Prometheus
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
amúgy...kb "pár évtizede" még tv se volt....nem hogy net vagy ûrhajók
de inkább tanulmányozz egy kis környezetgazdaságtant és rögtön nem ezen fogsz izgulni
A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Miután megmentette az emberi fajt, az utolsó öt percben Shaw visszatér a Földre és boldogan tapasztalja, hogy képes teherbe esni.
Az utolsó fél percben Ellen nevû kislányát babusgatja valami csillagoseges és/vagy nyüzsgõboldogemberesvárosos háttér elõtt. A rendezõi változatban a kiscsajt mutatják amint az oviban ûrhajóst játszik.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Érdemes megnézni a linkelt videót, mert nem csak vicces, de elgondolkodtató is !
Hogy várhatod így el hogy bárki is komolyan vegyen itt?
Nem fognak, hiába feszülsz. A másik végén kéne megfognod a dolgot.
És nem, nem te vagy itt az egyetlen, akinek a seggében is feje van. Vagyunk még egy páran.
nem vagyok buddha, de sajnos ez egy hibám, hogy próbálnék értelmes gondolatokat és értelmet ébreszteni korlátoltabb és nem olyan tájékozott embertársaimban akik vitatkoznak olyan dolgokban amikhez fingjuk sincs, hátha szorul beléjük valami kis értelem
igen az mert én számok alapján értékelem a Titanicot, szubjektív véleményem, hogy szar.
"...Pár ezer ember véleménye pont azért nem mérvadó, mert csak pár ezer ember véleménye..." de mérvadó, kicsit olvass utána a statisztika tudományának
"...Hidd el, ha nagyon akarnék, találnék most olyan felmérést, amelyben több tízezren vettek részt, és a Twilight a top 5-be tuti bekerült..."
persze, hogy találnál, kb. ilyen félmérést 15 és 25 év közötti lányok
de ez nem prezentálja az átlagembereket, nem tudom felfogod-e mit jelent ez a fogalom, 0 évestõl 100 évesig, fekete, fehér, sárga, nõ, férfi, hetero, homo, hülye, diplomás stb. a 6 milliárd ember
"... 42 hétig játszották a mozik az Avatart..." titanic ment 42 hétig, de mindegy..A lényeg, ha olyan egyszerû lenne a dolog, akkor egész halivúd gondjai meg lennének oldva, mert csak 3D és full CG filmeket gyártana (avatar esetében). titanicnál úgye ez nem állt fenn
+ úgy állítod be a 42 hetet, hogy bagatelizálod
Te filmszeretõnek állítod be magad, olvasottnak, téma iránt érdeklõdõnek (ha már oktatsz), még se fogod fel, hogy ez mekkora eredmény, kb. CSODA számba megy a többi adatával is (hetek csökkenése)
"...Mivel elég ködösen fogalmazol nem igazán tudom kibogozni az utolsó mondatodat, csak ha nagyon megerõltetem magam.
Látod, egy jó hálivúdi script is ezen elv mentén készül..." azért nem érted meg mert nem tudod mirõl beszélek, csak böfögsz be ide és nem vagy tájékozott. Pedig ott van, de egyszerûbben leírom
Ha már felhoztad Emmerichet, mint 1 millió légy is tévedhet példának
Bay: Transformrs 2 például, agyatlan popcorn film került 200 milkóba, öszbevétel amcsiban kb. 400 full nyereséges még is szemét film (fejbõl írom az adatokat kb.ra, nem nézek pontosan utánna, de arányilag jó) elsõ hétvége 200, 2. hétvége 100, 400-ból 300-at az elsõ két hétben szedte össze, nagyját jellemzõ átlagfutása mostani popcron filmeknek
Cameron: Titanic (de írhatnám az Avatart is) összbevétel amcsiban 600, elsõ hétvége 25 millió $. CSODA!!! filmes szinten. Ezt nem lehet, CG-val, reklámmal, akármivel megcsinálni ezt csak úgy lehet, hogy az átlagemberek megnézték 10-szer + kibaszott jó szájhagyománya volt
Akit megállítanak az utcán az nem saját akaratából szavaz?
Pisztolyt fognak a fejéhez, vagy mirõl van szó?
Értem amit értenem kell, ne félj. Itt a fogalmazással vannak problémák.
Ha meg megszorongat valaki, akkor bedobsz valami olyan témát aminek köze nincsen az eredeti posthoz és az alapján próbálod megmagyarázni hogy nem te vagy a segg hanem a másik, most erre mit mondjak. Széttárom mindkét kezemet. Te akarsz engem tanítani, okosítani? Ne viccelj már öregem. <#nevetes1>#nevetes1>
Nincs konzisztenciája a mondanivalódnak, a fogalmazásod pedig csak még jobban aláver az egésznek.
Hidd el nem kéne ezeket a köröket évek óta lefutnod más topikokban is más "vitapartnerekkel", ha Te magad megértenéd amit mások írnak.
Vagy csak meg akarnád érteni. Peace out. <#papakacsint>#papakacsint>
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
hidd el többet ér sok-sok ezer véletlenszerûen kiválasztott ember véleménye, akit csak "megállítasz" az utcán mint akár 250 ezer ember véleménye akik saját maguk akaratából szavaznak.
Nem vagy tisztában a statisztika mûködésével, "szabályával"
pár ezres minta is elég, hogy reprezentálja a sokaságot
De míg a véletlenszerû megkérdezés reprezentálja a világot, az átlagembert, a 6 milliárd embert (túlzok persze, de csak azért hogy értsd)
addig egy imdb, egy filmes oldal, nagyrésze a látogatóknak filmkedvelõ ember, "filmbuzi" akik érdeklõdnek a filmek iránt komolyabban (híreket olvas, elõzeteseket nézz, cikkeket olvas, érdeklõdik a filmek iránt napi szinten) tehát egy RÉTEGje az emberiségnek. És a mozikba nem csak ez a réteg jár hanem az átlagember is
egy egyszerû példa, hogy értsd: gondolom ha a hírtv-n lenne egy szavazás, tehát úgy kellene odamenni és szavazni saját akaratodból, hogy ki a istencsászár politikus Orbán kapna 80%-ot (közvéleménykutatásokból ez kiderül ha direkt fideszes szavazókat kérdeztek), de ha megnézed a közvélemény kutatók mérését teljes pártválasztók között kap 30%-ot
+ ez csak mellékes, de a sok sok ezert csak azért írtam a cinemánál, mert nem emlékszem a pontos számra, lehet az is volt 100-200 ezer mert világszintû felmérés volt.
Pár ezer ember véleménye pont azért nem mérvadó, mert csak pár ezer ember véleménye.
Hidd el, nekem sem tetszik a Top 250. De hogy a Titanic minden idõk második legjobb filmje...hát..izé...ööö...
Szerintem te direkt nem akarod megérteni, amit írok.
Hidd el, ha nagyon akarnék, találnék most olyan felmérést, amelyben több tízezren vettek részt, és a Twilight a top 5-be tuti bekerült.
Ha ebbõl indulok ki oda jutok, hogy egy ilyen szavazáson, véleménnyilvánításon elsõ körben csak szakmabeliek vegyenek részt, kívülállók ne.
Gondolom megérted miért nem keresek.
42 hétig játszották a mozik az Avatart...persze, mert dõlt a lé belõle. Full 3D-ben forgatták, és új fejezetet nyitott a mozis CGI történetében.
Nem hülyültem meg tõle se én, sem azok, akiknek a véleményére adok.
Filmértõ, filmszeretõ emberekrõl van szó.
Mivel elég ködösen fogalmazol nem igazán tudom kibogozni az utolsó mondatodat, csak ha nagyon megerõltetem magam.
Látod, egy jó hálivúdi script is ezen elv mentén készül.
cinema csinált annó egy felmérést, MEGKÉRDEZTEK (ez fontos, ezért is szar az imdb) sok-sok ezer embert, minden idõk top 100 filmjérõl és hidd el teljesen jó lista volt, benne voltak a klasszikus filmektõl (Rocky horror show, Kék bársony, Elfújta a szél, Száll a kakukk) kezdve a klasszikus popcorn filmektõl kezdve (Terminátor, Halálos fegyver, Die hard, Star wars, Vissza a jövõbe) minden, a modernkori remek filmektõl kezdve (Mátrix, Amerikai szépség, Forrest Gump)
Top 3
3. Ponyvaregény
2. Titanic
1. Shindler listája
+ Roland Emmerich nem hiszem, hogy csinált volna olyan filmet amit 42 hétig játszottak a mozik ez már teljesen más dimenzió mint az agyatlan de jól termelõ popcorn durrogtatók. Ezt tudja Cameron, hogy olyan filmet csinál, hogy meghülyíti a világot, felpezsdíti az állóvizet. Teljesen más kategória mint a Bay által kidobált agyhalott adrenalin bombák amik megkeresik az elsõ 2 hétben a bevételük 80%-át.
Cameron teljesen más kategória, ha a te általad egymillió légy is tévedhet átlagember teoriát, klisét próbálnád ráerõltetni (szubjektív véleményed alapján) Titanicra, Avatarra. Akkor a klisé, minta, jó bevált mindennapi megszokott dolgok szerint, most arról lenne híres e két film, hogy minden idõk két legnagyobb zakója, nem minden idõk két legjobban keresõ filmje (inflációt most leszarom)
De ha egymás mellé teszünk 2 nagyon hasonló filmet (pl. Mátrix és Dark City), amelyek közül az egyik jóval sikeresebb a másiknál - holott totál nem biztos hogy az a jobb a két film közül - akkor is az egyszerûbb script és a butított dialógusok fognak nyerni. És itt most nem a Dark Cityre gondolok. Félre ne értsen senki, szeretem a Mátrixot, de a Dark City sokkal intelligensebben tálalta mindazt amit ott láttunk, 1 évvel korábban.
Sajnos egymilliárd légy is tévedhet. És téved is.
Én kétszer álltam neki a Titanicnak, elõször amikor elkezdték itthon vetíteni '98-ban. 16 éves voltam, gondoltam adok neki még pár évet, mielõtt újra nekiugrok.
2003-2004 magasságában újra megnéztem a filmet, valahogy akkor is elmaradt a wow-effekt, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam.
Én nem akarom elvenni Cameron érdemeit, ki a f*sz vagyok én.
De nem a Titanic vagy az Avatar jut eszembe, ha meghallom a nevét.
De szubjektív dolgok miatt nem vegyük már el Camerontól ami jár neki, megcsinálta a filmtörténelem egyik legjobb filmjét (átlagember szerint)
De mindegy amúgy
De ha így folytatja, akkor a ki fogom rakni a fórumról...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Azt viszont úgy összerakta, hogy még 20 év távlatából is az egyik legjobb akció sci-fi ami valaha készült.
Titanic meg Avatar? Neeem...True Lies? Áh...
Tény hogy ez is az.
teljesen valószínûtlen hogy bármikor is olyan ûrhajókat csinálnak majd (technikailag és dizájnban) mint a prométeusz ûrhajója
már csak azért is, mert pár évtized és véget ér a soha el nem kezdõdött ûrkorszak 😄
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Ezt a filmet - gyermeki naivitás mondatja velem - James Cameronnak kellett volna elkészíteni (más kérdés, hogy neki persze nem volt ezirányú terve), ha igényességet, alaposságot és megszállottságot szerettünk volna keresni a filmen.
Tipikusan az a film, aminek kell a brutális reklámkampány, mert anélkül a kutya nem lett volna rá kíváncsi.
Ennek tükrében szerintem nem érdemes egy 2 órás slasher scifibe Tarantino szintû karaktereket és dialógusokat pakolni, mivel nincs meg az a plusz mondanivalója a filmnek (a mûfajnak), ami ezt indokolttá tenné.
Amikor mindez megvan, akkor már egy teljesen más mûfajról beszélünk (pl. Dark City).
Amúgy szerintem David az egyetlen sokbites karakter, biztos nem véletlenül 😊
"Jó lesz ez így is..." mentalitás, szerintem. Nem akartak elszakadni a bevált kliséktõl...
Az a baj, hogy ha ezek a klisék nem lennének, akkor nem lenne cselekménye egy ilyen filmnek. Ez egy akció/horror hibrid.
Aki az agyalós sci-fit szereti, az kerülje az ehhez hasonló filmeket.
Ebben a mûfajban ennyi van.
pontosan ez volt a célja a lostos forgatókönyvírónak, hogy így gondolkodjon a nézõ
Van egy mondás hogy "ha egy férfi észreveszi hogy véres a vécékagyló akkor inkább egy hónapig sötétben csinálja és reménykedik hogy elmúlik."
Ezzel tökéletesen bemutatja azt, amit az átlag nézõ tenne ilyen helyzetben még a szerelmével is.
Ezek miatt a zseniális ötletek miatt élvezi a legtöbb ember az ilyen filmeket. 100%-osan bele tudja élni magát.
de van még
- Shaw öli meg Fifieldet
- Shaw szobájában egy két jelenet ki van vágva, mikor egyedül van és mikor Charlieval, no meg amikor Janekkel beszél
- a piramisban is vannak alternatív jelenetek
- David sír a film elején
- Janek megvigasztalja Vickerst, miután megölte Hollowayt
stb
szerintem a nyitójelenetnek is van alternatív verziója, amikor nem egyedül van a SJ
amúgy azt máshol is olvastam, hogy a kivágott jelenetek nagyrésze amik majd a bõvített dvd rajta lesz az Hollowayel foglakozik.
Az Észak-Amerikában : 101,447,000 $
Világszerte : 130,559,299 $
összesen : 232,006,299 $
Ehelyett kipingálnak egy negyvenes palit <#conf>#conf>
Az öreg Waylandot nem tudom miért nem bírták valami idõs emberrel eljátszatni, mert az ilyen "öregített" színészek valami olyan szinten szánalmasan néznek ki hogy arra nincs is szó.
A történet nagyon jól haladt, nézeti magát, kibontás, feszültségkeltés stb... de úgy érzem hogy a
Pár karaktert jobban ki lehetett volna bontani és többet is vártam tõlük pl
A film az abszolút a mélypontja a
Összességében tetszett a film és még a "különbözõ hatásokra" is van egy elméletem.
A teremtõket jobban kifejthették volna de a film összhatása nekem tetszett...
Aki alienfilmet vár az hatalmasat fog csalódni. Mögöttem is egy páran találgatták, vajon mikor jönnek már az élienek? Aztán amikor nem jöttek, majdnem kimentek a filmrõl.
De aki egy izgalmas ûrkaland/horrort annak szerintem tetszeni fog a film.
Na ha elolvastad anyád Blikkjét és még mindig unatkozol, akkor itt van pár videó. Hogyan csinál Michael Fassbender 15 éves kislányt a mindig tökös és intelligens Charlize Theronból <#nevetes1>#nevetes1>