1347
-
Kraptor #754 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pont, hogy szerintem nem kellettek volna bele ezek, szerintem, vagy ha már benne voltak akkor jobban bele kellett volna mélyedni abba a szálba is. Nekem így egy kicsit elhanyagolt volt az egész story, olyan semmilyen. Az Alieneknél legalább tudtuk, hogy azok ösztönből nyírtak, az volt a feladatuk. Itt meg szinte semmi nem derült ki, hogy mit is akartak a Space Jockeyk, mitől szaladtak azon a hologénen meg mi történt velük. Nekem legalább is elég sok olyan kérdés maradt fent amire illett volna valami választ adni. -
#753 Nagyon elfogultnak tűnsz a kritikád alapján ;) -
#752 Na az mekkora játék volt... és a vicc az egészben az, hogy "sunyin" érkezett, nem volt agyonhype-olva. -
#751 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem bőven elég utalás volt az Alienre. Az Engineer űrhajója - ugyanúgy néz ki mint a hajó az első Alien filmben, a film végén az Alien szerű lény ami kijön az Engineer hasából, stb... Nekem ettől több nem is kellett, sokkal jobban érdekel az Engineer történetszál mint az Alieneké, remélem lesz folytatása a filmnek és jobban kibontják majd ezt.
Ha valami nem tetszett a filmben, akkor az a mellékszereplők kusza történetszála volt. 17-en utaztak elvileg az űrhajón, mégis jó ha 5-6ra emlékszem ezekből, és ezek közül sem emlékszem mindre hogy halt meg.
Pl a kutatónő, akit a végén leüt Shawn mielőtt kioperálja magából a lényt, nem jelenik meg többet, pedig nem úgy tűnt mintha halálosan megsebesítette volna őt. Vagy a két kutató (a szemüveges meg a vöröshajú tetovált), beparáznak amikor meglátják az első Engineer holttestet, és azonnal vissza akarnak rohanni az űrhajóra. Ennek ellenére "eltévednek" és ottmaradnak... mennyibe telt volna megkérdezniük a kapitányt hogy hol is vannak és hogy jutnak ki onnan? Semennyibe. Nameg a szemüveges arcba belemegy egy alien, de utána ő teljesen elfelejtődik, nem kel ki belőle semmi. Ezek a dolgok sokkal inkább idegesítettek, és számomra érthetetlen, hogy Ridley Scott hogy mehetett el ezek mellett... -
Kraptor #750 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát szerintem azért van a nagyon sok negatív kritika mert a beharangozók, trailekben nagyon úgy tűnt, hogy szorosan fog az Alienhez kötődni még ha nem is közvetlen. Majdnem jobb lett volna ha teljesen független maradt volna tőle (ez saját vélemény) akkor nem lenne az embereknek egy rossz szájíze.
Nekem annyira nem jött be, mert túl sok Alien "kliséket" használt a film holott elég távol maradt tőle. Nem akartam Alieneket látni de valami konkrétabb jobb lett volna mint ez. -
#749 Csak az olvassa el, aki már látta a filmet, durva spoilereket írtam benne :D -
#748 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Én ma este néztem meg (szintén külföldön, itt már 31.-e óta vetítik), és nekem nagyon tetszett. Nem értem a sok negatív kritikát, bár lehet már nagyon ki voltam éhezve egy jó scifire, azért nézem el a hibáit :D
Scott már több interjúban is hangoztatta, hogy ebben a filmben nem a klasszikus Alienekre akar koncentrálni, max csak utalások lesznek rájuk mert ugyanabbana sci-fi univerzumban játszódik a történet, sokkal jobban az "Engineerekre" akarja helyezni a fókuszt. És azt hiszem hogy ezt tökéletesen meg is csinálta, persze rengeteg kérdést nyitvahagyva, mivel legalább 1 folytatást terveznek a filmnek. Én úgy jöttem ki a moziból, hogy azonnal látni akarom a folytatást, amiben választ adnak majd arra, hogy miért áldozta fel magát az Engineer / Space Jockey az első jelenetben (amivel gyakorlatilag elindult az élet a Földön), miért akartak minket kiírtani, mit fog találni Shaw Daviddel az Engineerek saját bolygóján, stbstb. Gyakorlatilag ez a film egy alapozás volt egy teljesen külön történetszálhoz, ami az Alien univerzumban játszódik, azok az emberek meg akik a sok negatív kritikát megírták szerintem arra számítottak, hogy ez eg direkt előzménye lesz az első Alien filmnek.
Ami szerintem a legnagyobb hibája volt a filmnek és ebben igazat adok neked, az a mellékszereplők kusza felépítése / elhanyagolása volt. Alig ismertük meg a legtöbbjüket, az orvosnő pl nem is emlékszem hol hal meg, talán amikor a fertőzött szemüveges arc visszatér és megöl pár embert? Mind1. Ez a része tényleg kcisit lehangoló volt a filmnek, de még mindig úgy jöttem ki a moziból, hogy végre egy jó Sci-Fi Horrort láttam, ami már évek óta nem volt, és alig várom, hogy a nyitva hagyott kérdésekre fény derüljön a folytatásban!
-
#747 a Dead Space alkotóinak meg ez ;)
-
#746 Tetszett nekik a Dead Space. -
#745 -
#744 Na, az egész fővárosban csak a MOM Parkban vetítik 2d-ben, feliratozva....foglaltam vagy 3 moziba helyet, az a kérdés, hogy egy kevésbé jó ülőhelyen nézzem végig 2d-ben vagy a legjobb helyen, de egy ki tudja mennyire jön be a 3d, mert még sose voltam 3d-és filmeken szitu mellett. -
#743 Szerintem tuti -
skygt90 #742 ugye levetítik afilmet akkor is ha egyedül lennék a vetítésen ? :D mert eddig senki se foglalt arr az időpontra jegyet rajtam kívül :D -
#741 De a naviik naviiul vartyognak. -
#740 úgy tudtam imaxban csak szinkronos filmek mennek -
#739 Amilyen gány feliratot raktak az avatar imax alá inkább a buzi szinkron. Amint megjelent a magyar felirat émelygett a gyomrom. Az angol ellenben okés volt.... -
#738 most komolyan cinemacityben csak SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!3d-ben lehet megnézni?? öcsém...ez nevetséges...buzi-fosszinkronos -
skygt90 #737 jegy lefoglalva szombat 12:30as vetítésre . Nagyon várom már ! :D -
Quantumleap #736 Hálistennek, ott még nem tartunk, hogy a moziban is meg legyenek vagdosva a filmek. Legalábbis én még ilyenről nem hallottam. -
#735 a nagyobb vicc, hogy CSAK 3d-és verziót ajánlja fel a kereső... -
skygt90 #734 Néztem én is Cinema City oldanál hogy lehet a jegyet foglalni a miskolci moziba. De még csak kiírva sincs hogy lesz-e műsoron. Általában ilyenkor már lehet jegyet foglalni. -
#733 pontosabban 17 éven aluliaknak csak szülői felügyelettel,sszal nem hinném hogy kivágnának belőle bármit is(Rated "R") -
#732 Két kérdésem lenne:
1. Cinema City oldalán nézem a programot, de nem látok csak pesti mozikban kiírva vetítést. A többi moziba később vetítik, vagy mi?
2. Úgy látom 16+os lesz itthon a film, ez azt jelenti, hogy a nyomorék magyarok megint kivágtak belőle izgalmas részeket? Csak mert az eredeti változatot csak felnőtteknek ajánlják. -
#731 tippeltem , mert itthoni premier előttt láttad -
#730 :) Onjelolet kritikus (csinaltam komolyabban is, de már nem) és kulfoldon is élek -
#729 wow, kritikus, újságíró vagy, esetleg külföldön élsz? :)
azért jó hallani, ha nyitott elmével megyek moziba és nem alien/aliens stílust várok, csak egy érdekes scifit, jó szereplőkkel akkor jól fogok szórakozni -
#728 Most jovok a moziból.
Nagyon enyhe spoilerre lehet szamitani az alábbi sorokban, nem irok le semmit a sztoribol, de a friss mozis vélemény azért lelohet pár dolgot, csak gondoltam szolok.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A helyzet az, hogy ebben sztem torténetesen maximálisan igaza van:
"A történet alapján néha az az érzésünk lehet, Scott maga sem tudta, hogy Alien-prequelt, az emberiség keletkezését kutató filozofikus sci-fit, vagy akciódús "szörnyek az űrben" blockbustert akart készíteni. Mindegyik nyilván nem sikerülhetett egyszerre."
Nem tudnám pontozni a filmet, ulepednie kell még, de elso blikkre azt tudnám mondani a filmrol, hogy kusza. Sok minden torténik benne, sok szereplovel és nincs olyan pontja amikortol azt lehet mondani: na eddig tortént a felvezetés, innentol 100% akcio vagy 100% horror vagy 100% sci-fi vagy 100% AKÁRMI jon.
Kapunk egy kicsit mindenbol, megmagyaráz sok mindent, de sztem mégtobb dolgot hagy nyitva, az esetleges folytatásokra tartogatva. Kicsit olyan érzésem van mint anno a Birodalom Visszavág végén: "WTF? ENNYI?"
Noomi Rapace nagyon jó akárcsak Fassbender vagy Theron. Viszont úgy gondolom a tobbi karakternek nem írtak elég szoveget vagy nem adtak alájuk olyan jeleneteket, hogy megismerjuk/megkulonboztessuk/kedveljuk/utáljuk oket. A legtobben csak úgy vannak.
A láványra nem lehet panaszkodni, de ezt gondolom mindenki el is várja és nem lepodik meg. Mindazonáltal nincs benne kulonosebben sok áll-leejtos CGI vagy egyéb ultralátványos jelenet (ez nem egy Avengers). Egyszeruen profi a képi világ, semmi csicsa és ennyi.
Mindenesetre mindenkeppen marhajó sci-fi, mindenkeppen kiemelkedo film, nem volt az utóbbi idoben ilyen eroteljes sci-fi (nemhogy idén), de nekem mégis hiányzott valami.
-
#727 Sose lehet tudni. Az avatar is lájtosan indult aztán a végén ölni kellett a helyért. -
#726 én várok egy hetet,amíg lecseng a telt házas vetítés,és beülök vmi jó későire ahol kevesen lesznek és lehet terpeszkedni,meg nem zavar be a sok popcornon csámcsogó/zörgő homo sapiens. -
#725 ja hogy csak 3D...azért kösz -
#724 Itt -
#723 ti hol a tökömbe foglaltatok helyet, mikor se a corvin se a cinemacity honlapján nincs még jövőheti vetítési menetrend o.O?? -
#722 Én a szombat délutáni megyek. Jó kis helyet fogtam ki -
vg #721 Sajnos IMAX-ba az éjfélibe esélytelen volt jegyet szeretni, de sima 3d-be igen, szóval ott leszünk. -
#720 Nos, azt a filmet jobb elfelejteni, a C-kategóriát sem ütötte meg (az egyetlen forgatókönyvírói pozitívum a Weyland-Yutani vállalat beemelése volt a sztoriba). -
#719 "Az Alien három folytatást ért meg három különböző rendező vezényletével, valamint többször próbálták fuzionálni a Predator-franchise-zal (legutóbb 2004-ben)"
jaj, milyen kritika az , ahol fingja sincs az írónak az egészről? requiem?? -
#718 Hát végülis erre számítottunk, semmi maradandó, de attól még jó. -
#717 Origo kritika -
#716 jaja, csak ehhez keres társaságot :D vagy energiát, hogy egyedül elmenj :D -
#715 Ezt írja a Corvin:
Június 6-ról 7-re virradó éjjel 00:01 perckor elsőként nézhetitek meg az Alien sorozat előzményfilmjét, a PROMETHEUS-t a CORVIN MOZIBAN. Ridley Scott a Tőle megszokott módon kiváló látványvilággal, izgalommal és fordulatokkal ajándékoz meg bennünket, újra találkozhatunk a lényekkel, melyek az emberiség létété veszélyeztetik.