1347

• Tripod
    Szóval a váza ugyanúgy működik, mint a tojás benne a fészhúgerrel. Ha gazdatestet észlel a közelben, működésbe lép. Ez jó, eddig erre nem jöttem rá:)
  • sandor8206
    könyörgöm ez egy film nem szentírás, nem kell logikus magyarázatot adni a filmes univerzum keretein belül, hahhó ez nem történt meg
    más méret=nem ugyanaz a faj és csak ez lehet
    Scott itt csalt, ennyi

Amúgy kb. ugyanakkora a hajó, ugyanakkora az kloáka nyílás amin Shaw a végén lemászik itt és Alienbe bemásznak, csak éppen a szék és a SJ nem ugyanakkora. egyszerű nem foglalkoztak ilyen apróbb eltérésekkel, hiszen dolgozniuk kellett a fantasztikus scripten
  • Darth Sith
    valszeg jelzés/utalás arra, hogy a vázákban xenomorph dns/terraformáló anyag van. btw a vázák tetejéből akkor kezdett el az anyag kifolyni amikor beléptek a terembe, mintha a vázák érezték volna az élőlények közelségét. Ahogy a film elején is amikor a SJ kinyitja a tégelyt, az első pillanatban még sima a felülete, de egyből elkezd változni, ahogyan a vázák is.
  • Darth Sith
    "LV223: It is in one of three moons of a ringed gas giant, orbiting the star Gleise 86."
    "LV426: Acheron (LV-426) is the second of three natural satellites that orbit Calpamos, which is the fifth planet from the star Zeta 2 Reticuli. "
  • Tripod
    Igen, valószínű, hogy régóta kész a technológia, ezért is volt xenomorph motívum a falon a vázás teremben.
  • Darth Sith
    se a megszokott formában. De ahogy korábban volt már szó róla, valszeg ez egy több lépcsős folyamat, mivel a klasszikus arctámadóhoz az kell, hogy legyen egy királynő aki lerakja a tojásokat. De az első királynőnek is ki kellett valahonnan kelnie egyszer valamilyen formában. Ergo tuti, hogy több lépcsőn keresztül jutnak el a klasszikus alien királynőhöz, akitől származnak a tojások. Ha az alien1-ben látott űrhajó sokkal régebben zuhant le mint amikor a prometheus játszódik, abból az következik, hogy nagyon régóta készen van az alien mint biotechnológiai kísérlet végeredménye. Ha pedig a prometheus történései után, akkor talán lesz köze a film végén látotthoz. De én arra tippelnék, hogy inkább az első, h valszeg már nagyon régóta kész technológia, amelyet galaxis szerte használnak évezredek óta.
  • Tripod
    Meg aztán a végén a xenomorph... Ő se a megszokott módon bújt elő a gazdatestből.
  • TreDoR
    Nem, csak nem értem ezt egyesek honnan szedik, teljesen más méretuek, tehát nem lehet ugyanaz a faj.
  • sandor8206
    ilyen idióta kérdést?
    mindjárt felhívom Scottot, hogy ugyanaz-e faj, mert ez a filmből nem derült ki és most írom a 2. film scriptjét magamnak, mert le kell forgatnom, hogy összeálljon a fejemben az Alien és a Prometheus, el kell olvasnom 100 interjút meg, 50 internetes oldalt, 1000 fórum hozzászólást, hogy talán összeáll a film, de lehet még a 2 faj se ugyanaz? :-) jó ez a film, de főleg a scritpje, hogy kitöröljem vele :-D

ugyanaz a ruha, ugyanaz a űrhajó, csak kicsit nagyobba minden, ugyanabban a filmes univerzumabn, de nem ugyanaz a faj?! vagy Scott ennyit leszart, hogy működhessen a film. Na vajon melyik?
    Hát ha már ezt se lehet feltételezni akkor mit?
    Akkor kb. itt tartunk sztem: a fekete trutyi az SJ-k gecije, semmivel se rosszabb elmélet mint bárki másé. És 2 ezer évig rejszoltak míg megtelt az a sok üveg.

• Tripod
    Na ez igaz
  • TreDoR
    Szerintem az pont lényegtelen milyen hajót vezettek, foleg, hogy a film végén Shaw felszáll eggyel...
  • Tripod
    Talán onnan, hogy ugyanúgy néz ki a szék, amiben ül meg a helyiség meg az egész űrhajó?
  • gabe paul logan
    TreDoR, kb ja, meg ua azt a hajót vezette

azok nem arctámadóbébik, hanem giliszták, amik belekeverdtek a fekete trutyiba, egyik jelenetnél látszódnak a földön még kis állapotukban, igaz az még nem tisztázódott, hogy a legénység hozta-e be őket a Földről, vagy helyi létformák voltak
  • TreDoR
    A filmben hol derul ki, hogy az Alienben latott SJ ugyanahoz a fajhoz tartozik mint az itteni engineer? Csak mert hasonlo ruha van rajtuk?
  • trident
    Nekem tetszett a film és ezek miatt is. Végre egy olyan film ami nem robbanásokkal és mátrixos pörgő rúgásokkal akarja eladni magát.:)
    Ami nekem nagyon tetszett, hogy a film végéig játszottak a "monumentális" bemutatásával, ez is mélyítette az élményt.

Volt 1-2 dolog amibe lehetne belekötni... De jó volt ez így.

Egy dolgot nem értettem csak, az arctámadó bébi miért nőtt akkorára?

• sandor8206
    nehogy azt hidd, hogy én most a falhoz verem a fejem, hogy 6m SJ helyett 3m van, Alien nem is igazán szeretem, semleges számomra, nem vagyok rajongó..csak tökéletes példa rá, hogy Scott férc munkát dobott ki a kezéből

amúgy az emberek között is jellemző, hogy törpe katona, tudós csapatokat állítanak fel :-) vagy tökre jellemző a mai világban, hogy 3m 40 centis emberek szaladgálnak az átlag 1.7m között
    így végül is elfogadom az érvelésed :-D
  • gabe paul logan
    engem se érdekel :) most több pénzük volt és kész, amúgy 1 sj-t láttunk székbe ülni, képzeld el, hogy ő egy kisnövésű űrlény volt, vagy azt, hogy az első filmben egy bazi magas hulláját láthatod, no problem
  • sandor8206
    + mai technikával simán megoldható már minden, nem kellett volna hatalmas díszleteket építeni (makettok, bluesreen, CG stb.)
    egyszerűen csak ha maradt volna az eredeti mérete az SJ-nek sok jelenet, bele se kerülne a filmbe
    pl: filmvégi mentőkabinos
    egyszerűen megírták a sztorit és hozzáigazították a méretet és kit érdekel (vagyis Scottot úgy látszik nem nagyon), hogy mi hogy volt 79-es filmben.
    nevetséges
  • sandor8206
    ugyanekkora díszletek voltak, csak az embereket a szkafanderben R. Scott gyerekei játszották így elérve azt a hatást mintha sokkal, de sokkal nagyobb helyen és idegennel játszódna az Alien azon jelenete.
    Most ezt, hogy kb. 6m SJ szépen "elfeljtette" Scott, hogy működhessen a film szó szerint leszarva saját filmjét...nem kult film ez, hanem férc munka
  • gabe paul logan
    akkor még 2x ekkora díszletek kellettek volna , kb most is építkeznének sztem
  • Tripod
    De az alien első része szerint aza hajó már kb 2000 éve ott van az LV426-on.
  • Klemice
    és 33 év alatt hogy kövül meg a ruha?
  • Blasta
    Vélhetoen azért nem fogta ezt a Prometheus, mert más idoben tortént (valszeg utána) ez az eset
  • sandor8206
    nagyobb baki inkább az, hogy alienben kb. 6 méteres a Jockey itt meg mini kb. 3 m szaladgálnak. scott jól leszarta magát
  • gabe paul logan
    - valami biomechanikus ruha, a mi a székből nő a jockyra, tehát az is megkövülhet
    - a sztori az lv223-on játszódik, a zeta II reticuli rendszerben (mellesleg ez létező naprendszer), ahol az lv426 is van
    - az Aliennel ennyi a kapcsolata, meg az, hogy a film végén felszálló hajó egyik testvére van lezuhanva az lv426-on, csak más korból és más rakománnyal....de az is lehet, hogy az egyik jockeynak 2000 éve, amikor elszabadult valami az lv223-on sikerült elmenekülnie egy hajóval, viszont már belepetézett valami, és így lezuhant az egyik közeli bolygóra, de előtte még küldött egy üzenetet, hogy senki ne jöjjön oda

inkább az a baki, hogy a prometheus ezt miért nem fogta vajon?
  • Tripod
    A Prometheus nem az LV426-ra ment, hanem LV2akármennyi, nem emlékszem pontosan. Viszont az az LV426-on azthihették, hogy az a jockey már több ezer éve ott van és megkövült, mivel a Prometheusban kiderül, hogy az csak egy páncél rajtuk.
  • saiyanjin
    Ez még mindig nem az az Alien sajnos amit a videó mutat...
  • saiyanjin
    Mindegy a 2ezer éves tetem az ezek szerint nem kétezer éves :)
  • saiyanjin
    Vagy rosszul értem ? A Prométheusz nem az LV426-ra ment ???
  • saiyanjin
    Viszont a régészek 2089ben találják meg a barlangrajzokat.Ezután űrhajósaink még 2.5 évet utaznak a Prométheusszal, tehát akkor a dátum 2093. És mivel ez a film az Alien első része előtt játszódik valami nem jó mert ott azt mondják a Space Jockeyre amit az LV426-on találnak, hogy 2000 éves és megkövült, de az Alienben a dátum "valamikor a XXII. században" és utána 57 évet alszik Ripley hibernálva a második részig.

Szóval időrendileg a rendező sztem hátbavágta magát egy fejszével...
  • saiyanjin
    Viszont Bishop is hibernálva volt a katonákkal az Aliens-ben.
  • Darth Sith
    én azt olvastam róla, hogy azért nem akarják leforgatni, mert az alapja kb ugyanaz mint a prometheus-nak, hogy ősi faj volt itt korábban, a tájak hasonlóak lennének mint a prometheus-ban és hasonló kérdéseket feszeget. Az meg teljesen mindegy, hogy maga az őrület hegyei egy sokkal régebbi történet, az emberek nagy része úgyse hallott még soha Lovecraft-ról, pláne nem olvasta és nem is érdekli. Csak azt tudják, hogy a prometheus hasonló és az volt előbb és kész. Valszeg ezen a gondolatmeneten végig ment a stúdió is, és inkább visszavonták a pénzt a filmtől.
    Btw maga az őrület hegyei, meg lovecraft egyéb novellái is zseniálisak, én csak ajánlani tudom őket annak aki még nem olvasta volna :)
  • gabe paul logan
    pedig érdekes ahogy beleolvastam, istenek, óriás pingvinek :DD
  • Willenbrock
    Lennének párhuzamok de lehet hogy ez csak kifogás,inkább az lehet hogy az Universal meggondolta magát ismét.
  • gabe paul logan
    sztem annyira nem hasonlít a 2 sztori
  • Willenbrock
    Csak azt sajnálom hogy G.Del Toro és Cameron a Prometheus miatt nem fogják befejezni az Őrület Hegyeit,pedig régóta készült,az Északi Sarkon kezdték forgatni.
  • shaddam
    Megvolt az ájmex élmény. Nekem tetszett a film. A mostanában divatos fostengerben bátran adok rá egy 8 pontot a tízből. Úgy érzem ki volt vágva pár rész ami elmélyíthetett volna pár karaktert, remélem a blu rayen rajt lesz. Az alien anthology mellett majd szorítok neki helyet.
  • janiazACE
    a kép hol volt homályos

Az elejétől a végéig. :(
  • [NST]Cifu
    Inkább ne. Maradjanak a nagy költségvetésű filmeknél. :)
  • [NST]Cifu
    A füst pedig azért tudott az űrruha belsejébe kerülni, mert átégett az űrruhájuk (és a létfenntartó rendszer köldökzsinórja).