43023
  • barcalaci84
    még kísérletezgetek a csúszkákkal:)
    a videón egy kicsit lejjebb volt véve a mértéke mint a számomra a optimálisnak tűnő és talán mugelloban nem is annyira hasznos...
    de pl vallelungában valahogy jobban érzem az apexeket ha be van ez kapcsolva...
    és még most is h egy kicsit szokatlan , de gykorlatilag ugyanazt a tempót tudom vele hozni mint az alappal...
    nekem tetszik h érzésre valósabbnak tűnik mint az alp csőlátásos kamera...
    de persze ez ízlés kérdése...
    igazából annyiból tűnik jobbnak a többi játék hasonló megoldásainál, h ezt még én is jól testre tudom szabni magamnak...
  • neilszab
    Érdekes cucc, de ez a funkció a legtöbb címben alapból benne van és az első amit ki is szoktam kapcsolni, ha alapból bekapcsolva hagyják a készítők.

Igazából ha megnézed, sehol nem látsz vele az érdemi dolgokból többet (pláne balra nem, az a oszlop miatt :)), plusz szerintem abban is zavar, hogy pontosan érezd a segged alatt az autót. Vagy Ti ne így vagytok ezzel?
  • barcalaci84
    valami ilyesmi lenne:
    https://www.youtube.com/watch?v=8syMfP2T_zE&feature=youtu.be
  • barcalaci84
    a valós fejmozgást akarja imitálni...mintha benéznél a kanyarba úgy mozgatja a kamerát...
    csúszkákkal lehet beállítani h mennyit mozduljon milyen érzékeny legyen, hol legyen a holtjátéka...nagyon jól testreszabható...
    az oldalra nézést pedig berakhatod a kormány gombjaira természetesen...
    tegnap raktam fel, de nekem nagyon tetszik...kicsit babráltam a csúszkákkal , de most nagyon adja, főleg a lassú visszafordítós kanyaroknál jó h nem vakon kezdem a kigyorsítást:)
  • Tyuki80
    Ez pontosan mire való?
    Driving force gt-n be lehet vele állítani az analóg gombokra a nézelődést?
  • barcalaci84
    biztos linkelte már korábban valaki, de azért újra megteszem:)
    ez a legújabb verzió szerintem már nagyon jól működik...
    http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/real-head-motion-for-assetto-corsa-0-6-1.4755/
  • BooMiller
    Hehehe mikor vége lett a C6 null szériának, minden gyári szevízben volt 1-2 tesztelni, mentek a kukába.. Igazgatónak magyaráztam hogy vigyük már ki az euroringre mindkettőt és csapjuk szét őket:)) fosott nem merte bevállalni.
    Ezért csak bedurrantottuk a légzsákokat:DDD egyikben egymás után másikban egyszerre és elvittük bedarálni őket:((( ringen azért szebb haláluk lett volna:DDD
  • Szabi #10689
    tehát akkor ez a csütörtöki infó.. amit egyszer már kitárgyaltunk :D
  • zzeN
    Ma, bővebben:

"Following Kunos’ usual release-schedule, the update that introduces multiplayer would have been due last Friday but due to April 25 being a national holiday in Italy, Kunos decided to postpone the update in order to provide proper support for the new feature."

"As part of the multiplayer launch, Kunos will be providing several public servers as well as lobby servers for self-hosted multiplayer races."
  • Szabi #10687
    a csütörtöki infó szerint ezen a héten jön.. akkor csúszott egy újabb hetet ? :D
  • Alexease
    Ezt ezen a heten irtak? :)
  • zzeN
    Tudtuk?

"Kunos Simulazioni has announced that the long-awaited multiplayer functionality will be introduced to Assetto Corsa with next Friday’s update."
  • Skypack
    Azért a subit meg az e30at sajnáltam
  • lac coo
    Minden ferfi errol almodik, kivinni valami kiszolgalt autot a foldutra es kivegezni ! Legjobb... ! :)))
  • Pitti

Ez kemény, a nyitott légzsákkal való kormányzás se kutya, meg az a hiteles és pontos távolság mérés a végén :)
    Amúgy kicsit se veszélyes egy ilyen mókázás :)
  • lac coo
    OFF, de ez kurva nagy ! :DD
    A sárgacsíkos skoda pickup mindent visz ! :)))

• Norbi1990
    A lángcsóva jól néz ki
  • Alexease
    Es a weboldaluk: acusccmod.weebly.com
  • Alexease
    Keszulget az USCC mod, vegyesen konvert es nullarol, sok autoval es palyaval.

assetto-corsa-united-sportscar-championship-mod-preview

• lac coo
    Na ja, azért csináljanak évi legalább 4-5 pályát :)))
  • Alexease
    Valosznilueg megoldotta, es valszeg scriptes letarolast is van, mert a regi rendszer botranyos:)
    De az lenne a legjobb, ha fel vennenek meg 1-2 embert, es 3 havonta kitolnanak 1-1 palyat:)
    Remelen a palyaknal nem a modolasra alapoztak, mert akkor kicsit cumi van:DD
  • lac coo
    No, jah, az alap lenne, hogy név alapján ki tudjak jelölni 4236 db 3D füvet :DD
  • Alexease
    Az alapotlettel nekem sincs gondom, de azert 1 programban mindent megoldani megis egyszerubb:)
    Az nKP-nel az volt a cumi, hogy csak sajat programban lehetett beallitani mi mindent, raadasul egyenkent. Ha valamit modositottal (MAX-ben), akkor utana szivas. Azert volt szinte csak shader nelkuli mod palya az nKP-hez. Pedig az alap palyak nem voltak rosszak.

Itt az AC-ben hasono a helyzet, a MAX-ben semmit nem tudsz beallitani, meg a materialokat sem (csak az alap texturat). De ami talan segithet, hogy remelhetoleg van hozza valami leiro file, ami eltarolja a objectek tulajdonsagat es nem kell mindent mindig ujra beallitani?! Plusz, talan mar lehet egyszerre tobb objectet is kijelolni, nem kell egyenkent vegigmenni a 2-3000 darabon:DDDD
  • lac coo
    Nekem tovabbra is az tunik legegyszerubbnek, ha mar az object neve eldonti hogyan, milyen cellal fog mukodni a palyan.Sorszamozva elnevezve Maxban is konnyen kezelheto, meg gondolom majd az editorban is.
    Legjobb az lenne, egy alap palyahoh, higy lemodellezem, texturazom, mindent ugy nevezgetek el ahogy kell ( beton, fu, kavics .....), atviszem a szerkesztobe, ott meg az ember beallitja a lodok tavolsagat, idojarast, fenyeket, arnyekokat stb......Nem is ertem minek kell ezt mindenkinek bonyolitani....Aztan ha valaki.eytra cuccot akar, legyen lehetoseg sajat tulajdonsagot letrehozni, de igazabol feleslegesnek tartom.
  • Alexease
    Palyaszerkeszto nem lesz, inkabb csak palya-osszebarkacsolo (mint az nKP);) Allitolag FBX exportot fogad (akorabbi ASC helyett), ami az alap texturazasokat tartalmazza, es madj abban lehet beallitani a rendes materialokat (shaderezes), LOD-ozast es egyebeket.

Az AC (nKP) mukodese object-orientalt (nem materialhoz kotott, mint az ISI engine). Vagyis az object nevekkel lehet bealliani, milyen a "felulet" (grass, road, tarmac, pits, wall, concrate, sand, kerb). A "mukodest" is, hasonloan az ISI-hez, object nevekkel szabalyozza: ac_startxx, ac_timexx, ac_pitxx, ac_crewxx.
    A materialokat leszamitva, jo a helyzet.

Ami cumi, az a szektorozas. Az mar az nK-ban (nKP elodje) is igy volt: a palya teljes szelessege (aszfalt, kerekveto, fu, homok, kerites, lenyegeben az osszes "OnTheRoad" resz, ISI-ben HAT) sorszamozott szektorokra van bontva. Hogy mennyit szamit, nem tudom, de egy normalis konverthez, szet kell nyirbalni mindent;D

A lenyeg, jobb lenne ey full-os MAX script es plugin (mint az ISI-hez), vagy kulso leiro file (ami valszeg most is van, remelhetoelg, .json formatumban), egyeb programokhoz (pl. 3DSE).
  • Alexease
    Az AC modolasnak, a palyak minosegenek a legnagyobb kerdojele az AC moding lehetosege. Ami ha olyan (es sajnos nagyon valoszinu:/), mint az nKP, akkor eleg gazos:(

Mert azert vannak boven jo minosegu palyak, hiaba rF1 vagy hasonlo evjarat. De egy frissebb F1/Grid-et sem neveznek gagyinak;) Szep es reszletes az AC, de elsosorban inkabb a texturazas, a render es a postprocess engine nyujtja a fo latvanyt. Nincsenek animaciok, nincs 3D kozonseg, nincs valodi realroad, 3D-s mozgathato, torheto objectek, ugyanugy 2 lapbol allo fak vannak, sok palyan mar az epuletek teteje vagy a hatulja sincs megcsinalva. A legtobbet a kezzel lepakolgatott felmillio 2,5D-s fu teszi ki;DDDD

De ha ugyanolyan gagyi a rendszer, mint korabban (bar vannak jelek hogy nem:P), akkor sajnos valoban a sok, gyors, gagyi konvert lesz a jellemzo.
  • lac coo
    Kerdes mit ertsesz palyaszerkeszto allat ! :) Ilyen egyszeru, elemekbol osszelegozos nem hiszem, hogy lesz.Valami 3D progiban lemodellez, konvertal, beallitgat.....ilyen lesz gondolom.
  • Adam Jonas
    De valami alap pályaszerkesztő nem fog amúgy belekerülni az AC-ba?
  • Alexease
    Kunosekat csak akkor zavarna a modolas, ha sok feltunoen gagyi cucc jelenne meg vagy tul sok lenne az egyertelmu lopas, ami problemakat okoz.
    Ok sem alapoznak a modolasra, mert ma mar elegge halott a dolog. Ez csak plusz lehetoseg, hatha nepszerubb lesz.

Ha meg esetleg olyan mod palya keszul, amit ok is megcsinalnak, azzal sincs gond, nem vesztenek semmit, a felhasznalok ugy is megveszik.
    Aki nem, az valszeg semmmit sem vesz meg. Akik gagyi mod palyakbol es autokbol epitenenek maguknak bajnoksagot, azzal nyomnak, es nem vennek meg az ugyanonlyan gyari tartalmat, azok nagy valoszinuseggel amugy is warez cuccal tolnak.
  • lac coo
    Szerintem megfer a ketto, ha meg duplaznak veletlenul, legalabb lehet valogatni :)
  • Alexease
    A vonat/repulo szimek modolasa teljesen mas vilag, kicsit elvetemultek, osszehasonlithatatlan az autos modolassal:)
  • nortsen
    A Train Sim, szerintem más kategória. Ott a világon minden elkészíthető, és igen csekély a valószínűsége, hogy Kuju és a Community ugyanazon dolgozik (bár volt rá példa Trainz esetében).
    Arról nem is beszélve, hogy a vonatszimulátorban nincsenek laser scanelt pályák. :)

Mondjuk engem az sem zavar, ha 1 pályából kétféle van, de Kunost gondolom jobban zavarná.

Hozzáteszem, hogy az Auran már évek óta úgy tolja fel a saját játékának értékét (Trainz), hogy mások munkáit adja ki a játékhoz. Tehát az sem elképzelhetetlen, hogy bérmunkába adja a pályakészítést. Pontosabban ha lát valami eredményt valakitől, kooperálnak, és kiadja dlc-ben.

• PacsutaTibi
    Mondjuk a Vonat és Repszimes modolás eléggé más mint amit az autós játékokhoz megszokhattunk.
    Egy sima festést sem engednek más honlapra felrakni, csak a saját lapjukra...
    Jobban védettek a dolgok, nem lehet könnyen visszanyitni,1-2 dolgot módosítani benne. Minden kiegészitőnek van valami egyedi globális kódja (KUID vagy mi a Trainzbe).
    Sok modot pénzért árulnak, mondjuk már ez aggályos hiszen nem vesznek úgymond licence-t, mint egy játékfejlesztő cég. Pl. Rfactor2be ezért is nincs valós márkája a fizetős "DTM" mod kocsijainak. Másrészről viszont nagyobb projektekbe csak így érdemes belefogni, olyan szintet értek el manapság a szimulátorok, hogy ha valaki tényleg minőségi dolgot szeretne csinálni, a nullárról kezdve, (nem innen onnan lopkodva a dolgokat,) akkor ahhoz nagy tudásra van szükség mind 3d, grafia, valamint fizika terén is.
  • SityiSXT
    Egy kiváló példa, hogy fér meg a moddolás és a DLC egymás mellett
  • atiwrc
    Addig jó az AC-nek amíg ilyen BTB-s "művészek" nem kezdenek el pályát csinálni....
  • PacsutaTibi
    A BobsTrackBuilder fejlesztője és néhány segítője készítette el Eastern Creek-et és Oran Parkot az Rfactorhoz. Elvileg készült egy BTB Laser nevű progi is, de ezt azóta sem lehet megvásárolni. Sokáig nem is jelentkezett Piddy, de jó egy éve megint aktív. Fejlesztgeti a BTB-t, érdeklődik mit kellene javítani rajta, stb. Persze mindenki AC meg RF2 exportot mond. Mintha azt olyan könnyű lenne hipp-hopp belerakni.

Ezt a modolás/DLC dolgot én sem értem, hogy akarják együtt összehozni. Lehet valaki hamarabb kiad egy modot amit ők akarnak DLCként kiadni.

Konvertálással meg szerintem nincs semmi gond, ha ahhoz az eredeti készítő is hozzájárul. Valamint ha jó minőségű pályáról van szó. PL Com8 pályái (Salzburgring,Norissing, Nordschleife...)
  • Alexease
    Pl. az Eastern Creek, amit el kezdtek ide is megcsinalni:)
  • bardocz
    rF-re valakik csináltak lézerszken pályát, na ők azt itt is megcsinálhatnák igazán. Valami ausztrál pálya volt, de már nem emlékszem melyik.
  • barcalaci84
    valahogy nekem ezek a moddolt pályák nem is nagyon hiányoznak...
    biztos lesz egy-két minőségi darab is (1-2-t láttam is amin látszik h minőségi lesz ha kész lesz egyszer)de sajnos a moddok nagy része a szemét kategória...
    de amúgy remálem tényleg titkolnak 1-2 pályát Kunosék:)
    igazából az lepne meg ha a játék megjelenésekor nem jelentenének be 1-2 pályát:)(okos marketing húzás lenne addig várni)Örömmel tudatják majd h sikerült megegyezniük újabb pályákkal és pár új autó mellett ezt is megkapjuk majd a Merry Christmas DLC -ben...:)

• Szabi #10657
    elméletileg ő záratta be :D