1347

• shootaboy
    Az Avatar nem látványmozi? De. Semmi több.
    Tény hogy ez is az.
  • Susarc
    "mert pár évtized és véget ér a soha el nem kezdődött űrkorszak " hmmm ezt kifejtenéd?
  • gombabácsi
    szerintem az alien1 űrtechnológiája sokkal realisztikusabb

teljesen valószínűtlen hogy bármikor is olyan űrhajókat csinálnak majd (technikailag és dizájnban) mint a prométeusz űrhajója

már csak azért is, mert pár évtized és véget ér a soha el nem kezdődött űrkorszak :D
  • [NST]Cifu
    Persze, kitalálhat valamiféle jól hangzó magyarázatot, de a lényegen nem változtatna ő sem. Az 1970-es évek beli színvonalat egy mai filmbe nem tenné be senki, mert körberöhögné mindenki. Azért Scott pragmatikusabb ennél.
  • Atisz #1223
    Ridley Scott mentségére legyen szólva, hogy ő soha nem is kábította a közönséget, hogy ez egy világmegváltó film lenne (mondjuk azért a nagy szavakkal nem bánt szűkmarkúan): Camerontól (azért említem őt, mert ő ugye 1.) a 2. rész az Aliens rendezője, 2.) napjaink talán legalázatosabb filmkészítője) pl. elképzelhetetlen lenne, hogy annak kapcsán, hogy a fejlett technológia, amit a Prometheusban látunk miként összeegyeztethető az eredeti Alienben látottakkal, megvonja a vállát és azt mondja, hogy unta a régit...
  • Atisz #1222
    Gyerekek, ez egy látványmozi, kár túldimenzionálni.
    Ezt a filmet - gyermeki naivitás mondatja velem - James Cameronnak kellett volna elkészíteni (más kérdés, hogy neki persze nem volt ezirányú terve), ha igényességet, alaposságot és megszállottságot szerettünk volna keresni a filmen.
    Tipikusan az a film, aminek kell a brutális reklámkampány, mert anélkül a kutya nem lett volna rá kíváncsi.
  • Pretorian
    Mondjuk így visszaolvasva amit írtam, ez pont a másik véglet. A középutat kéne megtalálni.
  • Pretorian
    Van benne igazság, de attól még hogy árnyaltabbak a karakterek, a "műfaji kötöttségek" miatt a létező legidétlenebb módokon fognak elhullani méghozzá relatíve rövid időn belül néhány hatásos jelenetben, ahogy te is írod.
    Ennek tükrében szerintem nem érdemes egy 2 órás slasher scifibe Tarantino szintű karaktereket és dialógusokat pakolni, mivel nincs meg az a plusz mondanivalója a filmnek (a műfajnak), ami ezt indokolttá tenné.
    Amikor mindez megvan, akkor már egy teljesen más műfajról beszélünk (pl. Dark City).
    Amúgy szerintem David az egyetlen sokbites karakter, biztos nem véletlenül :)
  • [NST]Cifu
    Nem értek egyet. Lehet(ne) ezt izgalmasan úgy is megcsinálni, hogy nem egybites szintre züllesztett szereplőkkel operálna a forgatókönyv író / rendező. De akkor többet kellene gondolkozni, kevésbé "beugratós", kevésbé hatásos jelenetekkel beérni.

"Jó lesz ez így is..." mentalitás, szerintem. Nem akartak elszakadni a bevált kliséktől...
  • Pretorian
    lol :D

Az a baj, hogy ha ezek a klisék nem lennének, akkor nem lenne cselekménye egy ilyen filmnek. Ez egy akció/horror hibrid.
    Aki az agyalós sci-fit szereti, az kerülje az ehhez hasonló filmeket.
    Ebben a műfajban ennyi van.
  • [NST]Cifu
    Egyfelől óriási, másfelől elgondolkoztató...
  • Prof William
    Egy remek kis oktatóvideó hogy milyen kiképzést kapott földön a Prométeusz legénysége. Sok mindent megmagyaráz...

• gombabácsi
    pontosan, ahogy írod! egy idegen bolygón, idegen civilizációt találnak, belédmegy egy féreg, látod is, és mindez egyenértékű a véres vécékagylóval

pontosan ez volt a célja a lostos forgatókönyvírónak, hogy így gondolkodjon a néző
  • Prof William
    Ilyenkor sokszor ez a mentalitás hogy "hátha majd elmúlik".

Van egy mondás hogy "ha egy férfi észreveszi hogy véres a vécékagyló akkor inkább egy hónapig sötétben csinálja és reménykedik hogy elmúlik."
  • gombabácsi
    Amúgy a lostfosos forgatókönyv író legzseniálisabb és legszemetebb húzása az, amikor a tudós srác tudja hogy megfertőzte valami és mégse szól a többieknek - még a szerelmének sem!

Ezzel tökéletesen bemutatja azt, amit az átlag néző tenne ilyen helyzetben még a szerelmével is.

Ezek miatt a zseniális ötletek miatt élvezi a legtöbb ember az ilyen filmeket. 100%-osan bele tudja élni magát.
  • gabe paul logan
    az egyik interjúban mondta is LMG h az alternatív jelenetben, amikor megfertőzi David, ott kb kibaszottul részeg :D

de van még

- Shaw öli meg Fifieldet
    - Shaw szobájában egy két jelenet ki van vágva, mikor egyedül van és mikor Charlieval, no meg amikor Janekkel beszél
    - a piramisban is vannak alternatív jelenetek
    - David sír a film elején
    - Janek megvigasztalja Vickerst, miután megölte Hollowayt
    stb
    szerintem a nyitójelenetnek is van alternatív verziója, amikor nem egyedül van a SJ
  • sandor8206
    nem tudom , ezt is csak azért közölték le valahol, mert mindenki pampongot ezért, hogy miért fiatal színész játszotta Weylandet és tisztázták a helyzetet
    amúgy azt máshol is olvastam, hogy a kivágott jelenetek nagyrésze amik majd a bővített dvd rajta lesz az Hollowayel foglakozik.
  • gabe paul logan
    ezt+ még mit?
  • Béka Benő
    A Prometheus bevételei 15 nap után :

Az Észak-Amerikában : 101,447,000 $
    Világszerte : 130,559,299 $
    összesen : 232,006,299 $
  • sandor8206
    ezeket nem forgatták le
  • gabe paul logan
    majd valaki csak belevágja az extra jeleneteket a moziverzióba
  • sandor8206
    eredeti scriptben volt jelenet a fital weylandel, amikor david beszél vele, mutatták volna hogy bent a kibertérben fiatal, leszerződteték a színészt, aztán ki lett húzva ez a rész, színész meg maradt mert már élő szerződése volt
  • Pretorian
    Az öreg Weyland dolgot én sem értettem, ott van Armin Mueller-Stahl, Christopher Plummer, Max von Sydow...bármelyikük tökéletes lett volna Weylandnek. Lance Henriksennek is jó lehetőség lett volna a javításra az AvP után, ugye abban a filmben is egy Weylandet alakított + ha valakinek, hát neki ott a helye egy Alien-univerzumban játszódó filmben.
    Ehelyett kipingálnak egy negyvenes palit
  • Prof William
    Megnézve. Egyértelműen David volt a legjobb.

Az öreg Waylandot nem tudom miért nem bírták valami idős emberrel eljátszatni, mert az ilyen "öregített" színészek valami olyan szinten szánalmasan néznek ki hogy arra nincs is szó.

A történet nagyon jól haladt, nézeti magát, kibontás, feszültségkeltés stb... de úgy érzem hogy a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Fertőzött pali lángszórós "öngyilkossága"
    után túlságosan felgyorsul a film.

Pár karaktert jobban ki lehetett volna bontani és többet is vártam tőlük pl
    Theron kisasszonytól akinek nem túl sok szerepe volt és a kinyírása is ötlettelen amolyan "na haljon már meg végre." Én azt hittem hogy a mentőkabinon még összeveszik a két csaj és majd akkor nyírja ki őt a lény. Lehet ez jobb lett volna.

A film az abszolút a mélypontja a
    A két idióta hullajelölt tudós, akik először levágnak egy a legrosszabb primadonnákra jellemző picsogást, hogy jaj de szar itt majd szépen elindulnak vissza EGYEDÜL egy felderítetlen ősi idegen építményben. És persze eltévednek mert 2093-ban nincs semmilyen irányjelzőjük, és még a sisakrádiójukon se kérnek segítséget a főnökségtől akiknek szép 3D-s térképe van a helyről. Az elsőnek felfedezett idegen életforma pofájába bámulás 5 centiről már csak hab a tortán.

Összességében tetszett a film és még a "különböző hatásokra" is van egy elméletem.
    Az egyikből miért hulla, lett a másikból miért szörny a harmadikból miért zombi? Ha ez tényleg egy kísérleti telep akkor logikus hogy a tárolóhelységben TÖBBFÉLE biofegyvert tárolnak. David elvitt egy urnát és azt itatta meg a palival. A hullajelölt tudós az urnákból kifolyó szmötyibe fejelt vele. Ki tudja mi folyt ki a többiből?

A teremtőket jobban kifejthették volna de a film összhatása nekem tetszett...

Aki alienfilmet vár az hatalmasat fog csalódni. Mögöttem is egy páran találgatták, vajon mikor jönnek már az élienek? Aztán amikor nem jöttek, majdnem kimentek a filmről.

De aki egy izgalmas űrkaland/horrort annak szerintem tetszeni fog a film.
  • gabe paul logan
    Alien Park Isla Sorna mellett?
  • Susarc
    naaaa viccen kivül pls!:P érdekes,hogy arról eddig nem nagyon volt diskurzus
  • Béka Benő
    Szerintem az kriptonit volt...
  • sandor8206
    jajj
  • Pretorian
    Ne erőlködj, rajta már talán csak a Bakos értelmező és etimológiai szótár segíthet. De az sem biztosan.

Na ha elolvastad anyád Blikkjét és még mindig unatkozol, akkor itt van pár videó. Hogyan csinál Michael Fassbender 15 éves kislányt a mindig tökös és intelligens Charlize Theronból

• Susarc
    apropó jut eszembe! a fő SJ mi a picsának hibernálta le magát? mikor felkelt simán pöccre inditotta az űrhajót és indult is volna elfele....akkor meg mire várt? fáradt volt és lefagyasztotta magát pár ezer évre? WTF?
  • Susarc
    Irta korábban egyikőtök,hogy valyon mi a helyzet azzal a zöld borostyán szerü képződménnyel ott az alien freskó előtt!

nem lehet,hogy SJ az Alien fajt akarta létrehozni az elején csak nem sikerült neki? és ők is találták a DNS-t abban a zöld izében és kisérleteztek csupán az előállitásával?

eléggé a fő helyen volt az az alien freskó mintha nekik az léenne a felsőbrendű lény vagy valami ilyesmi!

ötletek?
  • nipponia
    Te agyhalott kretén papagáj. Lököd a süket dumádat, kritizálsz mindenkit, ugatsz össze-vissza baromságokat. De csak mindig ugyanazokat a hülyeségeket nyomod (arany iránytű, riddick, avp).

Szóval ha más stúdióhoz visznek egy filmet, akkor az nem fogja megnézni, milyen húzóneve van? Csak úgy odalöknek pénzt? Ha már linkelgetsz oldalakat nézd már meg, milyen költségek mellett mennyi pénzt hoznak. A riddick nulsza adósan jött ki. A resident amcsiban betermelte CSAK a gyártási költségeket, de persze a filmet nem reklámozzák tv-ben, plakátokon, médiákban. Az minden ingyen van, ki számolja.

Utána olvastam a te imádott arany íránytűdnek. A LOTR miatt nem rendelték be a második részt, ugyanis a film nem volt bukás (egetrengető siker sem), de az emberekben a LOTR maradt meg mint fantasy film. Lásd még a narnia krónikáit.

A riddick harmadik részéhez meg kaptak volna pénzt, de Vin diesel vissza akart térni az első rész gyökereihez, és pont emiatt nem csinált nagy költségvetésű filmet. NEM KELLETT NEKI AZ ÖSSZES PÉNZ!!! Képzeld ilyen is van.

És most leülhetsz, nézheted tovább a Titanicot megy az Alkonyat filmeket.
  • Pretorian
    Tudod mit? Leszarom!
    Tökre elbeszélünk egymás mellett. Azok a fránya szavak.
  • sandor8206
    komolyan mondom analfabétákhoz írok
    nem azt mondom, hogy nem lesz folytatás, azt mondom ha lesz akkor az csak csökkentet büdzsével lesz vagy ugyanennyivel mint az első rész, de úgy meg lehet Scott nem vállalja el (nem tudom mit képzelt el a 2.részhez, mit akar megvalósítani és mennyiből?), lehet úgy már nem akarja megcsinálni?
    nem értitek, hogy működik halivúd most, pedig teljesen racionális
    kockázat minimalizálás, gyors megtérülés stb.
    szted miért gyártanak szinte csak folytatásokat (sikereseket persze), remakeket, feldolgozásokat stb.
    még az olyan gigantikus sikereknél is mint pl: Transformers lereagálják a reakciókat
    TF2 után TF3-ra csak ugyannyi zsét adtak, számítottak rá, hogy 2. rész közepes fogadtatása után 3. rész nem húz annyira, s bár jobb lett de csak nemzetközi bevétel miatt (+3D miatt), DE amcsi csökkenő tendenciát mutatott 3D jegyárak mellett. Csökkenő tendenciát felismerve a TF4 már 165 milkóból készül a 200 helyett és hidd el, nem LaBeoufnak volt 30 milkós gázsija.
  • Pretorian
    Akkor olvass kicsit:

http://entertainment.time.com/2012/06/12/prometheus-sequel-final-scene/

http://collider.com/prometheus-2-sequel/172444/

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Fam_c5HmSpAJ:www.cinemablend.com/new/Prometheus-Get-Sequel-Plus-Two-More-Big-Questions-31345.html+&cd=4&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:e-SxPysPTzAJ:www.movie-moron.com/%3Fp%3D22442+&cd=7&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Ha már a felfogásnál tartunk, neked pl. azt kéne felfognod, hogy sehol sincs kőbe vésve, hogy nem lesz folytatás.
    Teljesen mindegy hogy mi volt a helyzet más filmekkel és hogy volt és mikor.
    Te magad is leírtad a Riddick kapcsán amit én már 3 nappal ezelőtt:
    DVD/Bluray eladások. Akkor meg miről beszélünk? Várjuk ki a végét.
    Igaz hogy a stúdió még nem nyilatkozott, de nem hinném hogy Scott a levegőbe beszélne. Elég komoly reputációja van a palinak hálivúdban, ha nem lenne nyilvánvaló számodra. Én azt mondom, még idén bejelentik a folytatást.
    De igazad van, várjuk meg amíg a stúdió nyilatkozik az ügyben, addig meg szerintem függesszük fel az okoskodást itt, mert senki nem tud olyat mondani, amire ne lehetne rákontrázni.
  • sandor8206
    nem számít mert most a 2. film esélyéről latolgatunk
    + Resident evilt nem tudom miért hoztad fel, amcsiban teljesen jók voltak
    50-be kerültek, kerestek 50-et + jött a hihetetlenül jó nemzetközi lóvék
    prominál ez nem áll fenn
  • sandor8206
    utálok kétszer hszt írni ha nehéz a felfogása az ügyfélnek
    példának hoztam fel a filmeket, hogy mi lehetséges jövő a Promi 2. részének a 2. hét botrányos szereplése után
    1; meg se csinálják, mert bukott pl: arany íránytű, hiába keresett világszinten szép zsózsót, nem számított mert amcsiban bukott
    2; hiába hozott szépen alien vs predator, de elmaradt a várakozástól 2. hétre szar lett, nemzetközileg szar lett stb. (ezért linkeltem az első részt) így a 2. részt (alien vs predator:requiem) csak csökkentet büdzsével engedték
    3; bukás, de jó dvd eladások miatt (Sötétség krónikája kurva nagyot bukott, az évi legnagyobbat) a stúdió bevállalta a Riddick 3-at, de fele költségvetéssel a 2. részhez képest

Terminátort felesleges idehozni
    T3 úgy gyártották, hogy elvileg siker lesz, közepes eredmény lett, de ezt nem tudhatták előre a T2 után
    T4 azért lett bevállalva, mert rebootolták a sorozatot kvázi + másé lett a jog és próbálkozott (WB-vel)
    T5, eleve csak szeretnék, hogy legyen a jogokat birtoklók, de stúdiót is kell szerezniük, ha lesz is más gyártja, mert a T4-et gyártó stúdió (WB) nem finanszírozza, mert a 4. bukta lett + ha lesz is új stúdió kétlem, hogy 200 milkót adna egy újabb T filmre pl: mint a Narnia 3 része (Disney 20Fox csere, de Fox csak csökkentet büdzsével engedte)
  • nipponia
    Sőt, már az is számít, hogy melyik tv csatorna mikor és mennyiért veszi meg a vetítés jogát.
  • nipponia
    A Riddick kivételével (amelyik nullára jött ki) mindegyik sikeres lett a maga módján. Persze nem a Titanichoz vagy az Avatarhoz kell mérni a sikert. De kijavítalak, az linkelt Aliened az első rész, már volt második része ami megbukott. A Riddick szintén már második rész (Pitch Black volt az első), és már forgatják a harmadik részét. Az Arany Íránytűről nem tudok nyilatkozni, nem láttam olvastam róla. A Prometheus (ha igaz az oldal) akkor már 230 millánál tart. Eléri szerintem a 300 millát lazán. Gond nélkül sikeres lesz.

De ha már linkelgetünk:

Terminator 3 Szar közvélemény, szar kritika. Mégis folytatták.

Terminator 4 Szar közvélemény, szar kritika. Mégis folytatják, ráadásul állítólag Arnolddal.

De pl a legjobb példa. Resident Evil széria. Amerikában mindegyik mebukott!!! A nemzetközi piac miatt lett folytatásai. Mondanom sem kell, készen van az ötödik része is.

Manapság a filmstúdiók nem engedhetik meg maguknak, hogy csak több száz millás haszon ellenében folytassanak egy filmet. Minden cent számít. Ridley Scott neve és a Prometheus név már elég egy folytatáshoz hogy nyereséget szerezzenek. És abban is igazuk van egyeseknek, hogy már a dvd eladások is számítanak.
  • shaddam
    Lindelof meg ne lássa :D Szakadok