2387
  • Axl Rose
    Mindenki végignyomta, leves...

De ajánlom mindenki figyelmébe az új POTF albumot... sirály lett... megint...

• fery02
  • DarkSector
    meg mit meséljünk még?
    játszani kell a játékkal.
  • fery02
    Végülis alapjában régi játék már ez.
  • kissssss
    kihalt a topik.
  • fery02
    Azon a képen felnevettem, tényleg ilyen frusztráló szövegeket nyomatnak. :D
  • DarkSector
    Bocs a nem láttam a magyarosítást kifejezést arra értettem hogy nem találtad meg és keresed, akkor szorry, de nem kell szótár mert magyarul írtál. :)
  • Pretorian
    lol neked meg a szótár, de azért kösz (nem láttam mert nem tettem fel, de power userként gyakorlatilag bármit megtalálok a neten, zsírozott villámként). :D
  • DarkSector
    Google a barátod.

KATT
  • Evin
    Az Alan Wake szövegileg sokkal kisebb, mint egy GTA4 vagy Fallout3.
    Az említett példa, az ablakos, pl véletlen csúszott be, nem szándékos volt.
  • Pretorian
    Én nem láttam a magyarosítást, de azért jó dolog hogy van valaki/valakik akik ezt a szabadidejükben, ingyen megcsinálják.
    Tény, hogy az ilyen projektek sokszor nem sülnek el túl jól (pl. GTA IV, Fallout 3), de ahhoz általában bőven elegendőek, hogy a lényeget megértse még az is, aki egy szót nem tud angolul.
    Az is tuti, hogy néha még az official fordítások sem képesek a játék univerzumának kontextusában kezelni egy-egy szövegrészt, az ilyenen mondjuk én sokkal jobban kiakadok, mint az otthoni sufnifordítók félrefordításain, nyilvánvaló hogy miért. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy a fordításokat ugye magyarok csinálják, olyanok akik nem ismernek rengeteg, az angolszász kultúrában meglévő szleng kifejezést, a nyelvben létező szóösszetételt, idiómát stb.
    Éppen ezért sokszor szó szerint fordítják a legtöbb szöveget.
  • Evin
    Az, meg egy másik már javítva van, csak most patch-re várok, hogy azzal együtt legyenek javítva/publikálva.
  • Macccy
    ... vagy inkább "Vigyázz a windózosokkal!"
  • Lunki88
    Nem tudom itt hányan játszanak magyarítással, de a 2-es chapternél járva már felfigyeltem egy félrefordított szövegre. Amikor az egyik taken azt mondja hogy "Beware of widowmakers!" erre a magyar fordítás "Vigyázzon az ablakkeretesekkel!"

Egyébként örülök hogy lefordították, mert - bár tudok középszinten angolul - azért a storyt nem sikerült teljesen megértenem, amikor angolul játszottam végig.

Egy humoros kép, kicsit kapcsolódik a témához. :)
  • Macccy
    Jólbeszélsz tesa'
  • Pretorian
    Nem is erre gondoltam, az ilyen Just Cause-sandbox az kamu, ezért emeltem ki a Boiling Point-ot. Amúgy meg ott halna meg az egész, ha 10-nél több npc kerülne a játékba. Kinyírná az egész koncepciót, mivel az ehhez hasonló játékokban alaptétel hogy a protagonist lehetőleg minél kevesebb npc-vel illetve ally-al fusson össze, mivel az alapjaiban menne szembe a koncepció alappillérét képező magánnyal, egyedüllét-érzéssel.
    Egy ilyen elb*szott David Lynch világban meg elképzelhetetlen az ilyesmi, inkább a kisebb számú de sokkal jobban kidolgozott karakterre kell rámenni, tehát nem működne itt a sandbox-játékmenet, mert a hangulat megőrzése érdekében tök üresnek kéne lennie a mapnak. Talán még az a láda is sok lenne.
  • DarkSector
    Nem, de nem árulom el. :)
    De nem photoshop...:D
  • Metalmilitiakid
    topikot tévesztettél :D
  • Macccy
    Flare -el maga alá lőtt miközben ugrott ... alaptrükk ...

(persze vicceltem)
  • Macccy
    Régi sztori. Én őszintén elhiszem, hogy nem egyszerűsítés, hanem inkább javítás az hogy nem sandbogz. Így ahogy mondtad. Storytelling a lényeg ebben, semmimás. Ahogy lentebb is leírtam volt, nem kellett volna ide darts vagy kocsikázás semmirekellő helyekre, félszigetekre amiken nincs semmi max egy láda, csak azért, hogy sadbogz legyen. Ezzel leromlott volna drasztikusan a szuszpenz, ráadásul elgagyizták volna. Remedy nem ez.
    Nekem egy ponton túl az összes GTA is be-bebólint, unalomba fullad, persze szó se róla, letoltam mindegyiket, de nem képernyő elé ragadva egy-két hétre, de nemám ...

De nem ismételgetem magam, mert dézsavúkkal lesz tele a topik.
  • DarkSector
    Ezt a Jump-ot meg tudjátok csinálni? :)

Alan Wake ProJump! :)
  • DarkSector
    Nightmare sem nehéz ha megvan a kellő tudás és tapasztalat.
  • Reg5
    "de kis ügyességgel nem meg lehet csinálni"

Szóval meg lehet csinálni :)
  • Reg5
    Normálon nehéz? Tény, hogy vannak benne izzasztó részek, de kis ügyességgel nem meg lehet csinálni. Nekem amúgy a DLC-k nem tetszettek, legalábbis így ebben a formában feleslegesnek érzem őket.
  • Pretorian
    Kösz neked is!

Szerintem kb. kétszer még én is nekifutok az alapnak is, és a két dlc-nek is de egyenlőre kb ennyi.
    Azon gondolkodok, hogy mennyivel lett volna több vagy éppen kevesebb az Alan Wake, ha tényleg olyan lett volna amilyennek tervezték anno.
    Gondolok itt az open world világra, a free roamingra, mellékküldetésekre.
    Én kb. úgy képzeltem volna el az egészet, ahogyan a Boiling Point-ot, nyilván a Remedy-től elvárható színvonalon.
    De ugye ez betett volna a storytellingnek ahogy meg is mondták Remedyék, és nem tudtak volna ennyi energiát fordítani a játékmenetre sem.
    Azért kicsit sajnálom a dolgot, de örülök hogy elkapták azt az igazi kisvárosi Twean Peaks-hangulatot, bár ebben a Silent Hill 1-2 szvsz hajszálnyival jobb volt, talán a zene miatt.
  • Macccy
    úgy úgy ... Én is most toltam le újra és újra a The Signal és a The Writer epizódokat. Achievement kitermelés. Hááát nem emlékeztem rá, hogy ennyire trükkös és kemény tud lenni a The Signal.
    A The Writer hozzá képest lényegesen kellemesebb, az ismét olyasmi mint az alapjáték. De hát erről meséltél te is. :)

Viszont ami ötletek vannak a The Writer -ben, tejóóóééég! Nagyon leleményesek! Nem SPOILER -ezek direkt, nyugi ... Nagyon jók ...

Jó játékot!
  • Pretorian
    Amikor kiderult hogy Bobby eletben van es csak egy alom volt az egesz, anyam a napi szokasos 1 helyett 2 uveg vermutot ivott meg oromeben. Vagy a Pamela volt eletben es Bobby almodta az egeszet? En mar nem emlekszem, az az igazsag.
    De hat amugy is, ki a faszt erdekel.
    Most kezdtem el a The Signal-t.
    Annyi hasfajasom volt csak eddig a jatekkal, hogy szerintem nem tul jol lett belove a nehezseg. A normal szvsz tulsagosan nehez ahhoz, hogy normalnak lehessen nevezni. Persze nem rossz hogy taktikazni kell, es szamolgatni hogy mikor hova mennyit vilagitok, mikor cserelek elemet/lovok stb. de szerintem tul nehez lett a noemal. Nem egyszer maradtam loszer/flashbang es flare nelkul egy szal kabatban, a fenybe meg eleg ritkan sikerul elsprintelni, foleg mivel Alan egy egyhelyben pucsitasos mozdulattal kezdi a sprintelest, ezert a parasztok legtobbszor siman telibeverik a szoges leccel, mielott elfuthatna.
  • Macccy
    Nemnem ... "Tony" ... ügyelj a helyesírásra!

Remélem nem sértettelek meg, hogy arra a másfél nappal korábbi hozzászólásra válaszoltam papa. Főleg, hogy úgyis 'átvitted' addigra. Látod így biztosan nem volt semmi szpojler!

DLC epizódok?
  • kissssss
    ez ütött XD
  • mester1987
  • Maxtreme
    a szomszédba?
  • mester1987
    Hát kurvára boldog lettem, mivel már rég átvittem, tóni.
  • DarkSector
    "Ez nagyban függ az adott game enginetől."

pontossan, cod4-ben multiban pl a 30 fps játszhatatlan...
  • grebber
    "Egy TPS játékban a 30 fps tökéletes, de egy FPS ben édes kevés"

Ez nagyban függ az adott game enginetől.Mert van olyan game ami 20-25 fps között fps-eket produkálva érdekes modon nem észelem hogy akadozna.Viszont van olyan game ami ugyanugy 20-25 fps között olyan szinten érezhetően akad hogy rossz vele játszani!

Más:
    Tegnap kezdtem el az Alan Wakes American Nightmare-t.Igaz még csak az elejébe néztem bele ,de eddig nem sok változást láttam tehát nekem ugyanúgy bejön mint az alap game!
    Remélem PC-re is kiadják majd (mondhatnám engem nem érdekel mert konzolon játszom,de érdekel hogy mindenkihez jusson el ez a game)
    Bízom abban hogy lesz még rendes Alan Wake folytatás.
    Plussz merem remélni,hogy a Remedynek jövedelmező volt a pc-s verzió kiadása és nem hanyagolják azt!
  • DarkSector
    Viszont a kari tulajdonságait nézve még önnmagához képest jól teljesít, meglepően jól.
  • DarkSector
    Jah akkor bocs máskor írom mire gondolok mert azt hittem a multi is ugyanaz (játszottam a beta-val ott még egyforma volt.), de Witcher lévén akkor is TARTOM az eredeti mondandómat, BF3 single megy míg Witcher 2 single low.
    Ez pedig fura.

Bár kitudja milyen szir-szarokat számol a háttérben mint a Crysis 2 is.

Mind1 akkor nem veszek fel vidit felesleges ezekszerint, mert félreértettetek.
  • Metalmilitiakid
    Nem más opciók, hanem sokkal több variáns, sokkal több nem előre számolható változó (mivel nem a gép irányítja a rajtad kívüli összes karaktert). Sokkal nagyobb a pálya is sok esetben mint amit látsz töltésenként singleben.
  • DarkSector
    Akkor jusson eszedbe. :)
    Ott mérek ahol játszok éppen.

Nem tudtam hogy 2 motorral készült a játék sorry.
  • Metalmilitiakid
    Csak mert a kettő nagyon nem ugyanaz, ha van singleben stabil 60 fps ed, akkor multiban akadsz mint az állat. Eszembe se jutott volna, hogy a singleben mér valaki fps t egy multi játékban.
  • DarkSector
    nem UA?
    más opciók vannak multiban?
    amúgy igen én single párti vagyok, multiban nem érdekel a grafika.