Prometheus

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabe paul logan
Látom sok volt a film neked 😄

A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/

TreDoR
Várjunk csak? Lehet, hogy túl nehéz lennék a lónak?

Hát akkor ezért van az is, hogy a székbe csak minimum 200, maximum 250 kilós SJ ulhet bele. A ribanc Shaw meg beleult a maga 45 kilójával és 160 centijével, áthágva minden szabályt.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

TreDoR
Basszus, én a 190 centimmel nem mehetek el zsokénak mert kinéznek.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

gabe paul logan

TreDoR
Azért van az, hogy az SJ-k kozott maximum 15 cm kulonbség lehet 2 egyed kozt.

Ja, hát igen, az ember mérete is vadul szór 1.5 és 3 méter közt... Meg ugye ne feledkezzünk el a híres amerikai csapásmérõ törpe hadtestrõl sem!

gabe paul logan
Nem, tudatlan fasz vagyok :'(

TreDoR
Olyan nincs, hogy "más féle sj"! Nem tudtad, hogy az osszes sj teljesen ugyanúgy néz ki, és ugyanakkora? Pont mint az embereknél.

gabe paul logan
az a poén, hogy a szék mérete ua, lehet egy más féle sj ült az alien tojásos hajóban

De ez már tényleg szarrágás😊
David 180 cm volt, ha úgy számolunk akkor, hogy 2x akkora volt mint David (ami azért nem volt) akkor is 3,60😊

Az eredetiben meg tényleg 6 métereseknek néztek ki:

Elég csak a képre ránézni mennyivel nagyobb minden az eredeti SJ-on😊
gabe paul logan
legalább 2x akkora mint David....jóóó 4-5 na túloztam akkor (:

Az Alienbe igen, de a Prometheusba max 3 m lehetett😊
gabe paul logan
Ne is zavarjon, hogy a SJ 5-6 méteres volt (nagyobb test, nagyob alien) és rohadtul nem úgy tûnt, hogy él mikor kikelt belõle a xeno, tehát szétzabálhatott ott mindent.

Ráadásul más volt az arctámadó, másban fejlõdött ki, alapból máshonnan indult az egész génállomány, fogalmunk sincs az egészrõl, de te azért osszad csak az észt, hogy te aztán tudod 😄 vicces.

TreDoR
Vagy egy vírust tartalmaz, ami baromi konnyen és gyorsan mutálódik.

Na ja, csak ez a film most pont azzal számolt le, hogy az alien egy faj lenne. Mert itt most már nem egy nagyon alkalmazkodóképes és változékony fajt látunk, mint az eddigi filmekben, hanem "varázslatot". A fekete trutyinak nincsenek jellemzõi, szabályai. Néha ezt csinál, néha azt. Néha 10 másodperc alatt lebont egy élõlényt és létrehozza az emberi(nem élien!) életet a Földön, néha ez a bontás eltart napokig, spermát manipulálva, amibõl aztán élien lesz. Puff, varázslat. Ne gondolkozz, majszold a popcornt!

Klemice
Akik a cam-os verziót láttak csak, innentõl kezdve meg se szólaljanak!

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

Be kell majd szereznem, szerintem azt még nem láttam.

Valahonnan megvan a William Gibson féle elvetett forgatókönyv, elkezdtem olvasni, de nem jutottam sokáig. Arra is kéne egy kis idõt szakítanom...

Amúgy senki nem nézi azt, hogy a prometheusban az alienek egyik ágának a megszületését látjuk a nulláról? Ez olyan mintha a neandervölgyieket hasonlítanánk magunkhoz. Hogy milyen bénák voltak akkor. Sok-sok evolúciós folyamat a különbség. A prometheusnak amúgy sem maga az alien fajhoz volt köze, hanem a SJ-hoz.
Annyiban meg kell védenem az alien3-at, hogy a mozis verzió egy fos. De ha az újra vágott változatot nézi az ember, akkor egy (szó szerint) teljesen más történetet kap az ember. Sokkal de sokkal jobb és élvezhetõbb.
Tulajdonképpen igen. Az Aliens után elég durván zuhanni kezdett a színvonal. Az elsõ kettõ film az, amit szívesen nézek, a többi az csak a "kötelezõen" végigszenvedõs kategória. A 3 számomra unalmas, a 4 gusztustalan és idióta ahhoz, hogy élvezni tudjam.

TreDoR
Hát, akkor az alien 3 is "torkon szarta" az addigi Alien filmeket.

Valóban, végtagok. My bad.

Akkor viszont még inkább torkon szarta az eddigi Alien filmeket a Prometheus.

TreDoR
Baszki, láttad te egyáltalán az alien filmeket, vagy csak oltogatod a prometheust?

TreDoR
Dehogynem, kifejlodnek a végtagjai...

Mert a chestburster az egy kezdetleges alien. Nem változik már át, csak megnõ, néhány vedléssel. Mint a sáskák.

Igen, tudod ez választja el a vért a szartól, hogy jó-e egy scifi, vagy egy hulladék fos. A részletek. Valójában minden filmnél ez a fokmérõ, hogy mennyire figyeltek oda a részletekre, meg hogy mennyire nézi hülyének a nézõt a film készítõje.

Én nem szeretem, ha hülyének néznek. Ha te igen, az a te dolgod.

Alapvetõen a gyomorüregben fejlõdnek ki, legalábbis az eddigi filmek szerint. Amikor elég erõs lesz a kis genyó, kirágja magát. Az az elsõ sérülés, amit okoz, addig a gazda észre sem veszi, hogy benne van.

imádom, amikor egy teljesen fiktív, több száz évvel a jövõben játszódó, a valósághoz semmilyen szinten nem kötõdõ, kitalált film ÉLETSZERÛSÉGÉRÕL vitatkoznak a fanok 😊
Ha a dög kienné a végtagokból a matériát, akkor már közben akkora sérülést és fájdalmat okozna, hogy rég hullából mászna elõ, nem egy szenvedõ élõbõl.

És nem, nem elég girnyó hozzá, hogy elférjen gyomorban.

Sok mindent elfogadok az "ez csak egy film" kifogás alatt. Idegeneket, fénysebességnél gyorsabb ûrhajókat, energiafegyvereket, telepátiát. Akármit, ami szükséges ahhoz, hogy a sztori "mûködjön". Viszont nem vagyok HAJLANDÓ elfogadni ezen kifogás alatt olyan dolgokat, amiket meg lehetett volna csinálni jól is, csak basztak bele. Onnantól ez nem egy szükséges sztorielem, hanem szimpla igénytelenség.

Igen, a 30as tárból fél órát tüzelés egy gagyi szarság(nem beszélve arról, hogy a tárazás látványilag cool). Mint ahogy az emberbõl elõbújó, ember méretû dög is.

Miután kirobban belõled egy alien bébi, még a fejfájásod is megszûnik 😊)))
trident
Dehogy fogom!😊

Igen, mondjuk egy hasüregi folyadék túltengésnél vannak tünetek, báááárrrr... Mondjuk miután kirobban az alien béjbi megszünnek a panaszok.😊

Elsõnek szeretném majd újra megnézni a filmet, másodjára pedig ha lesz egy hosszabb változat, akkor arra is nagyon kíváncsi leszek.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

De ez már csak kukacoskodás részemrõl, ne vedd magadra.
Elfér több liter benned ebben igazad van, de valaminek a rovására 😊. Összenyom valami szervedet 😊.

Olyan volt, mint ha kifogytak volna az idõbõl. Most vagy tényleg kapkodtak, vagy kivágtak belõle jóóóó pár percet a moziért. Lehet igaz lesz amit Ridley Scott mondott, hogy a dvd verzió 30-40 perccel hosszabb lesz.
trident
A torzóban ott a hasüreg és mellüreg, mindkét helyen elfér jó pár liter (akár tíz a hasüregben) folyadék kóros esetben.

Amúgy meg de: a méretekkel nekem is van gondom a Prom-ban, de én próbálok úgy tekinteni a prom-ra, hogy szórakoztatás céljából készült, mint például az utolsó star trek film.

Szívem szerint örülnék ha a következõ részeket már összeszedettebben készítik el (nektek nem volt egy ilyen gyanútok, hogy a film túl gyors, kapkodó volt?)

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

TreDoR
<#zavart2>

Ezt még most se hiszem el. Tényleg így ért véget a film? (én csak camos versiont láttam). Ez nagyon szar akkor!
TreDoR
Emlékeim szerint az alien 3-ban is inkább egy kezdetleges alien kelt ki a kutyából, kinézetét és méretét tekintve, mint egy chestburster.

"A kezekben és lábakban még mûködõ izmok és csontok vannak. Ott nincs testüreg."

Ha belegondolsz, a torzóban sincs testüreg. Ott vannak benne a szerveid, gerinced, bordáid és egy hatalmas nagy izomtömeg. Pláne a hasizom.

"Továbbá az ember(vagy SJ) nem rovar, nincs merev kitinváz kívül, amit üregesre lehetne rágni."

A kitinváz azért van a rovaroknál, mert nekik nem tölti ki a belsõ szerveik az egész tested, hanem kocsonyás anyagban vannak. Ezt valamivel egyben kell tartani. Az embereknél ez nem volt szükséges, ezért kialakult egy ráfeszülõ bõrréteg. Máskülönben nem lennénk hajlékonyak. De valójában az emberrõl ugyan úgy leszedhetõ a bõr mint rovarról a kitin. Lásd preparátorok.

Nem okoskodni akartam neked, sem kioktatni. És nem vagyok egy zseni sem. Csak ha az ember egy picit végig gondolja háborgás helyett, hogy lehetséges-e, akkor egy picit beleláthat a dolgokba.
1: Ha egy picit belegondolsz, ha kieszi a kezekbõl és lábakból a cuccot akkor üreges lesz. 2: Eléggé girnyó volt az alien, hogy összehúzva magát elfért a torzóban is. 3: Mivel idegen fajról van szó, bármilyen fejlõdési ciklusa lehet. Pláne hogy végül is ez egy ÚJ lény. 4: És ez a legfontosabb. EZ CSAK EGY FILM. Milyen realizmust akarsz? A filmek világában egy 15 töltényes fegyverbõl 30-at lehet lõni töltés nélkül. Ha 20x átborul az autó miközben benne vagy, akkor is azonnal ki tudsz szállni. Ha melledbe lõnek 3x te akkor is le tudod adni a a halálos fejlövést elsõre a rossz fiúra. Ez csak egy film. Ilyeneken agyalni nem érdemes mert csak elveszi a film élvezhetõségét 😊. De ha akarsz egy nagy baromságot hallani minden scifi filmmel kapcsolatban, akkor ezen agyalj. Hogy lehet az, hogy egy sima fémvázas ûrhajóval repkednek, mikor nem lehetséges. Ugyanis ha nem a sugárzás öli meg õket akkor a mikrometeoritok. Ugyanis azoknak az átlagsebessége 30000km/h. Úgy át ütné a hajót mint a szart. Eddig két filmben figyeltek erre. A star trekben és a battlestar galactikában. Az egyikben egy energiapajzs volt, a másikban egy több rétegû méhsejtes falborítás. De mondhatnánk az ion hajtómûvüket is. Két év alatt nem lettek volna képesek egy ilyen hajtómûvel megtenni az utat. Ugyanis az ionhajtómû nem gyorsaságra lett tervezve hanem állandó sebességnövekedésre nagyon apró lökésekkel. De egy ilyen hajtómûvel hogy elérd a naprendszer szélét, az fél év. És ez a nasa adatai. Úgyhogy lehet matekozni 😊.

Abban egyet értek veled, hogy az avp filmekben enyhén fogalmaztál mior azt mondtad hogy túl gyorsan kifejlõdtek az alienek. De ettõl függetlenül jó filmek lettek. Kivéve predalient és a "lenyeleti vele az embriókat" dolog. De baromság lett szerintem az alien 4-ben a fehér alien is és hogy "megszülte" a királynõ.
A kezekben és lábakban még mûködõ izmok és csontok vannak. Ott nincs testüreg. Továbbá az ember(vagy SJ) nem rovar, nincs merev kitinváz kívül, amit üregesre lehetne rágni.

Az eddigi Alien filmekben mindig egy kis, lárvaszerû alien mászott ki a gazdatestekbõl, aztán elkezdett zabálni és gyorsan (de nem hihetetlenül gyorsan) nõni.

Persze, nyilván kicsi volt, mert az még nem CGI volt, hanem egy bábu meg egy szerkezet, amit ténylegesen el kellett rejteni a színészen. Számítógépes grafikával ilyen megkötés nincs, el is szállt az egész idióta irányba...

gabe paul logan

mindenki látja mi ez?

gabe paul logan
Hiába mondod neki, "nagy szar" 😄

Igazából elfért a gazdatestben. Kezeket és lábakat is nézd. Úgy már belefért. Ma is van a természetben olyan rovar amelyik belepetézik a gazdatestbe (másik rovarba) és teljesen kitölti belül mert felzabálja.
Másik fele, hogy el sem fért volna a gazdatestben. Kezdik teljesen tönkrekúrni az Alien világot. Az AvP2ben percek alatt nõnek kifejlett alienné a kis gecik, itt meg egybõl egy szinte felnõtt mászik elõ. Nagyon gáz ez így.

Bazmeg. Erre nem is emlékeztem, hogy nem kirágja magát a mellkasából, hanem kidugja hátra a csúcsos fejét. De szar.

Hát ha így végzõdött a film akkor a Cam-os verzió jobb volt. Ez így nagyon szar!
Ez meg mi a szar?