Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
mondjuk jah, lehet vissza kellene mennem defaultra, olyan szinten szétpiszkáltam már ...:)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Adam Jonas
Jól értelmeztem, hogy verseny közbe tartotta fel úgy, hogy pozícióért ment a harc?

Adam Jonas
Az alap setup is tudja ezt az időt. No meg AC-ban egész jók a default setupok. <#banplz>

lac coo
A setupot nem tudod kölcsönadni ? Megnézném :))

Arra a tegnapi gyökérre gondolsz mi?
Az nem csak feltartott,de amikor el akartam menni mellette rögtön leszorított.Majd ledolgoztam az 5 mp hátrányt és megint kilökött.Harmadjára megpöccintettem egy kicsit a jobb sarkát és ment a levesbe.Az ilyen köcsög frusztrált lajhárokkal nem lehet másképp.
Csak 8 mp el voltam jobb nála a nordon.:)Ha csak védekezik akkor beültetem a hintába,de ez rothadék volt.Miután mondtam neki,hogy jelentem az adminnak és blacklistre teszi,rögtön visszavett.Pedig gőzöm nincs hol voltunk és kinek kéne jelentenem...<#banplz>
Sok az idióta.
Azért a Nordon ez nem ennyire egyértelmű, ott valóban fel lehet tartani a másikat, de kérdezd meg Tyuki-t, hogy élte meg a dolgot. Én biztosan megtoltam volna hátulról egy idő után.<#eplus2>
BooMiller
Ez olyan Rosberges volt:)))))) vegig feltartott:)

Egy örök rejtély, hogy mi járhatott a már amúgy is bomló elmémben... :) De így utólag tényleg nem bánom, mert most sokkal finomabb lett a vonalvezetésem. Persze ez majd a nem túl távoli jövőben kiderül :) Az esti futam meg tök jó volt, 3 voltam, s a 16. kör fele eau rouge után az egyenesben kerestem az ásványvizes üveget. Kár volt... A palánknak csapódva még a motort is lezúztam! Erre igyunk :D Egyébként Az ahogy nekicsapódtam a palánknak kis szögben, nem volt akkora, hogy kinyírjam a motort. Tök érdekes, mert máskor ilyenkor csak az oldala, eleje sérül. Gondolom a sebesség miatt számolta ezt. Mert úgy tudom szimuláció nincs a játékban, vagy nem is lesz. Vagy igen?
Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2015.04.22. 17:33:42
Gadfly13

A jövő héten elrajtoló SRS Formula Abarth bajnokságunkat megelőzően rendezünk egy FUN eseményt, MA 20:00 kezdéssel. Az esemény teljesen nyitott, így mindenkit várunk, akiket érdekel a Open Wheel ezen kategóriája. <#awink>

SZERVER: !SRS FUN - SIMRACESERIES.COM
JELSZÓ: srs

|Q|R|: |10|10|

AUTÓK: Formula Abarth (skinpack kötelező)
PÁLYA: Bahrain

--------------------------------------------------
Bajnoksággal kapcsolatos információk: LINK

simraceseries.com

Á, ez "nemzetközi" volt. A hazai funok szerintem még istenesek is, azokon nem nagyon tapasztalok kirívóan nagy butaságokat. Külföldi szerverek, na azok kemények.<#eplus2>

Ui.: Köszi a múltkori gondolatodat az elől menés és az elvek közti viszonyról. Úgy veszem észre, azóta megint tudtam gyorsulni egy kicsit.<#eljen><#worship>
SimaSuna
rF és RBR-ből kicsit nehezen szoktam hozzá az AC fizikához.
De ezzel a DTM-mel nagyot alkottatok.
Le a kalappal :)
Köszönöm a lehetőséget :)
Hát egyelőre a hazai AC-és közeg még nem egy összeszokott bagázs, nagyon sok helyről jönnek emberek, van aki már régi motoros, van aki meg csak most kezdi ezt a műfajt, így igen sokfajta tudással, tapasztalattal, hozzáállással és gondolkodásmóddal rendelkező emberek találkoznak egymással a pályán és ebből adóan a fejekben lévő elvek is nagyon nem egyformák.

Ezzel nagyon nem lehet mit kezdeni, mint hogy menni kell rendszeresen futamokra, a menetek előtt után beszélni egymással pár szót és szépen lassan letisztázódnak a dolgok a fejekben. De ehhez egy 6 futamok bajnokság szerintem még kevés, hogy teljesen meg tudjuk alapozni ennek a is kultúráját, de mindenesetre már itt is lehet elérni némi javulást. A DTM szezonnyító futamról nagyon jók a tapasztalataink a közel 60 résztvevő "ellenére" is kevés komoly gondunk volt, de nyilván egy bajnoki és egy Fun futam sem összehasonlítható egymással.

Illetve addig is igyekezzünk túllendülni ezeken és nem belegondolni rossz szándékot a másik tetteibe...
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.04.22. 14:10:32

Érdekesek ezek a fun futamok. A legtöbb embernek van egy mért ideje a qualin, de a futamon mégis mindenki első akar lenni, vagy feltart olyat, aki sokkal gyorsabb, mint ő. Tegnap Tyukinak is volt egy kis nézeteltérése emiatt, mert végig feltartotta a srác, pedig mehetett volna az 1. helyért. A következő futamban feljöttem egy srácra, majd kanyarkombinációban úgy megetettem és mentem el mellette, hogy kilépett a srác. Azért, mert megelőztem... Egyszerűen nem értem. Nem tudják elfogadni, ha valaki gyorsabb náluk? Én, ha ki is forgok az elején, vagy ilyesmi, inkább továbbmegyek és simán lehet még jó versenyt csinálni, vagy ha látom a tükörben, hogy nagyon jön mögöttem, akkor elengedem, de ez, hogy egyből kilépnek, ha bármi úgy alakul, ahogy neki nem megfelelő, ezt nem értem. A másik, hogy ezek a primadonnák elveszik az értelmes autót, majd 1 kör után kilép, aki végig akarna menni, az meg kínlódhat a fos autóval. Érdekes.
Szerintem mindenki tudja hol van az Y gomb, csak nem szoktuk nyomkodni, illetve a szavazás eleve úgy van beállítva, hogy csak elsöprő többséggel lehessen bármit is megszavazni, különben folyton miden rajt után restartolgatnánk a végtelenségig, mert vki mindig elcsesz valamit.

Ami a tegnapi Shakedown futamot illeti, nem állítom hogy nem lett volt jó ötlet a restart, csak hogy nem volt mögötte senki részéről sem rossz szándék, hogy ez nem történt meg... elve nagyon nehéz bármit is megszavaztatni a beállítások következtében.

lac coo
Na jol van, mindent nekem se adtok mar be ! :))))
Gtr userek nem tudjak hol van az y bill ? :))))
Nem liga futam, nyilvan jo volt higy fele lelepett, masik fele meg egyedul korozgetett :))))
No mindegy, legkozellebb mar tudom, ha tores van ki kell lepni a a francba :))

Bocs, de Masters szerveren alapvetően nem szoktuk restartot nyomni, soha... egyszerűen nincs bent a köztudatban ez az opció. Szóval ami neked esetleg alap, hogy "tuti újraindul"... nálunk meg más a helyzet, az az alap, hogy nincs restart.

Persze bizonyos oldalról nyilván neked is igazad van, ezt nem vitatom, csak azt szerettem volna jelezni, hogy nincs mögötte semmi rosszindulat sem a résztvevők, sem a szervezők részéről, hogy nem volt restart, hanem egyszerűen csak nálunk nem szokás, még Fun-on se.

Miért is kell 270 fok a drifthet? <#smile>

van egy sero, ahol valami mombius bíróskodik :) végül is tök jó, mert teszi black listre a nem odaillőket. Gondolom legalábbis:) Ami nagyjából azért azt eredményezi, hogy nem igazán találkoztam idiótákkal, tök jókat versenyeztem és ez nem az első este volt. AC Pedal to the metal a neve ha jól emlékszem.

Jah, meg a 20:00 masters futamon nem akart jó lenni a kormány. Nyomtam egy pc restartot, gondoltam ránézek a kormánybeállításokra. Végülis jó lett, de kikerekedett a szemem, hogy 270 fokra volt állítva a kormány. Vagy 2 hónapja driftelni próbálkoztam és úgy maradt. Azért jó hogy azóta is szenvedek, de szó szerint szenvedek minden versenyen. De így utólag meg azt érzem, hogy most egész jól megy 900 fokkal :D besza behu
lac coo
Álltam az első kanyar után lefüstölt motorral, vártam, hogy tuti újra indulunk de nem :))))
Egy kör hátrányból indultam boxból, és a végén asszem 7. lettem, mindenki kilépett akinek még rajtnál nagyon fontos volt a verseny :)))))

lac coo
Hát ilyen űridőt én nem tudok, de valóban jó autó, nem vagyok egy GT-s, de ez rohadt jól sikerült autó ...

Norbi1990
Ja értem. :)
Nem tudom mi volt, nekem nem jutott GTR (ezzel fogok indulni csütörtökön) nem voltam fent szerveren.
bardocz
Csak fun versney volt, törés után meg nincsen fun, így kiléptek, mit nem értesz ezen?<#idiota>
lac coo
De én ki akartam állni :)))

De rohadt bosszús vagyok, hogy aki kimaradt a darálóból a rajtnál az tovább ment, majd szép lassan mindenki kilépett a szerverről előlem ....

Nem is értem ....

Norbi1990
Nem kell kiállás :D
Medium gumi sztem kibírja a 25 kört.
lac coo
Igen de én kiállással terveztem, aztán lett belőle három :)))
7. körben kifogyott a köcsög :)))

Norbi1990
107L elég a GTR-be.

Megszenvedtem ezért a körért, nagyon trükkös ez a gép.
http://www.youtube.com/embed/DsqepZXsuQw
lac coo
Voltam GTR szerverena 25 körösön, a gyökér üzemanyag megszivatott rögtön az elején ,olyan jól számol :)))

De hogy a rajtnal két megforgás is van az elején és a fél mezőny belerohan hátulról, és nem inditjuk újra, ahhoz gratulálok annak, aki önző módon továbbment !!!
25 körös, FUN!!! talán belefért volna ....:))))

bardocz
Hát a dtm-es alfa elvileg 4kerekes, igazi. Kéne eső, hogy kijöjjön a különbség rendesen.
Van mar igazi AWD negykerekhajtasu auto?
Ha igen, ez hol van jelezve?
BooMiller
:)) vicces volt nyirad amikor egy ember programozta a mi es a Rabocsi autojat:)))

Óhh, hát én Tamoxról meg is feledkeztem...
Pedig már 2001ben is ment.
Mondom magamban hát akkortájt csak Rabócsi ment. Talán övé is volt az első evo5 rallycrossban, de ez sem igaz mert a Bubor Zoli ment már vele 2000ben.

BooMiller
Nem nem:) pont ellene:) Fehér Evo de nem egész évben:)

b-type
na felért, nesze slick :)

http://www.youtube.com/embed/gxwWyZUr6yM

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

2002? Evo? Akkor neked a Rabócsi csapatához volt közöd? Világosíts fel minket légyszives!

BooMiller
Rally féle vágott slick az egy sima slick +a kezedben egy gumi vágó:)) (nem pvc kés):D
Biztos ez van már most ilyen minimál mintás de 2002-ben full slickel mentünk.. de rallycross az OMG kategória:D
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.04.21. 18:13:12

Na hát na ja, nyilván jobb mint a radiál, de a lényeg, hogy nem úgy csinál, mint aszfalton, más az átmenet a teljes blokk meg a még talajfogás közt.
Jani barátunk itten pl. szinte két métert sem megy igazán hosszirányba, pedig ez még nem is olyan kacskaringós:
http://www.youtube.com/embed/bKPplWX1fxA
Itt meg elég jól látszik, miket küzd, hogy kanyarban elkezdjen húzni a kerék (bár ezt nem is értem miért írták murvának, ez biza kunsági homok, valamint dagonya):
http://www.youtube.com/embed/7fjH75WsrIM
b-type
Na, most akkor slick vagy vágott slick? oké autocross az bütykös, azt köszi, olyannal már mentem Hernádon egy szöcskén. De pl. Slick-n soha..pláne koszon. SuperMoto-val mentem az Esztergom rally vonalán, de az halál volt, volt benne föld meg murva (inkább köves), a motoron vágva volt a slick, de elég sz@r volt.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

TeeBeee
Aki hiányolja a túraautókat, annak ezt érdemes kipróbálni. Most már van hang, nem is akármilyen, a fizika és az ffb is kitűnő. Nekem nagyon tetszik ilyen korai fázisban is.
LADA Granta CUP 0.6

A Rallycross szabályzatba elvileg benne van hogy ilyen gumival lehet csak indulni.
Tehát nem azért mennek ezzel mert ezzel gyorsabb, hanem mert ez a szabály.

Ahol murva gumival mehetsz azt úgy hívják Autocross.
Volt egy régi könyvem, amiben szépen leírták hogy egy egy ilyen Autocross/Rallycross pályára mi vonatkozik. pl hány százaléka lehet murva, milyen szélesnek kell lenni, ugye a rallycrossnál csak aszfaltról indulhatnak.

Az autocross korábban csak földes pályákon zajlott. De ma már ez sem igaz....
Pl a Kakucsringen is volt közös RC/AC verseny megrendezve.

Kotán Peti mindkét szakágban indult azon a futamon, ezért az autocross versenyre egy kissebb felnijű, murvagumival felszerelt kerékre kellet lecserélni a végott slickeket.

Azért azzal a "ragyás" gumival murván közel olyan féktávot lehet venni, mint utcai gumival aszfalton! :) Ezt egy Cigány féle Ladában volt szerencsém átélni.... Nem hittem el ilyet megállt murván! :)

www.smart-bus.hu

b-type
ááá ilyet ne...ez egy legendás autó, de egy szörnyeteg, a szimesek ütni verni fogják, pedig ez gyilkos autó.
Valami WRC aranykorból kellene, Makinen féle Mitsu', Sainz Toyota, McRae Subaru...szal a legjobbak :)

De, RX-ban nem sima slickkel mennek, hanem ilyen rally féle vágott slickkel (csak a köztudatban azt is slicknek nevezik), sőt van egy olyan mintázat, ami már gyakorlatilag vizes guminak felel meg. Persze ha csak pálya slick volt ócsóé, oszt jó van az, majd elfordulunk murván valahogy, az más.<#buck>
http://www.youtube.com/embed/BmtaHrM8L1g
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.04.21. 17:04:30
Én ugyan csak gyalog mentem eddig nagyon sokféle burkolaton, viszont RBR-ben is nem keveset kell küzdeni egy jó murvás beállításért, hiába a ragyás gumi. Az konkrétan tapadni sose fog. Inkább olyasmi van, hogy ha jobban húz (vagy tol), mint amennyire kipörög, az mán jó. Kanyarban meg ha nyugdíjas sebességnél egyel gyorsabban akarsz menni, azt csak keresztbe rakva tudod, oldalirányba ideális esetben is csak kúszásról lehet szó, vagyis, hogy eltalált fordulatszámnál előre IS fog mozogni a gép.
Egész biztos, hogy képes rá a rendszer, de az aszfalt-fizika csuszkáinak lejjebb húzása ehhez tuti kevés. Azt persze nem tudom, hogy ezen az erdei pályán ennek mennyire feküdtek neki, de ha igaz, hogy lesz B goup-os quatro, akkor bízhatunk benne, hogy Kunosék összehoznak egy rendes murvát valami rally-weltmeisterek bevonásával, mert az enélkül csak dísznek lesz.<#buck>
http://www.youtube.com/embed/cDRkHXMHqFo
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.04.21. 16:58:42
BooMiller
Semmit, mennek aszfalton mint a disznó aztán evickélés a földúton:) régen legalábbis ez volt, mivel nem követem a rallycrosst le sem írom milyen emberek mentek ott régen:)

b-type
fngom nincs, nem mentem még vegyes burkolaton. Talán csak motorral :)

BooMiller
Nem, legalábbis mi az EVO-val sima slickel mentünk, gondolom pálya függő lehet.Mármint az aszfalt/murva miatt, ott annyival gyorsabb vagy aszfalton hogy nem éri meg a terep gumi.(gondolom minden rallycross pálya így van meg építve)
Terep guminak minimális a tapadása aszfalton, nem véletlenül prológon szokták felrakni N-es autóra mert úgy olyan mintha erős lenne és lehet erőből forgatni, míg 18-as slicken meg sem mukkan:D Na most 600 lovas(1000kg alatt) vadállatok mit csinálnának terep gumival:D
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.04.21. 16:36:32

b-type
Nem nagyon tudok vitázni, de elég nagy szpás lehet egy ilyennel:

:D

Nem lehet hogy vágott slick-l, vagy valami mással mennek? Én sztem még terepgumival is jobban járnának aszfalton, mint slick-l terepen.

BooMiller
Ezért jó a Rallycross ott ganajon és aszfalton slickel mennek:)

GT Bajnokság: Szezonnyitó és Shakedown futam!

Csütörtök este elrajtol a AC GT Bajnokság, előtte azonban ma este egy bemelegítő "Shakedown" futamon visszük pályára a GT2-es és a GT3-as gépeket, hogy mindenki felkészülten érkezhessen az első bajnoki futamra! A részvétel NYÍLT, gyertek! <#wink>

Shakedown: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5243
Szezonnyitó: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5239

Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.04.21. 15:56:24

b-type
Na akkor mindjárt teszek fel valamit :D
De egyébként igazad van, a slick az slick, ..az autó fékezhetősége, fordulása katasztrófális, mert nincs tapadás..a földön nem fog radírozni, tapadni..., nagyobb tempónál meg mászik, instabil. Legalábbis a játékban ilyen.
rettenetesen nehéznek tartom ezen a pályán hogy az úton maradjon az autó