Prometheus

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabe paul logan
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a doktor nõ akit Shaw leütött Ford volt, a végén a Jockey végez vele, a szemüveges faszi(Milburn) hulláját találják meg az urnák között, a szájából kiugrik a kígyólény....amúgy igen sajnos, ahogy elõbb is leírtam ilyen apróságok tennék jobbá a filmet, hogy pl Ford megjelenne a templom végsõ látogatása elõtt és beszólna Shawnak valamit, mert leütötte, az meg a másik, hogy kb mindenki tudott arról, hogy a kígyólényt bezárta Shaw valahova és mindenki leszarta , legalább 1 büdös mondat erejéig tisztába tehették volna ezt a részt, no meg a csomó többit is és az action elõtt beszélhettek volna értelmetlen faszságokról a karakterek, hogy többet megtudjunk róluk , mert Milburn, Fifield, Shaw, David, Holloway, Vickers, Janek, Weyland -ok....de a többi 10???? az meg még furább, hogy senki nem szólt be Ridleynek, hogy ez így keszekusza Scott bá....mintha fogott volna néhány fõszereplõt, ááá plusz az az x ember a mellékszereplõ gárda, hoppp kinyírom õket a fõszereplõkkel együtt , marad 4 ember, itt a végsõ jelenet, húha, már csak 1 marad , tessék végkifejlett, így éltem meg.... :/ odáig viszont elég izgatottan ültem, amíg kinyírták Hollowayt utána mintha hirtelen be akarták volna fejezni a filmet, mert kifogyott a mûsoridõ

A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/

gabe paul logan
hát ez a hiányos karakterfejlõdés miatt van, én személy szerint sajnálni akartam a 3 pilótát, de nem tudtam, Chancenek és Ravelnek kb 3 mondata volt összesen, amúgy Janek katona ember volt egykoron, talán ez is magyarázza önfeláldozását, de ez se nagyon derül ki....azt mondom, aki látta a sunshine c. filmet ...ahol a kapitány kb 20 perc után meghal...na én õt kurvára sajnáltam, meg a többieket is, pedig 20 perccel rövidebb film volt, sajna meg kell vallani, hogy Ridley papa a filmrendezés alapjait elfelejtette, viszont a film ennek ellenére tobzódik grandiózus ötletekben és nagy kérdéseket feszeget, de mintha össze lenne csapva vagy agyon lenne vágva....megint beugrik Fincher alien3-a

Blasta

Jaja, ezek nekem is szúrták a szemem, de legeslegjobban talán az idegesített fel (és ez egy filmnél majdnem a legrosszabb) amikor Shaw kb. 1 perc alatt rábeszéli a lényegében vadidegen kapitányt, a kapitány pedig két beosztottját, hogy ugyanmár, legyenek szívesek kamikazze módon megállítani a SJ urhajót, kulonben elpuszutul a Fold. WTF? Ennyi elég, hogy egy ambiciózus faszit egy számára alig ismert ember rádión keresztul rávegyen, hoygy áldozza fel magát és 2 beosztottját? Ráadásul azok is pont így éreztek és nem volt SEMMI ellenvetésuk???
Ez marhára idegesített, rendesen kibillentett.
Ennek ellenére magham is alig várom a folytatást (ami sztem tuti lesz) és, hogy ujranézhessem végre itthon vagy 2-3x 😊

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

gabe paul logan

nekem nem egy mozijegy ára lenne csak, fõleg ha IMAX-be akarnám
legutobb voltam olyan hülye, hogy minden elõzetes kritika ellenére megnéztem IMAx-ban a John Cartert, mindenestül 10 ropi volt (benzin, kaja, jegy) egy szarra, Prometheus uyganez ha repkedtek volna 10/10 mindenhol akkor elmegyek egy mezei moziba (az is 3 ezer lett volna nekem alsóhangon, jeggyel benzinnel)...de ahogy olvastam még arra se nagyon éri meg költeni nekem
annyi szart gyárt halivúd, hogy most már leszarom õket, jó lesz letöltve is...ha meg jó film a prometheus az jó lesz itthon is, ha meg középszer, nem idegesítem magam, hogy gályázhattam érte egy napot és rossz szájízzel jöttem ki róla..JC után megfogattam, be is tartom, jobb a lelkemnek :-)
GregSB
Nem értem azokat az embereket, akik büszkén hangoztatják hogy õk bizony nem nézik meg moziban. Nem vagyok egy gazdag ember, de 1500 Ft-ot nem adsz ki? Hûha, komoly, megfontolt ember lehetsz 😄 😄 😄 😄

Én minden hibája ellenére örültem hogy moziban néztem meg. Jó hangulata / képi világa van a filmnek, az összes hibája ellenére, egy mozijegyet simán megért. Az legelábbis tuti, hogy ez az 1500 Ft megsokszorozta az élményt, mintha a 15" monitoromon néztem volna végig.

Prometheus kritika. In space no one can hear you think. But you should.
én kihagyom a mozit, majd valamikor itthon
számomra mértékadó (egy az ízlésünk) kritikus 6/10 pontozta, spolier nélküli írásából sajnos õt is az "idegesítette" ami engem is szokott
+itt is sokan emlegették, sztori lapos (pedig akárki akármit mondd mindenki ezért várta, hogy valami unicomot tesz le, nem egy alien2.0-át)
+ hülyék a szereplõk, de nagyon + mindenbõl egy kicsi, akció, kaland, horror de egyik se igazán
+ rengeteg nyitva hagyott kérdés, ezt pl: nagyon nem szeretem, nem szeretek elméleteket gyártani egy film legyen kerek egész
lehet lesz 2. rész és ott megmagyaráznak mindent de az hol van még:-)
no offense
Bogdogege
Igazuk van , most néztem meg , nagy csalódás <#rinya> de legalább megmaradt a pénzem <#unalmas>

&#22823;&#26085;&#26412;&#24093;&#22283; (&#65417;&#3237;&#30410;&#3237;&#65279;)&#9583;

gabe paul logan
inkább az az aggasztó, hogy azt írják, nagy csalódás, mert elcsépelt a sztori, semmi eredeti nincs benne, karakterfejlõdés az 1-2 fõszereplõt kivéve 0, néhol logikátlan cselekedetek vannak, a film egyszerre akar felfedezõ, horror és scifi lenni, de soha nem sikerül neki és szánalmasan nagy a hasonlóság az avp-vel
2 pozitívuma van a filmnek: a látvány és Fassbender alakítása

bár lehet ezek a battleshipen és a transformersen felnõtt scifi kritikusok szavai

és sokan utálták az alien3-at, nekem meg nagy kedvencem a benne lévõ cgi-t leszámítva, amit meg a filmet kritizálók szerint az egyetlen jó dolog volt...hát -.-, na holnap kiderül mennyire tetszik

Pont, hogy szerintem nem kellettek volna bele ezek, szerintem, vagy ha már benne voltak akkor jobban bele kellett volna mélyedni abba a szálba is. Nekem így egy kicsit elhanyagolt volt az egész story, olyan semmilyen. Az Alieneknél legalább tudtuk, hogy azok ösztönbõl nyírtak, az volt a feladatuk. Itt meg szinte semmi nem derült ki, hogy mit is akartak a Space Jockeyk, mitõl szaladtak azon a hologénen meg mi történt velük. Nekem legalább is elég sok olyan kérdés maradt fent amire illett volna valami választ adni.
Atisz
Nagyon elfogultnak tûnsz a kritikád alapján 😉

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Na az mekkora játék volt... és a vicc az egészben az, hogy "sunyin" érkezett, nem volt agyonhype-olva.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

GregSB
Szerintem bõven elég utalás volt az Alienre. Az Engineer ûrhajója - ugyanúgy néz ki mint a hajó az elsõ Alien filmben, a film végén az Alien szerû lény ami kijön az Engineer hasából, stb... Nekem ettõl több nem is kellett, sokkal jobban érdekel az Engineer történetszál mint az Alieneké, remélem lesz folytatása a filmnek és jobban kibontják majd ezt.

Ha valami nem tetszett a filmben, akkor az a mellékszereplõk kusza történetszála volt. 17-en utaztak elvileg az ûrhajón, mégis jó ha 5-6ra emlékszem ezekbõl, és ezek közül sem emlékszem mindre hogy halt meg.

Pl a kutatónõ, akit a végén leüt Shawn mielõtt kioperálja magából a lényt, nem jelenik meg többet, pedig nem úgy tûnt mintha halálosan megsebesítette volna õt. Vagy a két kutató (a szemüveges meg a vöröshajú tetovált), beparáznak amikor meglátják az elsõ Engineer holttestet, és azonnal vissza akarnak rohanni az ûrhajóra. Ennek ellenére "eltévednek" és ottmaradnak... mennyibe telt volna megkérdezniük a kapitányt hogy hol is vannak és hogy jutnak ki onnan? Semennyibe. Nameg a szemüveges arcba belemegy egy alien, de utána õ teljesen elfelejtõdik, nem kel ki belõle semmi. Ezek a dolgok sokkal inkább idegesítettek, és számomra érthetetlen, hogy Ridley Scott hogy mehetett el ezek mellett...

Hát szerintem azért van a nagyon sok negatív kritika mert a beharangozók, trailekben nagyon úgy tûnt, hogy szorosan fog az Alienhez kötõdni még ha nem is közvetlen. Majdnem jobb lett volna ha teljesen független maradt volna tõle (ez saját vélemény) akkor nem lenne az embereknek egy rossz szájíze.

Nekem annyira nem jött be, mert túl sok Alien "kliséket" használt a film holott elég távol maradt tõle. Nem akartam Alieneket látni de valami konkrétabb jobb lett volna mint ez.
GregSB
Csak az olvassa el, aki már látta a filmet, durva spoilereket írtam benne 😄

GregSB

Én ma este néztem meg (szintén külföldön, itt már 31.-e óta vetítik), és nekem nagyon tetszett. Nem értem a sok negatív kritikát, bár lehet már nagyon ki voltam éhezve egy jó scifire, azért nézem el a hibáit 😄

Scott már több interjúban is hangoztatta, hogy ebben a filmben nem a klasszikus Alienekre akar koncentrálni, max csak utalások lesznek rájuk mert ugyanabbana sci-fi univerzumban játszódik a történet, sokkal jobban az "Engineerekre" akarja helyezni a fókuszt. És azt hiszem hogy ezt tökéletesen meg is csinálta, persze rengeteg kérdést nyitvahagyva, mivel legalább 1 folytatást terveznek a filmnek. Én úgy jöttem ki a moziból, hogy azonnal látni akarom a folytatást, amiben választ adnak majd arra, hogy miért áldozta fel magát az Engineer / Space Jockey az elsõ jelenetben (amivel gyakorlatilag elindult az élet a Földön), miért akartak minket kiírtani, mit fog találni Shaw Daviddel az Engineerek saját bolygóján, stbstb. Gyakorlatilag ez a film egy alapozás volt egy teljesen külön történetszálhoz, ami az Alien univerzumban játszódik, azok az emberek meg akik a sok negatív kritikát megírták szerintem arra számítottak, hogy ez eg direkt elõzménye lesz az elsõ Alien filmnek.

Ami szerintem a legnagyobb hibája volt a filmnek és ebben igazat adok neked, az a mellékszereplõk kusza felépítése / elhanyagolása volt. Alig ismertük meg a legtöbbjüket, az orvosnõ pl nem is emlékszem hol hal meg, talán amikor a fertõzött szemüveges arc visszatér és megöl pár embert? Mind1. Ez a része tényleg kcisit lehangoló volt a filmnek, de még mindig úgy jöttem ki a moziból, hogy végre egy jó Sci-Fi Horrort láttam, ami már évek óta nem volt, és alig várom, hogy a nyitva hagyott kérdésekre fény derüljön a folytatásban!

gabe paul logan
a Dead Space alkotóinak meg ez 😉

Loál János
Tetszett nekik a Dead Space.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

gabe paul logan

gabe paul logan
Na, az egész fõvárosban csak a MOM Parkban vetítik 2d-ben, feliratozva....foglaltam vagy 3 moziba helyet, az a kérdés, hogy egy kevésbé jó ülõhelyen nézzem végig 2d-ben vagy a legjobb helyen, de egy ki tudja mennyire jön be a 3d, mert még sose voltam 3d-és filmeken szitu mellett.

shaddam
Szerintem tuti

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

ugye levetítik afilmet akkor is ha egyedül lennék a vetítésen ? 😄 mert eddig senki se foglalt arr az idõpontra jegyet rajtam kívül 😄

ASUS P5WDH Deluxe , Intel Core2Duo E6750 , 2gb ram , Asus 8800 GTS 320 mb

shaddam
De a naviik naviiul vartyognak.

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

gabe paul logan
úgy tudtam imaxban csak szinkronos filmek mennek

shaddam
Amilyen gány feliratot raktak az avatar imax alá inkább a buzi szinkron. Amint megjelent a magyar felirat émelygett a gyomrom. Az angol ellenben okés volt....

gabe paul logan
most komolyan cinemacityben csak
buzi-fosszinkronos
3d-ben lehet megnézni?? öcsém...ez nevetséges...

jegy lefoglalva szombat 12:30as vetítésre . Nagyon várom már ! 😄

Hálistennek, ott még nem tartunk, hogy a moziban is meg legyenek vagdosva a filmek. Legalábbis én még ilyenrõl nem hallottam.
gabe paul logan
a nagyobb vicc, hogy CSAK 3d-és verziót ajánlja fel a keresõ...

Néztem én is Cinema City oldanál hogy lehet a jegyet foglalni a miskolci moziba. De még csak kiírva sincs hogy lesz-e mûsoron. Általában ilyenkor már lehet jegyet foglalni.

Caliph
pontosabban 17 éven aluliaknak csak szülõi felügyelettel,sszal nem hinném hogy kivágnának belõle bármit is(Rated "R")

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Hegi90
Két kérdésem lenne:

1. Cinema City oldalán nézem a programot, de nem látok csak pesti mozikban kiírva vetítést. A többi moziba késõbb vetítik, vagy mi?
2. Úgy látom 16+os lesz itthon a film, ez azt jelenti, hogy a nyomorék magyarok megint kivágtak belõle izgalmas részeket? Csak mert az eredeti változatot csak felnõtteknek ajánlják.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

gabe paul logan
tippeltem , mert itthoni premier elõttt láttad

Blasta
😊 Onjelolet kritikus (csinaltam komolyabban is, de már nem) és kulfoldon is élek

gabe paul logan
wow, kritikus, újságíró vagy, esetleg külföldön élsz? 😊

azért jó hallani, ha nyitott elmével megyek moziba és nem alien/aliens stílust várok, csak egy érdekes scifit, jó szereplõkkel akkor jól fogok szórakozni

Blasta
Most jovok a moziból.
Nagyon enyhe spoilerre lehet szamitani az alábbi sorokban, nem irok le semmit a sztoribol, de a friss mozis vélemény azért lelohet pár dolgot, csak gondoltam szolok.

A helyzet az, hogy ebben sztem torténetesen maximálisan igaza van:

"A történet alapján néha az az érzésünk lehet, Scott maga sem tudta, hogy Alien-prequelt, az emberiség keletkezését kutató filozofikus sci-fit, vagy akciódús "szörnyek az ûrben" blockbustert akart készíteni. Mindegyik nyilván nem sikerülhetett egyszerre."

Nem tudnám pontozni a filmet, ulepednie kell még, de elso blikkre azt tudnám mondani a filmrol, hogy kusza. Sok minden torténik benne, sok szereplovel és nincs olyan pontja amikortol azt lehet mondani: na eddig tortént a felvezetés, innentol 100% akcio vagy 100% horror vagy 100% sci-fi vagy 100% AKÁRMI jon.

Kapunk egy kicsit mindenbol, megmagyaráz sok mindent, de sztem mégtobb dolgot hagy nyitva, az esetleges folytatásokra tartogatva. Kicsit olyan érzésem van mint anno a Birodalom Visszavág végén: "WTF? ENNYI?"
Noomi Rapace nagyon jó akárcsak Fassbender vagy Theron. Viszont úgy gondolom a tobbi karakternek nem írtak elég szoveget vagy nem adtak alájuk olyan jeleneteket, hogy megismerjuk/megkulonboztessuk/kedveljuk/utáljuk oket. A legtobben csak úgy vannak.

A láványra nem lehet panaszkodni, de ezt gondolom mindenki el is várja és nem lepodik meg. Mindazonáltal nincs benne kulonosebben sok áll-leejtos CGI vagy egyéb ultralátványos jelenet (ez nem egy Avengers). Egyszeruen profi a képi világ, semmi csicsa és ennyi.

Mindenesetre mindenkeppen marhajó sci-fi, mindenkeppen kiemelkedo film, nem volt az utóbbi idoben ilyen eroteljes sci-fi (nemhogy idén), de nekem mégis hiányzott valami.

shaddam
Sose lehet tudni. Az avatar is lájtosan indult aztán a végén ölni kellett a helyért.

Caliph
én várok egy hetet,amíg lecseng a telt házas vetítés,és beülök vmi jó késõire ahol kevesen lesznek és lehet terpeszkedni,meg nem zavar be a sok popcornon csámcsogó/zörgõ homo sapiens.

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

gabe paul logan
ja hogy csak 3D...azért kösz

shaddam

gabe paul logan
ti hol a tökömbe foglaltatok helyet, mikor se a corvin se a cinemacity honlapján nincs még jövõheti vetítési menetrend o.O??

shaddam
Én a szombat délutáni megyek. Jó kis helyet fogtam ki

Sajnos IMAX-ba az éjfélibe esélytelen volt jegyet szeretni, de sima 3d-be igen, szóval ott leszünk. <#taps>
Atisz
Nos, azt a filmet jobb elfelejteni, a C-kategóriát sem ütötte meg (az egyetlen forgatókönyvírói pozitívum a Weyland-Yutani vállalat beemelése volt a sztoriba).

gabe paul logan
"Az Alien három folytatást ért meg három különbözõ rendezõ vezényletével, valamint többször próbálták fuzionálni a Predator-franchise-zal (legutóbb 2004-ben)"

jaj, milyen kritika az , ahol fingja sincs az írónak az egészrõl? requiem??

Atisz
Hát végülis erre számítottunk, semmi maradandó, de attól még jó.

Caliph

gabe paul logan
jaja, csak ehhez keres társaságot 😄 vagy energiát, hogy egyedül elmenj 😄

birdo
Ezt írja a Corvin:
Június 6-ról 7-re virradó éjjel 00:01 perckor elsõként nézhetitek meg az Alien sorozat elõzményfilmjét, a PROMETHEUS-t a CORVIN MOZIBAN. Ridley Scott a Tõle megszokott módon kiváló látványvilággal, izgalommal és fordulatokkal ajándékoz meg bennünket, újra találkozhatunk a lényekkel, melyek az emberiség létété veszélyeztetik.
<#merges2>

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.