1347
-
Zero 7th #947 Umm, nem, nem csináltak belőle átjáróházat, mert ugye akkor itt már nem lenne élet. Az előbb felvetettem már, csak elsiklott felette mindenki, hogy mégis az őskori emberek hogy a tökömbe tudtak az SJ-kről? Mert az, aki megitta a felest, aztán széthullott, az ugye pár milliárd évvel az emberek megjelenése előtt történt.
Ha meg emberek is találkoztak azzal a pár milliárd éves böszmével, akkor viszont még ma is élnie illene, nem? Hol van? -
Hoz_Hun #946 A válasz elfogadva! :) -
#945 Nem értem a logikát, hogy űrexpedícióra, ismeretlen célponthoz miért lángszórót visznek fegyver gyanánt. Felfoghatatlan. Az égéshez oxigén kell.
Van rá reális válasz, de a filmbéli lángszóró megvalósítása ez esetben nem stimmel.
Először is lehetséges olyan lángszórót építeni, amelyikben a lángvető előtt keveredik össze az üzemanyag (éghető anyag) és az oxidálószer. Úgy képzeld el mint egy rakétahajtómű. :)
És itt a probléma. A filmben látott lángszóró lángja jól láthatóan a légkör oxigénjét használta. Ha előre hozzáadott oxidálóanyag gyúllad be, akkor a láng egyenletesebb, "simább".
A másik kérdés, hogy miért lángszórót visznek, evidensebb: a lángszórónál jobb fegyver zárt térben nem igen létezik (ha a célpont nem tűzálló és hőálló ruhába öltözik). Egy űrhajón ideális eszköz, mert önmagában nem veszélyezteti a hajó nyomástartó falait, nem üti át, mint egy lövedék.
Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy ahogy írod a lángszóró azért kellett, mert "cool"... :) -
Hoz_Hun #944 Nekem tetszett a film, bár van egy-két dolog, ami nem világos, illetve szerintem hülyeség.
- Az SJ-k minek magyaráznak a barlanglakóknak a bolygórendszerükről (ami ráadásul nem is az övék csak egy kutató állomásuk)? Ráadásul több "civilizációnak" évszázadokon keresztül. Csak hogy lefirkantsák az ábrát a falaikra, kőtábláikra? Miért gondolja bárki is azt, hogy ez egy meghívás. Hmmmm...
- A két "tudós" kapásból levette a sisakját, mikor kiderült, hogy a barlangrendszerben tiszta, lélegezhető levegő van. Olyanról biztos még nem halottak, hogy mikro baktériumok, vagy olyan dolgok, amiket ki sem mutat a műszerük. Szerintem baromság levenni, egy tök idegen helyen a sisakot, csak mert lélegezhető a levegő... és ezek tudósok...
- Nem értem a logikát, hogy űrexpedícióra, ismeretlen célponthoz miért lángszórót visznek fegyver gyanánt. Felfoghatatlan. Az égéshez oxigén kell. Akkor mit csinálnak, ha a célhelyen az nincs. Ütik őket a lángszóró tusával. Meg amúgy is elég limitált távolságra alkalmazható. Ja várjunk csak... tudták, hogy az Alien előzményfilmjében szerepnek = lángszóró mint alapfegyver. Szerencsére volt aki azért csomagolt oldalfegyvert is.
- A szőke csaj hosszába futott a guruló űrhajó elöl. Ez, ez, eeez, ehhez mi kell? Helyzet felismerés = 0. Ez a női egyed nem volt életképes, ez a természetes szelektáció. Tisztár mint amikor a "ZS" kategóriás filmekben futnak a kocsi elöl az úttest közepén. Amúgy is mi szerepe volt a csajnak a filmben? Semmit sem csinált. Ha most kivágnák a filmből a jeleneteit, fel se tűnne senkinek.
Azért jó film volt. Én jól szórakoztam rajta, csak hát pár dolog zavart. -
#943 20 perc extra eleg jol hangzik, kivancsi vok mit rak vissza -
#942 -
sandor8206 #941 dns+gógyi -
#940 rögtön abból a beszélgetésből jön h nem lehet gyereke, mert Charlie egy faszparaszt és azt mondja, hogy "na de kiderült, hogy az élet létrehozásához nem kell más csak egy marék dns meg ..." nem tudom mi és erre kezd el sírni Elie, mert ő nem képes rá -
#939 Aztán meg átjáróházat csináltak a földből.... barlangrajz... -
#938 Ha így van (miért ne?), akkor viszont benéztem a jelenetet térben és időben... De csúnyán.:) -
Kraptor #937 Elvileg (legalább is a külföldi oldalak szerint) belőle keletkezett az élet amikor megitta a lötyit és a saját DNSet és saját magát áldozta fel. -
#936 Én arra szavaznék, hogy "Ő" volt "Prométeusz". Meg akarta akadályozni az emberiség kipusztítását (vagy mert nem értett egyet a civilizációk leradírozásával, hogy "istent" játszanak), mert talán ő volt az, aki különlegesnek látta az emberi létet. Ezt pedig így tudta megtenni, hogy megfertőzi a társait.
-
morden #935 A nyitó jelenetet még mindig nem értem, a teremtő önyilkos lett vagy mi ?
Amúgy szerintem rosszul vágták össze a filmet, a doktornő nek a pasija magyaráz az élet értelméről, majd snit és a dokinő mondja, hogy nem lehet terhes, azt hittem elaludtam pár percre és most tértem magamhoz, de a moziteremben hallott röhögés azt erősítette meg bennem hogy elképesztően amatőr húzás volt. -
#934 Ne feled, hogy a Prometheus egy kutatóhajó, abszolut csúcstechnikával.
A Nostromo egy vontatóhajó, amely nincs felkészítve arra, hogy szélsőséges körülmények között is rádiókommunikációt biztosítson az űrruhában lófráló űrhajósainak.
Továbbá ismét: két külön bolygóra szált le a két hajó. -
#933 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az Alienben a kommunikáció a kül- és beltér között tele volt zavarokkal, itt meg 'tűéles' képet kapott a legénység, pedig jónéhány évvel korábbi technológiát használtak...
Miért feledkeztek meg a műtőben lévő polipizéről? -
#932 Igen, az megvan, én a Shaw doktornőből kioperáltra gondoltam.:)
Nem pusztulok én se bele, ha nem lesz rá magyarázat, csak nekem fura volt, hogy olyan óriásira megnőtt, holott ugye emberi dns-ből, emberi szervezetben fejlődött.
De való igaz: majd mindegy, mondhatjuk azt is, hogy azért voltak az "alieneknek" más arányai, más formái, mert ilyen változást idézett elő a környezet az egyedfejlődés során, ennyire tud mutálódni, vagy csak egyszerűen azért, mert itt még primőr áruk voltak, első generációs élőlényekként. -
spike0007 #931 Gondolkodtam a dolgon és az biztos hogy Alien Dns volt a vázákban (szobor+hatásuk a gilisztákra+Hollowayre.) De hogy a Space Jockey-ik teremtették-e az Alieneket, vagy hogy azok már léteztek egy ideje, csak rájuk találtak az S.J.-k, megfigyelték Őket, aztán próbáltak kísérletezni rajtuk, nem jött össze és maradt a Dns kinyerése... Hát mindkét változatot el tudom képzelni. Bár sztem az élet magvait az S.J.-k hintették el, minden élet magvait. Ez szimpatikusabb számomra. De mondjuk ebben az a jó hogy az Alienek eredete így még mindig nem derült ki, csak találgatunk hogy vagy- vagy... -
Garga Pitic #930 Mi szól Weyland papa üzenete alatt? Kb 20 másodperc az Alien zenei témájából. Mókás. -
paj01 #929 Hat nem tudom azert annyira nem voltak tul szofisztikaltak a kapcsolatrendszerek...Mondjuk nem is ilyen jellegu "örömökre" vagyom egy ilyen filmnel, arra van más. Az örökéletet kereső tatter is fölös volt bele, kapott tiz percet aztan KO. Csak a drága idő ment vele amivel lehetett volna bőven mást kezedeni. Jah nagyon filozofiai akart lenni a film, nem is ertem miert, a hites elem is csak annyi melyseget kapott, hogy zavaró fölösleges elem legyen. Am Fassbender tenyleg jol tolta azt alairom kb az egyetlen hiteles elem az egesz filmben...De lehet hogy csak azert mert az ő karakterének ellehet nézni az irreális viselkedést és cselekményeket. -
#928 szegény noominak írtam csak kamu nevet -
#927 ja meg még a hites dolog is jó volt, és fassbender, elba, theron, shaw nagyot alakított
egy 8/10-et kap tőlem, kb 4.3. a sorozatban ha nagyon bele akarjuk nyomni de mindenképpen a ressurrection előtt -
#926 nekem nagoyn tetszett a teremtés, evolúció, blade runneres robot-ember téma, a david-shaw-holloway és a vickers-david-weyland kapcsolat -
paj01 #925 Számomra az a sztori sokkal jobban felvolt építve, pár fokkal hihetőbb volt.Ja és az scifi-horror. Ez meg látszik, hogy meglévő dologhoz kellett kitalálni valami szart...olyan is lett. Lehet, hogy egy natur scifinek elmenne bár annak is gyenge, nem hogy egy Alien előzménynek. És igen is Alien film, mivel annak az előzménye, azt magyarázná, arra az univerzumra épül és a végére még sikerült is berakni valami korcsot ami hasonlít rá. Bár igazad van, jobb ha nem tekintjük annak. Mint általában az uj filmeknel ez is kicsit kapkodó, tul sokat akarnak beletenni aztan minden csak felületes lesz.
Amugy nem vok nagy alien rajongo. Az első rész az nekem bejövős a többi már sorjában inkább a felejtős kategória. A 4. nagyon gatya:D de ugy latom annal is van lejebb. -
#924 ez nem alien film volt (: nem szólt senki?
amúgy az alienben mi volt olyan "szuper?" -
paj01 #923 UUUristen ez milyen gyenge film volt...ritkán van, hogy kiakarok menni a teremből, most gondolkoztam rajta. -Gyenge a felvezető sztori, az alapozás
-40amperre robbanó 2ezer éves koponya, ami igazabol senkibol se valt ki különösebb döbbenetet, mint ahogy az egyeb esemenyeket is eleg könnyen megemesztik.
-Operálás tűzőgéppel
-Pénzhajhászó fizetett pilóták akik mosolyogva önként habozás nelkul mennek a halálba...
-Idiota tulcifrazott élienek(nem kell az evolucio, sztem mindenki az orignal lenyeket latta volna szivesen)
-stb...
Imádtam amikor a két kint maradt pajtas radion bemondta, hogy talaltak egy 50-60centis hosszukas lenyt... A kapitanyi szobabol a negerrel hetyegő theron visszaszolhatott volna h "itt is van egy":D:D
A idegölő belezéses "horrorosztikus" jeleneteket pedig zárja egy tökéletesen értelmetlen üres párbeszéd, végén egy Chopin zongoraveryennyel... Gratulálok:D Ez szánalmas volt! Gyorsan megnézem a 8.utast 2x, hogy felejtsek. -
Garga Pitic #922 Parát leszámítva is a fene ülne egy tócsa fekete izében. Fura népek a filmbéli karakterek. -
#921 inkább az a vicc, hogy kb az volt a legfélelmetesebb terem mind közül, inkább álltam volna meg valamelyik folyosóban -
#920 nézd meg még egyszer a filmet ;)
amúgy Shawra is rázuhant a hajó nem mellékesen -
Zero 7th #919 Ja, rettentő biztos hely, szöszi tudna róla mesélni. Főleg hogy korábban láttuk, hogy az űrruha bírja a kővihart, úgyhogy egy kis hulló törmelék meg sem kottyanna neki. -
#918 ha figyeltetek volna a prometheus maradványai omlanak az égből és az egyetlen biztos hely az idegen hajó árnyéka.... -
#917 Ridley nyilatkozta, hogy ennyi a kapcsolat az aliennel ;) -
sandor8206 #916 az betudható a pániknak, tényleg nagy hülyeségre képes az ember ha nem tud higadtan gondolkodni, sok-sok tanulmány bizonyítja
én egy jelenetnél már nem tudtam elfogadni az ilyen emberi hülyeséget a biológus és a kígyó esete, vicc kategória -
Garga Pitic #915 Olvasd el az IMDB rövid kis jellemzését a mesterről, és visíts fel ismét.
Ridley Scott
Trade mark:
-Stunning visual
-Strong female characters
http://www.imdb.com/name/nm0000631/bio -
#914 Kérdés, hogy mennyit láthattak ...alulról... a " fánkból ?? )) -
Zero 7th #913 Azért azon a jeleneten hangosan röhögtem, amikor a két hülye picsa hosszában futott az őket kergető leharapott fánkűrhajó elől, a szöszi haláláig nem jön rá, hogy oldalra kellett volna futnia kb tíz lépést, a barna egyszer rádöbben, kitér, aztán másodszorra megint elfelejti.
Ridley Scott nem lehet nagy véleménnyel a nők intelligenciájáról... -
#912 Nagyon vártam, hát megnéztem......és már látni akarom a folytatást )) -
Tripod #911 jaja, mivel a gazdatestnek legalább akkorának kell lennie, mint egy gyerek vagy egy méretesebb kutya -
Zero 7th #910 Pedig a vázás szobának eléggé olyan a fílngje, mint a királynő kamrájának a tojásokkal... -
#909 ez lehet a magyarázat amúgy arra, hogy az ott élő kukacokra miért nem lett aktív korábban, valszeg mivel nem tekinthetőek gazdatestnek, így hiába élőlények, miattuk nem aktivizálódtak, kellett hozzá valamilyen humanoid lény. -
Zero 7th #908 A legnagyobb plothole szerintem az, hogy ha ezek a böszmenagy emberek kiirtani akarták a Földet, és a jelek szerint nem sikerült elindulni sem, akkor az őskori és ókori rajzokon/domborműveken ugyan hogyan jelenhet meg a böszmék biofegyver bolygója?