43023
  • Jackal
    Nem hiszem hogy logi specifikus lenne a dolog, szerintem ez maga az ffb technológia hátulütője. Van egy kis idő ami eltelik a bemenet(elforgaod a kormányt), meg a rá adott válasz közt(köv. frame-ben kiszámolja a gép az erőket és visszaküldi a kormánynak).
    Na az a kis idő, amennyivel túl fogja mindig lökni jobban egyik-másik irányban a kormányt.
  • barcalaci84
    Bizony-bizony...és csak logitech kormanyoknal lehet ez igazán probléma, mert az ffb lyuk miatt tud ilyen látványos lenni a dolog...
    Thrustmasternel, fanatecnel én nem is tapasztaltam...
  • Tomsteel
    Egyszerű dolog. Elrántja ellenkező irányba mikor elengeded, majd az otthoni kormányod tehetetlensége átrántja a másik irányba, ahonnan kezdődik a folyamat előröl.
  • Solt
    :D Egy kicsit virgoncabb... :)))
  • GPx8
    Jobb mint a busz? :)))
  • Solt
    Egyébként most volt egy kis időm játszogatni... Az E30DTM orgazmus közeli állapotokat idéz elő elég gyakran! :))
  • Solt
    Köszi, így már világos... Azt hittem nálam van valami rosszul beállítva. A negatív kerékösszetartás segít valamit rajta, de egy nagyobb bukkanó után akkor is belekezd... :))
  • Alexease
    Vagy regi tipusu kormany, fel centis fogaskerekekkel es 90 fokos elfordulassal;DDD Annal visszajelez a felfuggesztes hogy X% jobbra, a koramany meg elrangat 2-3 centit:P
  • Alexease
    Ezt nagyon sokminden befolyasolja. Foleg ilyen reszletes aszfalton es gumikon. Sokkal tobb az apro direkt visszajelzes. Ezek korabban nem voltak (ilyen reszletesseg), plusz "elveszett" a kormany/ffb modell megoldasa miatt.

Ezek az apro visszajelzesek megjelennek mindenhol, vegigszamlja a modellen, de ha nincs belekalkulalva a termeszetes mechanikai holtjatek, surlodas, csillapitas, veszteseg, akkor tul kozvetlenul jelentkeznek es/vagy felerositik egymast.

Ez gond volt az rF2-nel is (10-100-szoros reszletesseg es brutal FFB visszajelzes) es korabban az iR-nel is (ott total uj/mas kormanymu/fffb modell keszult, most a "legjobb").

De AC-nel ez meg csaloka, mert folyamatosan valtozik, erdemes belekalkulalni a felfuggesztes (foleg a csillapitok) "anomaliajat".
  • lac coo
    Ez akkor az igazán jó, ha előtte van egy hatalmas holtjáték az FFB-ben ! :DDD
  • bardocz
    Ja, nem mindig csinálja, de már én is észrevettem. De ez benne van más játékokban is sajnos.
  • lac coo
    De ez vezetés közben nem érződik, amúgy gondolom a súlypont-áthelyeződés akar lenni, mikor egyik oldalt holtpontra jut, a gumi , rugó kicsit visszalöki ....
  • Alexease
    Es persze ennek az erzeset es erosseget nagyon befolyasolja vagy felerositi a kormanybeallitas: elfordulas, kormanyszog, linearitas, FFB erosseg. Es persze az auto (felfuggesztes, gumi) beallitas is.

Van valami damping beallitas, ami elvileg eppen ezeket csillapitja (mestersegesen, nem kormanymubol szamolva), de az parhuzamosan ront is a visszajelzesen. Az jobb ha nullan van.
  • Alexease
    Valszeg gumi, felfuggesztes, csillapitas es FFB anomalia. Ez (ugy ahogy) mas uj programban is megtalalhato, ami tobbet, jobbat, reszletesebbet akar szamolni.
    Hiaba frissitik X-szaz Hz-en a fizikat es az FFB-t, sajnos az analogtol meg messze van.

Erre az egyik megoldas, a meg tobb szamitas megtobb parameterrel (foleg mechanikai csillapitasok es vesztesegek) es a "modernebb" kormanymu-ffb modell.

Az AC-nal meg ket egyeb "gond" is lehet: meg csinalja, frissiti, barkacsolja es egesti:P; a masik, hogy az AC kicsit meg a regebbi stilusu FFB-t hasznalja, bar a visszajelzesek jok, kozvetlenek es reszletesek.

Plusz, az egesz AC felfuggeszteseben meg lathatoan/erezhetoen vannak bugok, anomaliak, erdekessegek.
  • Solt
    Urak!

Az miért van, hogy nagy tempónál ha elengedem a kormányt, akkor egyre erősebben jobbra-balra elkezd rángatni a "kormány"? Olyan mintha korrigálni akarna, és mindig egy picivel túl húzná...
  • lacica
    Köszönöm,siker!!!
  • Alexease
    d:/Steam/SteamApps/common/assettocorsa/system/cfg/dx11.ini

ALLOW_UNSUPPORTED_DX10=1
  • lacica
    Üdv.Segítségeteket kérem,főleg Alexease-t.A direct x 11.et,hogy lehet átírni dx 10-re.Múltkór megcsináltam,de most formáztam a gépet és már nem emlékszem,hogy mit írtam át vmi ini-ben.Vissza is olvastam de nem találtam!!! Köszi a segítséget,bárkitől is jöjjön!!!
  • Screenracer #10438
    Én ebben nem látok AI bugot. A human vezető lelassult az ideális íven és az AI sárgazászlós lassításba kezdett. A human DQ, szabálytalan vezetésért. Az AI ráadásul óvatosan, talán túl óvatosan kerülte meg a veszélyhezetet. A humannak kellet volna lemenni az ideális ívről, mert lelassult.
  • lac coo
  • lac coo
  • lac coo
    Meg kell változtatni a forgásirányt és akkor oldalra mozog, szélirányban ! :DD
  • Alexease
    Ezt nem kicsit fejleszteni kell, hanem kukazni az egeszet, es csinalni egy masik normalisat elorol:D
    Ezzel meg az egyszeru szeliranyt sem lehet megoldani, mert van +100db plane, koncentrikus korokon, feltexturazva 10db DDS-sel, es az forog egy felgombon elosztva korbe-korbe:D
  • lac coo
    Hát ha lesz eső vagy valami időjárás, gondolom fejleszti kicsit .
  • Alexease
    En sem a vizualis elmeny miatt aggodom (bar ennek az ujnak vannak meg vezetes kozben is igen rossz pillanatai:P).

Inkabb a beleolt munkaidot tartom feleslegesnek, es a technikai lehetosegeket, amivel ezt tovabb kellene fejleszteni. Az elozo egy teljesen mukodo es hasznalhato rendszer volt, elvileg rendes dinamikai lehetosegekkel, "csak be kellett volna kapcsolni". Mukodott a felho atlatszosag, a suruseg, a szin, a sebesseg, az irany, mar csak az alapjan shadowmappot kellett volna tolni a palyara.

Most van egy eleg gagyi es egyszeru megoldas, ami neha meg ronda is, es egyelore nem jo semmire.
  • lac coo
    Valahogy én ezeket hiányolom a gumiból ....(RF2-ben ez benne van ...)

• endy papp
    Én eddig még felhőt sem láttam a játékban DDD
  • lac coo
    Hát nekem ez is jó ! :DDD Eszembe nem jut játék alatt, hogy milyenek a felhők, vannak azt kész ! :D
  • Alexease
    Ez a felho mizeria mar rajtam marad:)
    De tenyleg felesleges volt Kunosnak eroltetni a CARS-komppintast, ugy sem tudja (idoben, lehetosegben, egyebekben) normalisan megcsinalni.

Boven jo volt a korabbi, az rF2 koppintas:)

• lac coo
    Én is jókat megyek AI-val, egy nagyobb bajom vele, az eddigi kamikaze stílust megpiszkálta, de most kicsit túl lőtt a célon, ha egy másik AI van ez egyik előtt, lelassítanak.ez elég kellemtelen mert ha sokan vannak együtt szinte majdnem megállnak . Ugyan ez van ha megelőzöm : alig tudok elmenni mellette úgy nyomja neki ,de ahogy előtte vagyok beletapos a fékbe ...
  • MooneyR
    Recések nekem is, ezt pont olyan szögben sikerült lekapni, hogy jó lett. SweetFX is van rajta, attól élesebb egy picit az egész. Játékban jobban kijön, nem tudom a steam képlopó mennyit ront a kép minőségén, valamennyit biztos.
  • lac coo
    Neked miért nem recések a fényfoltok szélei ? :))) nálam azok bárhová tolom fel a grafikát ...:D
  • bardocz
    Az nem felhő, hanem kemtrél, azért ugyan olyanok.
  • alma2
    Ez a kep Alex kedvence lesz, ha jol megnezed, harom egyforma felho is van rajta :)
    Tenyleg gaz.. Azon a nyamvadt 5 darab palyan, hogy nem tudja kezzel szetpakolni a 10 fele felhojet hihetetlen, 2 perces melo lenne.
  • MooneyR
    Egész jókat lehet menni, én is körözgettem velük. Kép, csak úgy.
  • Totti5
    Rég nem mentem AI ellen, most próbálgattam és egész kellemes. Érezni az előrelépést, élvezetes volt ( Silverstone, GT2 BMW és McLaren ). Csak így tovább.
  • lac coo
    Ha ennyi lenne, akár fixen is a tükörben nekem már jó lenne ! :DD
  • TeeBeee
    Én ere gondoltam:

Alex nincs kedved Kunosék orra alá tolni valami ilyesmit? Bár lehet ez a tükör mizéria a legtöbb embert (meg Őket) hidegen hagyja, kisebb gondjuk is nagyobb ennél.
  • lac coo
    Hosszabb versenyen látszik, hogy némely kanyarral gondban van az AI :))

• Stig95
    Ez volt a gond, most jó. Köszönöm