Prometheus
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha meg emberek is találkoztak azzal a pár milliárd éves böszmével, akkor viszont még ma is élnie illene, nem? Hol van?
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Van rá reális válasz, de a filmbéli lángszóró megvalósítása ez esetben nem stimmel.
Elõször is lehetséges olyan lángszórót építeni, amelyikben a lángvetõ elõtt keveredik össze az üzemanyag (éghetõ anyag) és az oxidálószer. Úgy képzeld el mint egy rakétahajtómû. 😊
És itt a probléma. A filmben látott lángszóró lángja jól láthatóan a légkör oxigénjét használta. Ha elõre hozzáadott oxidálóanyag gyúllad be, akkor a láng egyenletesebb, "simább".
A másik kérdés, hogy miért lángszórót visznek, evidensebb: a lángszórónál jobb fegyver zárt térben nem igen létezik (ha a célpont nem tûzálló és hõálló ruhába öltözik). Egy ûrhajón ideális eszköz, mert önmagában nem veszélyezteti a hajó nyomástartó falait, nem üti át, mint egy lövedék.
Ettõl függetlenül biztos vagyok benne, hogy ahogy írod a lángszóró azért kellett, mert "cool"... 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
- Az SJ-k minek magyaráznak a barlanglakóknak a bolygórendszerükrõl (ami ráadásul nem is az övék csak egy kutató állomásuk)? Ráadásul több "civilizációnak" évszázadokon keresztül. Csak hogy lefirkantsák az ábrát a falaikra, kõtábláikra? Miért gondolja bárki is azt, hogy ez egy meghívás. Hmmmm...
- A két "tudós" kapásból levette a sisakját, mikor kiderült, hogy a barlangrendszerben tiszta, lélegezhetõ levegõ van. Olyanról biztos még nem halottak, hogy mikro baktériumok, vagy olyan dolgok, amiket ki sem mutat a mûszerük. Szerintem baromság levenni, egy tök idegen helyen a sisakot, csak mert lélegezhetõ a levegõ... és ezek tudósok...
- Nem értem a logikát, hogy ûrexpedícióra, ismeretlen célponthoz miért lángszórót visznek fegyver gyanánt. Felfoghatatlan. Az égéshez oxigén kell. Akkor mit csinálnak, ha a célhelyen az nincs. Ütik õket a lángszóró tusával. Meg amúgy is elég limitált távolságra alkalmazható. Ja várjunk csak... tudták, hogy az Alien elõzményfilmjében szerepnek = lángszóró mint alapfegyver. Szerencsére volt aki azért csomagolt oldalfegyvert is.
- A szõke csaj hosszába futott a guruló ûrhajó elöl. Ez, ez, eeez, ehhez mi kell? Helyzet felismerés = 0. Ez a nõi egyed nem volt életképes, ez a természetes szelektáció. Tisztár mint amikor a "ZS" kategóriás filmekben futnak a kocsi elöl az úttest közepén. Amúgy is mi szerepe volt a csajnak a filmben? Semmit sem csinált. Ha most kivágnák a filmbõl a jeleneteit, fel se tûnne senkinek.
Azért jó film volt. Én jól szórakoztam rajta, csak hát pár dolog zavart.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Amúgy szerintem rosszul vágták össze a filmet, a doktornõ nek a pasija magyaráz az élet értelmérõl, majd snit és a dokinõ mondja, hogy nem lehet terhes, azt hittem elaludtam pár percre és most tértem magamhoz, de a moziteremben hallott röhögés azt erõsítette meg bennem hogy elképesztõen amatõr húzás volt.
A Nostromo egy vontatóhajó, amely nincs felkészítve arra, hogy szélsõséges körülmények között is rádiókommunikációt biztosítson az ûrruhában lófráló ûrhajósainak.
Továbbá ismét: két külön bolygóra szált le a két hajó.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Miért feledkeztek meg a mûtõben lévõ polipizérõl?
Nem pusztulok én se bele, ha nem lesz rá magyarázat, csak nekem fura volt, hogy olyan óriásira megnõtt, holott ugye emberi dns-bõl, emberi szervezetben fejlõdött.
De való igaz: majd mindegy, mondhatjuk azt is, hogy azért voltak az "alieneknek" más arányai, más formái, mert ilyen változást idézett elõ a környezet az egyedfejlõdés során, ennyire tud mutálódni, vagy csak egyszerûen azért, mert itt még primõr áruk voltak, elsõ generációs élõlényekként.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
egy 8/10-et kap tõlem, kb 4.3. a sorozatban ha nagyon bele akarjuk nyomni de mindenképpen a ressurrection elõtt
Amugy nem vok nagy alien rajongo. Az elsõ rész az nekem bejövõs a többi már sorjában inkább a felejtõs kategória. A 4. nagyon gatya😄 de ugy latom annal is van lejebb.
amúgy az alienben mi volt olyan "szuper?"
-40amperre robbanó 2ezer éves koponya, ami igazabol senkibol se valt ki különösebb döbbenetet, mint ahogy az egyeb esemenyeket is eleg könnyen megemesztik.
-Operálás tûzõgéppel
-Pénzhajhászó fizetett pilóták akik mosolyogva önként habozás nelkul mennek a halálba...
-Idiota tulcifrazott élienek(nem kell az evolucio, sztem mindenki az orignal lenyeket latta volna szivesen)
-stb...
Imádtam amikor a két kint maradt pajtas radion bemondta, hogy talaltak egy 50-60centis hosszukas lenyt... A kapitanyi szobabol a negerrel hetyegõ theron visszaszolhatott volna h "itt is van egy"😄😄
A idegölõ belezéses "horrorosztikus" jeleneteket pedig zárja egy tökéletesen értelmetlen üres párbeszéd, végén egy Chopin zongoraveryennyel... Gratulálok😄 Ez szánalmas volt! Gyorsan megnézem a 8.utast 2x, hogy felejtsek.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
amúgy Shawra is rázuhant a hajó nem mellékesen
én egy jelenetnél már nem tudtam elfogadni az ilyen emberi hülyeséget a biológus és a kígyó esete, vicc kategória
Ridley Scott
Trade mark:
-Stunning visual
-Strong female characters
http://www.imdb.com/name/nm0000631/bio
Ridley Scott nem lehet nagy véleménnyel a nõk intelligenciájáról...
Nem a lényeg, hanem a fontos!
más méret=nem ugyanaz a faj és csak ez lehet
Scott itt csalt, ennyi
Amúgy kb. ugyanakkora a hajó, ugyanakkora az kloáka nyílás amin Shaw a végén lemászik itt és Alienbe bemásznak, csak éppen a szék és a SJ nem ugyanakkora. egyszerû nem foglalkoztak ilyen apróbb eltérésekkel, hiszen dolgozniuk kellett a fantasztikus scripten
"LV426: Acheron (LV-426) is the second of three natural satellites that orbit Calpamos, which is the fifth planet from the star Zeta 2 Reticuli. "
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
mindjárt felhívom Scottot, hogy ugyanaz-e faj, mert ez a filmbõl nem derült ki és most írom a 2. film scriptjét magamnak, mert le kell forgatnom, hogy összeálljon a fejemben az Alien és a Prometheus, el kell olvasnom 100 interjút meg, 50 internetes oldalt, 1000 fórum hozzászólást, hogy talán összeáll a film, de lehet még a 2 faj se ugyanaz? :-) jó ez a film, de fõleg a scritpje, hogy kitöröljem vele :-D
ugyanaz a ruha, ugyanaz a ûrhajó, csak kicsit nagyobba minden, ugyanabban a filmes univerzumabn, de nem ugyanaz a faj?! vagy Scott ennyit leszart, hogy mûködhessen a film. Na vajon melyik?
Hát ha már ezt se lehet feltételezni akkor mit?
Akkor kb. itt tartunk sztem: a fekete trutyi az SJ-k gecije, semmivel se rosszabb elmélet mint bárki másé. És 2 ezer évig rejszoltak míg megtelt az a sok üveg.