1347
-
viizo #1067 imádom, amikor egy teljesen fiktív, több száz évvel a jövőben játszódó, a valósághoz semmilyen szinten nem kötődő, kitalált film ÉLETSZERŰSÉGÉRŐL vitatkoznak a fanok :) -
Zero 7th #1066 Ha a dög kienné a végtagokból a matériát, akkor már közben akkora sérülést és fájdalmat okozna, hogy rég hullából mászna elő, nem egy szenvedő élőből.
És nem, nem elég girnyó hozzá, hogy elférjen gyomorban.
Sok mindent elfogadok az "ez csak egy film" kifogás alatt. Idegeneket, fénysebességnél gyorsabb űrhajókat, energiafegyvereket, telepátiát. Akármit, ami szükséges ahhoz, hogy a sztori "működjön". Viszont nem vagyok HAJLANDÓ elfogadni ezen kifogás alatt olyan dolgokat, amiket meg lehetett volna csinálni jól is, csak basztak bele. Onnantól ez nem egy szükséges sztorielem, hanem szimpla igénytelenség.
Igen, a 30as tárból fél órát tüzelés egy gagyi szarság(nem beszélve arról, hogy a tárazás látványilag cool). Mint ahogy az emberből előbújó, ember méretű dög is. -
nipponia #1065 Miután kirobban belőled egy alien bébi, még a fejfájásod is megszűnik :)))) -
#1064 Dehogy fogom!:)
Igen, mondjuk egy hasüregi folyadék túltengésnél vannak tünetek, báááárrrr... Mondjuk miután kirobban az alien béjbi megszünnek a panaszok.:)
Elsőnek szeretném majd újra megnézni a filmet, másodjára pedig ha lesz egy hosszabb változat, akkor arra is nagyon kíváncsi leszek. -
nipponia #1063 De ez már csak kukacoskodás részemről, ne vedd magadra. -
nipponia #1062 Elfér több liter benned ebben igazad van, de valaminek a rovására :). Összenyom valami szervedet :).
Olyan volt, mint ha kifogytak volna az időből. Most vagy tényleg kapkodtak, vagy kivágtak belőle jóóóó pár percet a moziért. Lehet igaz lesz amit Ridley Scott mondott, hogy a dvd verzió 30-40 perccel hosszabb lesz. -
#1061 A torzóban ott a hasüreg és mellüreg, mindkét helyen elfér jó pár liter (akár tíz a hasüregben) folyadék kóros esetben.
Amúgy meg de: a méretekkel nekem is van gondom a Prom-ban, de én próbálok úgy tekinteni a prom-ra, hogy szórakoztatás céljából készült, mint például az utolsó star trek film.
Szívem szerint örülnék ha a következő részeket már összeszedettebben készítik el (nektek nem volt egy ilyen gyanútok, hogy a film túl gyors, kapkodó volt?) -
#1060 -
Kraptor #1059 Ezt még most se hiszem el. Tényleg így ért véget a film? (én csak camos versiont láttam). Ez nagyon szar akkor! -
#1058 Emlékeim szerint az alien 3-ban is inkább egy kezdetleges alien kelt ki a kutyából, kinézetét és méretét tekintve, mint egy chestburster. -
nipponia #1057 "A kezekben és lábakban még működő izmok és csontok vannak. Ott nincs testüreg."
Ha belegondolsz, a torzóban sincs testüreg. Ott vannak benne a szerveid, gerinced, bordáid és egy hatalmas nagy izomtömeg. Pláne a hasizom.
"Továbbá az ember(vagy SJ) nem rovar, nincs merev kitinváz kívül, amit üregesre lehetne rágni."
A kitinváz azért van a rovaroknál, mert nekik nem tölti ki a belső szerveik az egész tested, hanem kocsonyás anyagban vannak. Ezt valamivel egyben kell tartani. Az embereknél ez nem volt szükséges, ezért kialakult egy ráfeszülő bőrréteg. Máskülönben nem lennénk hajlékonyak. De valójában az emberről ugyan úgy leszedhető a bőr mint rovarról a kitin. Lásd preparátorok.
Nem okoskodni akartam neked, sem kioktatni. És nem vagyok egy zseni sem. Csak ha az ember egy picit végig gondolja háborgás helyett, hogy lehetséges-e, akkor egy picit beleláthat a dolgokba. -
nipponia #1056 1: Ha egy picit belegondolsz, ha kieszi a kezekből és lábakból a cuccot akkor üreges lesz. 2: Eléggé girnyó volt az alien, hogy összehúzva magát elfért a torzóban is. 3: Mivel idegen fajról van szó, bármilyen fejlődési ciklusa lehet. Pláne hogy végül is ez egy ÚJ lény. 4: És ez a legfontosabb. EZ CSAK EGY FILM. Milyen realizmust akarsz? A filmek világában egy 15 töltényes fegyverből 30-at lehet lőni töltés nélkül. Ha 20x átborul az autó miközben benne vagy, akkor is azonnal ki tudsz szállni. Ha melledbe lőnek 3x te akkor is le tudod adni a a halálos fejlövést elsőre a rossz fiúra. Ez csak egy film. Ilyeneken agyalni nem érdemes mert csak elveszi a film élvezhetőségét :). De ha akarsz egy nagy baromságot hallani minden scifi filmmel kapcsolatban, akkor ezen agyalj. Hogy lehet az, hogy egy sima fémvázas űrhajóval repkednek, mikor nem lehetséges. Ugyanis ha nem a sugárzás öli meg őket akkor a mikrometeoritok. Ugyanis azoknak az átlagsebessége 30000km/h. Úgy át ütné a hajót mint a szart. Eddig két filmben figyeltek erre. A star trekben és a battlestar galactikában. Az egyikben egy energiapajzs volt, a másikban egy több rétegű méhsejtes falborítás. De mondhatnánk az ion hajtóművüket is. Két év alatt nem lettek volna képesek egy ilyen hajtóművel megtenni az utat. Ugyanis az ionhajtómű nem gyorsaságra lett tervezve hanem állandó sebességnövekedésre nagyon apró lökésekkel. De egy ilyen hajtóművel hogy elérd a naprendszer szélét, az fél év. És ez a nasa adatai. Úgyhogy lehet matekozni :).
Abban egyet értek veled, hogy az avp filmekben enyhén fogalmaztál mior azt mondtad hogy túl gyorsan kifejlődtek az alienek. De ettől függetlenül jó filmek lettek. Kivéve predalient és a "lenyeleti vele az embriókat" dolog. De baromság lett szerintem az alien 4-ben a fehér alien is és hogy "megszülte" a királynő. -
Zero 7th #1055 A kezekben és lábakban még működő izmok és csontok vannak. Ott nincs testüreg. Továbbá az ember(vagy SJ) nem rovar, nincs merev kitinváz kívül, amit üregesre lehetne rágni.
Az eddigi Alien filmekben mindig egy kis, lárvaszerű alien mászott ki a gazdatestekből, aztán elkezdett zabálni és gyorsan (de nem hihetetlenül gyorsan) nőni.
Persze, nyilván kicsi volt, mert az még nem CGI volt, hanem egy bábu meg egy szerkezet, amit ténylegesen el kellett rejteni a színészen. Számítógépes grafikával ilyen megkötés nincs, el is szállt az egész idióta irányba... -
mindenki látja mi ez? -
#1053 Hiába mondod neki, "nagy szar" :D -
nipponia #1052 Igazából elfért a gazdatestben. Kezeket és lábakat is nézd. Úgy már belefért. Ma is van a természetben olyan rovar amelyik belepetézik a gazdatestbe (másik rovarba) és teljesen kitölti belül mert felzabálja. -
Zero 7th #1051 Másik fele, hogy el sem fért volna a gazdatestben. Kezdik teljesen tönkrekúrni az Alien világot. Az AvP2ben percek alatt nőnek kifejlett alienné a kis gecik, itt meg egyből egy szinte felnőtt mászik elő. Nagyon gáz ez így. -
Zero 7th #1050 Bazmeg. Erre nem is emlékeztem, hogy nem kirágja magát a mellkasából, hanem kidugja hátra a csúcsos fejét. De szar. -
Kraptor #1049 Hát ha így végződött a film akkor a Cam-os verzió jobb volt. Ez így nagyon szar! -
Kraptor #1048 Ez meg mi a szar? -
nipponia #1047 Miért érzem úgy, hogy valamikor a jövőben két különböző alien faj lesz :). Talán még háborúzni is fognak egymással :D -
#1046 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#1045 nem a cam-os változatot kellett volna megnézni aminek nincs meg a vége... -
#1044 Te melyik filmet nézted? Mert én a Prométeuszt, és annak nem ez volt a vége, sőt nem is az Alien/Aliens bolgyón játszódott. -
Wampa reloaded #1043 Ok, lemaradtam az olvasással...de az alien a végpn, aki amugy hasonlit wall-e re , Vickers kabinjában kel ki -
Wampa reloaded #1042 Ez melyik filmben volt? Ez a visszaülős izé... -
Wampa reloaded #1041 Üdv
Nincs ezzel gond, neked tetszett a film, nekem nem.
Azt amugy szóval sem mondtam, hogy nincs megtervezve, nincs háttéranyag, sőt, hogy nincs koncepcioja...várnám is a könyvet.
Nekem gondomom egy szál se azzal, ha előzmény, azzal se, ha nem.
A látvány profi, a háttér megtervezett, sőt a karakter ötletek se rosszak...
de nekem (!) teljesen sulytalan, ad hoc jellegű a történetvezetés, egyetértek azzal hogy hiába van valószinűleg az összes karakter háttere kidolgozva papiron, nekem teljesen 2D sek.
De mivel az Alien univerzum fanja vagyok és örülök hogy van akinek tetszik,
drukkolok a folytatásnak, remélem Cameron kapja.
Ja... olvastam hogy eredetileg az lett volna a vége, hogy egy vágással mutatják Dallasékat bandukolni a hajó felé...amugy sokakat az is kiakasztott volna.
Éppenséggel az nem hihetetlen hogy egy olyan faj, és most vagyük ugy a Prometheus
film nincs is, ami ezer évvel ezelőtt űrutazott, elkeveredett a Földre.
Az se rossz, hogy nyitva a kérdés, hogy a SJ ikteremtettek vagy nem...de mintha valaki tett volna be koncepcio rajzot, fotót amin egy SJ öreg adja az elején a kávét a műugró csávónak:))
A film végével sincs bajom, bár enyhe keveréke a Birodalom visszavág MF elszáll a messzeségbe jelenetének, meg Ripley utcsó üzenetének.
A klissékkel igazad van, de attól hogy az Avangernek pld nulla a sztorija, még nem vagyok megvigasztalva:) -
sandor8206 #1040 hát azért én fogadni mernék rá, hogy ha 2. hétre 65% vagy a fölött csökken a bevétel, nem lesz 2. rész
1; lehet bele se vág a stúdió
2; belevág DE 100%, hogy csökkentet budgettel, úgy meg lehet Scott nem vág bele
3; esetleg Scott kibizniszel magának egy ugyanekkora budgetet, na de az meg ki tudja mire elég, miből kell alább adnia a tervből Scottnak, hogy megmutassa SJ anyabolygóját. -
#1039 Hát azért nem akkora siker, elég gyorsan esik mindenhol a pontszáma. -
gombabácsi #1038 muhahahahahahahahaha
a trollfejes meg a felette lévő zseniális!!!!!!!
kár, hogy zseniálisan szomorú... :( a film siker, úgyhogy tuti ezen a vonalon mennek tovább, sőt, meg fog fertőzni ez a Lindelof mindent és mindenkit :((( -
#1037 a twitteres kjó :D, igen elég nehéz elképzelni, h nem postolnánk rögtön mindent már 100 év múlva :D -
#1036 Pár csemege:
-
#1035 valami hasonló beszélgetés zajlott le Obannon és Scott között, amikor eldöntötték, hogy kén belenyomja az arcát egy idegen eredetű tojásba
(: -
#1034 David szerepe:
-
Zero 7th #1033 Az, hogy az embert ki hozta létre, totálisan mellékes teológiai szempontból (legalábbis ha nem akarjuk szó szerint értelmezni a Bibliát), mert mindig lehet azt mondani, hogy "na lehet, hogy az embert az SJk hozták létre, de őket meg Isten teremtette!".
A másik fele, hogy az egyház, legalábbis a Római Katolikus már jó ideje elfogadja az evolúciót. Csak a sok kis szar szekta támadja, Hitgyüli, Jézus Szíve, Jehova tanúi, stb. -
Zero 7th #1032 Ráadásul nem bolygón, hanem holdon.
Erről jut eszembe, látszik akár egyetlen jelenetben is az égen a kurvanagy bolygó? Nem rémlik, pedig elég nagy kihagyott ziccer látvány szempontjából... -
gombabácsi #1031 Scott és a forgatókönyv író beszélget:
S: Mi ez amit itt olvasok? Te normális vagy? Mi az, hogy leveszik a sisakot??? Agyam eldobom!
L: Na és mi a bajod vele?
S: Hát még kérded is? Eszednél vagy? Komoly kutatók nem csinálnak ilyen baromságokat! Csak a laikus hülyék csinálnak ilyet, de azok meg nem jutnak el másik bolygóra!
L: Pontosan! És a filmet laikus hülyéknek csináljuk. Így jobban bele tudják élni magukat, hiszen ők is levennék a sisakjukat! Tehát úgy fogják érezni, hogy ők vannak a filmben!!!
S: Hm... Erre még nem is gondoltam. És ez beválik?
L: Naív barátom, nem emlékszel a Lost-ra? Hány része is volt a Lost-nak? Hahahaha. És a nézők élvezték. Érted? Élvezték és kétpofára habzsolták az egész sorozatot. És a végén se volt olyan nagy balhé amikor kiderült hogy egy fos az egész.
S: Hm, nem láttam a Lost-ot, de most így ahogy mondod, meg kell néznem... Sokat kell még tanulnom tőled azt hiszem.
L: Igen! És eljött az idő, hogy az ilyesmit a mozifilmekbe is bevezessük. Hidd el, a nép élvezni fogja. Senki se fog problémázni ilyen alapvető bakikon, néhány idősebb hülyén kívül, akik annyira hülyék, hogy egy film szereplőibe nem önmagukat, hanem az oda illő szereplőt képzelik bele.
S: Hm. Hát én elég öreg vagyok, és sok film van a hátam mögött... hogy nem jöttem én erre rá? Zseni vagy!!!
L: Tudom. :) Lost. Lost. Gollam. Gollam. Lost.
:) -
vg #1030 Én is most tudatosultam ezzel az információval. -
#1029 ha az alien 1-re gondolsz ket kulonbozo bolygon jatszodik a ket film -
vg #1028 Őszintén megmondom, ahogy leírtad, így totál semmi értelme. Valóban a székben találták rá, ki is volt szakadva a mellkasa, ezért gondoltam, hogy belepetézett az a polip, majd utána visszament és mivel nem tudott elrepülni, elküldte a segélykérőt, aztán gyorsan kikelt az izé, majd meghalt. Így lenne értelme, ráadásul én ezt totál laikus(nem rajongó) szemmel nézem. Persze lehet az volt a cél, hogy összezavarja a nézőt, vagy, hogy beszéljenek róla mint mi is tesszük.