43023
  • lac coo
    Lag nem volt, bénázás volt :)
  • barcalaci84
    tegnap nem tudtam menni sajnos...
    minden rendben volt?
    lag volt-e?
  • lac coo
    Dehogy nincs ! Úgy eltekertem az összetartásokat, hogy alig lehetett kanyarodni vele :DDD
  • barcalaci84
    ESTI FUN RACE SZERVER:
    MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM) JELSZÓ:hun

KEZDÉS: 2014.07.29. 20:30 QUAL | RACE: 10 perc | 8 kör FÉRŐHELY: 24 PÁLYA: Salzburgring 1.01 AUTÓ: BMWe92s1

a serveren 100%os gumikopás, 100%-os mechanikai sérülés és 100%-os üzemanyagfogyasztás lesz...
    a pálya tapadása időmérőn 90 %ról (+-2%) kezdődik és folyamatosan javul majd kicsit... a verseny végére talán meg lesz a 100% tapadás ha sokan leszünk

pálya:salzburgring 1.01
  • alma2
    ohh basszus total kiment a fejembol, hogy itt van palyagumizodas meg mar minden, marmint dinamikus online. Nem is ertettem az rsr-es idoket amit kidobott nekem verseny alatt.
    ugye mentem egy versenyt, akkor jottetek fel a szerverre. 1:27 vegefele lett a legjobb koridom a verseny alatt. Most betoltottem, hotlap, ugye optimal settings, elso korre tobb mint 2,5 masodpercet javitottam masodikra osszesen mar 3-mat, igy a masodik kor vegere lett 1:24.394. Szerintem ehhez a kocsihoz setup sem kell nagyon, mivel nincs mit allitgatni nagyon rajta :)
  • Alexease
    Tessek: http://alexease.uw.hu/files/assetto-corsa-lotus_exige_scura-blackwood-alexease.zip

Semmi extra, akarhova kattingattam, mindig ugyanolyan volt;D A hatuljat leultetve, valamivel gyorsabb volt, akkor 6-ost is kapcsoltam, de akkor meg izgulos volt a fektav, mert 5-bol 1-szer hattal erkeztem meg:DDD
  • lac coo
    Add már oda a setupodat, had menjek vele :DDD
  • Alexease
    Most neztem az adatlapjan, legalabbis az "S"-t, az nyitott diffis:D AKkor azert tekeredik ennyire, es azert nem tudtam kerekveton fordulni:D
  • Alexease
    Karakterisztikara valszeg ilyen az igazi is (legalabbis a felepitesebol adodoan), de abban tuti nem ilyen igen-nem a diffi es/vagy van benne e-Diffi/elektronika stb.
  • Alexease
    Gumival nincs nagy gond. Lehet hogy nem hightech, de egyszeru es kiszamithato. Mar az is valami. Mashol piszkalnom kell az elso-hatso tengelyen a guminyomas kulonbsegeket, hogy az egyensult beallitsam, itt igazabol szinte lenyegtelen, csak a felfuggesztest szoktam barkacsolni (de ennel az autonal az is tokmindegy volt:P).
  • lac coo
    Én találomra setupoltam, alig tudtam elfordulni vele, ha meg tekertem a kormányon kicsit, rögtön úszott a segge még állva is :)

Annyira nem rossz, persze, csak az autót nem kell figyelembe venni, amiről mintázták :DD
  • Alexease
    Amugy nem lenne rossz, de a fektavon-kanyarban ahogy beharap a diffi (?!), es mindig keresztbe akar allni, eleg megbizhatatlan. Meg lehet fogni, azzal nincs gond, csak idoveszteseg es mezonyben veszelyes. Es ha nem bizom benne, eleve 10-20 meterrel hatrebb fekezek es akkor valtok vissza, amikor mar alapjaraton pofekel:DDDD

1:25:3 volt a legjobb, raadasul keresztbe csuszassal:D Egyszer meg sikerult ezredre ugyanannyit menni:)
  • lac coo
    De minek addig belerakni a fékészet ? :D
    Mondjuk minden auto kicsit romlott, legalább is a kissebbek, az Eleven is, az Elise is stb ....

Meg ezt a húsz éves gumit is elfelejthetnék végre, 50-nnel csak csúszik, csak forog, csak csúszik csak csúszik ....:P
  • Alexease
    Szerintem a diffi szar, remelhetoleg hegesztgetik, azert lett ilyen.
  • lac coo
    aris azert bekaphatja, igy elrontani ezt a jo autot !!!
  • lac coo
    Jo, ez vilagos, irtam is de a klippinget meg ennek fugvenyeben az erosebb motort akkor sem irom ala. :)
    Ha meg nagyon keves az ero adni kell ra egy kis szurest, hogy kozelotsen a min-max effekt.
    Amugy piko motorom nem volt, de lattam gyerekkoromban :))
    Falusi vagyok, szaltot ugralni jartunk a szalmakazalba :)))))
  • Alexease
    Akkor valami anomalia. Az AI beallitasanal nincs semmi extra (Ultra Grip van, 130%, de az most nem erdekes:D).
  • Alexease
    A kezedben levo vegleges ero igazabol mindegy, ami fontos, hogy ezt a kimeneti erot hany reszre tudja elosztani a progi, milyen gorsan tud infot kuldeni, es a kormany mennyire gyorsan tudja lereagalni (pl. jobbra-balra valtas).

Ha a kormany 2bit-es, akkor tud jobb vagy balra, 0% vagy 100% erot:) Minnel tobb, annal jobb:)))) A Logitech (elvileg) 14bites, az uj kormanyok (elvileg) 16bitesek. A 4x tobb reszletesseg.

Az elektronkak frissitese is szamit, ezek gozom sincs mennyi, de amikor az rF2 megjelent, volt valamikavaras (talan 300Hz kornyeken akartak/tudtak tolni infokat?!).

Plusz ott van a motor problema. Azoknak is van "felbontasuk". Ez rossz pelda, de biztos volt Piko motorod vagy hasonlo:) A nagyon regiek 4-8 reszre voltak osztva (tekered es ugraL:D), a tuti Tesla motor extra finom mozgasu volt;)))) Persze ma mar mas a helyzet, mas technika, de valszeg a mostaniak sem full linearisak. Persze ezt megoldja az attetel.

Es ha mar ettetel, akkor fogaskerek (az se mindegy milyen) vagy szijjhajtas.

De teljesen mindegy, szegeny ember vizzel foz (nem alaplevel):D
  • macleody
    Megnéztem most Nordon és Monzán. 4db 98T AI + én 98T-vel működik. Ha már 5 AI-t teszek be lefagy. 4db 98T + 1 Shelby AI + én 98T-vel, így szintén működik.
  • MasterMason
    Frexben meg az ecci-ben is szervomotor van. ;)
  • Jackal
    Pedig hidd el hogy direkt lineáris leképezése a játékból számolt erőknek az, amit a kormányon érzel. Az már más kérdés, hogy a kormány mechanika/motor puding hozzá és nem tudja lekövetni rendesen a gyors ingadozásokat.
  • lac coo
    Hangnal, vagy latvanyban igen, de tapintassal nem biztos...
    Foleg ha be van az ember froccsozve ! :)

Amugy sokszor van, higy elobb kormanyoz az ember, laggnak hivjak :)
  • lac coo
    Francba, nem fogok hazaerni fanra......
  • bardocz
    Ez nem is egyszerű ffb motor, ami a kormányokban van, hanem egy szervo motor. Kéne.
  • alma2
    A valaszidot valoszinu kevesen erzik, minden embernel ez is mas. Na meg az sem mindegy, pl sokkal tobb ido telik el mondjuk a jatek motorjatol amig eljut a monitorodig a kep es megjeleniti, mig a kormany reagal a jatekbol jovo informaciora. Szoval akar meg az is eloallhatna, hogy ugy erzed elobb kormanyzol, mint kanyarodna a kocsi :) Persze nincs sok eselye.

De az ember nagyon erzi a milliszekundumot is, eleg csak a hallasra gondolni. Ha zeneltel mar gep + szinti zongora stb komboval ezt tudhatod.
    Ha az alap kesleltetest nem szamolod, ami hirtelen nem is tudom mennyi, talan 10-30 msec kozott. Csak a csuszkat amit te allitasz pluszban mondjuk a hangkartyadon, egy 7 milliszekundomrol felemeled 15-17-re. Vagyis a kulonbseg csak kb 8-10 msec, 1 szazadmasodperc plusz ami alapbol hozzajon es megorulsz, hogy lemarad a hang szinte lehetetlen zongorazni. (persze mindent meg lehet szokni)

• lac coo
    Az ocullus meg kijohetne mar, mert vennek en olcso monitort :)))))
  • Jackal
  • lac coo
    Mint mondtam, mnden mast ertek, es alairok, de a puszta erot nem, meg ezt a klippinget sem :)
    Most mar ott tartunk, hogy a pici erokkel van baj.....
    Elmeletben azt is alairom, hogy ha az ember feljebb veszi, akkor a kis finom visszajelzesek is hatarozotabbak, viszont ezzel egyutt a felso tartomanyban kezelhetetlenul eros lesz. A legtobb bernek mar egy g25 is tul eros.
    A valaszido meg megint csak snobsag, nehigy mar millisecundumokat erezzen bafki is a karjaval.Gyanitom annyit a rugalmas ekszij is siman kisimit.

No mindegy fingreszeles :))))
    Aki teheti vegyen jo cuccot, aki meg nem az ne bankodjon, annyival biztos nem jobb, es vannak fontosabb dolgok is eletben minr a szaros jatek :)
  • alma2
    Latszik mas a celkozonseg, valahogy el is felejtettek leirni hany wattos a motor, mert tudjak nem ettol doglik a legy es harmadlagos info ezen a szinten mar.
    (vagy csak nekem nem szurt szemet? :) )

• MasterMason
    Egyébként elvileg ez az ffb motor képes a legrövidebb válaszidőre (legalábbis a fellelhető infók szerint a specifikációk alapján), de majdnem kétszer annyiba kerül mint egy ECCI7-es. És ez csak a base, a komolyabb kormányok ehhez többe kerülnek, mint egy komplett fullos fanatec.

• bardocz
    Nem reklámról van szó, hanem egy rakat leírásról, aminek a felére már nem emlékszek, csak tudom, hogy nem olyan egyszerűen működik, mint ahogy azt ti elképzelitek, pl a játék-driver-hardver közötti kommunikációs elbaszásokról.
  • alma2
    Laccooval riktan ertek egyet, de most abszolut :)
    A kormany vagy balra vagy jobbra mozdul, azt hogy mogotte ki mi hogyan szamolja es hany iranybol teljesen mindegy. Szoval akar a fizikalis, akar szoftveres reszebol adodo kulonbsegekbol termeszetes, hogy mas erzes lesz jatszani mindegyikkel.

Senki nem allitja azt, hogy nem jobb egy dragabb kormany, vagy egy ujabb, vagy mas alapokon nyugvo,de egy motor erore hivatkozni a tipikus atlag embert akarjak megteveszteni, meggyozni, hogy az jobb. Mint amikor azt irjak a telefonbra hany megapixeles a kamera. Aki egy picit is utana olvas tudja rohadtul lenyegtelen, sot egy szam utan mar csak ront a minosegen a dolog. Igazabol ezt szerettem volan kidomboritani ezzel a motor erovel. De lathatoan mukodik a reklam, es nem azt emeltek ki, hogy amit mastermason emlitett, hogy pl "gyorsabb reagalasu motor" mert azt senki nem ertene, erdekelne.
  • MasterMason
    Nem érted, van egy jel ami folyamatos válaszidőt igényel, egy milliszekundum alatt kap bizonyos mennyiségű jelet, na most ha a motor nem rendelkezik kellő válaszidővel akkor sok jel elveszik, és csak az erősebb jeleket tudja átadni. És mindez önmagában még mindig nem elég, mert emellett a mechanika is rengeteget számít aminek átadja a motor kellő válaszidő esetén az erőket. Azért drágábbak az olyan kormányok, mint a fanatec, frex és ecci7 mert egyrészt jobb a motorjuk gyorsabb válaszidőre képesek még nehezebb szerkezet esetén is, ráadásként pedig jobb a mechanikájuk, ami által a játékból kiküldött jelekből sokkal többet képesek visszaadni, vagyis realisztikusabb érzést adnak.
  • lac coo
    Én a lényeget nézem mindig...
    Bármilyen kormányt is nézünk van 0 és 100 százalék erő, ezt kell beosztani. Nyílván nem egyforma egyik ilyen másik olyan de ez van mindegyikben.
    A részletességet értem, az ok, de az erőnek azok szerint amit írtál semmi köze ehhez ...
    Egy 500 000.-es fanatec is tud 0 és 100 % erőt, a között osztja be. Hogy ott a 80 % letépi a karomat az mindegy ....Vagyis szerintem a játék hibája ha ezt nem képes beosztani, Vagy hogy megy ez, egyiknél beosztja magának másiknál nem ? :)))

Szerintem ez kacsa, nyílván minőség , felbontás nem egyforma, de hogy az erő miatt jobb azt én nem hiszem .
    amúgy jah, ilyenem sose lesz, nem is akarom, kapásból 15 dolog jut eszembe aminek örülne a család, jobb életünk lenne 300 forintból, nem egy játékkormi :DDD
  • MasterMason
    Nem mindegy az sem, hogy mennyi a válaszideje egy elektromos motornak, a puszta erő az önmagában nem kunszt.
  • bardocz
    Asszem Mugellon volt GT autóval nagyon feltűnő, hogy egy darab erő van végig, valamelyik kanyarban.
  • Alexease
    Biztos hogy jobb egy modern kormany, mert nem a konstans ero szamit (arra a 10 eve skormany is jo, azzal is lehet asztalt emelni:P), hanem a vezerles a a mechanika felbontasa. A normalis FFB vezerles nem egyszeruen jobbra-balra 0-100 erteku erosseget kuld ki, mert abbol csak a Codies-fele vagy arkad cucc lesz (0-100km/h-ig 0-100% erosseg + kamu effektek):P

A kormanyon nem csak a sebessegbol adodo kozeprehuzast es a kanyarodast kell/lehet erezni, hanem a teljes felfuggesztes mozgasat. Es mivel vannak erok, amelyek 10 vagy 100-szor kisebbek mint a tobbi, ha nem eleg reszletes, pontos, gyors a kormany,akkor azok egyszeruen elvesznek. Felhuzva a max erot, valszeg elojonnek, de akkor meg az erosebb, "allando" erok lesznek erezhetetlenul "egyformak".
    A jo FFB vezerles (leegyszerusitve) igazabol nem az erokbol indul ki, nem eroket szamol vegig, hanem az egymasra epulo alap elmozdulasokat "osszegzi" a kormanyon.

A Codies-fele cuccok (vagy a gamepad-re optimalizaltak) eleg ha 2-3 parameterbol epitkeznek.
    A komolyabb cuccok 50-100 vagy tobbol. Mar csak maganal a kereknel is tucatnyi parameter van/lehet: atmero, szelesseg, suly, felni meret, ballonossag, karkasz, futofelulet, ezek torzulasa, rugozasa, melegedes, kopas stb. Es ez csak a kerek, hol van meg a felfuggesztes, merevites, auto, sebessegek, erok stb.

De ez most ugy is mindegy. Mindenbol van jobb, szebb, gyorsabb, erosebb, de ha megvehetetlen akkor lenyegtelen ezen ragodni:D
  • alma2
    Szerintem az emberek tobbsege, pont az egyenesben szeretik erezni az utegyenlotlesegeket hiszen akkor mas terheles nem eri a kormanyt. Amikor feszul a karod kanyarban talan fel se tunne nekem.
    De tudsz mondani egy ilyen kanyart a jatekban, ahol 100 % eronel nem erzel visszajelzest, viszont most kisebb eronel, kapsz plusz informaciot a kormanytol az ut minosegerol?
    Azt gondolnam akkor azt is kellett volna mar erezni, hogy barmileyn kanyarnal, rossz iven menve, majd ramenve a razokore, a kormanyod mar nem rezgett. Vagy eppen 100 eronel a hataron menve meg lehetett, feltetelezve ha pl +102 - 98 % eron razza az erosebb jelre nem csinalt mar semmit a kormany, viszont amikor picit ala ment, majd vissza a 100%-ra ugyanugy atjonne a rezges erzes.
  • alma2
    Miert ne irnal, szeretnem megerteni a felvetesed.
    Ez is teljesen logikus amit irsz, de ha iven tartott autonal kanyarban, a kormanyom 100%-erovel tartana ellent az regen rossz lenne, mert az azt jelenti szinte kicsavarja a kezembol, vagyis nem tudnam x ideig kenyelmesen az ivre ravezetni a kocsit. Persze nem vagyunk egyformak. Konkretan a shelbynel nekem mar ezert kenyelmetlen a 100 % ero, nem tudom precizen terelgetni kanyarban plusz faraszto is x kor utan nagyon. Ha olyan eros lennek hogy konnyeden megtartom akkor meg ahogy egyre nagyobb erot fejtesz ki, ugy csokken az erzekenyseged, vagyis egy 0 es 10 kozotti eroket erzekeled finoman, talan mindet kulon is erzed. Viszont egy 90 -100 % kozottinel mar nem tudnal ennyit megkulonboztetni a megfeszult izmok miatt, remelem sikerult felig erthetoen leirnom :)

De egyszeru kiprobalni, ha a kormanyodat szoftveresen beallitod mondjuk 700 fokra, feltetelezzuk, hogy szoftveresen, ha azon felul tekered, a driver 100 % erot ad ra. tekerd tovabb, probald ugy finoman terelgetni megy ugy, kenyelmes, ereztel mar ilyen ellenerot barmelyik jatekban ivben kanyarodasnal? Akkor valos a problema felvetesed.

• lac coo
    De nem küld ki 200-at, gondolom én kiküld egy max parancsot azt annyi, mondjuk százalékban ...
    Gondolom én a csöpp agyammal :)