Prometheus
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem lehet,hogy SJ az Alien fajt akarta létrehozni az elején csak nem sikerült neki? és õk is találták a DNS-t abban a zöld izében és kisérleteztek csupán az elõállitásával?
eléggé a fõ helyen volt az az alien freskó mintha nekik az léenne a felsõbrendû lény vagy valami ilyesmi!
ötletek?
Szóval ha más stúdióhoz visznek egy filmet, akkor az nem fogja megnézni, milyen húzóneve van? Csak úgy odalöknek pénzt? Ha már linkelgetsz oldalakat nézd már meg, milyen költségek mellett mennyi pénzt hoznak. A riddick nulsza adósan jött ki. A resident amcsiban betermelte CSAK a gyártási költségeket, de persze a filmet nem reklámozzák tv-ben, plakátokon, médiákban. Az minden ingyen van, ki számolja.
Utána olvastam a te imádott arany íránytûdnek. A LOTR miatt nem rendelték be a második részt, ugyanis a film nem volt bukás (egetrengetõ siker sem), de az emberekben a LOTR maradt meg mint fantasy film. Lásd még a narnia krónikáit.
A riddick harmadik részéhez meg kaptak volna pénzt, de Vin diesel vissza akart térni az elsõ rész gyökereihez, és pont emiatt nem csinált nagy költségvetésû filmet. NEM KELLETT NEKI AZ ÖSSZES PÉNZ!!! Képzeld ilyen is van.
És most leülhetsz, nézheted tovább a Titanicot megy az Alkonyat filmeket.
Tökre elbeszélünk egymás mellett. Azok a fránya szavak.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
nem azt mondom, hogy nem lesz folytatás, azt mondom ha lesz akkor az csak csökkentet büdzsével lesz vagy ugyanennyivel mint az elsõ rész, de úgy meg lehet Scott nem vállalja el (nem tudom mit képzelt el a 2.részhez, mit akar megvalósítani és mennyibõl?), lehet úgy már nem akarja megcsinálni?
nem értitek, hogy mûködik halivúd most, pedig teljesen racionális
kockázat minimalizálás, gyors megtérülés stb.
szted miért gyártanak szinte csak folytatásokat (sikereseket persze), remakeket, feldolgozásokat stb.
még az olyan gigantikus sikereknél is mint pl: Transformers lereagálják a reakciókat
TF2 után TF3-ra csak ugyannyi zsét adtak, számítottak rá, hogy 2. rész közepes fogadtatása után 3. rész nem húz annyira, s bár jobb lett de csak nemzetközi bevétel miatt (+3D miatt), DE amcsi csökkenõ tendenciát mutatott 3D jegyárak mellett. Csökkenõ tendenciát felismerve a TF4 már 165 milkóból készül a 200 helyett és hidd el, nem LaBeoufnak volt 30 milkós gázsija.
http://entertainment.time.com/2012/06/12/prometheus-sequel-final-scene/
http://collider.com/prometheus-2-sequel/172444/
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Fam_c5HmSpAJ:www.cinemablend.com/new/Prometheus-Get-Sequel-Plus-Two-More-Big-Questions-31345.html+&cd=4&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:e-SxPysPTzAJ:www.movie-moron.com/%3Fp%3D22442+&cd=7&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
Ha már a felfogásnál tartunk, neked pl. azt kéne felfognod, hogy sehol sincs kõbe vésve, hogy nem lesz folytatás.
Teljesen mindegy hogy mi volt a helyzet más filmekkel és hogy volt és mikor.
Te magad is leírtad a Riddick kapcsán amit én már 3 nappal ezelõtt:
DVD/Bluray eladások. Akkor meg mirõl beszélünk? Várjuk ki a végét.
Igaz hogy a stúdió még nem nyilatkozott, de nem hinném hogy Scott a levegõbe beszélne. Elég komoly reputációja van a palinak hálivúdban, ha nem lenne nyilvánvaló számodra. Én azt mondom, még idén bejelentik a folytatást.
De igazad van, várjuk meg amíg a stúdió nyilatkozik az ügyben, addig meg szerintem függesszük fel az okoskodást itt, mert senki nem tud olyat mondani, amire ne lehetne rákontrázni.
+ Resident evilt nem tudom miért hoztad fel, amcsiban teljesen jók voltak
50-be kerültek, kerestek 50-et + jött a hihetetlenül jó nemzetközi lóvék
prominál ez nem áll fenn
példának hoztam fel a filmeket, hogy mi lehetséges jövõ a Promi 2. részének a 2. hét botrányos szereplése után
1; meg se csinálják, mert bukott pl: arany íránytû, hiába keresett világszinten szép zsózsót, nem számított mert amcsiban bukott
2; hiába hozott szépen alien vs predator, de elmaradt a várakozástól 2. hétre szar lett, nemzetközileg szar lett stb. (ezért linkeltem az elsõ részt) így a 2. részt (alien vs predator:requiem) csak csökkentet büdzsével engedték
3; bukás, de jó dvd eladások miatt (Sötétség krónikája kurva nagyot bukott, az évi legnagyobbat) a stúdió bevállalta a Riddick 3-at, de fele költségvetéssel a 2. részhez képest
Terminátort felesleges idehozni
T3 úgy gyártották, hogy elvileg siker lesz, közepes eredmény lett, de ezt nem tudhatták elõre a T2 után
T4 azért lett bevállalva, mert rebootolták a sorozatot kvázi + másé lett a jog és próbálkozott (WB-vel)
T5, eleve csak szeretnék, hogy legyen a jogokat birtoklók, de stúdiót is kell szerezniük, ha lesz is más gyártja, mert a T4-et gyártó stúdió (W😎 nem finanszírozza, mert a 4. bukta lett + ha lesz is új stúdió kétlem, hogy 200 milkót adna egy újabb T filmre pl: mint a Narnia 3 része (Disney 20Fox csere, de Fox csak csökkentet büdzsével engedte)
De ha már linkelgetünk:
Terminator 3 Szar közvélemény, szar kritika. Mégis folytatták.
Terminator 4 Szar közvélemény, szar kritika. Mégis folytatják, ráadásul állítólag Arnolddal.
De pl a legjobb példa. Resident Evil széria. Amerikában mindegyik mebukott!!! A nemzetközi piac miatt lett folytatásai. Mondanom sem kell, készen van az ötödik része is.
Manapság a filmstúdiók nem engedhetik meg maguknak, hogy csak több száz millás haszon ellenében folytassanak egy filmet. Minden cent számít. Ridley Scott neve és a Prometheus név már elég egy folytatáshoz hogy nyereséget szerezzenek. És abban is igazuk van egyeseknek, hogy már a dvd eladások is számítanak.

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
ki adja a zsét? stúdiótól van már megerõsítés?
azt nem vállalták be, hogy két film legyen. Azt meg tutira nem fogják, hogy egy anyagilag bukott, vagy nullás filmnek folytatást csináljanak?!
Minek olvassak utána? Hisz érvekkel téged nem lehet meggyõzni, csak nyomod a hülyeséget -gyártás+marketing-bevétel=nyereség maszlagoddal
a *2 egy ökölszabály, sacc-per kb.-ra nyilatkozta több halivúdi pénzügyekkel kapcsolatos közgazdasági folyóírat
Hány és hány példát hozzak fel, raciónális példát, hogy felfogd gyengén teljesít a film és a lehetséges jövõ.
1; Be se vállalják a 2.részt pl: Arany íránytû csak mellékesen jegyzem meg, be is tett a New line cinemának, kapa lett nekik
2; lesz 2.rész csökkentet büdzsével pl: alien vs predator
3; esetleg ha jó dvd-eladások lesznek, akkor szintén bevállalnak egy 2. részt csökkentet büdzsével Riddick
a racionalitás a lényeg a stúdió szempontjából, -60% csökkent 2. hétre, ez rossz, jó filmek csökkenek (aminek általában jó a megítélése a nézõk között, ajánlják egymásnak, újranézik stb.) -30-40%
a kifejezetten jó megítélésû filmek csökkennek 0-30%
50% körüli egy átlagos
60% és az alatt már ROSSZ (itt lett volna 70% ha van premier blockbusterfilm), nem tetszett a nézõknek->nem nézik meg újra, nem ajánlják másnak nincs jó szájhagyománya a filmnek
ERGO
szinte biztos, hogy egy 2. részt már kevesebben fogják várni az elsõ héten és a mai filmgyártás, stúdió legfontosabb szempont, hogy elsõ hétvégén vissza kell termelnie a film legalább fele gyártási költségét ERGO meglepõdnék ha bevállalná a stúdió a 2. részt azonos költségvetéssel vagy magasabbal.
Pedig lett volna rá igény, bizonyítja a nem rossz kezdés, bár a stúdió 60 milliót remélt, de az 50 se rossz. Csak hát 2. hétre koppantak.
PSN ID.: Beegabor
Olvasni nem nagyon szeretsz gondolom. Nézz már utána. Valószínûleg akkor is lenne folytatás, ha csak picivel 0 fölé jött volna ki a film. Nem én találtam ki.
szemvitelfej
A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/
Ez hülyeség ! <#szomoru2>#szomoru2>A film költségvetésébe miért kevered bele a marketingköltséget is ? <#ejnye1>#ejnye1>
ssszzéééépppúúúúúúúúöööeeeeeeeeeeeeeeee
A "legyen ennyi, legyen annyi" eszmefuttatás itt sajnos nem állja meg a helyét, ez mind csupán feltételezés. Stabil adatok vannak a neten arra vonatkozóan, hogy hogyan teljesít a film. Az hogy ki mennyire lakik jól a nettó árbevételbõl, az már nem tartozik ide. A stúdió biztosan jól lakik.
A film anyagi siker, keress rá.
120 milkó csak gyártás + a marketing ezenfelül ami legyen kb. +30 (lehet több volt)
legyen 150 milkó, sacc-per kb. azt szokták mondani, hogy teljes költség *2; 2,5 és akkor lesznek 0
150*2=300 ennyit kell hoznia kb.-ra, hogy 0 legyen
ez a prometheus!
na a 2. rész már más tészta, nem tudom bevállalja-e a stúdió a 2. részt amikor egyértelmû, hogy az emberek nem kíváncsiak rá és tuti gyenge kezdés lenne elsõ héten és nagyon de nagyon jó filmnek kellene lenni, hogy további hetekben gyengén csökkenjen
ezt nem fogja sztem bevállalni egyik stúdió sem, csak csökkentet budgettel.
Prometheusnál -60% 2. hétre, az ROSSZ eredmény! fõleg, hogy nem volt premier film, ami elhappolta volna a nézõket, úgy lett volna kb. min. -70% ami már BORZALMAS esés
de az tény a nyitás nem volt túl rossz, csak hát nagyobb volt a füstje mint a lángja
Scott meg kit érdekel, box office számít Robin hoodnál is trilógiáról beszélt de a nézõk döntöttek
DvD/Bluray más tészta, ha kiemelkedõ eladások lesznek, akkor lehet egy 2. rész csökkentet büdzsével lsd. Riddick
film, halivúd kõkemény biznisz
http://www.prometheus-the-movie.com/2012/05/gutalin-and-the-art-of-prometheus/
Ez eddig 222 millió. A film 120-130 millió dollárba került. Ebben elvileg benne vannak a marketingköltségek, a sztárgázsik, a gyártási költségek, minden.
Adózás után is legalább 80 millió dollár a nyereség, nézz utána. A nullánál azért nem kevéssel vannak beljebb 😊
Plusz a teljes bevételbe beleszámítanak majd a DVD/Bluray eladások is, és ezek eléggé meg szokták dobni a teljes bevétel összegét. Már most arról lehet olvasni mindenfelé, hogy a rendezõi változat ilyen lesz meg olyan, 20-30 perc extra jelenet stb.
Scott már odáig ment, hogy a folytatás lehetséges címét is bedobta (Paradise).
de azt is kell nézni, hogy hogy fogadták a filmet, nem jól
ha már alien univerzum lsd: alien vs predator 2. rész már csak csökkentet büdzsével engedték tovább elsõ rész után
itt meg nem tudom Scott bevállalja-e mondjuk egy 80 milkós gyártási költséggel, van-e értelme így? hiszen a tervek szerint a 2. részre jött volna SJ bolygója, gondolom nem 2Ft-ból akarta megcsinálni
Scott szeretne folytatást, szerintem meg is kapja majd a zöldet.
60% csökkent (ami alapból "szar") egy olyan héten amikor nem volt új premier film, ha lett volna még szarabb lett volna valószínû

grammar nazi
Na megnéztem.
Fassbender újra bebizonyította, hogy tényleg nagy játékos.
Azt eddig is tudtam hogy jó színész, de ezt a filmet õ vitte el a hátán.
Pont.
Számomra a Meredith Vickers-David ellentét a legszórakoztatóbb az egész filmben, komolyan mondom.
Fõleg úgy, hogy a valóságban ugye állandóan egymás seggébe bújva járnak-kelnek mostanában a világban minden felé.
Charlize Theron iszonyatosan rá van kattanva erre a Fassbender srácra, kb. az összes promóciós interjúban bepróbálkozik, de nem áll kötélnek az irish breda. Szóval vagy kurvajó a taktikája, és addig hülyíti a lányt amíg majd tényleg azt tesz vele amit akar, vagy tényleg nem akar tõle semmit.
Hát nemtom...azért ha Charlize Theron ennyire rám lenne kattanva, lehet hogy elcsábulnék <#idiota>#idiota>
Ennek tükrében a már említett Vickers-David ellentét a filmben tényleg elsõ osztályú színészi munka <#nevetes1>#nevetes1>
Meg amúgy is. Két jó színészrõl van szó.
Noomi Rapace szvsz nagyon kis szürke egér ebben a filmben, hiába õ kvázi a fõszereplõ, valahogy mintha meg lenne illetõdve. Biztos sok neki így elsõre a hálivúdi élet a rengeteg kokainnal meg zülléssel lol. <#nevetes1>#nevetes1>
Sokan írtátok itt is, hogy túl sok az elvarratlan szál.
Lesz folytatás, azért. Szerintem ez csak a mézesmadzag volt.
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
Egy ilyen listán szerintem simán ott lenne a helye az A.I.-nak, az Enemy Mine-nak, az Equlibriumnak, a RoboCop-nak és még rengeteg egyéb filmnek.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Azt írták valahol a neten, hogy horror film! 😄 Ez inkább akció, sci-fi.
Az elején nem értettem, hogy mit akarnak azzal az ûrlénnyel, aki megivott valamit és atomjaira hullva, a vízbe csobbant!
A Star Wars mesefilm és nem sci-fi elsõsorban (ez nem dehonesztálás, csupán tiszta víz öntése a pohárba).
A Moon nekem is nagyon tetszett, de elég friss film, kell még egy kis idõ hogy kulttá váljon.
A Terminátor, a 2001 és a Majmok Bolygója valóban hiányoznak a listáról, az általam "szapult" 3 film helyére be is ugorhatnának.
A Mátrix annyira nem nagy szám, a cikkíró említi is a Dark City kapcsán: "Több mint egy évtized távlatából már ki lehet jelenteni: a Dark City bár kevésbé nagyratörõ, de jobb film, mint a Mátrix."
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
A Föld más részén : 128,600,000 $
Világbevétel : 217,458,000 $
tehát bármire rá lehet húzni szinte...
kié ez a top 10????
csodálatosan kimaradt a Star Wars 😄 ...vagy a Moon, Another Earth, Mátrix,Terminátor,Egy makulátlan elme örök ragyogása ,2001: Ûrodusszeia, Majmok Bolygója, Jurassic Park...stb
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
A Stalker pedig, hát hogy is mondjam, szintén a "nagyobb a füstje mint a lángja" kategória. Az ötlet zseniális, de a film valami eszméletlenül unalmas.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Ha mutatják, ha nem, egy egészséges borzongást mindenkibõl kivált.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Kockázat az egész élet!
Nekem az volt az elsõ moziélményem életemben, soha elõtte nem voltam még moziban. 10 éves voltam, ennek idén pontosan 20 éve.
A Kossuth Moziban néztük, az egyik osztálytársam anyja csempészett be valahogy a nyilvánvalóan korhatáros filmre.
Azért maradt meg bennem ilyen élesen a dolog, mert a mozis verzióból állítólag kivágott boncolás (amikor Ripley Newt-ot boncolja és mutatják az egészet) tuti benne volt a filmben, ebben 100% -ig biztos vagyok mert ki kellett mennem hányni.
Aztán lehet hogy volt egy még durvább jelenet és azt vágták ki, ez pedig már a lightosabb verzió, és azért maradt benne a filmben, nem tudom.
Az biztos, hogy emlékszem rá ahogy Ripley egy hatalmas késsel vagy szikével vagy nemtommivel felvágja Newt melkasát, és szétfeszíti a bordákat.
Amúgy a Necronom IV-en lévõ alien szerintem éppen azért elborultabb mint az elsõ filmben megismert verzió, mert emberi végtagjai és emberi vonásai vannak, átlépi az emberi integritás határait.
Sokan mondják, hogy az ember az ismeretlentõl, és a számára idegen dolgoktól fél a legjobban.
Én úgy tapasztaltam, hogy az ember sokkal jobban fél attól, ha az általa élt, ismert, megszokott, elfogadott világ korrumpálódik valamilyen formában.
Ugyanúgy ahogy például egy keresztény mondavilágból építkezõ horror sokkal félelmetesebb, mint egy fantasy világban játszódó, és annak a világnak a mondavilágára épülõ horror.
Biztos nagy élmény volt. Itt is szervezhetnének egy Giger kiállítást nyugodtan, pl. a VAM Design Center tökéletesen alkalmas lenne erre.
Sokadik Bodies helyett bevállalhatnának egy Gigert.
\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul