Prometheus

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez még a stáblista elõtt volt😊
A stáblista végérõl egy kis Libabõr.

tommygear
csak sajna már megint csak találgatunk <#szomoru1>
tommygear
az alien 1-ben az a szék is meg maga a SJ is sokkal hatalmasabb

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
lehet hogy a film végén a kiráylnõ mászik ki az SJ-bõl
gabe paul logan
szerintem ebben a galaxisban minden random, ami a fekete folyadékkal kapcsolatos, a jockeyk ezzel kísérleteztek

A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/

Darth Sith

Tény, a fogalmazással vannak gondjaim, a vizsgaidõszak végére már agyhalott vagyok, sry 😄D

A millió darabszámra talál vázákban lévõ folyadék, amit david be is vitt a hajóra és megnézett, amit aztán beadott charlie-nak, amely valószínûleg alien DNS. Ugye attól illetve a kígyószerû-arctámadótól alakultak át teljesen az emberek. Erre gondoltam, h ilyennel fertõzõdhetett meg az a SJ is, amelyik elöl futottak. Ugyanúgy megvadulhatott mint Fifield és megpróbálta kicsinálni a társait.
Mivel david mondta, hogy mielõtt meghaltak, a földet célozták meg úticélként és a hajók tele voltak pakolva ilyen vázákkal, amelyek ezt az anyagot tartalmazták, ebbõl gondolom, hogy ez része a terraformálásnak. Állagra eléggé hasonlított arra, amit a film elején a SJ megivott a vízesésnél.

A klasszikus alien tojásokhoz egy gondolat. Ugye azt tudjuk, hogy az alien tojásokat, amikben az arctámadó van, egy királynõ rakja le. A királynõ olyan formájában ahogy ismerjük, az valamilyen humanoidból kell kikelnie, pl. ember vagy akár SJ. Tehát azokhoz a tojásokhoz, már valahol, ellenõrzött körülmények között ki kellett tenyészteniük egy királynõt. De az elsõ királynõ, hogyan jöhetett létre? Mert itt a csajból egy randa nagy polip mászott elõ és csak a polip ismételt bepetézésébõl lett valami olyan, ami hasonlít a klasszikus alienre. Akkor most hogy is zajlik ennek a tenyésztési folyamat, mi mibõl alakul ki? vagy ez ilyen több lépcsõs folyamat? ötletek?

Meg egy észrevétel. Az alien1-ben az a raktér, ahol a tojások vannak, arányaiban sokkal-sokkal nagyobb mint az itt bemutatott hajó rakterei, így ránézésre a hajónál is sokkal nagyobb. Nem lehet, hogy az, ahol megtalálták a tojásokat, valójában a hajó alatti hangár/raktár volt, ami fölött a SJ hajó állt benne a megkövesedett SJ-val? Ekkor viszont az a bolygó kifejezetten alien tenyésztésre szolgálhatott, ahogyan a föld pedig az emberek tenyésztésére?

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Ott szerintem a space jockey szívverését (ha van neki egyáltalán olyan, de tök mind1 valamiféle szervének a mûködését) jelezte. És ugye mivel hibernálva volt ezért le voltak lassulva a szerveinek a mûködése, ezért jelezte csak idõközönként a kutasz.
Darth Sith

Igen igazad lehet, ezt el is felejtettem. Akkor sanszos, hogy az a SJ keveredett valahogy a vázákban lévõ alien DNS-el, amely ilyen reakciót váltott ki belõle, gondolom hasonlóan viselkedett mint a két megfertõzött kutató, akik agresszíven rátámadtak a hajó legénységére. Ez a SJ is megkattant és elkezdte írtani a többieket, ezért menekültek elõle. NEkem itt felmerül egy olyan gondolat is, hogy ugye pakolták össze a hajókat a sok terraformáló cuccal és megcélozták a földet, hogy mennek és helyre teszik 2000 évvel ezelõtt, csak véletlenül az egyik SJ megfertõzõdött és ez keresztbe húzta a számításaikat és onnan már tudjuk mi történt velük.

Igazából ami kérdés itt felmerül, hogy õk voltak a fajuk utolsó képviselõi vagy sem? Mert érdekes, hogy 2000 év alatt nem nézett feléjük senki a saját civilizációjukból. Bár ha ilyen komoly biomérnökök voltak, lehet, h a természetes öregedés problémáját már rég megoldották és 2000év nem sok nekik... TÚL SOK KÉRDÉS 😄

mármint a nagy szoborfej - és tojasok elöbb keletkezhettek ott az LV446on, mint a ...

tommygear
hát ezaz, túl sok a vagy, alig van valamire konkrét magyarázat, ez bosszant kicsit engem
gabe paul logan
a laborban megállapították, hogy a lefejezett Jockynak van valami a fején, ami vélhetõen mutáció Shaw szerint, tehát õ volt a fertõzött, elõle futottak a többiek....vagy más elõl

a blöki meg, ami után David ment egyedül, az utolsó életben maradt Jockeyt jelezte azon a helyen ahol kb egyedül biztonságban lehetett volna Fifield és Milburn, de õk az ellenkezõ irányba mentek....

tommygear
ja és mi volt azaz élõlény amit a kutasz jelzett idõnként?
tommygear
na megnéztem a filmet, jó volt... pár dologra választ kaptunk, de sajnos inkább csak újabb kérdések merültek fel... az se nagyon tetszett, hogy kimennek a bolygóra aztán jön a vihar szaladjunk vissza a hajóra, aztán megint kimennek, és rögtön rohannak vissza... szerintem egy tényleges elõzmény film sokal jobb lett volna az eredeti bolygón, ami az alien 1-2-ben volt, vagy kicsit több utalás, értem én, hogy újat akart Ridley Scott teremteni, az is oké, hogy lesz folytatás, de ez így nem volt egy kerek egész film...
menekülõ space jockey-k is mik voltak? mi üldözte õket? a film elején mit látunk?
ja igen, nem bánom, hogy nem moziban néztem, itt is idegesítene, hogy kidobtam lóvét egy rossz "szájízre", mint J. Carter esetében :-)
na megnéztem kamerásan, no offenze engem nem nagyon izgat a látvány, akkor nem a régebbi filmek lennének a kedvenceim :-)
közepes film, de nem rossz és ha tovább viszik boncolgatják a folytatásokban remek sci-fi klasszikus lehet belõle
sajnos tényleg sok mindenben semmi konkrét és így bele kell magyarázni dolgokat, nekem az ilyen filmek nem jönnek be, szeretem ha film kerek egész és szórakoztat, kikapcsol és nem gondolkoztat
számomra fontosabb a karakterek és hangulat mint az agytornászás

DE azt se értem, hogy sokan sok mindent nem értenek?! Tök egyszerû válaszok és benne vannak a filmben, beleadják a szereplõk szájába. Csak túl bonyolítják itt egyesek a kérdés és rá adandó válaszokat.

Csak pár kérdés marad megválaszolatlanul és azt Shaw a végén meg is kérdezi, errõl fog szólni a folytatás ha lesz.

+ azért van 1-2 jelenet ami eléggé zavaros és tényleg csak spekuláns válaszokat lehet adni rá. Sztem ez is a jövõ zenéje. Bár tippem erre is lenne

az egyik ilyen jelenet, hogy vörös csóka visszajön gyapálni, kicsit érthetetlen és kusza, bár elméletem van rá

Szóval a filozófiával, történet egyszerüségével nincs bajom. Ami miatt azt mondom, hogy egy közepes film, nincs szereplõ aki megmozgatna, "sótlanok". Zene szar. Mûfaj keveredések tök feleslegesek és nem jól használtak. + 10 perc a hajón ébredés után karakterábrázolásra (pl: pilotákra) és "sajnálnám" is õket. Persze értelmes jelenetekkel mert ami ebben a filmben volt párbeszéd és néha jelenet az vicc kategória
komolyan nem is értem, hogy merték leírni papírra és aztán leforgatni
pl:
biológus "megvizsgálja", ismerkedik az idegen kígyóval, féreggel
komolyan itt lenne Scott felpofoznám, hogy jobb nem ment?
A film legyen 5/10, de 10/10-es sorozat lehet belõle. Kíváncsian várom a folytatást, drukkolok, hogy legyen.
Darth Sith

Pusztán csak azért gondoltam ezt, mivel ha már több tíz/száz/millió ezer évet sikerült átvészelniük, tehát millió egy kisebb és nagyobb pusztító háborút, vírust, természeti katasztrófát túléltek, bejárták az ûr egy jelentõs részét, ahol ismeretlen fajokkal/lényekkel/vírusokkal találkozva is életben tudtak maradni, akkor már feltételezhetõ, hogy eljutottak egy olyan intelligencia/tudásbeli szintre, ahol már számolnak az ilyesmivel, az elõdök, múltbeli tapasztalatai alapján. A különbözõ technológiai rendszerekkel tudják modellezni kellõképpen stbstb.. Egy olyan faj, aki terraformálni tud egy lakhatatlan bolygót és az üres anyagból néhány csepp folyadékkal egy bolygót benépesítõ életet generálni, szerintem vannak olyan technológiai szinten, hogy kellõen alaposan átgondolnak mindent. Továbbá, ha ilyen mesterei a technológiának, biológiának, valószínûsíthetõ, hogy a saját genetikájukat is tökéletesítették, tehát sokkal intelligensebbek, gyorsabban tanulnak, kevésbé hibáznak, ellenállóbbak mindenre stbstb.. Tehát amit csak eltudunk képzelni egy magasan fejlett õsi fajtól.

A mutáció elfogadható válasz lenne szerintem, ha csak 1-1 kísérleti példány lenne és azoknál beüt valami, amikor kísérleteznek vele. De valszeg nem elõször használták õket és nem kis mennyiségben, mivel láttuk, hogy millió darab ilyen tégely volt a barlangban meg az ûrhajókban, ergo biztos nem egy kezdetleges hanem inkább eléggé kiforrott technológia lehet. Szerintem. Én ezért zárnám ki a nem várt mutáció hatását, ha már ilyen nagy mennyiségben elõállították.

De abban teljes mértékben igazad van, hogy ha valami minél összetettebb, annál könnyebb hibát véteni benne. Bár erre szolgál a teljes körû tesztelés, amelyet gondolom a SJ-ik is elvégeztek 😊

[NST]Cifu
Miért hiszik sokan azt, hogy a fejlett faj illetve társadalom egyben azt is jelenti, hogy nem követhet el hibákat, illetve felkészül minden eshetõségre?

Minél fejlettebb, összetettebb valami, annál könnyebb belerohanni egy olyan hibaforrásba, amire a készítõi nem gondoltak. Azt sem tartom elképzelhetettlennek, hogy az egész mögött egy elõre nem kiszámítható mutáció áll...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Darth Sith
Én tegnap néztem meg a MOM Park-ban, eredeti nyelven, 3D-ben.
Az eredeti hang valami zseniálisan jó, szerintem a 3D is itt kivételesen megérte az árát, volt értelme így megnézni. Nagyon sok jelenetnél kifejezetten jól érzõdik a mélység, pl. az olyan részeknél, ahol belülrõl mutatják FPS szerûen az ûrruha sisakját, ahogy sétálnak. Ott nagyon jól érezhetõ, hogy a sisakra kivetített infók közelebb vannak, a fal amit néznek a jóval hátrébb és érezni közte a mélységet stb.. Szval szerintem, itt volt értelme kifizetni a 3D-ért a pluszt.

A filmrõl:

Nekem nagyon tetszett a film, bár mást kaptam mint amire számítottam. A trailer elképesztõen hasonlított az Alien trailerére, a zene végig parázós, szûk folyosókban rohangálós hangulatra hajazott, míg a film ettõl eléggé eltérõ lett, bár nem negatív irányba. Csak más lett, de nem rosszabb szerintem. Inkább kérdés feszegetõ, kicsit lassabb, látványos scifi, némi alien beütéssel, de nem az a horror kategória. Bár RS mondta is, hogy ha nem közvetlen alien elõzményként tekintünk rá, hanem csak az abban az univerzumban játszódó korábbi történetre, akkor jó lesz. Szerintem ha ezt így nézzük, elég jó film lett, mindenképpen többször nézõs.

A film után bennem több kérdést fogalmazódott meg, mint ahányra választ kaptam végre 😛

Pár dolog, ami hirtelen most eszembe jut:

Tetszett a filmben, hogy nagyon sok kérdést hagyott nyitva, egy részük szerintem olyan, hogy rábízza a nézõre, hogy gondolkodjon el rajta, gondolja végig, másik részét meg talán egy folytatásban megmagyarázza és persze kreál újakat 😄
Kezdve az elejével, amikor a SJ megissza azt a terraformáló lötyit. Nem volt kimondva, de eléggé egyértelmû volt, hogy az a korai föld lehetett, többek között azért is, mivel látunk utána különbözõ DNS szekvenciákat meg vörös vértesteket ahogy úsznak a vízben, meg sejtosztódást stbstb..Nyilván felgyorsítva az evolúció néhány lépcsõjét akarta ott montázs szerûen bemutatni az a pár másodperc. Késõbb pedig a bolygón vett sejtmintából DNS egyezést állapítanak meg, tehát szerintem ez magyarázat erre a film eleji jelenetre, hogy a földön, sok ezer/millió évvel ezelõtt annak az egy önfeláldozó terraformáló folyadékot kortyoló SJ-bõl származunk mindannyian. Igazából a kérdés az, hogy mit ronthattunk el, vagy õk mit rontottak el velünk kapcsolatban, amire az lett a reakciójuk, hogy ismét terraformálni kell a földet és kiírtani az egész emberiséget????

Továbbá ugyanilyen folyadék volt szerintem azokban a tartályokban amiket az LV223-on találtak az ûrhajókban. Arra sem igazán kaptunk választ, hogy amikor belépnek elõször abba a tároló terembe, akkor még minden száraz és szilárd, az összes váza/tégely, de utána egybõl elkezd belõlük kifolyni a folyadék. Élõlény jelenlétében ez valami reakció mint az alien tojások esetében? Valamint sokszor mutatják a talajban mászó kukacokat, ergo gondolom én, az a folyadék ami folyik a tégelyekbõl, ugyanaz amit a SJ ivott az elején és amit Fassbender is beadott Logan-nek. Megmerném kockáztatni, hogy az valamilyen Xenomorph DNS lehetett, mivel elég hamar arctámadó kígyó lett miattuk a kukacokból és utána az emberekbõl agresszív, emberfeletti erõvel bíró "lényeket" kreált. Kb. hasonló kvalitással bírnak az alienek is.

A folyosóban a hologram egy komoly találmány volt RS-tól, bár érdekes, hogy pont a lényeg nem látszik rajta, hogy miért futnak, bár biztos szándékosan. De ha futottak valami elõl, több tízezer évvel ezelõtt, akkor az a valami vagy megdöglött és akkor annak a hulláját is meg kellett volna találni, vagy valami nyoma lett volna annak, hogy elhagyta a bolygót, ha meg életben van akkor bele kellett volna botlaniuk. Feltételezem, hogy valami arctámadós kísérlet sült el balul és magukra szabadítottak pár alient vagy valami hasonlót, mivel mutattak több több hullát, amin az alienhez hasonló sérülések voltak.
Logikailag kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen õsi és hatalmas tudású faj olyan lényt alkot, amit nem tud sehogy sem kiiktatni, nem épít bele gyenge pontot vagy hasonlót.

Amin még elgondolkodtam, hogy ugye az elején a barlangrajzoknál ábrázolva voltak a SJ-ik, tehát tuti, hogy a film eleji jelent óta sokszor visszatértek a földre, hogy megfigyeljék a fejlõdésünket. Azon gondolkodtam, hogy kizárt dolog lenne, hogy egy ennyire õsi, hatalmas tudású faj kipusztulhatott volna ilyen könnyen, tehát szerintem a bolygón csak a civilizációjukból néhány kivált vagy külön élõ, terraformálással foglalkozó egyén lehetett, akik azért nem tértek vissza néhány 10 ezer éve a földre, mivel történt valami a bolygón, amitõl itt mindenki meghalt, de az anyagbolygón viszont élnek tovább, ahova a film végén el is mennek Fassbender navigálásával. Így igazából az lesz a konklúzió, hogy az embereket magasról leszarják kb, mert egy egyszerû kis tudományos kísérletnek tekintik, akiket néhány tagjuk simán létrehozott, és messze nem az egész civilizációjuk összefogása kellett hozzá, ahogy az emberek egy sima androidot. Szerintem.

SPOILER

storyboard részlet a film elejébõl, távoli snitt - mutatják a Földet és filmben is szereplõ csészealj alakú ûrhajót a film elejébõl és több köpenyes csuklyás alakot, közeli snittek - az egyik csuklyás a film eleji Space J, a másik egy ugyanakkora öreg ember szerû idegen lény, megáldja a SJ és átadja neki a filmben is látható tégelyt amibõl megissza a filmben is látható trutyit

SPOILER OFF

Drukkolok a folytatásnak mert van potenciál a sorozatban
storyboard részlet, nem lepõdnék meg a forgatott anyag is lenne belõle és directors cutban benne lenne
Prometheus: Blöff, blaszfémia vagy Blade Runner minõség? Avagy spoileres filmelemzés magyarázatokkal, teóriákkal.
egyébként sztem egy elvetett concept, feltehetöleg a film elejérõl - vagy extra jelenet majd ?!

maga a linkeles nemstimm, de masolas beillesztessel jólesz, azért tettem be 😊 - nehéz elmondani mivan rajta 😄

gabe paul logan
nem mûködik a kép...? mi van rajta?

http://img849.imageshack.us/img849/5311/hpqscan0004t.jpg
inkább igy...hát ez elég érdekes😊 bármi infó?

hoppá...érdekes
nézzétek meg
A since, elég érdekes, tehát azóta a dátum óta, ami majd lesz...hmmm - remélem nem Viralos video megint, sequel annoncemnet, de jó is lenne 😊 de blu-ray dvd megjelenés is elég valoszinü :SSS

Most néztem meg én is.
Én sajna többet vártam ettõl.
Az elképzelés jó, a megvalósítás unalmas még, ha Scott bácsi álmodta is meg...

Gigabyte GA M55S-S3 V2,AMD64X2 7750+,4X1Gb Kingmax/800Mhz, Gigabyte HD4890, HKC 550W, WD 320GB-WD 1TB, SB X-Fi, Sharp Aquos 42\"-FullHD

cataflam02
fogalmam sincs 😄 én is most találtam..

One more story

cataflam02
http://www.whatis101112.com/

One more story

Igen biztos! 😊

McHaals
meg fogom nézni ezt a filmet. egyszer. amint lesz idõm...

MadWolf#11626

Blasta
"meg eszembejutott még más, csak nem ugrik be"

Lécci ne buntess továááább!!!!!!! :-D :-D :-D

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Egyébként, a film egyik írója Damon Lindelof (egyik LOST fõíró/kreátor), szóval nem meglepõ, hogy nah 😊

G A szinkron meglepõen jó (kivéve talán a négert)

Hatalmas élmény volt IMAX-ban látni, de azért így másnapra mikor letisztult a vizuális sokk elkezdtek zavarni a logikátlanságok és az hogy szerintem megint csak csorbult Az Alien által megteremtett atmoszféra.

Én Félni akartam, borzongni, meghökkenni, újat kapni(egyszer sem emelkedett meg a pulzusom), ehelyett kaptam filozofálgatást, tömérdek logikai bukfenccel és belemagyarázással. Lezáratlan történetekkel amit egy részben nem lehet folytatni.
A fekete anyagról:

Az bizony Alien Dns volt. A vázák alatti földben a kukacokra folyt a cucos és át is alakultak arctámadókká. Valamint ugye ott a Shaw -holloway eset. Szintén nagy arctámadó. SJ-k hozták létre az Alieneket és teremtéshez és pusztításhoz egyaránt használják a dns-üket!

Blasta
a kommentjeidet olvasni olyan mint sajtreszelovel rejszolni...

gabe paul logan
amúgy aki látta magyarul, milyen a szinkron? 😄

gabe paul logan
"if you cant beeee with one you love.....love the one you with....love the one you with"

gabe paul logan
nem volt ez rossz film azért, megint rájöttünk, hogy porszemek vagyunk, hogy az alien csak a jéghegy csúcsa, hogy Idris Elba egy fenegyerek, hogy Michael Fassbender korának egyik legjobb színésze, hogy van még teltház sci-fin, hogy Noomi Rapace méltó "utódja" Sigourneynak és hogy megint itt hagytak minket egy rakás kérdéssel, miután megmagyarázták, hogy ki volt az a fickó a pilótaülésben

mínusz, hogy a mellékszereplõket jobban is kidolgozhatták volna , meg szerintem nem halt még meg mindenki, amikor a végén akciózik a hajóval Janek...nem tudtam elszámolni a 17 fõt, hogy ki mikor döglött meg, mert némelyiküknek neve sem volt, de még szövege sem

shaddam
Az aktívban volt egy "csodás" mélységû 3 perc a filmrõl.A szokásos bevágunk pár jelenetet aztán megszólítjuk az éjféli vetítésre sorakozó celebhadat.

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Spolier tagot eléggé elhagytad😊
*ugye a DNS-s egyezések, bár ami közbe is nyilvanvaló volt - de ezért hajtotta Shawt, a barátját stb. a dolog, mert ugye ez elég nagy bizonyiték - az más kérdés, hogy közbe a film 2. felére ezt a nézö elfelejtheti, köszönhetöen annak, hogy a tipikus tudós béna dumát benyomják néha ("hát de téged nem érdekel, miért akartak kiírtani, mi hogy stb")

A kapitány 1óra:31percnél szépen ecseteli Shaw elõtt, hogy ez csak egy hely volt nekik, egy mellékes, stb, raktár, és hogy ÕK az "Engineerek" kreálták az egészet.
Ezután mennek ugye be az uccso élö tervezöhöz, David emliti épp menni készültek mikor beütött "vmi?" dolog... uticél a föld lett volna:

na és a miért kérdésre az érdekes válasz: "sometimes to create one must first destroy" - elég érdekes, nyilván nem árul el mindent amit tud (lásd késöbb, Shaw-nak segit és mond még egy-két dolgot, ergo eltudja vinni az igazi helyükre)

Shaw angolul dumál az tagnak, és szerintem talán értette is amit a csaj beszélt neki - David egybõl tudta a nyelvet, bár a lényeg, h azt mondta e neki amit az öreg kért? - Aztán csak úgy szétkapja, megfigyeltem nagyjabol és sztem simán tudja, hogy õ nem ember...

Mintha össze mentek volna a Spacke Jockeyk:

na nemreg ertem haza, sima 3D - uhhh, de nééztem volna még tovább basszus...m1, most olvasgatok egy kicsit, hátha okosabb leszek 😊 na nem mintha ne lenne nagyon érthetõ a film.

egyébként jó volt, bár voltak benne hullámvölgyek

a #757 hszben felsorolt kritikáknak van valóságalapja viszont - maga a szinkron jó volt, de olykor mégis talán bénának hatott, de az vagy a tipikus szövgeket hibája vagy pedig rosszul adták elõ azt a sort

némelyik szereplö gyakran hozta a popcorn szintet az általa mondott szövegekben

az is igaz, hogy mindenböl van benne egy kevés, de egyikböl se sok - pl a film eleje tök érdekes meg minden, (utána is, csak mig odaérnek addig máshogy) utána jön váltás

ja most jutott eszembe, amit megfogalmaztam, hogy - azért tünhet olykor semmi extrának, mert mikor a szereplök beszélnek a kérdésekröl stb stb stb meg hogy nah mivan, nem mindig volt meg a beleélés, vagyis INKÁBB nem hitették el annyira, hogy ez most tényleg húúú emberiség kérdése, honnan jöttünk stb.

Shaw dr nõ elött meg le a kalappal, õ nagyon bejött, az egész nagyon nagy jelenet volt mikor... 😄 de nem csak abban, hanem kb végig jól tolta, David az meg zsenialis volt, de persze néhányszor eleg gec* 😊

Dynamic
Hát nem tudom. Én nem láttam, de nem rágom a körmöm a plusz 300-400 forint miatt. Amit lehet, azt inkább IMAX-ben nézem, mert ha esetleg a 3D nem is nagy szám egy-egy filmnél, a vászon mindenképp nagyobb és jobb a kép is.
hát ja talán az Aliens az egyedüli régi popcorn blockbuster amelyiknek a trükkjei még ma is vállalhatóak 1-2 gyengébb háttérvetítés és a filmvégi kidobott királynõ ûrbéli ficánkolásnál kilóg a stopmotion technika, de azonkívül minden vállalható és rendben van 80-as évekbeli filmhez képest
robot és királynõ megvalósítása fantasztikus, hogy "eredetiek"
Sziasztok!

Aki már látta, érdemes IMAX jegyárat áldozni rá vagy sima 2D elég?

Blasta
Ennyi okorseget is regen olvastam egy kommentben.
Nem ismerek senkit aki 8-10perc alatt porgetne at egy filmet, az Alien lehet, h szarul van vágva, sõt még néhol lassu is, de ki nem szarja le, 33 éve kicsit máshogy csinalták a filmeket. Az Aliensben meg ha van is nevetséges jelenet, az fix, hogy nem sok (egyet emlits), es ha van is, melyik filmben nincs?

Pl. Az Aliens a mai napig kinos mosolyok nélkul siman ujranézheto es élvezheto.

"Nem értem azokat az embereket, akik büszkén hangoztatják hogy õk bizony nem nézik meg moziban. Nem vagyok egy gazdag ember, de 1500 Ft-ot nem adsz ki? Hûha, komoly, megfontolt ember lehetsz 😄 😄 😄 😄"

Létezik HBO, ált. 1-1,5 év után leadják a filmeket, és mivel az ember (pontosabban én/mi)az új filmeket 98%-át 8-10 perc alatt átpörgeti, felmerül a kérdés: miért is dobjunk ki egy csomó pénzt egy trágyakupacra? Ha már úgyis sokba kerül egy film, akkor legalább olyanra menjünk, ami a gyerekeknek is (vélhetõleg) tetszik.

Scott "mestertõl" az elvakult rajongókon kívül épeszû ember nem várt semmit az utóbbi 20 évben mutatott "teljesítménye" alapján.

Hogy a témához is hozzászóljak: maga az alapötlet jó lenne ezekben a filmekben, de kivitelezés olyan gyatra (pl. akkora suspension of disbelief kell hozzájuk mint egy ház; Ripley és Newt kivételével nincsenek igazi szereplõk, az Alien rendkívül rosszul van vágva, az Aliens - szeretem, de nagyon - rendkívül sok "nevetséges" jelenetet tartalmaz stb., stb.), hogy a filmeket körüllengõ "mítosz" inkább annak köszönhetõ, hogy gyerekként nézve kellemesen gondolnak vissza a filmekre, az új generáció meg már autómatikusan kapja, hogy: Hû, de nagy film az elsõ kettõ!

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/