43023
  • barcalaci84
    masters fórumon egy könnyed tesztbajnojkságot vetettek fel páran a legutóbbi nagy update után...
    hogy kiismerhessük a játék hibáit, mire tényleg komoly bajnokság indulhat...
    több mint 40-en jelentkeztek h érdekelné őket egy ilyen , akármilyen is jelenleg az AC...
    egy ilyen EARLY ACCESS bajnokság sok hasznos tapasztalatot adna szerintem és aki a hibák ellnére jönne az tisztában van szerintem nagyjából h mire lehet számítani...nap mint nap nyüstöljük jópáran...
    és egy héten egyszer szerintem sokan jól szórakoznánk, hiába hiányzik ez az amaz a játékból...40 ember kijárná az utat a többi embernek...
    ami nem is olyan kevés szedrintem... de ha 10-en lennénk még az is hasznos lehetne...

egyetlen AC-s szimessel sem vagyok szerintem rosszban...nincs farkasom:) szimpatikus persze biztos nem vagyok mindenkinek:)
    az ottani egyszemélyes döntnök, aki nem kér a tanácsokból az nem AC-zik...legalábbis online még saját maguknál sem...
  • b-type
    létszámmal mindig bajok voltak, több ligát is figyelgetek ezért-azért. Race07, rf.. ez hogy mindenkinek legyen párja, meg a létszám ez egy folyamat, sztem most kicsit hullámvölgyét éljük a szimeknek ligázás szintjén itthon. ...és már vagy másfél éve.
    Az hogy nagyobb ligák is a tagdíjjal küzdenek ez számomra riasztó...ehhez semmi köze az AC-nak, max menteni tudná a helyzetet ha tudja.
    pl. egy WTCC licence itthon biztos hogy sikeres lenne..

Az rF2-re is ment szervezés emlékszel rá, kevesebben voltunk mint amire most nekem volt időm felmenni AC szerverre, nekem ott sedm okozott problémát, mert mentem idegen játékokra amíg volt nagyjából. Itt is...szívesen megyek ligaszerveren, de nekem mindegy megyek máshol is ahol jó a kombináció.
    Szívesen benne lennék komolyabb dolgokban is, ligáznék is, fizetném is, csak részt venni nem mindig tudok :(

Persze az AC-nak kell fejlődnie, amit írsz az igaz, szolgáltatásokban, meg több téren. De a létszám az általános probléma...sztem az rF2 is döcögne, vagy lenne lehetősége akár dübörögni is, ha nem ez a viszonylagos érdektelenség lenne manapság a szim ligatéren.

szerk:
    Én ezért nem szeretem ha 'szimes a szimesnek farkasa', mert saját magunk tesszük tönkre a közös szórakozásunkat.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.08.15. 11:56:14
  • barcalaci84
    nem kell!
    csak ugye felvetődött h tesztbajnokságot indítanak h kiderüljenek az AC gyermekbetegségei mire már egy igazán komoly bajnokságot el lehet indítani...
    ha már teztelnek vasárnap, akkor érdemes lenne próbálgatni a dolgokat h a tesztbajnokság is zökkenőmentesebb lehessen...
    replay egy tesztbajnoksághoz is kellene szerintem....

de oké nem próbálják ki előtte...
    de azért szerintem elvárható egy fun futamtól h végig lehessen menni ne, 3 körrel hamarabb fogyjon ki a benzin...
    vagy a győztes legalább beérjen a célba az időlimit vége előtt..

össze lehetne kötni a kellemest a hasznossal...30 perces futam (ami nem sokkal rövidebb mint a tervezett max 39 perc) belefér a replaybe valószínűleg... a tapasztalatok viszont értékesek lehetnek, h mire kéne figyelni egy tesztbajnokság megszervezésekor...
    a versenyzők meg vígan végig is mehetnek ha akarnak és mindenki boldog, én is ,a szervezők is ,versenyzők is...

a FB post bár szúrós (akartam is) , de azért is szóltam h ne a versenyzőkön csattanjon megint az ostor...
    ha nem kedvelnek, mert elmondom h mit rontanak el az az ő bajuk... nem kell rám hallgatni, de nem túl profi hozzáállás szerintem h nem bírják a kritikát...

engem is kritizáltok sokszor, és jópárszor sikerül is meggyőzni és próbálok minél hamarabb változtatni... mert az a cél h jól szórakozzunk az AC-val...

Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.08.15. 11:46:36
  • lac coo
    Mindegy , ez a te harcod, en ennyit tudtam hozzafuzni .:)
    Amugy miert a replayhez kell merni a versenyhoszt, azt nem ertem.
  • barcalaci84
    azért írtam a FB-re , mert a fórumokra jelenéleg nem tudok...

nem értem mi köze az esti funoknak a vasárnapi rendezvényükhöz (vagy miért kevered ide)

odaszúrós az FB-s hsz mert nekem is ideszúrtak és talán leesik nekik h annyira nincsenek képben az AC-val kapcsolatban és leht sok igazság van abban amiket mondogatok nekik, mert nem baszogatásból mondom általában amit mondok, hanem h tanácsként h ne kövessék el a hibákat .....csak önfejűségből nem hallgatnak rám még ha igazam is van ...
  • Alexease
    Te nyertel, ezt beneztem:) Mindig elfelejtem, hogy a mozillara kulon CSS parancs kell, hogy egyszeru legyen az elet:) A szoveges kijeloles mukodott benne, de a beiro mezo mar nem. Azt nem neztem, azt hittem, ha a masik mukodik, akkor valszeg az is jo:) De nem:P

Most elvileg mukodik az is.
  • Alexease
    Az AC es a rendes bajnoksag meg messze van. Sot meg a komolyabb es hosszabb futamok is.
    Egyreszt meg eleg hianyos a program (infok, kijelzesek, mukodes, koraltozasok, funkciok, pit stb.), masreszt keves az ember, es erre a keves emberre sokfajta az igeny, a hozzallas es a stilus.

Egy bajnoksaghoz folyamatos, stabil, osszeszokott nagy letszam kell. Csak ugy van ertelme. Amikor mar mindenki tudja kitol mire szamitson, mindig van kivel versenyezni, nincs meggondolatlansag, nincs kilepkedes.

Es ugyanez igaz egy hosszabb (30-60 perc) futamra is. Ha nincs mindenkinek legalabb 2-3 parja (tudas, sebesseg, autokezeles, stilus stb) es/vagy kilokdosik az embert, senki nem fog 1 oran keresztul egyedul autozgatni a palyan;)

Jelenleg meg ezek az esti rovid fun futamok is eleg vegyesek, az auto, a palya es a letszam fuggvenyeben. Egy hosszabb futamnal nem csak az elso 2-3 helyezetbol, gyors emberbol kell kiindulni, akik masodperceket tolnak a tobbiekre, es biztos jokat csataznak. Kell egy nagyobb letszamu kozep es hatso regio is, legyen ott is verseny.
  • lac coo
    Laci csak azert irta be fb re, hogy odapiszkaljon egyet, pontosan tudja, hogy ott is tudnak errol az esti futamokrol, aki akar jon :)
    Igen mostanaban nem veszek reszt benne, legutobb 10 bol 9 szer nem jutottam tul az elso kanyaron, ez nekem nem jo. :))
    Meg vannak mas dolgaim is az eletben, mint ezen logni folyton :)
    Meg egy kicsit most ra is untam, tul soskat mentem vele, kicsit elmentem rf ezni :)))
  • lac coo
    Firefox, pc. De mindegy , nem leszek ongyilkos tole :)))
  • Tyuki80
    Ez miért trollkodás?
    -Nem értek amúgy veled egyet, azt mondod , hogy csak esti hülyülésekre való az ac,sztem annál azért kicsit komolyabbakat szoktunk menni...Úgy ne formálj véleményt valamiről,hogy nem veszel részt benne.Nekem és még nagyon sok embernek sztem tök sok örömet okoz ez a játék és itt az örömön van a hangsúly.Ne menjünk bele,hogy mik a progi hibái.Tudjuk!
    De azért az kicsit gáz,hogy vagyunk olyan 40 akik játszunk vele és nem bírunk normális hangnemben egymással kommunikálni és ennyi ember között is csak a széthúzás van!Na ez a trollkodás!!
  • Alexease
    Nalam jo:) Min es mivel nezed?
    En 5 bongeszo van a gepemen, azokon nezem a cuccokat (Chrome, Safari, Opera, Mozilla, IE), azokon mukodik:P
  • barcalaci84
    kikapcsolni kikapcsolhatják, de azért szólhatnának a versenyzőknek is, mert aki a menüben nem kapcsolja ki annak ugyanúgy fogy....
    jelenleg 30 percnél hosszabb futamot nem érdemes szervezni mert annyira elég a replay fájl...
    39 perc vagy 30 perc körüli szerintem nem akkora különbség....de szerintem nem árt ha végig tud menni mindenki...

a gondom az h folyamatosan elkövetik ugyanazokat a hibákat , a figyelmeztetésekre megsértődnek...ez nem túl profi hozzáállás...
    kiváncsi vagyok h szitkozódnál ha 30 kör izzadás után kifogyna a benzin mint a múltkor... az időlimitet is h szereted...múltkor a győztes se ért be...:)

ezek mind elkerülhető dolgok...
  • lac coo
    Kikapcsoljak az uzemanyagfogyasztast, ok tudjak.Nem ok tehetnek rola, hogy nulla lehetoseg van aC ban, kb tenyleg csak esti bohockodasra jo, tiz perces "futamokkal " . De legalabb a lehetiseghez kepest megprobaljak ugy hasznalni hogy valami autoverseny fele latszata legyen :)

Amugy meg ez mar trollkodas amit csinalsz, bar a ti dolgotok :)))
  • barcalaci84
    ja és még jó h nincs ellenségeskedés , amiről szó volt a multi indulásakor...
    a ligák kibékülésüről együttmőködéséből nem gondoltam h ez lesz h versenyezni csak akkor lehet ha megszervezzük magunknak...

UI: hatalmas köszönet SBerci fórumtársnak, akinek, ötlete , programja nagyban megkönnyíti a zökkenőmentesebb szervezést esti fun ügyben...
    (hamarabb tudom korrigálni a hibáimat, vagy ha változtatást kértek stb... )
  • barcalaci84
    na előkapartam h mia FB jelszavam:)
    csak írtam a ban ellenére a masters vasárnapi futamának hirdetésére:)
    bár lehet megmagyarázzák h azért jó h 3 körrel előbb kifogy a benzin(legutóbb legalább majdnem végig bírta:) ), h mindenki hamarabb tudjon menni pihenni...hisz nyáron ezt kellene csinálnunk:)
    vagy lehet az a terv h esve kellve kell menni és akkor a 39-perceses időlimit miatt lesz vége már megint:)

persze a főszervező úr nem kér a tanácsaimból , hisz tudja mit csinál...hétről hétr bizonyít AC tekintetben...
    (a többi versenysorozatukat gondolom nem ilyen hozzáértéssel szervezik )
    szerintem az AC is megérdemelné a normális szervezést , hamár a nagy ligák nem szervezhetnek, mert ők intézik az AC közösség sorsát...
  • lac coo
    dfjhajkfhdifudsfuafufil
    dfjhajkfhdifudsfuafufil

Ugyanolyan szürke ! :D De majd megtanulok együtt élni vele ! :D
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.08.15. 06:29:18
  • Adam Jonas
    "A rohadt nagy fps azert kellene nekem, hogy ne kelljen vsync-et kapcsolni,..."

200 FPS körül, inkább felett mondjuk, már megint nem jó a dolog, és be KELL kapcsolnod a vsync-et, különben olyan, mintha akadna az egész. Anno rF1-nél jártam így, 250-300 FPS-esem volt, néztem is, hogy miért akad.
  • Alexease
    Atraktam kekbe, most jobb?:)
  • Thread
    Koszi, hogy bovebben leirtad, a vsync persze fps esessel jar, de az ugye nem baj, mert pont annyi lesz az fps mint ahany kepet a monitor ki tud rakni, tehat tobbet anelkul se jelenitene meg. A baj az, hogy kesleltetessel jar, viszont a keptores, a tearing csak ezzel kuzdheto le teljesen.
    A limiter lekorlatozza az fps-t, de nem oldja meg a tearinget.

A rohadt nagy fps azert kellene nekem, hogy ne kelljen vsync-et kapcsolni, de aranylag toresmentes legyen a kep. [teljesen persze nem lesz az, vsync nelkul]
    erre a limiter talan elvben alkalmas lenne, de ugy veszem eszre, nem sokat javit.

a masik eset ami ma is volt 12 jatekosnal, ha nem eri el alapbol a 60fps-t, akkor mar nem segit a vsync se, csak az erosebb proci.
    Utoljára szerkesztette: Thread, 2014.08.14. 22:57:34
  • HUN_Senya
    Bocs, hogy beleszólok, de pontosítanom kell.
    Vsync: a GPU megvárja amíg kész a teljes kép minden sora és akkor teszi ki a képet a monitorra, így nem fordulhat elő, hogy a kép becsíkozodjon, mert a kép tetejét mondjuk előbb számolta ki a GPU, mint az alját. Ez persze szinte minden esetben jelentős FPS eséssel jár.
    Frame Limiter: egyszerűen lekorlátozza az FPS-t, nem engedi az esetleges felesleges számolásokat (pl. minek számoljon egy mozgást mondjuk 250 fps-ig), így a következő számolást is gyorsabban elkezdheti, nem kell annyi cuccot kiüríteni a pufferekből stb.
    A két cuccnak nincs köze egymáshoz.
    Utoljára szerkesztette: HUN_Senya, 2014.08.14. 22:25:49
  • Thread
    A vsync intezi el, hogy minden frame klappoljon. Nelkule mikor jon a kepernyofrissites, akkor beteszi az eppen keszulgetot. Eredmeny: tores, mikro akadozas. A limiter is tudna ilyet, de hiaba teszem 59-re vagy 60-ra, nem olyan jo mint a vsync. [Ami viszont kesleltet 1-2 frame-et]
    Forzabol jovok, na ott ismeretlen barmifele micro stutter, micro akadozas, az rock-solid 60fps, de annak meg mas baja van.

ez is egy erdekes tema majd kiprobalom:
    http://www.reddit.com/r/assettocorsa/comments/1umf8e/having_trouble_catching_slides_try_this/
  • lac coo
    Alex, nem lehet valamit csinálni azzal,. hogy a beviteli mezőben a kijelölés más színű legyen ? ez a szürke alapon szürke eléggé szivatós :))
  • lac coo
    Sima limiter.

Amúgy szerintem ne agyalj ezen, játssz vele :)
    De azért azt tudd, hogy a vsync éppen azért van, hogy ha sok az fps azt szűri le frissítés számához, szóval igazából nem is értem mit mondasz ...
    Kevés fps-t meg végképp nem nem emeli a vsync ...:D
  • Thread
    Nekem az a frame limiter valamiert nem javit eszrevehetoen, a vsync-et meg egyaltalan nem potolja.
    vsync a kiraly, csak ugye az mindig kesleltet picit. [na meg ma is beesett 5x fps-re mikor 12-en voltunk, azt mar nem huzza ki a vsync sem 60-ra]
    vagy azt mondod, vsync+framelimiter? azt egyszer regen neztem, akkor nem javitott, majd megint megnezem.

a felbontasok nalam ketszer vannak, es 60 helyett 59Hz van mindenhol, ez mitol lehet, es melyikre kell allitani a kettobol? gyanitom, mindegy.
    Utoljára szerkesztette: Thread, 2014.08.14. 21:43:56
  • lac coo
    Nekem is volt input lagom, lekorlátoztam ajátékban 60 fps-re, és eltünt .
  • Thread
    Az a koze, hogy 200-nal mar nem kell a nagyjabol toresmentes kephez. Most kb. 180-at tud ha egyedul vagyok, az mar jo, ki lehet kapcsolni a vsync-et. Igy mar majdnem eszlelhetetlen az input lag. 60fps mar eleg lenne, ha mindig annyi lenne. [ez a vsync :) ] de az sajna 1-2 kepet bevar valahogy, nem veszes, jol megcsinaltak de eszlelheto.
    Utoljára szerkesztette: Thread, 2014.08.14. 21:37:53
  • lac coo
    A vsyncnek mi koze a 200 fps hez ? 200 ??? 60 fps-nél már nem maradsz le semmiről szerintem ;)
    Szerver beallitastol fugg, meg lehet adni hany kereket engedjen kimenni .
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.08.14. 21:09:20
  • Thread
    A felbontasoknal miert van minden ketszer?
    A versenyen buntetlenul le lehet menni negy kerekkel a palyarol?

Azt mar latom, hogy versenyhez a legdragabb proci kell, hogy meglegyen a 200fps, h ne kelljen a vsync. Nalam vsynccel is mar rossz mert leesik 60fps ala. Q6600 GTX660
  • MooneyR
    Első futamról pár kép.. (illetve az az egy amelyiken jelen voltam, mert itt villámlik mint a fene, úgyhogy inkább kihúztam a kormányt, a többi éghet) : )

Az ideális ívért folyik a harc :D
  • Solt
    Nekem az nincs fent, mégis szar...
  • Thread
    Ha valaki kezd beleorulni egy ilyenbe, akkor torolje le az F1 HUD appot a HDD-rol, a python konyvtarbol. Nem kell hogy fusson, megis elb@ssza.
    Nekem csak fel napom ment ra.
  • Solt
    Dehogynem... :D
  • Thread
    Nem frusztral senkit esetleges akadozas az ACban, ami regen nem volt? En majdnem oprendszer sikalasig jutottam.
  • Tyuki80
    Maradjunk annyiban,hogy erőteljesen szánalmas az egész.....Nagyjából ezért nem akartam regisztrálni náluk,mert nekem is ez jött le...meg egy kis arrogancia.
  • VikingPingvin

Egy rövidebb versenye a Corvette DP-vel, elég jó érzés vezetni, gyors, bár néha azért megvadul :D
  • barcalaci84
    az nem gond, nem is szervezünk egymásra ez meg van beszélve...ha szerveznek akkor nem hirdetünk fun-t...ahogy vasárnap is ők szerveznek
    csak a kritikát nem bírják:)
    ragaszkodnak a 39 perces futamhoz és megkérdeztem h miért nem igazítják a futamtávot a replay hosszához, aminek tapaszalatait fe lehetne használni bajnokság indításához...
    , nyári tesztbajnokság szervezése stagnál... logot nyernek ki mert az a legfontosabb:)
    mondjuk biztos érdekes lesz a log , hisz a tervezett futamukon végig se lehet menni , mert nem fér annyi benzin a KTM-be:)
    persze értenek hozzá hisz évek óta ezzel foglalkoznak, és csak bosszantani akarom őket ha megjegyzem a hiányosságokat a szervezésben...

OTT bántót szerintem nem írtam, nem is lett törölve semmilyen hsz-em...
  • Jackal
    Mert "spammeled" a versenyeidet és sokkal többen vannak gondolom a maszim szervereken esténként mint az övékén... :)
  • Jackal
    Nekem még nem volt ilyen nyolcasba váltüs fagyásom. Viszont a Ferrrariban a belső nézet úgy le van ültetve, hogy gyakorlatilag nem látom az utat a kasznitól...
  • barcalaci84
    ezt a hivatalos FB-n találtam:
    "Handling and Dynamic model - RSR Nurburg and Assetto Corsa share an exclusive garage: BMW M3 E30 and E92, Lotus Exige S, Elise, 2 Eleven, McLaren MP4-12C, together with Nissan GT-R, Toyota GT-86 and many other cars that will be included in Assetto Corsa's garage."

Toyota-t eddig nem jelentették be, de úgy néz ki ahhoz is van licensz:)
  • VikingPingvin
    United Sportscar

Engem ez a projekt nagyon felizgatott.