Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adam Jonas
Amit linkeltem üzletet, ott ABS-ből is készítenek dolgokat, amelynek egyik jellemzője, hogy viszonylag jó hőálló (pl. porszívó burkolataként is használják, az meg azért szokta kapni rendesen a hőt egy jó bő 15 perc után).

TeeBeee
<#eljen>

Azért azt jó lenne tudni mennyire strapabíró anyagot használnak a 3D nyomtatáshoz, a tengely végén tényleg elég nagy hő van, volt szerencsém megfogni másfél óra játék után.
Vajon kormány adaptert lehetne belőle csinálni, elbírná a terhelést, vagy a kezembe maradna?
A pillanatragasztós megoldást nem ajánlom, nagyon el lehet szúrni, és általában inkább szétfeszíti még ha jónak tűnik is a ragasztás marad belül fölös anyag, amikor ráhúzod a tengelyre megint szétrepeszted.
Az 5-ös alátét, és zsugorcső a tengely részre, ez a kombináció vált be eddig a legjobban. A hőlégfúvóval óvatosan nehogy elvetemedjen a tárcsa, nagyobb alátétet szoktam rátenni épp csak a tengely látszon ki, akkor nem lehet nagyobb baj.

Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2015.06.06. 16:00:02
Sztem szar lesz, még cnc mellé is kell lézer(saccper 10x pontosabb), nemhogy egy játéknyomtatóhoz. De kíváncsian várom az eredményt.
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.06.06. 15:32:21
Adam Jonas
Ezen a helyen elég pontosan tudnak gyártani, meg kérésre még tudják növelni a pontosságot. Lézerezni max. ahhoz kell, hogy lesorjázza a cuccost.

Adam Jonas
Megpróbálok szerezni egyet, aztán bemodellezem, ha végeztem a záróvizsgával. :D

Nem lesz jó, ehhez lézer is kell.
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.06.06. 14:52:33
bardocz
Ha valaki csinál nekem egy rajzot róla a méretekkel, akkor megcsinálom a 3D modellt. Saját kormányomból azért nem szedném ki ezért.
TeeBeee
Bocsánat, hogy offolok, de:
Pontosan. Én is a 3D nyomtatást tartom jó alternatívának, csak sajnos se az alkatrész "digitalizálásában" nem vagyok jártas, se 3D nyomtatós ismerősöm. Bár itt debrecenben is foglalkozik már vele valaki, egy utána járást megérne. Biztos sokunknak lenne rá szüksége.

Adam Jonas
Haverom múltkor 2x is megragasztotta, harmadjára már egy kicsi darab is kitört belőle, aztán onnantól kezdve nem tudja használni. (Mondjuk ez persze nem jelenti azt, hogy nálad is ez lesz. :) )

Gondolkodok ezen a cuccon tegnap óta, hogyan lehetne egy cserealkatrészt olcsóbban kihozni. Ha fémből lenne, akkor az sajnos tényleg ilyen 8-10 ezer környékén lenne, viszont most eszembe jutott, hogy 3D nyomtatóval lehetne műanyagból olcsóbban is csináltatni egyet.

Valószínűleg igazad lehet,én kb fél éve ragasztottam,azóta teszi a dolgát.

&#8222;Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyõznek a rutinjukkal.&#8221; Woody Allen

Adam Jonas
Igen, csodákra képes - időlegesen. :)

Nekem is tört.Pillanatragasztó csodákra képes.:)

&#8222;Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyõznek a rutinjukkal.&#8221; Woody Allen

bardocz
De, volt benne kettő. Robottechnikában is sokat használják, de ott nem csak konkrét elfordulást mér, hanem azt is megadja, hogy épp milyen szögben áll.
TeeBeee
Amúgy nem ilyen optical encoder volt a görgős egerekben is? Mondjuk lehet nem 60 lyukkal rendelkeztek. :)

lac coo
Sokat dolgoztam muanyaggal, rossz minoseg , ennyi, parolog belole a lagyito adalek, zyugorodik es ridegebb lesz, rafeszul a tengelyre es elreped.PVC sajatossag, mint amikor egy reklamszatyor egy ev utan a szabadban szilankokra torik....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.06.06. 09:54:50

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

TeeBeee
A villanymotor forgórészén van, szóval van egy kis hő terhelése is. A sok hőmérséklet változástól reped inkább meg.
A G25-nek ez meg a csapágyház a gyengéje. Aki használtan vesz az számoljon ezekkel. :)

Adam Jonas
Ha tényleg ennyiért fogják árulni, még lehet, hogy VGA helyett erre gyűjtök. <#vigyor2>

Adam Jonas
Ja az vili, csak én valamiért azt gondoltam, hogy ennek a tárcsának van más szerepe is a lézerfény átengedésén kívül.

bardocz
Fény az, csak erősebb meg más a színe! :D
Alexease
Az lezer :D<#zavart1>
Alexease
bardocz
Az mondjuk érdekes, hogy miért törik így el. Rá van húzva egy tengelyre, és átvilágít rajta valami fény. Nem terveztünk túl sok dolgot egyetemen, de amit egyszer sem kellett számolni, az a fény miatti feszültségek az anyagban :D
Adam Jonas
Áhááá, így már értem, miért műanyagból készül. :D Valamiért azt gondoltam, hogy valamennyi terhelést ez is vesz fel, és amiatt törik ez így el, de akkor ezek szerint csak a műanyag öregedése miatt megy ez tönkre. (Ha fémből lenne eredetileg, akkor meg méginkább nem menne tönkre. :D )

Norbi1990
Dzsízösz, így hogy lehet vezetni? :D
lac coo
Jah, ezen világít ár a lézer .

bardocz
Ha jól sejtem ezen az alkatrészen nincsen semmi terhelés, csak forog egy tengelyen, nem?
Adam Jonas
Az a gond, hogy még egy jobb minőségű műanyag szilárdsági jellemzői is fele-harmad akkora, mint egy átlagos acélé. Csak utóbbi kicsit többe is kerül ugyebár. (Élettartam terén meg mondjuk lehet jobban megérné, ha emiatt 10 ezerrel többért adnák adott esetben, de a Logitechnek meg nyilván az a célja, hogy minél többet eladjon belőle.)

Ez csak a tervezett elévülés.
lac coo
Jaja, rossz minőségű műanyag, zsugorodik ...

Adam Jonas
És általában ugye ennyi szokott lenni a baja:

lac coo
Jah, mikor behalt nálam, én sem találtam sehol :))

Adam Jonas
Havernak a G25-be tört ez el, egy ideig még tudta használni, aztán egyre sűrűbben mászott el a közepe a kormánynak. (Akkor mit összekerestük, hogy hol lehet egy ilyen vackot venni, most meg elsőre megtaláltam. :D )

lac coo
nÁLAM A dfgt-BEN MENT EZ TÖNKRE :))

lac coo
éN ELÉG ERŐSEN SZERETEM, DE MÉG BÍRJA A g27, KB 4-5 ÉVES ....

Adam Jonas
Ha már szóba került :D G25/27-nél tudomásom szerint ez a filléresnek tűnő kis vacak szokott tönkremenni:

//www.youtube.com/embed/jafJonDnrWk

http://www.cmlaserservice.com/page_g25_g27_optical_encoder_wheel.html

Akit esetleg érint, a fenti oldalról tud rendelni, bárhova kiszállítják, ha jól olvastam. (Az más kérdés, hogy 38$-t megér-e így a történet - bár ha mechanikusan a kormány többi része OK, akkor mindenképp.)

Adam Jonas
Nem a visszajelzésre gondoltam, mert mint ahogyan azt írtam, van, akinek bejön és úgymond át tudja verni az agyát az FFB, nálam ez sajnos nem nagyon működik - persze lehet meg tudnám szokni hosszútávon.

Én most leginkább a műanyag vs. fém vs. nagy terhelés témára gondoltam.

De látom, itt mindenki gazdag akkor, ha csak így dobálózik 2 évente közel százezrekkel. :)

(Btw akármilyen hihetetlen, havernál próbáltam G25-t és G27-t is, annál mondjuk azt mondom, hogy mernék vele kísérletezni, mert az egy elég masszív cucc (volt szerencsém a belső tartalmát is megcsodálni). )
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2015.06.05. 21:52:25

Alexease
Tedd be a szekrenybe, ugy sokkal tovabb elall;)
Amugy nincs vele gondom, ugy hasznalod, ahogy akarod. Csak ne akard eldonteni egy autosprogramrol, foleg ha elsosorban szimes, hogy mennyire jo vagy rossz. Nulla visszajelzessel semmi ertelme.
Adam Jonas
Igen, csak nem mind1, hogy 1,5-2 évig tudod így használni a közel 100 ezer HUF-os kormányodat, vagy 5 évig.

lac coo
WOW,m végre van Sport nyomvonal !! <#eljen>

lac coo
ilyen csavar gondja volt a régebbi TM GT-nek, vagy mi a fene volt az, én spec azt sose tudtam meghúzni, holtjátéka volt a tengelyen a kormánynak ....

arty
ha ez vigasztal, a TH TX is PONT ettől a hibától szenved... 2x már ujra kellett huznom, lehet harmadszor már beleszakadnakl a csavarok :(

Forza.

KTMNORBI
Eddig bírtam<#circling>
Na mi van főnök?Eddig tartott ?Elvonási tünetek?:)
KTMNORBI
Sziasztok! Ha tudtok esetleg eladó G25-öt szóljatok légyszi, köszi!
lac coo
Ez rettenetes, jo hogy nem hajol ki az ablakon :)))

kár hogy visszavették a g-force effektet. Itt a videón még elég rendesen forgott a kamera. Bár lehet csak nekem tetszik így nézve, nem tudom mennyire lenne zavaró vezetés közben. Mindenesetre ma rá állítottam 3x-osra őket. ill eddig rögzített látóhatáron játszottam, most hogy kikapcsoltam tök jó ahogy dől a műszerfal a pályadőlésnek megfelelően, bár az emelkedőknél kicsit zavaró hogy fel/le eltűnik a kormányba/mögé pöpecül beállított műszerfala, fordulatszám sebesség fokozat stb.

//www.youtube.com/embed/_mwGwI3A27o

lac coo
Egy ffb kormany uzemszeru hasznalatahoz csak hozza kene tartozni az ffb nek :)

Adam Jonas
Akkor ezek fényében remelem mar erted, hogy miert irtam azt a multkor a RaceRoom topikba az FFB használatáról, ami miatt lehulyeztel. :)