43023
  • Alexease
    A gumikopas szorzot en hoztam fel, engem kell szidni;)

Mivel ez elvileg szimulator lenne, "papiron" a feltetelek is adottak, az esi versenyek "rovidek" (az autohoz, a gumihoz es a kopashoz merten), ES hogy ne csak "hotlap-verseny" legyen, reflexbol begyakorolt "sinautozas", ezert lett volna hasznos, a valtozatossag, a verseny es a vezetesi elmeny novelese miatt a realisabb, ertelmesebb, erezhetobb gumikopas beallitas.

Ugyanezen szimulatorosabb es izgalmasabb futamok miatt volt mar otletezes arrol, hogy lehetne 1,5–2-szer hosszabb futamot rendezni, megdurvabb gumikopassal, kenyreszu/kotelezo kerekcserevel.
    De ezek messze elnapolandok, mert a mezony nagyresze, valszeg a sinautos fun-jelleget preferalja:) Ez itt valszeg felejtos lesz, legalabbis esti fun/public-jelleggel:/

En speciel semmit nem ereztem az egeszbol, sokszor a verseny vegen mentem a leggyorsabb koroket. Persze, fogy az uzemanyag (~40kg), de a guminak durvabban kellene kopnia (foleg x3-nal). De semmi.

Vagy bugos az egesz vagy bekavar az 50%-os serules beallitas?!

Az hogy tobbeknel anomalia volt, az is tobbmindentol lehet.
    Nem neztem, de elofordulhat, hogy a Qual es a Race kozott "gumicsere" szukseges. Normal piteles vagy palyarol kilepes, vagy a setup kepernyobe belepes. En altalaban nem mentem qualt, de ha igen, akkor sem volt bajom, de eleve sokszor visszamentem rendesen a pitbe vagy verseny elott visszaleptem a menube (nem a palyarol kerultem a rajtracsra), es a verseny elott mindig beleptem a garazs menube.
  • ZarN
    Sziasztok!
    Lenne egy kis problémám. Szervert szeretnék csinálni és nem akar működni a dolog sehogy sem. Van egy Ubee EVW3226 Wifis routerem és nem tudom mit és hová kell írni a porttovábbításnál. A többi dolog az világos.
    TP Link-nél egyértelmű, de ezt a fajta routert nem vágom. Ha valaki leírná vagy tudna linkelni valamit erről azt megköszönném.

Utoljára szerkesztette: ZarN, 2014.10.21. 16:47:17
  • Petteri
    Urak, s ha vannak akkor esetleg Hölgyek!

Nagy itt az élet, ezért merészelek egy kis offal jelentkezni. Van egy kis problémám a G25-el... Itt-ott már próbáltam segítséget kérni, voltak is megoldási ötletek, de hátha itt valakinek volt már hasonló problémája.

A következő a probléma, rádugom a gépre a kormányt, kalibrálja magát, körbeforog, látszólag minden jó, megnézve a dolgot középen áll és tényleg középen van, viszont, ha elkezdek körözni, akkor pár kör megtétele után, az egyenes állás az azt jelenti, hogy balra megy az autó. Nem kicsit... :(

Egy tippem van, hogy akkor van ez, ha erős a FFB, ezt majd ma kipróbálom, de várnék ötleteket, hogy hardveres gond lehet, vagy esetleg valami szoftverrel javítható ez?
  • bardocz
    Beírtam nekik a fórumra, hátha olvassák meg észreveszik. Egyelőre csak azzal próbálja pár ember magyarázni, hogy koszos volt a pálya, vagy a tc teljesen le volt tiltva. Mintha nem azzal kezdeném minden autóban, hogy kikapcsolom :D
  • Gadfly13
    Gumikopás és üzemanyag fogyasztás: 1x (szerver már így fut)

A telefonos riftes leírását írom amint lesz annyi időm, hogy kb. 30 percet tudjak ülni a gép előtt. Ma estére meg lesz terveim szerint. Nagy hóhuszpókra ne számítsatok, mert elég fapados megoldás, de majd Ti továbbfejlesztitek! :D
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.10.21. 15:26:32
  • lac coo
    Butasagbak tartom az elso ilyen termeket megvenni, lesz ennel jobb is olcsobb is...a fene se tudja mi lesz a sorsa, a keszitok leszartak, busas penzer5 elad5ak fb nek, jobban biznek mondjuk egy nv cuccban :)Vagy valve.....
  • xiderhun
    Nem kell hozzá szinte semmi többlet teljesítmény egy ugyan olyan felbontású monitorhoz képest. Ez perpillanat FullHD a DK2-ben. Az hogy a végleges verzió mit fog kérni, az a specifikáción fog múlni. Persze ha másodlagos monitorként használod (látod a monitoron is az Oculus képét) értelemszerűen valamivel többet zabál, de egyébként nem kell megijedni a hardverigénytől.
  • Czobi
    Sziasztok!
    Akik Oculus-szal tolják, azok le tudnák írni, hogy kb milyen gép kell, hogy normálisan fusson. Most tervezek új gépet venni, és kíváncsi lennék, hogy milyen videókártya, proci kéne hozzá. Vagy itt csak a videókártya számít? Mert akkor lehet, hogy hajlandó lennék több pénzt kiadni, ha tudom, hogy biztosan jól futna vele az AC, viszont ha sokkal jobb kártya kell hozzá, akkor azért csak emiatt nem adnék ki +50 ezret rá.
  • Pitti
    Tök jól összefoglaltad, én nem láttam soha, de józan paraszti ésszel, ha a mindkét szemem egyesével azt a képet kapja amit a valóságban is lát, akkor az bizony egy nagyon valós 3D lehet. Nincs polárszűrés meg felváltva villogó kép meg satöbbi. Gyakorlatilag nincs semmi zavaró körülmény, egyedül a perifériás látás fog hiányozni.
    Feltételezem, hogy AC valós képet ad jobb és bal szemre, hiszen ezért van benne oculus támogatás, nem gondolom, hogy fake 3D lenne.
    De LFS is érdekel, az is jó lehet.
  • zimapeti
    Hozzászólásaid olvasva, úgy érzem Te még nem próbáltad az Oculust, csak neten látható videók alapján mondasz véleményt. Mindenképpen próbáld ki, mert köze nincs a tv-n vagy moziban látott 3D-hez, de ha mindennképpen ahhoz kell hasonlítanom, akkor azt mondom olyan mintha 2 méterre ülnél egy 4x4-es vászon előtt ami arra mozog amerre nézel A legegyszerübb hasonlat ha azt mondom olyan mint a valóság, ha jobb lenne a felbontás és nem grafikát látnék... hidd el nem egyszer vertem le a spot lámpát az asztalról nézelődés és levegőben matatás közben.
    Eddig eyefinity 120hz 3d 24colos monitoraim voltak, de az első Oculus próba után eladtam és nem bántam meg. Mindig szerettem volna egy jó 3D-s megjelenítést, de ez sokkal több és jobb a vártnál, tényleg benne vagyok a mátrixban. A véglegesben nagyobb felbontás és látószög, gondolom a frissítés is jobb lesz.
    Sajnos Assettoban még....hát beta? Nincs menü, de grafika nagyon rendben van. Menü Lfs-ben kiválló. A héten iR-hez is lesz támogatás, végre itt a kánaán.
    Telón wifivel gondolom lagolni fog, a lencse is elég aprónak és vékonynak tűnik oculushoz képest, de egy próbát biztos megér.
    Senkit nem beszélnék le a végleges oculusról, biztos nem fogja a polcon vagy a fiókban porosodva végezni. Első két három próba alkalmával éreztem kis émelygést fejfájást, mostanában 2-3óra Assettozás után sincs se bajom.
    Hozzá lehet szokni, nem kell rögtön a hullám vasutas demókkal kezdeni.
    Az biztos, hogy hardver igényes, de az Assetto is az mégis toljuk itt páran.
    Szimulátorozáshoz nincs ennél jobb megjelenítő, spóroljatok, megéri:-)
  • Roteiroo
    Lehet érdemes lenne kipróbálni az alap gumikopással ma este, hátha megoldja a problémát.
  • bardocz
    Csak egynél próbálkoztam a mekivel. Ez nem kopott gumi, meg kevés tapadás. Akkor elöl miért tapad? Gyorsabb kanyarokban nem lehet végigmenni rendesen. Benzint meg soha nem piszkálom, csak ha tudom, hogy a versenyre több kell, formula van telebaszva alapból 200 literre, azt szoktam levenni csak, gt-nél nincs ilyen. Mentem már bőven órás futamokat más szimekben, a kopott gumi sehol sem így viselkedett. Egyszerűen teljesen máshogy viselkedik az autó, az eleje tapad rendesen, hátul meg semmi. Még mielőtt valaki megmondaná, hogy biztos a szárnyak miatt, akkor offline is ilyen lenne.
  • Jackal
    Kipróbáltam, thx a linket, teljesen jól megy. (Már majdnem elkezdtem magam leprogramozni... :) )
  • alma2
    jaaa, mondjuk lfs alapbol tudja mar ezt a megjelenitest. Ezzel a tridefel, a grid valamelyik reszet probaltam, meg a far cry-t, teljesen jol ment.
    Ac-t, most megneztem, valoszinu van jobb megoldas is ra, de maga ez a trinus szerver is tud FAKE 3d-t, igy elegge terhatasu volt az egesz ac.
    Meg regebben neztem, de az uj verzio egybol hozzarendelte a gyro szenszort az egerhez, vagyis ahogy mozgatom a fejem, ugy mozog az eger. kb 0 laggal.
    AZ nfc-s moka arra, jo hogy ha hozzarendel a program iroja funkciot nem kell tapicskolni a telot, De ugy ez csak a telefonos haromdes mokanal erdekes, mert itt van kezedben eger, kormany stb. Gyakorlatilag csak egy eros magnes semmi tobb, amit huzogatsz.
    De telefonos progiba is neztem, ott is inkabb a gyro szenzorral oldjak meg, amerre nezel, az a programresz indul el.
  • Krunky
    Nem akarjátok már végre elfelejteni ezt a 3x gumikopást? :(
    Nem is értem mire jó, ráadásul full bugos. :(
  • Pitti
    Near Field Communication telefonok összeérintéssel kommunikálnak egymással. Itt ez azért jó mert tapicskolni nem tudod mivel be van zárva a dobozba a szemed előtt. tehát tapicskolhatod az NFC érintőpontját, vagy a dobozban van erre egy "kivezetés" de ezt csak tippelem mert még nem láttam :)
  • Danecay
    És az NFC ebben az esetben mire jó? Igaz nem is tudja a telóm de kíváncsi lennék.
  • Danecay
    Hali! Eddig én is eljutottam, ill.csak majdnem mert az USB-s kapcsolódás nem jött össze csak a wi-fi-s, a videón pedig látszik, hogy sokkal kevesebb a késés a telóba pedig gondolom nem csak a töltés miatt an bedugva a kábel :) Nekem egy 5 "-s Full HD felbontású S3 képességű kínai telóm van aminek a célra meg kellene, hogy feleljen. A nézelődést az egér free view ra való használatával értrd el vagy sikerült valagogy belőni a szenzorokat a játékban?
  • Jackal
    A progira gondoltam ami generálja a két képet más-más nézőpontból. Eddig ezt csak tridef-el lehetet megcsinálni(külső progi, nem tökéletes), vagy az nvidia driverből is kinyomta valahogy.
  • alma2
    Semmi koze ennek a 3d-hez, mint lathatod ket kepet tesz ki egymas melle a progi, pont ugy mukodik mint egy side-by side film a tv-n.
    Marmint a 3d-hez persze van koze, mert a ket lencse osszeteszi a kepet neked, es terhatasu lesz, mert ugy van generalva a ket fel kep, de total kartyafuggetlen az egesz.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2014.10.21. 12:41:02
  • Jackal
    Lehet valamit buheráltak a legutolsó patch-ben. Talán sok az a 3x-os gumikopás a szerveren.
    Hálós gondok vannak még? Ott meg sztem a szerver frissítését kéne magasabbra tenni, mert ahogy láttam a kocsikat előre "vetíti" az éppen aktuális íven AC addig, amíg nem kapja meg az új pozíciódról az adatokat. Ezért van hogy hirtelen fékezéskor vagy kanyarodáskor tök más ívet látsz te a gépeden és mást a többi játékos gépe.(míg te azt hiszed hogy megúsztad a koccanást, a szerveren rég összemásztatok)
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.10.21. 12:18:05
  • Jackal
    A leírást nagyon megköszönném én is, jónak tűnik a videóról. Cardboardot már megrendeltem múlt héten. Amd kártyán is megoldható, vagy only nv a 3d miatt?
  • Tyuki80
    Hány futamon jelentkezett nálad ez az érzés?Nekem egyszer volt a mercivel és egyszer a mekivel is.Előtte minden rendben volt,több futamon keresztül.Az amúgy érezhető,hogy az első 2-3 körben nincs akkora tapadás,mint a quali végén,kanyarokban meg tud úszni könnyen a gép segge hideg gumikon,de amiről sztem beszélünk az teljesen más jellegű dolog.Iszonyatos rossz érzés az autót vezetni,kb mintha 80% os lenne a gumi,semmi tapadás.Ilyen pl a soft gumi is:felrakod és már a melegítő körben szar,a mért körre már nem tudsz vele egy kanyart sem bevenni normális tempóban.De mondom ezt csak azóta tapasztaltam,amióta 3 szoros a kopás,de fontos!:nem a lineáris tapadásvesztésről van szó,hanem valami teljesen érthetetlen változásról.
  • lac coo
    Ez nem ha, kevesebb tapadassal indult a race :)
    Tokom tudja, ha csuszik a hatulja csuszik, nekem mikor szar mondjuk csuszott mindenhol, de en nem is foglalnek allast, siman benne van, higy a sok benzin, kissebb tapadas trefalt be.
    Tegnap az elso korben picivel hosszabbakat fekeztem, es nem is volt.ilyen bajom.
    Lehet csak szetegettem korabban az ertelmetlen eroltetessel.
    De persze siman lehet bug is.
  • bardocz
    Nade ha a pálya veszít a tapadásából, akkor az első keréknek is kéne, nálam meg csak a segge mászott mindenfele, mintha bevásárlókocsi kerekeivel lenne kiegészítve :D
  • bardocz
    Lehet a szemcsésedéssel van kapcsolatban. Bár akkor mindenkinek előjönne.
  • lac coo
    Mondjuk ha jol tudom eddig onnan indult a verseny, ahol idomero vege volt, most viszont visszaallt 90 szazalekra a tapadas, az azert eleg sok .
  • Tyuki80
    Én sokat voltam mostanában,mert a gt3 nekem a kedvenc,tehát hosszútávú a tapasztalat.Tök mindegy melyik autóval megy az ember,teljesen véletlenül cseszik ki az emberrel.Pl Az időmérőt megnyertem valami 2:19 vége 2:20 eleje idővel tök irányítható volt az autó,majd a versenyen olyan trágya lett,hogy szinte vezethetetlen.Először azt hittem hogy sérült a futómű vagy valami más.A határon mentem vele,de a legjobb időm is olyan 3 mp el volt rosszabb 2:23-24.Mind a két autóval jártam így.Sztem a növekedett gumikopás kavar be valamit,mert amig csak 1 szeresen mentünk,soha nem volt így.A gt 2 es kombóra kíváncsi leszek,ha ott is megjelenik akkor érdemes lenne tenni egy próbát,hogy hétvégén normál kopással előjön e ez a bug.
  • Nekrofil
    DFGT pedál esetén, milyen értékre érdemes tolni a break gamma-t?
  • Gadfly13
    lehet...bár kb. 4 napja mikor ki lett írva a korábbi kombó, azóta annyi a gumikopás.
  • bardocz
    Gumikopás: 3x

Nem emiatt volt néhány embernek full más a gumi tegnap?
  • Gadfly13
    Ma és holnap esti program:

SZERVER: MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM)
    JELSZÓ: hun
    KEZDÉS: 2014-10-21 és 2014-10-22 ~20:00
    |Q|R|: |10|8|
    FÉRŐHELY: 22
    PÁLYA: Vallelunga
    AUTÓ: Shelby Cobra 427 S/C

A szerver a nap 24 órájában online!

A szerver/körülmények egyéb paraméterei:
    ABS: Gyári
    TC: Gyári
    Stability: Nincs
    Kuplung: Van
    Dinamikus pálya változás: Van
    Kezdeti pályatapadás: 90% (körönként +1% tapadás)
    Büntetés pályaelhagyásért: Van
    Sérülés: 50%
    Üzemanyag fogyasztás: 2x
    Gumikopás: 3x
    Napszak: 14:00

Jó szórakozást!

Csütörtökön ismét visszatérünk SPA-ba, viszont akkor már a BMW M3 GT2, Ferrari 458 GT2 volánjai mögött!
    (a GT2-es kombó vasárnap estig fog tartani)
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.10.21. 10:58:30
  • Ratrak
    hátha így
  • Ratrak
    hehe, szintén zenész, szintén lányos apuka (csak az enyém még kicsi, másfél éves sincs)
    Az én megoldásom kicsit drágább (a tartó-cucc kb. 12-14e volt, a fotel meg asszem 15, de az már régi), egy nap alatt raktam össze, barkácsáruházas faanyagból meg ott vásárolt kötőelemekből. A fotel Ikeás, Pöang asszem.
    Előnye, hogy "kvázi asztallap" van, amire a bill. és az egér is kényelmesen elfér. Összecsukható amúgy, két szárnyasanyát kell hozzá kicsavarni. Az asztallap és a pedált tartó lap távolsága egyaránt állítható (utóbbi lehetne döntöttebb is). Stabil, ezerszer jobb így a vezetés, és rettenet kényelmes a rendszer. Már csak idő kéne játszani... :)
    Remélem a kép bejön:
  • lac coo
    Oooooo, az rcvel jott sok skinhozza, azt lattam.
  • Tyuki80
    A véletlenszerű tapadásvesztésről nem írnak?
  • goldboy
    A készítők írták, hogy végül is kész vannak a Miurával, csak amíg a Kunos még bütyköli az FMOD-ot, nem akarják kiadni

Utoljára szerkesztette: goldboy, 2014.10.21. 10:01:05
  • goldboy
    Laccoo, tegnap olvastam a hivatalos fórumon, hogy a 110 megás frissítésben volt 20 skin a KTM-hez is.
    És tényleg van, vagy ez csak nekem új?
  • alma2
    Nem akarom a kedved szegni :) Ha jatszottal mar sokat trackir szeru cuccal, meg 3d-s tv-n, akkor nincs benne sok ujdonsag. Ha nem akkor tenyleg uj vilag egy ideig, lehet tobbet le sem veszed a fejedrol, sot uj szemelyi igazolvany kepet kell majd ezert csinaltatnod :p
  • lac coo
    Sls el nekem 265 volt a csucs tegnap :)