1347

• TreDoR
    Vagy mégegyszerubben, azért voltak idáig hulyék az alienek, mert emberekbol keltek ki, amilyen a gazdatest...

Mondjuk egy katonának nem is kell hiperintelligensnek lennie, csak lássa el a feladatát.
  • nipponia
    Az a baj szerintem, hogy sokan azt hitték hogy az alienek előzményfilmje lesz. Tényleg előzményfilm, de a nyolcadik utas a halál előzmény filmje nem pedig magának az alien fajnak az előzménye. Ridley Scott előre kifejtette, hogy az SJ-at mutatja be. Hiszen az eredeti filmben nem az alienek piszkálták fel az emberek fantáziáját, hanem a hajó és a faj ahol találták őket. Ha így nézzük, a Prometheus egy tökéletes előzmény film. És most két dolog lehet. Vagy jön egy rendezői változat ami a nyitott kérdéseket megválaszolja, vagy olyan nagy volt a tartalom hogy a folytatásban kapunk válaszokat.
    Az alien filmek semmi másról nem szóltak, mint hogy fuss és éld túl. De emelje fel a kezét az az ember, aki nem ezt tenné ha olyan szituba kerülne mint a filmekben. Nem hinném, hogy leállna tudományosan tanulmányozni őket. Nekem ezért tetszett az AVP filmek is.

GABE:
    Nem egy féle hajóval, repülővel, autókkal közlekedünk. Ez igaz. De ha bele gondolsz, mindnek ugyan az az alap kinézete, formája. Nekem az volt a furcsa hogy szó szerint egy csészealj forma repült el, és semmiben nem hasonlított a patkó formájú hajóhoz. De mint ha még a külső borítás is más lett volna. De lehet csak az emberi korlátaim szólnak belőlem :).

TREDOR:
    Nem biztos hogy butaság. Van nem egy alien könyv, amiben megemlítik, lehetséges hogy az alienek egykor intelligens és békés faj lehetett, csak elvadultak. Amolyan evolúciós zsákutcába jutottak. És szerintem a terem nem sírhely lehetett, hanem inkább amolyan templom féle. A nagy fej jelképezhette a SJ nagyságát, egóját. Az alien dombormű és oltár meg vagy az ősellenséget, vagy a gyereket.
  • Wampa reloaded
    Üdv

Nem jön be a kép.

Maradjunk abban, hogy a te szvsz szerint sokkal jobb a Prometheus mint az Alien, az enyém szerint meg egy felhypolt,logikátlan zs katos forgatókönyv, egy feszültségmentes, felületes rendezés, A katos költségvetéssel, meg háttérrel.

Az meg, előzőleg volt szó róla, miért lett a facehuggerből óriás Kraken, tök egyszerű, a SJ aki 40 szer erősebb egy embernél, meg 20 szor gyorsabb, egy kis gyikot a sarokba csapott volna mint a rongyot.

Azt hogy te örülsz neki, hogy nem Alien előzményfilm, elfogadom, igy 200x is emlitve, csak az a gond, hogy az emberek nagy többségét az Alien név huzta be a moziba.
    Megbocsáss, ebben a filmben olyan logikátlan hülyeségek vannak, amik (hiába erőlteted) nyomokban nincsennek meg az elsőben...ahogy itt egy srác teljesen jól irja is a párhuzamaidra.

Mégegyszer, maradjunk annyiban, neked tetszett, másnak meg nem.
  • gabe paul logan
    ps nem csak az alien szerű dombormű utal az idegenekre, hanem a freskók is

amúgy érdekes teória ez a klónozás-kihalás-teremtés dolog...ami a hajót illeti, mi sem egy féle hajóval, repülővel, autóval közlekedünk :P
  • gabe paul logan
    Én tudom a válaszokat a kérdésemre, csak hasonló cselekedeteket fikázni elég butaság a prometheusban, az alient meg epicnek nevezni...gondoltam csak leesik valakinek, hát nem. Sztori szempontjából meg sokkal jobb a prometheus, mint az alien szvsz, csak már a 23448. scifi 30 év óta.
  • TreDoR
    A csészealjasok meg lehetnek maguk az alienek is (tudom, tudom ez f*szság), és ezért vannak egy sírhelyen a vázák.
  • TreDoR
    Vagy esetleg így:

Azért hozták létre az életet a Foldon ( és máshol ), hogy alien inkubátornak használják azt (fegyverként mások ellen, esetleg a csészealjasok utasították oket ). Felvésették a címet az emberekkel, hogy miután már elég sokan vannak és el tudnak jutni hozzájuk, beinduljon a folyamat. A megfertozodésuk meg csak egy apró baki volt, vagy az egyik katona esetleg úgy dontott, hogy nem akarja feláldozni az emberiséget.
  • moviestar
    Nekem is lenne egy kerdesem :) Hogyan tudnak ezek a lenyek ilyen gyorsan tomeget novelni? Meghat ahoz inkabb sok kaja kene. Marpedig sem az Alien1-ben (a kikeles utan-elso aldozat kozott), sem a Prometheusban a bezart laboratoriumban nem volt a lenyeknek lehetoseguk taplalekhoz jutni.

De ez a film ordiiit a folytatasert! Remelem az uj Ripley levag egy gyors trancsirt a "teremtok" bolygojan
  • TreDoR
    Szerintem így néz ki a dolog: az Alienben látott SJ-tol származnak a Prometheus engineerei, az engineerektol pedig az emberek, de ez csak a DNS-re vonatkozik, a tobbit nem ok végezték.
  • nipponia
    Még egy teóriám lenne.

Lehetséges, hogy a SJ talált egy darabot az alienek testéből (a dombormű előtt az oltáron olyan volt, mint ha borostyánba lett volna zárva valami). Próbálták feltámasztani a fajt a földön. Lehetséges, hogy az elején a SJ nem áldozatot mutatott be, hanem ha bevált volna a kísérletük akkor genetikailag átváltozik a lények egyikévé vagy hasonlóvá. De darabokra marta a SJ és az emberi evolúció egy melléktermék lett csupán. És azért akarnak kiírtani minket mert egyszerűen egy nem várt esemény vagyunk. De lehet nem a lényeket akarták feltámasztani, hanem a szuperkatonát akarták megalkotni.
  • TreDoR
    Hát, a film vége számomra eroteljesen azt sugalja, hogy nem az engineerek a teremtok, inkább csak katonák ( Ridley nyilatkozata szerint amolyan sotét angyalok ), szóval az a csészealj szerintem sem az ovék.
  • trident
    Én összességében elégedett vagyok, de persze van 1-2 kérdés illetve volt 1-2 momentum, ami számomra nem logikus. De összevetve nekem tetszett a prometeus. :)

Ami biztos, hogy meg fogom nézni még egyszer. =)
  • nipponia
    Filóztam azon, hogy mit keresett a hagyományos alien dombormű a falon és mintha előtte lett volna egy emlékmű. Lehetséges, hogy a teremtők világát sok-sok millió évvel ezelőtt elfoglalták volna az alienek. És ők nem az embereket akarták megteremteni, hanem egy másik olyan fajt akik erősebbek mint az alienek de irányíthatóbbak. És azért lettünk kudarc a számukra, mert rájöttek hogy gondolkodunk és sosem tudnának irányítani minket. És az, hogy odamentek az emberek a telepükre, tudták használni a technikájukat csak még jobban meggyőzte őket. Hiszen minek létrehozni egy olyan fajt, ami ha meg is szabadítanák őket az alienektől, háborúra is léphetnek velük.

A fekete massza pedig szerintem az alienek dns-ét tartalmazhatta tisztán, némi evolúciós katalizátorral keverve. Ezért fejlődtek olyan rohamosan az idegen lények a filmben. És a furcsa kinézetük annak lehetett köszönhető, hogy nem emberi dns-el lépett kapcsolatba elsőként, hanem baktériumokkal. Az extra nagy arctámadó is egy féreg volt, de az embertől "megörökölte" a embriós szaporodás képességét. Mert ha emlékeztek még, az egyik fickóba is "belebújt" az egyik féreg, de nem bújt ki belőle semmi. Csak kibújt belőle a féreg ott ahol bement mikor felfordították. Ami meg kijött a teremtőből a végén, az meg már sokat örökölt az ő dns-ből, hiszen az már szó szerint végig ment a "terhességi" szakaszokon.

A filmben mikor megvizsgálják a halott teremtő dns-ét, megdöbbennek, hogy ugyan az a dns-e mint nekik. Illetve a film elején, a fej az asztalon, és az elrepülni készülő teremtő ugyan az volt. Lehetséges, hogy olyan kevesen maradtak, hogy kénytelenek voltak klónozni magukat. Így az egész filmeben csak egyetlen SJ volt, több példányban. Az elején szerintem nem szertartás volt az SJ halála. Hanem a fekete folyadékkal a szervezetében lebomlott a vízben, így szét szórva a dns-ét és a fekete folyadékot a vízben hogy elinduljon az evolúció.

Van egy dolog, amit lehet csak rosszul láttam. A film legelején, mikor az SJ feláldozza magát, elmegy egy hajó. Fel tűnt, hogy nem a hagyományos patkó formája van. Lehetséges lenne, hogy az a hajó nem az SJ fajhoz tartozott volna?

Válasz GABE-nek a 969 kérdéseire:
    1.valaki simán belebámul egy idegen tojásba.....

Ellenőrzött körülmények között kamerákat használnának. De az nem ellenőrzött körülmény volt, plusz még sosem találkoztak idegen fajokkal. Puszta emberi kíváncsiság hajtotta. 10-ből 9 ember ugyanígy belenézet volna.

2. behozzák az idegent a hajóra , minden következmény nélkül,

Nem akarták behozni a hajóra. Hevesen tiltakozott ellene Ripley, a többiek meg féltették a barátjukat. Ma is így cselekedne bármelyik ember, akinek a legjobb barátjáról lenne szó. Ilyenkor nem számolnak a következményekkel. Meg itt az android engedte be, de mint tudjuk a programozását követte. Neki a lény volt a legfontosabb.

3. nem ölik meg az idegent első látásra,

Meg akarták ölni amint kikelt a fickóból és az arctámadót is. De az arctámadónál rájöttek hogy szétmarná a hajót. Az aliennél meg megállította őket az android. Mindkét esetben az android manipulálta az embereket.

4. a pilótacsaj nem mer elszaladni(!) az űrlény elől....ezért(!!!) Parker puszta kézzel akarja megölni....

Szerintem az emberek 98 százaléka lemerevedne ha egy ilyen kifejlett lény állna előtte. Egyszerűen sokkot kapott. Illetve az egész filmben ő volt a leggyengébb idegileg. Ő már a lény kitörése után sokkot kapott és hisztérikázott. Parker meg nem azért vetette rá magát puszta kézzel mert rambónak képzelte magát. Hanem hogy a csaj el tudjon futni. Vacilált is, hogy mit tegyen.
  • Zero 7th
    Ja, függ a DNStől. Ami ugye, mint a filmből megtudtuk, egy az egyben ugyanaz a SJ-knek, mint nekünk. Tehát akkor elvileg belőlük olyan élien kéne, hogy kimásszon, mint belőlünk.

Bár onnantól, hogy ilyen szinten különböző böszméknek Scott szerint ugyanaz a DNS-ük mint nekünk, már nem vártam, hogy sikerül neki genetika témában értelmeset mondania.
  • TreDoR
    Gondolom azért ilyen nagy az arctámadó, mert eredetileg az Alien 1-ben sokkal nagyobb lett volna, csak aztán Scott szólt Gigernek, hogy kicsinyítse le. A piramis is szerepelt volna az 1-ben, csak már nem volt rá pénzuk. Azt is az eredeti tervekbol szedték, hogy a xeno dns átalakítja az embereket, bár az alienben elvileg facehugger tojássá változtatta volna oket...
  • trident
    Az extra nagy arctámadót én sem tudom hova tenni (bár ugye most eleve egy fertőzésből jött létre a lény, tehát a korábbi filmeket nem vehetjük alapul), de az úgy emlékszem, alienek formája, mérete mindig függött a gazda testtől (dns?) és a környezettől is.

A film végén kikelő lényt tehát a fentiek miatt nem biztos, hogy a korábbi filmekben látottakhoz kell hasonlítani. Ezen felül ott van, hogy lehet, hogy királynő kelt ki, egy alien-sp hibrid.
  • gabe paul logan
    főként azért, mert 30 évig senki se tudta, hogy ki az a székben és hogy került oda a hajó és miért volt az a rakománya ami ;) Giger és a rendezés mellékes

szerintem sokan mást vártak a prometheustól , én örülök hogy nem alien filmet kaptam és hogy máson volt a hangsúly mint rohangáláson és gyilkoláson
  • saiyanjin
    Nagyon nehéz manapság.A képi világ és az atmoszféra volt a jó az elsőben sztem és pontosan az a rész ahol a SP-t találják.Ez a rész milliókat foglalkoztat a mai napig mint látod...
  • gabe paul logan
    a kérdésre nem válaszoltál tulajdonképpen :D

úgy írtad, mintha a prometheus egy nagyon gagyi film lenne, az alien meg korszakalkotóan húha sci-fi

amibe ha belegondolunk butaság, mert az a film is tobzódik a butaságoktól, ha már itt tartunk....1.valaki simán belebámul egy idegen tojásba.....2. behozzák az idegent a hajóra , minden következmény nélkül, 3. nem ölik meg az idegent első látásra, 4. a pilótacsaj nem mer elszaladni(!) az űrlény elől....ezért(!!!) Parker puszta kézzel akarja megölni....és kb a film annyi, hogy találnak egy idegent és az kinyír mindenkit....csupán a film képi világa és a hanghatásai előzték meg a kortársakat és azokat amik kb még jó 10-20 évig a mozikba kerültek

a prometheus is van ilyen jó, de beláthatjuk, hogy azért elég nehéz a témában újat alkotni
  • saiyanjin
    M41A1 bocsi :
    IMFDB
  • saiyanjin
    Jah nem beszélve arról hogy egy lángszórónak 3 palack kell, egyben az éghető folyadék van, egyben a nyomást biztosító hidrogén gáz és egyben pedig az őrlánghoz szükséges anyag.Hozzáteszem Szakáts Gábor találta fel és a németek vették meg, emiatt ment is a háborús bűnös per Szakáts ellen amit végül tisztáztak.Bár lehet itt ultramodern lángszóróról beszélünk.Ripley volt a legjobb lángszórós amikor összerakta az M1A1 karabéllyal és úgy osztott.Imádtam...
  • saiyanjin
    Várjál már pajti...anno bejelentették hogy új Alien rész készül ami reboot lesz.Később kiderült az előzményeit fogjuk látni Scott papától.
    Tehát ezt mindenki úgy várta mint az alient.Mi volt az alienben jó???
    Én gyermekkoromban azon nőttem fel (1-2-3) És anno sokkal nagyobbat ütött mint most idén ez.Félre ne érts, nekem tetszett a Prométheusz, viszont nagyon sok kérdés nyitva marad, ergo várjuk hogy tilógiává érjen.A Space Jockeye-k egyértelműen ua a faj ami a 79-es filmben volt.A szék meg minden, csak anno egy csontos vázas szerkezetű lénynek tűnt nem vágtuk hogy szkafanderről beszélünk.Gyorsan megnéztem a 79-es filmet mégegyszer, és ott azért nem kicsit más, hasonlít de a méret nem egyezik.Én ezt még elnézném, de sajnos van egy kis időrendiségi probléma, és az hogy a polip ami a végén extra nagyra nő és megtojózza a SP-t abból sem a megszokott alien mászik ki a végén, hanem valami jura kori hüllő.Szóval Scott papa tartozik nekünk úgy érzem, és sztem jogosan.Ahogy az alien ahogy a Terminator és ahogy a Star Wars vagy Predator tökéletesen saját szférát alkotott, eljutott a világon mindenhova könyvek, film és ki tudja még milyen formában, úgy mint emberek milliói szeretik és él a képzeletében.Egy ilyen dolog után nem lehet bokánfosnod magad, mint ahogy Scott tette vagyis tenni véli, kell az a másik 2 rész hogy trilógiává érjen és rendbe tegye a dolgokat.Reméljük így lesz...Egyébként várom az új Alien játékot, ott sok utalás lesz a Prométheusra is.Ezt a készítők jelentették be, és a filmstúdió aki a jogokat őrzi az is beleegyezett hogy nem csak az alienből lesznek benne lények hanem a Prométheuszból is.Itt azért látnod kell a kapcsolatot a 2 éra között.Egyértelmű...
  • birdo #965
    Ó tudtam ám, hogy már láttam valahol ))
    Azzal a hátsó ventilátorral , meg haladni tud a vízben.
  • [NST]Cifu
    A piros űrruha egy nyomásálló ruha, ami nagy nyomású környezetben is életben tarthatja a benne lévőt. Olyan, mint a mélytengeri búvárok által használt Newt-suit:

• sandor8206
    sztem Scott még egy alapvető hibát vétett a filmnél, a bolygó ábrázolása, verőfényes napsűtés (vihar kivételével) nem nagyon passzolt az R besoroláshoz, kicsit sötétebb szelesebb darkosabb bolygó kellett volna (mint az előző részekben) és máris nyomasztóbb lett volna a hangulat
  • birdo #962
    A piros űrruha használhatóságánál jobban érdekel, hogy a " pöszmétéknek miért volt olyan ronda nagy az űrsisakjuk....miért csatlakozott annyira érdekesen az levegőztető cső.. csak egy tippem van rá, hogy térutazáshoz alakíthatták így ki.
  • Zero 7th
    De, vagy 20%.
  • [NST]Cifu
    A lángszórónál én arra gondoltam, hogy pl. járművek fertőtlenítésére is használhatták volna, ha pl. vmi baktérium kerül rá stb.. az meg benn az űrhajó rakterében működik mert van az égéshez szükséges oxigén.

Most javítsatok már ki, de az LV-223 légkörében nincs oxigén? Mert nekem valami ilyesmi rémlik...
  • Darth Sith
    ezek a képek zseniálisak!!! thx
  • Zero 7th
    Nem találtak embert, aki legalább egy picit is tudott volna latinul?

Hammerpede... KalapácsLÁBÚ? Ha azon valami kalapács alakú, akkor az a feje. Hammerceph inkább.

A trilobiták meg léteztek, és így néztek ki:

Nem sok hasonlóság van köztük, amit ők trilobite-nak hívnak, az inkább egy polipra hajaz.

Annyiból mindegy, hogy a filmben szerencsére nincsenek nevesítve.
  • Zero 7th
    Oh. Ok, rendben, ezt így el tudom fogadni. Köszi. Tényleg lehet, hogy csak kétezer évvel ezelőtt döntöttek úgy hirtelen, hogy legyen gémóver.
  • Zero 7th
    Tényleg, azok a randa piros űrruhaszerű izék micsodák voltak? Mert hogy emberre az nem megy rá, az tuti, annyira idétlen arányai vannak...
  • Darth Sith
    Véleményem szerint, több milliárd évvel ezelőtt amikor a bolygó még üres és éppen kezdett lakhatóvá vállni, akkor a SJ-ik egy terraformálási kísérlet során létrehozták az életet a bolygón, úgy ahogy a film elején láttuk. Hogy miért kellett meghalni a SJ-nak és nem simán mesterségesen összekeverik a saját DNS mintájukat a fekete lötyivel? talán filozófia, szertartás, szokás volt náluk, hogy mivel ők teremtik az életet rajta, feláldozzák saját magukat stb.. A storyboard-on látható is volt, hogy egy öreg SJ adja a "bögrét" a fiatalabbnak aki feláldozza magát, ergo lehet, hogy egy rítus volt.

A kormeghatározás alapján 2000éve hevertek ott a hullák, tehát akkor akartak legutoljára meglátogatni minket. Valószínűleg a történelem során folyamatosan visszajártak szemmel tartani, követni, tanulmányozni a kísérletüket, hogy hogyan alakul. Mint amikor mi egy laborban kísérletezünk valamilyen létformával, legyen az baktérium, vírus, egér stb.. Elvégezzük a kísérletet, majd szemmel tartjuk az eredményt, megfigyeljük a hatásokat stb. Ők gondolom ugyanezt csinálták, csak jelentősen nagyobb léptékben. Lehet, hogy az utolsó itt jártukkor több ezer évvel ezelőtt arra jutottak, hogy rossz irányba haladt a kísérlet, nem úgy fejlődtünk ahogy ők gondolták, és mint egy befuccsolt kísérletet, beakarták fejezni. Ehhez pakolhatták össze az lv223-on a sok vázát tele feketelötyivel ami alien DNS, hogy azt szépen ledobják a földre, az meg ott lepucolja az egészet és utána elkezdik elölről, tanulva a hibájukból. Lehet, hogy elszabadult a saját biofegyverük vagy szimplán az egyikük ezzel nem értett egyet és rájuk szabadította, és ezért maradtak végül ott, Gondolom ez a következő részből kiderül..legalább is remélem :)

A lángszórónál én arra gondoltam, hogy pl. járművek fertőtlenítésére is használhatták volna, ha pl. vmi baktérium kerül rá stb.. az meg benn az űrhajó rakterében működik mert van az égéshez szükséges oxigén. Mellesleg mielőtt először elindultak volna az űrhajóból, shaw mondja is az egyik srácnak, hogy ez tudományos küldetés és nem hozhat fegyvert. Tehát volt náluk fegyver, valszeg nem is kevés, mivel minden eshetőségre felkészültek, csak nem vitték ki magukkal.
  • Kraptor
    Spoiler
  • Kraptor
    Kicsit spolleres:

http://50.63.152.9/_prometheusforum/discussion/1646/high-quality-scans-from-prometheus-the-art-of-the-film

• Zero 7th
    Na de az sem stimmel. Nem jöhettek ide egyszer sem, mert akkor már nem lenne élet a Földön. Plusz láttuk, hogy el akartak indulni, de nem sikerült nekik, mert megrohadtak a saját biofegyvereiktől.

Az őskorunk most volt nemrég, legalábbis a szétesős böszméhez képest. Közben kialakult az élet, meg kihaltak a dínók, ilyesmi. Vakargatták a töküket két és fél-hárommilliárd évig, míg kifejlődött az ember, aztán villantottak nekik az ókorban pöttyöket, aztán eltűntek? Hová? Miért pont akkor?
  • birdo #951
    Az őskorunkra értettem az átjáróházat...
    Hogy hol élnek a böszmék......az a következő részben tudjuk meg.... mert esélyes, hogy élnek még .
  • Hoz_Hun
    Ja tényleg. :) A barnának legaláb annyira futotta, hogy első esetben oldalra guruljon.
  • moviestar
    Nnna bennem pont ezek a kerdesek fogalmazodtak meg!
    Illetve meg annyi, hogy az a hulye geologus meg a haverja miert pont egy sotet furcsa lennyel teli barlangba ment "menedekert"

De osszessegeben nekem bejott a film, mert legalabb egy masik aspektusbol probalta megkozeliteni az egesz teremtest, es nagyon sok utalas volt a regi filmekre (urhajo beltere pl). Illetve Rapace kisasszony es a droit tokeletes valasztas volt! Akiket ki lehetett volna vagni, az Charlize es Pierce. Nem ertem, hogy miert nem egy oregembert valasztottak a szerepere... De a kepi vilag, es a zene nekem nagyon bejott
  • Zero 7th
    "mikro baktérium"okról még én sem hallottam.

A menekülő nők MINDKETTEN hosszában futnak, a barna, aki túléli, az KÉTSZER.