43023
  • TeeBeee
    Van néhány pilóta, akikre érdemes odafigyelni és ha"visszaeső" akkor kitiltani. Csak a létszám miatt nem kellene fűt-fát beengedni. Az elején odafigyeltem a qual-ra, hogy élbolyból tudjak indulni, ott nem is volt roncsderbi, de ha közép mezőnyből rajtolsz na az tényleg rettegés. Fun ide vagy oda ezt szankcionálni kell, mert a becsületes emberek szórakozását teszik tönkre. Akinek nem tetszik, hogy szabályok vannak az menjen NFS-ezni.
  • bardocz
    Ilyenkor úgyérzem rólam is szó van, amilyen faszságokat csinálok néha.
  • Zozzer
    Csak olvasgatni szoktam a fórumokat, de most hozzászólnék. Nem értem mit filóztok ezen?! :) Amíg nincs megtorlás, nem lesz változás se ezzel kapcsolatban. Ja hogy rossz érzés valakit kitiltani a következő 3 futamra? Ha én csinálnám a szerót, simán zokszó nélkül. Ez most nem célzás volt Barcalaci hogy most csináld így! Azért az újonc ok hogy még nem érti, (bár szerintem a 8 általános is majdhogynem elég végig gondolni mindazt hogy) mekkora súlya van hogy belerongyol valakibe, rosszul jön vissza a pályára, vagy a boxból. De úgy gondolom, hogy nem az újoncokkal van a baj! Mert aki már túl van min 5-10 fun futamon és még mindig agyatlan az engem teljesen kiborít. Faxért nem lehet úgy vezetni, mintha élőben menne az ember, hisz ezért szimulátor. Remélem nem voltam túl vulgáris:) De komolyan mondom rettegek minden rajttól, mert ha sikerül középmezőnyben rajtolni, 5-ből talán 1x vagyok túl az első körön úgy, hogy ne gyalázzanak le hátulról vagy oldalról, főleg az első kanyarokban, mert utána jön az anyázás és kedvtelen körözgetés hátul. Ja hogy nem vagyok elég rámenős, bátor? Nekem belefér, hogy amíg együtt van a mezőny, addig (később is) figyeljek az előttem levőre, meg kicsit előrébb, hogy minek menjek be elé ha ott úgysem férek be. Van idő és még 6-7 kör keresni , várni a lehetőséget hogy előzhessek (ha tudok). Szóval szerintem pár futamra fekete listára vagy akár 1 hétre is! Engem is ha úgy van:)
  • lac coo
    Talan ha lesz tores eszhez ternek ezek az emberek, vagy kikopnak.
    Az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy meg mindig gagyi az utkozes, neha egy kis horzsolas helyett elrepul mindenki 15 metert....
  • lac coo
    Hat en nem tudom, annak idejen mikor kijott rf re a historic naponta toltuk, az is csak fun volt, megse volt soha galiba.....
  • Roteiroo
    Ahogy én észreveszem így a fun futamokból hétről hétre pár embernél a hajlandóság is hiányzik arra ,hogy kicsit odafigyeljen és megértse ,hogy ez nem egy nfs és társai ahol padlógázon lehet venni minden kanyart. iRacing-ben jó ötlet volt ,hogy készültek oktató jellegű videók amik segítettek a kezdő szimulátorosoknak ,hogy mikre is kell oda figyelni egyes szituációkban. Mondjuk attól még ,hogy AC-ban nincsenek még ilyen videók attól aki szeretne így is utána tud járni dolgoknak és bővíteni tudja a tudását. Kérdés ,hogy akar-e vagy megelégszik a faltól falig menéssel a többi játékos "örömére".
  • Adam Jonas
    A "fun" futamok többnyire public szerókon futnak, a public szerókról meg tudjuk, hogy nem éppen a szabályok 100%-os betartása a cél jó pár embernél...

Személy szerint annak idején én ezért adtam ligázásra a fejemet - publicon utáltam menni a fentiek miatt, ligákba meg tudtam, hogy javarészt betartják ezeket. Nyilván azért vannak olyan "extrém" bajnokságok is, mint az a CM F1-es. Csak egy jó társaságot kell találni, aztán ennyi.
  • BooMiller
    Na de akkor nem tanulni kellene? Most mi alakuljunk a káoszelmélethez? Persze fun még meg minden(nekem időm sincs most)..
    Mondjuk azért emlékszem régen is idő kellett míg összeszokott egy liga:)) Nagyon szeretem a 2 hét gyúrás egy versenyre első kanyarban kibasznak és egy sorryval el van intézve:DD
  • Alexease
    Persze abbol az F1-bol nehez kiindulni, mert eleve arkad fele kozelit, meg ha nem is olyan szornyu vezetni (normalis hozzaallassal), de felhasznalok 99%-anak mar a videoban latott dolgok is tul szimesek:)
  • Alexease
    Nekem mar az is furcsa, hogy a pit-ben atrongyolnak a masik auton:) OK, szellemauto, at lehet menni rajta, de akkor is.
    Az utobbi evekben nem megyek bajnoksagokban vagy komolyabb futamokon, de elvileg az esti fun versenyeken vannak akik igen (?!). Osszkep alapjan valszeg sokat lazulhatott a hozzaallas az evek alatt, mert nagyon sok ertelmetlen es erthetetlen baleset van, durva vagasok, palyara visszaevickeles, barmilyen messzirol kifekezes, meg sorolhatnam.
    Valszeg eppen annyit es ugy valtoztak a dolgok, mint a valoeletben: gyorsan, fun, egyszerelunk, nagyobb ego es magabiztossag, kevesebb felelolestudat, es hasonlok;)
    Azert csak eltelt 10-15 ev, uj generaciok vannak:)
  • bardocz
    Surfers paradise-ban volt asszem egy ligafutam rF-ben, ahol nem tudtam megelőzni az előttem lévőt, mert az egyik sikánt mindig átvágta, és szerzett vele kb másfél másodpercet. Amikor megóvtam, akkor meg én voltam a hülye, hogy ez városi pálya, és faltól falig lehet menni.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2014.09.08. 13:56:32
  • Thread
    Banannal nem sok eselyem van, kellene egy kormany, ugye elvileg minden FFB-s ugyanazt tudja alapjaiban, nincs 1.1 meg 1.2 meg 1.x szabvany FFB-re? csak a motor erossege, hangja, erzete [fogaskerek feeling] ilyenekben kulonboznek? [pedalrol most nem beszelek.]
    gondolom a komolyabb kormanyoknal nincs lag, fel sem merul, az FFB nelkuli regi logitech kormanyom az lag-os, deha taz parezer volt. Annal mar jobb a joy. Nekem nem kell eros kormany, a lenyeg hogy erezni lehessen a visszacsatolasokat, finoman, fokozatokban ahogy kell.
    A masik visszacsatolas a szim ules lenne, de csak DIY modon johetne szoba, de iszonyatos mennyisegu ido lenne.
    Kulonben most nincs hasznalhato kormanyom, de szerintem nekem volt legeloszor :)
    92-ben a microprose F1-hez gyartottam fel nap alatt, dan suti femdobozbol, analog gaz, fek es valtofulek. Lehet egyszer lefotozom ha megtalalom a padlason.
  • nortsen
    Hmm, nem akarok senkit sem megsérteni, de ezt rossz volt nézni. :)
    Nem a vágásokat, hanem úgy az egészet.
    Arcade.
  • BooMiller
    Ennyire , sokan nem értik meg hogy funon sem... de nemhogy a vágás hanem full segítséggel tolják mert az milyen jó:D rajtokról nem beszélnék..
    Sajnos a program alkalmatlan jelen pillanatban ez majd változik, hogy az emberek változnak e na ez nagy kérdés...
    De ha egy 35 fős LFS futam 90%-ban elfordult az első kanyarban ahol 3-4 tizeden belül volt a 35 ember akkor van remény:)
  • b-type
    Megnéztem most egy videót, egy darabig filóztam linkeljem-e F1 2013 ligavideó.
    Mindenesetre végignéztem, még ha nem is az én világom a formula sorozat.
    De ezek a vágások mindig voltak? ...kicsit csodálkoztam az ellenálláson amikor az AC vágás büntetése szóba került, de most kicsit elbizonytalanodtam, én úgy gondolom hogy régen mi nem vágtunk, nem azért mert büntet a progi, vagy mert óvják, vagy megnézik a replay-t, hanem mert nem. Emlékszem micsoda viták voltak ha valaki mégis így szerzett akár csak 1 másodperces előnyt.
    Aztán egyszer mentem még egy rF1-s valamilyen futamon ahol ez szóba került, és visszanézve elég inkorrektnek tűnt a dolog, többet ne mis mentem, mert vitáztunk és rossz íze lett az egésznek.
    Most viszont azon gondolkodom, hogy ez nem egyszeri eset volt, hanem tényleg ennyire elment balra, az arcade vezetés irányába a szimezés??
  • Szabi #19741
    ejj de fsza tuningautós módot lehetne összerakni :D
  • lac coo
    Thx !!!!
  • barcalaci84
    Mai program:

SZERVER: MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM)
    JELSZÓ: hun
    KEZDÉS: 2014-09-08 ~20:00
    |Q|R|: |10|8|
    FÉRŐHELY: 22
    PÁLYA: Monza
    AUTÓ: GP2 v0.99 http://www.racedepartment.com/downloads/fcm-gp2-2014-season.2730/
  • endy papp
    Nálam tegnap olyan volt hogy leállt a motor és nem is indult újra,persze előtte nekimentem a szalagkorlátnak még a start után közvetlen a célegyenesben,de nemvolt nagy sebesség,
    Csak füstölgött hátul már amennyit a tükörbe láttam belőle de nem kelt életre.
    Azt nem tudom ez ilyen é vagy csak valami bug.
  • lac coo
    Nem hagyjatok meg mara is a tegnapi kombot ? Talan jobb lenne mint tegnap, gyakorlottabb mindenki...... :))
  • bardocz

Ez éppen mugello, de hasonló.
  • lac coo
    Lehet, biztos megnéztem, de nem emlékszem . Velem most fordult elő először :)
  • bardocz
    Pedig ilyenről még raktam is videót régebben, ahogy leseggelt a GT2 imolában és repkedett.
  • lac coo
    Ilyen beakadás mindenhol van, eddig minden játékban láttam, itt most először :))
  • Alexease
  • macleody
    Én a dampert le szoktam venni nullára, az ffb-t 85-re, de az ffb-t igazság szerint autónként be kéne lőni.

laccoo: ez az új fejlesztésű fék :)
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2014.09.07. 21:56:36
  • lac coo
  • lac coo
    Pedig basszus gyepálhattuk volna egymást mert szerintem tök más setuppal mentünk ! :)
  • Alexease
    Lattam:D
  • lac coo
    azok is eldobhatják :)
  • Alexease
    Haaat, ki tudja:) 8 kor alatt is fel lehet jonni az elejere, utana mar csak UFOK vannak, azokat ugy sem lehet utolerni:) Eleve a szar tapadasu Qual-on masodpercekkel mennek jobb idot, mint en a 100%-os aszfalton:P
  • lac coo
    mondjuk meg amikor akció lehetett volna, naná, hogy elkapkodtam :)))

• Alexease
    Jo az a cucc, ha fejlodik meg kicsit, teljesen hasznalhato lesz.
  • lac coo
    De pont azért, egy 25 körös izgibb lenne :)
  • bardocz
    Ja, egy ilyen bajnokságban nagyon széthullik a mezőny.
  • Alexease
    Hat ja, rendes versenyre, egyelore alkalmatlan (program+emberek).
    Ertelmetlen balesetek vannak es erthetetlen viselkedesek. Persze fun meg tetnelkuli, de akkor is.
    Amikor mezonybol indultam, kettobol ketszer kaszaltak el az elso kanyarban:) Onnan visszajonni, meg eleve utolso hely. Belassit az atvagos reszen, amig palyan vannak, nem tudok visszajonni. Mondjuk, vannak akiket nem zavar, sokan viszajonnek akarmilyen forgalomban, korabban volt, aki meg vedekezett is, amig le nem telik a lassitasa:DDD

Persze lenyegtelen, mert egyelore, ilyen mezonyben, hatulrol is fel lehet jonni az elejere:)
  • lac coo
    Másodikon megy egyszerűen telibevertek rajtnál, ami mellé még valami bugba is belefutottam és fennakadtam az úton :))

• szancsopanza
    Köszönöm szépen! :)
  • lac coo
    A rajt buli volt, szépen kivezettetek a földútra :))

• lac coo
    Sajnos alapvető normák hiányoznak, boxbol kijövet verseny közepén simán kijön elém :) Rajtot ne is mondjam ....