2387
  • Totti5
    Kíváncsi lennék honnan szedte. Lehet van valami PS3 szekta oldal, ahol minden hátrányt előnynek írnak/hazudnak:) vagy gamestar.
  • Totti5
    "PS3 VGA jóval gyorsabb,de a Xboxé szebb,és élénkebb színt ad."

Nézz utána, olvass el cikkeket és utána gondold át amit írtál.
  • Seth
    Honnan szeded ezeket a marhaságokat?
  • kasa85
    Na játszvele egy 3 órát még az állad le esik majd.
    Az eleje épp a legunalmasabb,majd a negyedénél pörög be egyre brutálisabban .
    De várom már a DLC ki tolását.
    Szerintem told végig szerezd meg a jegyzeteket,és néz a látványosságot,fizikát,fényt,árnyeffekteket.
    Felirat olvasása véget csak csökkentett látást fogsz tapasztalni,így lesz ami el kerülheti a figyelmedet.
    2X is nagyot üt mos pécével együtt tolom negyedjére a játékot,de köszönhető,és minden tiszteletem a Magyar fordításért felelős csapatért lesz ez még ötödjére is:)
    A hatodik eredetivel lesz szeretem a cipős dobozomba bele rakni a dobozos verziót.
    Nem azért,hogy évekig a lábszagomra emléleztessen
  • kasa85
    Sajnos a Box jóval gyengébb mint a PS3-
    PS3 procija veszi fel a jelenlegi Core i 7 procikkkal szemben a versenyt kisebb lemaradással.
    Xboxon a memória több,míg a PS3 fele annyi.
    PS3 VGA jóval gyorsabb,de a Xboxé szebb,és élénkebb színt ad.
    PS3ra nehéz játékot készíteni a proci szálkezelések miatt,és legfőképpen a 3x os brutális és erő forrás igényes védelem miatt.
    Boxon jelennek meg alapból a játékok nagy hányada arra a legkönnyebb fejleszteni,míg a PS3 exlusive cím kivételével átkonvertálást kap.
    Ezért is szebb az alap címek Boxon,de az Exlusive címek meg PS3-mon,mert a sony pénzelte a saját konzolján,és azon fejlesztették ki.
    Azt mondom a PS3 a legdurvább még nincs teljesen ki használva ott a cel proci,és a védelem miatt utálnak rá fejleszteni.
    Meg nagyon kevesen értenek hozzá nehéz az eljárása,és másképpen kell kódolni mindent.
    Xbox 360 kb erőben egy 512mb ram/3magos Amd Cpu/HD3870 el ér fel.
    Manapság már 800x600 ban írnak rá játékot,és azt húzza szét a boxon beállított 1920x1080 értékre.
    Sajnos a Kinekt miatt 2014/15 elejéig szerződés miatt nem lesz 720.
    Szerény véleményem szerint ezt tapasztalom.
  • CalebJoe
    hát nem nagyon van benne puzzle
  • Maxtreme
    Viszont cpu-t tekintve még mindig egész ütős az x360, hát még a ps3. X360-nál inkább a ram/vra m mennyiséggel van a baj. na meg az ATi gpu sem 1 erőbajnok már :)
  • kasa85
    Hát igen.
    De a Konzol is PC:)
    Voltaképpen egy külön arra a célra legyártott PC okádék amit már legalább 6éve cserélni kellett volna.
    Bár nemrég van nekem egy itthon lassan fél éve.
    Nem bántam meg.
    Nem egy Crysis grafika amit ad,de bizonyos távolságból nagyon szép,és az Exlusive címem is kegyetlen jók.
    Ez volt az egyik fő.
    Ja igen emlékszem pont akkoriban vettem egy Core 2 Duo E6750 procit.
    Mikor mondták,és olvastam kicsit törölgetni kellett utána a monitort:)
    Azonnal egy évvel rá vettem egy Q9550 procit mondván milyen faszányosan fog ez menni.
    Na de amikor be jelentette a Mikrofos hogy PC verza kuka,Remendy meg könnyez biza jó pár pirula,hónap,kuka,és villany oszol kellet a le higgadásomhoz.
    Rengetegen verték az asztal,és nem csodálom,itt látszik meg milyen remekmű maradt volna ki ha Marketing befolyás,és a csapat jó indulata miatt kiadták.
    Amúgy már kész volt az egész pálya a játékban egy két hely kivételével.
    Ezt GTA 4 szabadságával akartál ki hozni,mire rá jöttek egy kicsit komplikált lenne,és bele fosna a sztori elvont menetébe,így le csíptek jó pár pálya részt.
    A sztorit át dolgozták,de ezt már Xbox alatt.
    Ez alatt még ment sufniba a PC tákolmány,de az erőforrásokat a Konzolos verzára irányították.
    A sztorit,irányítást,és egy két játék elemet Konzolról portolták át,de a pálya,és maga a motor már megvolt pécén.
    Most annak a textúra csomagját turbózták fel a mai szinthez.
    Nagyobb blur,elsimítás,aniso lett.
  • Shep
    Engem eddig az zavar, hogy ok marha jó az atmoszféra meg a történet de a játékmenet eddig annyi volt hogy ment ez a szerencsétlen a sötétben energizer elemeket meg lőszereket szedegetett és néhol életet lehet 1-2 generátorba. Valami puzzle vagy akármi remélem lesz!
  • Maxtreme
    Igen, erre emlékszem. Meg arra is hogy milyen szintű felháborodást keltett az hogy csak dupla magos cpu-kon fog futni :)

Viszont nyilván már a kész komzolos játékot portolták visszafelé PC-re, és jah, nem foglalkoztak vele olyan mélységekben ahogy kellett volna.

Egyébként nézzük, minden játékot PC-n fejlesztenek, tehát.. :)

Természetesen mindezektől függetlenül baromi jó játéknak tűnik, az alapján az 1 óra alapján amit játszottam vele.
    De azt hiszem megvárom a hunosítást, mert bár valamit megértek belőle, de ez nekem nem elég. :)
  • DarkSector
    Hagyd nehogymár mi beszéljünk rá mást hogy játszon vele. :P
    Ha ő úgy érzi hogy megéri ezt kihagyni akkor hagyni kell.
  • kasa85
    Nem minden esetben.
    Mivel a PC verziót is elkezdték csinálni de a felénél átvette a céget a Microsoft ami szemét módon Xboxra prezentáltatta mint Exlusive cím.
    Mivel félig volt meg csinálva,és írták is hogy csiszolják építik lassan a Konzol mellet gondolom annak a textúra csomagját kaptuk meg félig Xbox beütéssel.
    A motor,és a pályák jó része már készen volt,már a Story lett volna hátra.
    Emlékszem még PC hogy demózták az egész játékot.
    Míg a konzolban rész arányosan kapta meg az effekteket addig a PC teljes mértékben ki használja az adottságokat.
    Lehet az irányítással gond van,de mint sok játék meg követeli a Kontrollert.
    Sajnos ez olyan mint a Repülő szimulátor,vagy Forma egy kormány,és botkormány nélkül.
    El lehet egérrel,és klaviaturhával is játszani de még sem ad olyan élvezetet egyes játékokban,és közel sem lehet olyan jól irányítani mint amire ki hegyezték.
    Ez legyen a legkevesebb,és legrosszabb Fosport ami az elkövetkezendő időkbe ki jön akkor nem lesz sok panasz.
    Ezeket hamar ki tudják majd javítani szerintem a Dobozos verzában már benne lesz.
    Fél hónappal ezelőtt írtak is az Alan Wake PC re konvertálásának nehézségeiről.
    Gondolom egér/bill kombóval szenvedtek,de idő szűkében gyorsban kiadták,mivel nyakunkon van az Xbox Alan Wake 1.1:)
    Félek csak azért egyezett bele az MS mert sokan ez miatt vettek konzolt,így a PC társadalmat elkápráztatva konzol vásárlásra kényszerítik,hogy játszhassanak a további részekkel.
    Félek Marketing hegyek vannak ezen verzió hátterében,de ha jól fog fogyni PC akkor elképzelhető másfél,két év múlva a most következő rész megjelenése.
  • CalebJoe
    és tényleg ezért volt ismerős néhol, vannak benne Twin Peaks utalások már aki ismerte a sorozatot

http://www.dividebyzero.co.za/blog/2010/05/alan-wake-twin-peaks-references/
  • Seth
    Achievment jár értük,csak ennyi
  • grebber
    Ezek a kávés termoszok mire jók ,van valami szerepük?
  • Seth
    Csak ilyen baltás füstölgő őrültek lesznek, de van köztük nagy darab, teleportálós fajta. Meg itt ott különböző tárgyak ,járművek is az életedre törnek. Ja meg hollók is vannak :)

A másik kérdésre meg majd talán megkapod a választ a játék folyamán. :)
  • Bokafix2
    Kérdés: ezeken a baltás füstölgő őrülteken kívül lesz még másfajta ellenfél is? Én speciel szeretem a nagytermetű nehezen legyűrhető ellenfeleket, mert hangulatosak és félelmetesek is egyben.

Másik: a könyv szereplői tényleg megelevenednek, vagy csak Wake fejében játszódik le a sztori a baleset következtében szerzett sérülés folytán?
  • Maxtreme
    ez igaz
  • hiper KOCKA
    Meg azt egyetlen ember vállalta a csapatból hogy megcsinálja pc-re, azért lett bugoktól hemzsegő, ezen a stuffon nem is nagyon lehet észrevenni hogy átirat lenne.
  • Maxtreme
    ahogyan ezt is. Kipróbáltam x360 kontrollerrel, úgy tökéletes.
  • Maxtreme
    el kell keserítselek, ez is konzolátirat :D
    Igaz, nem ps2 mint a Cthulhu :)
  • Synchronous
    Nagyon hangulatos kis túlélőhorror... Call of Cthulhu tetszett még ennyire, de annak a grafikája hála a konzolátiratnak, meg se közelítette ezét.
  • Evin
    Kevered mással.
  • Akra
    Én nem találtam benne ilyet
  • extra sensory
    Átváltható FPS nézetbe valamelyik funkció billentyűvel a gamma? Valahol olvastam hogy átváltható, de lehet keverem mással.
  • Gubberx
    Vannak játékok PC-n is amiket kényelmesebb kontrollerrel játszani...
  • McCartman
    miért kéne kontrollerrel játszani?
    nem pc-s játék?
  • kasa85
    Jelezze akinek rezeg a Kontrollere,mert akkor más driver után nézek.
    Winfos update szedi le a honlapjukon a razernak nincs semmi.
  • Gubberx
    Inkább vettem egy ilyet, remélem jó lesz neki :d Ednet Gaming Gamepad GP20
  • Akra
    Nekem semmi bajom nincs a kamera kezeléssel. Tab-ot reflexből nyomom ha úgy érzem nem látok valamit :) Nagyon örülök,hogy végre kiadták PC-n is. Nem bírom abba hagyni xD
  • Gubberx
    M-Tech MT-2021 vajon ezzel a kontrollerrel menne rendesen az irányítás?
  • alma2
    meg anno vegigtoltam boxon, keves jatek/film tudja felborzolni az idegeimet, ennek sikerult, szoval hangulat 10 pontos volt anno.
    Most elinditottam ujbol, a jatek legelejen egy tablan van egy QR kod, leolvasva a facebookos alan wake oldalra dob, vicces :)
  • Evin
    Mi gondolkoztunk a könyv fordításán is, csak nincs rá erőforrásunk. :(
  • Totti5
    Minek? az egész játék egy könyv:) most ugyan azt leírni külön, mi értelme?
  • grebber
    Rendes könyvre gondoltam , és magyarul!
  • Totti5
    144 oldalas könyv van a gyüjtőihez
  • grebber
    Kár hogy ebből nem csináltak könyvet :(
  • kasa85
    Pontosan.
    Lehet meglesném Noclip-el ami régen fel oldotta a gravitációt,és a tárgyakon is át repülhettünk.
    Meglesném azért mennyit vágtak ki,mert a kis városban ahogy elnézem meg volt minden,és a demózásban lévő anyagok is hátha benne vannak.
  • Totti5
    Te hol voltál az elmúlt években?

Sandboxnak indult, de megkötések nélkül nem tudták elmesélni a történetet. A nagy területek bennemaradtak, de a story és az események miatt sok helyen korlátozva vannak, mert máskép nem pörögne a story. Vannak részek ahol ki lehet használ az eredetileg elképzelt területeket egy részét.
  • kasa85
    Kontroller.