43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
A kormany elfordulas allitast az AC-ban kell erteni, nem a driverben. Ha a driverben veszed lejebb, termeszetesen gazos lesz a dolog.
De ha az AC-ben, ott a fizikalis (driver) es az altala beallitott aranyokat figyeli. Ha 900 helyett csak 720-ra allitod, ugy szamolja, mint ha 720-as kormanyod lenne a 900 fok kiforgatasa utan is. Igy linearis marad a kormanyzas, de nem tudod kiforgatni addig, mint kellene (lenyegeben kormanyattetelt allitasz:P).
A virtualis kormany nem lesz szinkronban, de az ismet total felesleges. -
Jah, fotó miatt, persze. De még annyira az sem érdekel, hogy utána is nézzek :D Élsimítást most használom, ha már kényszerűségből vennem kellett új kártyát, had dolgozzon :D -
Van egy csomo textura szures lehetoseg a driverben meg a jatekban is, gozom sincs mit allitgatnak, de valszeg ok is csak a photomode miatt, mert amugy totalisan semmi ertelme:D Autobol a full low tukrozodes, mindenfele elmosas nekul is tokeletes;) -
naja, ezek kényszerű dolgok, mert egyébként a franc sem akar ezekkel foglalkozni...jó biztos vannak mérnök beállítású versenyzők, és azokat érdekli, de a vezető általában vezetni akar.
Jó vezetni?:jó, akkor jó...nem, nem jó, állítani kell...ehhh jó akkor kiszámolom mennyit fordul a kontrollerem, és képernyőn látható kormány, és megnézem ezt a fájlt meg azt...ehhh, kikapcsolom a rákba. :)
Bármilyen műszaki paraméter csak addig érdekel valós kocsiban is amíg a végén a kérdésemre hogy: milyen? f@sza? Azt a választ kapom hogy az, qva jó. és vigyorgás.
ellenkező esetben a reptéri kóbor kutyát sem mozgatja meg.
-
Nem tudom, akinek igénye van rá, úgy is rájön hamar ...:) -
Szerintem te írtad jól először.
Ha 900 helyett 270 fokot hasznalnek (mint anno a thrustmaster f430-nál) akkor 1 cm elmozditasnal az f430 nál olyan volt mintha 3.5 cm-t fordítottam volna,tehát sokkal hektikusabb az irányítás,apró pici mozdulatokat van csak lehetosegr -
ezek hogy oldják meg, hogy az éleken a tükröződés ne legyen recés ? :)) Nekem sehogy nem jön össze, van valami extra szűrés nvidia driverben esetleg ?
-
Azt a virtuális max elfordulást már én is néztem, azzal tuti vissza lehetne állítani, de nekem sem volt kedvem annyit szöszölni vele :)))
Legjobb az lenne, ha autónként mentené a konfigot .... -
Nem biztos, lehet forditva irtam :))))
A kalibralas jo, ez mar regota ilyen, mashol is,de pl egy f1. Nel mar kellene valodi kormanyszog allitas a setupban. -
Szerintem lacoo-nak van igaza...
A kormányattetelt ugyan nem lehet állítani,de nekem úgy tűnik, h az is eltér autonkent...gondolom a valóságot akarják szimulalni...
Ennél egyszerűbb beállítással én nem találkoztam...egyszerű de nagyszerű:-)
-
Hát vagy fordítva, lehet :))) -
Van az az opcio, hogy ne mutassa a kormanyt, bar sajna nem minden kocsinal mukodik.. Maris a latvanybeli problema megoldva :) -
Szerintem forditva, de lenyegeben nincs vele gond:P
Van valami virtualis kormany fordulasi akarmi a beallitasoknal, nem tudom mit csinal, sose neztem nem erdekelt, talan azzal helyre lehjet rakni, ha at van allitva a kormany es nincs szinkronban. De ez sokadlagos:P
Ha lenne lehetoseg normalis kormanyattetel allitasra, azokban az a utokban, ahol amugy is van, keveseb lenne a macera. -
A játékban a csúszkát is húzd 900-ra, az advancedben meg mindhármat nullára . akkor jó lesz.
Ha meg trükközni akarsz valamelyik autónál, pl ha túl sokat kell tekerned a Elise-nél, akkor a kormányszög csúszkáját kisebbre húzod ! mondjuk 900 helyett 600-ra. a játékbeli kormány ugyan nem fog együtt forogni a tieddel, de minden szinkronban és lineáris marad. Ugyan így, ha pl gyors a kormányzás az F1 autóban, akkor a csúszkát feljebb rakod, mondjuk 1050-re és máris többet kell tekerned.... -
Nem fordul egyszerre? Akkor totálisan rosszul van beállítva minden. Így nem is csodálom, hogy nem tudod megfogni. Én nem tudom, hogy ez a kormány beállítás miért ekkora gond egyeseknek. Driverben brállítox 900 fokra, a játékban pedig kalibrálsz. Ezután sehol, semmihez sem kell hozzányúlni. Semmit sem kell buzerálni, minden autógoz automatikusan beállítja a progi az értékeket. Nem tudom, mit kell itt linearitással, meg ilyen csúszkákkal figlalkozni. A Luca gyerek megmondta, hogy mindent megcsinál a progi, bízzátok rá magatokat. :P -
Van egy tartalék DFP-m... neked odaadom Tequila, ha ezen múlik. :) -
A simhouse-os szimulator Oculussal kint lesz szombaton a veletech-en, kiprobalhato, meg facebookos hulyeseggel lehet nyerni 2 ora inyen jatekot. -
Hetvegen minden lesz: BES, WTCC, F1 :)
Raadasul BES-hez Nogaro, amit szeretek, minden evben rafutok. Jo leszoktak gyikolni egymast a szivatos kanyarok miatt, raadasul a gumit is zabalja, ha kinozzak egymast;P -
Én csak a versenyt láttam, az időmérőt nem. Ha Alex nem rakja be, nem is tudok róla. De most hétvégén is lesz, két 1 órás futammal. -
TeJ2107 #10357 Azt hiszem az AC autónként külön kezeli a kormányfordulást. Tehát az E30-at ha próbálod akkor szinkronba fog menni, de ha 1 GT autót az talán csak 540°ig (F1 es lótus meg talán 360 ?
?lesz szinkronba.. Hiába is tekered át az 540° fokon nem fog történni semmi.
-
Azért azt tegyük gyorsan hozzá, hogy a Nissan egész hétvégén elég jó volt, a kvalin volt valami műszaki hibájuk, ami miatt ennyiről a végéről kellett indulnia Buncombe-nak, de ez az érdeméből nem von le semmit sem. De mondjuk, vagy 10 Gentlemen Trophy-s emberkét nem nehéz így lenyomni. :) -
Azért ebben egy jó verseny mérnök keze is benne van.
-
Így nyilván nehéz megfogni mert nem leírásis alapján neked úgy van beállítva mintha IFA-t vezetnel:) -
Profilerben illetve játékban is 900rá allitasnal van 1:1es kormányzás...
A steering sensitivity persze a legalacsonyabb értékre h ne legyen sebessegerzekeny a kormányzás... -
Beállításoknál a kormánynál nincsen olyan csúszka, vagy érték, ami a linearitást befolyásolja? Ha van, állítsd be, hogy teljesen lineáris legyen. Lehet sebességérzékenynek van nevezve, nem tudom, sose állítgattam, nekem alapból jó volt. -
vass17 #10351 Most egy elég amatőr kérdést teszek fel, remélem nem gond :) Szóval az a problémám, amiről szó is van, történetesen az, hogy 900 fokos beállítással egyszerűen képtelen vagyok olyan jól menni, mint alacsonyabban, mivel nagyon nehezen tudom csak összeszedni az autót, ha kitör. Nagyon nem szeretném levenni a kormányszöget, mert kényszeresen ragaszkodok a legvalósabb és legnagyobb kihívást jelentő beállításokhoz.
Amire viszont ki akarok térni, hogy lehetne beállítani, hogy szikronban forduljon az én kormányom és a játékban lévő? Azt figyeltem meg, hogy hiába fordulnak ugyanakkorát, a G27-em elforgatásának első felében (gondolom olyan 250-270 fok lehet egy irányban) sokkal kevesebbet fordul a játékban lévő kormány. Aztán ha továbbfordítom, akkor megcserélődik és a játékban lévő kormány hirtelen elkezd gyorsabban fordulni, mint amennyit a G27-en. Gondolom valami áttétel beállítás lehet, hogy lehetne ezt módosítani? Én nem szeretném, hogy a fordítás első felében ennyivel lassabb legyen a virtuális autóm kormánya, mert így pont a kisebb korrekciók igényelnek nagyobb fordítást és ott vesztem el az irányítást. Nem lehet valahogy beállítani, hogy az egész tekerés során teljesen arányos legyen a fordulás? -
majonur #10350 hat szereld le a szekedrol a gorgoket, meg hegeszd ossze, hogy ne forogjon ide oda, meg a biztonsag kedveert rogzitsd magad pl. gumipokkal 4 ponton :) -
értem , de egyébként az ffb értékre is hiába lehetne szűrni , mert nincs 2 ugyanolyan kormány azonos típuson belül...
haverom g27-én 90% tűnik ugyanolyan erősnek mint az enyémen a 70 %
semmivel nem kapnál jobb képet ez alapján sem igazán...
a más márkák kormányinál meg erleve máshogy is műküdik az ffb...
-
Solt #10348 Így van, egyáltalán nem ellene szól. Sőt senki ellen nem szól, csupán annyit említettem meg, hogy jó lenne, ha több feltétel szerint lehetne szűrni, hogy reálisabban lehessen hasonlítani az időket. -
Solt #10346 Akkor alaposan félreértettél... Dehogy akarok ilyet mondani!!! :) Rengeteg tehetség van, akik pár kör után másodpercekkel jobb időt mennek mint én 100 kör után... Nincs ezzel gond... Én csupán annak örülnék, ha lehetne az említett feltételek alapján is szűrni... :)
G25, 900 fok, 101% FFB driverben, 95% a játékban, bár néha lejjebb kell vennem, mert a görgős irodai szék nem túl alkalmas játékra! :) -
Pitti #10345 Ne értsd félre, senki sem kérdőjelezi meg az ügyességed és tehetséged, mint többen is gratuláltak és én is emelem a kalapom. Attól, hogy kontrollerrel mész jól látszik, hogy ismered az egésznek a fizikáját is. -
Annyira éreztem, hogy ez lesz az egészből...
Igen, aki ismer, vagy versenyzett velem tudja, hogy a kezdetek óta gamepaddal versenyzem. Annak idején erre volt lehetőségem, így ezzel kezdtem el. Aztán az agyam, a reflexeim, a kezeim annyira rá álltak erre a kontrollerre, hogy marha sok időbe tellene átállni kormányra. Mivel már évek óta csak funolok ezekkel a játékokkal, ezért nem is tervezem, hogy kormányt vegyek(most nem is telik rá :) ).
Annyit azért elmondanék, hogy ha milliónyi időm, és motivációm lenne hogy átálljak, akkor ezeket az időket kormánnyal is meg lehet futni, mivel az egész a vezetésről, illetve a kocsi beállításáról szól.
Szerintem felesleges kormányszögekről, meg hasonlókról beszélni, mivel mindenki a legoptimálisabb beállítással fog körözni, kinek mi jön be, mivel élvezhetőbb az egész. -
nortsen #10343 Most ne haragudjatok már, de olyan dolgokon filozofáltok, amit ezek szerint még nem próbáltatok.
Próbáljátok ki, és dobjátok fel a videókat nekem és a többieknek azokkal a 2mp-es előnyökkel...
-
amúgy te milyen kormányt milyen ffb-vel használsz?
-
persze értem én csak nekem úgy jött le h azt akarod mondani h pl rsr-es top idők biztos nem 900 fokon történtek...kötve hiszem h egy fanatec CSW-t egy világcsúcstartó csak a csúcs miatt 270 fokon használná...
így pedig igen is nagyon jól lehet hasonlítani az ottani idők döntő többségéhez, aminek az eredménye az h lassúak vagyunk:) -
Solt #10340 Az FFB-hez még annyit, hogy minél gyengébb, annál gyorsabban tudod forgatni a kormányt, ami például Monzában a célegyenes utáni két kanyarkombinációban azért igencsak előny. -
Solt #10339 Kurva ügyes... Én végig sem tudnék menni gamepaddal! :D Emelem kalapom előtte... -
Solt #10338 Még mindig nem a WR a lényeg, hanem az azonos feltételek. :) Nyilván egyénileg eltérő, hogy kinek mekkora előnyt jelentenek az említettek, de az tény, hogy előnyhöz juttatnak. A kormányszög sem a T125-nél jelent igazán előnyt, hanem mondjuk az E30 nál... Ezért említettem azt.
Egyébként én rühellem az OW-t, csupán azért próbáltam ki, hogy lássam mennyire vagyok lemaradva a linkelt WR időkhöz képest... Ezért használtam az ő setupját, ezért emeltem a pályahőmérséklet... Akkor vettem észre, hogy valami nem stimmel (gamepad) amikor megláttam a videót! :)
-
persze h mindegy, nem is ezen "vitázunk"...hanem tényeg érdekel h valóban igaz-e h ha levenném a kormányszöget akkor gyorsulnék-e 2 mp-t? én nem hiszek benne...
a hotlaprank nem oldja meg a versenyszituációt, de aki szerintem wr időt tud kipréselni magából az versenyen is egész ügyes lehet:)
de tényleg szívesen megnéznék egy összehasonlítást valami gyors pilótától mondjuk 900 meg 270 fokon -
Tyuki80 #10336 Csak hogy beleszóljak:Amúgy nem teljesen mindegy ki milyen időt megy?-majd ha lesz online akkor úgyis kiderül ki mire képes!Szerintem nem igazán mérvadó a hotlap rank,főleg ha nem pro rank (mondom ezt úgy,hogy elég szép időket szaladtam,nem sok idő beleölésével)A versenyszituációk nem a hotlap rank fogja megoldani.A futamokon derül ki,mennyire egyszeri alkalom egy jó kör futása...