43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
Csori23 #18588 Az ugribugrira visszatérve, nézzétek meg ezt a videót (főleg 8:25-től)amit barcalaci készitett egy online tesztről, még annó vagy 2 hónapja. ugye neki 100/50 megás nete van, nekem pedig egy 5/1 mikrós net,és ráadásul kőlföldről vagyok. A teszten a pingem olyan 40-50 körüli lehett.
Ebből is csak arra következtetek, hogy a program frissitéssel lett valami elszurva, mert annó szép folyékonyan működött a multi, és akkor még ráadásul nagyobb volt a gépigénye is. a szélárnyékos frissités óta van ez, de nem hiszem hogy az csinálná, csak azóta a frissités óta el lett valami szurva a kódban sztem.
Utoljára szerkesztette: Csori23, 2014.08.19. 16:20:51 -
China az nálam kicsit darabos, magányosan is be-be szaggat. Monaco jó.
Donington kellemes meglepetés, volt már fent egy, annál jobb jóval, csak kicsit vakít. :) Ez honnan van?
Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.08.19. 15:47:47 -
GPx8 #18586 Tágytalan, megtaláltam... :) -
GPx8 #18585 Sziasztok! A ghost-ot nem lehet kiexportálni valahogy belöle, hogy meg tudjam valakivel osztani? -
Igen, Kina is F1 konvert. Jo az, sot, telejsen latvanyos alap, csak jo lenne ha folytatnak, rendberaknak, foglalkoznanak vele (LOD-ok, groove, shaderek, kesobb vilagitas, aztan eso). Bar mar a mostani allapotaban is sokkal tobb munka van, mint az eddigi legtobb F1C/rF1 konvert palyakban. -
Igen, kina, jo kis nyomvonala van, meg ezek az epuletek is nagyon frankok.
Akkor biztos ez is f1 konvert?
de jott meg ki par palya a heten. meg a lenti corvettbol is uj beta.
De ezeket minden nem vak ember latja, ha akarja :)
Utoljára szerkesztette: alma2, 2014.08.19. 13:27:33 -
Az elozo 2 beta teljesen jo volt, verseny is volt vele, ezt meg nem teszteltem. -
A videón is látható Corvette-t próbálta már vki? link
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.08.19. 13:21:26 -
Az a Monaco F1 2013 konvert, de teljesen jo. Codies-bol nem olyan egyszeru konvertalni, mert rengeteg apro object van rajtuk. -
Tényleg jónak néz ki!
A másik pálya gondolom Kína nem?
-
Hogy valami izgalmasabbrol is legyen szo szamomra ismeretlen modder, ket uj palyaval allt elo.
Az egyik a kedvencem, de csak biztos a varosi kornyezet miatt. Teljesen jok es szepek (foleg monaco), maris jatszhatok!
monte carlo
Utoljára szerkesztette: alma2, 2014.08.19. 13:01:54 -
Ez az APP rendszer, ami itt van (Python), eleve necces. Hasonloan "olcso" es "egyszeru" megoldas mint a tobbi. Persze nem tudom, hogyan van osszedrtotozva az engine-nel, de azt mar tobbszor irtak, hogy vannak benne olyan megoldasok, ami akkor is fut, szamol, ha nincs "kinyitva".
Az ilyeneket komolyabb helyeken sajat API-val oldjak meg, ami rendesen ossze van drotozva az engine-nel, sajat taszkot es fix eroforrast kap.
Itt meg a teljesen alap, gyari cuccok is ezzel futnak, atlagos, lassabb gepen erezheto/lathato/merheto fps eset jelent az egyszerubbek ki-bekapcsolasa is. -
@Laci
Ebbe a szerver replay dologban Szabinak van igaza! Akik komoly bajnokságokat rendeznek, ott a BT mindig a szerver replay alapján vizsgálja a dolgokat, mert mindenki a szerver felé kommunikál és pl. rF-ben a szerver replay mindig több infót tartalmaz (ezáltal a mérete is mindig nagyobb), mint bármelyik kliensé. Nem feltétlen az számít, hogy kinek milyen nete van, mert Te lehet, hogy az M7-esen száguldasz fel BP-re, viszont sosem lesz annyi infód azokról akik a 4-es úton robognak fel BP-re, mint magának a szervernek, hiszen minden adat a szerverhez érkezik és nem biztos, hogy mindent 100%-ban fog közölni veled a 4-es úton lévőkkel. ;-)
Persze ezek nagyon mikro eltérések csak, de az elmúlt évek alatt nem 1x találkoztam olyannal, hogy be kellett kérni az adott versenyző mentett replay-ét, mert teljesen más látott, mint amit a szerver rögzített. Általában ilyenkor mindig az a végeredmény, hogy az érintett fél el van csúszva és azért lát mást, mint ami valójában a szerveren történik. Tehát a szerver replay a legprecízebb replay, nincs nála jobb (még terrabites nettel rendelkező pistikének sem a kliens oldalon). :D
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.08.19. 12:17:58 -
Kliens oldalon tuti jol menti a replay-t, vagis azt amit latsz. Ket hasonlo atom jo ping-es gepen ugyan az lehet a helyzet, vagy legalabbis szemmel nem lathato, ertekekre elhanyagolhato
De egy atlagos 30-as pingnel, ami 15x tobb mint a tietek, mar mashogy nez ki a replay azon a kliens-en. Komolyabb temponal (>250km/h) az ~2 meteres tavolsag adatforgalmankent. Ha a lenti kliens pingeket nezzuk (#18552), ami konnyen elofordulhat, akkor az mar 8-10 meter is lehet.
Mashogy is lehet szamolni. Ha az atlag 30-as pinget nezzuk, akkor az lenyegeben 33fps vizualis adat;) (100-as ping felett, az mar csak 8-10fps:P)
Ezert nem mindegy, hogy a kliens oldalon hogyan interpolalodnak a dolgok. Nagy sebessegnel, (kicsit belassult) atlagos ping-nel metereket kell utana szamoljon (alapbol frame-enkent +-1meter).
Ha egyszer lesz szerver replay, abban csak az lesz benne, amit a szerver eppen megkap es/vagy kikuld. A kliens oldalon ismet lehetnek elteresek, amig megkapja/lehuzza az adatokat, atszamolja, interpolal, kirajzolja, replay-t eltarolja. Es itt az is kerdes, mit tarol el. A megkapott adatot vagy a mar kiszamoltat. Valszeg a kiszamolt, interpolalt cuccot. -
A tegnapi FUN-ra kicsit későn érkeztem, de ez a turbó nekem is kimaradt (nem tudom mi h volt beállítva mert nem nyúltam semmihez). Először szidtam én is a járművet, de pár kör után már jól esett vezetni. :-)
Viszont tegnap kaptam egy bugot! A 2. futam közepén csatlakoztam és mikor váltott a szerver a következő qualira, akkor kicsit szétesett a játék. A jelenség annyi volt, hogy kb. 200 méteres körzetben rajzolódott csak ki a grafika (fura volt látni, hogy a messzebb lévő dolgok folyamat rajzolódnak ki...rég volt ilyen élményem :P), viszont a poén az volt, hogy nem is jegyezte meg, mert a következő körben ugyan úgy rajzolódott az egész. Mikor a tükörbe néztem, akkor meg folyamat tűnt el. :) Ez mellé az autó is kapott egy olyan bugot, hogy kb. fele annyi ereje volt a motornak. 5.-be szinte nem is volt értelme felváltani és kb. 20 mp-vel lassabb kört tudtam vele menni. Ezt követően kiléptem, majd vissza és onnantól jó volt. (sethez 1x sem nyúltam)
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.08.19. 11:58:41 -
Procis dolog van amúgy szerintem is a háttérben... Ezért lehet gond app is...
Nem netes gond abban biztos vagyok kb...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.08.19. 11:50:26 -
Csak replay hitelesség szempontjából vizgaltam a 2 replay-t
A 2 átlagostol jobb net ugyanazt produkálja replayeben..
Ha lesz server replay 1x akkor valószínűleg ugyanilyen hiteles lesz kb..
A jelenlegi kliens replay jó képet ad arról h mi történt a serveren...
Mikrós netre persze nem hagyatkoznek... De durvább nettel rendelkező ember replay-re bátran..
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.08.19. 11:42:14 -
De ne a te 100/50-es "szerver-szintu" net-edbol indulj ki, foleg ne olyannal ossze hasonlitva, ami meg ennel is gyorsabb:D
Inkabb egy atlagost kell nezni, ami tized ennyit tud, es a ping altalaban 30 kornyeken van. Ilyen atlagos ping-nel, nagy szelarnyekos temponal, kisebb net-es vagy procis anomalianal lazan lehetnek minimalis elore-hatra kuszasok.
A tegnapi Imolan, folyamatosan Mooney mogott nem volt semmi gond. De a hosszu egyenesben, nagyon szelarnyekban, minimalisan lehetett latni hogy elore-hatra kuszik az autoja.
Lazan kinezem a engine-bol, hogy proci terhelesre is valtozhatnak ezek a dolgok.
Plusz tegnap betettem a kliens oldal multi log-ot (#18552).
Persze hivatalos info nincs rola, de az utolso szamok, konnyen elofordulhat hogy a kliens oldalon megjeleno pingek. Amit meg a jatekban mutat a jatekosok felett, az meg a szerver ping. Igy a valos ping (elteres) ami a kliens-nel megjelenik, ranezesre 3-4x akkora (100-200).
-
Igazabol a tegnapi BMW jo auto lenne, de az a turbo kapcsolgatas nagyon nem kellene:) Nem tudom hogyan talaltak ki Kunosek. Vagy ha mar igen, akkor oldjak meg, hogy kormanyra lehessen tenni, autonkent legyen konfig es a Core-t futtatva is lehessen allitani (ilyen sose lesz:DDDD).
Meg persze a valtas problema, mivel ez nem pillangos, raadasul maceras gyorsitani es fekezni is, igy szethullik a mezony. De ketten egy ideig elvoltunk:) -
csak annyit akartam kihozni , h jelenlegfi replay fájlok nekem elég pontosnak tűnnek a játékban minden téren: ) (a hosszabb lehetne mondjuk:) )
sokkal hitelesebb a server replay se lesz , ha lesz egyáltalán...
tegnap ahol mentem (bocs a reklámért:) ) a saját replayemet összehasonlítottam az egyik másik játékoséval...(10 fő feletti server egyébként)
különbséget nem bírtam felfedezni a közeli szitukban sem...(mondjuk nekem 100/50-es netem van 2-es pinggel, a másik játékosnak még erősebb nete van ha jól tudom )
szóval éppen szerintem elég hiteles amit a replayben látunk...
más:
tegnap nem sikerült reprodukálni ott ezt az ugri-bugrit , pedig direkt erre mentem h minél többet legyek a serveren lévők szélárnyékában..mindenki ugyanazokat a biztosan jól működő appokat használta ha jól tudom...
remélem nem csak véletlen h most nem bírtam reprodukálni, és így lesz ma este is...
-
Változás!!!!
ESTI FUN RACE SZERVER:
MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM) JELSZÓ:hun
KEZDÉS: 2014.08.19. kedd 20:00 QUAL | RACE: 10 perc | 8 kör FÉRŐHELY:20 PÁLYA: Blackwood 0.9.9
AUTÓ: Bmwgt3 ,Mclaren gt3
blackwood 0.9.9
a serveren 100%os gumikopás, 100%-os mechanikai sérülés és 100%-os üzemanyagfogyasztás lesz...
a pálya tapadása időmérőn 94 %ról (+-2%) kezdődik és folyamatosan javul majd kicsit... a verseny végére talán meg lesz a 100% tapadás ha sokan leszünk -
neilszab #18567 Ez nem teljesen így van, de inkább nem megyek bele... a lelki békém érdekében 
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.08.19. 09:24:56 -
A turbó engem is meglepett :))
De a gyorsak nem csak ettől voltak gyorsak annyit azért le tudtam tesztelni, én 1kör70%, 1kör80%, 1kör 90%-ig jutottam aztán vége is volt a versenynek, mivel a 4-5. körben kapcsolódtam be a pálya széléről, a 90%-l volt meg a 2:04-s idő, de láttam 2:02-s időket is felvillanni.
Viszont a nagyobb erővel könnyebb menni szvsz, pl. pálya közepén a dombtetős bal kanyar, amit nem könnyű betalálni, az elég veszélyesen sodor kifele, aztán jön a szintén balos lejtő. Szal a dombtetőn nem csak úgy sodor aztán ki tudja hol áll meg ha nem találtál bele a fékbe és a ráfordulásba tökéletesen, hanem van benne kraft hogy kitolja a seggét, ezáltal fordulhat az orra.
Én bekapcsolt TC-vel mentem. -
MooneyR #18565 Én élveztem, a körülöttem lévők már szerintem kevésbé, hogy gyakorlatilag kiszámíthatatlanul fékezgetek bele a pályába meg csúszkálok kigyorsokon : )
Kellemes meglepetés volt egyébként, úgy emlékeztem, hogy pillangos (mondjuk mindegyik az volt eddig :D) az 1M. A legjobb a célegyenes végén a sikán előtt fék 6-ból vissza 3 és 2.. nagyon táncol a hátulja, bazira jó érzés : )
De megevett mindenki reggelire.. ezt a turbót én nem is figyeltem, de fura volt, hogy volt akivel egyszerre jöttünk ki a kanyarból és állva hagyott pár pillanat alatt. -
Tyuki80 #18564 KTM-Aosta.Blackwood-Gt3,Nürburgring-Gp2 pl,ezeken szívesen mennék,de nem szeretném én ezt eldönteni,meghallgatnám mások véleményét is. -
ok ...mondj 1 kombót és már át is állítom... -
akkor saját replayben legalább van egy hiteles jó adat legalábbb egy autóról...server replaynél egyik sem az ,csak azt fogadjátok el hitelesnek...
ma már sokszor a versenyzőknek jobb nete van és erőssebb gépe mint a servereknek...ha a felhasználónál jól be van állítva minden akkor ugyanúgy átjön minden már egy modern játékban szerintem, átjárók ide-vagy oda...persze jó lenne ha lenne server replay , de semmivel sem hitelesebb ma már ...a többiek mozgásával sem látok gondot pl replayeimet nézegetve...
-
Tyuki80 #18561 Szia!Nem akarok beleszólni,de ez ugye a tegnapi kombó?-Csak mert nem nagyon jött be senkinek,estek keltek az emberek,nem volt egy normális verseny sem,a másodikra ha maradtunk 7 en a 3.-ra meg 3-an,ha jól emlékszem.Érdemes lenne megfontolni,sztem senki nem fog jönni.
-Amit tegnap nem is értettem,hogy nálam alap turbón is tönkrement a motor,minden váltásnál sérülést jelzett-ellenben mások 100% os turbóval úgy hasították a köröket,hogy csak na. -
Csori23 #18558 swadawa: tegyél még bele 4 giga ramot és húzd feljebb azt a procit.Persze csak tuning hűtővel. -
Thread #18557 inkabb a mervado az az fps mikor egyedul vagyok, practice, az 160 korul van de 150-180-ig ugralhat. FullHD, semmi afterprocess, world detail meg AA meg a tobbi szuro maximum, fust minimum, tukor asszem kozepes, tukrozodeshez is low-ra vannak allitva.
Ilyenkor gondolom a GTX660 a szuk keresztmetszet, vsync nelkul is turheto, versenyen az a 70fps koruli tegnap volt, de hasonlo versenyen volt 58 fps korul is, meg biztos lejjebb is, remelem a gyorsabb gep megoldja majd.
2-3s-kent 2s-ra megall, hat az valami nagy gebasz, az nem is tisztan fps gond, ha egyedul vagy akkor megvan a nagy fps? Mikor beszaggat, akkor amugy az fps hogy all?
F1 HUD app-ot letorolted?
Utoljára szerkesztette: Thread, 2014.08.19. 06:55:10 -
swadawa senpai #18556 Elég szép fps-ed van! Meg mondanád a részletes grafikai beállitásaidat?
Mert nekem fx 6300-hd 7850- 4gb ram-os rendszerem van, 1440x900-as felbontás, és nem nagyon tudok 15 autóval játszani a pályán, mert szaggat, úgy kb 2-3 másodpercenként beszaggat 2 mp-re, és igy eléggé élvezhetetlen.
Pedig a grafika sincs feltolva semennyire.... -
Szerintem csak elkezdték szkennelni. -
cstibikeee #18554
Ez a kép Marco fb oldalán van, ezzel a megjegyzéssel: Input signal of danger or playground?
Lehet, hogy én csak én következtetek arra, de a Trento Bondone pálya elején pont van egy ilyen tábla. Talán jön a következő update-el? -
Thread #18553 Nalam atlagos konfig van, 15fos versenyen kb. 70fps es 40% CPU, vsync off, A videokartya GTX660, a szuk keresztmetszet ilyenkor a CPU [Q6600]. Elvileg a CPU terheltsegebe is beleferhetne a 140fps, ha felmenne 40%-rol 80-ra.
De valszeg nem igy mukodik, csak eddig terheli ilyen felteteleknel. De ha a CPU 2x gyorsabb lenne, akkor ugye felmenne 140-re az fps?
Mielott lapot meg procit meg RAM-ot cserelek :)
Vsync temaban jo megoldas a g-sync az nvidiatol, de olyan monitor kell hozza.
Az xbox one meg allitolag tudja ugy adagolni a reszletesseget hogy mindig cask annyit tesz bele hogy pl. 60fps legyen, igy nem lesz vsync szeru lag. Bar videokon ugy lattam, a Forza 5-ben nagy lag van, meg a kormanysebesseg is kicsi. -
Kivancsisagbol lementettem a versenyrol a multi log-ot. A 8 korre, ~10 emberre ~8MB-ot mentett.
Az elejen a szokasos betolto infok (palya, auto, jatekosok, festesek), aztan folyamatosan a "ping adatok" (?!?!?!).
[ XX:XX:XXX]: ido
SCP (elvileg) sajat adat | ido elteres | koordinata | "ping"
SCU (elvileg) kliens adat | SID (auto/jatekos kodja) | ido elteres " "ping"
[8:36:855]:SCP|8:36:859|-221.927 ,-71.5164 ,-16.9858|1
[8:36:859]:CSU|7|8:36:839|147
[8:36:875]:CSU|11|8:36:853|116
[8:36:879]:CSU|6|8:36:859|9
[8:36:887]:CSU|2|8:36:864|111
[8:36:899]:CSU|4|8:36:867|142
[8:36:903]:CSU|3|8:36:888|212
[8:36:907]:CSU|9|8:36:888|19
[8:36:912]:CSU|10|8:36:893|75
[8:36:919]:CSU|1|8:36:876|38
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.08.18. 20:53:58 -
Hat ja:)
Amugy vicc, hogy multi alatt szamolja es kilepesnel ugyanugy kiirja vinyora a replayt, de Kunos keptelen bekapcsolni, hogy menteni lehessen;) Nem ertem mi a koncepcioja, hogy multi alatt nem engedi?! Korabban mukodott, ha a scriptben atirtam, kilepesnel le lehetett menteni, de most mar el sem indul a progi ha atirom. Egyszeruen nem engedi, hogy legyen replay-unk:D
Valszeg ez is kulon bejelentud, 1.0-as funkcio lesz?!:D Ami nem valtozik semmi, csak akkor "mar lesz" :) -
Thread #18550 Ha nem lepek ki eleg gyorsan verseny utan, es elindul a qualify, akkor annyi a replynak ugy latom. -
neilszab #18549 Ami a lényeg, hogy saját replay-eden mindig a saját autód mozgása leghitelesebb, a többi autóról meg csak olyan képed van, ami rengeteg átjárón át eljutott hozzád. Ezért egy futamról a különböző versenyzők replay-ei sosem azonosak, ez minden játékban így van. (kivéve, ha vmi felhős téma is van a dologban, de az szimekben egyelőre még nem játszik)
A szerver replay sem tökéletes, de az legalább egy jó közelítést ad, ezért gáz, hogy olyan még itt egyáltalán nincs. A szerver replay-en a te kocsid mozgása nem lesz teljesen tökéletes, de a többieké jobb lesz a saját replay-edhez képest. -
Nekem mindig 33-as ping-em van (legalabbis amikor neztem). Nekem regi, klasszikus, rez telefon drotos, a kaputol a lakasig 20 helyen toldozott vezeteken jon a net:) -
Csori23 #18547 Na akkor elmondanám hogy én meg külföldről tolom veletek az AC-t 5\1es mikros nettel,30-40-50es pingekkel tudok jelen lenni. Változó. Régebben Lacival toltuk a teszteket egymás lökháritóján és nem volt ez az ugribugri jelenség, ahogy most. Nagyon valószinű hogy a program hibája ez egyenlőre. Annó külföldi szerókon egyeseknek 100as és a feletti pingjei voltak, de nem volt ez a jelenség.