42876

banner
  • Hasselhoff72
    En azt tudom hogy mindent megvettem megjeleneskor, es nem vagyok 50 euronal mirol is beszelunk vagy 2eve minimum jatszom:)) Mell venni egy no man sky-t 60 euroert es lehet nezelodni:))
  • Alexease
    Azert kivancsi lennek – ha mar napkok ota ez a tema –, neked masban mi az aranyos?
    Gyorskajaldaban (ha jarsz valahova) egy marek krumpli ~500-ert (30-szorosan tularazva) az OK?
    A Fanatec kormany, VR vagy egyeb tularazott luxus alkatreszed van?!
    Es hasonlok. Van pozitiv pelda? Olyan ceg, aki minoseget gyart, hasznalod, es az ingyen van vagy extra olcson? :)))

Mert itt most egy negyedevente megjeleno, nehany szaz forintos kulonbsegen megy az ertekezes, amit nem is kotelezo megvenni.
    Es az hogy gazdasagilag hogyan kellene (jobban) mukodnie, az meg ertelmetlen tema, nem hinnem hogy alkalmazasban vagy az eritett kiadasokat es beveteleket generalo cegeknel (Kunos, Steam es az osszes licensz szerzodo gyarto, marka, ugynokseg):)

Persze, ezektol fuggetlenul otletelni lehet, te hogyan tudnad ezeket ingyen vagy minimal aron kivitelezni, de valszeg semmi ertelme;DDDD
  • Solt
    Nem merül ki ennyiben, csak továbbra sem akarod figyelembe venni őket, ezzel nem tudok mit kezdeni. Fújod a magadét mint a pereces, hogy így aránytalan meg úgy aránytalan, mintha bármi is indokolná, hogy egy szoftver és annak a további bővítései árképzésben arányosak legyenek. Egyszerűen a piac nem így működik, ezen kár rugóznod, vagy bármiféle elvekhez kötni ezt a kérdést... Ingyen meg... azért szerintem húznod kéne egy határt ami az elvárásaidat illeti! :) Az első dlc ajándék volt, a többi teljesen korrekt piaci áron van, sőt még olcsónak is nevezhető... Tényleg nem értem, hogy milyen alapon várod el az ingyenességet, vagy a még ennél is olcsóbb árakat. :)
  • sertrex

:))))
  • b-type
    gondolom a melegbárban lehúzott műszak után ez már sokadlagos, felüdülés a következő állomás,..persze a disznók lehetnek kanosak is nem csak éhesek.
    áá, végül is jó ez a Mazda amim van :)
  • Zsoltee_a_bator
    Az ar sokminden fuggvenye. Az eloallitasi koltseg, a felvevopiac fizetokepessege, konkurencia arazasa, stb. Ezen szempontok miatt ugy allitjak be, hogy maximalizaljak a profitot. Egy ekkora meretu ceg nem lehet jotekonysagi szervezet :) Es nem is lenne jo, ha az lenne, mert akkor eltunnenek hamar. A profit kell atveszelni gondokat, toke amivel lehet kockazatokat vallalni, meg jol jon a ferrari a garazsba is azert, ha mar kidolgozza az ember a lelket.

A "klasszikus" jatekfejlesztes nem biztos, hogy praktikus lenne. Ha nem fejlesztenek az AC-t folyamatosan, es csak kb most adnak ki az 1.0 -t, minden lefagyna kb 5 evig, amikor jon valami ac 2.0 inkompatibilis mod api-val.. nem lenne tul praktikus.
  • lac coo
    Az a Meszaros, nem ? :)
  • b-type
    ...háát nem repülök rá a -koenigsegg bontódik- kulcsszavakra, elég ripityom.De azért fsza lehet úgy lefeküdni, hogy összetörtem egy koenigsegg-t nordschleife-n...
    szerk:
    ..kivéve ha a főnök sutyiban lenyúlt verdájáról van szó persze, akinek van melegbárja, meg egy nagy disznótelepe..
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.09.02. 11:25:04
  • tobias88
    2.8 millió dollár ez, 250 ezer forint a bruttó bér, azaz középárfolyamon nettóval számolva 4700 hónap

Igazából nem is a pénzt sajnálom, hanem az autót, mert ez egy remekmű (volt)
  • sertrex
    Egy kis OFF. :DDD

Vajon egy átlag magyarnak hány évi fizetését törte össze?
  • sertrex
    És mi van ha nem lehet a további munkadarabokat is ugyanazzal az öntőformával megoldani? Viszont beleszámolják, hogy öntőformát is készítettél már tehát az is rutinból megy. Példának okáért, nem lehet Ferrari licensszel megcsinálni mondjuk egy Ford modellt, mert ahhoz a Ford felé kell fizetni. Vagy a Nord licensz nem jó a Hungaroringhez. Tehát újabb kiadások is jönnek az újabb DLC-khez.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.09.02. 10:41:59
  • arty
    csakhogy itt nem arról van szó, hogy én az első dreampackért okésnak tartom a 10 eurt, de a másodikért már csak 8at tartok reálisnak :)
    de ha ilyen példa kell: első munkadarabot drágábban számolnám, ha kell pl "öntőformát" is gyártanom, másodikhoz az ugye már megvan, nem lenne korrekt ujra kifizettetni ... ;)

a hsz-ed második felét viszont értem, elfogadom, nagyrészt egyet is értek veled - pontosan ezért vettem az eddigi összes dlc-t "day1".
    noha spec ezzel az ütleti modellel nem értek egyet... én a klasszikus játékfejlesztésnek inkább vagyok híve, amikor a v1.0 után már nem "készítenek új gumimodellt", inkább pár év mulva egy polirozottabb, jobban egybelévő 2. rész jelenik meg....
  • b-type
    ezt nem nevezném support-nak a részedről, inkább hajlik az üzletrontás felé.
  • sertrex
    Mondjuk mit szólnál, hogy ha azt mondanák neked a munkahelyeden, hogy az első elkészült munkadarabért még teljes árat fizetnek, de a többiért már arányosan egyre kevesebbet, mert azt már rutinból meg tudod csinálni, tehát hiába dolgozol vele ugyanannyit, arányait tekintve már nem olyan értékes a munkád. Tudod Kunosék is ugyanannyit dolgoznak egy autón vagy egy pályán, mint az alapjátéknál és még mellesleg supportálják is a játékot folyamatosan. Tehát a munkahelyüket használják ahol van rezsiköltség, vannak ugyanazok a szakemberek akiknek szintén fizetést kell havonta adni és még ott vannak az egyéb kiadások is, pl. adó, TB stb... tovább most nem mennék a részletekbe, mert valószínűleg nem is ismerem a részleteket, ahogy szerintem te se. Ugye nem gondolod, hogy Kunos zsebre tette az eddig befolyó pénzt egyedül, ami a játékból befolyt?
  • arty
    "Nem, sokkal több érv elhangzott, csak figyelmen kívül hagyod őket..."

minden évrvetek kimerül annyiban, hogy fasza az AC és megér ennyit meg ennyit :)

"egyrészt a teli áras DLC-k is teljesen korrekt áron vannak, másrészt ha sokallod, cirka 3-4 havonta vannak akciók, de félévente egy 50%-s tuti van!"

én a dlck day1 alapárát sokallom a teljes játék day1 árához képest (és nem csak az assettonál, MINDEN játéknál)
    akcióban a dlc-k pláne nem szoktak akkora leárazásokat kapni, mint az alapjáték (és még1x: nem csak ennél a játéknál! nézd meg muve-n a bioshock2-t: 500ft. hozzá egy egyórás dlc: 750ft. WTF? nade, 750ft nem pénz manapság, ugye? ;) )

"Tegyük fel, hogy nem ahhoz a réteghez tartozol akinek azonnal kell minden ingyen, vagy szinte ingyen, és mondjuk hajlandó vagy pár hónapot várni. Most komolyan cirka 5 euró drága 7-8 autóért meg egy pályáért? Mond, hogy ittál baszki! :D"

A-R-Á-N-Y-O-K.
    Ezzel van nekem bajom.

"Még a 10 euró sem drága ezekért a csomagokért és nem azért mert Kunos jó fej és szeretjük az AC-t, hanem azért mert piaci alapon is rendben van. Az utolsó DLC esetében 3 euró 3 db autó teli áron! Mit szeretnél még, legyen ez is darabokban 1 euróért, vagy mit? Én komolyan nem értelek! "

Azt szeretném, hogy mondjuk ilyen extra csomagok ingyen legyenek. Hálából, a supportért. (feltéve, hogy szalad a szekér és amit látunk nem kényszerpálya...)

Piaci alapon az alapjáték elkészítése 10000 emberóra - tartalom mellett kódolni is kell, stb. A dlc pluszTARTALOM, sokkal olcsóbb "termék", mert pl nem kell hozzá endzsint írni ;)

"Ha ennyire számít a pénz, akkor várd ki az akciókat... a türelem ingyen van! :))"

Belefér 3 eur, sőt 10 is ;) Nem erről van szó. Elvekről csupán.
    Utoljára szerkesztette: arty, 2016.09.02. 10:04:24
  • GPx8
    Most, hogy kitárgyaltátok a DLC kérdést, :) térjünk át arra, hogy szerintetek mikor lesz kész a játék (AC 1)?
    Pl. a gumik közös nevezőre hozása? Most van többféle verziójú, szóval az ember azt gondolná, hogy a legutóbbi verzió az tuti, de akkor mikor jön a kedvenc autóra? Én pl. (biztos egyedül), de játszom a Lotus "F1" autóval is és ott pl. zavar, hogy nem csinálták meg a DRS animációt, olyan, mintha egyes dolgokat nem fejeznének be.
    Más: régi monzán mentem a Lotus 49-es autóval és jól eltoltam a végsebességet, amitől hajmeresztő tempóban tud menni a hosszú egyenesekben. Kétlem, hogy ez reális lenne, ill. Az 1966-os gumik (a technológia) ezt egyáltalán kibírná.
  • b-type
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    én biztos nem, mivel nem tudom mennyi megy el.
    Azt a megrendelőt aki kiszámolja nekem mennyit kell keresnem csak akkor néztem el ha a saját jutalékát számolta, nem pedig ténylegesen az én pénzemet. A vevő megkapja az árat és eldönti kell vagy nem kell...a hülyeségeit megtarthatja magának, egyetlen egyszer szaladtam bele abba hogy kifizetésnél azt mondták hogy ez nekem túl jó és ki kellett harcoljam a pénzem, többet szóba sem álltam ilyen mentalitású megrendelővel.
    Kunos pénzt akar keresni, ez nekem természetes, ameddig az ár:érték arány nekem megfelelő nem azon rágom miért nem lehet olcsóbb...mert százalékosan mennyi része ez az egésznek, és ha az annyi, akkor ez ennyi kellene legyen...ez leírva is nagyon hülyén hangzik.
  • Solt
    Nem, sokkal több érv elhangzott, csak figyelmen kívül hagyod őket... egyrészt a teli áras DLC-k is teljesen korrekt áron vannak, másrészt ha sokallod, cirka 3-4 havonta vannak akciók, de félévente egy 50%-s tuti van! Tegyük fel, hogy nem ahhoz a réteghez tartozol akinek azonnal kell minden ingyen, vagy szinte ingyen, és mondjuk hajlandó vagy pár hónapot várni. Most komolyan cirka 5 euró drága 7-8 autóért meg egy pályáért? Mond, hogy ittál baszki! :D

Még a 10 euró sem drága ezekért a csomagokért és nem azért mert Kunos jó fej és szeretjük az AC-t, hanem azért mert piaci alapon is rendben van. Az utolsó DLC esetében 3 euró 3 db autó teli áron! Mit szeretnél még, legyen ez is darabokban 1 euróért, vagy mit? Én komolyan nem értelek!

Ha ennyire számít a pénz, akkor várd ki az akciókat... a türelem ingyen van! :))
  • lac coo
    Kinaiak mutattak be most valami vr cuccot, abban lattam ezt a szemkovetest. Valami 70 hz-es, 2x 1440 felbontasu cucc.
  • lac coo
    Ennel otszasszor tobbet kolt mindenki hulyesegre. Nem is ertem mit szamolgatod mi mennyi.:)
    Meg kell venni azt jovan. A kormanyodon az egy gomb tobbe kerul mint egy kissebb dlc :))
  • arty
    Naezaz, hogy ti érvként annyit tudtok mondani, hogy kunos jófej és szeretitek az ac-t és ezer eurót is megérne egy fűszál a nordon ezér' ... ;)

ha lenne másik ac, jobban árazva, senki nem toporogna ebben a sorban ;)
    ...sajnos ez nem ilyen és ezzel visszaélnek az olasz barátaink ;)
  • Solt
    De értsd már meg, hogy ez nem úgy működik, hogy mi az arányos... főleg nem úgy, hogy szerinted mi az. :)
  • arty
    Igazad van, piti melót az elkérhető piti pénzért az ember sokszor nem szívesen vállal ... csakhogy van olyan munka neked is (gondolom), amiért az 5k-t is szívesen elteszed, pláne ha tudod h a könnyű pénz a jó árazás miatt még 50000x bejön majd - pont amiért kevesebbet kértél ;)
  • arty
    Neked is csak azt tudom mondani, mint az előbb: az m&m-s nem eladható félig felbontva. Versus egy dlc esetén... ugye... khm ;)
  • arty
    ezért is nem 10pálya + 50autóval osztottam az alapjáték árát, hogy megkapjam a dlc-t.... bőőven ráhagyással jött ki a még mindig "filléres", de a munkához képest (és a teljes játékba ölt munkaórához képest!!!!!!) korrekt ár ;)
  • bardocz
    Mert így nem fogják látni a képernyő szélén lévő pixelt, ami ellenséges játékos, mivel el lesz mosva.
  • goldboy
    Az nyer aki két szemmel, két irányba tud nézni(de majd lesznek 3 szemű koreaiak is)
  • zimapeti
    Kb ennyi a lényege,

[/URL]
    [URL=https://www.youtube.com/watch?v=NZaQEQrk15A]
  • lac coo
    Arra minek csít, ha oda lő ahová nézel, onnantól vége a játéknak :)
  • bardocz
    Erre ott cheatek lesznek, előre látom :D
  • Solt
    Nekem engedte, csak ki kellett az egészet fizetnem... azt mondta a kék kerül ennyibe a többi ajándék és ha nem kérem, ő szívesen megeszi! :D
  • lac coo
    Ott vége is lesz a lövöldözös játékoknak ! :DD
  • zimapeti
    És majd a lövöldözős játékban, ahova nézel oda célzol, de ez minket nem érdekel:)
  • bardocz
    Áh, értem, az már egész jól hangzik.
  • Timbu
    Arányosan van árazva. Az alapjáték 2000 EUR értékú pályát és autót tartalmaz, csak azt a Kunos is érzi, hogy túl drága lenne, ezért fizetnek neked 1960 EUR-t (érted, ŐK FIZETNEK NEKED), hogy használd a fizikai és grafikus motort. Szerintem ha innen nézed, akkor tuti üzlet, és nyersz vele egy csomó pénzt.

Meg egyébként múltkor kérdeztem az eladót a Sparban, hogy kibonthatom-e az M&M's-et a pénztár előtt, mert én csak a kéket szeretem, de nem engedte.
    Utoljára szerkesztette: Timbu, 2016.09.01. 21:15:10
  • lac coo
    De ! :)
  • lac coo
    Valami fókusz izé ...:) Nem ?
  • zimapeti
    Nem, csak annyi, hogy amerre nézel ott lesz éles a kép. Erőforrás spórolás, nem kell mindenhol full graf, csak ahova nézel:)
  • bardocz
    Mi az isten az a szemkövetés? Ennél rosszabbat elképzelni nem tudok, elnézek oldalra, és mászik el a kép? 2 perc után hánynék :DD
  • mohus
    PS4 en meglepően szépen hasít...mér ilyen óccsó amikor jó?