42876

banner
  • Gadfly13
    Hát a gumifizika elég messze van pl. egy rF2-től, de lehet az rF1-től is, az FFB-be meg inkább ne is másszunk bele. :) (nem 1x olvastam itt Tőletek, hogy kamu FFB stb., ami amúgy nem rossz, de előrelépésnek nem mondanám)
    A grafika ugye nem játszott, így maradt a hang és a lézer. Ezek is inkább tartalmi dolgok és nem funkció, de igen ez valóban jó és köszönjük Kunos, h lézerezitek a pályákat. Ennyi?
  • macleody
    Meséljetek már nekem erről az ERS rendszerről, mert nagyon nem világos. Ugye van az MGU-K, ami a mozgási energiát alakítja át elektromos energiává. Van az MGU-H ami hőenergiát alakít át. Az MGU-K recovery 10 fokozatban állítható. Ez mit csinál? Azt szabályozza, hogy mennyi elektromos energiát állítson elő? Az MGU-H-nál két fokozat van. Motor és battery. Gondolom a "battery" az akkumulutárban tárolja az energiát. A "motor" a turbó fordulatát szabályozza? Aztán van az MGU-K delivery, azon belül balanced low és balanced high. Értelmezésem szerint ezek elosztják az energiát az akkumulátor és a motor között. De a low és high között mi a különbség? Talán high-on több naftát kap a motor, kevesebbet az akksi? Jó lenne tudni ezeket hogy kell használni, mert nekem SPA-n simán elfogy a plusz enerdzsi.
  • lac coo
    Grafika hang, uj gumi,ij ffb, szkennelt palyak ultra reszletes huplikkal...Ezeregy auto...
    Ez nem elég tovabblépés ? :)
    Donteni kell, ha nektek nem elég jo ligazasra, akkor van mas, nincs baj ezzel.
    Tovabbra is tartom, hogy jo iranyban halad, nyilvan az ember azt varna, hogy pikkpakk minden benne lesz, de ez nem igy megy .
    Én ugy vagyok vele, hogy bar nincs tc meg pilotacsere, mégis a gumi, grafika ( mert az is a szimulacio resze ! )ffb, utfelulet miatt barmibe ulok at, nagyon gyorsan ra is unok, gagyi.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.07.15. 13:51:22
  • Gadfly13
    Nem akarom senkinek sem a kedvét rontani, hiszen aki rajong az AC-ért, annak a tegnapi nap Ünnep nap volt, és jól is van ez így. Sokáig én is így gondoltam, de egyre lemondóbb vagyok.....másképp látom, más igényeket kéne, h kiszolgáljon a szoftver. Mi elsősorban online ligázásra használtuk/használnánk az AC-t és grafikáért cserébe ill. az ígéretekért eldobtuk a korábbi platformokat még úgy is, hogy 10-ed annyi funkciót tudott az AC mint a korábbi platformok. Most jutottunk el odáig, hogy elég volt és inkább más platformot kell keresnünk, ami tényleg annak a célközönségnek készült, akik online szeretnének versenyezni. Ez nem csak az én véleményem, hanem annak a közösségé, akik nálunk versenyeznek.
  • Alexease
    Persze nem, ok is penzbol elnek, de eddig jol csinaltak, meghuzhatnak egy ilyet is.
  • Alexease
    Az F1 csak felsorolas jelleggel kerult be a tobbi koze, nagy volt a lendulet, F1-bol mar az is csoda, hogy egy is benne van:D
  • Gadfly13
    @Laccco
    "Kunosek leptek tovabb a tizeneves dolgokbol, vagy ugy is ,hogy legalabb ok tovabbléptek."
    Ezt kifejtenéd? Miből léptek tovább? Pontosabban mivel tud többet az AC mint pl. vmelyik nevesebb korábbi szim? (a grafikát ne számítsuk ide és vegyük példának akár az rF2-őt, de akár az elődje is lehet az rF1). Elsősorban funkcióbéli különbségere gondolok, hiszen ugye ezekről beszélünk elsősorban és nem a tartalmakról.

@Tomsteel
    Örülök, hogy kiemelhetted ezt az automatikus rajt beírásomat, de Te is tudod, hogy mire gondoltam...kár volt ezért koptatnod a billentyűzetet. ;)
    A váltóról pedig annyi, hogy a valós F1-ben kb. 12500-ig forgatják el a motort, ennél feljebb nem nagyon engedik. Nos, nem 1x látni onboarból, hogy amikor ezen a fordulaton vannak 8.-ban, akkor mennek kb. 340 km/h-val. Nos, ezt Kunoséknak sikerült úgy beállítani, hogy ha 8.-ban ezen a fordulaton forgatnánk a motort, akkor már 400 felett repesztenénk. Remélem így érthető volt. ;)
    De ha vége lesz a napnak és hazaérek...az első dolgom lesz, hogy ismét kipróbálom...
  • Jackal
    Ők sem jótékonysági szervezet, de neked legyen igazad.
  • lac coo
    Ma olvastam , Marco mondta, hogy a FOM egy evadbol csak egy F1 autot engedelyez egy jatekban.
  • Alexease
    Mindenkeppen Kunosek huztak a legnagyobbat a legeletkepesebb koncepcioval. Ha lassabban haladna, meg az is ertheto lenne.

Es ha a konzolokon "csak ugy" teljesit mint a PC-n, akkor jovore indul be megjobban a buli. Meg tobb auto meg tobb palyaval, aminel nem csak a mennyiseg a lenyeg, hanem ha normalisan csinaljak, akkor a 3x-os DLC eladasok miatt, adhatnak ugyan ennyiert ketszeres mennyiseget, ami elony a tobbiekhez kepest. Bovithetik az azonos kategoriak autoit (GT4/3/2/1 stb.), johetnek uj kategoriak vagy akar teljes sorozat csomagok (wtcc, btcc, f1, alms stb.), meg ha nem is komplett csapatokkal, pilotakkal, nevekkel, szponzorokkal (az tul draga lenne es/vagy eselytelen), de legalabb a tartalom meglenne hozza.
    Plusz kiadhatnak tobb olyan munkat, ami nem erinti az engine-t vagy a koncepciot, de felgyorsitja a fejlesztest.
  • lac coo
    Az a helyzet, pont a legeslegkissebb ceg vette komolyan azt, higy akkor tovabblép egy nagyot.
    Kunosnal igazabol sose colt se SC, se tores se semmi....Vagyis itt nem hanyagsag meg lustasag , higy kimaradt, hanem egyszeruen sose volt , meg kell nekik csinalni.
    Most ez fel lehet ugy is fogni, higy szerencsetlen dolog, hogy pont Kunosek leptek tovabb a tizeneves dolgokbol, vagy ugy is ,hogy legalabb ok tovabbléptek.
    Igazabol ISI nek vagy meg inkabb Simbinnek kellett volna, de hat képtelenek voltak rá.
    Nekem tovabbra is szimpatikus ahogy Kunos csinalja a dolgokat.
  • lac coo
    Konnyen dobaloztok ezzel a mai szimekkel... Miért, annyi van beloluk ? :)
  • Tomsteel
    "7.-ben 400, 8.-ban meg majdnem 500 km/h az áttételezés"
    Miként lehet ezt még máshogy értelmezni?

Zöldségeket beszélsz sorozatban. Miféle automatikus rajtoltatásról beszélsz? Eddig is neked kellett "időben" reagálnod, csak megvolt az a luxus, hogy hiába remegett a kezed, nem kaptál büntetést, de ugyanúgy Te húztad az 1-est. Lemondtál a mechanikai hibákról, holott jelen vannak ha nem is minden igényt kielégítően, de sérül a futómű, aero hatékonyság, nő a légellenállás, tehát ahhoz elég, hogy megérje vigyázni az autóra. Én sem vagyok maradéktalanul elégedett az AC-val, megértem, hogy komolyabb ligázásnál előjönnek azok a hibák, amik fölött én hajlamos vagyok szemet hunyni (ezek miatt bele se kezdek komolyabb dolgokba), megőrülök a UI bughalmazaitól, mai napig nem látjuk tökéletesen kik vannak a szerveren, van, hogy pár embert mutat csak a 20-ból, jó lenne egy online rank rendszer, és még sokminden más, de én esténként ilyen jól nem szórakoztam semmi mással, mint ezzel tudok. DLC-k pedig kirívóan olcsón jelentek meg mindig, ahogy Alex is írta, kaptunk egy kiváló minőségben megépített pályát, ezek mellett az autók csak bónuszok. F1 licenszek pedig szerintem óriási ütőkártyák, szépen idomult hozzá a játék, de leszögezték, hogy nem lesz F1 szim, ezek csak autók a többi között.
  • Gadfly13
    Abban a részében tényleg van valami, hogy az emberek várták a jobb szimeket, csak ezt vhogy én úgy képzeltem el annak idején, hogy a már akkor megszokott és bevált alapfunkciók megmaradnak és nem az lesz, hogy előröl kell kezdeni és kivárni ismét mindent. Persze egyik mai divatos simnek mondható vmi sem egy korábbi konkrét folytatása (kivéve rF2), így vhonnan el kellett indulni, de azért az, hogy Kunosék most jutottak el odáig, hogy pl. ki lehet ugrani a rajtnál és nem tökig nyomni a gázt, ami majd automatikusan elrajtoltat, azért az picit megmosolyogtat. :) De megcsinálták x év után és örülök! Felvezető kör lehetősége sztem jövő nyáron jön majd, és 2018-ban talán már SC is lehet a játékban v. pl. manuális pitlimiter funkció, persze ha az adott autó képes lesz erre. Elfogadható ütközés és törés modellről már rég lemondtam ahogy a mechanikai hibákról is....de még lehetne sorolni... ezek többnyire mind olyan (alap) dolgok, amelyek a korábbi programokban működtek v. esetleg javításra szorultak (de jelen voltak!) és az ember alap elvárásait képezték ha már szimulátorokról beszélünk, de ezeket az újításokat a "modern" programokban úgy néz ki, hogy újra meg kell élni....míg ismét el nem jön az az időszak, amikor kéne egy újabb sim. Ördögi kör ez... :)
    Grafikai területen valóban van előrelépés!

@Tomsteel
    Ne haragudj, de nekem ez (#37250) no comment kategória. Értem mire célzol, de közel sem erről van szó.
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2016.07.15. 11:34:49
  • tobias88
    Én néha szoktam az MX5el nordozni, de megértem azt aki nem szereti, mert lassú.

Touriston mindig van vagy 2-3 teli szerver és este szokott lenni rendes verseny is, nekem ez már bőven elég. Az Rf1 szintjét azért nem éri még el, de ez is valami.
  • Tyuki80
    Igen!Maximálisan egyetértek.
    6-8 évvel ezelőtt annyi volt a versenyzés részemről (akkor sem tudtam vállalni a ligás versenyzések kötöttségét) hogy mentem minden este egy mini brand hatch kombót (nagyon más nem is volt)a race 07 en.Meg körözgettem a rbr rel,ami már akkor is volt vagy 10 éves,meg rf1 ben néha benéztem egy két futamra.Ennyi.
    Most meg el vagyok kényeztetve:minden este van valami jó kombó publickban is,és egész normálisan el lehet versenyezgetni.
    Na persze a játéknak vannak hibái,de akiket ez annyira zavar,menjenek egy kört ezekkel a régi, istenített programokkal és majd érzik mit fejlődtek a szimek.
  • lac coo
    Hat azzal nem tudok mit csinalni ha masnak nem tetszik, en hasznalom ( offline ,mert online nem igen van...).
    Mondjuk most eszembe jutott lesz TT Cup, bar az eddig is volt, Tomié, jo is colt de azt se hasznalta senki :)
    Vagy gyors legyen mint a fene, lehetoleg pilla gos, vagy drifteljen...az kell a nepnek :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.07.15. 10:37:27
  • Tyuki80
    Mindig jössz ezzel a kupás autóval!Amiben igazad is van
    De azért ott van az mx 5 meg az abarth ,oszt senki nem használja őket,mer nem gyors versenykocsi....
  • lac coo
    Nekem meg az a balyom, higy tovabbra sincs meg csak tervben sem valami kupas auto :))
    A Mazda MX5is szerintem csak veletlen volt :))
  • Tomsteel
    Alá tudom támasztani, a GT4 valóban szenvedős.
  • Alexease
    Nekem is ez a "bajom":) Az 5-10 evvel ezelotti allapotokhoz kepest, most kinezetre, szolgaltatasra, minosegre, tartalomra, mukodesre kanaan van. legalabbis AC-ban. Ez az egyetlen, ami mindenben (minoseg, tartalom, szolgaltatasok, rendes fejlesztes) kiszolgalja az embereket.
  • lac coo
    Biztosnak nem biztos, az biztos ! :)

En mar regen raszoktam arra, higy elegge tulkormanyozottra lovom be az autokat, szerintem igazabol is inkabb igy mennek mint orrtolosan. Persze pont F1-nel latszik jol, hogy bizony tudja minden auto tolni az orrat egy tul rovid fektavon....
    Nekem jo ez igy, ha mindig azon agyalok, higy milyen lehet az igazi, ugysem lesz semmi jo :)
  • Tomsteel
    Mond meg kérlek, hogy mennyi legyen a fokozatok elméleti legnagyobb sebessége egy olyan autón, ami elforog szabályok szerint 15000-ig, de 10-nél már visít a váltásjelző!?
    Utoljára szerkesztette: Tomsteel, 2016.07.15. 10:18:50
  • Alexease
    Az a GT4 nem feltetlenul fog neked tetszeni:)))

Tegnap csak 2-3 kor erejeig nezegettem ugyanott (Barcelona) az osszes uj autot, es kicsit erosodott a "kanyarbemenetnel orrtolas, aztan negy kerek csuszas, utana "minden" foghato, ha nem, akkor ugyis korbefordul" erzes:)

Erzesre olyan, mintha Aris kiprobalna az igazi autok 2-3%-at, logkusan amihez hozzafer, 50-60%-ban kihasznalva (nem versenyzo, meg ha jol is megy, meg dragak is azok autok:P), es azokhoz az erzesekhez, tapasztalatokhoz belovi az osszes tobbit;) Ami persze sokkal jobb annal, mintha "csak beirkalnak nehany szamot", aztan "valszeg olyan" az igazi is!;D Igy legalabb "hasznalhato" minden, van sikerelmeny;P

Ugy sem tudjuk meg milyen az igazi, foleg nem hataron tolva, es foleg nem ugy, ahogy egy szimben az ember elvarna, de a boseges es szeles valaszteku autokat nezve, meg mindig nagyon jo a vezetesi elmeny, nem erzodik hogy ezt vagy azt tudja jol, a tobbi meg "csak benne van" es trukkos.
  • Tyuki80
    Emlékszem én még pár éve mekkora nagy apátia volt a szimes berkeken belül.Csak a gtr 2,rf1,race 07 ment,meg a rbr,amik már jó régen elavultak.Mindenki várta az új szimeket,de jó sok éven keresztül semmi nem történt.Most meg itt van a sok ,jobbnál jobb program és mindenki fanyalog,finnyog,elégedetlenkedik.Én ezt nem értem....
    ...mintha soha nem lenne jó semmi.
  • Alexease
    Egy-egy DLC tobb dologbol all, szandekosan valtozatos, mindig vannak benne divat, nepszeru, promo, toltelek cuccok. Vannak mindenevo emberek, jo buli vegigprobalni oket, de a tobbsegnek valszeg egy ilyen 8-10-es csomagbol 5-6 dolog tetszik, 3-4-et hasznalgat, es erdemben, rendszeresen (rendes offline/online versenyek) max 1-2 lesz valodi hasznalat alatt. Igy az ar-ertek aranyt ennek megfeleloen kell nezegetni, erre kell keszulni;)

Ami az AC-ban "nagy talalmany" es korrekt hozzaallas, hogy szinte mindegyik DLC-hez adnak palyat is. Az nagyon sokat javit a "lehuzas" jellegen, igy aki nagyon szamolgatni akar, annak szerintem 5EUR-t megerhet egy jo palya, a maradek ~1EUR/auto meg boven jo valodi hasznalathoz, teszteleshez, erdekessegnek.
    Ha csak tisztan 8-10 darab vegyi-gyumi autot adnanak 10EUR-ert, akkor kerdesesebb lenne a dolog (persze ez is relativ).

Ha darab aron adnak (palya: 5EUR, auto: 1EUR – ami eleg kedvezmenyes lenne, foleg az auto), a nagyatlag ugyanugy elkoltene ~10EUR-t. Igy legalabb van benne 2-3 bonusz auto. Persze darabonkent nem is adhatnak, meg teljesen mas lenne az arazas, vagyis jo ez igy ahogy van;)

De vegso esetben lehet hasonlitgatni mas progromokhoz, ahol nem tortenik semmi vagy darga vagy online vag akarmi – es azonnal (leg)jobb lesz a helyzet:))))

• lac coo
    Az ugy valoban fura. Gondolom kijavitjak, nem ez az elso xifra eset, hogy valami ugy maradt es kiadtak :)
  • Gadfly13
    Csodálkozol a buhera-n, ha pl. azzal szembesülsz egy gyári cuccnál, hogy a 7.-ben 400, 8.-ban meg majdnem 500 km/h az áttételezés? Ha ez Kunos első ilyen megmozdulása lenne, akkor még ráfognám ilyen F1 licencelési dologra, de ez nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó eset.
    Mind1 is, nem akarom tovább szidni ezt a Ferrarit. 6 éveseknek majd bőven jó lesz PS4-hez....
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2016.07.15. 09:46:06
  • lac coo
    Hat engem annyira nem izgat mar az F1 ,erdekessegnek jo lesz ide, a GT4 inkabb erdekel :)
    Ha F1 versenyre vagyom az tuti hogy CM F1-et inditom el :)))

Amugy meg az F1 mindig is arrolszolt, hogy minden szar, mindenki a sajat modjat istenitette :)) Olyant en meg nem hallottam, hogy egy gyari auto jo lett volna, azonnal ment a buhera :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.07.15. 09:34:43
  • Gadfly13
    "Majd allitanak az attetelen ha nem jo :)"
    Nem hiszem, hogy fognak. Korábban is jöttek ki autók rossz áttételezéssel és azok sem lettek javítva.

"F1 verseny meg sose lesz, se itt se mashol, ha valodi teljes szabalyrendszer kell akkor csak a CM F1 johet szoba"
    Mi lefutottunk egy F1 bajnokit AC-val, igaz a szabályrendszer negyedét sem tudtuk átültetni, de ha vki F1-ezni akar akkor azoknak bátran ajánlom az általunk használt és átszabott MOD-ot link. (felh: srs jelszó nem kell). Amúgy rF2-t kifelejtetted, ami szintén alkalmas arra, hogy a szabályrendszert "szinte 100%-ban" szimulálni lehessen.

Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2016.07.15. 09:27:15
  • Totti5
    V8as Ferrarit jól lehet terelgetni, a 1.6 már bonyolultabb, gondolom a Brake-by-wire miatt is nehezebbek a féktávak, a segge mindig elmegy és az erő is érdekesen jön meg. De nyilván ennek ilyennek kell lennie, majd gyakorlom, de F1es ótókázásra ott lesz a 2016 ami mindent ver a témában. V8 hangja rendben van tetszik, az 1.6 hangja egyátalán nem jó.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.07.15. 08:58:05
  • lac coo
    Amugy rajtnal el tud gurulni az auto ???
  • lac coo
    Most , hogy van normalis rajt az a baj, hogy mennyit kellett varni ra ? :))
    Rossz napod van ? :)
    F1 meg ilyen, en meg nem tudtam kiprobalni sajnos, de a hangja nem tunik rossznak videok alapjan, a sebessegfokozat valoban erdekes , ezen a palyan siman feltoljak nyolcasig, igaz egeszen erdekes mert nagyon koran valtogatnak, messze nem erik el a leforgast. Majd allitanak az attetelen ha nem jo :)
    F1 verseny meg sose lesz, se itt se mashol, ha valodi teljes szabalyrendszer kell akkor csak a CM F1 johet szoba .
  • Gadfly13
    Nekem szerintem ez volt az utolsó DLC amit megvettem....ezt is csak a Ferrari iránti "tisztelet" miatt vettem meg szerintem, ill. a Red Bull Ring miatt, mert talán az egész DLC-ben ez az amit értékelni tudok.
    Az F1-es gépek szerintem ultra gázosak, sőt kicsit szégyen, hogy Kunos egy ilyen fizikával adja ki ezeket a gépeket. A váltó áttétel szokásukhoz híven itt is el van nagyolva, RB ringen a 2-es kanyar irányában 6.-ban nem lehet leforgatni a motort és még lenne 2 sebesség. :) A hang is eléggé érdekes....vannak sokkal jobb "barkács" MOD-ok, melyek inkább hasonlítanak egy F1-es gép tulajdonságaihoz. Aki ezt a "gyári" F1-es maszlagot elhiszi és élvezi, annak egészségére!
    Ja és igen örülünk, hogy most már ki lehet ugrani a rajtnál (szerveren ez egyébként külön beállítást igényel), de mennyit is kellett erre várnunk? :) Ja és h villog mikor tölti az energia visszanyerő rendszert? Hűűűű, de szuper....biztos sok hasznát vesszük vezetés közben..de pl, a gumikeverékek komponenseinek a megkülönböztetése még továbbra is nagy feladat lehet Kunosnak, hiszen akármilyen gumival mész ki pl. F1-ben az összes keverék sárga. :) (ez utóbbi talán több/hasznosabb információval szolgálna a másik versenyző "állapotáról", mint, hogy mikor tölt az ERS).
    Persze még sorolni lehetne azt a rengeteg ALAP hiányosságot, de nem fokozom, így is gondolom meg fogom kapni a magamét, de meggyőzni egyikőtök sem fog tudni, hogy "márpedig ez mennyire jó". :P

Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2016.07.15. 08:26:09
  • Jackal
    320,189 ± 14,249 owners (30 eurós átlagárral számolva lassan ünnepelhetnek egy szép kerek számmal)
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2016.07.15. 00:23:15
  • lac coo
    Nordhoz barmilyen auto illik, ezzel is jo lesz vegig billegni-csuszkalni-valtogatni.
  • lac coo
    A toltikerol meg van valamennyi, de ha jol ertem ehhez mar illik valami hatso fekero izet is piszkalni :)))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.07.14. 22:24:14
  • macleody
    Most olvashatok utána mik ezek a töltögetős izék, mert halvány lila gőzöm sincs :)
  • lac coo
    Es rajtkiugrasnal mi a harom buntetes lehetoseg ?
  • Tomsteel
    Hát én ezzel a Leventével ( :) ) baromi jól szórakozok. Eszméletlenül jó az új gumi, érezni a súlyát, FFB is mindent közöl, Kunosék kitettek magukért.