43023
  • lac coo
    De ha féken állsz gázt is adhatsz neki .
  • GeriDoc
    Ok. Meg van. Nem a sebességbe rakás volt a baj, hanem amikor megnyomtam a gázt. Kellene egy rajtprogram gomb ezekhez az autókhoz.
  • lac coo
    Megneztem, feket nyomva be lehet tenni sebessegbe meg gazt is lehet adni nem indul el.
  • lac coo
    Miert nem tudod, megallsz valahol es megnezed.:)
  • GeriDoc
    Hm. Akkor lehet, hogy nyomni kell a féket? Az a baj, hogy a boxban berakom sebességben, akkor nem indul meg, tehát lepróbálni sem tudom.
  • lac coo
    Hat mivel se pedal se semmi igy nem lehet kuplungolni.
    Gondolom olyan szepen nincs leprogramozva, hogy fekkel lehessen indulni...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.10.31. 17:26:44
  • croatianus
    Mert abban a budiban teljesen autómata a kuplung. Ahogy a kupás kajmánban is.
    De ez nem tűnik kósernek, mert egyrészt pedál van hozzá (modellezve), másrészt nem hiszem, hogy jó vért szülne a valóságban, ha nem tudsz akkor is kuplungolni, amikor te akarod, hanem csak amikor a gép.
    Szívtam már meg vele, hogy kanyarban rá akartam pöccinteni, hogy mégiscsak bevegye, azt lósz.r.
  • GeriDoc
    A rajtnál továbbra sem lehet berakni sebességbe, csak induláskor? Mentem egyet egy Porscheval, és 1-esbe rakáskor megindult az autó - áthajtásos bünti.
  • neilszab
    Kedd esti bolyozós futam!!

Hogy mi? Egy teljesen új dolgot próbálunk ki, hogy még izgalmasabbá és még szórakoztatóbbá tegyük a szokásos kedd esti fun futamainkat. A lényeg röviden annyi, hogy nem a hagyományos értelemben versenyezni fogunk, hanem egy bolyban fogunk haladni, ahol az előzésé, a védekezésé és a folyamatos interakcióé lesz a főszerep. Gyertek bátran és próbáljátok ki!

Bolyozós esték: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?6026
    Keddi futam: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?6027

Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.10.31. 15:25:38
  • lac coo
    Tc engedelyezve lesz ?
  • danikosz

Sziasztok!
    Este Porsche Cayman GT4 fun/tesztfutamot tartunk. Aki szeretne jönni mókázni azt várjuk sok szeretettel, de egyben felkészítő futam is a bajnokságban résztvevőknek. A helyszín : Nürburgring Short
    > Minden további infó itt <
    > Bajnokságra jelentkezés <
  • Alexease
    Mivel mar "kifutott" az elozo csomag, igy erdemes promozni a masodikat:)))
    assetto-corsa-porsche-pack-dlc-volume-2-teaser-screens
  • macleody
    56 volt az alap.
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2016.10.31. 11:08:20
  • Alexease
    Tippem szerint alapbol hatrebb toltak az uleseket es nagyobbra vettek a FOV erteket (nekem is volt egy frissites multkor). Ez a kicsit divatos, konzolos, latvanyosan nezelodj mert szep, vezess a "hatso ulesrol" stilusu beallitas:D De mivel lehet alitani, igy teljesne indegy hova pakoljak.
  • RichiE0116
    Sziasztok !

Töröltem a dokumentumok mappából az Assetto beállításait és úgy látom hogy a FOV értéket 56-ra állította alapértelmezettként. Emlékeim szerint ez az érték 48 volt alapból ugye ?
  • arty
    airedale terrier :) (nekem a kicsi fajtája, a welsh terrier van, gyerek mellé ilyen való, nem roti :P csak ne valami übernyertes fajtisztát vegyél, mert ahogy írod is, azokkal sok a baj :( ezekkel is: trimmelni/nyírni kell...)
  • croatianus
    Azért az elején meglötyögteti egy kicsit az agyát. Próbálom elképzelni ezt a körúton.
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2016.10.30. 14:37:17
  • b-type
    Azért ezzel nem sok baj van.. :))
  • croatianus
    Egy kis fejcibálós. Meg duplakuplungos... a lába.. (csak 1:25-nél indul)
    Nagy jókedvükben egyszer ezt is összehegeszthetnék Kunosék. Imádnám.

• Alexease
    Egy volt koleganomnek van egy regi 80-as evekbeli Porsche-ja, nagy kedvenc, de csak hobby, varosban (neki) hasznalhatatlan, mert a kuplung pikkpakk kicsinalja a labat;)
    Tizensok eve meg egy "Ferraris" ficko "kuzdott" (tipust mar nem tudom, 60-70-es evek), az alapbol dupla kuplungos volt, legalabbis azt szerette volna, mert kozlekedesben, normalban rangatos volt, fejcibalos ha nem ugy jtt ki a dolog;D

A kuplung macera, foleg ha nagy nyomatekot kell atvinni es regi, ahol nincs elektronika.
  • b-type
    a fordulat szimulálása az nem hiszem hogy nehézségbe ütközne, inkább gondolnék a kuplungra, mert annak leprogramozása sztem bonyibb.
    Nekem szekvenciális van, nincs Hváltóm, sajnos. Másfelől én nem szoktam elakadni a kuplungon, mert bár valszeg trehányul van leprogramozva, tökre úgy működik mint egy szárazkuplung, régi alap versenykuplung. soklamellás szárazkuplung, nem volt egyszerű elindulni vele, de nem is az volt a fontos....ahogy manapság sem az mondjuk, de már jóval kifinomultabb megvalósítások vannak, nem más, csak kifinomultabb.
    A versenykuplung nem arra van hogy szépen tudd csúsztatni, hanem arra van hogy bár a hajtás megszakítására szolgál, amikor nem használod, akkor ne csússzon meg, minnél tökéletesebb kapcsolat legyen, nagy felületen (vagy kompakt kiépítésben sok lamellával), nagy erővel nyomódjon egymáshoz a két oldal....ezért nem volt olaj, ezért nem volt kényelmes az adagolhatóság.
    Ezért nekem az AC kuplungja tökéletesen megfelel, pedig valszeg csak nincs rendesen megírva :)))
  • lac coo
    Mindegyik :)
  • b-type
    van még 3 kör a MotoGp-ből, addig írd meg melyik autó.
  • lac coo
    Botvaltos autoknal csak nekem fura, vagy en rontom el a blippet ?
    Iracingben, meg valo eletben is olyan szepen lagyan porgeti fel a motort itt meg picit mintha beakadna mindig...
  • b-type
    ..hát nekem már mindegy :) én már nem igazán tervezek, itt van ez az autó, nekem meg van oldva a szórakozás, egyébre meg ott vannak a már bevált AC autók. pályákat szrzek még és kifújt. Én már ezzel főzök, és csinálok magamnak karriert :))
  • Alexease
    Nalam G25, legelso generacios (amit meg egyutt vettunk a MOM Parknal;)), szerintem nem olyan rossz, de valszeg elmarad a mostani hasonlo kategoriatol. Az egyeb arany aru, szervos es egyeb cuccokat nem is emlitem;)

Valszeg nem egyszeru a mostani komoly kormany/FFB szorasoknak megfelelni a fejlesztoknek; ezert is minden programban "elojottek" a jellemzoen ezeket a kulonbsegeket athidalo megoldasok (min. FFB, linearitas, gamma, LUT, damper stb.). Hiaba az erzesre "kozvetlenebb" megoldast hasznalo iR/rF2, nekik is "trukkozni" kellett.

Az AC "nehezebb" helyzetben van. Szelesebb es nagyobb a felhasznalo tabor; valtozatosabbak az elvarasok; es mig mashol szinte csak palyaautokkal foglakoznak, arra fejlesztett engine-nel, itt nagyon sok az utcai/sport valtozat, ami nagyon mas mukdest es visszajelzest iegenyel (felfuggesztes, gumik, elektronikak, kormanyvisszajelzesek stb.).
  • Alexease
    A lagysag nem azt jelenti nalam, hogy sokat kell tekerni vagy gyenge az FFB, hanem keson/lassan/elnyujtva/alig, alig reagal a mozgas/latvany/gumi/felfuggesztes/kasztni mozgasokra. Legalabbis arra, amit kineznek belole, es valszeg ez az egyik kulcsmomentum:)
  • lac coo
    Egyel ezelotti patch ota nekem sem az igazi az FFB, elotte volt egy lut cuccom, nem automata, valaki kezzel igazithatta t300-hoz, Tomitol kaptam, de az meg elkezdett remegni kozepen....
    Anelkul nekem is kicsit zseles kozepen....
  • b-type
    kipróbáltam ezt a FFb lut cuccot..nem estem tőle hasra, bár úgy hagytam ami már jelent valamit. De azon gondolkoztam el hogy hát persze, van egy csomó féle kormány, sláger és kevésbé sláger, komoly és kevésbé komoly, és qva komoly...nyilván nem lehet az hogy beülsz és azt mondod hogy az FFB az futómű azt kész. Amugy sem igaz, mert a kormányzás direktségén mindig is dolgoztak, csiga-léc, átmérő, aztán szervó hangolás.
    Szal igen, foglalkoznom kell vele, régi és műanyag alapú kormányom van.
  • lac coo
    A gumi a közelébe sincs ennek, ez, itt AC-ban félórákat vitorlázik mire reagál ellenkormányra, bár kétésgtelen valami ilyesmit akartak arisék :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.10.29. 20:00:08
  • Alexease
    Probaltam utcait, sportot es palyat is, nekem kicsit mind "egyforma" volt, legalabbis kormanyzasra/FFB-re.

Persze csak gyorsban nehany autot probaltam, az utobbi csomagok tartalmabol, igy semmikeppen nem altalanositanek;)
    Talan segitene, ha kozvetlenebbre vehetnem a kormanyt (fizikalisan 720-ra korlatozni) es utana allitanam a kormany attetelt (amit meg mindig nem lehet?!). Esetleg caster-t novelni (bar azt sem lehet, ha jol emlekszem:P). Meg tesztelni kell. De teny, hogy az egyik leghihetobb, baratsagosabb, kezesebb, elvezhetobb, hasznalhatobb szim stb.

Nekem az rF2-vel nincs bajom, talan meg mindig az a legkomolyabb, persze ott is utana kell allitanom a kormanyt (bar az nem is kezeli le nalam az automata allitast), es erosen fugg a palyatol/autotol is, de ott rendesen, kozvetlenul erzem a futomuvet, gumit stb.
    Ebbol a szempontbol (kozvetlenseg, gumi, felfuggesztes) az AM is nagyon jo lett.
  • tbazsi95
  • goldboy
    Tényleg ez az utolsó
    Ez lágy középen, nem az AC
  • b-type
    igen, elég sok autó laza lett. Újra kell gondoljam majd az FFB-t, és kormányt kell cseréljek tavasszal. De mikor összeraktam mentem minden mással kivéve az iR-t, az rF2-t egyszerűen kész vagyok mire jó lesz a tapadás, addig nekem olyan mintha finom homok lenne a pályán, nagyon zavar hogy közeget érzek az aszfalt és a gumi között, a többi igazán labdába sem rúg vezetési élményben. Az AC a választásom, és kicsit meg is nyugodtam a sok kihagyás után, de nem minden autó az tény. ...
  • lac coo
    Nem rossz, de ez nem P rsr :))
  • Alexease
    Eppen most probaltam (vegre osszeraktam a kormanyt 2 honap utan):) A fekkel nem volt gondom, inkabb a kormanyzas/FFB nem tetszett. Valahogy kozepen lagy, ellentartasra elnagyolt, nem tul kozvetlen. Vagy csak elszoktam az AC-tol;)
  • Alexease
    Neki meg egy paramentesito lett volna jo;)))
  • lac coo
    Hat az jó bizony! Meg minden egyébb :)
  • b-type
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ..Hát erős kutyák :) de majd ott leszek dominálni.
    Meg szukát veszünk. A kutya az kutya, vannak jellegzetességek, de pl. a komondor az nálam mindent visz/vinne.
    A fiam mellé az első amire gondoltam az leonbergi lett volna, aztán újfunlandi és végül a komondor. hát most moszkvai őrkutya lesz.
    Szinte bármilyen kutya jó, néztünk menhelyes kutyát is, de nekem kell hogy lássam a felmenőket.
    Annyira már megneveltük a fiam a macskákon, hogy nem öli őket, sejti hogy nem uaz mint a plüss. Együtt nőjenek fel, és akkor én már nyugodt leszek, a kutya az fontos mellé. :)

• goldboy
    De jó lenne egy kis eső...