Prometheus

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TreDoR
Szerintem az pont lényegtelen milyen hajót vezettek, foleg, hogy a film végén Shaw felszáll eggyel...

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Talán onnan, hogy ugyanúgy néz ki a szék, amiben ül meg a helyiség meg az egész ûrhajó?
gabe paul logan
TreDoR, kb ja, meg ua azt a hajót vezette

azok nem arctámadóbébik, hanem giliszták, amik belekeverdtek a fekete trutyiba, egyik jelenetnél látszódnak a földön még kis állapotukban, igaz az még nem tisztázódott, hogy a legénység hozta-e be õket a Földrõl, vagy helyi létformák voltak

A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/

TreDoR
A filmben hol derul ki, hogy az Alienben latott SJ ugyanahoz a fajhoz tartozik mint az itteni engineer? Csak mert hasonlo ruha van rajtuk?

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

trident
Nekem tetszett a film és ezek miatt is. Végre egy olyan film ami nem robbanásokkal és mátrixos pörgõ rúgásokkal akarja eladni magát.😊
Ami nekem nagyon tetszett, hogy a film végéig játszottak a "monumentális" bemutatásával, ez is mélyítette az élményt.

Volt 1-2 dolog amibe lehetne belekötni... De jó volt ez így.

Egy dolgot nem értettem csak, az arctámadó bébi miért nõtt akkorára?

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

nehogy azt hidd, hogy én most a falhoz verem a fejem, hogy 6m SJ helyett 3m van, Alien nem is igazán szeretem, semleges számomra, nem vagyok rajongó..csak tökéletes példa rá, hogy Scott férc munkát dobott ki a kezébõl

amúgy az emberek között is jellemzõ, hogy törpe katona, tudós csapatokat állítanak fel :-) vagy tökre jellemzõ a mai világban, hogy 3m 40 centis emberek szaladgálnak az átlag 1.7m között
így végül is elfogadom az érvelésed :-D
gabe paul logan
engem se érdekel 😊 most több pénzük volt és kész, amúgy 1 sj-t láttunk székbe ülni, képzeld el, hogy õ egy kisnövésû ûrlény volt, vagy azt, hogy az elsõ filmben egy bazi magas hulláját láthatod, no problem

+ mai technikával simán megoldható már minden, nem kellett volna hatalmas díszleteket építeni (makettok, bluesreen, CG stb.)
egyszerûen csak ha maradt volna az eredeti mérete az SJ-nek sok jelenet, bele se kerülne a filmbe
pl: filmvégi mentõkabinos
egyszerûen megírták a sztorit és hozzáigazították a méretet és kit érdekel (vagyis Scottot úgy látszik nem nagyon), hogy mi hogy volt 79-es filmben.
nevetséges
ugyanekkora díszletek voltak, csak az embereket a szkafanderben R. Scott gyerekei játszották így elérve azt a hatást mintha sokkal, de sokkal nagyobb helyen és idegennel játszódna az Alien azon jelenete.
Most ezt, hogy kb. 6m SJ szépen "elfeljtette" Scott, hogy mûködhessen a film szó szerint leszarva saját filmjét...nem kult film ez, hanem férc munka
gabe paul logan
akkor még 2x ekkora díszletek kellettek volna , kb most is építkeznének sztem

De az alien elsõ része szerint aza hajó már kb 2000 éve ott van az LV426-on.
Klemice
és 33 év alatt hogy kövül meg a ruha?

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

Blasta
Vélhetoen azért nem fogta ezt a Prometheus, mert más idoben tortént (valszeg utána) ez az eset

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

nagyobb baki inkább az, hogy alienben kb. 6 méteres a Jockey itt meg mini kb. 3 m szaladgálnak. scott jól leszarta magát
gabe paul logan
- valami biomechanikus ruha, a mi a székbõl nõ a jockyra, tehát az is megkövülhet
- a sztori az lv223-on játszódik, a zeta II reticuli rendszerben (mellesleg ez létezõ naprendszer), ahol az lv426 is van
- az Aliennel ennyi a kapcsolata, meg az, hogy a film végén felszálló hajó egyik testvére van lezuhanva az lv426-on, csak más korból és más rakománnyal....de az is lehet, hogy az egyik jockeynak 2000 éve, amikor elszabadult valami az lv223-on sikerült elmenekülnie egy hajóval, viszont már belepetézett valami, és így lezuhant az egyik közeli bolygóra, de elõtte még küldött egy üzenetet, hogy senki ne jöjjön oda

inkább az a baki, hogy a prometheus ezt miért nem fogta vajon?

A Prometheus nem az LV426-ra ment, hanem LV2akármennyi, nem emlékszem pontosan. Viszont az az LV426-on azthihették, hogy az a jockey már több ezer éve ott van és megkövült, mivel a Prometheusban kiderül, hogy az csak egy páncél rajtuk.
Ez még mindig nem az az Alien sajnos amit a videó mutat...

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

Mindegy a 2ezer éves tetem az ezek szerint nem kétezer éves 😊

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

Vagy rosszul értem ? A Prométheusz nem az LV426-ra ment ???

Viszont a régészek 2089ben találják meg a barlangrajzokat.Ezután ûrhajósaink még 2.5 évet utaznak a Prométheusszal, tehát akkor a dátum 2093. És mivel ez a film az Alien elsõ része elõtt játszódik valami nem jó mert ott azt mondják a Space Jockeyre amit az LV426-on találnak, hogy 2000 éves és megkövült, de az Alienben a dátum "valamikor a XXII. században" és utána 57 évet alszik Ripley hibernálva a második részig.

Szóval idõrendileg a rendezõ sztem hátbavágta magát egy fejszével...

Viszont Bishop is hibernálva volt a katonákkal az Aliens-ben.

Darth Sith
én azt olvastam róla, hogy azért nem akarják leforgatni, mert az alapja kb ugyanaz mint a prometheus-nak, hogy õsi faj volt itt korábban, a tájak hasonlóak lennének mint a prometheus-ban és hasonló kérdéseket feszeget. Az meg teljesen mindegy, hogy maga az õrület hegyei egy sokkal régebbi történet, az emberek nagy része úgyse hallott még soha Lovecraft-ról, pláne nem olvasta és nem is érdekli. Csak azt tudják, hogy a prometheus hasonló és az volt elõbb és kész. Valszeg ezen a gondolatmeneten végig ment a stúdió is, és inkább visszavonták a pénzt a filmtõl.
Btw maga az õrület hegyei, meg lovecraft egyéb novellái is zseniálisak, én csak ajánlani tudom õket annak aki még nem olvasta volna 😊

Nem a lényeg, hanem a fontos!

gabe paul logan
pedig érdekes ahogy beleolvastam, istenek, óriás pingvinek 😄D

Willenbrock
Lennének párhuzamok de lehet hogy ez csak kifogás,inkább az lehet hogy az Universal meggondolta magát ismét.

gabe paul logan
sztem annyira nem hasonlít a 2 sztori

Willenbrock
Csak azt sajnálom hogy G.Del Toro és Cameron a Prometheus miatt nem fogják befejezni az Õrület Hegyeit,pedig régóta készült,az Északi Sarkon kezdték forgatni.

shaddam
Megvolt az ájmex élmény. Nekem tetszett a film. A mostanában divatos fostengerben bátran adok rá egy 8 pontot a tízbõl. Úgy érzem ki volt vágva pár rész ami elmélyíthetett volna pár karaktert, remélem a blu rayen rajt lesz. Az alien anthology mellett majd szorítok neki helyet.

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

janiazACE

a kép hol volt homályos

Az elejétõl a végéig. 😞

[NST]Cifu
Inkább ne. Maradjanak a nagy költségvetésû filmeknél. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A füst pedig azért tudott az ûrruha belsejébe kerülni, mert átégett az ûrruhájuk (és a létfenntartó rendszer köldökzsinórja).

janiazACE
Kíváncsi leszek, mikor csinálnak belõle tévésorozatot. 😊

janiazACE
Olvass tovább: 'It was later confirmed the crew had died of smoke inhalation with burns contributing.' Szegények hamarabb megfulladtak, mint elégtek. 😞

[NST]Cifu
Bakker, új hozzászólás helyett editáltam...

Wikibõl inkább az angolt. Az ûrhajósok azért haltak meg mert az ûrruhájuk se nem volt tûzálló, se nem eléggé hõálló. Pedig hát elviselték volna benne a +250°C / -150°C-ot is.

Panzermeyer
De, valaki egy fél mondattal megemlítette itt. Viszont külföldi fórumokon komolyan foglalkoztak a dologgal. Szerintem a reakciói túl emberiek ahhoz, Daviddel ellentétben, hogy android legyen.

mov ah,4ch int 21h end

Panzermeyer
Basszus, igazad van... Pedig 1-1,5 éve meg is néztem újra az egészet, de valamiért nekem androidként csak Bishop rögzült 😊

mov ah,4ch int 21h end

janiazACE
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem nem lett volt oka az erõszakos ellenállásának, David sokkal udvariasabbra programozottnak tûnt. Amolyan csendes gyilkos. 😊

[NST]Cifu
A #841 -ben janiazACE belinkelte az IMDB FAQ-ot, ott szerepel az a feltételezés.

[NST]Cifu
Egyfelõl képes volt Vickers David-et odavágni.
Lehet, hogy Ash fizikailag sokkal erõsebb modell lett volna, mint David? Ash-t az Alien-ben Parkert és Lambert alig bírták legyûrni...

Másfelõl ne felejtsd el, hogy David még könnyezni is képes volt, lásd viral videó...

[NST]Cifu
A hõálló és a tûzálló kifejezés két külön dolgot takar. Kérdezd meg az Apollo-1 ûrhajósait errõl, akik ûrruhájukban ülve égtek el, mert az ûrruhájuk nem volt tûzálló.

janiazACE
Talán mert 'low camos'-at néztél.

janiazACE
Ash is hibernálva volt az Alienben.
Számomra a viharból kimentett személyzet állapota volt fura. Sima pár másodperces disznópörkölést nem bír ki az ûrruha (mikor az ûrben nem ritka az óriási hõmérséklet különbség az ruházat eleje és hátulja között), de a fél öklömnyi nagyságú záporozó repeszdaraboknak simán ellenáll...

Engemet az zavar ebben a low camos filmbe, hogy nincsenek benne normális szornyek, csak minimalis Alien hangulat, de csak a díszlet miatt.
[NST]Cifu
Vickers nem lehet android, mert akkor nem lett volna sztázisban, mint a többi ember.

Ash is stázisban volt az Alien-ben, így álcázta magát embernek.

Meg amikor felkelt akkor nem nyomott volna fekvõtámaszokat, ha nem ember.

Ash mikor az Alien-ben a megfigyelõállásba átöltözött, helyben futott és egyszerû gimasztikai gyakorlatokat végzett, mint aki bemelegít. Pedig egyedül volt, tehát semmi szüksége nem volt erre.

Ez lehet például egyfajta beprogramozott emberszerû reakció is.

Panzermeyer
Vickers nem lehet android, mert akkor nem lett volna sztázisban, mint a többi ember. Meg amikor felkelt akkor nem nyomott volna fekvõtámaszokat, ha nem ember. Az elgémberedett izomzatot átmozgatta. IMDB-n azt is írják, hogy Wayland túl öreg, õ meg túl fiatal egy apa-lánya kapcsolathoz. Na ez kibaszott nagy marhaság. Már miért ne lehetne az apja, õ meg a lánya? Egyszer felállt neki és volt egy jól sikerült éjszakája 35 évvel azelõtt.

mov ah,4ch int 21h end

janiazACE
Még a 90-es években azon röhögtünk, hogy a magyar képregény változatban
poliposnak mutatják az alieneket
. Nem is jártak olyan messze az igazságtól... 😄

janiazACE
Csak nem ezzel promózták a filmet.

janiazACE
Ma Corvin mozi, 14:45. A kép élvezhetetlenül homályos, a hang elment, recsegtek a hangfalak... 😞
Az imdb faq és parental oldalán elmagyaráznak néhány 'homályos' részletet:
pl mit láthatott Holloway a saját szemében, vagy miért kamikázéznak seccpecc az SJ hajónak
.
--------
Teljesen olyan érzésem van, mint az AvP után. Csak ez rosszabb. 😞

gabe paul logan
teremtés, hit, lélek, ember, robot, ezeket a kérdéseket feszegette ez a sci-fi és amilyen módon feszegeti, azokba lehet beleborzongani, nem a nyálcsorgatásba....közelebb áll a film a blade runnerhez, mint az alienhez ilyen szempontból 😊

Willenbrock
Hát nem volt rossz film de nem volt akkora hangulata mint az 1 vagy a 2. résznek.Szerintem azért mert ebben valószínûleg nem vett részt H.R. Giger képzõmûvész aki az elsõ rész egész atmoszféráját megadta.Kicsit olyan videójáték fílingje van szerintem is a Prométheusznak.A sztoriban sincsenek húdenagy csavarok vagy igazán meglepõ dolgok.Látványban,kivitelezésben,vizuális trükkökben elég jó,de mondom valahogy a film atmoszférája nem volt kellõen titokzatos,nyomasztó,ami az elsõ részt alaposan jellemezte.