43023
  • Jackal
    312T visz annyit :)
  • barcalaci84
    50-60 körnél elengedhetetlen valóban a tankolás, mert a teletankolt autóval sem tudsz annyit menni :)
    biztos lesz is box a későbbiekben, de ahogy mondtad , szerintem is az emberek 90% (de több szerintem) nem fog menni olyan hosszú versenyeket amihez szükség lenne tankolásra mert nem elég a full tank...
    ezért nem is tartják ezt jelenleg a legfontosabb dolognak Kunos-ék
    a dodzsemezés meg csak a játékostársaktól függ, ha van törés ha nincs...
  • endy papp
    Biztos lehetsz benne hogy eléggé foghíjas lesz a rajtrács.
    Ha csak az iRacingből indulok ki ott is elsősorban a 30 perces versenyek a nyerők mind1 hogy milyen kategória,autó típus.
    Persze ritkán vannak kivételek de az kevés.
    Pedig ott van versenyző elég ,néha látok 100 köröli induló számot is egy egy adott "rövidebb" versenyen,(persze több szerverre leosztva).
    Igaz néha vannak a hosszú távú versenyek is ,ott is nagy létszámú az indulók száma,de ezek ritkábban vannak..
    Én speciel 25-30-35 perces futamokat preferálom,az 1 és több órást meghagyom másnak.
    Arról a kis apróságról nem is beszélve,ha egy hosszú verseny első körében-köreiben leamortizálnak annyira ,hogy utána nem sok kedved lesz még 50-60 ,vagy még 80 körhöz.
    Az ilyen hosszú távú versenyeknél meg elengedhetetlen a tankolás,stb(box),sőt ez adja meg az igazi verseny hangulatot,persze manuálisan ki-be állás,stb,nem automata megoldással.
    Vissza térve, nekem se hiányzik a box különösebben,úgyis rövidebb versenyeket fogom díjazni,de azért egy szimben elengedhetetlen ,persze csak akkor ha van benne törés,mert különben csak dodzsem parti az egész.
  • barcalaci84
    quick race az arra van ha pár körös versenyt akarsz menni...
    ha sok köröst akarsz akkor marad egyelőre a spec eventek készítése...
    persze én is örülnék a boxnak, de enélkül is fasza hosszú verse4nyeket lehet menni...
    szuperlágy meg nem versenyre való , azzal elmókázok hotlapozáskor...gt autóknál a közepes keverék végigbírja a 40 kört , bár a végén már elfogynak...ha meg összetörnének akkor a fene megette a versenyt...
    box jó lenne , kellene , de huszadrangú szerintem is jelenleg...
    így is kíváncsi vagyoki hányan jönnek majd pl innen ilyen "rövid" 30 körös versenyekre , ha lesz multi...
  • lac coo
    Eventet lehet csinalni, de Alextol gyors versenyt kertem......Box meg okell, mert pl a szuperlagyat ki lehet kesziteni 6- 8 kor alatt........Nem beszelve serulesrol......
  • lac coo
    Eventet lehet csinalni, de Alextol gyors versenyt kertem......Box meg kell, mert pl a szuperlagyat ki lehet kesziteni 6- 8 kor alatt........
  • barcalaci84
    itt van az említett mod a 30-40 körös gt versenyekkel...

http://www.racedepartment.com/forum/resources/gt-endurance-series-special-events-pack.1921/

belenézegettem most a file-okba és gyak pofon egyszerű létrehozni akármilyen versenyt, illetve testre lehet szabni...
    ai-t egyénenként beállíthatod hány liter benzine legyen, milyen erősségű legyen, milyen skin-t használjon , hogy hívják , sőt még ha jól látom akkor setupot is lehetne neki beállítani...

valaki aki szeret ilyenekkel mókolni, csinálhatna egy lotus exos s1-es sorozatot is ez alapján:) (ott kiváncsi vagyok mennyit bírhat full teletankolva...)
  • barcalaci84
    Én nem értek hozzá, de aki igen az már csinált 30- 40 körös versenyeket, ahol az AI is vegigbirja benzinnel...
    Valamit szerintem te rontottal el, nem írtál át...
    Lehet nincsenek talent file-ok sem ahogy mondod, de én úgy tapasztaltam h más- más tempórá képesek...
    Ringen pl páran nagyon durva köröket mennek, a véget meg be is lehet daralni szépen lassan, türelemmel...
    Ahhoz képest h mennyien sírtak a box miatt,szerintem nem probaltatok ezeket a hosszú versenyeket azóta se...
    Egyszerűen valóban igaza van Kunos- nak h nem olyan nélkülözhetetlen egyelőre a box...azért ezek a versenyek is kb 1 orasak vagy tobb , ami azért már nem a sprintrol szól...
    Probaljatok ki ti is...
  • lac coo
    Már megint ez a gagyi, átvágódós gumifizika!!! :DDD

• Alexease
    Nem felejt el, egyszeruen csak nem tud;) De igazabol te sem tudsz, csak az elejen megtolteni. De az AI meg azt sem;P
    Valszeg azert fixaltak le a korszamot 10-re, hogy ne legyen problema belole.

Jelenleg semmilyen AI beallitas nincs, csak korbe-korbe tudnak menni. Elobb utobb szukseg lesz talent file-okra (hogy nem legyenek egyformak), es versenykalkulaciora, hogy szamolni: autotipus vs palya vs korszam.

A verseny kozbeni tankolas az meg erosen felejtos.
  • lac coo
    Kipróbáltam, jó a cucc, csak az -AI elfelejt tankolni :)))
  • Ginger17
    Megvan... nem szereti a magyar karaktereket a játékos névben.
  • Solt
    Minden normális szimulátor érdekel, mindegy, hogy gurul, repül, vagy úszik. :)

Eleinte nekem is fura volt autószimulátorban a TrackIr, de jó beállítással könnyű hozzá szokni. Eleinte én is rosszabb időket mentem, ha használtam, de most már nincs különbség, az élmény meg sokkal jobb... az pedig jobban érdekel, mint pár tizedmásodperc. :)
  • Ginger17
    Próbálta közületek valaki ezt az appot? Mit csinálok rosszul? Megjelenik a képernyőn, lehet is kapcsolgatni, meg minden finomság, de nem "mér" semmit... sem a fordulatszám, sem az időmérés, sem pedig a gumiinfo nem mutat semmit.

Rivali OV1 v3.0
  • lac coo
    Ha a nsgyvdnharom darab Wonderbaum nem zavar a kilatasban, akkor a kava se :))??
  • majonur
    Egyetertek, lattam mar a youtube on ahol igy volt beallitva, tenyleg jo volt.
    Viszont a nyitott egyuleses geppekkel? :)
  • Alexease
    Ha eleg nagy a 3 monitor es/vagy jol vannak beallitva, akkor a monitor kavak eppen oda esnek mint az A-oszlopok:)
  • GPx8
    Ez tényleg teljesen egyedi dolog, mrt én pl. rep.szimben meg sem tudok lenni fejkövető nélkül, de autózásban kifejezetten zavar.
  • majonur
    itt is talalkozunk kollega? :)
    tapsztalatbol en is azt mondom, hogy inkabb egy jo nagy monitor pl. 27" kb 80-90 cm rol nezve, egy jol beallitott trackirrel, nem igazan rosszab egy 3 kepernyos megoldasnal, ahol ott vannak a zavaro monitor kavak is.
    Igaz, en elegge kezdo vagyok az autoszimekben, de repszimekben mar sok mindent probaltam. Persze tudom, nem igazan lehet osszehasonlitani, ugyhogy ez csak a az en meglatasom.
  • Solt
    Nekem évek óta van TrackIr-m, szerintem jó beállítással sokat ad az élményhez, persze jól be kell állítani. Nekem jobban bejön mint a több monitoros rendszer.
  • majonur
    en pl. Trackir 5 ot hasznalok, most ugyanazt a sajat profilt amit pl. a Il2 Cliffs of Doverben,tehat ha a valos fejmozgas mondjuk 17 fokos az a jatekban 90 fok, innentol meredeken emelkedik a gorbe, 24-25 fok az mar majd 180 fokot jelent a repszimben, nekem ez jott be. Az AC ben ez profil mondhatjuk hogy finomabban mukodik, tehat minimalis fejmozgassal benezhetek a kanyarba, vagy ellenorizhetem a tukroket, bar szerintem a Trackir tamagatas meg nincs kesz az AC ben, pl. a jobb oldali tukrot valamivel nagyobb fejmozgassal tudom megnezni mint ami elvarhato lenne, de szerencsere lehet teljesen aszimetrikus gorbeket csinalni a tengelyekre, igy megoldhato, hogy ugyanolyan kis fejmozgassal nezzek ki jobbra is.
  • lac coo
    En is probaltam, csinaltam egy ilyen wii cuccot, de nem jott be...Zavart higy ugyanoda nezek de megis elfordul a kep :))
  • alma2
    Nem varazslat, kb 10 eve van trackirem es anno en is ilyen lelkes voltam mint ti, mig sok hasznalat utan sem lattam elonyet csak hatranyat barmilyen autos jatekban. (repulos, helis, jatekok ott tokeletes, mert megszokhato, majd az elonyodre fordithato,de ott nem is millimeteren mulik, hogy a levegoben maradsz-e vagy sem, illetve total kiszamithato a legi jarmu mozgasa. Olyan szinten lehet hasznalni, hogy bekapcsolod a helinel a fejkovetest a gepagyura, vagyis oda losz ahova nezel, millimeterek szamitanak, hogy all a fejed, es a geped, de igy is tokeletsen hasznalhato egy kis gyakorlas utan es barmit kilossz vele, eleg ha ranezel a celra, ha eleg ugyes vagy, mindezt barmilyen iranyu mozgas kozben)

Nfs shift-tel lehet peldalozni, ott van hasonlo funkcio, benez a kanyarba, de szerintem nincs olyan ember aki ezt hasznalta jatek kozben, max egy proba erejeig, mert hasonlo az eredmeny. Gondolom a carsban is lesz ez a feature.
    Na de nem gyozkodok senkit, akinek tetszik hasznalja, na meg mar egy honapja kb ugyanezeket leirtam.
  • bardocz
    Ugyan erre gondolok én is. Kell egy kis "áttételt" adni neki, és akkor kis mozdulatokra is nagyot mozog. Repülőben máshogy nem is lehetne hátranézni.
  • Jackal
    Real life se tudod kocsival vagy netán bringával bevenni a kanyart, ha elmozdul a fejed? :)
    Próbáltam head trackert, sőt csináltam olyat ami szinte teljesen együtt mozog a fejjel. Nem volt gáz, sőt, velem élt a kaszni, nem egy statikus dobozban éreztem magam. Ha fordult a fejem, ő is fordult.(kanyarokban pl akaratlanul is bedöntöd a fejed)
    A probléma inkább az volt, hogy a monitor nem elég nagy, hogy kényelmesen elfordíthasd oldalra a fejed, ezért a szemeddel vissza kell nézni kicsit.
  • bardocz
    Többnyire ugyan úgy tartom a fejem, a kanyarba be tudnék nézni, de ha meg máshogy akarom tartani, akkor ott a center gomb, átmozdítom a fejem, megnyomom, és megint középen van. Én nem értelek titeket, mintha ez valami varázslat lenne. Egy repülős játékban el lehet veszni nézelődés közben, mert ott van, amikor csak a plexit látod, és azt, hogy merre áll a gép nem, itt viszont csak vízszintesen kell mozgatni a fejed. Ja és lehet a mozgás görbéit is állítani benne, tehát középen más sebességgel követi a fejed mozgását, mint a szélén, így pl teljesen hátra lehet nézni kis fejmozdulattal.
  • alma2
    Akkor a ritka kivetel vagy. Gondolj bele, hogy ugyanott lasd a kanyart, vagy mindig egyforma pozicioban tartod a fejed,(sok koros versenynel), vagy nagyon erzeketlenne teszed, hogy csak nagy fejmozgasra reagaljon, ha korbe akarsz nezni, vagy egy gombra teszed, mikor aktivalodjon, vagy folyton ujrapozicionalod a nyugalmi pontjat. Korbenezesre jo, ezert is irtam anno TDU-ban nagy moka volt vele, pl korbenezni a keresztezodesben. De palyaversenyre, ahol minden tizedmasodperc szamit, es minden pixel helyzete, folyamatos mukodes kozben szerintem eselytelen, de biztos a nyakam mar nagyon be van meszesedve, tul suron kell mozgatnom, hogy ne fajjon :)

A 3ds teven probalt grid utan, most egy kicsit visszavette az oculus rift utani lelkesedesem is, mert jol fog mutatni, lehet gyonyorkodni, de ha nem jon a plusz segitseg vele az ivekre a tavolsagra stb, akkor csak mokara lesz jo.
  • lac coo
    Fb-n csak poenkodik Aris, vagy valoban lesz uj gumi ? Vagy csak nagyon szar aprilisi poen akar lenni ? :))
  • bardocz
    Próbáltam, jobb volt minden szempontból, csak nincsen kedvem biciklis ledekkel szívni, rendeset meg nem tudok építeni.
  • Jackal
    Hogy egy kis felhő téma legyen még... :)
    Le lehet ezt így is programozni:
  • Ginger17
    Arra gondolsz amikor lazán fél kézzel fogja a kormányt?
    Ez a valóság, nem pedig egy szimulátor. A szimekben az a jó, ha irreálisan csúszik, mint a takony... mert akkor aztán "hűdenagyonhardcore".

OFF
    Nézem az új R3E IMSA Audit... világos, hogy drift videóval kell beharanfozni, egy ilyen autót.

ON
  • alma2
    Autos jatekban sokkal tobbet vesztesz vele mint nyersz. Elveszted a fix pontokat, amit beneztel elotte hol, mikor fekezz stb. Persze meg lehet szokni, csak szerintem nem erdemes, megvakarod az orrod maris azt se tudod hol vagy egy pillanatig. Nem csak egyedul vagyok ezzel a velemenyemmel.

Viszont a 3d-re visszaterve sikerult a grid2-ot kiprobalnom ugy, latvanyos volt a menu, a kocsi, a motorhazteto, a tavolban levo kanyargo ut stb, de amiert erdekelt volna az egesz, hogy nyerek-e vele annyit, hogy pl egy ismeretlen palyan jobban erzekelem a kanyar ivet, tavolsagat stb, abbol viszont semmi nem jott at. CSerebe, ha megloktek megpordult a kocsi, meg uj szemet is kellett majdnem szereznem, annyira faraszto olyankor fokuszalni a megfelelo helyre.
  • bardocz

Nem erőlteti meg magát az ai rajt terén.
  • bardocz
    Én örülnék valami fejkövetőnek, amivel tudok rendes nézelődni. Zoom-ot, meg a fej döntését ki lehet kapcsolni úgyis.
  • lac coo
    Ha nézek ilyen videókat, mindig összezavar.... Most akkor ez nem túl árkádos? :DDD
  • Tyuki80
    Ahogy mondod!Az üldöző lényegesen gyorsabb volt,ráadásul az ütközés előtt egyszer már beültette a hintába amit a srác unfair módon védett le,amire jogos is volt az integetés.Már ezért felpofoznám a boxban:)Szerintem egy körön legalább 6-8 mp et vert volna rá,ha nem genyózik,így mind a ketten kiestek...Ja a Porscheből vajon mi maradt?,mert láttam már egy két autót lángolni ennél kisebb lánggal,de amikor megállt akkor szabadult el a pokol.Pl Bútor Robi Veszprém peugeot 207 s 2000
  • GPx8
    A FaceTrackNoIR-t csak repülő szim.eknél használok, autóban zavar.
  • TeeBeee
    Az a kék-fehér manheim feliratos Porsche túl tett mindenen verseny ide vagy oda. 1:06:00-nál meg szerintem direkt megy bele. Amúgy le a kalappal a pilóta előtt, kötélből vannak az idegei.
  • bardocz
    FaceTrack mellett mégis mi szükség van gombokra? Nekem az amúgy valamiért nem ismeri fel az arcom...:D
  • GPx8
    Én FaceTrackNoIR-t használok, úgyhogy belső nézetben egyik autóban sem működik.