Assetto Corsa (és EVO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor lenne relevans sokak hozzaszolasa, ha ismernenk milyen idoket mennek a tobbi hozzaszolohoz kepest. Vagyis nekem hiaba ir valaki hataron autozasrol, amikor a masik hozzaszolo csukott szemmel masodpercekkel gyorsabb nala, es valoszinu meg nala is gyorsabb valaki. Igy az utobbi a jatekon beluli "hataron autozasrol" valoszinu tobb fogalma van, mint az osszes tobbi elotte hozzaszolonak.
Amugy azzal osztom a velemenyem, hogy az AC-ban messze a legkonnyebb megfogni a kocsit az IR-RF2 harmasbol es a legtobb legerthetobb visszajelzest is az AC adja szamomra. Persze lehet tobb idot kell tolteni a masik kettovel es azoknal is egyertelmubb lesz mit akar mondain a jatek. De mivel ennel az elso masodperctol fogva igy erzem, igy nem feltetelzem ezt, hogy az ido segit
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.01.04. 17:37:26
szerintem
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.01.04. 17:29:30
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2017.01.04. 17:27:20
Élvezzétek, versenyezzetek jót, nevezzétek, aminek akarjátok, igazából lesz*rom nagyívbe. 😊 Van jobb dolgom is, mintsem olyanokról vitatkozzak, amit megmagyaráznék, majd jönnek a válaszok, "dehát engem nem érdekel hogy számol". 😊
Tőlem meg nem kell tartani, eltakarodom innen a büdös...oda. 😊
Élvezzétek a videót inkább:
Sziasztok!
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2017.01.04. 17:23:04
Nyugodj meg, fizikai oldalról vannak turpisságok bőven, amit Ti nem akartok belátni. Az, hogy Titeket ez nem érdekel, oké, legyen. De akkor ha nem ismeritek a dolgok mögöttes tartalmát, nem tudom, hogy akarjátok ráfogni, hogy az márpedig reális. Igen, rF2-t sem lehet megfogni, ha jól elmelegítetted és elnyaltad a gumikat. És igen, iR-t is próbáltam, és tudom azért nagyjából, hogy működnek ott is a dolgok.
De leírtam már azt is: AC versenyautókra nem jó, utcaiakra igen. (Lásd lentebb, Cayman GT4 pl.)
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2017.01.04. 17:18:00
Ha neked, mint íberprofinak 1-1,5 órán keresztül nem sikerül végigmenni pörgés nélkül a pályán, az fasza, mert rF2? Ha meg nekem, mint nem igazán íberprofinak órákon át sikerül megpörgés nélkül határon ótózni, az kaka, mert AC?
Én se rF2-őt, se IR-t nem űzöm, de úgy emlékszem, mindkettővel kapcsolatban, de főleg IR-nél, arról szokás beszámolni, hogy lehetetlen megfogni, ha megcsúszik.
Én AC-ban akárhányszor megpördülök, mindig viszonylag pontosan tudom, hogy hol volt az a pont, ahonnantól tútótam (és ha ez túl szűk határon belül volt, akkor nyilvánvalóan változtatnom kell a beállításokon<#rolleyes>#rolleyes>). Ez így volt már jópár gumimodellel ezelőtt is, viszont ezzel a tízessel kerültek bele olyan finomságok, amik számomra elképesztő élettel töltik meg az egészet. Úgyhogy én egyszerűen nem értem, hogy merülhet fel a visszajelzések, a fokozatosság hiánya.
Persze fingom sincs, hogy ezt hogyan, milyen "egyszerűsítéssel" érik el, de számomra egy élményorgia. (Főleg egy rF1-hez képest. Nem is tudom, hogy jött ez ide. Az egyszerűségnek is vannak azért fokozatai.)
Arról nem is beszélve, hogy a valós belső videókkal összehasonlítva pont, hogy elég hihetőnek tűnik az egész.
De mondom, én nem vagyok íberprofi (ráadásul rF2-t, IR-t csak valamikor régen épp, hogy kipróbáltam, és azóta biztos sokat változtak), úgyhogy ez csak az én koránt sem mértékadó személyes véleményem (ja, még jogsim sincs! <#zavart1>#zavart1>).
Viszont szeretném, ha feloldanád az első bekezdésemben vázolt ellentmondást.
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2017.01.04. 17:12:41
www.smart-bus.hu
Persze, ha a határ + 2-3 mp-re megy az ember, akkor tényleg nincs probléma.
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2017.01.04. 17:00:39
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Ezt gondoltam válasznak, de a videóban nem láttam semmi különöset, ezért azt írtam amit.
az rF2-vel nem tudunk menni részhez:
nagyon sok időt töltöttem az rF vonallal, ahogy az rF2-vel is, a kezdetetktől, nem azért veszi meg az ember drága pénzért, hogy aztán sárba döngölje fórumos villongásokban, loguikus hogy hazsnálni akarod, ezt nem nullázhatod le azzal hogy nem tudunk körbemenni. Dehogynem. Nem is rossz tempóban, csak nem vésődtem be, nem élvezem...márpedig a vezetést sztem élvezni kell, az nem bűn. Nem sokan akarnának tapadáshatárig feszíteni egy köridőt, ha nem élvezetes feszíteni ezt a húrt. A versenyző ilyenkor kifakad, mert bele lehet halni. Egy motoros ha nem tud játszani a tapadáshatárral akkor nem csinálja mert vagy elmegy az eleje, vagy átdobja a hátulja, és ilyenkor töri a csontjait. Az autóversenyző meg töri a technikát...egyik sem jó. Az AC-ban nekem ilyen problémám nem volt, illetve a néha belefutok moddolt autóknál, de azokat kidobom.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Egyébként az, hogy mit tudsz megfogni, függ a reflexedtől, a kormányodtól (pl frissítés, FFB erő), a monitorod input lagjától, de még az FPS szám is közbeszólhat, ha nincs meg a 90 FPS. LINK
És akkor a futómű beállításokat még szóba sem hoztuk... Szóval a valós videók linkelgetése ebből a szempontból gyakorlatilag felesleges szerintem. 😊
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.01.04. 15:48:57
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2017.01.04. 15:43:04
Most akkor az a baj, hogy foghato vagy az hogy nincs atmenet es eldobja az ember...?
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2017.01.04. 15:23:33
Bármiféle sértegetés v minden nélkül, de: rF2-t Ti azért nem próbáltátok nagyon, mert a) ránéztetek, és jajjfújronda, b) 10 perc alatt nem sikerült egy megforgás/megcsúszás nélküli kört menni, és akkor ez szar. Érzékeltetésképpen: nem az újoncok közé tartozok, van egy pár 10 ezer km sztem már a kezemben/lábamban, de valamelyik nap nekem is 1-1,5 órámba telt, mire rF2-be a Simtek-féle GT3-mal össze tudtam rakni úgy egy kört, hogy nem pörögtem meg/nem csúsztam meg.
Na ez az, amit Te AC-ban az életben nem fogsz meg, mert majdnem koppra át kéne tekerni a kormányt hozzá - amit meg lássuk be, nincs olyan ember, aki 0,1 mp alatt felfogja, hogy mi történik, és ennyi időt alatt -90°-ból átkapja a kormányt ~ + 270°-ba... (Mielőtt megkérdezitek, honnan tudom én ezt, egyik nap kipróbáltam...mert az ilyen helyzetekben van a legnagyobb szenvedés.)
Ez a hatranya, ha valami nem csak latvanyelem😊<#zavart1>#zavart1>
RF2-t több mint egy éve nem használom, pont az ottani gumifizika nem tetszett, azóta már lehet tetszene...ez mostanában nem fog kiderülni. 😊
Viszont a v10-es AC gumi nekem most tetszik, főleg utcaiba.
De egy GT3 slickjétől mind várunk valamit, amiröl fingunk sincs hogy 100% valóság lesz-e! Örökzöld téma. 😄
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.01.04. 11:32:19
De a legnagyobb kulonbseg ami meghatarozo (mukodesre, ezesre, meitelesre), hogy az utobbi 4 evben az AC-t folyamatosan 4 evig fejlesztettek, az rF2-ot "ossze-vissza" 1 evig.
Persze ez a resze – "mi lett volna ha" –, teljesen ertelmetlen. Az AC egyertelmuen mindenbol a "legjobb" (nepszerubb, eladhatobb, emeszthetobb, hasznalhatobb stb.) megoldast valasztotta (koncepcio, tartalmak, licencek, forgalmazas, fizika, gumi, kinezet, kiszolgalas, korites).
DE, egyfelől rengeteget számít az autó beállítása, mint mittomén Interlagos, Hamilton/Mercedes és a Grosjean/Haas közé a qual-n egy másodpercet mérhettél be egy 1:10-s rövid pályán, belső kamerában meg ég és föld.
és még DE, ritkán láttam Norbi-t úgy vezetni mint ahogy mondjuk én, én állandóan bsztatom a kormányt, így volt F1C alatt is és azóta is,..Norbi meg nem így vezette már az F1C-s Porsche-t sem, és semmit sem...egy dolog viszont azóta sem változott, sokkal gyorsabb 😊)
Még amikor Monza-ban átkozottul levették a szárnyakat az NR2003-ban a GTP módban, és brutál időket mentek, én meg átnéztem hogy vezetnek, még akkor is sokkal tisztábban vezetett mint én....elszállt futamon is, de nem rángatta, általában ha belenyúl akkor rohadt gyorsan, se előtte, se utána semmi káosz. Lehet hogy kamionon elkurvult azóta 😊))..de nem hiszem.
...
AC gumi, az én véleményem szerint az egyetlen gumi, nem minden autón tökéletes, el tudom fogadni, viszont ahol jó ott az egyetlen ami jó.
DE
ott van pl. Ingy, ha jól emlékszem ő is driftelgetett egy Sierra-val, és én is, mégis Ingy az rF2-re esküszik, én meg az AC-ra...ezt nem tudom hova tenni, és azóta sem. Megpróbálom elfogadni, hogy kétféle, legalább kétféle elvárás létezhet a tapadás kezelésére, és ezzel le is zárom, mert ezt megfejteni nem tudom, én piszkosul azt érzem hogy ez a f@sza, Ingy meg piszkosul azt érzi hogy az a f@sza, és magam véleményét nyilván nem fogom alárendelni, ezért min. egál.
.: SUZUKI heart, GTi mind :.
Mindenesetre nem egyszerű téma ez...
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2017.01.04. 10:13:21
Utoljára szerkesztette: Tomsteel, 2017.01.04. 09:42:36
Nekem gepeszkedni kell vele mint a barom 😊)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nagyon jó példa erre a Nordon az Aremberg felé vezető rész, képen nagyon jól látszik a Lotus mögötti mélyedés a pályán, ahol nagyon sok zakó szokott lenni, na az a játékban akármivel mész olyan mintha ott se lenne, pedig ott van, és még teljes idióta módban se zavarja meg az autókat, holott például Racreroomban nagyon érződik, és rF2-ben konkrétan az AC-ból nyúlt pályán is egész máshogy kell ott menni, rendesen rá kell tartani, adott esetben belenyúlni, a pálya nagy részével egyetemben. Brands Hatch-i pálya is jól mutatja főleg az első kanyarnál, hogy olyan érzés, mintha jobban aláfordulna a gumi a kelleténél, megtörik a kanyarív a lejtős részeken.
Ádám jól összefoglalta #39526-ban.
Utoljára szerkesztette: Tomsteel, 2017.01.04. 08:37:01
Amugy szerintem ilyen teren kifejezetten jo az AC...Amig batran nekirontok a parabolicanak, mert tudom ha kell haromszor nyulok bele, addig jo ez ....!'😊
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2017.01.04. 00:21:45
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A gumi rugalmasságát tekintve olyan, mintha megkövült, kiszáradt lenne. Vékony a határ, kettes számrendszer szerűen tapad-semmi-tapad-semmi, átmenet és nyúlás nélkül, ezáltal nem is tudja kibillenteni az autót az egyensúlyából. Olyan ez a videó, mintha repülne az út felett. Érezni, hogy van egy jól beállított futómű, de nagyon sok helyen látszik, hogy túl sok dolga nincs, mert a gumi nem bírja működésre bírni.
Érdemes a Raceroom GT3-as autóihoz hasonlítani, hogy milyen érzés ott határon autózni, lézeres Nordschleife nagyon jó alap az összehasonlításhoz. Early Access környékén pedig még megvolt itt is az a kellemes ragadása a guminak, véleményem szerint az közelebb állt a valósághoz, nagyon remélem, hogy visszajutunk annak a közelébe.
Zajlik a felkészülés a január 8.-án Brands Hatch-ben megrendezésre kerülő GT3 futamra, ahol Michelisz és Kiss Norbi egymásnak adogatják a legjobb köröket! A nyílt gyakorló szerver 0-24 elérhető bárki részére, aki kedvet érez magában felvenni velük a versenyt! <#wink>#wink>
Köridők: http://www.gtr-masters.hu/prequal/10208
Szerver infók: http://gtr-masters.hu/tema/6105
Norbi egyik gyorsköre:
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2017.01.03. 18:12:06