Prometheus

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Umm, nem, nem csináltak belõle átjáróházat, mert ugye akkor itt már nem lenne élet. Az elõbb felvetettem már, csak elsiklott felette mindenki, hogy mégis az õskori emberek hogy a tökömbe tudtak az SJ-krõl? Mert az, aki megitta a felest, aztán széthullott, az ugye pár milliárd évvel az emberek megjelenése elõtt történt.

Ha meg emberek is találkoztak azzal a pár milliárd éves böszmével, akkor viszont még ma is élnie illene, nem? Hol van?

A válasz elfogadva! 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

[NST]Cifu
Nem értem a logikát, hogy ûrexpedícióra, ismeretlen célponthoz miért lángszórót visznek fegyver gyanánt. Felfoghatatlan. Az égéshez oxigén kell.

Van rá reális válasz, de a filmbéli lángszóró megvalósítása ez esetben nem stimmel.
Elõször is lehetséges olyan lángszórót építeni, amelyikben a lángvetõ elõtt keveredik össze az üzemanyag (éghetõ anyag) és az oxidálószer. Úgy képzeld el mint egy rakétahajtómû. 😊
És itt a probléma. A filmben látott lángszóró lángja jól láthatóan a légkör oxigénjét használta. Ha elõre hozzáadott oxidálóanyag gyúllad be, akkor a láng egyenletesebb, "simább".

A másik kérdés, hogy miért lángszórót visznek, evidensebb: a lángszórónál jobb fegyver zárt térben nem igen létezik (ha a célpont nem tûzálló és hõálló ruhába öltözik). Egy ûrhajón ideális eszköz, mert önmagában nem veszélyezteti a hajó nyomástartó falait, nem üti át, mint egy lövedék.

Ettõl függetlenül biztos vagyok benne, hogy ahogy írod a lángszóró azért kellett, mert "cool"... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nekem tetszett a film, bár van egy-két dolog, ami nem világos, illetve szerintem hülyeség.
- Az SJ-k minek magyaráznak a barlanglakóknak a bolygórendszerükrõl (ami ráadásul nem is az övék csak egy kutató állomásuk)? Ráadásul több "civilizációnak" évszázadokon keresztül. Csak hogy lefirkantsák az ábrát a falaikra, kõtábláikra? Miért gondolja bárki is azt, hogy ez egy meghívás. Hmmmm...

- A két "tudós" kapásból levette a sisakját, mikor kiderült, hogy a barlangrendszerben tiszta, lélegezhetõ levegõ van. Olyanról biztos még nem halottak, hogy mikro baktériumok, vagy olyan dolgok, amiket ki sem mutat a mûszerük. Szerintem baromság levenni, egy tök idegen helyen a sisakot, csak mert lélegezhetõ a levegõ... és ezek tudósok...

- Nem értem a logikát, hogy ûrexpedícióra, ismeretlen célponthoz miért lángszórót visznek fegyver gyanánt. Felfoghatatlan. Az égéshez oxigén kell. Akkor mit csinálnak, ha a célhelyen az nincs. Ütik õket a lángszóró tusával. Meg amúgy is elég limitált távolságra alkalmazható. Ja várjunk csak... tudták, hogy az Alien elõzményfilmjében szerepnek = lángszóró mint alapfegyver. Szerencsére volt aki azért csomagolt oldalfegyvert is.

- A szõke csaj hosszába futott a guruló ûrhajó elöl. Ez, ez, eeez, ehhez mi kell? Helyzet felismerés = 0. Ez a nõi egyed nem volt életképes, ez a természetes szelektáció. Tisztár mint amikor a "ZS" kategóriás filmekben futnak a kocsi elöl az úttest közepén. Amúgy is mi szerepe volt a csajnak a filmben? Semmit sem csinált. Ha most kivágnák a filmbõl a jeleneteit, fel se tûnne senkinek.

Azért jó film volt. Én jól szórakoztam rajta, csak hát pár dolog zavart.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Darth Sith
20 perc extra eleg jol hangzik, kivancsi vok mit rak vissza

Nem a lényeg, hanem a fontos!

gabe paul logan

A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/

dns+gógyi
gabe paul logan
rögtön abból a beszélgetésbõl jön h nem lehet gyereke, mert Charlie egy faszparaszt és azt mondja, hogy "na de kiderült, hogy az élet létrehozásához nem kell más csak egy marék dns meg ..." nem tudom mi és erre kezd el sírni Elie, mert õ nem képes rá

birdo
Aztán meg átjáróházat csináltak a földbõl.... barlangrajz...

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

trident
Ha így van (miért ne?), akkor viszont benéztem a jelenetet térben és idõben... De csúnyán.😊

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Elvileg (legalább is a külföldi oldalak szerint) belõle keletkezett az élet amikor megitta a lötyit és a saját DNSet és saját magát áldozta fel.
trident
Én arra szavaznék, hogy "Õ" volt "Prométeusz". Meg akarta akadályozni az emberiség kipusztítását (vagy mert nem értett egyet a civilizációk leradírozásával, hogy "istent" játszanak), mert talán õ volt az, aki különlegesnek látta az emberi létet. Ezt pedig így tudta megtenni, hogy megfertõzi a társait.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

A nyitó jelenetet még mindig nem értem, a teremtõ önyilkos lett vagy mi ?
Amúgy szerintem rosszul vágták össze a filmet, a doktornõ nek a pasija magyaráz az élet értelmérõl, majd snit és a dokinõ mondja, hogy nem lehet terhes, azt hittem elaludtam pár percre és most tértem magamhoz, de a moziteremben hallott röhögés azt erõsítette meg bennem hogy elképesztõen amatõr húzás volt.
[NST]Cifu
Ne feled, hogy a Prometheus egy kutatóhajó, abszolut csúcstechnikával.
A Nostromo egy vontatóhajó, amely nincs felkészítve arra, hogy szélsõséges körülmények között is rádiókommunikációt biztosítson az ûrruhában lófráló ûrhajósainak.

Továbbá ismét: két külön bolygóra szált le a két hajó.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

janiazACE
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az Alienben a kommunikáció a kül- és beltér között tele volt zavarokkal, itt meg 'tûéles' képet kapott a legénység, pedig jónéhány évvel korábbi technológiát használtak...
Miért feledkeztek meg a mûtõben lévõ polipizérõl?

trident
Igen, az megvan, én a Shaw doktornõbõl kioperáltra gondoltam.😊
Nem pusztulok én se bele, ha nem lesz rá magyarázat, csak nekem fura volt, hogy olyan óriásira megnõtt, holott ugye emberi dns-bõl, emberi szervezetben fejlõdött.

De való igaz: majd mindegy, mondhatjuk azt is, hogy azért voltak az "alieneknek" más arányai, más formái, mert ilyen változást idézett elõ a környezet az egyedfejlõdés során, ennyire tud mutálódni, vagy csak egyszerûen azért, mert itt még primõr áruk voltak, elsõ generációs élõlényekként.

Gondolkodtam a dolgon és az biztos hogy Alien Dns volt a vázákban (szobor+hatásuk a gilisztákra+Hollowayre.) De hogy a Space Jockey-ik teremtették-e az Alieneket, vagy hogy azok már léteztek egy ideje, csak rájuk találtak az S.J.-k, megfigyelték Õket, aztán próbáltak kísérletezni rajtuk, nem jött össze és maradt a Dns kinyerése... Hát mindkét változatot el tudom képzelni. Bár sztem az élet magvait az S.J.-k hintették el, minden élet magvait. Ez szimpatikusabb számomra. De mondjuk ebben az a jó hogy az Alienek eredete így még mindig nem derült ki, csak találgatunk hogy vagy- vagy...

Mi szól Weyland papa üzenete alatt? Kb 20 másodperc az Alien zenei témájából. Mókás.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Hat nem tudom azert annyira nem voltak tul szofisztikaltak a kapcsolatrendszerek...Mondjuk nem is ilyen jellegu "örömökre" vagyom egy ilyen filmnel, arra van más. Az örökéletet keresõ tatter is fölös volt bele, kapott tiz percet aztan KO. Csak a drága idõ ment vele amivel lehetett volna bõven mást kezedeni. Jah nagyon filozofiai akart lenni a film, nem is ertem miert, a hites elem is csak annyi melyseget kapott, hogy zavaró fölösleges elem legyen. Am Fassbender tenyleg jol tolta azt alairom kb az egyetlen hiteles elem az egesz filmben...De lehet hogy csak azert mert az õ karakterének ellehet nézni az irreális viselkedést és cselekményeket.

gabe paul logan
szegény noominak írtam csak kamu nevet

gabe paul logan
ja meg még a hites dolog is jó volt, és fassbender, elba, theron, shaw nagyot alakított

egy 8/10-et kap tõlem, kb 4.3. a sorozatban ha nagyon bele akarjuk nyomni de mindenképpen a ressurrection elõtt

gabe paul logan
nekem nagoyn tetszett a teremtés, evolúció, blade runneres robot-ember téma, a david-shaw-holloway és a vickers-david-weyland kapcsolat

Számomra az a sztori sokkal jobban felvolt építve, pár fokkal hihetõbb volt.Ja és az scifi-horror. Ez meg látszik, hogy meglévõ dologhoz kellett kitalálni valami szart...olyan is lett. Lehet, hogy egy natur scifinek elmenne bár annak is gyenge, nem hogy egy Alien elõzménynek. És igen is Alien film, mivel annak az elõzménye, azt magyarázná, arra az univerzumra épül és a végére még sikerült is berakni valami korcsot ami hasonlít rá. Bár igazad van, jobb ha nem tekintjük annak. Mint általában az uj filmeknel ez is kicsit kapkodó, tul sokat akarnak beletenni aztan minden csak felületes lesz.
Amugy nem vok nagy alien rajongo. Az elsõ rész az nekem bejövõs a többi már sorjában inkább a felejtõs kategória. A 4. nagyon gatya😄 de ugy latom annal is van lejebb.

gabe paul logan
ez nem alien film volt (: nem szólt senki?
amúgy az alienben mi volt olyan "szuper?"

UUUristen ez milyen gyenge film volt...ritkán van, hogy kiakarok menni a terembõl, most gondolkoztam rajta. -Gyenge a felvezetõ sztori, az alapozás
-40amperre robbanó 2ezer éves koponya, ami igazabol senkibol se valt ki különösebb döbbenetet, mint ahogy az egyeb esemenyeket is eleg könnyen megemesztik.
-Operálás tûzõgéppel
-Pénzhajhászó fizetett pilóták akik mosolyogva önként habozás nelkul mennek a halálba...
-Idiota tulcifrazott élienek(nem kell az evolucio, sztem mindenki az orignal lenyeket latta volna szivesen)
-stb...
Imádtam amikor a két kint maradt pajtas radion bemondta, hogy talaltak egy 50-60centis hosszukas lenyt... A kapitanyi szobabol a negerrel hetyegõ theron visszaszolhatott volna h "itt is van egy"😄😄
A idegölõ belezéses "horrorosztikus" jeleneteket pedig zárja egy tökéletesen értelmetlen üres párbeszéd, végén egy Chopin zongoraveryennyel... Gratulálok😄 Ez szánalmas volt! Gyorsan megnézem a 8.utast 2x, hogy felejtsek.

Parát leszámítva is a fene ülne egy tócsa fekete izében. Fura népek a filmbéli karakterek.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

gabe paul logan
inkább az a vicc, hogy kb az volt a legfélelmetesebb terem mind közül, inkább álltam volna meg valamelyik folyosóban

gabe paul logan
nézd meg még egyszer a filmet 😉

amúgy Shawra is rázuhant a hajó nem mellékesen

Ja, rettentõ biztos hely, szöszi tudna róla mesélni. Fõleg hogy korábban láttuk, hogy az ûrruha bírja a kõvihart, úgyhogy egy kis hulló törmelék meg sem kottyanna neki.

gabe paul logan
ha figyeltetek volna a prometheus maradványai omlanak az égbõl és az egyetlen biztos hely az idegen hajó árnyéka....

gabe paul logan
Ridley nyilatkozta, hogy ennyi a kapcsolat az aliennel 😉

az betudható a pániknak, tényleg nagy hülyeségre képes az ember ha nem tud higadtan gondolkodni, sok-sok tanulmány bizonyítja

én egy jelenetnél már nem tudtam elfogadni az ilyen emberi hülyeséget a biológus és a kígyó esete, vicc kategória
Olvasd el az IMDB rövid kis jellemzését a mesterrõl, és visíts fel ismét.

Ridley Scott
Trade mark:
-Stunning visual
-Strong female characters

http://www.imdb.com/name/nm0000631/bio

birdo
Kérdés, hogy mennyit láthattak ...alulról... a " fánkból ?? ))

Azért azon a jeleneten hangosan röhögtem, amikor a két hülye picsa hosszában futott az õket kergetõ leharapott fánkûrhajó elõl, a szöszi haláláig nem jön rá, hogy oldalra kellett volna futnia kb tíz lépést, a barna egyszer rádöbben, kitér, aztán másodszorra megint elfelejti.

Ridley Scott nem lehet nagy véleménnyel a nõk intelligenciájáról...

birdo
Nagyon vártam, hát megnéztem......és már látni akarom a folytatást ))

jaja, mivel a gazdatestnek legalább akkorának kell lennie, mint egy gyerek vagy egy méretesebb kutya
Pedig a vázás szobának eléggé olyan a fílngje, mint a királynõ kamrájának a tojásokkal...

Darth Sith
ez lehet a magyarázat amúgy arra, hogy az ott élõ kukacokra miért nem lett aktív korábban, valszeg mivel nem tekinthetõek gazdatestnek, így hiába élõlények, miattuk nem aktivizálódtak, kellett hozzá valamilyen humanoid lény.

A legnagyobb plothole szerintem az, hogy ha ezek a böszmenagy emberek kiirtani akarták a Földet, és a jelek szerint nem sikerült elindulni sem, akkor az õskori és ókori rajzokon/dombormûveken ugyan hogyan jelenhet meg a böszmék biofegyver bolygója?

Szóval a váza ugyanúgy mûködik, mint a tojás benne a fészhúgerrel. Ha gazdatestet észlel a közelben, mûködésbe lép. Ez jó, eddig erre nem jöttem rá😊
könyörgöm ez egy film nem szentírás, nem kell logikus magyarázatot adni a filmes univerzum keretein belül, hahhó ez nem történt meg
más méret=nem ugyanaz a faj és csak ez lehet
Scott itt csalt, ennyi

Amúgy kb. ugyanakkora a hajó, ugyanakkora az kloáka nyílás amin Shaw a végén lemászik itt és Alienbe bemásznak, csak éppen a szék és a SJ nem ugyanakkora. egyszerû nem foglalkoztak ilyen apróbb eltérésekkel, hiszen dolgozniuk kellett a fantasztikus scripten
Darth Sith
valszeg jelzés/utalás arra, hogy a vázákban xenomorph dns/terraformáló anyag van. btw a vázák tetejébõl akkor kezdett el az anyag kifolyni amikor beléptek a terembe, mintha a vázák érezték volna az élõlények közelségét. Ahogy a film elején is amikor a SJ kinyitja a tégelyt, az elsõ pillanatban még sima a felülete, de egybõl elkezd változni, ahogyan a vázák is.

Darth Sith
"LV223: It is in one of three moons of a ringed gas giant, orbiting the star Gleise 86."
"LV426: Acheron (LV-426) is the second of three natural satellites that orbit Calpamos, which is the fifth planet from the star Zeta 2 Reticuli. "

Igen, valószínû, hogy régóta kész a technológia, ezért is volt xenomorph motívum a falon a vázás teremben.
Darth Sith
se a megszokott formában. De ahogy korábban volt már szó róla, valszeg ez egy több lépcsõs folyamat, mivel a klasszikus arctámadóhoz az kell, hogy legyen egy királynõ aki lerakja a tojásokat. De az elsõ királynõnek is ki kellett valahonnan kelnie egyszer valamilyen formában. Ergo tuti, hogy több lépcsõn keresztül jutnak el a klasszikus alien királynõhöz, akitõl származnak a tojások. Ha az alien1-ben látott ûrhajó sokkal régebben zuhant le mint amikor a prometheus játszódik, abból az következik, hogy nagyon régóta készen van az alien mint biotechnológiai kísérlet végeredménye. Ha pedig a prometheus történései után, akkor talán lesz köze a film végén látotthoz. De én arra tippelnék, hogy inkább az elsõ, h valszeg már nagyon régóta kész technológia, amelyet galaxis szerte használnak évezredek óta.

Meg aztán a végén a xenomorph... Õ se a megszokott módon bújt elõ a gazdatestbõl.
TreDoR
Nem, csak nem értem ezt egyesek honnan szedik, teljesen más méretuek, tehát nem lehet ugyanaz a faj.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

ilyen idióta kérdést?
mindjárt felhívom Scottot, hogy ugyanaz-e faj, mert ez a filmbõl nem derült ki és most írom a 2. film scriptjét magamnak, mert le kell forgatnom, hogy összeálljon a fejemben az Alien és a Prometheus, el kell olvasnom 100 interjút meg, 50 internetes oldalt, 1000 fórum hozzászólást, hogy talán összeáll a film, de lehet még a 2 faj se ugyanaz? :-) jó ez a film, de fõleg a scritpje, hogy kitöröljem vele :-D

ugyanaz a ruha, ugyanaz a ûrhajó, csak kicsit nagyobba minden, ugyanabban a filmes univerzumabn, de nem ugyanaz a faj?! vagy Scott ennyit leszart, hogy mûködhessen a film. Na vajon melyik?
Hát ha már ezt se lehet feltételezni akkor mit?
Akkor kb. itt tartunk sztem: a fekete trutyi az SJ-k gecije, semmivel se rosszabb elmélet mint bárki másé. És 2 ezer évig rejszoltak míg megtelt az a sok üveg.

Na ez igaz