43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
GeriDoc #22529 Vezettetek már autót ? -
Hát én sok autón látom hogy lefelé kuplungoznak,
De igazából nem érdekelne, én kuplungolnék, aztjóvan ! :) -
GeriDoc #22527 Ha tologatós alatt a szekvenciálist érted, azt pont hogy kellene engednie kuplung nélkül, mert amelyik autóban szek.váltó van, abban 99% hogy nem szinkronos a váltó ( 1% a láttunk már olyat ), amit lehet kuplung nélkül is váltani.Leginkább a H váltós utcaikat nem kellene engednie kupl. nélkül. -
GeriDoc #22526 Így van, a kuplungolás mindenféleképpen kíméli a hajtást, csak ott meg a kuplung fogy.Valami mindig fogy, ez egy ilyen sport.
-
Nekem minden vágyam egy olyan cuc+ játék lenne, amiben tologatós váltó van és nem engedi visszaváltani kuplung nélkül :)))
IR ilyen, de nincs botváltóm :))) Pedig cucc van hozzá, csak idő nincs soha megcsinálni :) -
Én ezt párszor használtam, de sokszor elrontottam. Azt hittem eddig, hogy ha a valóságban valaki ezt használja, akkor a többi, aki kuplungol is, csak kíméli a technikát. -
GeriDoc #22523 Ez jobb, itt végig úgy megy.
-
GeriDoc #22522 A váltók típusai nem mindenkinek vannak meg, úgy látom.
Alapvetően két féle váltó van.A szinkronos ( utcai autó)és a nem szinkronos (versenyautó).A szinkronos az amelyikhez kell kuplungolni, a nem szinkronoshoz nem okvetlen kell, csak azért szoktak, hogy kíméljék.Az, hogy szek.váltó vagy nem szek. váltó alapvetően mindegy ebből szempontunkból. A gázfröccsöt pedig az ecu-val tudjuk vezérelni, bármelyiknél megoldható.A szimulátorok legnagyobb hibája, hogy a szinkron váltós autókat is nyugodtan lehet kapcsolgatni le-föl kuplung nélkül.Ez viszont azért van, mert arra hivatkoznak, hogy nem mindenkinek van kuplungos vezérlője, ezért azok nem használnák a progit, ami nyilván bevételkiesés.A nem szinkronos autóknál egyébként van egy jó technika, amit viszonylag kevesen használnak (nem tudom miért ), ballal fékezel és váltás közben jobbal adsz egy gázfröccsöt, felfelé nyilván elég csak elemelni a gázról a lábat.
-
Én már nem is értem miről beszéltek ! :))
Én lenyomom a kuplungot, meg a féket, amikor meg váltok adok egy gázfröccsöt, közben minden váltásnál felengedem a kuplungot..
ez így három pedál és két láb ! :)
Akkor ez a ham&eggs, vagy mi ? :) -
de akkor is egy önbecsapás így.
Az igazi csak akkor lenne, ha valóban gyorsabb lennél vele, mert a valóságban sem használnák, vagy használták volna, ha nem nyernél vele, ki sem fejlődött volna ez a technika.
Ez a szim felelőssége, nem a szimesé szvsz,..nem kellene ezt feeling-ből használni, ha gyorsabb lennél vele mint azok akik nem használják...akkor ezzel menne a mezőny eleje....és ez lenne a normális, ez lenne a valóság szimulálása.
...és bár így lenne.
..akkor az lenne, hogy bazz 2:15-t ment, hogy csinálta...ja H&T, csessze meg, ott a lényeg, qva jól csinálja. :)
Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.10.27. 17:13:19 -
Kicsit nem viszitek már túlzásba ezt a témát?
-
manacz #22518 Gondoltam már rá, de most kicsit szűkös a keret :) magyarul ami van az másra kell.
De ahogy elnéztem a load cell csomagot, egy frankó kis pedál "hosszabbítást" is kap a vásárló ami azért nem lehet rossz. Bár nekem nincs problémám a gyári méretekkel, lehet hamar megtetszene :) Nagyon tetszene egy ilyen mod de nekem korai lenne belevágni. Előbb jó lenne ügyesebbnek lenni a gyári cuccal
-
-
Ezzel nem lehet vitatkozni. ;)
Jó lenne ha alapból mindenki három pedállal lenne, de ehhez még nem találtak elég olajat az alföldön. :P -
Ezert kell eroltetni es reklamozni, hogy milyen jo szimesen hasznalni valamit, ha mar lehet, es milyen jo erzes valoban "vezetni" egy autot, es nem mindet, auto tipustol es 50 ev elteressel ugyanugy tologatni, csak az eredmeny es a szaguldas miatt:) Ha mar osszejon 5-6 ember egy szerveren, akkor mar 2-3 tuti lesz akivel versenyezni is lehet. -
Nem, valójában nem tér el, én is azt szeretném amit te...de akkor ha mindenki így vezet, mert muszáj.
Addig nem....ezt a szimnek kell szabályozni, mert pl. volt már hogy elfelejtettem a H&T-t...tök sz@r volt mert senki nem tudta...csak én. :)
A szimben ha valaki simán vezet, kuplung nélkül vált vissza, gázfröccsökkel, akkor én H&T-val nem tudom megverni, egy köridőm +/- 1 másodperc sebességű versenyzőt.
Offline érzésre megyek, online viszont számomra csak akkor van értelme, ha egyenlőek a követelmények. -
na ezt is megvehetné Kunos... :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.10.27. 16:55:16 -
Ezért mondom, hogy eltérő a felfogásunk... de ez nem baj. :) Én mondjuk képtelen vagyok az F40-et, vagy a Cobrát H&T nélkül vezetni... és valahogy nem is állna rá a lábam, hogy megtanuljam nélküle - pedig (ezek szerint) gyorsabb is lehetnék, de mondjuk nem is érdekel az a 2-3 másodperc. -
A szim sosem lesz igazi autó. Nem hinném hogy fel tudom habosítani a fékfolyadékot egy Mx-3-ban, és mellényomott fékkel kb. 10 km után sem fog deformálódni a féktárcsám.
A szimes autókezelés meg a másik, nem a H&T a buktató, az első kanyar is túl szűk keresztmetszet sokszor.
Az autó olajhőjét figyelni és úgy versenyezni sztem kifogna a mezőny nagy részén.
...és még akkor sem lenne igazi autó, mert az más.
A szimezés egy nagyon jó dolog, én nagyon szeretem. de egy komoly, és komolyan vehető játék.
-
jöhetne már egy HistirX-es autó, akár hivatalosan is játékfrissítésként.. :)
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.10.27. 16:43:48 -
"mert szimben lassabb vagy vele"
Pontosan ezzel vitatkozok. Lassabb vagyok. Így van, de ha a gyorsaság javára könnyítek, akkor az már nem szimulátor. Mások a célok - ennyi. ;) Van amiken a másodpercek és van akinek a szimulátorozás. Csak amikor azon megy a vita, hogy az adott autó "fizikája" mennyire valós... és közben meg ott egyszerűsítem a versenyeket ahol csak tudom - ezt mindig megmosolygónak tartom. Ha majd egyszer lehet normálisan szűrni, jó lenne egy "H&T liga" ... hiába "mennek kifelé" ebből a mai versenyautók, attól még egy SCobra az marad ami. Hál'Istennek. ;) -
igen, nekem külön vezérlőként kezeli, az usb-t bedugom azt kész, nekem a kormányom DFpro, szegénykém, ott nincs lehetőség párosítani, így maradt külön bementi eszköz. -
simán.
Le lehet róla szokni, mert szimben lassabb vagy vele...sajnos ez van.A valóságban nincsenek egyenlőtlenségek, ha nem alkalmazod akkor pályától függően időt buksz. Nincs alternatíva, az F40-t el lehet vezetni H&T nélkül is, de versenykörülmények között valójában nem, mert nem versenyképes a köridő.
A szimekben, és minden szimben, csinálhatod..vagy nem.
..
Aztán lassan hasonló őskövület lesz mint a duplakuplung...a mai versenyautók már kifele mennek ezekből a trükkökből.
-
Én heel and toe-zok folyton :D De a g25 pedálja elég alkalmatlan rá, loadcell-el sem áll lábra. A fanatec pedálok elrendezése sokkal jobb erre. Ennek ellenére persze van olyan, aki wr időket megy a moddolt g25 pedállal ir-ben. -
Az ilyen fanatec pedálok, mennek pl dfgt kormánnyal is? -
Ha megvan a hardver (3 pedál), hogyan másképpen lehetne? "Szimulátorozunk" nem? Ráadásul el nem tudom képzelni, hogy H&T nélkül (PRO módban), hogyan lehet elterelgeni mondjuk az F40-et. Sztem normálisan sehogy. Meg kell tanulni és egyből elválik, hogy ki az UFO, meg a hotlaphuszár és ki a nagybetűs Szimulátoros :P -
A G25 pedálját is megszakértik neked load cell-re, asszem a GTR Masters-n foglalkoztak vele, nagyon jók voltak a visszajelzések.
a load cell jobb. bár én nem szoktam tekergetni, de az én Fanatec pedálomon sok lehetőséged van behangolni a fékpedált, állíthatsz magán a pedálon, hogy a betétet milyen szögben nyomja, kicserélheted a betétet erősebbre is akár, állíthatod mennyire legyen rövid, vagy hosszú a fékpedál útja, és persze tekerheted a potit, én 25ezerért vettem a PH! aprón kb. másfél éve, nincs rá panaszom, egyszer beállítottam azóta nem piszkálom.
hasonlóképpen állíthatod a gáz és kuplungpedált, csak ott nyilván nincs betét.
Az egészet rakhatod fektetve és állítva is, és ...állítom nekem a mezőnyben a leggyengébb a féktávom :))))
Nem vagyok egy féktávbajnok na, használni viszont nagyon jó. -
Persze csak ha H váltót használsz lesz értelme, egyébként nem nagyon. -
Nem alkalmas egyáltalán rá. Ha ki van támasztva és nem csúszik el, akkor valahogy azért lehet vele, de egy rendes autó pedáljai jobban lábra állnak. Cockpitbe felfogatni fejjel lefelé már jó lenne egyébként. -
manacz #22500 Köszi a választ!:) Elszórakozgatok majd vele, aztán egyszer csak-csak :)
Egyébként valahol azt olvastam anno, hogy az alap G25 fékpedálja nem is igazán alkalmas az ilyesmire. Nem tudom, hogy ez csak kifogás volt-e, de ott azt állították, hogy pl a load cell-es moddal már működik a dolog. -
gyakorolni nem árt, de nem kell...egyelőre.
Kövér gázfröccsöket kell nyomni visszaváltásnál, hogy segíts az autónak és kapj egy kis stabilitást...és mert megtekeri némelyik autót ha nem teszed. Szal egyszerűbb megszokni, kell és kész, egyelőre a fogyasztásba sem szól bele nagy mértékben hogy értelme legyen lespórolni.
heel and toe:
amikor mindhárom pedált használod visszaváltásnál az remek, de azt nagyon meg kell szokni, a motorféket használva játszhatsz a kuplunggal, a fék az egyenletes kell legyen...karbonféknél ez m@rhára nem egyszerű, és erőteljes gázfröccsözés a visszaváltásokhoz. Leírva bonyolult, megtanulni is az, ..és aztán alig használod.
De én tuti tisztelni foglak ha így fogsz szimezni. :)
Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.10.27. 15:40:52 -
Ennek visszaváltásnál van értelme. Én szoktam használni, attól függetlenül hogy szinkronos a váltó. -
sutee89 #22497 Köszi a kimerítő választ. Ezek szerint, ha AC-ban egy GT3-as autónál kikapcsolom az "automatic blip"-et, akkor is visszaváltásnál felnyomja a fordulatot. Na, majd meglessük... -
Természetesen nem. Csak némelyik szekvenciálisnál kell. F1-ben az xtrac váltókkal csak elindudláshoz kuplungolnak, utána nem kell. GT3-ban van gázfröccs az ECU által, de WTCC-ben manuálisan adagolják. Coronel kuplugol wtcc-ben, van aki nem. GT2-ben láttam azt hiszem még lefele kuplungolást. -
sutee89 #22495 Ez így tényleg korrekt definíciónak tűnik. :)
Jobban belegondolva tényleg ezért csúszkáltam folyton a KTM-mel. Van egy teljes csoport a Career módban, amiben csak KTM verseny van, utáltam is az elején, mert gyakorlatilag csak úgy tudtam fékezésnél visszaváltani, ha teljesen egyenesen tartottam a kormányt, különben egyből elindult az autó fara oldalra.
maffioso: Az F1-es autók váltófülén is van kuplung, ha jól tudom, ezek szerint ezeket lefelé váltáskor használják a pilóták?
Utoljára szerkesztette: sutee89, 2014.10.27. 14:03:45 -
Boyrészerektől hallottam, hogy hú, duplakuplungos váltás, úgy jobban gyorsul az autó, meg erőtartalék. Aztán amikor mellette ültem, és néztem mit csinál, azt láttam, hogy kétszer annyi ideig tart a váltás, de inkább három, és legyalázza a kuplungot. Ebben a játékban max a régi formuláknál kéne, de ebben sem vagyok biztos. Nameg a sérülésmodell pont leszarja.
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2014.10.27. 13:46:33 -
A kuplung nélküli váltáshoz meg annyit fűznék hozzá, hogy az egyenes fogazású váltóknál nem feltétlen kell kuplungolni felfelé. Némelyik szekis autóban meg kell minden irányba (bár felfelé már ritka, de lefelé illik) -
Throttle blip a heel and toe is, de nem heel and toe a throttle blip. A duplakuplung meg hülyeség egyébként, felejtsétek el. Nem szinkronos váltóknál alkalmazandó, és pláne nem összekeverendő a heel and toe-val. -
manacz #22491 Jogos! Igazad van. Én is a végeredményre gondoltam, de jobb a pontosság :) -
Nem teljesen ugyan az, legalábbis az én felfogásommal, heelandtoe-t csak akkor tudsz használni, ha a kocsiban van kuplung pedál is, és kell használni visszaváltásnál. Erre is utal a neve, lábujjakkal nyomod a féket, sarokkal meg a gázt rugdosod. Blip-nél meg kuplung nélkül váltasz vissza, miközben a bal lábaddal fékezel. Végeredményben persze ugyan azt a hatást éred el, csak én ilyen pontoskodó kis pöcs vagyok 
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2014.10.27. 12:56:53