42876
-
#35591 hát ha már megcsináltam, csak berakom ...:))
" Kicsit" be van égve, lámpafényben ez már nem megy, és a kormány is lemaradt :))
-
#35590 Pont par napja, voltam fent meg par hete is egy nord-os szerveren ~30 autoval, mindenfelebol. Ezek voltak csak epp tomve emberrel. Regen itt csak azok voltak, akik tudjan mi fan terem ez a palya netan kepesek is vegigmenni rajta.
Erre mi fogadott, 1 oran at nem talaltam olyan autos csoportot, vagy akar egyet, akik kepesek lettek volna vegig menni a palyan ilyen olyan hibazas miatt, mindig kileptek. Kb 50 kocsit kovettem es MIND eltunt elolem a palya vege elott.
Olyan lett ez a resze a jateknak, ahol a hulye gyerekek osszegyulnek mint a penny parkolojaban, dumalgatnak, hangoskodnak, mondanak nagy szavakat, amiken jokat rohogsz( erzed, hogy hidegebbre van allitva a palya, mint multkor) de ket kanyart nem tudnak menni. Ez a trackday vagy, hogy is hivjak verziora igaz, ahol nincs egy egesz kor a menet. Szoval ebbol a ket mintabol, itelve, nagyot fordult itt is a vilag.
Nem is ertem ezek, akik ilyen mokara, benazasra vagynak, meg amugy mindenki mas miert nem gyulnek pl a lakelouise-on, meg magyar sterver is volt nem olyan reg, ott viszont elofordult, hogy jokat autoztam ismeretlenekkel, mert nem mindig az arokban kotottek ki.
Na meg ugy sokkal alkalmasabb ilyen celokra, mint a nord.
-
#35589 Amikor a zöld pokolban egy Countach-al kényelmesen gurulgatsz a hetvenes évek zenéire, csatlakozik egy random brazil srác Superleggera-val.. elindul az adok-kapok, majd felbukkan egy német F40-el, aki mögött már épp érkezik egy F1 GTR, de közben látod a messzi távolból, hogy már villog egy C11 hogy ő sietne...
Rengeteg hülyesége van a játéknak és sokmindenen kéne még változtatni, de azért vannak bőven jó pillanatok :) -
#35588 ez érdekes is lenne, a csütörtök is jó, de direkt raktátok páratlan hétre , h minél kevesebben legyenek itt is meg más ligában is? -
Morgolodo #35587 Ezt nekem is be kellett látni annak idején. Meg azt is, hogy ez nem jelenti azt, hogy akkor Én most megelégedtem ennyivel és kész. Ha messze is vagyok a többiektől, de tudom, hogy a saját képességeim határán megyek és közel 100%-ot adtam bele (ha nem indulsz az egy nagy büdös 0%), akkor minden rendben, de ehhez menni kell.
"Rendbe kellett tenni fejben hogy nem vagyok olyan jó mint szeretnék lenni."
Az első lépést megtetted, jöhet a következő, hajrá. -
Zozzer #35586 Menni fogok.... Rendbe kellett tenni fejben hogy nem vagyok olyan jó mint szeretnék lenni.
@KTMNORBI: Megcsináltam a fix-et, majd tesztelem ma változott-e valami. -
#35585 régen boxoltam, válogatáson kiütöttek elég szerencsétlenül, leseggeltem ahogy kell, ott abbahagytam, és soha többet nem mentem edzésre sem. végül is mire volt jó? semmire, kihagytam.
ha szeretsz online versenyezni, akkor két dolog kell online meg versenyzés
Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.02.27. 11:32:22 -
AssettoDriftER #35584 Assetto Corsa -Lotus72D - Lucca Ring
-
#35583 Amúgy ez szerintem is így van. Ezt biztosan nem a versenyszellem okozza, mert akkor már a B szervert próbálnád megnyerni ha nem jött össze az A. Én versenyezni szeretek, teljesen mindegy hogy melyik a szerver, csak sok hozzám hasonló képességű versenyző legyen. -
Zozzer #35582 Na ne mondd már! Ha nem kívánod épp a szexet, akkor ne is szexeljél többet! Mert kb hasonlót mondtál. Mi abban a kivetni való? Készülsz sokáig, kiderül hogy kevés vagy, elkenődsz és kihagyod. Nincs ebben semmi rossz, vagy kivetni való. Vagy Veled még soha nem fordult elő ilyesmi semmilyen téren? -
#35581 Off.: ez a Superhot egy makkora hatalmas jo cucc lett, probaljatok !!!!! -
#35580 Hát erről az akadásról én is tudnék mesélni!
Kb 1.5 hónapot szenvedtem vele mire rájöttem(segítséggel persze) mi a bibi. Nekem is csak online futamokon jött elő és volt, hogy teljesen eltünt a kép is. Mondták cseréljek hardwereket(gpu,cpu,memória alaplap,stb) lényegében az egész gépet. Mielőtt bármilyen költekezésbe bele kezdtem volna tettem még kísérletet szoftveres dolgokkal kapcsolatban. Assetto, Steam, Oprendszer újrarak, de semmi. Már azt hittem venni kell tényleg vga-t. Én 3570k-s proci Msi GTX 660 Twin frozr III vga full hd low beállításokkal nyomom. Végül is az oldotta meg a problémát, amit fórumokon találtam, hogy vga drivert le kell szedni, csak azt hagyni amit windows rak fel. Plusz megcsináltam ezt is a "kézi javítást" és azóta jó!
https://support.microsoft.com/hu-hu/kb/2665946 -
#35579 Hát aki azért nem indul mert nem jut be A-ra, az inkább sehol se induljon ! :P -
#35578 én például azt látom az egyik problémának h a versenyzők egy része el se indul inkább ha nem jut be A-ra (ahogy pl Zozzer is írta)
szerintem ezen javíthatna egy kis plusz motiváció...így kapásból az IR féle motivátor (a pénz) jut eszembe :)
pl mondjuk 2 eldobható futam van , de ha a többin indulsz /teljesíted a futamtáv 80%-t , az kedvezményt kap a jövő féléviszervertagság díjából...
amolyan hűségprogram is egyben:) -
#35577 azt nem tudod kiszámolni ....
Ha utlsó helyről indulsz, és ugyanannyit mész mint az első, valszeg maradsz is utolsó ... -
#35576 Jah, nincs szervertagságom, fenének nem jutott eszébe, hogy meg kellene hosszabbítani :))
GT3-on indultam, abs nélkül, de nem tudom akarok-e még, tényleg idétlenül kell vezetni, radirozni az elejét ahogy csak bírja az ember :))
A 3 órás Spa-ra beugrok majd, aztán valszeg ennyi, hacsak nem javítanak ezen a gumin ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.02.27. 09:51:01 -
Zozzer #35575 nem hisztizek én :) Írtam is hogy kevés lennék még az A szeróra :) viszont segíthetnél hogy akkor hol is végeztem volna az a szerón az említett versenyidővel? -
GPx8 #35574 Nekem akkor jöttek elő akadások, amikor én voltam a server (barátaimmal játszottunk). Amikor áttettem a játékot SSD-re, megjavult... -
#35573 végülis te se jársz, bezzeg a gt3-t szidod h milyen gagyi, de ott indulgatsz:) -
#35572 Hát ha azért csúsztál le, mert mások jobb prequal időt mentek, akkor az így jártál kategória ....
Azért ne verjük már a hisztit mert más gyorsabb amikor kell ! :DD
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.02.27. 09:40:31 -
Zozzer #35571 Nekem pl úgy elment a kedvem amikor az utolsó 2 órában lecsúsztam a B szerverre, hogy nem is indultam. Imola-n pl a B szerveren indultam, azt sikerült megnyerni. 1:30:08.080 volt a versenyidőm. Az A szerveren hanyadik lettem volna ezzel a versenyidővel? Nem tudom kiszámolni :) Csak kíváncsiságból kérdezem. Nem hinném hogy elég vagyok a szeróra szerintem.
Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2016.02.27. 09:38:52 -
#35570 Sehogy, AC userek 90 %-a retteg, menekül ha nincs ABS vagy ha nem lehet egybitesen fullpadlót nyomni :)) -
#35569 ezt mondtam én is :)
inkább a létszám növelésen ötletelnék... hogy lehetne 40 felé emelni az indulók számát h kijöjjön 2 nagy létszámú szerver... akkor már mehetne 24 fő A-n 18-B-n például... -
#35568 szerintem nem hw gond, sok embernél előjön ez az akadás ....:( -
#35567 Most erre mit lehet mondani, be kell kerülni A szerverre aztán kész, a lehetőség adott, senki nincs letiltva a szerverről .
az, hogy ha nem adja pont fullra ki a két szervert a létszám és el kell osztani ,az meg szükséges rossz , mi mást lehetne tenni , nem mehet egyik szerver 24 fővel másik meg mittudomén 6-tal . Erre talán Alex ötlete a legjobb megoldás.
az nem random szétdobálás, gyak mindkét szerverre jut minden tized másodpercre egy-egy versenyző, de mégis azonos pontot kapna a két első helyezett nem pedig azonnal 24 pont különbség lenne ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.02.27. 09:30:19 -
Zozzer #35566 Inkább az akadások zavarnak. Jó hát nyilván nem low beállításokkal játszok, de azt tapasztaltam, hogy igazából mindegy hogy szétfullozva állítom a grafikát, vagy visszaveszek ezt azt, a jelenség online futamokon ugyanúgy előjön időnként. Csak nem tudom hogyan győződhetnék meg róla hogy ez a proci miatt van, vagy valami más gond lehet. -
#35565 itt erre panaszkodtak, h az a baj h az A-ra bejutnak a szernecsések akik találnak egy jó kört és versenyen meg csak esnek kelnek...ez ugyan közel sem igaz de az A utolsó is mindenkép több pontot kap mint B első...és ez talán nem túl jó üzenet...a bajnoki pontokat nagyban befolyásolja a prekval , ezt lehetne kompenzálni kicsit h a verseny teljesítmény kerüljön előtérbe...
a több körnek akkor sincs értelme, ha a szoros a prekval akkor is fel kell menni az utolsó félórában és tolni a köröket ezerrel h kicsit javuljon az átlag különben kicsúszok...sőt így gyakorlatilag muszáj is...mert a pb-n nem biztos h javít az ember , de azért az átlagon csak farag az ember mindenkép....
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2016.02.27. 09:23:26 -
#35564 Hát ha kötelezőnek érzed a full-full mega beállítást, akkor persze, minden bármennyit megér ! :) -
Zozzer #35563 Szerintetek megéri az i5 4570 procimat 40k ráfizetéssel lecserélni egy i7 4770k-ra ? Egy giga 980 ti-al játszok, de hiába az erős kártya, online futamokon bizony vannak akadások. Asus Z87K lap és 16gb memória adott még. A procimra gyanakszok, de nem vagyok benne biztos, gondoltam valaki aki okosabb a techniában, segíthetne. -
#35562 Sztem az említett LFS módszert érdemes átgondolni, azért mert azt már egy liga átrágta és használta...ami már jóval erősebb egy kósza ötletnél.
...
egyébként meg az a véleményem hogy ha valaki lassabb akár csak egy tizeddel is, az lassabb. Lehet hogy bosszantó a 'b' szerver, de néha vannak ilyenek hogy úgy választja el a liga hogy értelmes mezőnyt tudjon adni a b szervernek is...ez van. ez a közösség érdekét szolgálja.
Ahogy a valóságban is vannak igazságtalannak tünő dolgok, a félpontok, vagy a piros zászlóval megszakított és újraindított verseny. De ilyen volt az SC is ami elvette régen a kiépített előnyt.
Itt ami igazságtalannak tünik az az hogy 20 főnél lett felezve a mezőny, mert így volt értelmes létszám a 'b' szerverre....ezt ilyen esetben akár lehetne is kompenzálni, de csak ilyen esetben....és figyelembe kell venni hogy a szervező nem rosszkedvében változtat, hanem a közösség érdekében, és az az egyéni érdek felett áll. -
#35561 Na jó de más meg miért ne kapjon több pontot, ha már beküzdötte magát A-ra ? :))
jó ez így, tökéletes sehogy nem lesz, ha már valaki nagyon a pontokat lesi, úgyis talál valami igazságtalanságot ... -
#35560 én kb annyit változtatnék h a B szerveren a dobogós helyezettek azért kapjanak pár bónusz pontot...h ne legyen olyan keserű a szájíze az éppen lemaradóknak és ne azt érezzék h már eleve buktak pontokat azzal h nem fértek fel az A-ra... -
#35559 neked inkább a pontrendszerrel van gondod ha jól értem...pedig nem ez lenne a lényeg...
amit te és ALex mond mint ötlet , az szerintem pont feleslegessé teszi az egész prekvalt és az eredeti célját teszi semmisé...simán szétdobhatnánk a mezőnyt akkor sorsolással is:)
eredetileg az lenne a lényeg h 1-1 szerverre minél szorosabb mezőny jöjjön össze minden egyes futamra...ezáltal több csata izgalmasabb futamok stb...ez szerintem működik is, ha lenne 60 ember akkoor pedig a B szerver a legsűrűbb , legizmalsabb, legkiszámíthatatlanabb..
írta itt valaki h valahol úgy van h a 10 legjobb kör átlaga számít prekvalon...szerintem naívság azt gondolni h így bármi is vltozna ezzel...ugyanúgy bosszankodna aki lemaradna éppen...csak annyi változna h még kevesebb esélye lenne annak aki amúgy gyors lenne csak nincs annyi ideje/kedve prekvalozni...ugyanúgy tizedek , századok döntenék el a szerverbeosztást... -
mumus70 #35558 1:50-től a tribün közönség nem is pályát figyeli, de úgy komplett! -
#35557 -
#35556 Igen vagy egy reteg, akik nem erintettek ebben, de egy 40 fos mezonybol vagy egy legalabb 15 ember aki egy masodpecen belul megy, ott nincs fix sorrend, barhogy alakulhat.
Amugy arra gondoltam, illetve ezt irtam elotte, mint amit Alex felvazolt, meg ha nem is volt ilyen egyertelmuen megfogalmazva, mint elso gondolat, egy alternativ megoldasnak. Ha o mint auto verseny manias, erre gondol es en mint total tajidegen ebben a temaban elsore erre gondolok, lehet nem is olyan rossz otlet :)
-
#35555 Régen LFS-ben néhány ligánál olyan volt a prequal, hogy a preqal szerveren futott 10 leggyorsabb köridő átlaga alapján alakult ki a sorrend, amivel a "véletlenül becsúszott egy jó kör a preq zárás előtt 5 perccel" típusú véletlenek nem borították fel a táblázatot. -
#35554 Most látom, ez valóban jónak tűnik !!!
Bár az elején tuti nem tetszés lenne, ha A leggyorsabb nem tudná megverni B leggyorsabbat és azonos lenne a pont :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.02.26. 22:04:30 -
#35553 Hát de pont ezért kerültél a B szerverre ( ha jól értem..) mert elosztották a nevezett létszámot. Ezt ugye előre senki nem tudja ...
Én amúgy azt látom, hogy teljesen állandó ki hová kerül, aki prequalon jó az versenyen is, semmiféle "bezzeg ha" efektet nem látok, az egykörös gyorsak, elérhetetlenül gyorsak a versenyen is ! :) -
mumus70 #35552 Wáááó, sikerült visszarakni, köszönöm!