43023
  • Szabi #19836
    kéne tippversenyt indítani hogy a szeptemberi csomag mikor jelenik meg.. én november 12-t tippelek... :D

• Thread
    Mondom en hogy pipaltam ezt mar ki, nalam kikapcsolva is van utkozes, mi a fene ez a collisions?
  • Thread
    Nem az angolt hanem az utkozest nem ertettem, ezek szerint szellemauto lesz beloluk ha kikapcsolom, [mondjuk logikus] na ezt meg is nezem.
    Erdekes, az volt bennem hogy mar pipaltam ki, de akkor megse, mert verseny kozben egymason atmeno autokat nem lattam az tuti.
    Utoljára szerkesztette: Thread, 2014.09.09. 16:19:40
  • Jackal
    Ha az angol dumát nem érted:
    A fizikát számoló szál kiesett a szinkronból, ezért lassul le a játék egy bizonyos számú AI felett. Erre mondták, hogy kapcsold ki az ütközést, mert azzal leveszed a terhelést(fizikai számolások egy részét) arról a procimagról.
    Az már más kérdés, hogy mit ér egy autós játék ütközés nélkül... Ennyi erővel a ghost car-ral is versenyezhetsz.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.09.09. 16:14:13
  • Thread
    Meg ISSUE-kent fut a thread, ez a collisions egy probat meger, hatha enyhebb lesz a dolog.
    De nem ertem, mi ez, tudja valaki?

Az meg kulonosoen nyugtalanito, hogy felmerul, hogy akar kisebb terhelesnel is, meg onlineban is, maskepp telhet az ido :)

Bar ez relativ :)
    Utoljára szerkesztette: Thread, 2014.09.09. 15:55:42
  • Jackal
    De azért egy top 4 magos proci se vinne el egy ai-t? Nanemán... Annyira azért nem okosak ezek a kunos féle ellenfelek.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.09.09. 15:46:40
  • Thread
    Az utkozes kikapcsolasa javitana a lassiiitottfelvetel probleman?
    Ezt mar akartam kerdezni, mit csinal az az utkozes pipa???

http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/races-in-slow-motion.13394/#post-225705
    In your log there are many errors about the physics thread that is not synced with the rest, hence the slowdown. Maybe your CPU just can't handle more then a certain number of AIs. Try to disable collisions in Realism settings, it should help to keep the cpu load lower when play wih AIs.
  • Adam Jonas
    Mit ne mondjak, ez k...a jól néz ki!
  • Alexease
    Az SMS-nek megvan az a hatalmas elonye, hogy ok "megkaptak" egy kiforrott 5-10 eves engine-t (ISI). Es az engine-ben nem az a fo lenyeges resz, hogy mennyi arnyekot rajzol, mennyire csillognak az autok, esetleg 33 vagy 133Hz-cel cel szamolja a fizikat, hanem az engine fo reszeinek az egymasba fuzese. Igazabol ez a legnehezebb es legertekesebb resze az egesznek. Ha a "core" resz profin mukodik es skalazhato, akkor a "kiegeszito" reszeket lenyegeben "fuggetlenul" lehet fejleszteni.
    Az SMS eppen ezt hegesztette az elmult evekben.
    Az eredetileg megszerzett engine-t (ISI, rF1) eloszor "normalisan" tunningoltak (GTL, GTR2), aztan a SHIFT-hez lenyegeben csak cukroztak a taknyot;) A CARS kezdeten ezt a taknyos reszt lepucoltak, es minden egyes fo elemet el kezdtek ujra- vagy atirni.

Kunos egyedul okoskodta ki a dolgokat, ami ahhoz kepest profi lett. De rendszerszervezeskent, mint egy egyseg, valszeg messze van a multi cegek valodi cucaitol. AI-t most csinalt eloszor, ahhoz kepest teljesen jo:) Kellene melle 2-3 specko ember, vagy majd a 3-4. engine-e lesz tuti, amikor az elozokbol leszurve a tanulsagokat, osszedrotozza a tutit:)
  • lac coo
    Az a baj, higy egy ilyen kombora mar illene mennem egy-ket delutant, nem azert hogy gyors legyek, hanem higy biztonsagosan tudjak kozlekedni.....
  • lac coo
    Nordot vajon kiadjak ebben a honapban ?

Gondolom nem, ha esze van, megtartja majd promonak az 1.0- hoz (jovore.... :)) egy jo nagy csomag auzoval....
  • barcalaci84
    ESTI FUN RACE SZERVER:
    MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM) JELSZÓ:hun

KEZDÉS: 2014.08.27. 20:00 QUAL | RACE: 10 perc | 8 kör FÉRŐHELY:22 PÁLYA: Sepang (Maláj GP) AUTÓ: Lotus GTC

sepang
  • Tyuki80
    Még lehet nem hallottatok róla de ha jól tudom ez a Ksm technológia.Kunos slow motion technology.
  • Jackal
    Az a baj, hogy fejlesztés helyett megint ezzel fog molyolni 2 hétig, így aztán karácsonyra se lesz meg az 1.0...
  • lac coo
    Megnéztem, monzán GP2 -vel 20 AI val nekem is lelassúl.
    Más autóval, pályán nem tudom ....
    Valamit félrenyomott Kunos ! :))
  • macleody
    Kurva cars bezzeg nem lassul 20 AI-val :) onboard ext
  • Alexease
    Majd este online mezonyben kiprobalom, hogy a rajtnal inditok egy stoppert, es megnezem hogy az AC csuszik-e valamit. Talan nem, mert csak AI, vagy ha igen, akkor trukkozve van, de 8 kor alatt csak kiderul. Lehet csak 1-2 masodperc koronkent, ami semmi, a lenti belassulashoz kepest, de a korrektseg miatt az megis eleg sok.
  • Alexease
    Ez brutalis!!! :))))))
    Ilyet meg sose lattam ezelott, ilyet csak Kunos tud:DDD
  • macleody
    Száguldás :)
  • macleody
    Bazz, csoda hogy elindul :D
  • Alexease
    Ja, es a memoria DDR2 800MHz, ami 270MHz-en megy, mert 9E Ft-os olcso alaplapom van:D
  • Jackal
    Ennél nekem sokkal durvábban belassult, kb mint a mátrix-ban a golyók elől ugrálós résznél.
  • Alexease
    Nekem mindketto van, a lasitott felvetel a #19799-ben van (video:P).
  • Alexease
    A replay valszeg olyan mint az nKP-ben volt, fix "mintavetelezessel" elmentegeti az adatokat, aztan azt "jatsza vissza". Ot mar nem szamol fizikat. Elvileg ezeket a "mintavetelezeseket" csokkentette, hogy kissebb legyen a file-meret.

Proci: Intel Q9550 (LGA775), 2,8MHz :)
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.09.08. 23:33:00
  • Jackal
    Nekem nem többször rajzolt ki képeket(vagy nemtom), hanem mintha belassult volna az egész, és kb harmada sebességgel se ment, mint a normál idő. Monza, gp2, 16 AI, AMD 7970, I5-2500K.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.09.08. 23:32:29
  • macleody
    Most próbáltam 25 AI-val. Hát... gyönyörű :D Lesz majd videjó. A replayt viszont normálisan viszi.
    Nem tudom milyen géped van, nálam FX8320 4GHz-en, meg 7850 megrángatva.
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2014.09.08. 23:27:14
  • lac coo

még jobb mint az instant ban ! :)))
  • Alexease
    Betettem, van ra topic.
    De valszeg az lesz a valasz Kunostol, ami a videokartyakra volt korabban: csereljuk le erosebbre, most mar eleg olcson lehet kapni jobbakat;D Aztan beirt egy Euro osszeget, ami neki olcso, nekem meg a havi fizetesem:DDDD
  • barcalaci84
    ezt lehet érdemes lenne hivatalos fórumra is felrakni, mert ilyesmit most láttam előszőr a videódban...
  • Alexease
    Az fps-sel nekem sincs gond, tartja a fix 60fps-t. Egyszeruen a kirajzolas lassaul be, az egesz mukodes.
    Sot, a #19795-ben levo Ascari beszaggatasnal sem csokken szamottevoen az fps, egyszeruen tobbszor rajzloja ki ugyanazt a kepet.

Holnap csinalok beszaggatos es lassitott felveteles videokat a beepitett fps es egyeb szamlaloival.
  • Alexease
    Gozom sincs, en most lattam eloszor;) Mar maskor is irtak, de nem ertettem, nem foglalkzotam vele.
    En arra tippelnek, hogy szinkronban akarnak maradni a kulonfele szamitasok (fizika, periferia, megjelenites, audio), valamelyik durvan csuszik, es magaval rantja a tobbit, hogy ne legyen anomalia. Elvileg 2 parhuzamos "magra" van szetosztva az osszes process (fizika es egyebek), amit a proci/endszer finomit tovabb, valszeg ott is lehet problema.
    Vaamivel ki kellene logolni a proci magokat, mit csinal ilyen folyamatos belassulasnal, aztan meg a felgyorsitasnal.
  • barcalaci84
    ligafutamokra mindig 22 AI-val készülök (nekem ez a hotlap:) )és nem lassul be , a hibaüzit pedig persze küldi...de fps is egész jó...
  • lac coo
    Azt en is eszrevettem, hogy jobbat megyek offline !!!
    Green palyan szokfam menni meg ott is , mondjuk neha a palya tapadast is osszevissza irja...
  • Alexease
    Probald ki:)

Online meg ilyet nem lattam, pedig ott tobb auto van es eleve beszaggat:) Igy offfline, AI-val, mar honapok ota nem mentem, nekem ezert ujdonsag.
    Sot, igy hogy offline AI-val korozgettem, kozvetlenul az online verseny utan, mintha a fizika reszletesseg, de foleg az FFB kozepe (kemenyseg, razas, kanyar erzet stb.) is mas lenne mint online, kicsit egyszerubb, butabb, elnagyoltabb?!?! Vagy csak en erzem szarul?

Lehet hogy valamit trukkozott es butitott? Ez a lassitott felvetel mindig ervenyes lehet, aranyosan a prociterhelestol. 1-2% talan meg nem erezheto, foleg nem latvanyra, de ha kiirja a 95%-ot, utana rohamosan es aranyosan romlik. Talan online is van valami ilyen lassulas (idoelszamolassal es egyebekkel megfuszerezve), talan neha az elottunk levok "csuszkalasa" is ezzel fugghet ossze (plusz onlien "joslas").

Mondjuk mar az is gyanus, hogy offline lazan 1 masodperccel megyek jobb idot, ugyanolyan korulmenyek kozott (palyatapadas, homerseklet stb).

Valszeg vannak itt meg erdekessegek.
  • barcalaci84
    de mi lehet a gond?mert nálam nem lassul be...
  • lac coo
  • Tomsteel
    Tegnap ugyanígy taroltam az első sikánnál, esélyem nem volt. Előtte pár nappal Nürburgringen jött elő, előtte és ezeken kívül soha.
  • Alexease
    Meg nem probaltam a patch ota, de lehet csak ez az auto.

De "talaltam" viccesebbet is:DD Mar mas is irta, hogy lassitott felvetel lesz a progi. Nem ertettem mi lehet a gond, az sem, hogy az milyen. De ugy nez ki, ez a bug, csak AI-val mukodik:)
    10 AI-val, terhelestol fuggoen, mindent szamol, de az egesz rendert belassitja (gondlom szinkronban akar maradni). Igy 1 masodperc, akar 3 masodpercig is tarthat:D Aztan, ahogy csokken a terheles, folyamatosan begyorsul:D

NINCS lassitva a video, realtime felvetel (csak tomoritettem a feltoltes meret miatt): assetto-corsa-09.08.2014---22.27.17.05-2.mp4

Probald ki, 10-20 AI-val!!!! :DDDD
  • bardocz
    Nem próbáltam, monzán nem szoktam menni, szerintem nem olyan jó.
  • lac coo
    Be kell írni fórumra. Más autónál is ilyen ?