77
  • Sequoyah
    Akkor ideje továbbfejleszteniük ezt a klienst, mert hamarosan földbe lesz döngölve:)
  • Rapid81
    Itt nem az eszközről volt szó, hanem a technológiáról (meg az oprendszerről), amiért Vers mindenkit lecseszett, miközben ugyanazt leírta pepitában, mint KolomposG.

Elnézést kérek, ha félreérthető voltam.
  • Sequoyah
    4 col? Van ám tábla is. Mindenre a megfelelő eszköz. De a lényeg, hogy a teljesítmény (adattárolási vagy számítási) az egy helyen koncentrálódik, egy erős központi szerveren. Ez lehet a felhő, vagy egy otthoni központi PC.
    Erre halad a világ most ismét, erős szerver plusz konzolok, amin belépsz rájuk.

Számos előnnyel rendelkezik ez, nem feltétlenül csak a buszon CAD-ezni jó. Nálunk, nagyvállalatnál is már egyre inkább virtuális gépeken dolgozunk, és akkor akár otthonról is ugyanúgy tudunk dolgozni ugyanazon a "gépen" mint bent. Otthoni felhasználónak pedig nem kell folyton képeket, zenéket, videókat, dokumentumokat másolgatni jobbra-balra, a központi gépen/felhőben eltárolja 1x, aztán azt bárhol azonnal eléri, mindet.
  • Sequoyah
    Hmm, megvilágosodtam miért is jó a platformok egyesítése. A "távoli asztalkapcsolatot" nagyságrendekkel megdobja, ha ugyanaz a kernel fut az eszközökön, és csak a tényleg lényeges információkat kell átküldeni a hálón.
  • Rapid81
    Ha te 4 colos kijelzőn autocad-ezel, akkor gratulálok. Normális ember nem csinál ilyet. Amiről meg beszélsz, én több éve ezt csinálom, szerverek távoli felügyelete távoli asztali kapcsolattal (remote desktop, ha egyáltalán tudod, hogy miről beszélek), kezdetben SYMBIAN-os telefonról, jelenleg WM-ről! Android-on annyi előnye lenne, hogy az RDP szoftver ingyér' van, Symbianon meg fizetős volt. WM-ben meg benne van gyárilag.
  • asysoft
    Ezt a "telefon felét teszi ki az WP7 licensz ára!!!44" hülyeséget nem tudom, ki találta ki, mindenesetre ajánlanám neki, hogy nézzen rá egy árlistára, hasonló hardware-rel rendelkező eszközök közül gyakran a WP7-es az olcsóbb. (Anno, mikor gondolkoztam egy WP7-es eszköz vásárlásán pl 55e volt egy kártyafüggetlen Optimus 7 normális helyen, akkor annyiért "normális" androidos eszközt nem lehetett kapni) Tudtommal amúgy ~15 dollár eszközönként a licensz, ami aztán nem fogja nagyon megdobni az eszköz árát. Android "ingyenessége" is ferdítés, egyrészt kb minden gyártó fejleszt rajta valamint, másrészt majdnem mindegyik tejel az MS-nek...
    "Azért ilyen népszerű az Androidos telefon, mert olcsó!" Ezt máshogy fogalmaznám meg, azért népszerű az android, mert az érintős eszközök jó részén az fut; aki csukott szemmel választana egy eszközt, jó eséllyel robotos eszközt ragadna a kezébe. És az átlag user nagyjából ezt is teszi, nem érdekli, hogy nem kell hozzá iTunes, nem érdekli, hogy "szabadmarket", nem érdekli, hogy OpenSource... Érintős telefont akar, mert trendi, kap is, androiddal. (Persze itthon lehet, hogy androidos eszközt keres, mert meg lett mondva a Telenor reklámban, hogy az jó:)) Persze akadnak olyanok is, akik szarrá berhelik, emiatt más szóba sem jöhet náluk, de nem ők húzzák a statisztikákat...
    Az árcsökkenést meg majd meglátjuk, egy mostani "szemét" hardware néhány éve még verte volna az élvonalat, így fog lecsúszni az 1 GHz-es CPU is az alsó kategóriába, már röhögőgörcsbe tör ki egy-egy butább fandroid egy ilyen paraméter láttán. És a WP7 már ilyen eszközön is remekül fut, MS etéren kivételesen nagyot alkotott...
  • Papichulo
    "ellentétben az általad egekbe magasztalt WP7-tel, ami több, mint a felét kiteszi a telefon árának. "

Ez az adat honnan jon? Kaphatnek valami linket? Amit en talaltam eddig, az $15-rol beszel. Ez mondjuk realisnak is tunik, De, hogy tobb szaz usd lenne? Ez eleg legbolkapott szerintem.
  • csimmasz
    Ja még mielőtt megszólnátok, én a samsung szarját használom a Badát, gyors meg minden működik ami elérhető rajta, kivéve a skype ami nagyon hiányzik.
    A wp7 ről csak anyit, hogy annakidelyén ez is elég korlátozott volt, nemtudom ez menyiben változott azóta?
    A felülete meg érdekes, nekem tetszik mert nem olyan mint minden más telefonon.

• csimmasz
    Csak halkan jegyzem meg, hogy ez nem éppen egy egyszerű ember napirendje, ha erre alapozva akarna megélni az MS a mobilvonalon, éhen halna.
    Nagyon szép, meg jó az ötlet, de az emberek 90% a egyszerű feladatokra használja a mobilját.
    Nem fog se xp-t futtatni se rendereltetni, telefonálás, sms, FB, Twitter, Skype,E mail, játék, némi böngészés.
    Ha ezeket tudja akadásmentesen, akkor már a tömegek veszik.
  • Vers
    oke akkor futtass rajt egy autocadet, es tervezz vele ceruzaval
    ja hogy azt nem tudsz? :XD
    azt latom hogy bejon a windows asztal , es itt meg is all a tudomanyod, de a hulyeknek vagizhacc ilyen baromsaggal, aki ert hozza meg kirohog
  • Vers
    szanalmas mikor egy ocska rendszert azzal emels a windows fole hogy tudja futtatni a windowst tavolrol, persz arrol gozod sincs hogy a jelenlegi wifi technologia nem alkalmas realtime tavoli rendszer futtatasra
    majd csak 2012-ben jelennek meg az ilyen uj gyorsabb wifivel rendelkezo gepek, amire egyebkent a microsoft is epit, mert futhat a win8 a telefonodon, a tabladon , az xboxodon, az asztali pc-den , a notebookodon, es a szerveren is, barmilyen formaban akar direct akar tavolrol

pl: otthon a tabladon autocadezni akarsz, rakapcsolodsz a otthoni szerveredre es a 4 videokartya a 10 teraflopsaval hihetetlen mennyisegu eroforrast biztosit, ugy hogy a tabla fogyasztasa minimalis, elinditod a renderelest es elindulsz a munkahelyedre, az otthoni szervered rakapcsolodik a Azure cloudra, es a tobb millio teraflopsaval kirendereli szamodra a szukseges videokat,
    mire a munkahelyedre erkezel, mar rendelkezesedre allnak a bemutando anyagok, a munkahelyeden rakapcsolodva az ottani szerverre, es a kozelben levo 300 inches kijelzore, eloadast tartasz a keszulo projectrol
    fuggony

na ezt csinaldf utana a szaros androiddal te nyomorek

• Sequoyah
    Amúgy tényleg elfut rajta egy XP? Azért ebben kételkednék...
  • Sequoyah
    Olcsó persze, de olyan is a minősége. Ha jó androidost akarsz, ugyanúgy mélyen a zsebedbe kell nyúlni.
  • tomboy013
    "A Droidos , 10ezer Ft-os X8-amon, meg bármikor futtatok Windows XP-t, 7-et vagy MacOSX-et is ... komplett PC-t, Rimót Deszktop programok hegyeivel... " És ez pontosan miért is jó egy mobilnál? =D Attól még tetű lassú marad a rendszered ha jó is valamiért. De te se láttál csak képen WP7-et ebben is biztos vagyok =D Ez kb olyan mintha egy Call of Duty fan akarja elmagyarázni egy veteránnak milyen a háború =D Előbb ismerd meg aztán alkoss véleményt addig csak kinevetteted magad ;) Ezt a tanácsot az életre is tanuld meg mert még jól jöhet ha felnősz :)
  • Rapid81
    Bírom az ilyen burzsuj birkákat, akik azt hiszik, hogy mindenki kőgazdag. Szerinted miért terjedt el ennyire az Android? Azért, bakker, mert az oprendszer licencelése egy fillérbe nem kerül és csak a vasat fizeti ki a kedves vevő, ellentétben az általad egekbe magasztalt WP7-tel, ami több, mint a felét kiteszi a telefon árának. Érted? Azért ilyen népszerű az Androidos telefon, mert olcsó! Az általad nagyra becsült WP7-essel szerelt telefonok meg árban az életben nem fognak odáig csökkenni, hogy tömegek kezdjék el vásárolni vagy csak nagyon sokára, amikor már labdába sem rúghat a többi mellett.
  • VvD
    Mindig szomorúan olvasom az ilyen híreket. 5 hónapja van optimus7-esem és rettenetesen megtetszett. Gyors, akadásmentes és nekem ez a csempés dolog is nagyon tetszik. Viszont megértem, hogy vkinek ez nem jön be... mások vagyunk. Mindenesetre kíváncsi vagyok ,hogy a wp7 helyzete fog e változni, mert egyelőre nem efelé mutatnak a dolgok.
  • Sequoyah
    Ha telefonon akarsz XP-t futtatni, akkor tényleg ne WP7es telót használj. De gondolom még messziről se láttál egyet se, főleg ha 10k-s gagyifonokkal rohangálsz... Nem a te világod, ennél a WP7 nagyságrendekkel komolyabb, hogy megérthesd. Maradj a játéktelefonoknál:)
  • tomboy013
    Elsőkből lesznek az utolsók. Akármilyen nagy is volt régen a symbian annak is leáldozott. Az androidnak is le fog ugyanúgy csak idő kérdése. Szerintem van lehetőség a WP7-ben nem is kicsi. Tény hogy van még mit alakítani rajta, de még fiatal oprendszer. Jó lesz az nagyon csak kell neki egy kis reklám meg fejlesztés. Igaz én már így is meg vagyok vele elégedve nagyon is. Épp a Tile az erőssége szerintem ami miatt kiemelkedik a többitől. Persze vannak akiknek nem jön be meg nem is fog. De sok olyan ember van akiknek kell 1 év mire megszokják és meg is fog nekik tetszeni akármennyire makacsul állítják most hogy nem jó.
  • MR007
    Egy hónappal ezelőtt volt fenn a youtubon csak pár napig 3 féle 801-es új Symbian teló változat névvel illetve, de leszedték a hülye WP7 miatt. Nagyon jól néztek ki. Most gondolom a süllyesztőben a nagy WP7 válság miatt.
    Elop is mehetne már oda!
  • MR007
    Mikor? Talán 2025-ben? Ha eddig nem kavarta, akkor ezután sem fogja, főleg WP7-tel. A Nokia aki a saját oprendszerét elárulta. Kitette mint macskát szarni, akkor mikor még semmi sem volt veszve. Bizonyítja a jelen, hogy képes igen tetszetős is lenni sokak kezében/Belle/. Most komolyan te nálam is jobban tudod hogy nem reménytelen az mint, ahogy sokan beállítják mostanság. De hagyjuk az már a múlt lesz, mert a fejesek eldöntötték. A Nokiának már egy szavát sem lehet elhinni, egy talpnyaló MS bérenc lett. És önmegsemmisítő. Még egy WP7-es telót sem tudnak tetszetősen felmutatni. De nem véletlen megvan írva a forgatókönyv már régen.
    Kár hogy oda a feeling a varázs mit régen képviselt, és amit már csak kevesen látnak el náluk/akár N9 is ami legalább egyedi/. De azért még nem halt meg teljesen.....
  • DjDano
    Ezzel csak az a gáz, hogy a tengerentúlon még alig van WP7-es telefon, a Nokia mobiljai majd felkavarják az állóvizet.
  • Sequoyah
    50-ért kevesebbért, 50nel gyengébb hardvert kapsz, ha az oprendszert nem nézzük... Viszont a wp7 közepes hardveren is jól fut, nem csak a csúcshardveren.
    Az extra tudást hagyjuk, valamiben jobb, valamiben rosszabb, kinek mire van szüksége.
  • karesz6
    Az hogy miért nem viszik rendesen a wp7 telefonokat egyszerű. Azért mert drágák és semmi extrát nem tudnak amit bármelyik hasonló kategóriás gép ne tudna 50 ezer forinttal kevesebbért. A windows telóra ui pénzbe kerül ami a telefon árát akár 50%al is megdobja. Innentől kezdve a belépő telefonokra nyilván senki sem rakja fel mert a windows többe kerülhet mint maga a telefon. De azért nem irnám le teljesen a wp-t. Ha tényleg rendesen összefűzik a windows 8 al akkor el tudom képzelni hogy hirtelen sokaknak megéri majd ez a pluszkiadás.
  • Sequoyah
    Sajna régebbi wp7es telót már nem nagyon lehet kapni... Legalábbis úgy hogy bemész a boltba és elhozod, biztos nem.
  • tomboy013
    Akkor talán néz szét jobban, pl az Omnia 7-em 55-ért vettem, szerintem az ott van a 40-60 ezres kategóriában. Ha megtanultál számolni nem kellene ennek gondot okozni ;) Egyébként meg volt már többféle telefonom is köztük androidos is éppen ezért tudom miről beszélek veled ellentétben. Te maximum videóban láttad a WP7-et a hozzászólásaid alapján. Vagy feltetted a WP7 launchert az androidosra és az alapján, mert igazából ég és föld a 2 =) Az hogy nem tetszik a tile még lehet normálisan is beszélni nem kellene lebúzázni azokat akik szeretik, szerintem én sem mondtam eddig senkire hogy majom vagy hülye mert androidot szereti. Szóval lehetne eszek már ha értelmes embernek tartod magad ;)
  • Sequoyah
    "És a WP7 felülete igenis pocsék."
    Ez nem vélemény. Vélemény az, hogy neked nem tetszik... Attól még nem pocsék.

Az új funkciók jelentős része a táblákra való optimalizálással kapcsolatos, ez nem azt jelenti, hogy az egész win8 a táblákra lett kitalálva. A régi funkciók ugyanúgy megmaradnak továbbfejlesztve. De mivel az már eléggé kiforrott, nyilván nem ez van a középpontban.
  • Major
    Windows8+, MSN(Skype), WP7, XBOX ez lesz egy csapat.
  • Major
    Részben igaz. Megmarad a hagyományos felület és a Metro felület asztali PC-n és szabadon választható lesz a kettő. Valószínűsíthetőleg a Microsoft koncepciója az, lesz, hogy olyan rendszert fognak kiadni, ami egységesíteni fogja a platformokat és ezt fogja összekötni egy saját közösségi megoldással. (Facebook, a G+ után az MS sem fog kimaradni ebből.) Akinek lesz Windowsa az már automatikusan a közösség tagja lesz (?), ezek igazából nincsenek letisztázva még.
  • Major
    Én a közeljövőben tervezem egy WP7-es telefon beszerzését. Nálam az alap koncepció az, hogy az Iphone nekem drága. Az Android pedig már szomszéd öreganyjának a belépő telefonján is az fut (Huawei). Én igazán azokhoz tartozom, akik szeretik azt venni, ami nincs mindenkinek és lehetséges, hogy nem vagyok egyedül. Nem akarok romokat pakolgatni a telóra és nem akarok éjjel nappal teleépítgetni Legyen benne, vakus fényképező és GPS körülbelül ennyi.
  • Rapid81
    Az egész Win8 kezelőfelülete érintőképernyőkre lett kitalálva, nem csak a táblákra szánt változaté, hanem az összesé. A "hagyományos" kezelőfelületet külön kell majd elővarázsolni belőle. A pontjaidat saját magad is alkalmazhatnád.

Én nem mondtam senkinek, hogy ne vegyen WP7-es telefont, hanem leírtam a véleményem, ellentétben veled, aki rögtön elkezdtél személyeskedni...
  • Sequoyah
    Hát a tabletekre szánt win8 tényleg. De mire kéne optimalizálni, mosógépre?

A wp7 felülete sem pocsék, nagyon is jól meg van tervezve. Egyéni problémád, hogy nem tetszik. Másoknak meg igen, de nekik kell megvenni, nem neked.
  • Rapid81
    Te is a 4.-kel kezdted, de köszi a jó tanácsokat. Egyébként talán azért, mert a Win8 érintőképernyőkre lesz optimalizálva, Te kis butus...
  • Sequoyah
    Miért is kéne a monitort tapicskolni?
    Segítek a helyes sorrendben:
    1. beindítod az agyad
    2. utánanézel dolgoknak az interneten, hogy ne faszságokat beszélj
    3. gondolkozol
    4. jöhet a hozzászólás

Te egyből a 4-gyel kezded...
  • kvp
    "a wp7-es telefonon hamarosan windows fog futni, es kijelzo kozelebe kerulve atalakul egy desktop rendszerre, es futtatja az autocadet peldaul, vagy a crisist vagy photoshopot, barmit"

Mar most is windows fut rajta, de egy agyonbutitott valtozat. Majd a wp8-as fog esetleg desktop funkciokat tamogatni. Ellenben a legbutabb 2.x-es android a leg low end-ebb hardveren is kepes desktop vagy akar szerver os-kent mukodni es fut rajta minden felsorolt program. Es nem holnap, hanem ma, mivel az android egy sima linux, kiegeszitve a google feluletevel. A windows phone-ok nem tudnak desktop windows-os alkalmazasokat futtatni (mondjuk flash-eseket sem), mig egy android-os telefon akar egy komplett windows-t is elindit.
    http://www.youtube.com/watch?v=e30hCx6LrnQ
    Szoval ha nagyon muszaly android alatt akar a wp7-es is elfut app-kent, forditva nem igazan...
  • Narxis
    Igazából te nem fogtál még a kezedben androidos telót, majd ha a WP7 is megjelenik az alsóbb árszegmensben(40-60ezer Ft) akkor lehet beszélni arról, hogy elterjedhet. Addig viszont windowsbúza kockák játékszere marad.
  • Narxis
    Üdv. Nostradamus
  • Rapid81
    Most akkor mondjam, hogy Omnia 2esem van, saját főzésű WM 6.5.3 ROM-mal és ennél kisebb fogyasztású, testreszabhatóbb oprendszer telefonon még nem volt és nem is lesz. Szeretem, ha olyan kezelőfelületet rakok rá, amit én akarok és nem erőltetnek rám semmit. WP7-en nincs alternatíva. Androidon minden "Launcher" ugyanaz. Az iOS-en meg nincs értelme kezelőfelületről beszélni, mert az nincs. Az O2 egyébként gyönyörűen futtatja a Froyo-t egyetlen maggal 800MHz-en, szóval nem kell dupla magos, hiperszuperhűdejajdejó proci droidhoz. Csak ugyebár akkugyilkos. Ezt a telefont lazán elhasználom 5-6 napig töltés nélkül, míg akinek SGS2-je van, naponta tölti vagy pótakkuval rohangál. WP7 sincs a toppon akkuügyileg. Nincs értelme olyan áramzabáló dolgokat rakni egy mobilba, amitől az megszűnik mobilnak lenni...

És a WP7 felülete igenis pocsék. Az meg, hogy ez lesz a Win8ban, hát letojom, mert nem fogok rá váltani. Nem fogom tapicskolni a tőlem 1 méterre lévő monitoromat, mert 5 perc múlva begörcsölne a kezem... Az meg, hogy ha a WP7es telefon monitor közelébe kerül és Photoshop meg Crysis, hát iszonyat jót röhögtem. Pár ember durván álomvilágban él. De nem baj, nemsokára nem az lesz a legnagyobb bajuk, hogy milyen oprendszer fut az "okos"telefonjukon.
  • mousee
    Pedig nagy igazságot mondott. Ha valaki valóban használni akarja az okostelefonját (gps, levelezés, naptár, internet, jútúb, zene, stb), akkor bőven elég egy egy alacsony órajelű procis kütyü. Egyedül a játékok miatt kell izmos vas, ami szerintem pont hogy a világ legnagyobb marhaságát hozza el: Rövidebb üzemidő. A mobil azért mobil, hogy sokáig bírja delej nélkül, nem pedig azért hogy fullHD játékokat pörgessen 30+ FPS-el.

Nekem csöves wildfire-öm van, és bőven ki van használva szinte az összes funkciója, és nagy átlagban elmegy 4-5 napot akksiról, és akkor mindenre használtam a GPS-től kezdve a fényképezésen át a netezéstől a zenehallgatásig. Ez egy átlag eredmény, persze ha egész nap megy a GPS, és közbe szórja a netet wifin, akkor este már ő is sírva könyörög a töltőért. Ha pedig tényleg csak telefon/levelezés/zene/netre használom, akkor lazán eldöcög egy hétig is. És én még ezt is kevésnek tartom, van egy most már közel 7 éves SE w300i telóm, az is átlag zenehallgatással napi 30-40 perc beszélgetéssel bőven egy hét felett megy akksiról (persze sose töltöttem rá napközben, csak ha sikítozott a töltőért).
  • Sequoyah
    3. negyedévvel példálóznak? Akkor még csak épp megjelent a Mango.
    11Q4, és 12Q1 lesz ami valóban megmutatja, milyen a piaci fogadtatás, mert most jelentek meg ezek a telefonok, most kezdte csak el teríteni a Nokia is.
  • pityuri
    Szerintem a jövőbe belelátni senki nem tud. Nekem pl minegyik rendszerben van valami, ami tetszik. Galaxy S-em van. De volt a kezemben Omina 7 és Iphone 3G, 4, 4S is. Bármilyen hihetetlen, azok is tetszettek. Szerintem is van fantázia a WP7-ben. Minden rendszernek vannak előnyei, hátrányai. Viszont az, hogy azt, akinek android-os telója van, le csóró szarozod, az annyira nem tetszett. Megtehetném, hogy a veszek egy WP7-es telót meg egy iphone-t is a mostani mellé, nem nagyon hatna meg. Valakinek ez tetszik valakinek az. Photoshop-ozni, meg cad-ezni a telefonon olyan lehet, mint boxkesztyűben hangyát szedni. De Neked sok sikert hozzá. Ja és hidd el van értelmes progi androidra. Na csá.