veszek észre, még lodolást se .
  • lac coo
    Régen bajban lettünk volna a 15-ös monitorral ha arra kiszámoltatod mit mond ?
  • neilszab
    Moziban passzív részt vevő vagyok, nincs kapcsolatom a térrel, nem kell magam elhelyezni benne és hatásom sincs rá.
    Mivel nem egy embert szemszögéből látjuk az eseményeket, ezért nem is nagyon tűnik fel, ha vmi nem oké ilyen szempontból.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.01.11. 22:10:37
  • Zsoltee_a_bator
    Luccaring HD letoltest tud valaki? Donate utan jar a letoltes, de rossz tapasztalatokat szereztem ezzel kapcsolatban korabban.
  • lac coo
    Hogyne lattam volna, szavazosdi van, a host beallithatja milyen szavazati aranytol legyen ervenyes, vagy az admin csak siman kirug . :)

Felfuggesztest nem tudom, gondolom vannak ilyenek, azert annyira nem faoad .Modellezve , animalva csak olyan autoknal van ahol latszik is (ow pl.).
  • Thread
    Két kérdés: - Látott már olyat valaki hogy online versenyen ki tudtak rúgni embert?
    - Az AC milyen szinten modellezi a futóművet? Van a file-ok mélyén a modellekben olyan hogy Mcpherson meg csatolt lengokarok meg egyszeru hatso hid stb.? Ha van akkor azon belul is van pontos geometria? Kulonbozo karok felrogzitese hossza stb.
    Ha lenne egy rontgen nezet akkor azonnal lehetne latni.
  • lac coo
    Moziban akkor nagy bajban lennel ! :)
  • neilszab
    Dehogy jó, ez képernyőméret és képernyőtávolság függő, hogy melyik értékkel látszik természetesnek abból a szögből, ahonnan te nézed. Nálam több féle méretű monitor megfordult az elmúlt időben, mindig teljesen más értéknél érzetem komfortosnak a képet, és sosem volt jó az, ami az előző monitornál igen.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.01.11. 20:08:25
  • lac coo
    Referenci erteknek AC ban az 50-55 fov a jo, szemre az egyezik a mi szemunk latoszogevel, ha az ember allitja mar torvenyszeruen torulnak a tavolsagok, vagy zsugorodik vagy nyulik a ter .
    Nyilvan egy monitorral nehez a dolog, de a tul kis fov agyatlanol osszenyomja a teret, ahigy elobb Bardoc irta , a tul nagy meg szethuzza, sokkal messzebb van minden mint valojaban.
    Inentol kezdve szerintem a leghalvanyabb ertelme nincs ezt szamolni, en meg az alapjat sem ertem, mi a fenet akarnak velunk kiszamoltattni!?
  • neilszab
    Szerintem meg referencia értéknek baromi jó, aztán utána már te döntöd el, hogy milyen kompromisszumokat kötsz és utána tudatosan hol és milyen mértékben térsz el ettől.
  • bardocz
    Szerintem szimplán azt a szöget számolja, amilyen szögben látod, tehát ha felrajzolnánk felülről magunkat, akkor a háromszög két befogójának szöge. Legalábbis nekem kb olyasmi jött ki, kézzel nem számoltam, de semmi értelme :D Magionen próbáltam menni egy kört, de pár kanyar után abbahagytam, lehetetlen. És még el is szédülök közben, úgy mozog a kép.
  • lac coo
    Jaj, nem teged akartalak cseszegetni, teljesen jol irtad, ez az idiota keplet ez pont igy akarja mindenaron kiszamoltattni, hogy effektiv meretre mekkora legyen valami a monitoron.
    Mi el kisebb a monitor es minel messzebb van annal szukebbre allitana...
    Ugy idiotasag ahogy van :)Valami kocka nagyon okos akart lenni :))
  • Alexease
    OK, de ott volt mogotte 2 smile is;)
  • neilszab
  • lac coo
    Ez azert butasag, mert a monitoron nem atnezel hanem rajta van a 2D kep. Fenykepet meg nem igy nezunk, egy 10X15-os kepen se latszik mininek az Eifel torony :)
  • bardocz
    Majd ha lesz 3 monitorom, akkor foglalkozok azzal hogyan lenne korrekt, addig meg marad az, ami nekem kell minimum. Csomó balesetet ezért tudtam elkerülni formula autókban.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.01.11. 15:00:35
  • Alexease
    Ami meg kicsit bekavar, igenytol fuggoen, hogy a monitor sikjaban lathato kepet minek vesszuk? A "szemunknek" vagy a "latott terbol" onantol kivagott kepnek? Neha hulye erzest ad, ha a szemhez van beallitva, mert en meg ~1 meterre ulok a monito keptol. Ha meg beleszamolom a koztem es a monitor kozti tavolsagot is, akkor a monitor kepe/sikja mar boven a kormany es a szelvedo kozott van.
  • Alexease
    De a tuti, ha egy nagy karton papirbol kivagsz egy kepernyo meretu lyukat, beulsz az igazi autoba, es magad ele tartod olyan messzire, mint a monitor, es kiderul mennyit latsz ki az autobol:)))
  • Alexease
    Most gozom sincs melyik program mibol szamol, de vannak kulonbsegek, van amelyik vizszintesen es van amleyik fuggolegesen szamolja a FOV-ot. Egy 16:9-es monitornal mar nem mindegy. Az AC talan vertical FOV?!
    De mindegy, ugy is az a jo, amit jonak lat az ember;) A "tudomanyos" akkor kezd erdekes lenni, ha 3 jo nagy monitor van, ami beer az ember melle rendesen. De ott is latvanyra allitanak.
  • bardocz
    Nekem 23-at számol, ac-ban beállítva azt se tudtam merre állok :) iR-ből nem tudok screenshotot csinálni hogy hogyan használom, és jó. Ott az alap amúgy elég magas, valami 84 asszem, de így pont látom a kerekeket, és tudok centikre autózni másoktól.