201
Command and Conquer: Generals 2
-
#81 Azaz. Most láttam egy videóban, de nem ugrik be, hogy hol. Annyi különbséggel, hogy az majdhogynem hajlékonnyá tette a tankot, nem ilyen fix oldalsó felfüggesztéses.
És most hogy nézegettem a tankokat, ott is találtam ilyen új fejlesztést.
-
Ry0K3N #80 Tudom már mire gondolsz volt bizony másik játékban de valóságba nem nagyon terjedt el az meghajtás forma pedig nem mai dolog.
http://youtu.be/auneLuoPZJw
hójáróknál ideális de katonai járműveknél nem alkalmazzák, gondolom megvannak a hátrányai -
#79 Ami nekem anno iszonyat hangulatos volt, az a Paladin aktív rakéta védelme, amikor a lézer leszedegeti a tankelhárító rakétát.
Amilyen futurisztikus volt anno, mára már előrehaladott kísérleti fázisba jutottak az aktív védelmi rendszerek. -
#78 Nem, az nem oldalanként dupla lánctalpas, hanem oldalanként 2 db 3-szög szerűen, tehát 2 lánctalp kör.
Pont nemrég láttam egy gáma trailerben talán, ahogy dombról mennek le -
Ry0K3N #77 Hardon végigvittem cakompak az egészet kampányt challangeket mindent, a frusztráció akkor kezdődött mikor mutizni akartunk volna vele és mellbevágott hogy hogyan lehetett valamit ennyire elbaszni ami ilyen jól indult.
Erre gondolsz?
-
#76 Amúgy, ha nem hálón többen nyomtátok, szinglibe a sync error nem tud fellépni. A szingli kampányok is igen jók, meg a generals challange is ... meg a skirmish is.
A Zero:hour-ban mint azt láthatod mindennek megvan mind a történeti, mind a tervezet alapja, illetve reális és megvalósítható. Amikor megtudtam, hogy lézervédelmi tankot fejleszt USA, és az Avanger nevet adták neki, lefordultam a nevetéstől a székről.
A Starcraftban meg még a terránoknál is olyan spéci megvalósíthatatlan scifi izék voltak, mint a Battlecruiser a Yamato canonjával (nehogy a többi faj)
Úgy mellesleg most hogy nézegettem a tankokat, találtam olyan valós tervezetet amit az egyik videóba (nem generals, másik rts talán) láttam, hogy lánctalpai oldalanként 2 részre bontva.
Szóval van hogy a játékkészítőknek indul be a fantáziája, amit az életbe lemásolnak, és van, hogy az életből merítenek (a lehetséges fejlesztések közül) a játékkészítők.
Na ezért reális a generals. -
Ry0K3N #75 már nem fogok én azon kipróbálni semmit mert fel nem teszem még egyszer az biztos :D
annyi amennyi volt elég volt több fejfájás nem kell belőle így is okozott épp eleget
na most visszatérve a fikció nem fikció dologra akkor ennyiből a starcraft is lehet egy modern kori hadviselés XD
-lézerek check
-atombomba emp check
-cloack check
.
.
.
satöbbi satöbbi :)
a kiváltó vita az volt hogy a generals 2 futurisztikus lesz az egyik kommentelő szerint miből azt lehetett kivenni hogy a generals 1 nem az
ha meg a generals nem az akkor a starcraft sem az :D de lehetne más példát is hozni :) -
#74 Valószínű azért azon a pályán játszottál sokat, mert az az egyik legkönnyebb pálya. Nem sok másik 8-as pályán voltam eddig képes legyőzni a 7 ellenfelet.
Próbáld ki a Whiteout-ot, meg unofficial-ból párszáz van még 8-as, amelyből olyan 30 szokott fent lenni nekünk, mert igenJÓ rajta az AI (rendesen durván megírták)
Overlord ... mármint extra nagy kétcsövű ágyús tank? Te, nem a 2.VH után kísérleteztek oroszok olyannal? Talán még prototípus is volt belőle. Cifu ezt jobban tudja.
EMP ... mióta az atombombával együtt felfedezték, hogy elektronikát megbénító EMP hatást is kelt, kb azóta próbálják atom mentesen előidézni. Kisebb hatásúakat már tudtommal tudtak.
Mikrohullámú ... mikrohullámú tömegoszlatás. Ne mond, hogy nem láttad a Discovery-n? Mindössze azért nem használják élesbe, mert égési sérüléseket okoz. Katonailag ez ugyebár nem akadály, hanem cél.
-
Ry0K3N #73 "Twilight Flame" a varázsszó itt van, ezen a pályán játszottam sokat és ez gánymunka
az overlord tankot nem fogod kimagyarázni sem az EMP-t sem a mikrohullámú szarságokat :D -
#72 "Ezt kérlekszépen nem néztem be ez tény. "
Aligha. Van ugyan pár pálya, például Twilight Flame ami tényleg képes diasóba átmenni (pl amikor egyedül nyomtam le rajta 7 db egy csapatban lévő maxi Hard gépet, ott már volt amikor diasó volt)
Viszont más pályáknál nem jellemző. Illetve inkább azon múlik, hogy milyen és mennyire durva terepakadályok vannak. Van egy olyan pálya, hogy mintha labirintus lenne középen. Na azzal megszenved.
Normál pályákon viszont ilyen diásodás 4 human VS 4 gép esetén nem, 2 human VS 6 gép ellen ritkán előfordul, majd összeszedi magát és megy.
Azt viszont még mindig nem érted, hogy a diásodás NEM a grafika miatt van, hanem mert nem elég a procid neki (illetve valamelyik játékosnak nem elég a procija !).
Számolnia kell a gép játékosának az egységek mozgatását (veled ellentétben ő egyesével irányít minden egységet, minden lövését), meg a globális stratégiát is.
"de amíg nincsenek valós megjelenésükben addig csak fikció"
Mond csak, mennyivel később tudtad meg, hogy vannak lopakodók, mint ahogy sorozatgyártásba és hadrendbe lettek állítva ?
Mennyivel később, mint ahogy az első prototípus felszállt ?
Évek-évtizedek?
Naugye. -
Ry0K3N #71 "Ezt most tényleg komolyan gondolod? Valamit nagyon benéztél.
Több száz egységes csaták is gond nélkül futnak full grafon. Nem ritka a 2-3000 killszám."
Ezt kérlekszépen nem néztem be ez tény. Ezt tapasztaltam nem egyszer nem kétszer nem háromszor játszhatatlanná redukálva a játékot. És core 2 dupla magoson volt ez de azt hozzá kell tenni ez pályafüggő. Valamelyik bírja valamelyik nem de amelyik ott nézhettem a diavetítést. Ez létező valós problémája ennek a játéknak.
"Akkor vigyázz, mert nagyon meg fogsz most lepődni.
USA aktuális fejlesztései, amik elértek a hírekbe, tehát tervezőasztalon vannak minimum:"
nem fogok meglepődni tudom hogy vannak tervrajzon de amíg nincsenek valós megjelenésükben addig csak fikció. Ha más lenne a nevük más skinekkel az egységenek egyből panaszkodnál :D -
#70 Nagy stúdió a Bioware, több várossal. Minden megeshet. de az tényleg fura, hogy már gépigényt is közöltek. ezek szerint nyáron már meg is jelenhet.
meg már van belőle Pre-Alpha footage is -
bgabor #69 Nekem azt magyarázza el valaki, hogy ha mindössze két hónapja alakult a fejlesztőcsapat, és 2013-ban jön ki a játék, akkor hogyan van belőle már most in game trailer és gépigény?
Még ha az eddig elkészült összes egységet és objektumot fel is vonultatják a trailerben, ez a játék akkor sem csak két hónapja készül, az tuti.
Persze nagyon várom én is, a Generals nagyott ütött annak idején, és a Company of Heroes széria óta nemigen találkoztam zseniális minőségű RTS-el. -
#68 "Az okádékszar netkódjával? A tömkeleg sync hibáival?"
Van. Ez tény. És szidjuk is érte őket. A játékélmény miatt hajlamos megfeledkezni róla az ember.
Ugyanis itt nincs egységlimit, de még az igen durván egységlimites Ages of Mith-ben is volt sync errorunk (ott mondjuk menti állást, és visszatölti, ennyivel jobban lekezelték)
"A vért hugyozó grafikus motorjával ahol 10 tank egyszeri megmozdításakor szaggat mint az állat akármilyen konfiguráción?"
Ezt most tényleg komolyan gondolod? Valamit nagyon benéztél.
Több száz egységes csaták is gond nélkül futnak full grafon. Nem ritka a 2-3000 killszám.
Az attól akad, mert proci kell neki, az viszont sok. AI mozgás is eszi, és a stratégiázása is igen sokat eszik. Sőt, ugyanaz minden, csak erősebb procit raksz a gépbe, és csak ettől máris durvábban játszik a gép, több prociideje marad a stratégiára. P4 -> Core2 átállás után csak néztünk ki a fejünkből, hogy bakkkker, mit művel ez? Ilyen trükköket még sose alkalmazott ...
A grafikája meg már a P4-esek korszakában sem akadt.
"Most felsorolni mindent az auróra bombázóktól kezdve a lézer tankokon át hogy mi futurisztikus benne túl sokáig tartana"
Akkor vigyázz, mert nagyon meg fogsz most lepődni.
USA aktuális fejlesztései, amik elértek a hírekbe, tehát tervezőasztalon vannak minimum:
- Auróra hiperszónikus bombázó
- Avanger lézer rakétavédelmi tank
- Lézeres rakétavédelem repülőkre, és lézerrel szerelt nagy erejű ballisztikus rakéta megsemmisítő rendszer repcsire telepítve (ez utóbbi nincs zero:hour-ban)
- particle canon űrből indított részecskesugár fegyver
Tudod, Vernét is sokan lehülyézték, amikor víz alatt menő hajót vizionált.
-
Ry0K3N #67 Most felsorolni mindent az auróra bombázóktól kezdve a lézer tankokon át hogy mi futurisztikus benne túl sokáig tartana :D -
Ry0K3N #66 Akkor te még nem láttad ezt :D
Én is azt hittem naívan hogy azoknál nincs lejjebb :D -
#65 hát mert az ion ágyu teljesen hihetö dolog...(illetve pontosan Particle Cannon) :D -
Ry0K3N #64 Már hogy verné el? Az okádékszar netkódjával? A tömkeleg sync hibáival? A vért hugyozó grafikus motorjával ahol 10 tank egyszeri megmozdításakor szaggat mint az állat akármilyen konfiguráción? Vagy a pofás kis játékmenetével multiban ahogy úgy kezded hogy eladod a főépületedet??? Ugyanmár. A deluxe editiont cakompakk odaadtam egy ismerősömnek mert szégyelltem a polcon látni a játékot, annyira nem hiányzik. Valaki legalább még örült neki. -
Ry0K3N #63 Most legyen 2.vh vagy modern kori rts? Mintha nem lenne mindegyikből kismilliárd darab már. Főleg a mai modern koriabeliből. Inkább szakadjanak el már kicsit az abramsektől mert már hányok tőlük.
De azt nem értem hogy játszol a generalsal mert a "furure warfare" a kitalált futuritikus egységeivel nagyon is ráillik :D -
#62 Azt hittem rosszul látok amikor megláttam a facebookon az electronic arts hírét. De szerencsére jól láttam: Generals 2 Frostbite 2 motorral
Csak ahogy láttam a trailert megint elszomorodtam...
Miért kell mindig ilyen futurisztikus szarokat csinálni mindenből??? Arra ott van a red alert 3 meg a tiberian/tiberium(mellesleg egyikkel sem játszottam egy percet sem mert rühellem ezeket a kitalált "future warfare"-es szarokat),az mind ilyen futurisztikus kitalált egységekből áll. Erre most csinálnak még egyet???
Jóformán azóta mióta kijött toljuk bátyámmal a Generals-t és épp az előbb hagytuk abba,azután vettem észre a hírt :)
Komolyan nem is értem... most igazából az a cél,hogy megcsinálják a Generals folytatását, vagy hogy kipróbálják itt az RTS terén is a Frostbite 2-őt? -
#61 JA sok modnál csak ott dekkolnak és semmi. Na nem úgy a gyári pályák... -
#60 Sok modot kipróbáltunk, a végén visszatértünk az alap gámához (+AI Patch meg elzoomolás patch, ennyi).
A buktató a modoknál az AI szokott lenni. Mi gép ellen szoktuk nyomni, és a legtöbb modnál nem használta rendesen az egységeket, nem arra voltak kitalálva ... nem volt rendesen meg nekik az AI-juk -
#59 A Generals-t lehet veri, de a Zero Hour-t már nem. Nekem nem igazán jött be a Warcraft 3.
Age of Empires 2 esetleg 3 még ami jó rts. -
fawcet #58 Ha vért akartok szarni is akkor kell a contra mod challenge- ben ahol tábornok ellen tábornok harcol. Minden tábornok (12 féle) teljesen más taktikát igényel.
Most Cybrannal vagy 15-ször nyuvadtam ki mikor jött az Infranty tábornok hullámokban jövő sereggel. Mikor van időm mindig stratégiát gondolok ki ami vagy beválik vagy nem.
Contra mod -
#57 "miért ne lehetne a generalst pörgösen játszani? :)"
Hidd el, AI patch-el olyan pörgős, úgy kapkodod a fejed a legnagyobb AI-s ruch-ok kivédésére, hogy vért hugyozol :D -
#56 Húúú, anno mekkora game volt a Generals, emlékszem az MX440es kártyám nem bírta... :D gépcsere, telepítés, áll leesik, és hosszas esték teltek el játékkal...
aztán jött a Warcraft 3 és oda-vissza verte a Generalst, de ez már egy másik történet) -
#55 na meg az utód,a Supreme commander + kieg,de csakis az első rész. a 2. részt eltolták de nagyon. -
#54 total annihilation+a kieg
-
#53 Jobbat mondok Battle Isle 2, huhuuu, az volt ám csak a királyság. -
#52 Mondjuk az én alapkedvencem az első Panzer General volt. -
#51 Leszarom, játszottam szinte minddel, jó is volt, de 1000x inkább generals. -
#50 Azért mind2 cucc más kateg az rts-en belül... egyik csapat alapú irányba ment tovább dow2, de coh-ban is jól el lehet lenni. Mondjuk igazi zsánerstratégiát nem is ismerni... -
sanyicks #49 Ezzel kb felsoroltad a fos wh40k "rts"-ek képességeit, amúgy +1 egyszer próbáltam azt a fost. Generalsban is pofátlanul csal az ai ha legnehezebben van, de az semmi a wh40k-hoz képest, na meg az inkább rpg a hülye hősökkel meg szintekkel mint rts. Olyan hős kell mint az 1-ben volt max. Van 1-2 különleges képessége, de úgy döglik meg mint bármi más, akár 1 sniper lövéstől. -
#48 ha mindeféle hülye stratégiai pontokat kell tartani (mint wh40k) - bukta
Dawn of War. Elnézést, de a Warhammer 40k egy világ. A játék neve Dawn of War. -
#47 Na azé. :D -
#46 miért ne lehetne a generalst pörgösen játszani? :)
de én sem a 10perces rush-rol beszélek, de 45-60percnél nem olyan jo ha tovább tart a játék(legalábbis nekem), amugy a stratégiai pontokat én olyasmire gondolok, mint pl. reptér, egyéb épületek ami kis minimális +-t adnak
lehet félreérthetö voltam akkor, nem a wh40k és c&c4 féle játékra gondolok, mert az nekem se jön be :) -
#45 Semmi gond, ha neked más tetszik, csak az már NEM Generals. A Generals elsősorban ezekben különbözik a többi mainstream fostól. :D Itt lehet sok-sok órás marathoni meccseket is tolni akár AI, akár egymás ellen. -
#44 amugy ha már tiberium univerzum: az is lesz...bár kicsit szomoru vagyok, h ea mindenképp tönkre akarja tenni ezt a nevet... :( -
#43 engem valahogy nem tud érdekelni a brutális AI, jobban szeretek hus-vér emberek ellen játszani :)
stratégiai pontok meg sztem jok, mert szvsz engem irritál ha valaki nagyon durván teknös modban van...persze ez is egy stratégia, de egy idö után már zavaro, erre jok az ilyen stratégiai pontok amik kimozditják a játékost a pályárol.
Monduk én mindig is nagy fanja voltam tiberium univerzumnak(for the brotherhood! :) ) igy inkább azokat részesitem elönyben, de a generals féle világ is tetszik -
#42 Az egységlimit egy szükségtelen technikai limitáció, a valóságban nincs ilyen, hogy NEM építhetsz több harckocsit, mert... miért is???
Igen, AKÁR az ellenség bázisára/ba is lehessen építkezni, miért is ne? Ha meg tudod védeni az építőket közben, simán. Erre épült a GLA-s sneak attack stratégiák jó rész.
A mesterséges stratégiai pontok megint csak ostoba technikai limitációk, valóságban ilyen nem létezik. Vannak természetes stratégiailag fontos (pl. jól védhető, vagy az előrenyomulást/felderítést szolgáló) pontok és vannak erőforrások (gyárak, lakosság, bányák stb.) amiket védeni kell.
AI kell. Ha nincs elég játékos, akkor soxor jobb a coop és ahhoz meg kell a brutál AI. Nem beszélve a kampányokról, ahoz is ugyanez kell. DE a legfajább a coop-ban is tolhtaó kampány lenne, ahol bizonyos fejlesztséeket és elit egységeket tovább tudsz vinni a következő szintekre is.