43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
CM F1-et én nem sorolnám ide. Ahogy te is mondtad az a másik kategória, idézem: "mennye nfs -ezni lama, azt jovan..." :D
Jó pár éve F1-ezek liga szinten (rF-el) és nem 1x voltak olyan srácok, akik a CM vonalról érkeztek meg hozzánk és hááát nem úgy jött össze a számításuk, ahogy tervezték. :) Ezzel nem őket akarom bántani, hiszen (részben) nem ők tehetnek arról, hogy a CM F1 volt az alternatíva.
Mindezektől független nem írom le a CM F1-et, mert van h én is kipróbálom kiadás után, de Bahrainig tovább asszem egyikkel sem mentem. Feltehetően az ideivel is így lesz. Szép és jó, de pont az a bajom vele, mint az összes CM termékkel. :)
A legjobban talán a MOD-erek örülnek a CM F1-nek. :)
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.10.01. 13:50:17 -
goldboy #20804 Nem zárnám ki hogy ennek az AC motornak létezik egy részletesebb fizikájú ipari változata a Ferrari meg egy pár motorsport vevő részére.
Már elmondták hogy a steames early acces messze túlteljesítette a terveiket(vásárló-bevétel, azóta nő a csapat,gyorsul a fejlesztés,jönnek a licencek)
Mindenhol kezdenek a ligák az AC felé fordulni(ez a vezetési élmény miatt van, a grafika csak hab a tortán)
Jelenleg az rF2 nagy talány, iRacing drága a mezőnynek, PCars szép, elvileg a "racing" rész is jó lesz, de ha nem hozz hasonló "driving"-ot, setup-olást, akkor csak szórakozni jó.
Ha megnézitek az olasz prezentáció(20777) második részében, hogy merre tart a fejlesztés(hosszútávú projekt, motorsportból szerzett adatok,bevételek visszaforgatása stb.) akkor szerintem egyértelműen a racing irányba megyünk.
Nyilván azt fejlesztik amire igény van, de ez meg is egyezik azzal amit Gadfly felsorolt.
Szerintem ez nem az a csapat aki az 1.0 után fél évente kiad öt autót DLC-ként, a többihez meg nem nyúl évekig.
-
Tyuki80 #20803 
-
Persze hogy nincs mivel csak ok csinalhatjak, ugy eleg konnyu a kategoria legjobbjanak lenni, minden adott semmit nem kell kitalalni.... A tobbi meg higfos... -
Ez tényleg így van :))
De egyébként ja, kellenek ezek a dolgok is, rajtrácsszerkesztés, meg ilyenek...aláírom persze, én sem vagyok hülye, nagyot lehet bénázni ligafutamon ha nincs...egy WTCC lebonyolítás pl.
ha igény van rá, és jelezték akkor sztem lesz is...az ütközésmodell, és még pár dolog az sztem nekik is alap. -
Amugy nekem is a vezetes a legfontosabb, itt eleg hiheto, bar vannak azert szemoldokfelhuzos dolgok meg boven....
De ha mar verseny akkor legyen az, attol csak jobb lenne.
F1 ben nem az igazi a.fizika, de en megis szerettem, mint f1 verseny, teljesen jo, sot senki a kozeleben sincs annak a lebonyolitasnak.... -
Jo de akkor mi, versenyszim ? :)
Mondjuk en nem vagom ezeket az uj kategoriakat, regen volt a szim meg a mennye nfs -ezni lama, azt jovan... :) -
Itteni leírások alapján az jól meg van benne csinálva, a fizika meg...:) -
Nálam ez annyira másként néz ki :))
A lényeg hogy az egész sim dolognak milyen a 'driving' része. Nálam ez sarkalatos, .... mert mindegyiket vezetni kell, de nem mindegyiket hiszem el.
Nem lennék boldogabb, ha most kijönne az rF újra, hiszen abban minden megvan amit hiányolsz, és még 'driving' is..
...Ezért nem érdekel különösebben már semmi csak az AC, és majd a CARS ha jó lesz a karrier.
Az összes többi nálam kuka. Néha még rá-rá próbálok pl. mostanában hogy nincs frissítés az AC-hoz, volt alkalmam kipróbálni az iRacing-t újra, hugim nyomja :))
Szal nekem a 'driving' része számít, lehet nappal és éjszaka...vagy bármi. ..ha úgy vesszük finnyás lettem :) -
Akkor CM F1 micsoda, ott eleg jol szimulaljak a versenyt ? :)
-
...bár említettem, hogy mélyebben nem foglalkoztat ez a téma, de miért is ne! :D .... tényleg csak "ovis" szinten. :P
Szóval halmazelmélet alapján az autós ONLINE szimulátorokat akár úgy is be lehetne kategorizálni, hogy pl. a legnagyobb halmaz a driving sim, amely magába foglalhatja race sim halmazt, ami szintén magába foglalhatja a league sim csoportot. :D
Nos ebből a szempontból az AC még csak a driving halmazban foglal helyet (szerintem), bár már elég sok olyan tulajdonsággal rendelkezik, hogy átkerülhessen a race csoportba, de legyünk szigorúak és még ne engedjük neki! :D (talán a közelgő rc után)
Persze kinek mi a fontos! Én spec örülnék, ha a korábban említett apróságokat betennék a "játékba"....és sztm Kunosék is örülnének, ha az online ligák többsége, akik jelenleg rFactorral, Race07, LFS-el és még sorolhatnám, áttérnének az AC-ra. Na ez biztos tömegeket mozgatna meg és az ő zsebük is hízhatna. -
Ezt a race v. driving dolgot eddig én sem bontottam szét. Viszont vhol a napokban olvastam h vki le driving szimulátorozta az AC-t (lehet pont itt sg-n), és igazából egyetértettem ezen gondolatmenettel, mert az AC fő erénye, hogy visszaadja a vezetési élményt és nem az, hogy miként v. hogyan bonyolítsunk le egy versenyt. Mélyebben nem foglalkoztat a téma... :)
Amiket a #20792 -ben felsoroltam, azok mind olyan dolgok, melyek egy 9 éves rFactorban már léteztek, sőt megkockáztatom, hogy egy 11 éves CH-ban is (az már régen volt, nem emlékszem :D ). Szóval nem olyan dolgok, melyeket újra ki kéne találni (akár megvalósítás szintjén), viszont a versenyzés alapját adnák, melyekre már akár komolyabb bajnokságok is szervezhetők. Én speciel ezt várnám már az AC-tól, mert már unom a "régi" platformokat... :)
Hosszútávon biztos Kunoséknak is megérné, ha ez irányba is elmozdulnának a fejlesztésekkel.
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.10.01. 10:47:55 -
Milyen szimulátor van még ami nem driving? ..tudom van még repülő, tank, kecske, és kőszimulátor is, de ami minket érdekel...minden amit próbáltam vezetni kellett, ...az említett kecske, és bokorszimulátort, amit nem próbáltam, kivéve.
..ahogy most olvasom, azóta (mióta?) lett race sim? vagy létezik olyan hogy valami jó race sim, de pocsék driving sim? :)) (igen!!, a legtöbb ilyen) :)
...
Persze nem lehet mindenki maradéktalanul elégedett, én sem vagyok az, nekem az kellene hogy a DDR2-s rendszeremen is fullon fusson 50 autóval, karriermód, és tanuló AI legyen benne, az összes f@sza Angol kispályákkal, hegyi felfutóra alkalmas versenyzési rendszerrel, csupa tuningolt utcai autóval....amihez én válogatom össze a csomagokat. Intelligens szerelőcsapattal, versenyző-mérnők/szerelő kommunikációra épülő setup résszel.
...stb :D
-
@btype
Nem értem a kérdést.... :)
@barcalaci84
Mielőtt még azt hinnétek, hogy elégedetlen vagyok, jelzem, hogy nem vagyok!
Mi hiányzik amitől nem csak driving simulator?
-Teljes zászlószabály
-Szerver oldalon lévő segítségek meghatározása
-Race grid szerkesztésének engedélyezése
-Súlybüntetések kiosztása
-Éjszaka pl. endurance futamokhoz (ide sorolnám még az esőt, de ez nem létszükség) + pilótacsere
-Normális ütközésmodell + ennek az erősségének a meghatározása szerver oldalról
-Különböző rajtípusok hozzáadása (felvezető kör lehetősége)
-Safety v. Pace car, akár futam közben is
-Parc fermé szabály
-Egy olyan pickup-os entrylistes kombó, ahol nem csatlakozási sorrendben kapják meg a versenyzők a skineket, hanem versenyzőnként lehetne hozzárendelni. Ugye ez igazából megoldható a steam id hozzárendelésével, de ennél vmi egyszerűbb megoldás kéne. (a bookingos csel meg gagyi)
-stb.
Hirtelen most ennyi jutott eszembe, de ha adnék még időt magamnak, biztos bővülne a lista. Nos, ha ezek teljesülnének, akkor már beszélhetnénk Race szimulátorról is. Csak remélni tudom, hogy lesznek ilyen irányú fejlesztések is.
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.10.01. 10:06:37 -
azért májusban közel nem ilyen volt a multi mint most én bőven láttam fejlődést a nyári update-ekben...tartalomban meg felesleges lett volna ellőni minden puskaporukat, mert így is rengeteg autó van, pálya meg amúgy is kevés, nem csoda hogy párat azért 1.0-ra (RC-re) tartogatnak...
konkrétan mi hiányzik neked ami hiányozni fog az RC-ből, amitől nem csak "driving simulator " lenne?
-
-
miért milyen van még? :) -
Háát nem tudom. Én ennyire nem vagyok elégedett. Jó dolgok ezek persze (örülök is neki h lesznek), de várjuk ki a végét. Májusban jött ki ugye a multiplayer update és azóta tulajdonképpen semmi jelentősebb. Persze az mp-re ráfért a toldozás-foltozás (gondolom elég sok időt vett el ez tőlük), ill. jött ez a nürb sprint-es mercis update, ami szerintem már rég kész volt, csak be kellett dobniuk vmit jelezvén, hogy még itt vannak és dolgoznak. Ennyi erővel Monzára is kidobhattak volta egy olyan verziót, mikor az első sikán előtt elkanyarodnak jobbra a hátsó hosszú egyenesre (kb. akkora meló lenne mint a nürb sprint). Nyilván nem kapkodnak és érthető az is, hogy szeretnek kevesebben dolgozni (nyilván több marad a zsebben) ill. minél tovább húzzák a mézesmadzagot, annál tovább tudják fenntartani a játék iránti figyelmet.
Sajnos sok igazság van abban, hogy az AC egy driving simulator.....de lehet nem is baj, legalább van egy ilyen is. -
kíváncsi vagyok, ez jóval több mint amire számítottam, vagy amit elvárnék.
-
szancsopanza #20786 5:19-től tényleg nagyon jó az a kis video(részlet) :D Sok ilyet még! :) -
zimapeti #20785 Szia, esetleg azt is tudod ki ki, kicsoda, mit csinál? (Már dadogok is)
Balról a harmadik szakáll az a Fanateces? Ja, rá is van írva:-)
Köszi
-
Nem hinnem, hogy ipari szinten van szimulalva;) Gumitipusonkent be lehet allitgatni valtozokkal a melgedest, terhelest, elettartamot, kopast es egyebeket, es ezekhez hozzaloni az extrakat, ami egyszeruen csak tapadas vesztessel es valtozassal jar, plusz hozza a grafikai effektek. Szimes felhasznalasra tokeletes, valszeg a nagyatlagnak meg ez is erezhetetlen lesz;)
A Pirelli nem ezzel fogja beloni a gumikat az F1-re, az tuti;D
A kockasodas hasonlo. Nekunk meg aki elvezni akarja jo lesz, de aki eredmenyes akar lenni, ugy is lehuzza az FFB-t vagy ratol egy csomo filtert, hogy ne razzon, aztan annyi;D -
-
En ezt a holyagosodast, szemcsesedest nem ertem...
Legtobbszor, ha egy jatekban ilyen precizre akarjak beloni a hofokot es annak kovetkezmenyeit annak az a vege, higy alig tudja valaki hasznalni, mert hisz csak egy jatek, eleg nehez koronkent.tizedekre beloni a tempot, hogy az ember a gumihoz igazodjon.
Altalaban az a vege, hogy jon a klasszikus barhigy allitom elmelegszik a.gumi...... -
Mintha azt olvastam volna, higy szeretnek 6-15 embert foglalkoztatni.
Pit szerintem a szokasos lesz, az ember megall a helyen, plusz minusz fel meter , es amikor megallt beugrik kozepre az auto a szerelokhoz. Vagy azok teleportalnak az autohoz. :)1 -
Mar van 2 hete nem inditottam el semmit, de ugy nez ki, amire lesz talan idom, megjkelenik az 1.0 :)
A tartalommal es a funkciokkal nincs gond, nagyreszt az kerul bele, a jelenlegi infok alapjan, am,ig korabban is igertek es/vagy kozben modositgattak a csuszas miatt.
A karriert visszapakoltak, mar az elozo patchben is uj scriptek voltak benne, de valszeg nem nagy szam, igazabol csak Event-ek osszefuzve;) Amugy sincs sok ertelme, mert nincs celja a dolognak (palya/auto feloldasok). Anelkul meg nem sok ertelme van az AI ellen pontokert futkosni;)
Ez "csak kell bele", hogy jatekosabb legyen. Nem hinnem, hogy az 1.0-nal lezarnak az osszes autot es palyat, abbol lazadas lenne;D
A pit animacio meglepo, bar valszeg hasonlo komolysagu fix animacio mint a nyalokas ember, erosen ketlem, hogy egyeb dolgokat is szamol kozben. A box beallas problemaja nehez ugy;) Valszeg automata box beallassal lesz osszekotve vagy "csak ugy megjelennek az emberek az auto mellett es/vagy csak akkor kezdi az animot, ha pontosan all be az ember. Nem fognak az auto korul rohangalni:)
De pit-bol a lenyeg igazabol a kerekcsere es esetleg a tankolas.
Tobb ujdonsagot/erdekesseget nem lattam.
A kulonfele gumi szamitasok "csak" szamitgatasok, nem hinnem hogy tulmisztifikalta. Mar az nKP is eleg jo volt, itt sem lesz rossz. A lenyeg hogy lesz, erezheto, hasznalhato.
A Shelby meg kicsit "egyertelmu". Lathatoan arra mentek ra a modolassal, hogy nem csak az omlesztett konvertekkel nepszerusitsek a progit, hanem "olcso" jo minosegu "munkaerot" is talaljanak. Lasd. URD. Licenszet "barmit" tudnak "szerezni", inkabb a kapacitassal van gond. Igy ha beeesik 1-2 jo minosegu modder (csapat),azokat "leszerzodtetik", es kesobb megjelenik a cucc hivatalosan;)
Egy-egy modder csapatnak valszeg jobban megeri 1-1EUR-t kapni Kunosektol a kesobbi DLC-kbol, mint nehany Euro-val borzolni a fizetos mod cuccokkal az embereket;) Es igy, meg hivatalos cuccokat is kaphatnak a munkahoz. Logikusan Kunosek is azt csinaljak, mint a tobbi csapat (CARS, rF2, R3E, GSC), begyujtik a jobb moddereket kulsoskent (nekik belsoskent nem megy). -
goldboy #20779 DrivingItalia:
La versione 1.0 di Assetto Corsa arriverà nel corso del mese di ottobre, dopo una versione Release Candidate che servirà a sistemare eventuali bugs ed imperfezioni. Prepariamoci quindi, fra le tante cose, alla modalità carriera, i pit stop, i danni (estetici e meccanici), modello gomme migliorato (con graining, blistering...), la splendida LaFerrari, Spa, Trento Bondone, Ferrari 458 GT2, Shelby Cobra.... Sarà un inverno molto caldo, fidatevi. -
goldboy #20778 Úgy láttom a kerékcsere ebből az intro-ból van kivágva :D -
goldboy #20777 Akkor ezt fordithatná valaki más:
-
Jackal #20776 Ez a pálya tényleg elég szar versenyezni, de még hotlapozásra is necces. Kb fél óra alatt tudtam menni egy valid mért kört. -
Az nKP-ben a végére sikerült egy nagyon kiforrott gumifizikát készítenie, én nagyon szerettem. :)
Ha lesz box kiállás, akkor remélem lesz zászlószabály is, box áthajtásos bünti stb stb.
-
Hmm, akkor hasonló lesz a gumihasználat, mint rF2-ben? Mert akkor király lesz
-
VikingPingvin #20773 Remélem szerveroldali lesz a beállítás. -
Majd kikapcsolják mert nem lehet állítani a szerveren:D -
this means that there might be punctures if you get too rough on the kerbs, especially with road cars that aren't meant for that.
Hát a multisok kétharmada komoly bajban lesz az ilyen dolgokkal, főleg ha hozzáveszem a kockásodó gumit is, aki netkarozott az tudja :)))
Legutóbbi versenyemen egy jó pár ember feladta volna a verseny közepén :D -
goldboy #20770 Mit olvastam félre?
0:46 KUNOS Simulazioni has its headquarters inside the Vallelunga autodrome, what are the advantages of this solution?
Marco: The main advantages are that you can do R&D in a very massive way, relying also on the fact that our presence here lets us to keep in touch not only with the car manifacturers but also with the main characters of the motorsport world, not only the pilots but also race engineers that often are more useful in our job because by cooperating with them we get to know exactly how the cars react on the racetrack, the performance, what kind of setup is being used and these factors allows us to create a better experience also in the physics and technical sector, you know... at high level
1:40 You mentioned some new modes and also career mode, when are they coming?
Marco: Starting from the last question: career mode will come in the 1.0RC of the game, which will come soon. It will let you to participate in a series of event, starting from the slower cars to finally reach the more intresting ones, the championships with the GTs. Speaking about the new modes: we have planned for the next year the relase of more contents, not only DLCs but additional free contents, new special events, a more predetermined career and a bunch of options that will not be in the v1.0 but will come later with free updates like extending the pitstop feature from a MP-only feature to SP too. Speaking of career mode we will have a series of events that will give a "family feeling" like the Gran Turismo series, to reach and make the game more enjoyable for the casual gamers and there will be a lot of special events available for your selection allowing a more customisable career instead of a fully predetermined one where you can take and choose different paths
3:10 What can you say about the future of Assetto Corsa? Will we receive updates of the damage model?
Marco: Speaking of the damage model the version that will come out soon will include full damage simulation both aestetical and mechanical, and damages will be toggleable, there will be different kind of damages: not only to suspension, engine and gearbox relating to the drivestyle or the collisions that may happen but also there will be damages related to what the driver does: this means that there might be punctures if you get too rough on the kerbs, especially with road cars that aren't meant for that.
This will give very realistic experience to the players
4:03 Assetto Corsa is an indie, what are the main challanges of this approach?
Marco: When the publishers started to look at us, we received a lot of proposals and they're still coming.
What we are doing with Assetto, especially with the PC version is continuing on the line that we've set in the beginning. The Early Access program from Steam has gone incredibily well, far exceeding our expectations and this has given us a lot of earnings. So we decided to continue our original path by reinvesting a good amount of our revenues in the acquisition of new licenses, new contents and expanding the team from the inital six to fifteen people, fifteen very good elements and crucial to the development of the game.
Our idea is to continue, maybe even while collaborating with the big companies, to pursue our initial goals by keeping our indipendence especially in the game design and what strategies to apply, by continuosely delivering to our customers, our fans what they expect -
Porszemeket is látni egy-két helyen a levegőben. Apróság, de kellemes a szemnek.
Goldboy...
-
Fizikát is módosíthatnák egy kicsikét. :) -
-
szinte ingyen dobálják szerintem, gyakorlatilag már minden autós játékba bentvan :D
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.09.30. 16:46:08