42876
-
#37952 Gondolom ugy ertette, hogy a turbo akkor is felporog/feltoltodik, ha a motor nem is forog;) -
#37951 ? ezt most nem értem :D
ha a motor nem pörög fel akkor a turbó sem pörög fel, se kompresszor..se semmi ami áramlással, vagy mechanikusan van hajtva, kivéve ha elektromos lenne, de azt meg minek....a töltésnek az a lényege hogy a motor igényéhez igazítsák, ha nincs igény minek töltene.
hülye gondolat, de az kb. olyan lenne mintha nem te döntenéd el hogy mikor emelkedjen a fordulat. -
#37950 Az gondolom nem termeszetes dolog, hogy a turbos Ferrari GT3-at allohelyben berakom hatosba , lefulladni ugy nem tud, nyomok egy padlot de a motor nem porog fel , nyilvan, viszont a turbot feltolti ?! :)
Uzrmszeru hasznalatnal nyilvan teljesen jo, de papiron valami trukkot sejtek :))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.08.28. 10:36:11 -
#37949 pl? -
#37948 Ááááh, nem tud ez vezetni...! :)) -
goldboy #37947 A Mester játszik... -
#37946 Azok a tobb eves jelensegek ismerosek, amiket emlitetettek, de van olyan helyzet, ahol a sima gyari app, talan essential a neve, ami a sebesseget, meg a fordulat szamot irja ki, olyan helyzetet teremt, ahol mar attol elkezd "ugralni" a kep.
Persze mondhatnam vr-be minek ilyen, hiszen siman az autok muszarfalarol mindent le lehet olvasni, van olyan is, ami a guminyomast, a korok szamat is irkalja, de azert van auto is, amelyikre meg kilometer orat sem tettek :)
Szoval valami melyebb implementalas, vagy anno volt szo arrol, hogy kicsereli az egesz python agyremet, aktualis lenne. Biztos eljon annak is az ideje. Vagy csak normalisan osszehangolni az egeszet, ha egyaltalan megoldhato, hogy ne legyen ilyen negativ hatasa az egesznek, lehet csak valami massal kellene szinkronba lennie az ui-nak es elmulna a betegsege.
Amugy valami eszmeletlen reszletes texturakat, modelleket hasznalnak, neha csak bamulok, mondjuk benezek a kerekhez, es latom a gumin, a kavics nyomokat. Persze ez fix, nem valtozik, de szamomra hihetetlen dolgok tunnek elo, amire eddig nem is gondoltam, hogy lemodelleztek es nem csak az openwheel kocsiknal, barhol csak be kell nezni a sarvedo ala :)
Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.08.27. 19:56:48 -
#37945 Az appokkal ovatosan kell banni, bar a gyariakk valszeg jok (jobbak). Eleve az is kulsos progi (Python), "egyszeru" script file-ok, nincsenek gyarilag osszedrotozva a engine-nel, tuti lassabb mint lehetne normnalisan. Foleg ha valami user script.
Nalam az egyszerunek tuno miniapps is volt, hogy perszenkent kismillio log-ot generalt, egy-egy verseny vegere tobb 10 megat. Nem feltetlenul volt rossz, csak kicsit bugos es ugy maradt:D De azert sokat le vesz a gepbol, ha masodpercenkent tobb tucatszor kell kiirkalnia feleslegesen a vinyora. -
#37944 Az mindig ilyen volt. Egyszer kiprobaltam egy BMW hud appot, kb 2 ű!!!) Fps sel ment a k
Jatek.
De sima appok amik vezetesehz kellenek szerintem jok, en meg azokkal nem vettem eszre semmit. Gondolom pl. valami telemtriat olvaso cucc mar plusz terhelest jelent. -
#37943 Az lemaradt az elobb, viszont amit meg nagyon rendbe tehetne, az a raeroszakolt user interface, gondolok itt barmelyik gyari appra, vagy csak egyszeuen a chat setup stb ablakra a verseny elott. Ott sincs semmi lathato jele, hogy terhelodne a proci, grafkartya jobban, de megis elkezd remegni a kep-> ergo nincs fix 90 fps, vagy kesik valami nem is mutat mast a gyari kijelzo, de a lenyeg, ott is valami nagyon-nagyon rosszul van osszedrotozva. Szoval akinek meg mindig problemaja van a versenyben a magas fps stabil hianyaval, nagy felbontas mellett, az inditsa "hide all app" ikonnal, ami a legfelso ikon, maris ugy folyik a jatek mint kes a vajban. Szorakoztam ott is, valamelyiknek nincsen lathato rossz hatasa az egeszre, attol fuggetlenul gyari app vagy sem, valamelyiknek igen, lehet kiserletezgetni. De most, hogy ennyire szembetuno, mar ertheto, regen sosen ereztem semmilyen negativ hatasat, akar 5-7 app kitetelenek sem, FULLHd, fix 60 fps-nel nem jott elo, igy mar rohadtul.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.08.27. 18:44:11 -
#37942 Fanatec cucca van, azért nem maradt lé PC-re :) -
#37941 De, fele olyan gyorsan kapja a jelet, hogy hova kell forognia, kevesebb dolgot érezni az útból nagy sebességnél, de kétlem, hogy ez a konzolra köthető, meg boltba megvehető kormányoknál érezhető lenne jelentősen. -
#37940 De akkor ha teszem azt felezi, akkor "rosszabb" lesz az ffb ?
Csak mert egyik ismerosom kerdezte multkor, hogy jo PC re nincs most penze, de ps4-et venne, felteve ha ugyanolyan jo minden mint PC-en... -
#37939 A fizika legnagyobb "trukkje" mindenhol a stabil es fix szamitasi sebesseg (X00Hz). Az alapjan szamol mindent, es ahhoz is kell szinkronizalni az egyeb dolgokat (hang, grafika, animacio stb.). Igy azzal eleg sokat lehet nyerni, ha elosztja kettovel:D A korabbi PC-s verzional volt hogy bevalottan osztotta, mert az volt a legegyszerubb optimalizacio, azzal sokat nyert, aztan "visszapkolta".
De hasonloan sokat lehet nyerni olyan dolgokkal is, ami "nem eszreveheto", Pl. a postprocess (Yebis) vagy a kornyezeti fizika (ODE) "allitgatasa".
Vagy ha konzolra "jobban" ossze van rakva a GFX resz (dinamikusabb LOD-ok, texturak, shaderezes), az ottani "fix" felbontas es frissites miatt azt is jobban lehet optimalizalni (nem fognak agyament beallitasokat eszkozolni, mint sokszor a PC-sek, aztan sirni, hogy miert nem megy:P). -
#37938 Amugy konzolon ugyanaz a fizika ffb van , gyozi a processzor ? -
goldboy #37937 Az UI vagy a 3 monitoros ill. VR támogatás most is alapból más, vagy a Lutolás...
-
#37936 mert "ugyanazt" ígérték a konzolosoknak is mint nekünk :D -
#37935 Miert, nem terhet el a ket verzio ? Nem hiszem, hogy nem... -
Timbu #37934 Ja, csak mostantól nem kerülhet be olyan fejlesztés, ami konzolon nem megy. Ha csak kétszázan veszik meg konzolra, akkor amiatt a kétszáz eladott példány miatt. -
#37933 Ok, majd emlekeztess ! :))) -
#37932 valaki majd linkelje be holnap is, köszi :DD -
#37931 -
#37930 De ha találsz valamit, majd szólj ! :) -
#37929 Szoval a lenti elmelkedes nem helytallo, (ami altalaban egy jol megirt jateknal igaz) egyszeruen szar volt a kod, se a grafkartya, se a procik nem porogtek, barmit csinaltal. -
#37928 Na igy kellett volna kiadni ezt a jatekot, amig csak fullhd-ben toltam, minden maxra allitva a sajat izlesem szerint, nem volt olyan multis szerver, ahol ne birta volna tartani a fix 60-at egy i2500k, 7970n-el. Nem is ertettem foleg a 3 monitorral jatszok miert panaszkodtak a multira. Mert foleg, akkor jott elo a problema.(illetve minel nagyobb felbontasnal). MUltiban 4x %-on terhelve, singleben 6x %-on jart a proci.
Aztan jott a vive, dupla mintavetelezessel ami, ha jol szamolom majdnem 20 %-kal, tobb mint a 4k! felbontas is rohogve ment (egy ket kis kompromisszummal) plusz meg erre AA-t teve is 50 %-on ketyegett az uj grafkartya(gtx1080), single playerben, a proci itt is 6x% korul. Mondhani egen foldon nincs ilyen jol futo jatek. Elkepeszto elmeny volt, pl az elottem futo Supercar-nak, benezni a hatso "hutoracsan" latni, ahogy mozog benne minden, mindez 200 kilometer felett.
Na aztan jott a multi, barhova butitottam a grafikat, csak native felbontassal szamolva, egyszeruen nem birta tartani a 90 fps-t, ami nelkul nem lehet jatszani, kozbe a proci max 45 %-on, a grafkartyan, meg a ventillator sem kapcsolt be.
Rovidre zarva a mondokam, vegre lehet multizni az uj patch hatasara, a single playerben megszokott reszletezettseg, frissites mellett.
Gaz, hogy eddig kellett varni erre, de ezt is megeltuk legalabb. Szoval vannak jo oldalai is, hogy ilyen ocskafos hardver van a konzolokban, ravitte oket a kenyszer, amugy az eletben, nem lett volna rendbeteve.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.08.27. 13:09:39 -
#37927 Nem volt rendesen többszálúsítva gondolom, ezért a régi amd procit bizony megölte, azért javult ennyit
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2016.08.27. 11:49:16 -
goldboy #37926 OFF
Blancpain GT Hungaroring quali 11:45
Utoljára szerkesztette: goldboy, 2016.08.27. 11:34:47 -
#37925 Most ránéztem ingame a cpu használatra, ott már tényleg javulás van, simán felmegy nálam 80 5-ra . Úg ylátszik akkor a benchmark nem a legjobb ha az ember ezt tezsteli . -
#37924 2+ éve volt cpu gond assetto alatt, asszem olyankor ki is írt valamit a képernyőre a játék ... olyan régen volt, már nem is emlékszem ;)
a konzolos fejlesztése közben vezették be az effektivebb több-mag használatot és most ez a masszív update... nem volt ez elbarmolva, olyan volt mint rengeteg másik játék, most pedig talán jobb lett... :) -
#37923 Hat ha eleve eleg rossz akkor gyorsulhat ennyit :)) -
(azért ekkorát nem szoktak pecstől játékok gyorsulni, respekt a devnek (meg a konzoloknak, hogy a vérgyenge cpujuk miatt kénytelenek voltak erőn felül optimalizálni kunosék :D ) ) -
#37921 Hát, nagyon bejön ez az 1.8as update. Minimum x1.5 nagyobb az fps-em, most már online is olyanokat fogok meg mint offline, iszonyat jó lett. Egyből mentem is egy 7.15ös PB-t touriston segítség nélkül a ktm-el -
Solt #37920 Bedurcázott! :DD -
#37919 Szerintem a procija meglátta az új 1070-es VGA-ját és azt mondta, hogy márpedig ő nem fog vért izzadni, hogy meghajtsa azt az izét :D -
Solt #37918 Azért nem változott érdemben, mert az a 40% idáig is elég volt ahhoz, hogy a GPU-d 100%-n (vagy ehhez nagyon közel) ketyegjen. Próbáld ki 1 monitoron 1080p-ben, ott szerintem emelkedni fog a CPU kihasználtságod.
Például az ArmA3 simán képes arra, hogy a GTX980Ti-m 20-30%-n ketyeg, eközben pedig kemény 20-30 FPS van! :) Ehhez elég a látótávot maxra tenni, és olyan szoftveres CPU limit lesz (képtelen kiszámolni annyi objektumot DX11 alatt), hogy az ember fia csak pislog! :) De ilyen még az ősrégi FSX is...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.08.26. 23:41:24 -
#37917 Ezt ertem, de akkor miert csak 40-en megy a processzor, eddig is ugy ment, azt mutigattak, hogy az fog javulni, de nalam gyak maradt ugyanolyan.
Pl Dirt Rally alatt szinte maxon megy, az fut is mint a barom.
Meg mondjuk en meg olyant se nagyon lattam, hogy a videokartya nem teker maxon. :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.08.26. 23:28:19 -
#37916 Igen, már felhívták rá a figyelmünket. Elég ...khm ... rondácska :) -
Solt #37915 Kint van az új Fanatec széria. -
Solt #37914 Minél nagyobb a felbontás, (és a beállítás) annál nagyobb "terhet raksz" a GPU-ra (VGA). Alacsonyabb felbontáson előfordulhat (főleg erősebb GPU esetén), hogy a szoftveres limit (DX9-11) miatt a CPU egyszerűen nem képes annyi adatot szolgáltatni a GPU felé, amennyit az képes lenne feldolgozni, ilyenkor van az, hogy a GPU alacsonyabb kihasználtságon működik.
Azon a felbontáson amin te játszol a 3 monitor miatt, plusz FPS-t az optimalizáció már nem sokat tud hozni, mivel valószínűleg a kártyád maxon teker... :) -
#37913 Mittudomen, nem ertek ehhez. Valami limit gondolom mindig van, nem mehet vegtelen fps-sel ! :))