371
-
#211 Ó basszus! Ezt benéztem!
Bocs T2k, neked volt igazad, tényleg csak 67% a fosszilis energiahordozók aránya az elektromos energia termelésben. Mea Culpa
Mondd, meg tudsz nekem bocsájtani!?
-
#210 Naná, hogy volt és van is. -
gforce9 #209 Ja és vedd már észre magad, ismét azon lovagolsz , hogy valamit miért "NEM" lehet megcsinálni. Volt valaha is önálló gondolatod olyanról, hogy valamit hogyan lehet mégiscsak megcsinálni? :) -
gforce9 #208 Részletezd. Bármilyen törvényt hoztak eddig. Kezdve a 8 órás munkaidővel, folytatva a katalizátoros autókkal és sorolhatnám, a kor mindig megtalálta rá a választ. Te nem találod meg a választ. Ezzel semmi baj. Vannak akik nem találják. Szerencsére nem tőlük haladunk előre. -
#207 Részletezzem, hogy ez miért hülyeség? -
gforce9 #206 Szerintem az ilyen dolgokat pedig nem hangsúlyozzák eléggé. Pl. mibe tellne egy olyan szabályozás, hogy klímát csak úgy lehessen forgalmazni, ha napelemről megy? MIbe tellne egy olyan törvényt hozni, hogy pl. akuumlátorok töltésének felét szélenergiáról kéne megoldani? Sem technikailag nem megoldhatatlan, sem pedig utópisztikus. És radikálisan lehetne csökkenteni a világunk szétcseszését. -
philcsy #205 Összehasonlítva a kondenzátorok és az aksik fejlődési ütemét szerintem reális a kondis energiatárolás.
Nem értem mi a problémád a betáplálással. Talán a magas áramerősség?
""A végén pedig csak egy maradhat, tehát valakinek nem lesz igaza."
No ez aztán végképp nagy baromság. Soha semmilyen területen sem volt még igaz, hogy a végére csak egy maradt. Mindig több megoldás együtt tudja adni az optimumot, nem pedig egy."
Persze, majd kiépítenek 5 párhuzamos ellátórendszert amikor egy újnál is húzzák a szájukat. -
#204 Nem. A szélenergia az én szemeben egy rossz vicc. Túl sok helyen erőltetik ahol nem kéne. -
gforce9 #203 Egyébként sok országban kb 2 feltétele van egy autónak. Egy rendszám és hogy átmenjen a műszakin. És ezek szerintem elégséges feltételek. Mo-n ez kevés. -
gforce9 #202 Szerintem ennek járj utána. Mert már az is problémás, ha a gyáritól eltérő motort teszel egy kocsiba. Ezt veteránautó felújító barátomtól hallottam. Az lehet, hogy furikázik néhány darab az országban. De az engedélyeztetése nem egyszerű ügy. Főként ha nem lassújármű, vagy segédmotor kategóriában akarod használni, hanem személyautóként. -
philcsy #201 "De volt ilyen. A 80-as évek végén pl a Szovjetek leálltak a fegyvergyártással, össze is omlottak."
És azóta is a sz@rban fetrengenek. -
gforce9 #200 Nem, nem gondolja :) Vannak akikkel lehet beszélgetni, meg vannak olyanok akik egyszerűen, ha nem a saját szemléletük szerinti, amit mondasz máris betesznek a "hülye" kategóriába. -
kvp #199 "a saját elektromos autómat már rég megépítettem volna, ha a magyar szabályozás engedné."
Engedi. Egy halom elektromosra atepitett bogar, kacsa es trabant rohangal az orszagban. Ha valaki epit egy alucsovazas rally alvazat, akkor abba is tehet villanymotort. A kiveheto generator egyseget meg nem kell benne hagyni amikor a felugyelet bevizsgalja es akkor tisztan elektromos autokent konyvelik el. (egy cseppfolyos foldgazzal hajtott turbogeneratort peldaul biztos nem engedelyeznenek, de egy kulso egesu stirling meg az angol felugyeleten is atment) -
philcsy #198 "A gőzmozdony gyártás leépülése magával hotzta a dízel és villanyvasút előretörését. Az autógyártás helyett mit gyártasz?"
A gőzmozdony gyártás teljesen leáll. A szgk gyártás nem kell, hogy leálljon. Még egyszer leírom most nagybetűkkel, hogy könnyeben el tudd olvasni.
A JELENTŐSEN CSÖKKENTENI NEM AZT JELENTI, HOGY MEG KELL SZÜNTETNI!!!
Szerinted ha az emberek nem napi szinten használják akkor meg se veszik?
Ráadásul szerinted nem tudnánk mást gyártani? Pl.: én nem vagyok a szélenergia híve, de a szgk gyártásnál még a szélturbinagyártás is hasznosabb, nem gondold? -
gforce9 #197 Szerintem semmi, mi lenne? :) Ez csak 1 fórum :)
Amúgy a legnagyobb baj az egésszel, hogy a saját elektromos autómat már rég megépítettem volna, ha a magyar szabályozás engedné. -
#196 Télleg eléggé hülye vegyület, általában ellentétes oldalon állunk, de most valami őrült egy oldalra hozott bennünket.
Ebből mi lesz!?
-
gforce9 #195 Hahóóóó nem írtam se Marxot, nem említettem bankárokat. Ezeket te említed. :) -
gforce9 #194 "Ezt a "gyermekbetegséget" nem fogják egyhamar kinőni - valószínűleg soha sem -, de ha ki is nőnék abból még kurvára nem következik az, hogy akkor itt a "gyors és egyszerű töltés", mert a betáplálás oldal problémáit elegánsan elfelejtetted."
Azért áttörések lehetnek mindig is. Én nem temetném el kapásból ezt az alternatívát.
-
#193 Tervgazdálkodásban pénzpiac!?
Biztos csak hiányoztál a Marxista esti egyetemről, amikor a politikai-gazdaságtan a lapjait oktatták.
Amúgy egy jó tanács, ne higgy mindent el, amit a bankárok mondanak, pedig csak a "javadat" akarják ugye, legalább is azt mondják.
-
gforce9 #192 Na ezt a nevet meg még a vitapartnerem sem írta le, nemhogy én :) Te is jókat találsz ki. :) De ugye fő az, hogy a topicnál maradjuk. Csak tudnám ki vitte el marxista madmax irányba a témát... hmm ki is lehettet. Ja megvaaan MB és N6. :) Hülye egy vegyület :) -
T2k #191 Aha persze, nagyon körülményes, ez jól látszik a videon is. A vezetőnek ki sem kell szállnia a kocsiból, és az egész csere gyorsabb mint a kőolaj alapú tankolás.
A szuperkondenzátoraidat nyugodtan elfelejtheted, az energiasűrűségük egy LEGALÁBB 1 nagyságrenddel kisebb mint az akkumulátorokénak, pedig azoknak is elég gyatra. Ezt a "gyermekbetegséget" nem fogják egyhamar kinőni - valószínűleg soha sem -, de ha ki is nőnék abból még kurvára nem következik az, hogy akkor itt a "gyors és egyszerű töltés", mert a betáplálás oldal problémáit elegánsan elfelejtetted.
Igen, szubjektív vélemény volt, de én inkább a hülyeség jelzőt jobbnak találom hozzá.
"A végén pedig csak egy maradhat, tehát valakinek nem lesz igaza."
No ez aztán végképp nagy baromság. Soha semmilyen területen sem volt még igaz, hogy a végére csak egy maradt. Mindig több megoldás együtt tudja adni az optimumot, nem pedig egy. -
gforce9 #190 Igen, biztosan amiatt omlottak össze.... nem azért mert a pénzpiacuk nulla volt. Mint most is pl nekünk.. amiatt omlottak össze mert leálltak a fegyvergyártással :) -
#189 Na még egy Medmeksz fan.
-
gforce9 #188 185-re ment -
gforce9 #187 he? ezt a nevet le se írtam.... most tényleg ennyire hallucinálsz? :) -
#186 "A gazdaságnak lőttek."
Persze, mert az egész gazdaság az autógyártáson alapul ráadásul eddig soha sem történt olyan, hogy egy húzóágazat visszafejlődött és jelentéktelenné vált ugye?"
De volt ilyen. A 80-as évek végén pl a Szovjetek leálltak a fegyvergyártással, össze is omlottak.
-
#185 És megjött marx. Ha nem tetszik, akkor húz észak-koreába. Remek egy hely. -
gforce9 #184 Szerintem a felsoroltak közül te egyiktől sem olvastál 1 sort sem :) Ha olvastál volna, akkor e kapcsán fel sem hozod ezeket a neveket. -
gforce9 #183 A mai gazdaság arra épül hogy szivassák a közember, úgyhogy thx, de leszarom, ha bedől. Te maximum azért félsz ettől mert jól megélsz a mostani rendszerből. Csak szólok. Az emberek többsége jelenleg szív. Szóval felesleges bármilyen aspektusát magasztalni a dolognak. Mert most egy olyan gazdasági rendszer van, amiben a többség szív mint a torkosborz, te ezt akarod fenntartani? :) Grat. -
#182 Ahogy Han Solo mondaná: bejöhetek nálad, ha így ki tudtalak hozni a sodrodból!
"Ha szerinted világátlagban 80%-ban fosszilis alapú a villamosenergiatermelés - ami a valóságban csak 67% de mindegy -, akkor abból hol következik hogy az elektromos közlekedés nem csökkentené a CO2 kibocsájtást? Kiszámoltad?"
Bocs tévedtem: 85%
Link
"Az erőművek hatásfoktát + a szállítás + tárolás + az autó hatásfokát összeadva lehet, hogy kevesebb CO2-t bocsájt ki egy sima benyás kocsi!!!"
Nem lehet hogy kevesebbet, hanem biztosan TÖBBET bocsájt ki!. Sőt ez még akkor is igaz lenne, ha 100%-ban szénerőműből jönne az áram."
Ebben igazad volt valszeg:
"Az Európai Unió államaira jellemző áram-előállítási index azt mutatja, hogy a hálózatba táplált áram 56 százaléka fosszilis energiahordozók - szén és szénhidrogének - elégetéséből, mintegy 18 százaléka megújuló forrásokból származik, a fennmaradó hányadot pedig atomerőművek állítják elő. Ebből kiindulva kiderül, hogy egy korszerű lítium-ion teleppel ellátott villanyautó szén-dioxid-kibocsátása kibocsátása 87 gramm megtett kilométerenként. Ez ugyan jóval alatta marad a hasonló kategóriába tartozó dízel- vagy benzinmotoros autók emissziójának (156, illetve 162 gramm), ám azt mutatja, hogy szemfényvesztés "emissziómentes villanyautókról" beszélni - írta a Die Welt."
Link
Ha a világátlagot nézzük 85%-os foszilis energiatermeléssel, akkor a 87 gramm ugyan felkúszik olyan 120-130-ra, de még mindig kisebb.
Bár nem sokkal. 100%-nál meg egál lehet.
"Nem vagy hanem ÉS. Meg azért is mert a belsőégésű motor egy 120 éves végtelenül elavult szar, arra jó, hogy szétbaszd vele a környezetet és cserébe egységnyi primer energiából kiindulva harmad-ötöd annyi utat tudj megtenni vele mint egy elektromossal."
Az indulathullámokat leszámítva ezen szép mondat igazságtartalma viszont a fentiek fényében erősen megkérdőjelezhető.
Szal csak klasszikusokat tudok idézni:
"Szép" teljesítményt mutattál be, egy megapofáraesés kombinálva az öntökön szúrással. "
-
T2k #181 A faszlámák bolygójáról! -
T2k #180 "A szénkészletek évszázados nagyságrenben kitartanak globálisan."
Ja persze, csak kellene még hozzá plusz 5-10 db Föld amin nem laknak emberek de annyi szén egyenként van, amennyit az eredeti Föld valaha tartalmazott. Fiam, neked lövésed sincs arról amiről hadoválsz. -
#179 Ha az autókat korlátozod, akkor a teherautókat miért nem? A bevásárló központokba eljut az áru. És oda az ember hogyan? Lelki szemim előtt látom, hogy mindenki busszal és banytankkal jár bevárásolni.
Utoljára a felvilágosodás balfasz filozófusai és marx, ceausescu, pol pot és más hasonló formátumú egyének rendelkeztek ilyen "magasan fejlett" képzelőerővel... -
#178 A gőzmozdony gyártás leépülése magával hotzta a dízel és villanyvasút előretörését. Az autógyártás helyett mit gyártasz? Hm...? Vedd már észre, hogy mai gazdaság pontosan azért létezik, mert ma minden szállítanak mindenhova. Gyorsan. -
#177 Ha szétbombázol egy akksigyárat, akkor pont annyira termel bármit, amit legyalulnak.
Egyébként meg a német hadigépezet finomított petroltermék igényét már 1942-ben sem tudták kielégíteni, nemhogy később. A keleti front meg ledarálta szépen a Lufwaffét. A háború legvégén a földalatti üzemekben százszámra találtak gépet, csak éppen se pilóta se benzin nem volt benne. Ja, a széttelepített kis üzemek megmenekültek a bombázástól, csak a közlekedési hálózat szétrombolása utána hajukra kenhették a szételepített üzemeiket... -
gforce9 #176 Hagyd, azt hiszik, hogy mi úgy képzeljük, hogy holnaptól nincs teherfuvarozás. Azt, hogy honnan találták ki, hogy mi ezt hisszük... na az a rejtély :D -
sanyicks #175 Vasúton azt sem szállítják amit lehet (persze ez nem lesz mindig így, lassan már nem lesz más választás annyiba fog kerülni a bűzös lötyi)... de ki mondta hogy le kéne tiltani a kamionokat? -
philcsy #174 "A gazdaságnak lőttek."
Persze, mert az egész gazdaság az autógyártáson alapul ráadásul eddig soha sem történt olyan, hogy egy húzóágazat visszafejlődött és jelentéktelenné vált ugye? -
#173 Képzeld el a mai gazdaságot úgy, hogy mikor megkérded, hogy az, ami ma ott van valahol 2 nap alatt, arra majd azt mondja valaki, hogy OK, 3 hónap múlva esetleg ott lesz, mert sajnos kamion nincs, majd riksán elhozza valaki, vagy 23 átradkodással egyszer valami felhozza az árut a Dunán. Vasúton sem lehet mindent szállítani, mert nem megy mindenhova sín és nem is lenne megoldható technikailag / gazdaságosan. -
gforce9 #172 Ismét azzal jössz, hogy hogyan nem lehet. Bakker, azt kurvakönnyű megmondani :D A szabványosítás megoldható. Akarat kérdése, semmi másé. Az hogy te elképzelhetetlennek tartod, az egy dolog. A te hozzászólásod a "no comment". Újabb példa arra, amiről apám mesélt: "lehetetleség nincs, csak tehetetlenség". Te ez utóbbi kategóriában vagy. Képtelen vagy picit is, legalább elméleti síkon kimozdulni a mai rendszerből. Átgondolni, hogy esetleg volna más út is. Nem. Csak az olaj, csak a fosszilis, csak az atom. Jólvan oké. Ne írd le többször, mert már a te szavaiddal élve: "Agyfaszt kapunk tőled"