43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
véglegeshez se lesz elég a 60?
valami trükköt csak kitalálnak... bár a 2x1080x1200 nem ANNYIRA vészes, de azért sok az is. -
OR-hez tudtommal valami 90+ stabil fps kell, hogy ne hányd össze magad rögtön... Többihez miért kéne kevesebb? -
jah, ha menne.
de ahoz a mostanidnak kéne mennie 200-al - megy? ;) -
Ferrarikkel nagyon lealltak, azt gondoltam az jon majd orrbaszajba .... -
cstibikeee #33771 Igen! Végre már! :) -
A kisfiaz az A kisfiat lesz ? :) -
Ez egyertelmuen DLC alap program, evente legalabb 5-ot ki kell tolni belole.
Plusz a jovo evi konzol megjeleneshez kell meg 50-100 auto es 2-3 palya, es ez a legjobb megoldas, lenyegeben lassan is haladnak, havonta kellene 5 autos DLC :)
A megjeleneskor nem lehet kulonbseg a konzol es a PC-s tartalom kozott. Ingyen nem fogjak oda adni PC-re, egyben kiadba DLC-nek meg durvan "veszteseges" lenne es/vagy eladhatatlanul draga;) Meg 1 jatek arat sem kerhetik el egyben a konzol update DLC-ert, az hulyen nez ki:D
Igy a legjobb megoldas, hogy kis csomagokban eladogatjak a PC-seknek, igy a konzol megjelenesig van folyamatos beveteluk, es amire megjelenik a konzolos full, addig 3x annyiba kerul majd a PC-s :DDDDDDD -
Pitti #33768 dehát a 60 bőven elég...:) -
kicsit erős ez a fizetős dlc áradat ... gondolom egyre kevesebbet adnak el, így egyre gyakrabban kell jönni velük :( -
AMG GT3? Ez gondolom az új AMG GT GT3 akarna lenni.
Pofám leszakad amúgy, hogy a kis mértékben módosított 650S GT3-t is a fizetős DLC-be teszik. :D -
úgyértem, ha most 200 környéki fps-el megy a 3 monitoros fhd szetted, akkor talán lesz 60frém 2x4k esetén is ;) -
Pitti #33764 mit "nemegészen" ? nemegészen értem...:P
szerintem 3db 980ti 8GB SLI-ben megcsinálja 60fps-el...
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.24. 19:00:02 -
Pitti #33763 Az autók fölött a neveket én is kapcsolgatom a kormányon egy gombbal, mert valóban röhejesen hat :)... viszont néha tudnom kell, hogy milyen a kollega pingje mert éppen furán mozog, illetve néha az is érdekel, hogy ki az illető :)
Viszont elég sok más infó is van amire szükségem van egy futam során, érdekelnek a köridők is...elhiszem, hogy van aki csak vezetni szeret, mindenféle kontroll nélkül, de biztos ezzel nem vagyok egyedül.
Mindegy nem akarok én vészmadárkodni meg károgni, csak egy véleményt mondtam el :) -
3x1080p = 6.2mpix
2x2160p = 16.5mpix
szal nemegészen :P -
Pitti #33761 Én nagyon sokat kisérleteztem, mindneféle kijelzőkkel telefonnal, még anno Gadfly is sokat ügyködött ilyennel. Direkt ez miatt cseréltem a telefonom fullHD oled kijelzősre. Volt google cardboard-om Durovis Dive is van... Néztem 3D filmeket, hullámvasút, 3D freeview videók... sorolhatnám kifulladásig... bizony én próba nélkül temetem... bocsi tudom az én bajom, én kizárólag szimulátorozásra használnám arra meg nem lesz jó :)
Egyébként nem kell 90 FPS bőven elég a 60 :) -
Igy kell nyomulni;) Ha jobban belegondolunk, ilyen rugalmas fejlesztessel (ha valami kell, "gyorsan" belekerul), es brutalis jominosegu tartalommal, igazabol az AC sincs rendesen megbecsulve/kihasznalva. DLC marhajo autokkal, ingyen auto, uj licenc bejelentes...
Az uj licencre kivancsi leszek. Nem olvasgattam az utobbi idoben, de mintha jovore "felszabadulna" a Porsche. Talan/lehet bejelentenek egy 10-20-as csomagot belole;DDD -
cstibikeee #33759 Marco Massarutto told in a video posted by ACItaly that within this week would be released 1.3.5 with Audi R8 Plus and some features about multiplayer latency.
About half of December will be released Dream Pack 3 with Brands Hatch laser scan and 7 new cars: Lotus 25 di Jim Clark, Lotus 72 D, McLaren 650 GT3, Mercedes AMG GT3, 500 Abarth Assetto Corsa and Ford Escord Mk.1 (I missed last one).
Before Xmas there will be a free content and on 31st DEC will be announced a new Brand license.
That's all I know till the end of the year -
neilszab #33757 Nem hiszem, hogy valaha is nézegettem volna vezetés közben a műszereket és a neveket sem szeretem kitenni az autó fölé, mert röhejesen néz ki tőle az egész. 
Nyilván a monitorokon megszokott tűéles kép egy darabig még nem lesz nem lesz, de majd ha kijön, akkor majd próba után elválik, hogy a térérzet és az élmény képes-e ellensúlyozni a képélességet. Ez nyilván egyénfüggő is lesz, lesz akinek igen, és lesz akinek meg nem...
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.11.24. 15:45:08 -
A VR meg korai, Cod tuti fejleszt ra rendesen de szim...az zyakbamacska .
Foleg elso kiadast nem szabad megvenni, majd ha beindul normalisan, lesz versenyhelyzet majd akkor .Foleg, hogy feszbukk tulajdon az egesz....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.24. 15:16:43 -
Solt #33755 Ígéretesnek ígéretes, csak ezt mi fogja meghajtani fix 90 FPS-l? :) Illetve milyen szoftveres támogatás lesz hozzá? :) Eleinte, az első pár évben tuti, hogy az OR fogja a legjobb élményt nyújtani. -
Solt #33754 Most erre mit mondjak? :) Még meg sem jelent, nem tudjuk az AC miképpen lesz rá felkészítve, csak annyit tudunk, hogy az előzőekhez képest sokat javult a felbontás és a látvány, de te már próba nélkül temeted! :)
Cirka 25%-l több pixel szemenként a DK2-höz képest... kétlem, hogy annyira pixeles lenne majd, hogy semmit ne lássunk a műszerekből. -
Pitti #33753 Én azt mondom a legígéretesebb cucc a StarVR lehet 2560x1440 felbontás szemenként... pont úgy van benne a két kijelző mint ahogy azt elképzeltem... 
Érdemes megnézni milyen FOV-ot tud... ezt kipróbálnám én is...
Ezt a linket most kaptam, nem tudtam róla eddig én se, de ez tetszik nagyon :)
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.24. 14:42:15 -
Pitti #33752 Ja, előre megírt szépen megfogalmazott PR szöveget olvassa fel a srác.......
Tényleg nem hülyeség, ekkora felbontásnál semmi adatot nem tudunk leolvasni...., nyilván hátulnézetes fps játékhoz jó szórakozás lehet, de a szimulátorozás ennél jóval összetettebb koncentrációt és figyelmet igénylő játék, ehhez ez a részletesség kevés... de mindenki próbálja ki aki teheti Assetto Corsa-val, ne hullámvasúttal és ugarbugra demóval.... -
Solt #33751 -
Pitti #33750 Na utánanéztem, 1080x1200 a felbontása a paneleknek... nagyon kevés... a műszerfalon nem látod a számokat, de egyébként semmi infót nem látsz rendesen, köridők, sebesség, üzemanyag, nem látod ki megy előtted és mennyi a ping... sorolhatnám...még várnunk kell... 
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.24. 14:17:42 -
goldboy #33749 Valaki nem akar ilyen modelleket készíteni ? -
Thread #33748 >>>Én nem hiszem, hogy a G erők ennyit számítanának, ennél sokkal fontosabbak a terhelésváltások és a fellépő erők iránynak érzékelése és ezeknek az átadásához nem kellenek az X lábon forgó több G-t tudok rendszerek, kisebb/egyszerűbb megoldásokkal is remekül lehet ezeket imitálni. <<<
Razkodashoz jo, de az also forgaspontu rendszer az a mozgas megindulasakor helytelen iranyba megy. [aztan meg persze razoko razkodashoz lassu, arra kell rezgomotor]
Ültem már pályán kisebb formaautóban és Radical-ban is, ezekben sem a G erők adták számomra a maradandó élményt, sőt e tekintetben messze alulteljesítették az előzetes várakozásaimat.<<<
aero nelkul ugye 0.7G nagysagu erok vannak utcai autoban, azt lehet azert valamennyire utanozni csak helyes iranyban, helyes aranyokkal, sok szabadsagi fokkal kellene. -
Pitti #33747 Azt nem mondtam, hogy a következő generáció, lehet hogy még három négy generáció lesz addig... 
Egyébként egy gtx 770 közepes grafikával kihajtja a 3db fullHD monitort, (csak AC-ról beszélek) gtx970 már majdnem full grafikával kis kompromisszumokkal de 2db 970 SLI-ben kompromisszumok nélkül maxon lehet minden... na akkor még 980-ról még nem beszéltünk 980Ti SLI-ben pl szerintem ha van elég memória akkor már most tudná 2db 4k-val, és SLI-ben mehet akár 3 kártya is... -
Pitti #33746 Most ez komoly vagy vicc? 
utána kell nézzek
-
nem lesz :)
vagy gondolod a következő gpu generácio triplázza a teljesítményt? örülsz, ha kapsz +30 %-ot :( -
neilszab #33744 Olyannyira nem, hogy a kereskedelmi verzió már szemenként külön-külön kijelzővel érezik jövő év elején... 
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.11.24. 12:22:05 -
Pitti #33743 Addigra lesz olyan ami kihajtja... :) mondjuk 2db fullHD kijelzővel épített cuccra is kíváncsi lennék... egyelőre még senkinek nem fordult meg a fejében a 2 kijelző gondolata csak az enyémben... 
A két kijelzőt egymáshoz képest kb 120fokban helyezném el, hogy ne legyen olyan nagy a szemüveg, majd egy-egy prizmával a lencsék előtt be lehetne állítani a két képet a szemeknek...
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.24. 12:13:37 -
és 2x4k kijelzőt mi hajt meg? a mai vga-k nemigazán :)) -
Pitti #33741 DK2 volt amit próbáltam, nekem ennek a négyszerese kellene minimum... 4k is kevés, ha egy kijelző fogja mindkét szem képét adni.
2db 4k kijelző egy egy db mindkét szemnek már elgondolkodtató lenne...
Addig meg maradok a 3 monitornál, egyenlőre az adja a legjobb élményt nekem :)
Egyébként az átterhelődések észleléséhez is sokat segítenek a nehézségi erők érzékelése...azok irányához meg főleg
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.24. 09:48:11 -
neilszab #33740 Én nem hiszem, hogy a G erők ennyit számítanának, ennél sokkal fontosabbak a terhelésváltások és a fellépő erők iránynak érzékelése és ezeknek az átadásához nem kellenek az X lábon forgó több G-t tudok rendszerek, kisebb/egyszerűbb megoldásokkal is remekül lehet ezeket imitálni. Ültem már pályán kisebb formaautóban és Radical-ban is, ezekben sem a G erők adták számomra a maradandó élményt, sőt e tekintetben messze alulteljesítették az előzetes várakozásaimat.
Az Oculus Rift felbontása pedig verzióról verzióra növekszik, a DK1 érdekességnek jó volt, a DK2 már-már használható, a jövőre megjelenő kereskedelmi modell pedig már reméljük elfogadható lesz és így tovább... -
Pitti #33739 Én is ültem jónéhány motion cockpiben, oculus is volt a fejemen, aminek a felbontása számomra rettentően kevés, volt. Ha nem ismertem volna a pályát azt sem tudtam volna milyen kanyar jön, vagy hol van az út. Maga az illúzió és a 3D élmény szuper, de nem látok semmit..., ehhez sokkal nagyobb felbontás kellene és nagyot léphetnénk előre vele. De egyébként a valós G erők hiánya az amit semmilyen billegő rángató cockpit megközelíteni sem tud. A brutális gyorsulás, lassulás, vagy kanyarsebesség amitől az ember elfelejt levegőt venni, azt szimulálni nem lehet még a nasa centrifugájában sem. Nem mellesleg nagyon sokat számít a tapadás határának érzékelésében is.
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.24. 07:37:25 -
Lehet itt oldalakat erről vitatkozni, de szerintem ami a legfontosabb, hogy a versenyzést magát, a versenyhelyzeteket kb 99,9%-ban le tudjuk szimulálni, és végül ezért versenyzünk online ;-) -
Thread #33737 Ja, mar tudom, jo a rajza, csak a celegyenes nem elethu azert hanyagoltam regen, de mindegy. -
Thread #33736 Igazad van, tenyleg az lenne most a lenyeg, ott a legnagyobb az elmaradas. motion cockpit az nem tudom lesz-e valaha kereskedelmi egyszeru szabvanyos termek, mindenkepp felso forgaspontu kell, vagy azt szimulalo sok also kar, sok szabadsagi fokkal, es forgas. Talan az oculus hanyas is megelozheto vele :) En csak egy primitivet epitettem, el is kellett hagynom a kormannyal kiserletezest, nem lehet a kezem labam megtamasztva, azonnal oda az a kicsi illuzio is. Az igazi fokmero az lesz, ha seatmoverben jobb idot megy az ember. Akkor mar nem csak elmeny, hanem valosagos informaciok jonnek majd.
Tenyleg eleg kozel jarunk amugy, most ez a Hungaroring combo eszmeletlen.
Hol rejtozott idaig ez a palya???
Utoljára szerkesztette: Thread, 2015.11.23. 21:07:05 -
neilszab #33735 Én amit írtam, azt úgy értettem, hogy szerintem tartunk már azon a szinten, hogy lehet ugyan oldalak arról vitatkozni, hogy ez a fizikai modell most 90, 95, vagy 98%-os közelítése a valóságnak (már ami annak a számunkra lényeges részét illeti)... de a gond az, hogy a lényegi korlátja az immerziónak és a hitelességnek az az érzékeltetés módja, ami esetében még a fasza kormány + nagy monitor + autóülés kombóval is csak a felszínt karcolgatjuk... és ezt így még akkor se érzenénk hitelesnek, ha valóban egy igazi kocsit terelgetnénk távirányítással a nappalinkból.
Persze a motion cockpit + Oculus Rift + egyéb finomságok igen jelentősen tudnak javítani ezeken a hiányosságokon, és pont tegnap tapasztaltam meg, hogy motion cockpit és motion cockpit között is van nagyságrendi különbség, ami annak fényében is megdöbbentő volt, hogy ültem már pár ilyenben.
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.11.23. 21:00:06