1347

• bcrics
    Nem volt rossz felvezetés a film de nekem a tavalyi Thing c. film jobban tetszett mint Előzményfilm, vhogy ott helyén volt minden.
    Az utalások, az atmoszféra, a Cgi:)
    Az Alien filmekből nálam csak az első rész a favorit, a második J.C film már csak egy szimpla akciófilm, a 3.-nak megvan a maga bája de gagyi, a 4. pedig felüdülés volt az előző rész után.
    Vmi frenetikus ovációt vártam a vetítések másnapján, minden létező csatornából mint az Avatar esetében.
    Ott mindenki katarzisba került, és elég sokáig is tartott az állapot.
    Sajnálom hogy ez a film nem lett olyan fajsúlyú, bár nekem a lost marhára bejött, de ide kár volt Lindelofot szerződtetni.
    Inkább Giger kellett volna, az elborult elképzeléseivel.

• TreDoR
    Ugy tunik, hogy Scott/Lindelof elég keményen mixelték a vallásokat/mitológiát Giger alien 1-es eredeti terveivel.
  • TreDoR
    Na meg olyan teória is, hogy az egyik SJ Prométheusz, aki megteremtette az embert és ellopta nekik a tuzet, és akkor ebben az esetben az Alien esetleg Pandora, az elso no, aki az osszes bajt rászabadította az emberiségre (Zeusz teremtette buntetésul)/Ethon a sas akinek az orokkévalóságig kellett volna marcangolnia Prométheusz máját. Poén, mert a keresztény vallás szerint is elobb volt az ember, aztán az oldalbordájából a no

• TreDoR
    Hát, van olyan elképzelés is, hogy az Alien az nagyjából a nostény Space Jockeynak felel meg, ez passzolna is Giger agymenéseihez.

A filmben látott freskó:

Giger rajzai, még az alien 1-hez:

• Broafka
    nah én is láttam, sajnos nem tudtam 100%-osan élvezni, mert mögöttem 4 primitív fasz folyamatosan röhögcsélt és pofázott, legszívesebben kipeckelném a szemüket és 60 órán keresztül nézettetném velük a Twilight-ot, és akkor majd megtanulják, hogy ne röhögjenek...

a filmről:
    Nekem egy kicsit csalódás volt. Régi jó rendező, kicsit összecsapott munkája. Alien 1-nek a mai napig olyan hangulata van, hogy összeszarom magam minden jelenetétől. Itt meg... hát... elég kiszámítható volt a film:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1, a jó öreg mindig van egy gonosz robot a hajón ami a cég tulajdona, így ennek is az a feladata, hogy visszajuttasson egy idegen lényt...
    2, Miért Sharlize Theronnal futtatják ezt a filmet, volt kb 2-3 jelenet vele, aztán kész.
    3, Elég erőltetetten próbálták belevinni az Alienes dolgokat, ezzel az óriáspolippal (mint egy előőse az alienes Facehugger-nek) meg ami a Space Jockeyból kijött elő Alien izének...
    4, Ha már mindent olyan baromira felvezettek, hogy miért zuhant le az űrhajó, hogy miért került a székbe a SJ, és ha még a székben is maradt volna, akkor miért van egy lyuk az ő hasán is... Ennek örömére nem az LV-426-on játszódik az egész, hanem az LV-223-on (vagy melyiken).
    5, Marhára hiányoltam a végéről valami hatalmas katarzist, egy óriási fight-ot, egy gigantikus bunyót... Ennek örömére "most meghaaalsz" ... és meghalt... aztán meg az utolsó jelentés a Prometheusról...

én nem tudom, hogy már mi vagyunk amúgy túl fűtve, de miért kell ilyen halom, undorítóbbnál undorítóbb kinyírást beletenni? Jó legyen, fröcsögjön minden, de már csak ezzel lehet eladni egy filmet? Az alien 1-ben pl szinte alig mutatták az alient, és mégis folyamatosan dobogott a szív, hogy "úristen, hát meneküljetek már!"

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a csaj öncsászármetszése az orvosi géppel viszont nagyon ott volt a szeren, legjobb jelenet a filmben
  • nipponia
    Fiúk, de lehet hogy a filmben szereplő SJ még csak tinédzser volt :))). És a szüleitől kapta a hajóját, aminek ha megnéznénk a hátulját az lenne ráírva "POLSKI" :)).
    Ennyi erővel fel lehetne hozni, hogy az alien filmekhez képest milyen modern volt a hajó :)))).

Nézegettem Kraptor linkjeit. Két dolog merült fel bennem. Az egyik, hogy meg mertem volna esküdni rá hogy az SJ renderelt figura de mégsem :))). A másik, hogy érdekes de a ruhája olyan jegyeket tükröz mind maga az alien faj külső jegyei. De ha megnézitek a hajó belső kinézetét, olyan mint amilyeneket az alienek építenek ösztönből a bolyban a falakra.
  • TreDoR
    Meg is találtam a megfelelo bannert:

• TreDoR
    Lehet, hogy kéne egy al-topicot nyitni itt "SJ a székben" címmel.
  • TreDoR
    Ezzel próbáltam szemléltetni, hogy bizony az SJ-knél is minden pontosan ugyanúgy van mint az embereknél, ami igaz is. Vagy nem?
  • TreDoR
    Picsába ezt benéztem, nem Shaw ult bele a székbe, hanem David. Ehhhh. Wait? What?
  • gabe paul logan
    Látom sok volt a film neked :D
  • TreDoR
    Várjunk csak? Lehet, hogy túl nehéz lennék a lónak?

Hát akkor ezért van az is, hogy a székbe csak minimum 200, maximum 250 kilós SJ ulhet bele. A ribanc Shaw meg beleult a maga 45 kilójával és 160 centijével, áthágva minden szabályt.
  • TreDoR
    Basszus, én a 190 centimmel nem mehetek el zsokénak mert kinéznek.
  • gabe paul logan

• TreDoR
    Azért van az, hogy az SJ-k kozott maximum 15 cm kulonbség lehet 2 egyed kozt.
  • Zero 7th
    Ja, hát igen, az ember mérete is vadul szór 1.5 és 3 méter közt... Meg ugye ne feledkezzünk el a híres amerikai csapásmérő törpe hadtestről sem!
  • gabe paul logan
    Nem, tudatlan fasz vagyok :'(
  • TreDoR
    Olyan nincs, hogy "más féle sj"! Nem tudtad, hogy az osszes sj teljesen ugyanúgy néz ki, és ugyanakkora? Pont mint az embereknél.
  • gabe paul logan
    az a poén, hogy a szék mérete ua, lehet egy más féle sj ült az alien tojásos hajóban
  • Kraptor

De ez már tényleg szarrágás:)
  • Kraptor
    David 180 cm volt, ha úgy számolunk akkor, hogy 2x akkora volt mint David (ami azért nem volt) akkor is 3,60:)

Az eredetiben meg tényleg 6 métereseknek néztek ki:

Elég csak a képre ránézni mennyivel nagyobb minden az eredeti SJ-on:)
  • gabe paul logan
    legalább 2x akkora mint David....jóóó 4-5 na túloztam akkor (:
  • Kraptor
    Az Alienbe igen, de a Prometheusba max 3 m lehetett:)
  • gabe paul logan
    Ne is zavarjon, hogy a SJ 5-6 méteres volt (nagyobb test, nagyob alien) és rohadtul nem úgy tűnt, hogy él mikor kikelt belőle a xeno, tehát szétzabálhatott ott mindent.

Ráadásul más volt az arctámadó, másban fejlődött ki, alapból máshonnan indult az egész génállomány, fogalmunk sincs az egészről, de te azért osszad csak az észt, hogy te aztán tudod :D vicces.
  • Kraptor
    Ez is

• TreDoR
    Vagy egy vírust tartalmaz, ami baromi konnyen és gyorsan mutálódik.
  • Kraptor
    Spolieres a cucc:)

• Zero 7th
    Na ja, csak ez a film most pont azzal számolt le, hogy az alien egy faj lenne. Mert itt most már nem egy nagyon alkalmazkodóképes és változékony fajt látunk, mint az eddigi filmekben, hanem "varázslatot". A fekete trutyinak nincsenek jellemzői, szabályai. Néha ezt csinál, néha azt. Néha 10 másodperc alatt lebont egy élőlényt és létrehozza az emberi(nem élien!) életet a Földön, néha ez a bontás eltart napokig, spermát manipulálva, amiből aztán élien lesz. Puff, varázslat. Ne gondolkozz, majszold a popcornt!
  • Klemice
    Akik a cam-os verziót láttak csak, innentől kezdve meg se szólaljanak!
  • Zero 7th
    Be kell majd szereznem, szerintem azt még nem láttam.

Valahonnan megvan a William Gibson féle elvetett forgatókönyv, elkezdtem olvasni, de nem jutottam sokáig. Arra is kéne egy kis időt szakítanom...
  • nipponia
    Amúgy senki nem nézi azt, hogy a prometheusban az alienek egyik ágának a megszületését látjuk a nulláról? Ez olyan mintha a neandervölgyieket hasonlítanánk magunkhoz. Hogy milyen bénák voltak akkor. Sok-sok evolúciós folyamat a különbség. A prometheusnak amúgy sem maga az alien fajhoz volt köze, hanem a SJ-hoz.
  • nipponia
    Annyiban meg kell védenem az alien3-at, hogy a mozis verzió egy fos. De ha az újra vágott változatot nézi az ember, akkor egy (szó szerint) teljesen más történetet kap az ember. Sokkal de sokkal jobb és élvezhetőbb.
  • Zero 7th
    Tulajdonképpen igen. Az Aliens után elég durván zuhanni kezdett a színvonal. Az első kettő film az, amit szívesen nézek, a többi az csak a "kötelezően" végigszenvedős kategória. A 3 számomra unalmas, a 4 gusztustalan és idióta ahhoz, hogy élvezni tudjam.
  • TreDoR
    Hát, akkor az alien 3 is "torkon szarta" az addigi Alien filmeket.
  • Zero 7th
    Valóban, végtagok. My bad.

Akkor viszont még inkább torkon szarta az eddigi Alien filmeket a Prometheus.
  • TreDoR
    Baszki, láttad te egyáltalán az alien filmeket, vagy csak oltogatod a prometheust?
  • TreDoR
    Dehogynem, kifejlodnek a végtagjai...
  • Zero 7th
    Mert a chestburster az egy kezdetleges alien. Nem változik már át, csak megnő, néhány vedléssel. Mint a sáskák.
  • Zero 7th
    Igen, tudod ez választja el a vért a szartól, hogy jó-e egy scifi, vagy egy hulladék fos. A részletek. Valójában minden filmnél ez a fokmérő, hogy mennyire figyeltek oda a részletekre, meg hogy mennyire nézi hülyének a nézőt a film készítője.

Én nem szeretem, ha hülyének néznek. Ha te igen, az a te dolgod.
  • Zero 7th
    Alapvetően a gyomorüregben fejlődnek ki, legalábbis az eddigi filmek szerint. Amikor elég erős lesz a kis genyó, kirágja magát. Az az első sérülés, amit okoz, addig a gazda észre sem veszi, hogy benne van.