Prometheus

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem vagyok troll.
Én csak leírtam a véleményem, de látom nektek még a sz@r is keserû.
Na igen, az eredeti Androméda törzsben anno mekkora nagy high tech volt a fényceruzás menüs bevitel, hiszen akkor még ilyen pár parancssort bepötyögös gépek voltak elérhetõek. A nyolcvanas évek elsõ felében meg simán kiröhögték már.

tommygear
a magyar premierrõl lehet már tudni valamit? remélem nem 2 hónappal késõbb lesz <#szomoru1>
Kérdés, hogy következetessé retrósított díszletekkel a mozi elég vonzó lenne-e a mindennapokban is csilivilihez szokott szemünknek.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Ez egy örök probléma a Sci-fi és más, a jövõben játszódó filmek technikai környezetének ábrázolásakor. Képtelenség megmondani, hogy 50-100 év múlva milyen technikai eszközöket használ majd az emberiség.
Nem is beszélve még nagyobb távlatokról.

Visszatekintve sok megmosolyogtató megvalósítást láthatunk. Sok produkció nem fordít erre gondot. Simán beépítik a díszletbe a kor aktuális mûszaki színvonalát képviselõ eszközöket.

Így láthattunk a távoli jövõben játszódó filmekben olyan ma is már rég elavult eszközöket, mint a karakteres képernyõk, a mágnesszalagos háttértárak, vagy a kedvencem, az Alfa holdbázis szobányi számítógépe egy kb. 5x5-ös beviteli tasztatúrával, és egy kasszagép papírszalag kimeneti egységgel.

Ma a számítógépes animációval már bármit élethûen lehet ábrázolni, tényleg csak a fantázia szegénysége szabhat határt.

[NST]Cifu
A feladatkörük eltérõ, de a technológiai eltéréseket nem lehet ezzel magyarázni.

Nostromo: CRT monitorok, a központi számítógép karakteres kezelõfelülettel bírnak, az ûrruhák hatalmasak és konvencionálisak (vizoros sisak, "felfújt" sok rétegû ruha rész, nagy hátizsák)

Prometheus: "Üveg" kijelzõk, lapos kijelzõk, grafikus kezelõfelületû szoftverek, és az ûrruhák pedig merész megközelítésûek (teljesen átlátszó üveg (vagy mûanyag) sisak, testre feszülõ ruha, nagyon kicsi hátizsák)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

trident
Ezt szerintem -ahogy te is írod- abszolút nem felróható. Sõt, bolondság lenne visszatérni az elsõ rész "technikai" képi világához.

Amúgy a Nostromót és a Prometeust más is megkülönbözteti. Az elsõ egy kivénhedt, átalakított vontató; míg a másodikkal egy óriáscég készül az emberiség egyik legnagyobb dobására (nekem egybõl a kapcsolat címû film ugrik be).😊

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

[NST]Cifu
Prometheus: 2085
Nostromo: 2102 (az Alien 2122-ben játszódik, a Nostromo ekkor kb. 20 éves a forgatókönyv szerint)

Még ha a Prometheus vadonat új is 2085-ben, akkor is több, mint 15 év van a kettõ között.

Amikor az Alien-t forgatták, akkor sok technológia még gyerekcipõben járt, amit ma általánosnak veszünk (pl. síkképernyõs, folyadékkristályos kijelzõk, GUI-k, stb.). Nem várható el, hogy egy több, mint 20 évvel késõbbi filmben ezt figyelembe vegyék...

[NST]Cifu
Troll is troll.

Köze nincs az Avatarhoz, és az ûrhajó picit sem emlékeztet az Avatar ûrhajóira. Ha egy kicsit elgondolkoznál rajta, magad is rájöhetnél. Az Avatarnál két ûrhajó volt, egy a csillagközi utazáshoz (ISV Venture Star), amely a Föld és a Pandora közötti utazásra alkalmas. Miután keringési pályára állt a bolygó (vagy hold) körül, akkor a Venture Star és a felszín közötti közlekedésre egy másik ûrhajóra (a Valkyrie-kra) volt szükség. A Prometheus trailerében látható ûrhajó egymaga képes a bolygóközi utazásra, majd leszállni az égitest felszínére.

Ez alapból egy komoly eltérés.

Az a másik komoly eltérés, hogy a Valkyre aerodinamikai kialakítású (laikusoknak érthetõbben: úgy néz ki, mint egy repülõgép, szárnyakkal, vezérsíkokkal, és a légkörben az ezeken keletkezõ aerodinamikai felhajtóerõre támaszkodik), míg a Prometheus un. gázdinamikus kialakítású, vagyis nincsenek szárnyai, vezérsíkjai, a felhajtóerõt kizárólag a hajtómûveinek tolóerejére támaszkodva nyeri el.

Egyetlen egy téren van hasonlóság a kettõ között, hogy a hajtómûvek elfordíthatóak vízszintes irányból függõlegesbe, és így képesek a helybõl fel- és leszállásra. Errõl annyit, hogy az 1950-es évek óta repülnek ilyen elven készült gépek, mint az amerikai Doak VZ-4 vagy a német VJ-101... Szóval ha már ki honnan vett át mit, akkor konkrétan az Avatar mint forrásmegjelölés erõsen fals. Technológiai szinten amit az Avatarban láttál, mind-mind évtizedekkel korábbi elképzelések, ötletek prezentációja, és még csak azt se lehet mondani, hogy ott láthattuk elõször õket mozivásznon...

Doak VZ-4 (1958)

VJ-101 (1963)

gabe paul logan
Ez egy hiperszuper ûrexpedíció hajója, nem egy leélt, minimál bányászhajó.
De mintha errõl már vitáztunk volna egyszer 😄 de ezzel érvel Ridley és a rendezõ is.

A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/

Atisz
Miért ne lehetne? A puritán eszközök jól bírják az extrém kondíciókat.
Egyébként pedig a következetesség fontosabb, mint a cool kinézet.
Scott-tól meg is kérdezte az egyik fazon, nem gondolja-e, hogy ez a(z) - ahogy õ fogalmaz "tisztább" - kinézet kicsit elüt az eredeti Alien filmben látottaktól, amire a válasz csak annyi volt, hogy ezt választotta (meg egy kis hablaty a grunge és Blade Runner kapcsolatáról).

Semmi magyarázat, pedig ez baromi nagy hülyeség és a legtöbb sci-fi elõzményfilm rákfenéje (modernebb technika a kronológiailag korábbra tehetõ filmben).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

mascarun
xD

TreDoR
Most ennyi erõvel, Cameron Star Wars-os játékokból lopta a belsõ tereket...

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Jrex
Azért egy okostelefonos,iphone-os világban mégse lehet egy komodor számítógépekkel mûködõ ûrhajós jövõt bemutatni 😊

A trailerek alapján azt vettem észre, hogy a Prometheus készítõi sok dolgot átvettek az Avatárból. Fõleg a ûrhajók terén, más gépek és azok belsõ terei, berendezései is visszaköszönnek.
Az 79-es Alien filmen hol vannak az ilyen csúcsmodern ûrhajók ?
Mindegy.
2,5 hónap múlva majd kiderül, hogy ez hátrány-e vagy elõny.
gabe paul logan
úgy érted, mint a pocahontasz/farkasokkal táncoló ûrváltozata? 😄
hmmm kemény dió

Szerintetek ez jobb sci-fi lesz mint az Avatar ?
Definíció kérdése: ez a monológ csak a regényváltozatban szerepel.
Foster számos helyen beszúr a könyveibe filmen nem (rendezõi változatban sem) szereplõ párbeszédeket, apró jeleneteket, karakterek gondolatait.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Azért a mester recsegteti az Alien univerzum határait
Részlet a Foster könyvbõl

"- Igen - válaszolta Ash. - A fordítók szerint már túl késõ volt, hogy a jel kibocsátói segítséget kérhessenek.
Az adás teljes részletességgel számolt be a borzalmas eseményekrõl. A roncshajó, amit találtunk, nyilván
felderítési céllal szállt le a bolygón. Mint Kane, õk is találtak néhány csíratokot. Az adás nem tért ki arra, hogy a
felderítõknek volt-e idejük annak megállapítására, hogy a csírák arról a világról származtak-e, vagy máshonnan
kerültek oda. Mielõtt mindannyian meghaltak, üzembe helyezték az adót, hogy figyelmeztessék más hajók
legénységét arra, milyen sors vár rájuk, ha úgy döntenek, leszállnak. Akárhonnan jöttek is, nemes lelkû lények
voltak. Remélem, az emberiség még találkozik velük, de jóval kellemesebb körülmények között."

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

gabe paul logan
meg van , köszi

hát azért... 😄 egy trailerbõl összerakni egy filmet 😄 sántít egy -két helyen, pl az ugró alak a lángszórósokra az nem Holloway, hanem Fifield, a tarajas fazon, meg pl ez nem ugyanaz a hajó, mint amelyik az Alienben látható volt, elég sok forrásból ez jön.
De ennyire mi is ismerjük a plotot...ásatás-utazás-felfedezés-káosz- valszeg mindenki meghal vagy még szörnyûbb sorsra jut 😄
De mivel a mutánson kívül nem sok lényt láttunk még, és tuti lesz, ezért én nem aggódom, hogy unalmas lenne, bízom benne , hogy Ridley nem lett egy tök, hogy el kezdje kiszivárogtatni a dolgokat a trailerbne.

TreDoR
Nyomj egy entert a címsorban.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

gabe paul logan
én nem is látom...403 forbidden :-(

Rayden02
Csak egy tipp!<#nemtudom>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition

TreDoR
Miért érzem úgy, hogy ezt a filmet a fostalicska AvP elõtt kellett volna elsütniük, így már elég unalmas lesz, fõleg ha a #435-ös lesz a story.

shaddam
Mi lehet még ennél is fullab?

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Rayden02
Am bocs ha tévedtem,bár lehet hogy ami jön teljesen más lesz,nem vagyok biztos benne!<#zavart2>

AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition

Rayden02
Egy kis ízelítõ a hamarosan kikerülõ full trélerbõl!

Ha minden igaz hétvégén már fent lesz!<#taps>

Rayden02
<#eljen>

Érdekes.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Eredetileg az Alienben is szerepelt volna egy piramis, elõbb azt találták volna meg csak utána az ûrhajót, de végül ezt a jelenetet kihagyták. Úgy tûnik Scott most végül belevitte ezt az ötletet a filmbe.
RatBaG
berczely
Elsõ képen az mi? Csupasz csiga ?

Rayden02
Pár spot kép a trailerbõl:
(Bocs ha már volt valamelyik.)

Rayden02
Na mégegyszer:<#vigyor5>
http://www.projectprometheus.com/eridu/

Rayden02
A másik oldalnak pedig ez:
"tell abu shahrain"

De szerintem ezeket már láttátok!<#ravasz1>

Rayden02
Ez!<#idiota>
DDM2DDM2DDM2AMAMAMBIGBIGBIGBMESMPP,

Atisz
Bocs, figyelmetlen voltam: oda van felírva az ár fölé - May 2012.
Csak azért lepõdtem meg, mivel 2 hónappal a megjelenés elõtt nem szoktak ilyen címlaptervvel elõállni, mivel ha valami, akkor az az ami állandóan változhat (lapzárta elõtt bejön egy bomba hír és azt felnyomják a címlapra).
Tehát azt hittem naivan, hogy már meg is jelent és hogy aki bescannelte, volt olyan okos, hogy a képen kívül a cikket is feltette 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Lol...ez nagyon nagy ötlet...amugy a részletek mintha kezdenének összeállni az elsô kiszivárgott sztorivá.

Az uj ST szerintem is Ok.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

TreDoR
Az lenne a csavar, ha kiderülne, hogy az Alienek az emberiséget teremtõ istenek, és az a "túlkapásuk", hogy a Prometheus incidens miatt elkezdik darálni az embereket a következõ ( == eddigi ) filmekben, könyvekben. <#nevetes1><#idiota>

gabe paul logan
sztem a nemzetközi lagymatagabb, bár többet érthet belõle egy laikus

kissé amúgy avp 1 szaga van a sztorinak...találnak egy õsi építményt valahol a barlangrajzok alapján....még csarnokos fejtágítás is benne van 😄

Rayden02
Magyarul,még ki sem jött!(asszem?!<#nemtudom>)

Rayden02
Sajna nem!<#idiota>
Ezmiatt!<#wow3>

87 embernek vetítettem ma le az utoljára kiadott elõzeteseket.

A nemzetközi szinte mindenkit megmozgatott, a másikra csak legyintettek.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Voy vége számomra a Star Trek legrosszabb része. 😄 Az új ST mozi filmek, meg jöhetnek. Szerintem is marha jó volt az elsõ.

[NST]Cifu
Off

Lehet ezen vitatkozni, de especiel ahogy Seth is rámutatott, a Star Trek konkrétan tele volt idõutazásos részekkel, sõt a IV.-es mozifilm egész konkrétan erre épült.
Másodszor: ízlések és pofonok, de nekem nagyon bejön a rebootolt Star Trek, és pont az a bajom, hogy nagyon nehezen akarnak jönni a folytatások.
Harmadszor: a VOY végénél, illetve a X.-es mozifilmnél jobban nem tudom, hogy lehetett volna még jobban szétvágni az univerzumot (az ENT-et direkt kihagyom ebbõl a támából...).

Atisz
Esetleg a magazin belsejébõl (mondjuk némi szöveg kíséretében) nincs pár screen? 😊

Seth
Lol, mintha nem lett volna egy halom idõutazásos, alternatív világos rész a Star Trek szériákan 😊

PSN ID.: Beegabor

gabe paul logan
Meglátjuk, nem?

Weyland Industries

Caliph
kezdek félni hogy sablonos lesz...végignézve a szereplõlistát megjelenik alul "young Shaw" "father of Shaw" címezéssel 2 szereplõ...
félek hogy a kezdés az elcsépelt kislánybeszélapukával a csillagos ég alatt a honnan jöttünk mi a célunk majd egyszer ûrhajós leszek ha nagy leszek lesz...
persze e gyenge kezdés utáni jelentõs javulás , fordulatok nincsenek kizárva,de akkor is...
csak nehogy behozzák az idõutazás szálat mint a szar trek legújabb részében...konkrétan tönkrevágták az univerzunot csak hogy késõbbi folytatásokat tudjanak gyártani random sztorival.

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
szimplán kellett egy karakter aki hasonlít Sigourney -re. sztem

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

[NST]Cifu
Nem Charlize Theron a központi karakter, ha ez lett volna a kérdés.