1347

• janiazACE
    Kíváncsi leszek, mikor csinálnak belőle tévésorozatot. :)
  • janiazACE
    Olvass tovább: 'It was later confirmed the crew had died of smoke inhalation with burns contributing.' Szegények hamarabb megfulladtak, mint elégtek. :(
  • [NST]Cifu
    Bakker, új hozzászólás helyett editáltam...

Wikiből inkább az angolt. Az űrhajósok azért haltak meg mert az űrruhájuk se nem volt tűzálló, se nem eléggé hőálló. Pedig hát elviselték volna benne a +250°C / -150°C-ot is.
  • Panzermeyer
    De, valaki egy fél mondattal megemlítette itt. Viszont külföldi fórumokon komolyan foglalkoztak a dologgal. Szerintem a reakciói túl emberiek ahhoz, Daviddel ellentétben, hogy android legyen.
  • Panzermeyer
    Basszus, igazad van... Pedig 1-1,5 éve meg is néztem újra az egészet, de valamiért nekem androidként csak Bishop rögzült :)
  • janiazACE
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szerintem nem lett volt oka az erőszakos ellenállásának, David sokkal udvariasabbra programozottnak tűnt. Amolyan csendes gyilkos. :)
  • [NST]Cifu
    A #841 -ben janiazACE belinkelte az IMDB FAQ-ot, ott szerepel az a feltételezés.
  • janiazACE
  • [NST]Cifu
    Egyfelől képes volt Vickers David-et odavágni.
    Lehet, hogy Ash fizikailag sokkal erősebb modell lett volna, mint David? Ash-t az Alien-ben Parkert és Lambert alig bírták legyűrni...

Másfelől ne felejtsd el, hogy David még könnyezni is képes volt, lásd viral videó...
  • [NST]Cifu
    A hőálló és a tűzálló kifejezés két külön dolgot takar. Kérdezd meg az Apollo-1 űrhajósait erről, akik űrruhájukban ülve égtek el, mert az űrruhájuk nem volt tűzálló.
  • janiazACE
    Talán mert 'low camos'-at néztél.
  • janiazACE
    Ash is hibernálva volt az Alienben.
    Számomra a viharból kimentett személyzet állapota volt fura. Sima pár másodperces disznópörkölést nem bír ki az űrruha (mikor az űrben nem ritka az óriási hőmérséklet különbség az ruházat eleje és hátulja között), de a fél öklömnyi nagyságú záporozó repeszdaraboknak simán ellenáll...
  • Zoliz
    Engemet az zavar ebben a low camos filmbe, hogy nincsenek benne normális szornyek, csak minimalis Alien hangulat, de csak a díszlet miatt.
  • [NST]Cifu
    Vickers nem lehet android, mert akkor nem lett volna sztázisban, mint a többi ember.

Ash is stázisban volt az Alien-ben, így álcázta magát embernek.

Meg amikor felkelt akkor nem nyomott volna fekvőtámaszokat, ha nem ember.

Ash mikor az Alien-ben a megfigyelőállásba átöltözött, helyben futott és egyszerű gimasztikai gyakorlatokat végzett, mint aki bemelegít. Pedig egyedül volt, tehát semmi szüksége nem volt erre.

Ez lehet például egyfajta beprogramozott emberszerű reakció is.

• Panzermeyer
    Vickers nem lehet android, mert akkor nem lett volna sztázisban, mint a többi ember. Meg amikor felkelt akkor nem nyomott volna fekvőtámaszokat, ha nem ember. Az elgémberedett izomzatot átmozgatta. IMDB-n azt is írják, hogy Wayland túl öreg, ő meg túl fiatal egy apa-lánya kapcsolathoz. Na ez kibaszott nagy marhaság. Már miért ne lehetne az apja, ő meg a lánya? Egyszer felállt neki és volt egy jól sikerült éjszakája 35 évvel azelőtt.
  • janiazACE
    Még a 90-es években azon röhögtünk, hogy a magyar képregény változatban
    poliposnak mutatják az alieneket
    . Nem is jártak olyan messze az igazságtól... :D
  • janiazACE
    Csak nem ezzel promózták a filmet.
  • janiazACE
    Ma Corvin mozi, 14:45. A kép élvezhetetlenül homályos, a hang elment, recsegtek a hangfalak... :(
    Az imdb faq és parental oldalán elmagyaráznak néhány 'homályos' részletet:
    pl mit láthatott Holloway a saját szemében, vagy miért kamikázéznak seccpecc az SJ hajónak
    .
    --------
    Teljesen olyan érzésem van, mint az AvP után. Csak ez rosszabb. :(
  • gabe paul logan
    teremtés, hit, lélek, ember, robot, ezeket a kérdéseket feszegette ez a sci-fi és amilyen módon feszegeti, azokba lehet beleborzongani, nem a nyálcsorgatásba....közelebb áll a film a blade runnerhez, mint az alienhez ilyen szempontból :)
  • Willenbrock
    Hát nem volt rossz film de nem volt akkora hangulata mint az 1 vagy a 2. résznek.Szerintem azért mert ebben valószínűleg nem vett részt H.R. Giger képzőművész aki az első rész egész atmoszféráját megadta.Kicsit olyan videójáték fílingje van szerintem is a Prométheusznak.A sztoriban sincsenek húdenagy csavarok vagy igazán meglepő dolgok.Látványban,kivitelezésben,vizuális trükkökben elég jó,de mondom valahogy a film atmoszférája nem volt kellően titokzatos,nyomasztó,ami az első részt alaposan jellemezte.
  • Tripod
    Ez még a stáblista előtt volt:)
  • bcrics
    A stáblista végéről egy kis Libabőr.
  • tommygear
    csak sajna már megint csak találgatunk
  • tommygear
    az alien 1-ben az a szék is meg maga a SJ is sokkal hatalmasabb

lehet hogy a film végén a kiráylnő mászik ki az SJ-ből
  • gabe paul logan
    szerintem ebben a galaxisban minden random, ami a fekete folyadékkal kapcsolatos, a jockeyk ezzel kísérleteztek
  • Darth Sith

Tény, a fogalmazással vannak gondjaim, a vizsgaidőszak végére már agyhalott vagyok, sry :DD

A millió darabszámra talál vázákban lévő folyadék, amit david be is vitt a hajóra és megnézett, amit aztán beadott charlie-nak, amely valószínűleg alien DNS. Ugye attól illetve a kígyószerű-arctámadótól alakultak át teljesen az emberek. Erre gondoltam, h ilyennel fertőződhetett meg az a SJ is, amelyik elöl futottak. Ugyanúgy megvadulhatott mint Fifield és megpróbálta kicsinálni a társait.
    Mivel david mondta, hogy mielőtt meghaltak, a földet célozták meg úticélként és a hajók tele voltak pakolva ilyen vázákkal, amelyek ezt az anyagot tartalmazták, ebből gondolom, hogy ez része a terraformálásnak. Állagra eléggé hasonlított arra, amit a film elején a SJ megivott a vízesésnél.

A klasszikus alien tojásokhoz egy gondolat. Ugye azt tudjuk, hogy az alien tojásokat, amikben az arctámadó van, egy királynő rakja le. A királynő olyan formájában ahogy ismerjük, az valamilyen humanoidból kell kikelnie, pl. ember vagy akár SJ. Tehát azokhoz a tojásokhoz, már valahol, ellenőrzött körülmények között ki kellett tenyészteniük egy királynőt. De az első királynő, hogyan jöhetett létre? Mert itt a csajból egy randa nagy polip mászott elő és csak a polip ismételt bepetézéséből lett valami olyan, ami hasonlít a klasszikus alienre. Akkor most hogy is zajlik ennek a tenyésztési folyamat, mi miből alakul ki? vagy ez ilyen több lépcsős folyamat? ötletek?

Meg egy észrevétel. Az alien1-ben az a raktér, ahol a tojások vannak, arányaiban sokkal-sokkal nagyobb mint az itt bemutatott hajó rakterei, így ránézésre a hajónál is sokkal nagyobb. Nem lehet, hogy az, ahol megtalálták a tojásokat, valójában a hajó alatti hangár/raktár volt, ami fölött a SJ hajó állt benne a megkövesedett SJ-val? Ekkor viszont az a bolygó kifejezetten alien tenyésztésre szolgálhatott, ahogyan a föld pedig az emberek tenyésztésére?

• Tripod
    Ott szerintem a space jockey szívverését (ha van neki egyáltalán olyan, de tök mind1 valamiféle szervének a működését) jelezte. És ugye mivel hibernálva volt ezért le voltak lassulva a szerveinek a működése, ezért jelezte csak időközönként a kutasz.
  • Darth Sith

Igen igazad lehet, ezt el is felejtettem. Akkor sanszos, hogy az a SJ keveredett valahogy a vázákban lévő alien DNS-el, amely ilyen reakciót váltott ki belőle, gondolom hasonlóan viselkedett mint a két megfertőzött kutató, akik agresszíven rátámadtak a hajó legénységére. Ez a SJ is megkattant és elkezdte írtani a többieket, ezért menekültek előle. NEkem itt felmerül egy olyan gondolat is, hogy ugye pakolták össze a hajókat a sok terraformáló cuccal és megcélozták a földet, hogy mennek és helyre teszik 2000 évvel ezelőtt, csak véletlenül az egyik SJ megfertőződött és ez keresztbe húzta a számításaikat és onnan már tudjuk mi történt velük.

Igazából ami kérdés itt felmerül, hogy ők voltak a fajuk utolsó képviselői vagy sem? Mert érdekes, hogy 2000 év alatt nem nézett feléjük senki a saját civilizációjukból. Bár ha ilyen komoly biomérnökök voltak, lehet, h a természetes öregedés problémáját már rég megoldották és 2000év nem sok nekik... TÚL SOK KÉRDÉS :D

• Ragnar360
    mármint a nagy szoborfej - és tojasok elöbb keletkezhettek ott az LV446on, mint a ...
  • tommygear
    hát ezaz, túl sok a vagy, alig van valamire konkrét magyarázat, ez bosszant kicsit engem
  • gabe paul logan
    a laborban megállapították, hogy a lefejezett Jockynak van valami a fején, ami vélhetően mutáció Shaw szerint, tehát ő volt a fertőzött, előle futottak a többiek....vagy más elől

a blöki meg, ami után David ment egyedül, az utolsó életben maradt Jockeyt jelezte azon a helyen ahol kb egyedül biztonságban lehetett volna Fifield és Milburn, de ők az ellenkező irányba mentek....
  • tommygear
    ja és mi volt azaz élőlény amit a kutasz jelzett időnként?
  • tommygear
    na megnéztem a filmet, jó volt... pár dologra választ kaptunk, de sajnos inkább csak újabb kérdések merültek fel... az se nagyon tetszett, hogy kimennek a bolygóra aztán jön a vihar szaladjunk vissza a hajóra, aztán megint kimennek, és rögtön rohannak vissza... szerintem egy tényleges előzmény film sokal jobb lett volna az eredeti bolygón, ami az alien 1-2-ben volt, vagy kicsit több utalás, értem én, hogy újat akart Ridley Scott teremteni, az is oké, hogy lesz folytatás, de ez így nem volt egy kerek egész film...
    menekülő space jockey-k is mik voltak? mi üldözte őket? a film elején mit látunk?
  • sandor8206
    ja igen, nem bánom, hogy nem moziban néztem, itt is idegesítene, hogy kidobtam lóvét egy rossz "szájízre", mint J. Carter esetében :-)
  • sandor8206
    na megnéztem kamerásan, no offenze engem nem nagyon izgat a látvány, akkor nem a régebbi filmek lennének a kedvenceim :-)
    közepes film, de nem rossz és ha tovább viszik boncolgatják a folytatásokban remek sci-fi klasszikus lehet belőle
    sajnos tényleg sok mindenben semmi konkrét és így bele kell magyarázni dolgokat, nekem az ilyen filmek nem jönnek be, szeretem ha film kerek egész és szórakoztat, kikapcsol és nem gondolkoztat
    számomra fontosabb a karakterek és hangulat mint az agytornászás

DE azt se értem, hogy sokan sok mindent nem értenek?! Tök egyszerű válaszok és benne vannak a filmben, beleadják a szereplők szájába. Csak túl bonyolítják itt egyesek a kérdés és rá adandó válaszokat.

Csak pár kérdés marad megválaszolatlanul és azt Shaw a végén meg is kérdezi, erről fog szólni a folytatás ha lesz.

+ azért van 1-2 jelenet ami eléggé zavaros és tényleg csak spekuláns válaszokat lehet adni rá. Sztem ez is a jövő zenéje. Bár tippem erre is lenne

az egyik ilyen jelenet, hogy vörös csóka visszajön gyapálni, kicsit érthetetlen és kusza, bár elméletem van rá

Szóval a filozófiával, történet egyszerüségével nincs bajom. Ami miatt azt mondom, hogy egy közepes film, nincs szereplő aki megmozgatna, "sótlanok". Zene szar. Műfaj keveredések tök feleslegesek és nem jól használtak. + 10 perc a hajón ébredés után karakterábrázolásra (pl: pilotákra) és "sajnálnám" is őket. Persze értelmes jelenetekkel mert ami ebben a filmben volt párbeszéd és néha jelenet az vicc kategória
    komolyan nem is értem, hogy merték leírni papírra és aztán leforgatni
    pl:
    biológus "megvizsgálja", ismerkedik az idegen kígyóval, féreggel
    komolyan itt lenne Scott felpofoznám, hogy jobb nem ment?
    A film legyen 5/10, de 10/10-es sorozat lehet belőle. Kíváncsian várom a folytatást, drukkolok, hogy legyen.
  • Darth Sith

Pusztán csak azért gondoltam ezt, mivel ha már több tíz/száz/millió ezer évet sikerült átvészelniük, tehát millió egy kisebb és nagyobb pusztító háborút, vírust, természeti katasztrófát túléltek, bejárták az űr egy jelentős részét, ahol ismeretlen fajokkal/lényekkel/vírusokkal találkozva is életben tudtak maradni, akkor már feltételezhető, hogy eljutottak egy olyan intelligencia/tudásbeli szintre, ahol már számolnak az ilyesmivel, az elődök, múltbeli tapasztalatai alapján. A különböző technológiai rendszerekkel tudják modellezni kellőképpen stbstb.. Egy olyan faj, aki terraformálni tud egy lakhatatlan bolygót és az üres anyagból néhány csepp folyadékkal egy bolygót benépesítő életet generálni, szerintem vannak olyan technológiai szinten, hogy kellően alaposan átgondolnak mindent. Továbbá, ha ilyen mesterei a technológiának, biológiának, valószínűsíthető, hogy a saját genetikájukat is tökéletesítették, tehát sokkal intelligensebbek, gyorsabban tanulnak, kevésbé hibáznak, ellenállóbbak mindenre stbstb.. Tehát amit csak eltudunk képzelni egy magasan fejlett ősi fajtól.

A mutáció elfogadható válasz lenne szerintem, ha csak 1-1 kísérleti példány lenne és azoknál beüt valami, amikor kísérleteznek vele. De valszeg nem először használták őket és nem kis mennyiségben, mivel láttuk, hogy millió darab ilyen tégely volt a barlangban meg az űrhajókban, ergo biztos nem egy kezdetleges hanem inkább eléggé kiforrott technológia lehet. Szerintem. Én ezért zárnám ki a nem várt mutáció hatását, ha már ilyen nagy mennyiségben előállították.

De abban teljes mértékben igazad van, hogy ha valami minél összetettebb, annál könnyebb hibát véteni benne. Bár erre szolgál a teljes körű tesztelés, amelyet gondolom a SJ-ik is elvégeztek :)

• [NST]Cifu
    Miért hiszik sokan azt, hogy a fejlett faj illetve társadalom egyben azt is jelenti, hogy nem követhet el hibákat, illetve felkészül minden eshetőségre?

Minél fejlettebb, összetettebb valami, annál könnyebb belerohanni egy olyan hibaforrásba, amire a készítői nem gondoltak. Azt sem tartom elképzelhetettlennek, hogy az egész mögött egy előre nem kiszámítható mutáció áll...
  • Darth Sith
    Én tegnap néztem meg a MOM Park-ban, eredeti nyelven, 3D-ben.
    Az eredeti hang valami zseniálisan jó, szerintem a 3D is itt kivételesen megérte az árát, volt értelme így megnézni. Nagyon sok jelenetnél kifejezetten jól érződik a mélység, pl. az olyan részeknél, ahol belülről mutatják FPS szerűen az űrruha sisakját, ahogy sétálnak. Ott nagyon jól érezhető, hogy a sisakra kivetített infók közelebb vannak, a fal amit néznek a jóval hátrébb és érezni közte a mélységet stb.. Szval szerintem, itt volt értelme kifizetni a 3D-ért a pluszt.

A filmről:

Nekem nagyon tetszett a film, bár mást kaptam mint amire számítottam. A trailer elképesztően hasonlított az Alien trailerére, a zene végig parázós, szűk folyosókban rohangálós hangulatra hajazott, míg a film ettől eléggé eltérő lett, bár nem negatív irányba. Csak más lett, de nem rosszabb szerintem. Inkább kérdés feszegető, kicsit lassabb, látványos scifi, némi alien beütéssel, de nem az a horror kategória. Bár RS mondta is, hogy ha nem közvetlen alien előzményként tekintünk rá, hanem csak az abban az univerzumban játszódó korábbi történetre, akkor jó lesz. Szerintem ha ezt így nézzük, elég jó film lett, mindenképpen többször nézős.

A film után bennem több kérdést fogalmazódott meg, mint ahányra választ kaptam végre :P

Pár dolog, ami hirtelen most eszembe jut:

Tetszett a filmben, hogy nagyon sok kérdést hagyott nyitva, egy részük szerintem olyan, hogy rábízza a nézőre, hogy gondolkodjon el rajta, gondolja végig, másik részét meg talán egy folytatásban megmagyarázza és persze kreál újakat :D
    Kezdve az elejével, amikor a SJ megissza azt a terraformáló lötyit. Nem volt kimondva, de eléggé egyértelmű volt, hogy az a korai föld lehetett, többek között azért is, mivel látunk utána különböző DNS szekvenciákat meg vörös vértesteket ahogy úsznak a vízben, meg sejtosztódást stbstb..Nyilván felgyorsítva az evolúció néhány lépcsőjét akarta ott montázs szerűen bemutatni az a pár másodperc. Később pedig a bolygón vett sejtmintából DNS egyezést állapítanak meg, tehát szerintem ez magyarázat erre a film eleji jelenetre, hogy a földön, sok ezer/millió évvel ezelőtt annak az egy önfeláldozó terraformáló folyadékot kortyoló SJ-ből származunk mindannyian. Igazából a kérdés az, hogy mit ronthattunk el, vagy ők mit rontottak el velünk kapcsolatban, amire az lett a reakciójuk, hogy ismét terraformálni kell a földet és kiírtani az egész emberiséget????

Továbbá ugyanilyen folyadék volt szerintem azokban a tartályokban amiket az LV223-on találtak az űrhajókban. Arra sem igazán kaptunk választ, hogy amikor belépnek először abba a tároló terembe, akkor még minden száraz és szilárd, az összes váza/tégely, de utána egyből elkezd belőlük kifolyni a folyadék. Élőlény jelenlétében ez valami reakció mint az alien tojások esetében? Valamint sokszor mutatják a talajban mászó kukacokat, ergo gondolom én, az a folyadék ami folyik a tégelyekből, ugyanaz amit a SJ ivott az elején és amit Fassbender is beadott Logan-nek. Megmerném kockáztatni, hogy az valamilyen Xenomorph DNS lehetett, mivel elég hamar arctámadó kígyó lett miattuk a kukacokból és utána az emberekből agresszív, emberfeletti erővel bíró "lényeket" kreált. Kb. hasonló kvalitással bírnak az alienek is.

A folyosóban a hologram egy komoly találmány volt RS-tól, bár érdekes, hogy pont a lényeg nem látszik rajta, hogy miért futnak, bár biztos szándékosan. De ha futottak valami elől, több tízezer évvel ezelőtt, akkor az a valami vagy megdöglött és akkor annak a hulláját is meg kellett volna találni, vagy valami nyoma lett volna annak, hogy elhagyta a bolygót, ha meg életben van akkor bele kellett volna botlaniuk. Feltételezem, hogy valami arctámadós kísérlet sült el balul és magukra szabadítottak pár alient vagy valami hasonlót, mivel mutattak több több hullát, amin az alienhez hasonló sérülések voltak.
    Logikailag kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen ősi és hatalmas tudású faj olyan lényt alkot, amit nem tud sehogy sem kiiktatni, nem épít bele gyenge pontot vagy hasonlót.

Amin még elgondolkodtam, hogy ugye az elején a barlangrajzoknál ábrázolva voltak a SJ-ik, tehát tuti, hogy a film eleji jelent óta sokszor visszatértek a földre, hogy megfigyeljék a fejlődésünket. Azon gondolkodtam, hogy kizárt dolog lenne, hogy egy ennyire ősi, hatalmas tudású faj kipusztulhatott volna ilyen könnyen, tehát szerintem a bolygón csak a civilizációjukból néhány kivált vagy külön élő, terraformálással foglalkozó egyén lehetett, akik azért nem tértek vissza néhány 10 ezer éve a földre, mivel történt valami a bolygón, amitől itt mindenki meghalt, de az anyagbolygón viszont élnek tovább, ahova a film végén el is mennek Fassbender navigálásával. Így igazából az lesz a konklúzió, hogy az embereket magasról leszarják kb, mert egy egyszerű kis tudományos kísérletnek tekintik, akiket néhány tagjuk simán létrehozott, és messze nem az egész civilizációjuk összefogása kellett hozzá, ahogy az emberek egy sima androidot. Szerintem.
  • sandor8206
    SPOILER

storyboard részlet a film elejéből, távoli snitt - mutatják a Földet és filmben is szereplő csészealj alakú űrhajót a film elejéből és több köpenyes csuklyás alakot, közeli snittek - az egyik csuklyás a film eleji Space J, a másik egy ugyanakkora öreg ember szerű idegen lény, megáldja a SJ és átadja neki a filmben is látható tégelyt amiből megissza a filmben is látható trutyit

SPOILER OFF

Drukkolok a folytatásnak mert van potenciál a sorozatban
  • sandor8206
    storyboard részlet, nem lepődnék meg a forgatott anyag is lenne belőle és directors cutban benne lenne