Prometheus
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/
Jaja, ezek nekem is szúrták a szemem, de legeslegjobban talán az idegesített fel (és ez egy filmnél majdnem a legrosszabb) amikor Shaw kb. 1 perc alatt rábeszéli a lényegében vadidegen kapitányt, a kapitány pedig két beosztottját, hogy ugyanmár, legyenek szívesek kamikazze módon megállítani a SJ urhajót, kulonben elpuszutul a Fold. WTF? Ennyi elég, hogy egy ambiciózus faszit egy számára alig ismert ember rádión keresztul rávegyen, hoygy áldozza fel magát és 2 beosztottját? Ráadásul azok is pont így éreztek és nem volt SEMMI ellenvetésuk???
Ez marhára idegesített, rendesen kibillentett.
Ennek ellenére magham is alig várom a folytatást (ami sztem tuti lesz) és, hogy ujranézhessem végre itthon vagy 2-3x 😊
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
legutobb voltam olyan hülye, hogy minden elõzetes kritika ellenére megnéztem IMAx-ban a John Cartert, mindenestül 10 ropi volt (benzin, kaja, jegy) egy szarra, Prometheus uyganez ha repkedtek volna 10/10 mindenhol akkor elmegyek egy mezei moziba (az is 3 ezer lett volna nekem alsóhangon, jeggyel benzinnel)...de ahogy olvastam még arra se nagyon éri meg költeni nekem
annyi szart gyárt halivúd, hogy most már leszarom õket, jó lesz letöltve is...ha meg jó film a prometheus az jó lesz itthon is, ha meg középszer, nem idegesítem magam, hogy gályázhattam érte egy napot és rossz szájízzel jöttem ki róla..JC után megfogattam, be is tartom, jobb a lelkemnek :-)
Én minden hibája ellenére örültem hogy moziban néztem meg. Jó hangulata / képi világa van a filmnek, az összes hibája ellenére, egy mozijegyet simán megért. Az legelábbis tuti, hogy ez az 1500 Ft megsokszorozta az élményt, mintha a 15" monitoromon néztem volna végig.
számomra mértékadó (egy az ízlésünk) kritikus 6/10 pontozta, spolier nélküli írásából sajnos õt is az "idegesítette" ami engem is szokott
+itt is sokan emlegették, sztori lapos (pedig akárki akármit mondd mindenki ezért várta, hogy valami unicomot tesz le, nem egy alien2.0-át)
+ hülyék a szereplõk, de nagyon + mindenbõl egy kicsi, akció, kaland, horror de egyik se igazán
+ rengeteg nyitva hagyott kérdés, ezt pl: nagyon nem szeretem, nem szeretek elméleteket gyártani egy film legyen kerek egész
lehet lesz 2. rész és ott megmagyaráznak mindent de az hol van még:-)
no offense
大日本帝國 (ノಥ益ಥ)╯
2 pozitívuma van a filmnek: a látvány és Fassbender alakítása
bár lehet ezek a battleshipen és a transformersen felnõtt scifi kritikusok szavai
és sokan utálták az alien3-at, nekem meg nagy kedvencem a benne lévõ cgi-t leszámítva, amit meg a filmet kritizálók szerint az egyetlen jó dolog volt...hát -.-, na holnap kiderül mennyire tetszik
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Ha valami nem tetszett a filmben, akkor az a mellékszereplõk kusza történetszála volt. 17-en utaztak elvileg az ûrhajón, mégis jó ha 5-6ra emlékszem ezekbõl, és ezek közül sem emlékszem mindre hogy halt meg.
Pl a kutatónõ, akit a végén leüt Shawn mielõtt kioperálja magából a lényt, nem jelenik meg többet, pedig nem úgy tûnt mintha halálosan megsebesítette volna õt. Vagy a két kutató (a szemüveges meg a vöröshajú tetovált), beparáznak amikor meglátják az elsõ Engineer holttestet, és azonnal vissza akarnak rohanni az ûrhajóra. Ennek ellenére "eltévednek" és ottmaradnak... mennyibe telt volna megkérdezniük a kapitányt hogy hol is vannak és hogy jutnak ki onnan? Semennyibe. Nameg a szemüveges arcba belemegy egy alien, de utána õ teljesen elfelejtõdik, nem kel ki belõle semmi. Ezek a dolgok sokkal inkább idegesítettek, és számomra érthetetlen, hogy Ridley Scott hogy mehetett el ezek mellett...
Nekem annyira nem jött be, mert túl sok Alien "kliséket" használt a film holott elég távol maradt tõle. Nem akartam Alieneket látni de valami konkrétabb jobb lett volna mint ez.
Én ma este néztem meg (szintén külföldön, itt már 31.-e óta vetítik), és nekem nagyon tetszett. Nem értem a sok negatív kritikát, bár lehet már nagyon ki voltam éhezve egy jó scifire, azért nézem el a hibáit 😄
Scott már több interjúban is hangoztatta, hogy ebben a filmben nem a klasszikus Alienekre akar koncentrálni, max csak utalások lesznek rájuk mert ugyanabbana sci-fi univerzumban játszódik a történet, sokkal jobban az "Engineerekre" akarja helyezni a fókuszt. És azt hiszem hogy ezt tökéletesen meg is csinálta, persze rengeteg kérdést nyitvahagyva, mivel legalább 1 folytatást terveznek a filmnek. Én úgy jöttem ki a moziból, hogy azonnal látni akarom a folytatást, amiben választ adnak majd arra, hogy miért áldozta fel magát az Engineer / Space Jockey az elsõ jelenetben (amivel gyakorlatilag elindult az élet a Földön), miért akartak minket kiírtani, mit fog találni Shaw Daviddel az Engineerek saját bolygóján, stbstb. Gyakorlatilag ez a film egy alapozás volt egy teljesen külön történetszálhoz, ami az Alien univerzumban játszódik, azok az emberek meg akik a sok negatív kritikát megírták szerintem arra számítottak, hogy ez eg direkt elõzménye lesz az elsõ Alien filmnek.
Ami szerintem a legnagyobb hibája volt a filmnek és ebben igazat adok neked, az a mellékszereplõk kusza felépítése / elhanyagolása volt. Alig ismertük meg a legtöbbjüket, az orvosnõ pl nem is emlékszem hol hal meg, talán amikor a fertõzött szemüveges arc visszatér és megöl pár embert? Mind1. Ez a része tényleg kcisit lehangoló volt a filmnek, de még mindig úgy jöttem ki a moziból, hogy végre egy jó Sci-Fi Horrort láttam, ami már évek óta nem volt, és alig várom, hogy a nyitva hagyott kérdésekre fény derüljön a folytatásban!
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
ASUS P5WDH Deluxe , Intel Core2Duo E6750 , 2gb ram , Asus 8800 GTS 320 mb
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
1. Cinema City oldalán nézem a programot, de nem látok csak pesti mozikban kiírva vetítést. A többi moziba késõbb vetítik, vagy mi?
2. Úgy látom 16+os lesz itthon a film, ez azt jelenti, hogy a nyomorék magyarok megint kivágtak belõle izgalmas részeket? Csak mert az eredeti változatot csak felnõtteknek ajánlják.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
azért jó hallani, ha nyitott elmével megyek moziba és nem alien/aliens stílust várok, csak egy érdekes scifit, jó szereplõkkel akkor jól fogok szórakozni
Nagyon enyhe spoilerre lehet szamitani az alábbi sorokban, nem irok le semmit a sztoribol, de a friss mozis vélemény azért lelohet pár dolgot, csak gondoltam szolok.
A helyzet az, hogy ebben sztem torténetesen maximálisan igaza van:
"A történet alapján néha az az érzésünk lehet, Scott maga sem tudta, hogy Alien-prequelt, az emberiség keletkezését kutató filozofikus sci-fit, vagy akciódús "szörnyek az ûrben" blockbustert akart készíteni. Mindegyik nyilván nem sikerülhetett egyszerre."
Nem tudnám pontozni a filmet, ulepednie kell még, de elso blikkre azt tudnám mondani a filmrol, hogy kusza. Sok minden torténik benne, sok szereplovel és nincs olyan pontja amikortol azt lehet mondani: na eddig tortént a felvezetés, innentol 100% akcio vagy 100% horror vagy 100% sci-fi vagy 100% AKÁRMI jon.
Kapunk egy kicsit mindenbol, megmagyaráz sok mindent, de sztem mégtobb dolgot hagy nyitva, az esetleges folytatásokra tartogatva. Kicsit olyan érzésem van mint anno a Birodalom Visszavág végén: "WTF? ENNYI?"
Noomi Rapace nagyon jó akárcsak Fassbender vagy Theron. Viszont úgy gondolom a tobbi karakternek nem írtak elég szoveget vagy nem adtak alájuk olyan jeleneteket, hogy megismerjuk/megkulonboztessuk/kedveljuk/utáljuk oket. A legtobben csak úgy vannak.
A láványra nem lehet panaszkodni, de ezt gondolom mindenki el is várja és nem lepodik meg. Mindazonáltal nincs benne kulonosebben sok áll-leejtos CGI vagy egyéb ultralátványos jelenet (ez nem egy Avengers). Egyszeruen profi a képi világ, semmi csicsa és ennyi.
Mindenesetre mindenkeppen marhajó sci-fi, mindenkeppen kiemelkedo film, nem volt az utóbbi idoben ilyen eroteljes sci-fi (nemhogy idén), de nekem mégis hiányzott valami.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
jaj, milyen kritika az , ahol fingja sincs az írónak az egészrõl? requiem??
Június 6-ról 7-re virradó éjjel 00:01 perckor elsõként nézhetitek meg az Alien sorozat elõzményfilmjét, a PROMETHEUS-t a CORVIN MOZIBAN. Ridley Scott a Tõle megszokott módon kiváló látványvilággal, izgalommal és fordulatokkal ajándékoz meg bennünket, újra találkozhatunk a lényekkel, melyek az emberiség létété veszélyeztetik.
<#merges2>#merges2>
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.