42876

banner
  • lac coo
    Nem tudom, akkor lehet azért nem találom ? :)
  • Alexease
    Miert, az mar van!? Azt nem csak bejelentettek/terveztek?
  • lac coo
    Viszont azt a 3 monitoros szögbeforgatós okosságot azt nem találom sehol ...
  • lac coo
    Én kergetni szoktam őket, online is csak az jut nekem, szóval tök jó ! :)
  • Alexease
    Mentem 3 rovid versenyt a klasszik kombon (Lotus Elis / Magione), eloszor egy fix 100%-os es 80%-os AI-val, aztan a sajat 80–100% random-mal. De sehogy sem jo;)

A fix 100% libasor-AI, sose erem utol.
    A fix 80% is libasor, de 1 kanyar, 1 elozes;)
    A random a verseny elejen kicsit kavarodos, sok elozessel, aztan a szetrazodott mezony libasor, esetleg neha elozes es az elejet sose erem utol;D

Ha izgalmas, valtozatos offline versenyre vagynak, akkor ertheto (lesz) a nemtetszes.
    Erosre allitva az AI-t sose erik utol, max kergetes. Gyengere egyszeruen korbeautozhatok, semmi kuzdelem. Ha sikerul beloni a sajat tempora (minusz egy kicsi:P), es mindegyik palyan ugyanugy mukodik, akkor talan lesz 2-3 elozes (versenyhossztol fuggoen), de mivel az egyforma AI a jatekos koridejet tudja, az eklozesekkel elvesztett ido es megnott tavolsag miatt libasor es game over;)

Amugy az AI azert most is erdekes: ha egy hosszu, egyenes szakaszon az "idealis iven" megyek, es egyre lassabban, akkor mogottem ugyanugy belassulnak, es ha mar eleg lassu a tempo (szinte allok), akkor kilepnek:DDDD
  • Alexease
    Ugy konfigold be a grafikat, ahhol eddig volt es megfelelt, es akkor +2 evig jo lesz ez a kartya is:DD
    Bar nalad a 3 monitor az szuk keresztmetszet, az alapbol sokat zabal.

Es attol fuggoen, milyen sorrendben szereted a "Van egy jo hirem es van egy rossz hirem..." kezdetut, probald ki az rF2-ot is 3 monitorral fullosan:D
  • lac coo
    Jo par honapja sporolok uj videokartyara, most vettem egy 1070-est, rettenet draga, de dolgozik mint a barom, es alig melegszik. AC csutka fullon, de minden fullon benchmarkban 58 fps. Icipicit lecsipve a tukrozodesbol, meg a fubol es stabil 110 fps, 5700-ban. Es meg szep szines zseblampaizzok is vannak rajta .
  • Alexease
    Nem erre kell alapozni, mert ez egy kizarolag konzolos, jatekgyujto, mindent hasznalo site. Itrt az a lenyeg hogy minnel tobb info legyen, a nagyatlag jatekosok szamara. Persze ilyen is kell, tajekoztatni kell a nepet, es ha realisan nezem, hasonlitva a nepszeru es profi autos jatekokhoz, akkor az AC valoban a 50-60% kozott mozog.

Majd a komolyabb, a foleg autos cucokkal foglalkozo konzolos site-ok lesznek az erdekesebbek, azoknal is a GT/Forza reszleg. Valszeg ott is 70-80% kozott lesz, a korites lehuzza, de a vezetesi elmenyben szerintem dicserni fogjak.
  • b-type
    te ne csinálj semmit :))
    vegyék észre az igényt és csinálják meg ők
  • Alexease
    Ha az AI elleni versenyekre alapoznak, legyen az single vagy foleg karrier, ami sok versneybol all, akkor valoban gazos lehet a helyzet. Legalabbis frusztralo. Jobb lett az AI mint korabban volt, de azert egy konzolos stilusu AI-tol meg merfoldekre van. Egy elvezetes offline versenyhez azert nagyon kellene, hogy ne egyformak legyenek es legyen benne catchup/limiter.

Ezzel nem keszult el, pedig a random es a limiter resz nem lenne olyan veszes programozas. A random-ot azt megcsinalom 5 perc alatt, szerintem nalam most is ugy mukodik:D
  • croatianus
    A hozzászólásokban széjjelszedik. Csak mekegni tud, meg összevissza ötölni-hatolni. Messziről üvölt, hogy fizetve van a csávó. (De ezt is tudni lehetett előre - ilyen ez a pop-szakma. Remélhetőleg Kunosék is különítettek el pénzt ilyesmire.)
  • arty
    na, ezen viszont meg vagyok lepve... HA tényleg szim-szerető.

amúgy érdekes lett volna, hogy egy "laikus" konzolos hogy látja, de szerintem ez a csávó nem egészen mérvadó... szeretném hinni, hogy nem az :/ vagy tényleg van baj az assettoval (nehéz a karrier, nincs 100%-os AI állítás?), amit mi már nem érzékelünk... pontosabban TI nem, én megszenvedtem, volt pecs, ami után abba kellett hagyni, mert nem tudtam nyerni :D
  • Timbu
    A cikkben ezt írja:
    "Assetto Corsa also disappoints. This game is hard. Really hard. It's the kind of game that punishes you so severely that mistiming a corner by even a split second is enough to wreck an entire championship weekend"

Utána a hozzászólásokban (szintén a cikk szerzője) így folytatja:
    "Actually, I love racing sims and I'm very good at them usually."
    "But I do like racing simulators. Believe it or not, there are people who like racing simulators and play with a controller. Sure, they're not as "hardcore", but they're by no means irrelevant, and they make up the majority of the racing community. I think a good racing sim works well with a controller as well as a wheel, though."

• croatianus
    Ja, rémlik, hogy képeken már láttam. De ha csinálnának egy olyan kis "beavató"-részt is dumával az alapokról, hogy most hanyasba, meg mi az apex meg ilyesmi, végén meg valami kis vizsgával... Bár ha ezt muszáj lenne végigcsinálni, mint az említett szimekben, akkor meg az lenne a baj...
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2016.08.25. 21:27:39
  • macleody
    Nem tudom, sosem használtam.
  • b-type
    és dinamikus?
  • macleody
    Elvileg CTRL+I-vel lehet ki-be kapcsolni.
  • lac coo
    Van.
  • Alexease
    Szerintem van az AC-ban is "szamarvezeto" :) Vagy nem?! Sose hasznaltam en sem.
  • croatianus
    Hát az igazat megvallva GTR2-ben - amivel kezdtem szimulátorozgatni - elég sokat segített az a kis oktató-rész a "versenyvonalával". Vagy az RBR-t is említhetném. Egy olyasmit azért tényleg beletehetnének.
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2016.08.25. 21:12:54
  • Alexease
    HC konzolos oldal, azon varhato volt. De nem is ok az AC elsodleges celkozonsege, hanem a GT/Forza jatekosok, akik komolyabban gondoljak. A tobbieknek verszegeny lesz az AC, mert a vezetesi elmeny csak masodlagos nekik, sot, az inkabb hatraltatja oket;) Meg persze, nekik ennel sokkal latvanyosabb, hangulatosabb dolog kell, sok animmal, zenevel, karrierrel, repkedo cucokkal stb.
  • b-type
    kommentek közt azért érdemes olvasgatni, van ilyen is olyan is
    pl:
    @dryrain Nothing wrong with it being hard, it just needs to find a way of teaching you to play. Putting assists and a driving line in the game is a cheap way of doing this, but even that is done badly. That's why I said a license system like Gran Turismo would have been nice. Better yet, why not have a career mode that actually teaches you from the beginning and allows you to get better? No such thing here, though, it just expects you to plug away without any guidance whatsoever. Imagine doing that for learner drivers in real life? That doesn't seem realistic to me. If this game is supposed to be a simulator, how about teaching new drivers how to drive?

az ilyen okés.
    ...egyébként ekkora feeling a versenyvonal??...én sosem használtam
  • b-type
    egyfelől örülök neki, mert sokat várok a konzolos kritikáktól pl. karrier mód tekintetében...de ne a fákat meg a környezeti elemek grafikai minőségét pocskondiázza,..meg hogy tanulni kell gyorsan menni, és sok az ebbe fektett idő..persze hogy az, minden szimesebb játékban sok a áhított köridőbe belefektett idő..
    ..a lényeg hogy élvezem vagy nem.
    Na mindegy, nem volt egy meggyőző kritika, reméljük jobbak is lesznek..mármint a negatív hangvételű kritikák közt.
  • croatianus
    Hát elég nyilvánvaló, hogy nem neki készült. Csodálkozom azon az öt ponton is.
    Mondjuk azt nem nagyon értem, hogy, ha ez nem titkoltan egy szimulátor, nem pedig egy "car game", akkor miért teszteli egy ilyen árkádhuszár balf@sz kontrollerrel, és hasonlítja a "car game"-ekhez. Ez olyan, mintha egy sakkprogramot húzna le, hogy milyen unalmas már a kólofgyutihoz képest.

Viszont pont az ilyenek nagyon jó reklámok azok felé, akik szimulátort szeretnének konzolon.
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2016.08.25. 20:43:12
  • Jackal
    Az volt a legfőbb bajuk ,hogy nehéz megtanulni vele vezetni és a sok befektetett munka nem hálálja meg magát :)
    (mint az nfs és társaiban hogy minél többet vezetsz, annál gyorsabban mész később, jobban segít a progi :D )
    De hogy legyen egy kis ON is, nem az volt hogy konzolos verzióval együtt jön pc-re is a patch?
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2016.08.25. 20:38:00
  • lac coo
    Hát az várható volt, konzolon ilyen is lesz bőven, ott sok embernek ez csak egy újabb autósjáték, és hogynézmáááki ! :)
  • Jackal
    pöppet lehúzták:
    http://www.pushsquare.com/reviews/ps4/assetto_corsa
  • Prézli
    Anno nekem is jó 2-3 hét volt átszokni a 900 fokra, de sokkal könnyebb lesz átültetni a reflexeket majd a valóságba. Nem feltétlenül használ minden utcai autó 900 fokot, így például (információim szerint) a 458 Italia sem, amiben 2 fordulat, tehát 720 fok a teljes tartomány*, megjegyzem csak nagyon elvetemült ember használ egy ilyen autót CST OFF üzemmódban versenypályán :D

*Elméletileg AC ezt automatikusan átállítja
  • lac coo
    Majd szolok ha macskas autokat latok olalkodni a kornyeken ! :)
  • hqx
    Kellene már a játékba egy hivatalos Hungaroring pálya.
  • b-type
    úgy fogd fel hogy eddig 'csaltál', és most van az ami van, elvileg azért nem gáz a sok tekerés mert az életben hamarabb reagálsz, és így kevesebb mozgás kell, nem sokkal de rengeteget számít minden század, pláne tized...az is előfordulhat hogy rossz a technika, van amikor elég a lassú mozgás, és érzéssel kell játszani....általában hátsókerekes gépeken gázadási szakaszon, amikor viszont kanyaríven indul meg az autó (túlbillen a tapadáshatáron) akkor egy nagyon gyors mozdulat kell és rögtön vissza....ehhez kell az időben reagálás, mert itt minden minimális késés többszörösen büntet.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.08.24. 17:36:39
  • tobias88
    Nem kell nagyobbat, amilyen érzékeny a kormány annyira állítsd be. AC-hez hasznos dolog ha az FFB-t linearizálod, van rá progi de hirtelen nem jut az eszembe + persze a preset-ek közül is állítsd be az ffb-t
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2016.08.24. 17:35:55
  • hqx
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hasznosak voltak a linkek?
  • corsa78
    Ezeréves MS Sidewinder FFB kormányról váltottam Logitech G920-ra - hát mit is mondjak, van különbség a 270 és a 900 fok között. Egyelőre még csak ismerkedek a kormánnyal, mindenesetre pár nap használat után Assettoban lényegében változatlan köridőket futok az új kormánnyal, mint előtte a régivel (titkon javulásban bíztam).

Az ellenkormányzás viszont nagyon nem megy: ha megindul a 458 Italia feneke, szinte egyáltalán nem tudom visszahozni a kocsit, és azonnal megpördülök, pedig ez a korábbi kormányommal élvezetesen és hibátlanul ment. Bíztassatok, hogy idővel ez is menni fog, és csak a 900 fokra váltás miatt ideiglenesen szenvedek csak... Azt ugyebár jól gondolom, hogy 900 fok mellett jóval nagyobbat kell ellenkormányozni, mint a régi kormányom esetében?
  • lac coo
  • b-type
    CSL Elite Wheel Base and Pedals will go online this Friday!
    The CSL Elite Wheel Base and Pedals go on sale this Friday 26.8.2016. The first pre-order customers will get a FREE copy of Assetto Corsa for Xbox One.
    A perfect match for the new CSL Elite series.
  • hqx
    Ha igaz a 3-10 milla, akkor warez mellet nem is rossz.

Ne is mond...
    Egyszer, szerettem volna venni egy Fender Stratocastert, de akkor még csak 50 ezer pénz volt az új hangszerre, de 300-500 ezer kellet volna.:D
    Olyan jó hangjuk van!:) Pedig még át sem vette a fa az ember hangzásvilágát.

• lac coo
    Szerintem meg pont , hogy osszeszedett. Lehet a regebbi palyak picit masok, kozben ok is kitapasztaltak hol lehet meg feljebb huzni, de az egesz jatek nekem elegge egyben van most. Vannak felmegoldasok, de az egesz rendszer eleg jol osszeallt.
    Az hogy jon uj gumi az nem baj, az csak akkor baj ha mellenyulnak :) Remelem penteken jon mas autohoz is 10-es gumi, mert a Maseratin nagyon allat, de ugazabol akkor latna az ember ha valami regit is lecserelnenek.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.08.23. 23:27:44
  • hqx
    Munkaidő? El kell menni jutubernek!:D Hátradőlni, és várni a bevételt.:D Felraksz az egyik csodálatos autós játékodból (persze recsegő hanggal) egy videót, és lehet, hogy valaki megszán...:D
    SSD-ről még gyorsabb.:) Szerintem jó választás az SSD.:) Eddig a Win 10 is. Amilyen programokat használtam eddig Win 10 alatt, azok mind gördülékenyebben mennek. Játékoknál nem lett több fps, de simábban fut.:)
    Én is ki szoktam kapcsolni mindenféle szir-szart, mert csak zabálja a gépet.

• arty
    garázsszimet az összeszedetlenségére értem - hogy mennyire más minőség egy red bull ring és mondjuk a nürburgring (még ha utóbbin javítottak is valamennyit nemrég), hogy hogy maradhatott bent az a trento bondone izé... hogy állandóan jön uj gumifizika és bugok és featurek és a rengeteg dlc, ami szívás (ha nem veszed meg mindet), a félbehagyott karrier, stb.

az első dreampackok után azt gondoltam, hogy kész a játék, mostmár TÉNYLEG nem early access - most kicsit ugy érzem: megint az... amiből talán sose jön ki. én tényleg agyaltam a ps4 verzió megvételén, ha az teljes és a red packig bezárólag mindenes és ezek az uj cuccok a karrierben is ottvannak... + hogy végre a "körítés" is olyan profi legyem, amilyet a belbecs érdemelne :) persze igazán csak 3 nap mulva hal meg a remény.... ;)

(meh, megyek és veszek egy redpackot és reménykedek h haver&fia is megteszi majd ...)