Jövőlatolgatás NASA módra I. rész

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"De nincsenek illúzióim, a mi nemzedékünk garantáltan be van zárva"

Nem feltétlenül, 25-50 év alatt csúnya dolgok tudnak történni a technikában 😊
Az alapján amit olvasgattam, nekem úgy tûnik, hogy ha a Marsnál nem szûnik meg 4 milliárd évvel ezelõtt a mágneses mezeje, akkor ma normálisabb légköre és az üvegházhatás miatt elfogadhatóbb hõmérséklete lehetne. Komoly esély lett volna az élet kialakulására ott is. Csak sajna az a fene mágneses mezõ...
[NST]Cifu
A Mars összehasonlíthatattlan elõnyökkel rendelkezik a Vénusz vagy a Merkur mellé állítva:

-Közel van, így ide a legkisebb a DeltaV igény egy útnál.
-Nagyon durva megközelítéssel hasonlóak a körülmények, mint a Földön. Kisebb egy fokkal a gravitáció, meg nincs saját mágneses burka, és így tovább, de a felszínén nyugodtan lehet járni hagyományos ûrruhába (szemben a vénusszal és a merkurral), nincsenek pusztító viharok vagy túlzott geológiai mozgás.
-A legjobban ismert, legjobban feltérképezett bolygó a Föld után a naprendszeren belül.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hát ha jól tudom a hõvezetési egyenlet egzakt megoldásait meg lehetett vele keresni bizonyos esetekben.
Azért amikor nincs számítógép ez sem utolsó dolog.
De amúgy a Fourier sor az matek, nem fizika, és amint tudjuk "a fizikában a fizika nehéz nem a matematika" 😊 Csak matematikából a világon senki nem fog kiszülni egy Newton-egyenletet sem 😊
De ha meg azt nézed hogy a neutron felfedezése után 7 évvel már atomreaktor mûködött. A tranziszor mögött lévõ jelenség felfedezése után 5 évvel már gyártották a tranzisztorokat. A sor még bõven folytatható lenne.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Egy sem lakható, de õszintén szólva nem tudom miért erõltetik ennyire a Marsot 😊
Legalábbis azt írják, hogy a Merkúr egyes árnyékos krátereinek betelepítése vagy egy a Vénusz légkörében keringõ (léghajó jellegû) állomás létesítése nem feltétlenül nagyobb kihívás a Marsnál. Vagy esetleg a Hold...

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Molnibalage
Az áttörések lényege, hogy az ember nem látja elõre. Attól, mert az elméleti fizika még megismer egy jelenséget nem jelenti azt, hogy tudjuk is valamire használni.

A Foruier sorfejtést sem tudták semmire használni, mikor +100 éves volt. Bezzeg ma...!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Én azért bizakodom valamilyen szinten, unokáink valószínüleg már képesek lesznek térhajtómûvet vagy bármit alkotni. Áttörés elött van az elméleti fizika. De nincsenek illúzióim, a mi nemzedékünk garantáltan be van zárva, hacsak valami csoda folytán nem ér ide elõbb egy idegen civilizáció...de erre kevés az esély.

Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)

Csakhogy ilyen nincs. A Naprendszerben a Földön kívül a Mars a leglakhatóbb bolygó, a többi meg, ha van is, elérhetetlen. Nem csak a mai technikával, hanem a holnapival, meg az azutánival is. Úgy tûnik, be vagyunk zárva a Naprendszerbe.
[NST]Cifu
A naprendszeren belül "lakható" bolygó nincs.
A naprendszeren túl viszont az "elérhetõ távolság" fogalma nehezen emészthetõ, hiszen még a legközelebbi naprendszer is vagy évszázados utat jelent. A "verseny" tehát ilyen kilátásokkal nem lesz túl pörgõs. 😊

A Mars a legközelebbi kolonizálható bolygó, de hogy mennyire lesz oda verseny, az szerintem inkább politikai döntés lesz...

Inkább akkor, ha már a kínaiak is megjárták a Holdat, és a Marson történõ elsõ leszállás presztízsharccá válik a technikailag erre képesek között.

Lakható bolygót a közeli csillagok körül(10-15 fényév) még tudtommal nem találtak.

Véleményem szerint, valami nagyobb felfedezés után pl, elérhetõ távolságban éakható bolygó megtalálása után fog újra beindulni a verseny
[NST]Cifu
Te hátulról kezded olvasni a könyveket? 😄

NEXUS6
Kúl!

De ugye a végén majd Izaura kiszabadul?!

<#vigyor>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

← ElőzőOldal 2 / 2