Alan Wake (PC)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Smuge
Help!
Alan Wake magyarítást hogy lehet teljesen eltávolítani/letörölni? Hiába uninstalálom a programokból tovébbra is magyar nyelvû a játék.

Maxtreme
Baszki ez az elsõ DLC inkább idegesítõ mintsem szórakoztató. Valahogy ide nem illik a "serious sam-es" stílus..

Maxtreme
oks, thx <#eljen>

DarkSector
Tökmindegy.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

grebber
Én úgy vettem észre hogy tökmindegy!

Next PC upgrade: 2022

Maxtreme
Csak az olvassa el aki az alapjátékot végignyomta:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Végkifejlet szempontjából teljesen mindegy hogy végén mely szavakat világítjuk meg? Mindre ugyanazt a befejezést kapjuk? (vagy közük nincs a dologhoz?)

DarkSector
Én pont erre írtam, de lényegtelen, jó gém.
Nem kötelezõ de ajánlot 1x legalább letólni, FÕLEG a stílus rajongóinak. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Broafka
én nem azt szajkózom amit a csávó mondott, csak azt mondtam, hogy ebben igaza volt, azért viszi el a hátán a játékot a story, mert pont, hogy ez a lövöldözõs dolog lesz egy idõ után monoton, meg unalmas. Ha nem lenne jó story, meg jó hangulat, akkor azért nem lenne... ilyen... jó a játék

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

DarkSector
Majd a következõ részben.

De ez most erõsen egy interaktív regény akart lenni, vagyis hogy lendöletben tartsanak ne veszítsd el a fonalat.
Ez végett lett az is hogy nem teljes sandbox játék...

hát ennyi erõvel lehetett volna gyûjtögetõs kaland vonala is..egyesítsd a talált kötelet,benzinkannát,gyufát...meg ilyenek 😊
DarkSector
Isten ments...😄
Értem mit írsz, csak a csávó csinált a vidiben úgy hogy ezt a story elviszi a hátán.
Mit kell elvinni a hátán a story-nak? Hát semmit. 😊

Broafka
nem az elemlámpával van a gond, hanem... egy kicsit változatosabbra is lehetett volna tenni, egy kettõ pályát. Pl: megjelenhetett volna kutya is a játékban, mint ellenség, vagy különbözõ fegyverek még, esetleg különlegesebb fegyverek, pl én nem csak lõfegyverrel rohangásztam volna szívesen, hanem baltával (különlegesebb fegyverként egy kard is megjelenhetett volna).

A poén, hogy Larry a karácsonyfaizzókat használja poén volt, de ötletnek sem lett volna rossz. Pl egy csapás erejéig nem sebzõdsz, vagy hasonlók, szóval kicsit szegényesnek érzem a játékot, ennyi.

u.i.: gondolom drága DarkSector barátunk elolvasva most készítgeti a katapultot, hogy megdobáljon kõvel, vagy egy egész sziklával (Jehova!)

DarkSector
ne vicceljük el õk nem erre céloztak, az hogy egy külön gombbal veszed elõ az nem bonyolít semmit nem lenne tõle kevésbé monoton.

Amúgy meg baromság lenne hiszen a zseblámpa nem az ellenfelek miatt van hanem mert 90%-ban korom sötét helyeken mászkálsz. 😊

Synchronous
Mivel a sötétség+fény harcára van kihegyezve a game, ezért szó szerint elengedhetetlen a zseblámpa... Nem kolbászolhat a sötétben egy összecsavart PC World magazinnal, amivel odacsap a monsztáknak. Mondjuk az unalmasság elkerülése végett esetleg beletehettek volna egy olyan lehetõséget a játékba hogy gombnyomásra veszed elõ a zseblámpát, de ez meg rontaná az esélyeidet mikor hirtelen több oldalról is támadnak. Az hogy állandóan nálad van, inkább segítség funkció, hogy ne kelljen mindig az elõvételével vacakolni... De végül is nem kell állandóan a zseblámpa mert vannak nappali részek is ahol egyáltalán nem kell használni... merthogy nincs az a zseblámpa, ami felérne a Nap erejével. : )

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

DarkSector
*******************Akit érdekel mellesleg win8-on a mentés helye:
Win8 rendszeren ide ment a "csúnya" játék

users/admin/alan/appdata/local/skidrow/storage/108710

És itt a mentésed:

Easy EP2 checkpoint...
Van benne 2 shoti és 42 magnum töltény, ha így sem menne, akkor szólj.

DarkSector
😄

Jah de még ha csak az útjában lévõket szedi össze az is sok easy-n.
Hát ha még a sok rejtett dobozt kinyitja. (én az összeset ki szoktam nyitni)

Nightmare-en nyomtam, nekem ott is elég volt minden.
Csodálkoztam is, mert az elsõ emberrablós résznél a fa tornácon vagy min mikor megtámadnak azt a részt mindig utáltam most NM-en 1 élettel megcsináltam kapásból! Meglepetésemre!

Néhány tipp részemrõl:

- legfontosabb a fény kezelése
mégpedig TUDD hogy a fény lelassíthatja az ellenséget, nem kell itt egyfolytába világítanod, egyszerûen VILLANTS bele a szemükbe amitõl megtorpannak, és idõt nyersz, lámpa töltésére, elmenekülésre, reload-ra, stb
- fontos ismerni a pályát, ha tudod milyen a környezet adottsága, elõnyöd származhat, mivel a megszállottak nem képesek mindenhol mozogni, vannak láthatatlan falak amit ha átlépsz eltünnek, vagy éppen létrák akadályok átugorható szakadékok, vagy egy sima átvezetõ videó.
- néhány helyen szégyen a futás de hasznos
viszont ha futsz hamar elfáradsz, ezért villants a szemûkbe hátrafordulva hogy lefékezd õket
- ha támadnak próbáld magad elõtt tartani õket, hogy ne kerüljenek hátba és MINDIG a gyengékkel kezd!
- használj tereptárgakat oszlopok fénye, tüzijáték
1 fáklya MINGIG maradjon mert sok helyen a generátorok elindítása sok idõ és a fáklya megvéd míg beindítod!

kb ennyi röviden.

Thx <#worship>
Sztem nem add fel, kb ugyanebben a cipõben jártam pár napja, és most már végeztem is mind2 Kieggel is😄
Ha egyben végigviszed mindet amíg meleg, kurvajó élményben lesz részed.

Eddig minden megvan 😊
Prince23
Meg lehet barátunk nem gyûjtögetõs életmódot folytat a gameben 😄

DarkSector
Bedurrantottam mentést, ha gondolod menj abból.
De menj Easy-n ha nehéz a Hard, nem erõszak de 1x érdemes lenne lenyomni legalább.
De rádbízom, illetve ha kell segítség elviszem neked spórolva addig a pontig és te folytatod, csak szólj x-fire-n... 😊

Amúgy a lõszer csak akkor nem elég ha nem várod meg míg levilágítod róluk a sötét aurát, mert ha addig lövöd õket addig sérthetetlenek, vagyis az kárbavész.

*megtettem
Én feladtam egyenlõre

A 3. chapternél mikor kijössz a házból és leérsz a 2. átjárón elfogyott a lõszerem, mire visszamegyek lõszerért az elejére vagy 10 perc.
3x megetettem erre nem 2. ütésre kivégeznek? <#zavart2> Elég is volt...
Prince23
DarkSector
Hát jah erre nehéz válaszolni már érvekkel mi? 😊

DarkSector
Mi tény?

Broafka
édes istenem, hogy te milyen egyszerû vagy...

nem baromság hanem tény.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

DarkSector
Ezt eddig is tiszta volt akkor minek töltöd le és teszed fel a játékot?

Broafka
neked minden baromság...

nézd, ha egy játék csak storyn alapul, akkor inkább megnézek egy filmet, vagy elolvasom könyvben, vagy képregényben. Egy játéknak lehet jó a storyja, de attól még játszani akarok, nem filmet nézni.

Ezért esnek bele hasonló hibába a film alapján készült játékok is, mondjuk egy star wars-os játék (most ilyen baljós árnyak-ra gondolok, nem jedi academy) hogy baromi jó, megnézhetek 10 percet a filmbõl, aztán annyi a feladat, hogy megyek az egyik jedivel, és kaszabolok, aztán megint 10 perc film nézés, és megint ugyanaz

DarkSector
Lehet az én egerem szar, mert nekem összevissza megy a lámpa fénye, nem tudok normálissan nézelõdni vagy célozni, lehet egy 800DPI-s tesco-s egér kellene.

DarkSector
Ez megint baromság, mert már az ELEJÉN el lett magyarázva hogy ez egy story játék, itt csak körítés maga a gyilok.
De csak nem értik meg.

A mass effect 3-ba is írhatnák hogy szar monoton de ott is a történethez egy körítés maga a gyilok.

Broafka
a nagy részében igazak az elmondottak. Sajnos abban is igaza van (vagy igazad van), hogy a történet a játék húzó ereje, mert ez az ismétlõdõ elemlámpa + fegyver kombináció, a végére már marha unalmassá válik

Evin
Nekem sem volt bajom vele. Mondjuk az 1.03-at még nem néztem.
Pedig én játszottam az X360-as verzióval is.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

DarkSector
Néhány baromságot azért összehord a bemondó.

Kapásból az hogy szerinte tökéletessen belõtték egér+bill-re.
Hát nemtudom õ milyen egérrel játszott, de nekem kibaszottul nem jó az egér. Pedig állítottam érzékenységet is.

Nézzétek meg a videotesztet!

vótmá 😊
extra sensory

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

MerlinW
Update 2 - Alan Wake v1.03 release notes:

* Add Latin-American Localization support (download the Free DLC from Steam and add -locale=esm to Alan Wake's Steam launch options to use it)
* Added -directaiming command line parameter that removes all mouse acceleration (enables also -rigidcamera automatically)
* Improved low level mouse reading routines to make the control cope better with low and variable frame rates. This also removes the reported jerkiness when -rigidcamera was enabled. You may need to re-adjust your mouse sensitivity in the menus!
* Removed auto-aim that was accidentally enabled in the previous build
* Added a frame rate limiter to menus & videos to prevent cards running at 1000's of fps (reduces stress on the graphics cards)
* Reduced CPU use when game doesn't have focus
* Fixed "first run" on a 2nd PC overwriting saves & statistics downloaded from cloud
* Fixed crashes when using alt-tab to change out of the game when the game is loading
* Fixed DEVICE_CREATE_ERROR for users who have "custom DPI" set in Windows.
* Fixed one specific case of "File IO Failure" issue when unable to write to My Documents
* Fixed camera to remember it's side preference (tab key)
* Fixed Cursor Key / Numpad assignment issues
* Fixed screen brightness back to original when changing process
* Fixed some cases of "back" and Return to Game functionality so that it doesn't need 3 presses
* Thanks for your feedback! We are still working on improvements & fixes, please see our forum for up to date troubleshooting and update information: http://forum.alanwake.com/showthread.php?t=7759

[merlinw.org]

vérpocok
Ennek a multijában van versus? <#idiota>

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

DarkSector
Állítólag steam-en Hétfõn 20.-án 2565 embernek volt Alan Wake a tulajdonában.

21 euro/21 font/21 dollár * 2565-el, akkor elvileg 20.-áig 53865 euro/53865 font/53865 dollár nyereség.
Ezt valamelyik oldalon láttam.

DarkSector
Átléptük a 100ezer eladott példányt. 😊

grebber
Kár hogy nem mondanak semmi eladási adatot.Nem akarok pontos darabszámot de egy már átléptük a 100ezer eladott példányt benyögés nem esne rosszul.
Bezzeg "az indi fosoknál" egybõl írják!

Next PC upgrade: 2022

Jeah, beszeretném jelenteni hogy elkezdtem a 6. fejezetet,
Köszönöm😊

Felkerült a Halhatatlanok közé a játék,.

1. Half-life Saga
2. Fahrenheit
3. Max Payne Saga
4. Heavy Rain
5. Alan Wake

DarkSector
Mert sokszor, néha sokaknak más a véleménye...emlékezeteim szerint. 😊

Maxtreme
Miért is? Van amit tényleg a rengeteg effekt tesz széppé, de ez nem az a játék. (ritkaság számban megy sajna)

DarkSector
Amit a képek alá írtál ne feledd! 😊

Maxtreme
Olyan képszegény ez a topik.. lõttem párat, hogy kicsit színesebb legyen 😊

Bárki bármit moind, kevés játéknak van iylen magával ragadó látványvilága. ..és a legjobb az egészbe hogy nem a 20kg shader, meg a dx30 teszi széppé.

Az utolsó sor magáért beszél szerintem.
Alan Wake v1.03.16.4825 Update info:

- Add Latin-American Localization support (download the Free DLC from Steam and add -locale=esm to Alan Wake's Steam launch options to use it)
- Added -directaiming command line parameter that removes all mouse acceleration (enables also -rigidcamera automatically)
- Improved low level mouse reading routines to make the control cope better with low and variable frame rates. This also removes the reported jerkiness when -rigidcamera was enabled. You may need to re-adjust your mouse sensitivity in the menus!
- Removed auto-aim that was accidentally enabled in the previous build
- Added a frame rate limiter to menus & videos to prevent cards running at 1000's of fps (reduces stress on the graphics cards)
- Reduced CPU use when game doesn't have focus
- Fixed "first run" on a 2nd PC overwriting saves & statistics downloaded from cloud
- Fixed crashes when using alt-tab to change out of the game when the game is loading
- Fixed DEVICE_CREATE_ERROR for users who have "custom DPI" set in Windows.
- Fixed one specific case of "File IO Failure" issue when unable to write to My Documents
- Fixed camera to remember it's side preference (tab key)
- Fixed Cursor Key / Numpad assignment issues
- Fixed screen brightness back to original when changing process
- Fixed some cases of "back" and Return to Game functionality so that it doesn't need 3 presses

- Thanks for your feedback! We are still working on improvements & fixes, please see our forum for up to date troubleshooting and update information: http://forum.alanwake.com/showthread.php?t=7759