Assetto Corsa (és EVO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az input lag az megint más
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.01.09. 08:34:06
Vagy soha nem beszéltünk még arról, hogy a pálya tapadása melyik szimben a "helyes". Ezek mind csak viszonyok egymáshoz képest a szimekben. Lehet az AC semi-slick-je valóban így reagál, de az rF2 GT4-es versenygumija is igaz lehet. Vagy egyik sem. Ezek mind csak találgatások. A kormányról, inputokról, fps-ekről meg még nem is beszéltünk. Szerintem itt ha érzésre tetszik, akkor tetszik, ha nem, akkor nem. A mi mit és mennyit számol szerintem csak parasztvakítás, főleg a guminál.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
A Porsche Cup szerintem is szenzációs, nagyon élvezetes vezetni.<#eljen>#eljen>
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.01.09. 07:18:34
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Jól van ez itt is , hidd el, én sokat nyúzom most a Porsche Cupot, egyszerűen nem lehet megunni, annyit kell korrigálni benne. Az új súly-tehetetlenség számítással valamibe megint belenyúlt Kunos .
De igaz, 10-ből két versenyen én is eldobom ...De olyankor én rontom el .
Szóval vagy Kunosnak kell javítani, vagy neked kicsit gyakorolni... ;) Ezt nem is értem , mi ez a nem lehet megfogni dolog mostanában... ? Tyukiékkal multkor kb esős pályán mentünk, semmi baj nem volt, igaz vert a víz ...:))
....azért, hogy egy AC-ban rossz a korrigálás...azt nem írom alá ! :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.01.09. 06:39:38
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Kunosnak ezen kéne javítani, mert AC-ben kb totálkárosra zúzom ilyenkor a kocsit az esetek 90%-ában.
nem rémlik, hogy csesztettem volna korábban, szal tippre ez a default és fogalmam sincs mit csinál...
Forza.
- driverben 900fok és dampening 100%
- ezen beállításokkal az asztalon teljesen ellenállásmentesen, simán forgatható a kormány
- AC-ben ffb 100/0/0/0, effects 60/50/0 - sajnos nemtom ez-e a default beállítás :(
ez így most OK.
tartok tőle, hogy a megszokás nagy úr: régen utáltam a th-t a fana után, most a fanát nem tudom megszokni a th után :)) valszeg egyik sem jobb a másiknál, de hogy nagyon más, az biztos...
Forza.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.01.06. 12:54:32
szerintem
Rtl klubbon mentItt van, ha minden igaz.
A 100ból szinte mindegyik körben legalább hármat jól csináltam. Persze mindig másik hármat. :)...biztos, hogy egyszer sikerülne összerakni ha lenne rá elég időm meg kedvem, mert ez nem versenyzés és nem is szórakoztat, ráadásul még szerencsére is szükségem van. :)
A lényeg az, hogy vannak akik képesek ezt kézben tartani és konzisztensen biztonságosan menni.
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.01.05. 14:56:21
Persze amúgy szerintem a difi megfelelő beállítása jobban számít, mint a szárny, kigyorsításnál mindenképpen
Ahogy croatianus is mondja nekem is szükségem van a kicsit stabilabb, nyugodtabb, több leszorítóerős beállításra. Ezzel stabilan tudok menni 2-3 másodpercre az ufóktól. Én elvagyok ezzel, mivel megvannak az én ellenfeleim is, (sőt még lassabbak is akadnak) :) én jól szórakozom ebben a kategóriában is. Nincs ezzel baj :)
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.01.05. 14:19:41
Sen: OFF
FF: 100
Sho: 000
Dri: OFF
ABS: OFF
Lin: 000
Dea: 000
SPR: 0 (nem OFF)
DPR: 0 ( nem OFF)
ACL: OFF
AC-ban minden gyári, kivéve az effekteket amiket lehúztam nullára. És semmi lötyögés középen.
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
ui: megnezve utolso levele tavaly februar 2.06-os verzio, akkor azert valamit azota meg valtoztatott.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.01.05. 11:57:57
szerintem
Hátha valaki nem ismeri, de kedvet kap hozzá... <#wave>#wave>
pontosabban: mit felejtek el belőni vajon? amit a fanán máshogy kéne....
akinek fanatec van, annak is "lötyög" a kormány, amikor épp nincs "effekt"? vagy csak nálam ilyen valamiért?
Forza.
TeeBeee írta, 2013. 07. 31. 16:49
Szia!
Elég kritikus vagy a véleményemmel szemben. Persze ez nem meglepő, hiszen nem személyesen beszélgetünk, hanem pár sort próbálunk értelmezni. Nem akarom szét OFF-olni a topikot és nem célom veszekedni sem, ezért írok neked privátban.
Megpróbálom leírva demonstrálni, mit is ÉRZEK ÉN az rF2 gumi fizikájával kapcsolatban:
Képzelj el egy egyenest, ahol 0-tól 10-ig vannak az értékek. Ezek a változók. A 0 ahol (esetünkben) a gumi 30 fokos (boxban vagy) és 10 pedig a lecserélendő, többször széles hőmérsékleti értékeket bejárt, kopott, elfékezett gumi. Akkor nyilván az 5-ös értéket nevezhetjük optimálisnak. Minden változó értéknél az adott autót figyelembe véve (kasztni, súly, hajtás, fékerő eloszlás, stb-stb) változnak a fizikai jellemzők, amik végül kihatnak az autó vezetésére. (Nos ebben tényleg verhetetlen az rF2, pláne hogy a pálya is dinamikusan változik. Így a változó ebben a programban biztos végtelenhez közelít.)
DE: Ha a 0 és 10 adaptált érték egy bizonyos autónál nekem nem tetszik, vagy nem tűnik hitelesnek, akkor hiába jár be széles utat. Vagy lehet, hogy teljesen hiteles, csak egyszerűen arra az autóra nem az a gumi kellene. A skip barber (vagy rF trainer) minden spektrumban jól vezethető (pedig csúszkál össze-vissza mondjuk 0-5 között). Mindíg érzem hogy mi történik. A Clió egyenesen fantasztikus. De például a 370z és GTR szerintem borzasztó. Néhány szituáció nekem hatalmas anomáliákat szül.
Erre próbáltam utalni a netKarPRO-nál, hogy nem olyan összetett, széles spektrumú mint az rf2, de valahogy jobban érezhető ÉS EZ ÁLTAL kontrollálható. Az is lehet, hogy az FFB teszi azzá. Én nem vagyok programozó, nem értek hozzá. Ez a saját véleményem.
Amióta van rF2 nekem azóta megvan, tűkön ültem, hogy jelenjen már meg. Majd megjelent és odáig voltam érte, imádtam, profi cuccnak tartottam. Mostanában kicsit untam (tartalom híján) ezért vissza tettem a nKPRO-t , és nem éreztem rosszabbnak, sőt.
Bocs a regényért, bízom benne, hogy sikerült rávilágítanom az én kételyeimre.
Valójában a GTR-maszterszes tapasztalataim egyáltalán nem mondatják velem azt, hogy az élmezőny úgy általában kevésbé stabilan hozná a sokkal gyorsabb köreit, sőt. Viszont van arra is példa, hogy valakinek a preguali-időkkel nem igazán vannak szinkronban a helyezései.
És ebben persze az is benne van, hogy bizonyos kihegyezettebb beállításokkal gyorsabban lehet menni. Volt már, hogy beraktam valaki gyorsabbnak a beállításait, és valóban, egyből jöttek lefele a tizedek, de be kellett lássam, hogy egy versenyt nem tudnék vele végigmenni, mert ha kicsit is megcsúszok, lehetetlen megfogni. Úgyhogy maradtam inkább az én kis túlkormányzott, lustább stabilizátoros szetapomnál, és persze a tiszteletnél afelé, aki viszont végigmegy egy olyannal. Viszont aki ilyen pöccre húzott beállítással megy, az joggal csodálkozik a gumifalból kinézve, hogy hát "semmi jelzés nem vót".
De pont ebből gondolnám, hogy olyan nagyon humbug nem lehet ez a fizika, mert elképesztő finoman lehet játszadozni a beállításokkal (főleg, ha még értenék is hozzá<#zavart2>#zavart2>).
Persze, nem hiszem, hogy mindezzel közelebb kerülnénk, ahhoz, hogy vajon kinek van több fogalma (kinek szabad nyilatkoznia) arról, mennyire jó a gumi az AC-ban. Dákómérettől szerintem biztosan nem függ <#zavart1>#zavart1>.
Utoljára szerkesztette: Kaszi46, 2017.01.04. 19:39:36
*Posse*T.W.D*
*Posse*T.W.D*
Aki használja az AC-t az pontosan tisztában van a nyűgjeivel, és a hibáival, merem mondani hogy sokkal jobban mint aki nem vagy keveset használja. ..még az is lehet hogy párat már kiküszöbölt, mert rájött a trükkjére, vagy ismer rá egy App-t, vagy mittomén.
..és ha már a Cars felmerült, szerte a világban remek csapatok vannak akik jókat versenyeznek a Cars-l, az rF2-vel, az AC-val ligázva. a francnak kell akkor állandóan bsztani a másikat..az idevágott videóra nem tudom mit kellene reagálni, az a gond hogy csaj és tud vezetni? ..egy két helyen nem megy eléggé a határon, és alacsony az FFB így ránézésre, amit nem csodálok vékony karjai vannak, de nem megy rosszul. Semmi bajom azzal ha valaki csaj a kormány mögött, ha vagy jól vezet, vagy kellően fertőzött benzinnel..
Egy kicsit érthetetlen is számomra hogy miért nem használják sokkal többen, jelenlegi állapotában az FWD autók nagyon jók, az RWD-k meg, ha valaki szereti az rFactor-s RWD fizikát ahhoz képest jobb, vagy fejlettebb.
..ha nem lenne az AC én biztos azt nyomnám, így viszont csak az új verziók, vagy érdekesebb új cucc miatt indítom el.
De mindenképpen mellette kell szóljak.
Az én erősen szubjektív véleményemmel tök felesleges szembe menni, ne idegeskedj, nem éri meg. <#awink>#awink>
A fentebb linkelt videó 1:04-nél meg pont az van amire az ac képes, ha határon megyek (az én határom) akkor szűkebb kanyarban bármikor produkálom ezt a jelenséget gt3-mal is.
Mint ahogy mindenki talalkozik nala lassabb versenyzovel is es kb folyamatosan azt erzed, hogy szived szerint letolnad a palyarol, mert olyan lassu, neked meg uncsi setagaloppozas lesz a mogotte vezetes, ezzel teret adva a jatszadozasnak es mindne masnak.
Szoval aki gyorsabb nalam es egyszeruen nem erzem, ertem, hogy hol es miert, akar a replayet nezve sem, akkor akaratlanul is az ember azt gondolja tobb fogalma van a dolgokrol mint neki.Szerintem ez az elet rendj.e (megha csak neki osztonbol jon ez, es nem tudna magyarazatot adni ra, netan meg azt se tudna megmondani, te hol vagy lassu)
ui: persze abban is van valami amit laccoo mond.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.01.04. 18:57:41
szerintem

Átültem hozzá hogy majd lessek egy-két ívet, de nekem nagyon fura volt az egész, elvileg az volt a 23.8-as köre amikor a korlátban végzi.
Néztem kívülről, belűről de szerintem ez alapján elemezni lehetetlen <#circling>#circling>
egyáltalán nem biztos az, hogy aki lassabb az nem megy határon még akár ugyanazzal a setuppal is. egy picit máshogy áll a kormány, egy picit hevesebb a gázadás, egy picit később lazít a féken stbstbstb...és máris csúszkál, holott köridőre meglehet, hogy lassabb még hiba nélkül is ...
Ha valaki másodpercekkel gyorsabb ugyan, de nem képes tíz kört menni kipörgés nélkül, akkor nem biztos, hogy "több fogalma van".
Legalább 5-6 ember van benne ebben a beszélgetésben, mindenki külön véleménnyel, értékrenddel, tapasztalatokkal és szerintem nincs két ember aki teljesen ugyan azt mondaná, vagy teljesen egyetértene egymással. Te is csak egy vagy közülük és a többiek sem nem helyezkednek egységként szemben veled.
Eddig azt próbáltad bizonygatni, hogy túl hirtelen csúszik meg az autó és nem lehet megfogni... ezt azóta többen is megpróbálták legjobb tudásuk szerint cáfolni. Ha nem tudod érhetően elmondani, alátámasztani amit szeretnél, arra nem az az értelmes felnőtt reakció, hogy elfogult bagázsként megbélyegzel itt mindenkit, majd sértődötten elvonulsz.
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2017.01.04. 17:49:47