64
  • Rapid81
    Ha ilyen véleményed van a magyarokról, akkor takarodjál ki az országból! Senki nem mondta, hogy kötelező itt maradni!

"A történelem ismétli önmagát. Akkor azért utáltak mert végig dugtuk meg fosztogattuk Európát most meg azért mert nagy a pofánk a semmire."

Fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. Annyit csináltunk, hogy visszaszereztük mindazon kincseket, amiket korábban elloptak tőlünk. Azt meg, hogy végigdugtuk Európát, inkább nem kommentálnám, mert ez a fajta megnyilvánulás téged minősít. Nem oroszok vagyunk, akik a háború végén és '56ban ilyeneket csináltak, te gyökér.

Az meg, hogy utálnak minket, csupán arra vezethető vissza, hogy irigylik a Kárpát-medencét tőlünk és mindent elkövetnek azért, hogy elvegyék. Ezért utálnak bennünket.

A te fejlettségi szinted is egy háború eredménye, amit nem fegyverrel vívnak, hanem tollal és papírral! Mert fegyverrel nem tudták legyőzni a magyart, így elvették történelmét, önbecsülését és lassan már mindenét.

Gratulálok a mai oktatásnak, hogy ilyen kőbunkó parasztokat nevel ki, mint te vagy!

A nagy Jobbikosoknak meg üzenném, hogy ők jelenleg azért vannak ott, mert megengedték, hogy ott legyenek. Ha lehetőségük lenne sem csinálnának semmit, mert nincs nekik megengedve. Hogy a frászba lehet, hogy valaki még hisz bármilyen pártnak? Ők csak és kizárólag azért vannak ott, hogy kiugrasszák a nyulakat a bokrokból, amely nyulak, kevés kivétellel, de ki is ugranak, aztán csodálkoznak, hogy a vadász várja őket!
  • RealPhoenixx
    Tetsuo:

irtad:
    "de a hatterben hatalmas intelligenciaju penzugyi szakemberek keverik a szart gatlastalanul a hatalmas haszon remenyeben"

Irom:
    - Londonban elek joideje, sok helyen megfordultam, kulonbozo embereket es ember csoportokat lattam, illetve nezhettem eloadas anyagaikat es egyebek, a LENYEG:
    Nagyon sokan azt hiszik, a business man-ek hatalmas intelligenciaju szemelyek, mint ahogy te is, kozben a szomoru valosag az, hogy iszonyu alacsony kepzettsegu, es olyan mertekben alacsony intelligenciaju szemelyek ezek java, hogy az ember a sajat szemevel latva a dolgot, maganak a tenyeknek sem kepes hinni elso korben, mert otthon beledsulykoltak: Az Angol, es az Amcsi az egy majdhogynem egy kulon faj, nagyon ertelmesek, es tanultak, a diplomajukat magyarban barmilyen munkaltato elismeri /Angol es Amcsi diplomakat/, sot mondjuk ugy hogyha akreditaltathatnak azok a munkaltatok, akkor valoszinuleg egy 2 eves tapasztalattal sem rendelkezo Angolnak olyan papirt nyomnanak a kezebe, ami arrol arulkodna, hogy ennek a szemelynek 21 eves reven annyi szakmai tapasztalata van, mint egy 55 eves magyar szakembernek, az intelligenciaja pedig mint egy GIGASZI HOS-nek.

A fentiekkel szemben a teny: doktori es professzori fokozattal rendelkezo szemelyek java nem kepes megoldani a hetkoznapi ujsagban megjeleno 6-8-12 eveseknek szolo egyszeru logikai feladatokat, nem egy probalkozast lattam, volt olyan is mikor azt hittem, nah vegre a magas vegzettsegu meg tudta oldani a "nehez" logikai feladatot, megneztem, es full hibas volt, tehat nem tudta /fel oras sudoku feladat, ami csak 26 darabos es szinten tok konnyu, egy full napons konferencian keresztul probalgatta megoldani, nem egyedul/.
    Masfelol: nem egy emberrel beszelgettem, akik itt ilyen olyan felsofoku papirokat szereztek, vagy eppen csak utolso felevben levo leendo master fokozatu szemely volt, es minden tulzas nelkul allithatom, hogy 10-bol 7-en egyaltalan nem tudjak meg az egyenes egyenletet sem, de a fennmarado harombol pedig ketto 100% hogy nem tudja hogy melyik jeloles az egyenes egyenleteben mit jelent, es akkor a kor vagy ellipszis vagy egyeb egyenletekre ki sem tertem, de akar egy sima szamitasos dolgot sem hoztam fel (osszeadas-kivonas-szorzas-osztas, etc, vagy uzletben a marha jo fejszamoloknak tartott indiai vagy egyeb szemelyek penzvaltasat /hogy valojaban mennyire nem tudnak szamolni alapveto szinteken sem, nemhogy .../)
    Harmadreszt: kijosz ide BME master fokozatu diplomaval, A NARIC altal akreditaltatni akarod, es kapsz erte egy 3 fokozattal lejjebbi diplomat, es akkor meg azt sem emlitettem meg, hogy itt mar ha voltal ovis es altalanos iskolaba igyekszel, magyarul vegeztel az ovodaval, akkor kapsz egy papirt, ami elbol diploma, tehat, mire egyetemre kerulsz, itt ezeknek a nagyon nem tudasuaknak alapvetoen legalabb 4 diplomajuk van, es akkor meg a felsooktatast meg sem kezdte!

Szval a tealtalad nagy tudasuaknak itelt szemelyek javarol tudni kell azt, hogy egy magyar vegzos altalanos iskolas is jobb alapvetoen: a) szamolasban b) fizikaban c) logikaban

Itt ahogy en lattam, az un. nagy business man-ek, managerek es hasonlok annyira nagy tudasuak, mint magyarban egy betanitott segedmunkas, egy alul iskolazott magyarban levo etnikum is siman uti szellemi dolgokban az itteni supervisor, manager meg hasonlo szemelyeket, de aszem most inkabb nem terek ki abszolut reszletekre, mert lenyeget tekintve a korrekt es helyes valaszt megkaptad.

NB: amugy nem erdekel ha magasztalsz primitiv aluliskolazott embereket (business man`s), csak kicsit csipi a szemem

*jah, csak megsugok valamit az angol nagy biztonsagrol: Margaret Thatcher szulinapjat pl ugy unnepeltek befolyasos emberek sportklubbos silver services helyen, hogy: elmennel megnezni a helyet, es azt mondanad: nem hiszed el, hogy egy ilyen szutykos helyen ilyen neves rendezvenyt tolhatnak, illetve olyan alkalmazottak /pincerek es egyebek/ voltak, akik minimalberen toltak a temat, ugyanugy mint pl az Angol kiralyno testverenek party-jan*
  • Tetsuo
    http://www.reuters.com/article/2011/11/08/us-mideast-netanyahu-sarkozy-idUSTRE7A720120111108

Tessek.
  • ManoNegra
    Te mazochista vagy.
  • finizlik
    Csak itt az a gond hogy ez a kettő összefügg. És lehet húde jó ostoros a magyar nemzet ha az ország ÉLHETETLEN.
  • asgh
    Ha enm kérsz az állampolgárságból, akkor mégis csak az állammal és nem a nemzettel van bajod.
  • ManoNegra
    Ezt nem tudtam, köszi.
  • finizlik
    Akkor van ha más országnak már állampolgára vagy
  • ManoNegra
    Nem tudom van-e erre jogi lehetőség, mert eddig ilyen meg sem fordult a fejemben, de ha fel lehet venni az állampolgárságot, akkor talán "le is lehet adni". Az okmányirodában érdeklődhetsz.
  • finizlik
    Nem.

Ha az országom nem tudja biztosítani a nemzet megélését akkor NEM kérek az állampolgárságából.
  • asgh
    Tehát ha a nemzet nem biztosít megfelelő életszínvonalat a számodra, akkor nem kérsz belőle, akik pedig jó életszínvonalon élnek nem érdemlik meg, hogy a nemzethez tartozzanak? Akkor mégis ki tartozzon egy nemzethez?
  • finizlik
    Hatalmas dolog úgy vállalni a magyarságot hogy semmi köze a Mo-hoz.

Őgy hidd el én is lennék magyar.
  • ManoNegra
    lyaly súlyának.. :/
  • ManoNegra
    De mégis Milyen könyveket kellene olvasom?
  • asgh
    Szerintem kevered az állam és a nemzet fogalmát. Ugyanahhoz a nemzethez tartozó emberek élhetnek különböző államokban. Pl. sok magyar él az USA-ban meglehetősen magas életszínvonalon. Akkor nekik jó, hogy magyarok, másnak meg nem?
  • ManoNegra
    Európa szélesre tárta kapuit a magyar munkavállalók előtt. Mehetsz szerencsét próbálni, Isten hírével!

re #44 Képzeld el tudom hogy ellenezte, de ha nem 1 történelem könyvből tanulnád a történelmet (ahol minden ország saját szemszögéből van leírva minden), akkor tudnád hogy lett volna nem 1 más lehetőségünk is.

Nem ismerem a mai iskolai történelemkönyvek tartalmát, de amikor én tanultam, akkor nem foglalkoztak Trianonnal a sújának megfelelően, és az '56-os forradalmat is ellenforradalomként tanították. De mégis ilyen könyveket kellene olvasom? Yugoszlávot?

És tudod miért kaptak területet? Mert német anyanyelvűek. Ennek ez az egyszerű oka van. És remélem tudod hogy Németország miért maradt meg nagynak.. Vagyis remélem nem kell leírnom.

Nos, ha tényleg ez alapján dőlt volna el az országhatár sorsa, akkor talán nem rekedt volna ennyi magyar, határon túlra. Itt van egyébként egy térkép, ami az akkori etnikai arányokat jelzi. Egyébként az osztrákok egészen Kapuvárig akartak maguknak a területünkből...

Kérlek mond el, Németország miért maradt meg nagynak, hátha tanulok valamit.
  • finizlik
    Ahogy gondolod.

De mégis csak nemzeti kérdés ha a MI politikusaink rendelkeznek fogyatékossági diplomával és mi mégis leszarjuk. Mi szépen kussban élünk szarban mert nekünk jó, és nem teszünk ellene.

De furcsa mód vannak országok, amikben lehet élni hitel nélkül.. De fuurcsa..
  • asgh
    Valószínűleg a világ egyetlen nemzetét sem tekintenéd sajátodnak, mert a tisztességes megélhetés nem nemzet kérdése.
  • finizlik
    Én kérek elnézést hogy nem bírálhatom a "saját" nemzetem.
    Bár csak ne lenne a "saját" nemzetem. Hidd el, átadnám ezt a lehetőséget bárkinek a világon aki vágyik arra, hogy a magyar legyen a "saját" nemzete.

Nem akarok egy olyan nemzetet "sajátomnak" ahol nem lehet tisztességesen megélni.
  • Marko001
    Okoskodsz, leszólod a "saját" nemzetedet. Jobb is, ha befejezted...
  • finizlik
    Éreztem hogy nem kelett volna felhozni de teljesen mind1.

Képzeld el tudom hogy ellenezte, de ha nem 1 történelem könyvből tanulnád a történelmet (ahol minden ország saját szemszögéből van leírva minden), akkor tudnád hogy lett volna nem 1 más lehetőségünk is.

És tudod miért kaptak területet? Mert német anyanyelvűek. Ennek ez az egyszerű oka van. És remélem tudod hogy Németország miért maradt meg nagynak.. Vagyis remélem nem kell leírnom.

Én itt befejeztem.
  • ManoNegra
    Nem kellett volna a vesztes oldalra állnunk? Hallottál már az Osztrák-Magyar monarchiáról? Ha hallottál akkor tudhatod, hogy ez az ide álluk, vagy oda állunk nem egy kívánság műsor volt, és talán azt is tudhatnád, hogy Tisza István a legvégsőkig ellenezte a háborút! És arról mi a véleményed, hogy az osztrákok is kaptak területet tőlünk, holott ők is a vesztes oldalon álltak?

Ha ilyen alapvető dolgokat sem tudsz, akkor nincs értelme reagálom a többi "tévedésedre"...
  • finizlik
    Nem vagyunk rosszabbak?

Mégis mi ugatunk be az összes környező országnak aztán csak lesünk, hogy egész Európa utál minket. De persze tudom, köcsög Trianon meg minden.... Nem Trianon volt köcsög hanem nekünk nem kelett volna mindig a vesztes oldalra állnunk.

Régebben is nem tudom miért vettük fel ezt a szeretetvallást (kereszténység), csak nem azért mert mindenki utált?

A történelem ismétli önmagát. Akkor azért utáltak mert végig dugtuk meg fosztogattuk Európát most meg azért mert nagy a pofánk a semmire.
  • ManoNegra
    Esetleg csak a saját nevedben beszélj! Lehet hogy nem vagyunk jobbak mint más nemzet, de rosszabbak sem!
  • ManoNegra
    http://atv.hu/cikk/20111108_keresetlen_szavakkal_kritizalta_netanjahut_sarkozy_es_obama
  • harmi2009
    jüan-t kell venni előbb - utóbb az lesz tartalék valuta vagy már az is csak még nem vette észre senki.
  • nextman
    Bocs, Tetsuonak akartam irni.
    Szerintem logikusabb lenne, ha a hozzaszolasok alatt lennenek a valaszgombok.
  • finizlik
    ? :D
  • nextman
    Ejha, ennek az Obamas szorinak a forrasat linkeld mar be, meg sose hallottam rola.
  • mortep
    hogyan kell meghülyíteni az embereket c. videót láttuk
  • immovable
    :D Tök jó, csak azt nem értem, minek kellenek a rendőrök "szétszedni" őket. Hagynám hadd "egyék" meg egymást. Ezekért nem kár. :) Kihívni az őröket, az árusokat, ezek meg had öljék meg egymást. :D
  • Tetsuo
    Valahol halaeset is volt emiatt, de attol meg a videon lathato "shoppingolas" is remiszto.
  • Doktor Kotász
    A legkomolyabb ilyen eset a lengyelországi Mediamarkt nyitás volt. Plázában az első Mediamarkt óriási akciót hirdetett a nyitásra. Hát nem egy Electro Worldos sztori volt, ahol a parkolóban elférnek az emberek. A pláza épülete úgy megtelt, mint egy BL-döntőn a lelátó. Kinyíltak az ajtók, az emberek beözönlöttek, és egymás kezéből kapkodták ki a portékát. Komplett polcokat szedtek szét. Nem csak az árút, hanem a berendezést is. Ezalól nem volt kivétel a pénztárgép sem. Kajakra magukkal vitték. Fizetni sem lehetett már, így mindenki tele kézzel, fizetés nélkül távozott. Az áruházban nem maradt más, csak az, ami a raktárban volt, mert ami az eladótérben mozdítható volt, azt vagy elvitték, vagy összetörték a helyszínen. Vicces volt a fényképeken, hogy a kasszák is eltüntek. A bódé szétütve, a pénztárgép sehol, csak a bokáig érő írható CD-k széttaposott tengere.
  • Doktor Kotász
    Nagyjából. :-(
  • Tetsuo
    Magyarorszagon is rengeteg fogyaszto zombi van, mint sok helyen, a fejlett vilagban. Nincs ezen semmi meglepo. Az a meglepo, hogy meg vannak olyanok, akik nem azok.
  • Narxis
    Van benne igazság bár ennyire nem rohannék, sőt... na meg rossz ezt így látni is. Teljesen letaglózó a videó, főleg azoknak akik évek óta online vásárolnak.
  • finizlik
    De a magyar azt hiszi ő egy felsőbbrendű nép, és mindenki egy geci akinek több pénze van mint nekünk (kb mindenkinek európában és usa-ban).

Ez nem tűnt még fel? Az aki a legjobban fröcsög már 1 hete ott sátrazna a bolt előtt ha fele áron adnák a cuccot és lenne rá pénze is.
  • Doktor Kotász
    "Asszem erről beszéltem, az amerikai egy nagyon beteg emberfajta, azt mondom a lehető legkevesebb dolgot kéne átvenni tőlük, a távol-keletről miért nem lehet ilyen híreket hallani?"

10 éve az Electro World budaörsi megnyitóján ugyanez volt a helyzet. Ha ezért szarozod az amerikaiakat, akkor mi is egy fos nemzet vagyunk.
  • szabi0
    A nyugati civilizáció csúcsa.
    Az Amerikai álom.

üdv
    szabi
  • Tetsuo
    :) Ez nem orszagok kozott zajlik. Nem USA vs EU. Nem Nemetorszag vs Gorog stb.
    Ugyanazok iranyitjak az osszeset ebben az ovezetben.
    Inkabb cegek, bankrendszerek, befektetesi csoportok, konglomeratumok vitaja ez, akiknek minden emlitett orszagban van erdekeltseguk.
    Ok ugyanugy, ha nem jobban, profitalnak a kaoszbol, bedolesbol sot a haborubol, mint a fellendulesbol.
    A libiai felkeles is (sok penzugyi szakember szerint) a Goldman Sachs rahatasa miatt tortent.

Az Unio ilyen forman mukodeskeptelen. A letrehozoi ezt siman lattak elore, a munkaero vandorlasat is, meg a munka kihelyezeset azsiaba... a jelenlegi problemakat mar akkor lehetett sejteni, hogy bekovetkeznek.
    Az EP-ben lehet, hogy sok az idiota, de a hatterben hatalmas intelligenciaju penzugyi szakemberek keverik a szart gatlastalanul a hatalmas haszon remenyeben.

Obama is csak egy babu. Nem veletlenul mondta Sarkozynek, hogy O is, ki nem allhatja a hazug izraeli elnokot, de naponta targyalnia kell vele... a sajto elott pedig, Izrael a legjobb haver, soha nem mondana ki, hogy igenis a Palesztinoknak joga van az onrendelkezeshez! Pedig tudjak, hogy nagy kamu a sok megallapodas.
    Ez van, ilyen a vilag.