1347

• jamamura
    Prometheus: Blöff, blaszfémia vagy Blade Runner minőség? Avagy spoileres filmelemzés magyarázatokkal, teóriákkal.
  • Ragnar360
    egyébként sztem egy elvetett concept, feltehetöleg a film elejéről - vagy extra jelenet majd ?!
  • Ragnar360
    maga a linkeles nemstimm, de masolas beillesztessel jólesz, azért tettem be :) - nehéz elmondani mivan rajta :D
  • gabe paul logan
    nem működik a kép...? mi van rajta?
  • Ragnar360
    http://img849.imageshack.us/img849/5311/hpqscan0004t.jpg
    inkább igy...hát ez elég érdekes:) bármi infó?
  • sandor8206
    hoppá...érdekes
    nézzétek meg
  • Ragnar360
    A since, elég érdekes, tehát azóta a dátum óta, ami majd lesz...hmmm - remélem nem Viralos video megint, sequel annoncemnet, de jó is lenne :) de blu-ray dvd megjelenés is elég valoszinü :SSS
  • Locna
    Most néztem meg én is.
    Én sajna többet vártam ettől.
    Az elképzelés jó, a megvalósítás unalmas még, ha Scott bácsi álmodta is meg...
  • cataflam02
    fogalmam sincs :D én is most találtam..
  • cataflam02
    http://www.whatis101112.com/
  • spike0007
    Igen biztos! :)
  • McHaals
    meg fogom nézni ezt a filmet. egyszer. amint lesz időm...
  • Blasta
    "meg eszembejutott még más, csak nem ugrik be"

Lécci ne buntess továááább!!!!!!! :-D :-D :-D
  • Ragnar360
    Egyébként, a film egyik írója Damon Lindelof (egyik LOST főíró/kreátor), szóval nem meglepő, hogy nah :)
  • cucumber87
    G A szinkron meglepően jó (kivéve talán a négert)

Hatalmas élmény volt IMAX-ban látni, de azért így másnapra mikor letisztult a vizuális sokk elkezdtek zavarni a logikátlanságok és az hogy szerintem megint csak csorbult Az Alien által megteremtett atmoszféra.

Én Félni akartam, borzongni, meghökkenni, újat kapni(egyszer sem emelkedett meg a pulzusom), ehelyett kaptam filozofálgatást, tömérdek logikai bukfenccel és belemagyarázással. Lezáratlan történetekkel amit egy részben nem lehet folytatni.
  • spike0007
    A fekete anyagról:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az bizony Alien Dns volt. A vázák alatti földben a kukacokra folyt a cucos és át is alakultak arctámadókká. Valamint ugye ott a Shaw -holloway eset. Szintén nagy arctámadó. SJ-k hozták létre az Alieneket és teremtéshez és pusztításhoz egyaránt használják a dns-üket!
  • Blasta
    a kommentjeidet olvasni olyan mint sajtreszelovel rejszolni...
  • gabe paul logan
    amúgy aki látta magyarul, milyen a szinkron? :D
  • gabe paul logan
    "if you cant beeee with one you love.....love the one you with....love the one you with"
  • gabe paul logan
    nem volt ez rossz film azért, megint rájöttünk, hogy porszemek vagyunk, hogy az alien csak a jéghegy csúcsa, hogy Idris Elba egy fenegyerek, hogy Michael Fassbender korának egyik legjobb színésze, hogy van még teltház sci-fin, hogy Noomi Rapace méltó "utódja" Sigourneynak és hogy megint itt hagytak minket egy rakás kérdéssel, miután megmagyarázták, hogy ki volt az a fickó a pilótaülésben

mínusz, hogy a mellékszereplőket jobban is kidolgozhatták volna , meg szerintem nem halt még meg mindenki, amikor a végén akciózik a hajóval Janek...nem tudtam elszámolni a 17 főt, hogy ki mikor döglött meg, mert némelyiküknek neve sem volt, de még szövege sem
  • shaddam
    Az aktívban volt egy "csodás" mélységű 3 perc a filmről.A szokásos bevágunk pár jelenetet aztán megszólítjuk az éjféli vetítésre sorakozó celebhadat.
  • Kraptor
    Spolier tagot eléggé elhagytad:)
  • Ragnar360
    *ugye a DNS-s egyezések, bár ami közbe is nyilvanvaló volt - de ezért hajtotta Shawt, a barátját stb. a dolog, mert ugye ez elég nagy bizonyiték - az más kérdés, hogy közbe a film 2. felére ezt a nézö elfelejtheti, köszönhetöen annak, hogy a tipikus tudós béna dumát benyomják néha ("hát de téged nem érdekel, miért akartak kiírtani, mi hogy stb")

A kapitány 1óra:31percnél szépen ecseteli Shaw előtt, hogy ez csak egy hely volt nekik, egy mellékes, stb, raktár, és hogy ŐK az "Engineerek" kreálták az egészet.
    Ezután mennek ugye be az uccso élö tervezöhöz, David emliti épp menni készültek mikor beütött "vmi?" dolog... uticél a föld lett volna:

na és a miért kérdésre az érdekes válasz: "sometimes to create one must first destroy" - elég érdekes, nyilván nem árul el mindent amit tud (lásd késöbb, Shaw-nak segit és mond még egy-két dolgot, ergo eltudja vinni az igazi helyükre)

Shaw angolul dumál az tagnak, és szerintem talán értette is amit a csaj beszélt neki - David egyből tudta a nyelvet, bár a lényeg, h azt mondta e neki amit az öreg kért? - Aztán csak úgy szétkapja, megfigyeltem nagyjabol és sztem simán tudja, hogy ő nem ember...

• Kraptor
    Mintha össze mentek volna a Spacke Jockeyk:

• Ragnar360
    na nemreg ertem haza, sima 3D - uhhh, de nééztem volna még tovább basszus...m1, most olvasgatok egy kicsit, hátha okosabb leszek :) na nem mintha ne lenne nagyon érthető a film.

egyébként jó volt, bár voltak benne hullámvölgyek

a #757 hszben felsorolt kritikáknak van valóságalapja viszont - maga a szinkron jó volt, de olykor mégis talán bénának hatott, de az vagy a tipikus szövgeket hibája vagy pedig rosszul adták elő azt a sort

némelyik szereplö gyakran hozta a popcorn szintet az általa mondott szövegekben

az is igaz, hogy mindenböl van benne egy kevés, de egyikböl se sok - pl a film eleje tök érdekes meg minden, (utána is, csak mig odaérnek addig máshogy) utána jön váltás

ja most jutott eszembe, amit megfogalmaztam, hogy - azért tünhet olykor semmi extrának, mert mikor a szereplök beszélnek a kérdésekröl stb stb stb meg hogy nah mivan, nem mindig volt meg a beleélés, vagyis INKÁBB nem hitették el annyira, hogy ez most tényleg húúú emberiség kérdése, honnan jöttünk stb.

Shaw dr nő elött meg le a kalappal, ő nagyon bejött, az egész nagyon nagy jelenet volt mikor... :D de nem csak abban, hanem kb végig jól tolta, David az meg zsenialis volt, de persze néhányszor eleg gec* :)
  • Dynamic
    Hát nem tudom. Én nem láttam, de nem rágom a körmöm a plusz 300-400 forint miatt. Amit lehet, azt inkább IMAX-ben nézem, mert ha esetleg a 3D nem is nagy szám egy-egy filmnél, a vászon mindenképp nagyobb és jobb a kép is.
  • sandor8206
    hát ja talán az Aliens az egyedüli régi popcorn blockbuster amelyiknek a trükkjei még ma is vállalhatóak 1-2 gyengébb háttérvetítés és a filmvégi kidobott királynő űrbéli ficánkolásnál kilóg a stopmotion technika, de azonkívül minden vállalható és rendben van 80-as évekbeli filmhez képest
    robot és királynő megvalósítása fantasztikus, hogy "eredetiek"
  • Samurai84
    Sziasztok!

Aki már látta, érdemes IMAX jegyárat áldozni rá vagy sima 2D elég?
  • Blasta
    Ennyi okorseget is regen olvastam egy kommentben.
    Nem ismerek senkit aki 8-10perc alatt porgetne at egy filmet, az Alien lehet, h szarul van vágva, sõt még néhol lassu is, de ki nem szarja le, 33 éve kicsit máshogy csinalták a filmeket. Az Aliensben meg ha van is nevetséges jelenet, az fix, hogy nem sok (egyet emlits), es ha van is, melyik filmben nincs?

Pl. Az Aliens a mai napig kinos mosolyok nélkul siman ujranézheto es élvezheto.
  • gulyasandras
    "Nem értem azokat az embereket, akik büszkén hangoztatják hogy ők bizony nem nézik meg moziban. Nem vagyok egy gazdag ember, de 1500 Ft-ot nem adsz ki? Hűha, komoly, megfontolt ember lehetsz :D :D :D :D"

Létezik HBO, ált. 1-1,5 év után leadják a filmeket, és mivel az ember (pontosabban én/mi)az új filmeket 98%-át 8-10 perc alatt átpörgeti, felmerül a kérdés: miért is dobjunk ki egy csomó pénzt egy trágyakupacra? Ha már úgyis sokba kerül egy film, akkor legalább olyanra menjünk, ami a gyerekeknek is (vélhetőleg) tetszik.

Scott "mestertől" az elvakult rajongókon kívül épeszű ember nem várt semmit az utóbbi 20 évben mutatott "teljesítménye" alapján.

Hogy a témához is hozzászóljak: maga az alapötlet jó lenne ezekben a filmekben, de kivitelezés olyan gyatra (pl. akkora suspension of disbelief kell hozzájuk mint egy ház; Ripley és Newt kivételével nincsenek igazi szereplők, az Alien rendkívül rosszul van vágva, az Aliens - szeretem, de nagyon - rendkívül sok "nevetséges" jelenetet tartalmaz stb., stb.), hogy a filmeket körüllengő "mítosz" inkább annak köszönhető, hogy gyerekként nézve kellemesen gondolnak vissza a filmekre, az új generáció meg már autómatikusan kapja, hogy: Hű, de nagy film az első kettő!
  • gabe paul logan
    a doktor nő akit Shaw leütött Ford volt, a végén a Jockey végez vele, a szemüveges faszi(Milburn) hulláját találják meg az urnák között, a szájából kiugrik a kígyólény....amúgy igen sajnos, ahogy előbb is leírtam ilyen apróságok tennék jobbá a filmet, hogy pl Ford megjelenne a templom végső látogatása előtt és beszólna Shawnak valamit, mert leütötte, az meg a másik, hogy kb mindenki tudott arról, hogy a kígyólényt bezárta Shaw valahova és mindenki leszarta , legalább 1 büdös mondat erejéig tisztába tehették volna ezt a részt, no meg a csomó többit is és az action előtt beszélhettek volna értelmetlen faszságokról a karakterek, hogy többet megtudjunk róluk , mert Milburn, Fifield, Shaw, David, Holloway, Vickers, Janek, Weyland -ok....de a többi 10???? az meg még furább, hogy senki nem szólt be Ridleynek, hogy ez így keszekusza Scott bá....mintha fogott volna néhány főszereplőt, ááá plusz az az x ember a mellékszereplő gárda, hoppp kinyírom őket a főszereplőkkel együtt , marad 4 ember, itt a végső jelenet, húha, már csak 1 marad , tessék végkifejlett, így éltem meg.... :/ odáig viszont elég izgatottan ültem, amíg kinyírták Hollowayt utána mintha hirtelen be akarták volna fejezni a filmet, mert kifogyott a műsoridő
  • gabe paul logan
    hát ez a hiányos karakterfejlődés miatt van, én személy szerint sajnálni akartam a 3 pilótát, de nem tudtam, Chancenek és Ravelnek kb 3 mondata volt összesen, amúgy Janek katona ember volt egykoron, talán ez is magyarázza önfeláldozását, de ez se nagyon derül ki....azt mondom, aki látta a sunshine c. filmet ...ahol a kapitány kb 20 perc után meghal...na én őt kurvára sajnáltam, meg a többieket is, pedig 20 perccel rövidebb film volt, sajna meg kell vallani, hogy Ridley papa a filmrendezés alapjait elfelejtette, viszont a film ennek ellenére tobzódik grandiózus ötletekben és nagy kérdéseket feszeget, de mintha össze lenne csapva vagy agyon lenne vágva....megint beugrik Fincher alien3-a
  • Blasta

Jaja, ezek nekem is szúrták a szemem, de legeslegjobban talán az idegesített fel (és ez egy filmnél majdnem a legrosszabb) amikor Shaw kb. 1 perc alatt rábeszéli a lényegében vadidegen kapitányt, a kapitány pedig két beosztottját, hogy ugyanmár, legyenek szívesek kamikazze módon megállítani a SJ urhajót, kulonben elpuszutul a Fold. WTF? Ennyi elég, hogy egy ambiciózus faszit egy számára alig ismert ember rádión keresztul rávegyen, hoygy áldozza fel magát és 2 beosztottját? Ráadásul azok is pont így éreztek és nem volt SEMMI ellenvetésuk???
    Ez marhára idegesített, rendesen kibillentett.
    Ennek ellenére magham is alig várom a folytatást (ami sztem tuti lesz) és, hogy ujranézhessem végre itthon vagy 2-3x :)
  • gabe paul logan
  • sandor8206
    nekem nem egy mozijegy ára lenne csak, főleg ha IMAX-be akarnám
    legutobb voltam olyan hülye, hogy minden előzetes kritika ellenére megnéztem IMAx-ban a John Cartert, mindenestül 10 ropi volt (benzin, kaja, jegy) egy szarra, Prometheus uyganez ha repkedtek volna 10/10 mindenhol akkor elmegyek egy mezei moziba (az is 3 ezer lett volna nekem alsóhangon, jeggyel benzinnel)...de ahogy olvastam még arra se nagyon éri meg költeni nekem
    annyi szart gyárt halivúd, hogy most már leszarom őket, jó lesz letöltve is...ha meg jó film a prometheus az jó lesz itthon is, ha meg középszer, nem idegesítem magam, hogy gályázhattam érte egy napot és rossz szájízzel jöttem ki róla..JC után megfogattam, be is tartom, jobb a lelkemnek :-)
  • GregSB
    Nem értem azokat az embereket, akik büszkén hangoztatják hogy ők bizony nem nézik meg moziban. Nem vagyok egy gazdag ember, de 1500 Ft-ot nem adsz ki? Hűha, komoly, megfontolt ember lehetsz :D :D :D :D

Én minden hibája ellenére örültem hogy moziban néztem meg. Jó hangulata / képi világa van a filmnek, az összes hibája ellenére, egy mozijegyet simán megért. Az legelábbis tuti, hogy ez az 1500 Ft megsokszorozta az élményt, mintha a 15" monitoromon néztem volna végig.
  • jamamura
    Prometheus kritika. In space no one can hear you think. But you should.
  • sandor8206
    én kihagyom a mozit, majd valamikor itthon
    számomra mértékadó (egy az ízlésünk) kritikus 6/10 pontozta, spolier nélküli írásából sajnos őt is az "idegesítette" ami engem is szokott
    +itt is sokan emlegették, sztori lapos (pedig akárki akármit mondd mindenki ezért várta, hogy valami unicomot tesz le, nem egy alien2.0-át)
    + hülyék a szereplők, de nagyon + mindenből egy kicsi, akció, kaland, horror de egyik se igazán
    + rengeteg nyitva hagyott kérdés, ezt pl: nagyon nem szeretem, nem szeretek elméleteket gyártani egy film legyen kerek egész
    lehet lesz 2. rész és ott megmagyaráznak mindent de az hol van még:-)
    no offense
  • Bogdogege
    Igazuk van , most néztem meg , nagy csalódás de legalább megmaradt a pénzem
  • gabe paul logan
    inkább az az aggasztó, hogy azt írják, nagy csalódás, mert elcsépelt a sztori, semmi eredeti nincs benne, karakterfejlődés az 1-2 főszereplőt kivéve 0, néhol logikátlan cselekedetek vannak, a film egyszerre akar felfedező, horror és scifi lenni, de soha nem sikerül neki és szánalmasan nagy a hasonlóság az avp-vel
    2 pozitívuma van a filmnek: a látvány és Fassbender alakítása

bár lehet ezek a battleshipen és a transformersen felnőtt scifi kritikusok szavai

és sokan utálták az alien3-at, nekem meg nagy kedvencem a benne lévő cgi-t leszámítva, amit meg a filmet kritizálók szerint az egyetlen jó dolog volt...hát -.-, na holnap kiderül mennyire tetszik