2387
-
Nekem eddig még nem mondtak ilyesmiket... csak mindenáron meg akarták mutatni a baltájukat. -
Mik ki nem derülnek a játékból...? Az omega 3 zsírsavak jót tesznek a szívnek.
-
Na most tolom 3-adjára a játékot.Ha ez megvan akkor lesz majd még 1 ha nem találok meg mindent. Aztán + 1 Nightmaren-en magyarítással! -
hiper KOCKA #1342 Csak jöjjön már a magyarítás... itt a játék gépemen de nem lehet jáccani mert nincs még meg a magyar felirat... wáh de bosszantó. 
Fordítók mindent bele plz... -
Azmellett hogy warez. :) 50%-ban. -
Ez aztán a méretes előzetes, enyhén spoileres :) -
Ironman2 #1339 29-én jön a magyarítás a játékhoz:
pc-hez:http://www.magyaritasok.hu
xbox360-hoz:http://www.konzolozz.hu
-
ez warezos de nincs mentés sehol -
Nah google-ztam az ügyért, nagyon állat Easter Egg rakásra bukkantam, talán a legjobbakra, amiket valaha láttam! (kivéve a Rage féle Quake és Wolf3D ami felülmúlhatatlan)
Szóval a PC -s Alan Wake -ben van ugye ez a 3db QR kód, ami jópofa, főleg ami a Max Payne hivatkozást illeti, de az XBOX verzió még ennél is jobb dolgokat tartogatott! Abban még Microsoft Tag kódok voltak a falakon, szintén három féle! Ezeket az MS saját ingyenes kód olvasó szoftverével lehetett lefordítani, a promócióhoz viszont betársult a Verizon is a mobil szólgáltatással. Az első kód egy mobilos oldalra ugrott, ahol generált minden játékosnak egy újabb XBOX Live kódot amit ha Redeem -elt, akkor adott egy exkluzív (?) Alan Wake dasboard theme -et. Nem rossz, de az igazi csemege a másik két Tag alatt volt! Azok ugyanis egy-egy vezetékes (US) telefonszámot rejtettek és ha felhívta őket valaki, akkor Dr. Hartman (a szanatórium vezetője) és Alan Wake saját üzenetrögzítőjét kapcsolták!!
Ezek Alan üzenetrögzítőjén voltak (US. 1-857-239-7600) és az üzeneteket Alice hagyta:
"Hello. You've reached the Verizon wireless voice mailbox of Alan Wake.
-First Message- Hey Alan it's me, I guess you're working. Listen I just wanted to say I'm gonna be a little late today, they messed up the order and I can't leave until I get it. Love you.
-Next Message- Alan I know this publicity tour is important, but I have no idea where you are and I've been waiting here for an hour. You could at least call me if you can't make it, just let me know. It can't be too much to ask, It's ok I gave the tickets to Danny so they didn't go to waste. But just, just don't pull this on me ok? Call me.
-Next Message- Alan Listen! It's 4 a.m. and you were supposed to be home by midnight, I think we really need to take that break we've been talking about because this is just getting out of hand. I know the writing isn't...-look, I know your not fooling around with someone else it's not about that, but we need to do something about this because I can't...just..Alan will you just work with me on this, even just a little. Please?
-End of Messages-"
Ez pedig Dr. Emile Hartman üzenetrögzítője (US. 1-857-239-7601):
"Hello. You have reached Dr. Emil Hartman. I regret that I can not take your call at this moment. If you are a reported calling about The Creator's Dilema, please note that I will be glad to talk to you but interview requests should go through my office. If you are an artist facing creative challenges please leave your name and contact information. My clinic here at Cauldron lake Lodge specializes in helping creator's overcome the obstacles that stand between them and their true potential, and we are at your disposale. We will help you unlock your true potential and face whatever demons are keeping you from acheiving your deepest and greatest dreams. Have a fantastic ......"
Az üzenet második fele kissé zajos kezd lenni, suttogást és zajokat lehet hallani. Lehet hallani egy torzított szót a végén, de érthetetlen a hangos puffanás miatt. Áállat ...
A Verizon -os oldal
Dr. Hartman üzenetrögzítője
(a kettő Max Payne kéziratlappal, amit a játék második fejezetében találsz) -
mester1987 #1336 Nálam az 1.02.16.4261-es Update után nem lehet állítani a felbontást.
Másnál is van ez a problem vagy csak nálam (ATi tulaj). -
easter egg QR kódok
Biztos volt már, ha itt nem is, máshol szúrták be. Egyrészt kis fricska az MS 2009 -es sajtóközleményére (bár mindenki tudhatta, hogy nem a kanapé volt az egyetlen oka az exkluzivitásnak :) másrészt jópofa a Facebook oldal ilyen forma linkelése és nagy poén a Max Payne hivatkozás kiemelése is
(OFF: Mr Dark, állítólag a box változatban is volt ott olvasható kód, de az az oldal - megint csak állítólag - már nem elérhető) -
Igen, ez volt nekem is az első (amellett, hogy akadt :) hogy "valami fura, hmmm" ... Bénán hangzik, de már ott kicsit nehezemre esett védekeznem, amikor kienged Tom a "karám" ajtón az első Taken után és jönnek rám a sziklákon, az árokban. Furamód eltartott egy ideig amíg leesett, hogy mi is a gond ...
Meg az sem esett le egyből, hogy mint anno Max Payne esetében, állásból egyből kocogásba ugrott be Alan. SHFT pedig sprintelésre buzdította ... aztán megtaláltam, hogy CTRL nyomvatart a séta üzemmód, de mégis hiányzott az a finom szabályzás ahogy kontrollerrel mindíg játszottam, hogy a parás író óvatosan sétál a sötét erdőben :))
-
mester1987 #1333 Nem rossz, nem rossz, de én maradok majd a natúrnál :) -
Természetessen, MINDEN játék x360 kontrollerrel ugyanaz mintha konzolos verzát irányítanád.
Legalábbis eddig mind amivel én játszottam megegyezett. Amúgy igen sok játékban ez egy érdekes dolog hogy billentyűzet ugye nem tud fokozatossan működni, csak vagy futsz vagy gyalogolsz.
De gondolom sima pc-s joy is analog müködik csak ismerje fel a játék. -
kasa85 #1331 Nem azért mert csak megszoktad.
Hidegen hagyott mert Konzol szutyoknak mihasznának tekintettem.
Használtam egy hétig utána éreztem a különbséget.
Nem kell pc kontroller elég a boxos csak kábeles legyen,ha nem az van egy usb protba illeszthető vevő ami érzékeli a kontrolleredet ami vezeték nélküli Xbox esetében. -
kasa85 #1330 Első
És ami nem fért a képbe. -
Igen, én is így tapasztaltam, nagyon fura ez a stílus billentyűzettel és egérrel. Kell hozzá egy pécés kontroller ...
Bár én letudtam annyival, hogy biztos amiatt van mert én már túlságosan megszoktam kontrolleren ezt. Meg külön mozog a kamerától Alan (mintha az operatőr futna mögötte) -
kasa85 #1328 Miért nem szóltál nyomtam volna egy beállítást kegyetlen szépre be lehet állítani.
Az elején az a baj,hogy alapon nagyon magas HDR állít be,és Contrastot.
Lejeb véve sokkal szebb mint az alap.
Az elmosódás végleg eltűnik,és a fények szebbek erőteljesebbek.
Konzolon is erősebb volt a HDR mint itt PC alapból.
Nem tudom milyen készüléked van amin nézed.
IPS kijelzőn kegyetlen a beállításommal. -
Én ezt megnéztem és szerintem hányadék lett tőle a játék. Le is pucoltam azonnal. Nekem legalábbis nem tetszett. -
Ez elég komoly, végre fekete a fekete, nem szürkés :) -
kasa85 #1325 Link.
Itt is magas a beállítási faktor,de sokkal nagyobb,és HDR esebb a felületek amit természetesen lehet állítani. -
kasa85 #1324 Nehogy ezt nézd nagyon magas a Kontraszt amit az Ipse alá rakott.
lentebb linkeltem ugyan abban benne van,és csúszkával lehet állítani mekkora legyen a Kontraszt,blur,HDR,a három alap szín,fekete egyensúly,fehér,FXAA stb. -
kasa85 #1323 Teljes mértékben igaz amit le írsz nagyon jó lett a game.
Igen a Kontrollerrel való mozgás ugyan olyan jó.
Minél előrébb tolod a pöcköt annál gyorsabban megy.
Ki próbáltam egérrel,és billel,hát mit mondjak kegyetlen szar.
Nagyon gyorsan világit egyik helyről a másikra nem pásztázza szét a falat hanem hip itt a fény fordulsz hopp ott a fény:)
KB ilyen Kontroller nagyon el kél ehhez a játékhoz.
Sokszor tapasztalom,hogy a Kontroller olyan az ilyen stílusú játékhoz mint az autó versenyes játékhoz a kormány,és a pedál.
Jól irányítható,rezeg amikor kell ezzel növelve a robbanás és az érzelmi faktort,és sokkal kényelmesebb kézzel foghatóbb.
Ha van nagy TV sokkal kényelmesebb a fotelból tolni egy ilyen játékot a puha bőrtámasznak hátradőlve.
Persze az alap pc kiegészítők sem rosszak,mert azt is lehet autó versenyeshez használni meg ehhez,de nem az igazi.
Ki kell próbálni kell egy kis idő mire megszokja a vele való irányítást,és sokkal odabaszósabb lesz mint ahogy gondolta,és játszotta.
-
mester1987 #1322 "Felhasználóneved_swarm"-nak kell lennie.
Mikor kipróbáltam nekem volt egy ilyen mappa (STEAM-es verzió ugye). -
FXAA Injector mod képekben és egy videón
-
az jó mert ilyen sincs :) -
Természetesen megérdemli a pénzét a Remedy, ez nem is kérdés, persze! Fantasztikusat alkotnak és elismerésem!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezzel a játékkal kezdődött nekem a box korszak és NEM volt cseppet sem kényszer. (nem kellett hogy pisztolyt fogjon rám bárki is) Tőlem ez az elismerése volt a készítőknek, hogy innentől kezdve a jó játékokért fizetek! Pöcök srác nem tudom mire pörgött lentebb, ha megvette akkor a mondandóm kurvára nem is neki szólt ...
Csak nem bírom amikor egyik évben leköpi a pécés kölök az MS -t és a Remedy -t amiért nem kap nyáriszünetre újabb letöltenivalót és fórumokon a követelőzés után azt kívánják, hogy produkáljon rossz eladásokat. Mert ez volt! Aztán eltelik két év, kiadják a MUNKÁJUKAT a készítők, aztán egyből jön a bólogatás, hogy "úúúú azt írta a hülye újság, hogy visszahozta máris az árát, ez is mutatja, hogy a PC jobb piac" meg hogy "xboxon sokkal több volt biztos a warez" .. Egy fél év alatt lehet, de azt kéne megérteniük, hogy ez a kiadás egy jófejségből elkövetett próbálkozás, eleve nulla reklámmal és nulla nyersanyag befektetéssel (a dobozos később érkezik). És ez nem véletlen! Itt nem nyomtak több százezer darabot megjelenésre, gyűjtői dobozokkal, bónusz lemezekkel, könyvvel, tévés reklám spotokkal, plakátokkal. Majd fognak lemezt dobozolni, igen, de lefogadom, hogy a csúsztatás oka az, hogy a steam érdeklődéssel (és warez adatokkal) belövik az első legyártandó darabszámot is. Kevés eladás steam-en, kevés dobozos példány mert úgysem veszi meg az áráért senki ...
Ezekkel kéne tisztában lenni, mielőtt olyan nagy szavak repkednek, hogy Pécés "sikertörténet" és Xboxos "warez fórum". ÉN is örülök, KOMOLYAN örülök annak, hogy sokan srácok innen is megvásárolták és örülök azért is, mert ezzel is csak még valószínűbb, hogy hamarosan legyártják az Alan Wake II -t, mert egy fantasztikus történet és a közönség vevő erre, nagy számban is, nem csak ez a hóbortos Mr. Dark és Én :)
Visszatérve a PC -s verzióhoz - mostmár tényleg - majd hétvégén megint oda fogok jutni a Pécémhez és majd betweakelem, hogy fusson rendesebben, de az én 3-4 éves konfigomon nem egy nagy élvezet. Amúgy ha pc -re kontrollert teszel és azzal játszol akkor tudsz kölönböző iramban sétálni, lépkedni, futni? 'Analóg' módon mozog akkor? -
mester1987 #1318 A főkönyvtárban lesz Player_swarm névvel. -
hova rakja a save gamet? mert a user name documents-be csak a grafikai beállítás van amit elment, de a profil mentést nem találom -
kasa85 #1316 Most akik meg tudtak,más az XDR 3 lemezeknél nem tudnak :)
Ott lesz a 97% írás különleges író nélkül ami biosal módoltatják,és cirka +6e ft nál kezdődik.
Balkánon meg ritka még mint a fehér holló.
Inkább a JTAG lemez+író+flasf verzió árából már ki jön,és fél évig,évig nincs gond.
De tudni kell a menürendszert használni,mert más a kezelés,és tudni kell melyik könyvtárba,milyen számozáson,hogyan kerestesd meg utána a boxal.
© mester1987
Há sokát ídes testvírem
Na mennyen privibe inkább mert picsán szúr a módi.
-
Oks, csak én is tapasztalatot írtam le, felénk ilyenről még csak nem is hallottam hogy manapság eladnak ilyet, max BR-t mert azt nem mindenki tud írni, de az egyenlőre filmben merül ki... -
mester1987 #1314 Meik moddoltal te srác? :D -
kasa85 #1313 Há dé ín mágyár vágyuk dikmájhe 
OK.
Sajnos nem ezt tapasztaltam na mindegy legyen úgy
-
"te egy falusi paraszt is simán felmegy a netre és 200 leirást kidob a google hogy hogyan kell kiirni,"
a te szócska az elején megszólítás akart lenni, nem te vagy a falusi paraszt...nehogy félreértsd majd. :D -
Ne nézd már lownak az embereket, te egy falusi paraszt is simán felmegy a netre és 200 leirást kidob a google hogy hogyan kell kiirni, még a flesh-t is.
Nehogy azt hidd hogy most 2012-ben ennyi analfabéta van, elhiheted nekem hogy ez nem egy nagy tudomány amiket a warezban kell tenni, akarat kérdése az egész.
Maradjunk annyiba hogy nem nagyon van biznisz ezen a piacon, max 1-2 tróger a haverjainak ledob 4-5 példányt de warezban is vannak ilyenek, az öcsémpöcse szól a jancsipistának hogy figy kicsi a netem és léccike dobd már árt a letöltött alan wake-et mert neked hamar lejön és ennyi. :) -
kasa85 #1310 Várom már azt a 29két addig be fekszem a mélyhűtőbe:)
A módolt cuccal meg főleg sokkal szebb lett a játék tőle,így kapósabb. -
mester1987 #1309 A f*szomat; elkezdem, max még1x végigtolom HUN-nal is majd
-
kasa85 #1308 Most már sokan használják ezt a megoldást azért jön a havi Update.
Olcsó lett a Konzol könnyen ki játszható,de költségesebb a fent tartása virágboltiban mint pécén,és kell egy kis ismeret is ha használja,és nem veszi.
Rengeteg helyen árulnak kassza alatt főleg bontó,és xbox szervízekben ami nem a hivatalos ms féle.
Ismerősöm kint a piacon csak ebből vett egy hatalmas családi házat,és kocsit.
Elképzelheted mekkora biznisz,de aki be vállalja az hajrá.
Én maradok törvény tisztelő saját felhasznállásra használom a játékokat:) -
Csiszre ugyanannyi az fps nekem maxon.
1680x1050
Vsync ON
8x
HIGH
16x
HIGH
HIGH
HIGH
HIGH
HIGH
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII -
kasa85 #1306 Foltoztak teljesítményben az Ati,és az Nvidia driverek hoznak majd javulást.
Rá mentek az alacsonyabb felbontásra.
A hangra,és végre a Kontroller rezgésre bármi buhera nélkül:Ö