43023
  • lac coo
  • lac coo

Ez jó, hogy külön számol diffusort ( ha számol ..) pont most zsörtölődtek a srácok rF2 topikban emiatt ....
  • lac coo
    Persze az ilyen .
  • PacsutaTibi
    Igen, csak ott akkor pont az volt a gond hogy iszonyatosan csúnyák lettek Rfactorba a kocsik ilyen smoothosak, soknak csúnya sötét lett a textúrája. Azt meg sehol sem említették meg hogy honnan vannak a modellek!!

A P&G tényleg jó ötlet volt, de azt hiszem ki lehetett játszani egy minidvdvel, vagy valaki felrakta a netra a már kicsomagolt verziót.

• neilszab
    Jogalapot úgy értettem, hogy emberileg a szabad internet világában szerintem el kell tudnunk fogadni azt, hogy ha vmit közzé tesztünk és nem védjük le vmilyen módon, akkor az onnantól a internetes közkincs részévé válik és ez ellen meg kár harcolni.
  • lac coo
    Jogilag bele lehet, de ezt el kell fogadni ,ha valami így kikerül ,azt lenyúlják mások is ha épp az kell ...:D
  • neilszab
    Lehet nem lesz szimpatikus ami írok, de ha vki saját erőből, hobbiból (tehát nem kereskedelmi célból) elkészít vmit, majd azt publikálja a neten, amit vki átvesz tőle és tovább csiszolja és szintén nem kereskedelmi célból publikálja az eredeti szerző feltüntetésével, akkor abba nem nagyon lehet belekötni, még akkor sem, ha nincs az eredeti szerző ínyére.

Ha vkinek ez nem fér bele, akkor tarts meg magának a cuccait és akkor biztos nem lesz ilyen gondja, de az internet alapvető szellemiségével nem menjünk már szembe.

Ha pedig kereskedelmi célú tartalmat vesznek át, akkor számomra nagyon szimpatikus volt az a megoldás, amit a P&G is csinált, hogy kérte az eredeti GTL DVD. Ettől még puffoghat a Simbin magában, de valós kár nem érte, meg amúgy se nagyon lehet tenni semmit ez ellen, a moddereket nem lehet megfogni.

Természetesen ez csak egy vélemény... tőlem is loptak már, mikor megtudtam, annyit kértem, hogy legyen megjelölve a forrás, elnézést kértek és megtették... többre jogalapon nem is hiszem, hogy lenne.
  • PacsutaTibi
    Persze, csak erre sokan magasról tesznek...
    Vagy találnak valahol egy ilyen modellt és azt hiszik az free modell, pedig valami játékból szedték.
    Pár éve nagy balhé volt a francia RBR fórumon hogy a RallyWorld modosok átraktak egy csomó kocsit Rfactorra, engedély nélkül, és ritka csúnyán. Pedig nagy részét biztosan engedélyezték volna, ha kérik. De nem tudtak mit csinálni ellene a franciák, belenyugodtak. Szerencsére, azóta mind grafikailag, mind hangban és fizikában is sokat fejlődött a RallyWorld mod, van olyan autót amit teljes egészében ők gyártottak le.

• nortsen
    Sajnos attól, hogy a jatékból szedted ki, attól az még lopott.
    Itt a lényeg, hogy a szerzőtől kell az engedély.
    Nem csak a 3ds fájl képez tulajdonjogot, hanem az ebből képzett konverzió is, ha csak máshogy nem határoz a szerző.
  • Alexease
    Kivancsi lenne a problema okara, mi halt meg ennyire az utobbi 3 hetben:)

Persze az is elofordulhat (ha mar a hibanal az offline reszt is emlitette), hogy az utobbi idok "lenduletes" es felsikeres modolasai (palyak, autok) szurtak a szemet, tulsagosan szellosnek bizonyult a kod es a vedelem (ami az onlien miatt azert nem art ha mukodik), es kicsit atalakitgatta a dolgokat.

De az is lehet, egyszeruen csak nem jott ossze:P
  • hungary27
    annak a force dynamics-nak elég majális hangulata volt
  • precise
  • gviski
    Hát a F1 2013-as hungaroring olyan érdekesre sikerült, pl a célegyenes vége és a 15 kanyar előtt kicsit erős az a "hupli" :D
  • PacsutaTibi
    Aki nincs bejelentkezve a Racedepartmentre, az nem látja a csatolmányokat, így a te képed sem látszik itt.

Na ilyen kezdeményzések kellenek!

(Kicsit off:)Valaki korábban elkezdte csinálni a tavalyi Civic-et, abból lett valami?

Egyébként az M1en a Nagy Futam II beharangozójába ott forgott egy idei Civic Norbi festésével és egy gyári Citroen is, bár kicsit lowpolynak tünt.
  • PacsutaTibi
    Ha egy modellről csak renderelgetsz képeket, akkor az még védett, de ha bekerül egy játékba, akkor nagy valószínűséggel ki lehet lopni belőle...
    (AC autókat és pályákat is láttam már 3d model "megosztós" lapokon)
  • PacsutaTibi
    Nagyon egyetértek veled. Minek újramodellezni, ha van elérhető szép modell. Megkell kérdezni megkaphajuk-e!

SMCars-on szoktam nézelődni, hát nagyon sokan vagy Lamborghinit, vagy Audi R8at, vagy valami BMW (mostanság az E30 M3 felkapott lett), amerikai Muscle-t modelleznek. Közbe meg nincs egy rendes modell pl a 06os Focushoz, mindenütt az ST változat van. (2005ös WTCC-s és N3as RWD-s ausztrál rally-s kocsinak jó alap lenne)

Már jó egy éve hogy valakik akartak BTCC modot az AChoz, nem akarok hülyeséget mondani, talán egy 1es BMW-t kezdtek el. Mondom valaki csinált már egy Audi-t az SMCarson, "Grid-Dirt" minőségben. Mondtam is a srácnak hogy kérdezze meg, de eléggé huzódozott, hogy neki jobb részletesebb modell kell.
    Itt megnézhetitek azt a modellt, szerintem elég részletes...
    http://p3d.in/u/LeMansRacer

Az az igazság hogy azért tűnik neked úgy hogy a modellre öszpontosítanak inkább mint a fizikára, mert talán könnyebb megtanulni a modellezés alapjait, mint a fizika készítését. Ahhoz hogy jó fizikát csinálj át kell látni az autó egyes részeinek futómű, fékek, gumik, stb valós működését.
    Mostanság meg eltüntek a nagy modder csapatok ahol megvolt minden egy jó modhoz:
    -3d Modellező
    -2d Grafikus
    -Játékba implementáló
    -Fizika készítő
    -Hang készítő
    A modok nagy része csak úgy van összetákolva. Szereznek egy modellt, azt a tutoriálok segítségével, szebb, vagy csúnyább módon (sok sajnos utóbbi) berakják a játékba. (Rosszabb esetben más, már a játékban lévő modból veszik) Valami fizikát csinálnak érzésre, meg valamii szép hangot kivesznek egy másik modból.
  • Pitti
    Szerintem sokan megcsinálták már nagyon jól. Pl az F1 2013 is jó. De a citroen saját szimulátora is ami kint volt most a hétvégén force dynamics-al, teljesen jó. És jónéhány F1 csapatnak is vannak belső használatra szánt szimulátorai, persze gyanítom azok soha nem fognak kiszivárogni.
  • PacsutaTibi
    Jah még azt akartam írni, hogy ki az a csomó ember, mert én tudok jó párat akik rallypályákat készítenek, de versenypályát csak kevesen kevesen? Azok közül is van aki szép fantasy pályákat csinál, ilyen oylan ligának. OK hogy szép de jól könnyebb is ilyet csinálni, hiszen ahogy sikerül olyan lesz, nem kell igazodni a valósághoz.
    A rallypályákat azért egyszerűbb építeni, mint egy versenypályát, nem is kell annyira ügyelni hogy pl mindenütt valósághű legyen a kis házikó, vagy kerités, vagy a fák, bokrok. Hiszen mondjuk egy hosszabb pályán viszonylag keveset látod, míg elsuhansz mellette, míg egy körpályán többször is elhaladsz.
  • lac coo
    Objektum gyartasba be tudok segiteni, ha ugy alakul.......
  • PacsutaTibi
    Hát nekem sokáig jónak tünt a régi EMG, meg annak updatejei Rfactorra, de amikor Zolee megcsinálta a Szilveszter rally pályáját, akkor mondta eléggé más mint azon. (Élőben még nem voltam a Ringen) Beszélgettünk is róla hogy abból nem alakítja e ki, rendesen a nagypályát, de végül nem csinálta.
    Azóta Hlavi is fejlesztgette, kialakította a 2013as szilveszter rally nyomvonalát. Készült egy csomó objektum hozzá. Külső házak, vezetéstechnikai centrumhoz
    objektumok.
    De nemtudom ez a szint elegendő lenne e Asetto Corsahoz. Próbáltak mindent a lehető legkevesebb poligonból kihozni, hogy az Rfactorba jól fusson.

Tudom ACbe nem lesz konvert belőle, de az F1-2013 játékba milyen a ring, az sem élethű?

Amúgy én szimulátorba szeretem a ringet, még a motoros GP500ba is toltam rajta. :D
  • lac coo
    Tudom, csak viccelek....Fene tudja, nullarol csinalni egy palyat, foleg, hogy pontos legyen, horror.....De amug nem csak ring nincs , kb semmi.Alex dobott ossze egy ket kissebb palyat, bar nem vagyok benne biztos melyik keszult el vegul . :)
  • gviski
    hát kistúrával jó futamokat lehet rajta menni :D
  • lac coo
    Mert az egy hulladek palya :)))
  • gviski
    pálya modellezéssel kapcsán az vettem észre, hogy van egy csomó tehetséges magyar, de miért nem csinált eddig senki egy normális Ringet?
  • Jackal
    Kunos tweet: "@EpicPosterGuy thx, it's getting better tho... hopefully tonight the testers will have some good races and good feedbacks."
  • Szabi #11032
  • cstibikeee
    Stefano pár perce írta twitteren,hogy 0% ,hogy ma lesz valami.
  • Jackal
    Azt üzenik: Sz@rnak az egészre, majd karácsonyra összetákolnak valamit az 1.0-hoz, aztán csókolom :)
  • Pitti
    Nah az év wtcc hétvégéjének vége. Eszméletlen jó buli volt, fergeteges hangulat AutoGP, WTCC, Citroen szimulátor force dynamics cuccon ffb nélküli kormányal :)

Nahh hol van az a multi?
  • lac coo
    No , van valami hir az update rol, nem mondtak semmit ?
  • nortsen
    Leginkább az szokott lenni a probléma, hogy mivel a 3D-s modell is nagy meló, így azt nem nagyon cserélgetik, ill. a szerzők nagy része nem járul hozzá, hogy felhasználja más. Tisztelet a kivételnek.
    Én sem szívesen adogatom oda senkinek a modelljeimet, kivéve természetesen a csapattagjainknak, ill megbízható forrásoknak.
    Persze volt arra is példa, hogy meg sem kérdeztek, és sajátjukként tüntettek fel egy-egy modellt, ami a mienk volt. Többé kevésbé ezek is indokolják, hogy nem adjuk ki a kezeink közül a dolgainkat.
  • neilszab
    Na ez kérem valóban hiánypótló!

Ha esetleg szükséged van valamilyen adatra hozzá, akkor szólj és megpróbálom megszerezni (persze csak olyat, ami publikus).
  • Adam Jonas

Ez meg az én művem lesz, ha egyszer kész lesz, ami valszeg nem most lesz. :D
  • neilszab
    OK, de attól még hogy van egy full-os 3D modelled, ami lemászik a képernyőről, azzal még nem vagy sehol. Tudom, hogy iszonyatos munka és teljesítmény megcsinálni azt is, viszont a dolog lényegi része csak ez után jön, az játékba implementálás és a fizika hiteles megvalósítása... de valahogy mindig a 3D modelleken van a fő hangsúly, a többi meg összecsapva, ami szerintem nagyon nem jó arány.

Ha vmiből létezik már valahol egy korrekt modell, akkor fel kell használni és kész a már meglévő dolgokat (az eredeti szerző feltüntetésével), és a többi lényegi összetevőre koncentrálni.

Sztem Quattro és Atom 3D modell is létezik már, kb ugyan azt megcsinálni még egyszer csak azért, hogy saját legyen, véleményem szerint teljesen időkidobás, mert nem ad hozzá az élvezeti/felhasználási értékhez. Persze ha azok minősége nem kielégítő, az más kérdés...
  • nortsen
    Nekem 2003 óta áll egy Taurus vezetőállás modellem (Vonatszimhez) a winyómon, de egyszer befejezem. Te se töröld már le, ha eddig eljutottál, inkább add oda valakinek, aki folytatja.
  • lac coo
    Eddig birtam, egy eletre megutaltam az auto modellezest, nem er annyit. :)
  • nortsen
    Ha ez tényleg a tied, akkor abba ne hagyd.
    Mondjuk nekem is vannak félkész (negyedkész) termékeim.
  • lac coo
    Egyszer nekiálltam egy Arielnek, de hamar meguntam, :))

• Norbi1990
    Akkor az Elisét nekem találták ki!
  • PacsutaTibi
    Mondjuk ezt én nem mondanám amatőr renderképnek...
    Aki egy ilyet összehoz csak ért valamit a modellező progikhoz. Megmertem volna esküdni hogy a Forzából való ez a Sport Quattro modell, de a linken láttam hogy tényleg most készült. Még talán jobb is mint a Forzás, annak kicsit kerekebbnek tünik a lámpája: