1347
-
#1027 Szóval, belemászott a székbe, elkuldte az uzenetet, kiszállt belole, kikelt belole a proto-alien, aztán visszault a székbe? Csakmert az alienben a székben találtak rá. Egyébként Shaw is kuldott uzit.
Néhány dolog a filmmel kapcsolatban:
-
vg #1026 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pár napba telt, amíg leesett, hogy a Jockey nyilván visszaült miután megtermékenyítette az a hatalmas arcra/testre ugró izé, és úgy adott le vészjelzőt amit végül az az első Alien filmben vettek. Aztán persze gyorsan kikelt belőle az ember-jockey-polip-ize hibrid Alien királynő. Ami nem tetszett az az, hogy az első Alien filmben jóval nagyobb volt az a irányítószék(ha jól emlékszem, mintha azt olvastam volna, hogy a rendező kis gyerekei kolbászoltak ott szkafanderben). Azt viszont végkép nem értem, hogy mi a rákért mutogattak sok ezer-millió évvel ezelőtt az ősembereknek egy "katonai létesítmény" helyét, akik aztán jól lerajzolták a falra azt. -
#1025 10-things-you-didnt-know-about-the-design-of-prometheus -
#1024 Igazából utána már valaki a nevedben vitázott velem.
Amúgy tényleg meglepően tele van párhuzamokkal az avp és a prom, felfedezés, piramis, weyland, a párbeszéd h miért hoz valaki fegyvert egy expedícióra....de Ridley nyilatkozta, hogy nem látta az avp-t ezt valahol láttam...nem tudom kinek az ötlete volt a foxnál a sok párhozam és valóban tele van klisé halmazokkal, de őszint, én melyik film nem manapság?
A rendezés, az alakítások, párbeszédek, a képi világ(nem az effektekre gondolok) miatt élvezhető a film szerintem. Plusz amiket még Ridley egyéb interjúkban hozzá rakott, hogy eredetileg bele akarták rakni a filmbe, de még se történt meg, mert nagyon szájbarágós lett volna, hogy pl egyértelműen a tervezők, minket terveztek, a sok bibliai, mitiológiai hasonlóságot, amivel mindent megmagyaráznak. Pl Prometheus teremtette az embereket, majd halálba ment miattuk és még számos istenség viselkedett így, hogy a teremtés érdekében meghalt, mint a tervező a film elején, sőt egyéb kultúrákban is felfedezhető az emberáldozat,amit az istenek követelnek. És akkor még itt van az ampulla terem, ahol a tervező freskója is felfedezhető, felnyílt hassal, nyugodt tekintettel- ugy megint az áldozat, és a xeno portréja is ott van, mint szöges ellentéte a teremtőnek, a pusztító, ahogy Ash fogalmazot "tökéletes organizmus, a túlélő, nem zavarja meg bűntudat vagy morális tévelygés". Azt is megfogalmazta Ridley hogy vajon miért gyűlölhetnek minket a teremtőink, mi történhetett 2000 éve, hogy elindultak elpusztítani a Földet és mi írtotta ki őket az lv-223-on, a 2 eseménynek valszeg köze van egymáshoz. Na vajon mi szörnyűt cselekedtünk 2000 éve?? Megöltünk egy Jézus Krisztust? Aha, és ezt Ridley nyilatkozza, hogy a mi megváltónk egy űrjézus volt, akit keresztrefeszítettünk és lándzsával felnyársaltunk (már megint felnyílt has motívum, ami prometheusnál ,emberáldozatnál, shawnál és később a tervezőnél is megjelenik). Apropó Shaw, ugye aki nem lehet terhes,de egy éjszaka valami csodával határos módon megtörténik a fogantatása, hmm melyik bibliai alak jár ugyanígy? Na meg persze az önfeláldozás is ott van a filmben: a tervező az elején, Holloway, Janek és csapata. A David->Dávid motívumot meg se kell említenem.
Ja Shaw és az ő szülése...megint itt a felnyílt hasú életadó képe, amit nem abortusznak, hanem cézármetszésnek neveznek.
Nagyon mély ez a sztori, csak Ridley annyira nem akarta a szánkba rágni, pedig a mai nézőnek az kell, hogy élvezkedjen, hogy alapos kutakodás nélkül egy átlag mozinézőnek, aki csak azért megy be a moziba, mert ez egy film a gladiátor és az alien rendezőjétől, rohadtul nem esik le és csak a 3d-t élvezheti.
És egyet értek veled, Ridley nem hülyegyerek, nem azért hagyott nyitva ennyi kérdést, hogy szivasson, hanem hogy valamennyi részét megválaszolhassa egy folytatásban. No nem az alienben, hanem ha az lesz a neve a paradiseben, mert kb ez a 2 gyereke van a prometheusnak.
Spahits forgatókönyve szerint amúgy ez az egész sztori az lv-426-on játszódott volna, xenokkal , facehuggerekkel, tojásokkal stb csak jött lindelof. -
Wampa reloaded #1023 Egyébbként ez a Shaw féle, jajjajj megrendül a hitem, meg amit Gabe ir, hogy hivő keresztények ne olvassák...lol.
Csak egy ugrás, anélkül hogy teologiai vitákba bocsátkoznánk, ha egy anya szül, a hivő azt mondja ő teremti az életet? Ja, hát ahogy látni akarom.
De amugy Isten akarata szerint.
Itt Dr.Shawnak miben rendül meg a hite?
Nem mindegy neki, hogy Isten a kisujját dugta az őskatyvaszba, abból lett az első
baci és aztán evolucio, vagy egy intelligens body-builder (Twins:) hozta létre Isten szándékának megfelelően?
Csak megjegyzem az egyháznak se átkozni kellett volna az evolucios elméletet, csak ezt mondani:) -
Wampa reloaded #1022 Hali
Nem irtam hogy nincs igazad, az volt a lényeg, hogy te igy gondolod én meg másként.
Azt se irtam, hogy az Alienben nincs logikátlanság, kell hogy legyen benne, ha nincs meseszerűség egy filmben (értsd logikátlanság) aztjó esetbe dokumentumfilmnek hivják (csak mondom hogy jó esetben, mert ált. a Reuters se ugrik félre ha 5 dolcsiért dobáltathat palesztin kölyköket)...azt irtam:
"ebben a filmben olyan logikátlan hülyeségek vannak, amik (hiába erőlteted) nyomokban nincsennek meg az elsőben."
Ezt tartom is, ne menjünk végig rajta, sokszor, sok helyen ki van tárgyalva.
Megint csak szvsz, ha ezeket meg is bocsátod, akkor még mindig ott van a mérhetetlenül primitiv klissé halmaz, ami megbocsáthatatlan.
Az indexen egy srác leirta a prom.történetét az AvsP szereplőivel, helyszineivel és versa, detto ugyanaz.
A karaktereket ne is emlitsem.
Mai termés (nekem)
"Scott elmagyarázta, hogy a film először Paradise címen futott, csak később keresztelték át Prometheusra: "Mikor Lindelofot a fedélzetre hoztuk alapjaiban változtatta meg a történetet, sokkal nagyratörőbb ötletei voltak az Alien franchise-hoz mérten, a lények helyett teljesen másra fókuszált. Ezért a Paradise inkább a második rész címe lesz, mivel a folytatásban eljutunk a Tervezők bolygójára. És bizony ezen a planétán egyáltalán nem paradicsomi állapotok uralkodnak." - mondta Scott majd folytatta - "Szeretném megmutatni, hogy hova is megy Dr. Shaw és mikor odaér mihez fog kezdeni, mivel ez a paradicsom egyáltalán nem az, mint amilyennek elképzelte, sokkal inkább egy komor és baljós hely.
A forgatókönyv megírásához még nem láttak hozzá "Akár előnyére válna a filmnek, ha ezúttal más venné kezelésbe a szkriptet. Mindenesetre Ridleyvel már megvitattunk néhány részletet a folytatással kapcsolatosan." - mondta Lindelof."
Érted? Dr Shaw a Prom. után a tervező bolygót paradicsomnak hiszi, és ezt az egyik forg iró nyilatkozza!
Az hogy nem előzményfilm, legyen.
De akkor miért emlegetik Scott meg az irócsapata állandóan az alient?
Miért tette ebbe az univerzumba?
Naná, hogy miért....költői kérdés volt:P
-
Wampa reloaded #1021 Hali
Az analogia direkt volt felnagyitott, egyrészt mondhatnám a PvsA filmek szerintem ne legyenek részei az Alien vonalnak, de ezt nem mondom a Prom. óta:P
A lényeget te is mondod, egy kis arctámadó nem birt volna a dali csávóval, más logikát nem birok felfedezni, pedig akarok hidd el, vártam a filmet nagyon.
Amugy a legbüszkébb mint névre (lehet hogy másnak is beugrott) a facehuggerből Hugefacerre vagyok:) -
#1020 na már nem értem, hogy jutottunk onnan, hogy az alienben is vannak ugyanolyan butaságok, mint amik a prometheusban is vannak, de csak az utóbbin akad ki mindenki, oda, hogy nem látom be a 2 film közötti kapcsolatat....feladom -
saiyanjin #1019 A 2 film közötti kapcsolatot nem látod be,amit sok tény támaszt alá.egyébként az Aranyi Lacit csak védeni tudom.az Oláh András valóban nem tisztázott forrás.
-
#1018 Erről beszélek...ez nem vita a filmről, hanem megsértődtél és még mindig nem figyelsz(: sajnálom, hogy ennyivel beléd gázoltam, hogy tükröt mutattam, gondolom arra se akarsz válaszolni, hogy milyen erdőt is nem látok és milyen tényeket nem látok be -
ManoNegra #1017 Végre kiderült az IGAZSÁG!!!44 :D -
saiyanjin #1016 Én figyelek arra amit írsz.Te is majommal közös ősből származol valszeg.
Érvelni meg nem akarok.Lentebb tényeket közöltem, te meg nem látod a fától az erdőt, nem látod be a tényeket és kötözködsz.Ez tényleg majommal közös ősre utal.:) -
saiyanjin #1015 Nekem nem ez a hitem várjatok :)Csak azt mondom érdekes és lehet van valami alapja ezeknek az infóknak.Magnum neked lehet közös ősöd van a majommal, nekem nem.Mire ti fel fogtok ébredni az még sok évezred lesz, rengeteg újjászületéssel.Valszeg az ilyenek megesznek minden filmet kritika nélkül.Én mindenhez kritikusan állok de nem kritizálóan.De látom itt sötétség honol egyesekben.Amit a világ felállított nektek egy nagy kamu, ébresztő.
-
#1014 Pont emiatt sokaknak nehezen emészthető a Proemtheus hisz a hitet az ő szemükben hazavágja...pedig.....amúgy megértem őket, fura lehet, hogy kiderült a sztori szerint Jézusról, hogy egy Jockey volt és kinyírtuk és valszeg ezért akartak elpusztítani minket az utóbbi 2000 évben. -
paj01 #1013 IMDB-n olvasgatom az emberkék véleményeit,ahogy látom 10/1,2 osztályzatok születnek, ugyanazon okbol amiert en is savazom...NAGYON gyenge a screenplay. Csak a látványt lehet dícsérni, de ez manapság már minimum elvárás. Az alien 1 nem akart mély tartalommal bíró történetet, de amire szánták azt szinte tökéletesen hozta. Most hogy láttam ezt a filmet azt kivánom bárcsak ez is csak egy "buta" öldöklős horror lett volna, lehetett volna egyfajta felujitott valtozata az elso resznek.30ev utan elferne.
Tényleg hihetetlen mennyisegu baromsag van ebben a filmben, parat emlitettem is, ezeket nem lehet kimagyarazni sem. Ha lesz folytatas akkor annak nagyon nagyot kell mentenie. AVP, AVP2, Predators, Prometheus...egyre csökkenő szinvonallal szépen hazavágják ezeket a kultikus muveket.
Ha leválasztjuk, önálló filmként se állja meg a helyét. Most megint itt kavarognak a fejemben azok az ökörségek amit a 120perc alatt sikerült begyűjteni, de mar nem is dobalozok velük, már szóra se érdemes:D Ha választanom kéne , hogy mit nézzek meg még1x kajakra inkább egy Cowboys vs Alienst neznek:D -
Zero 7th #1012 Na ez az Arany Laci pont egy ilyen szorgalmas idióta... -
Zero 7th #1011 Azért azt tegyük hozzá, hogy ez a közös ős mai szemmel egy majom volt. -
Zero 7th #1010 Ja, a magyar wikit szétkúrják a szorgalmas idióták. Ami nem jelenti azt, hogy MINDEN rossz benne.
Ez a lentebbi idézet például egy korrekt állítás volt. -
#1009 Csak azért idéztem onnan, hogy ne kelljen annyit gépelni, de most nem akarok győzködni senkit csak korrekció volt. Az evolúció szerint az ember nem a majmoktól származik hanem a közös őstől. Ennyi. Sok ember egyből a csimpánzra asszociál, hogy abből fejlődött ki az ember. Ezt a tévhitet akartam eloszlatni. De ha itt egyesek abban hisznek, hogy egy szuperfejlett faj ideteremtette az embert hát lelke rajta. -
#1008 ez jól hangzik, csak az aláírás miatt kételkednék benne :D "- Wiki" ...igen a wiki a minden tudás egyeteme ám :D -
#1007 Nem az a fő baj, hogy normálisan nem tudsz érvelni a mondandód mellett, hanem hogy egyáltalán nem figyelsz arra amit írok. -
#1006 "Az ember nem majmoktól származik és nem is a keresztény biblia szerint megírt séma alapján teremtetett.Az ember őse űrutazó volt !!!".
Jól van, gratulálok.
Egyébként ha már nem hiszel valamiben tudd, hogy miben nem hiszel: "Az ember tehát a közkeletű félreértéssel ellentétben nem a mai majmoktól származik, hanem a majmok valamennyi típusának és az embernek közös őse volt, és a közös ősök közül az utolsó az afrikai emberszabású majmoknak és az embernek is őse volt" - Wiki
Nem a majmoktól származunk hanem egy közös ősünk volt a majmokkal. -
nipponia #1005 Mielőtt félre értenéd, nem téged minősítelek.
Nagyon tetszenek mikor képeket mutogatnak, mondván hogy "látod-látod. két vonal, három petty. biztos egy vár van a marson ott". Mindig eszembe jutnak azok az emberek, akik a penészfoltban meglátják szűz mária arcát :). Mindenki azt lát meg benne amit akar, pláne ha 20 éve azzal foglalkozik. Pláne ez az Oláh András cikke tetszett :). Keveri a szezont a fazonnal az ürge :D.
"A KÖR A TEREMTÉS, A HAROMSZÖG AZ ISTENSÉG ŐSI JELKÉPEI" A kör a tökéletesség, istenség jelentése. Már az atlantisziak idejétől fogva. A háromszög meg a hármasságra utal. Illetve valamelyik nemiségre. A dávid csillag pl az egységesség jele, mert benne van a férfi és a nő jele. Krisztus jele nem az oroszlán volt hanem a hal. Mivel eredetileg a halak jegyben született. Ezért ez az utolsó asztrológiai jegy a sorban. Mert az útja körforgásának a végére ért. Elérte a tökéletességet. És még lehetne sorolni tovább is. Csak végig kéne gondolni, hogy ha akkor megvolt a technológia a csillagutazáshoz, akkor hova tűnt? Elhinnétek, hogy ha hitler kezében olyan technológia lett volna mint az oldalon le van írva, akkor nem használja fel a harcokban? Inkább elveszti a háborút? Azt még elképzelhetőnek tartom, hogy idegenek jöttek az emberek közé és nem adták át a fejlettségi szintjüket, tudásukat. -
Garga Pitic #1004 A második nagyon jó anyag! Majdnem olyan ütős, mint a "Havi para" 17-es számban. -
saiyanjin #1003 Igazad van egyenlőre ne hívjuk alien előzményfilmnek.Viszont tény hogy ugyanabban az érában játszódik.Weyland.ÉS Weyland Yutani.Szögezzük le párhuzamos a két film csak más a mondanivalója.Egyébként a teremtés történet tényleg jó téma én rég óta foglalkozom vele.És az űrkonspirációkkal is.Az ember nem majmoktól származik és nem is a keresztény biblia szerint megírt séma alapján teremtetett.Az ember őse űrutazó volt !!!
Ajánlom Aranyi László honlapját : Aranyi László
És egy különös cikket Oláh András űrkutatótól : Mars titkai lelepleződnek, emberiség eredete.
Itt hasonló témákat boncolgatnak.Kezdjétek a második linkel, érdekes !!! -
#1002 találtam egy elég jól összeszedett riport gyűjteményt a színészekkel meg RS-al, amelyben elég sok érdekes gondolat van:
http://io9.com/5917448/all-of-your-lingering-prometheus-questions-answered
Egyik leg elgondolkodtatóbb számomra:
" You throw religion and spirituality into the equation for Prometheus, though, and it almost acts as a hand grenade. We had heard it was scripted that the Engineers were targeting our planet for destruction because we had crucified one of their representatives, and that Jesus Christ might have been an alien. Was that ever considered?
Ridley Scott: We definitely did, and then we thought it was a little too on the nose. But if you look at it as an "our children are misbehaving down there" scenario, there are moments where it looks like we've gone out of control, running around with armor and skirts, which of course would be the Roman Empire. And they were given a long run. A thousand years before their disintegration actually started to happen. And you can say, "Lets' send down one more of our emissaries to see if he can stop it. Guess what? They crucified him." -
#1001 TÉK.
Igazad van valóban, de ezt a filmet értelmesebb lenne teljesen külön szálon kezelni egyenlőre. Ha majd lesz egyszer folytatása, ami kapcsolódik az Alien franchise-hez akkor lehet majd ekézni, ezt a filmet értelmesebb lenne a helyén kezelni. -
saiyanjin #1000 Gabe én úgy érzem te itt lázítasz mindenkit, nem szereted az alien filmeket ez tényként kitűnik a szavadból.Evvel semmi baj, mert a Prométheuszt szereted, okés semmi baj evvel sem, mert mi is szeretjük, de nekünk az Alien epic, mivel az, és ebből az epicből nőtt ki a te kedvenc filmed a Prométheusz !!! Ez is tény és az is hogy előzményfilm.Ridley szerint is, emiatt nem értem miről beszélünk.Sztem te nem vagy hajlandó ezt elfogadni pedig ezt mindenki tudja...A filmtársadalom, a könyvtársadalom és a játéktársadalom.Majd rakd fel az új Alien játékot ha az sem győz meg akkor kár erőlködni.Rengeteg utalás lesz a prométheuszra benne. -
#999 az aliens meg egy tipikus cameron-féle militarista baromság akkor :D -
#998 nem nehéz utána nézni a neten manapság, ez neked vélemény? :D ok akkor az alien 1 ben hajas fejek magyaráznak a nagy büdös feketeségben végig -
Zero 7th #997 Ja, látom, Hetedik meg Harcosok Klubja... Nyilván az A3 a legjobb ezek közül, persze. -
Zero 7th #996 Nem vágom, mik Fincher egyéb filmjei, de ha az Alien3 a legjobb, akkor azt hiszem nem is akarom őket megismerni.
Azon a filmen borzalmasan kiütközik a szarakodás a forgatókönyvvel, meg a pénzhiányos forgatás. A "kopasz fejek úszkálnak a nagy büdös feketeségben" jelenetek adják ki a film jó háromnegyedét... -
nipponia #995 Az újravágott harmadik részt nézd meg. Totálisan más lesz a film mondandója és története. A mozis verzió egy nagy szar. -
#994 szerintem Fincher egyik legjobb filmje, ahol még nem szippantotta be hollywood és meg mert húzni dolgokat -
#993 utálom a számítógépeket
ez meg a freskó amiről írtam
-
#992 Alien, Alien 2 simán 10/10-es filmek... viszont a 3. rész egy rakás ***** értékelhetetlen fos lett... A 4. rész még úgy ahogy elment...
A Prometheus is 10/10 lett számomra... Sokan azt hitték hogy ez az új Alien... holott ki lett jelentve hogy nem sok köze lesz a lényekhez.. Valószínűleg több részesre lett tervezve.. nem véletlen a sok nyitott kérdés... Én várom a folytatást! Tuti nézős lesz. -
nipponia #991 Nem megy ez neked :)))))))))))) -
-
#989 Jó hát írhatod, hogy nincs igazam , erre meg írnám, hogy DE :D, de nem fogok győzködni senkit, ha szerintetek egyik korábbi alienben sincs logikai bukfenc ám legyen.
Nekem az egyik kedvenc filmem, de hülye lennék, ha abban a logikai bukfenceket megmagyaráznám, erre meg azt mondanám...hogy ááá itt minden logikátlan fos hiába magyarázza nekem valakit...nincs ellentmondás? hát ha szerintetek nincs, akkor nem is lesz soha.
btw Ridley 1000x kijelentette, hogy nem alien film lesz a Prometheus és nem előzmény film, aki ezzel csábult be a moziba, hogy alien filmet kap, az ...annak gratulálok :D
Manapság az emberek nagy része csak sírni és rinyálni tud mindenért én ezt vettem észre, tök mindegy mit kapnak.
Látszik hova jutott a világ...hasonlót hallottam egy filmben valamelyik nap: "ma már nem éri meg hősnek lenni, mert a nap végére az emberek nem csodálni fogják, hanem irigyelni"
emberi hozzáállás :D öcsém
egy érdekes írás :
http://cavalorn.livejournal.com/584135.html#cutid1
(keresztényeknek nehezen lesz emészthető) -
nipponia #988 Mindenkinek megvan a véleménye. És mindenki maga dönti el, hogy tetszik a film neki vagy sem. És most nem azért írok neked személy szerint, hogy "na majd én megmondom neked és kioktatlak". Kérlek ne vedd sértésnek.
De amit az SJ-ről írtál:
"SJ aki 40 szer erősebb egy embernél, meg 20 szor gyorsabb, egy kis gyikot a sarokba csapott volna mint a rongyot."
Ez butaság. Ha ez igaz lett volna, a "Kraken" (ez baromi találó név lett szerintem :)) sosem kapta volna el. Illetve szó szerint darabokra kellett volna szaggatnia. És az elején nem volt lefogva a kezei, esélye meg lett volna rá. A méretéhez képest erősebb volt egy embernél. De semmi extra nagy ereje nem volt. Máskülönben a film végén széttépi a zsilip ajtaját nem küzd vele (ha emlékszel, vissza is csapódott rá). A pici arctámadó meg egy elég veszélyes, erős és fürge jószág. Ha belegondolsz, egy predator is lazán a sarokba hajított, de ha egyszer elkapta a fejét az arctámadó, akkor már ő sem menekült.
De ez az én véleményem.