40
  • opeca
    #40
    Ja és persze Fallout Tactics...
  • opeca
    #39
    Nem feltétlenül jó a hosszú játék. A legnagyobb veszély az, hogy a felénél elunod mert nem tudja fenntartani az érdeklődést.

    De amit nem hagytam abba: Planescape Torment, Disciples II, Thief III csak hogy párat említsek..
  • a.carkey
    #38
    UFO sorozat
    Jagged Alliance sorozat
    Republic The Revolution
    Mafia
    Operation Flashpoint/ARMA sorozat
    A Paradox egyes játékai
    és talán pár fejezet a Total War sorozatból.
  • NeoExDeath
    #37
    Egyrészt, bocs de ez a cikk kritikán aluli. Éppen csak pár címet kiemelt a tengerből, amik a cikkírónak éppen eszébe jutottak úgy tűnik, ráadásul rendkívül egyoldalú, pl. JRPG-k és konzolosabb címek fel sem merülnek. Nem véletlen hogy mindenki irogatja mibe ölt bele többszáz órát.

    Másrészt meg ezeket a brutális óraszámokat nézegetve amiket itt egyesek írogatnak, nekem is hasonló gondolatom támadt mint egy előttem szólónak.
    Én magam szerintem kifejezetten sokat játszom, mégis lassan 12 hónapja van annak hogy elkezdtem egy JRPG-t (Persona 4), kb 80 órát játszottam vele eddig és még nem fejeztem be. Persze azért más gamek is voltak közben, de én már ezt is monumentálisnak érzem, a többszáz órás játékidők pedig tényleg brutálisak, nem tudom ennyi idő alatt hogy nem unnak rá egyesek :)
  • simron
    #36
    Nekem Fallout 3 az 5 DLC-vel együtt 159 óra volt, de akkor a főküldetést, az összes mellékküldetést és a nem jelölt "küldetések" (inkább feladatok) nagy részét megcsináltam. Fallout New Vegas a 4 DLC-vel együtt 147 óra, de itt pár nem jelölt küldetés kimaradt.
  • Khelben
    #35
    Én az idõ nagy részében egyszemélyes játékként játszom a World of Warcrafttal, de arra nem hogy 100 óra, de 100 nap is kevés.
  • atiwrc
    #34
    Ugylátszik vannak itt még akik emlékeznek a régi gamekre, a doomal csak haveroknál játszottam, de valahogy a duke nukem 3d után(ami az elsö gépemre felrakott első 3 játék közül a kedvencem volt), nem tudott annyira lekötni, hogy az én gépemre felrajam.
    A duke nukemben is közel 100 órát biztos eltöltöttem, de a végéig nem tudtam elérni...

    Másik game amivel iszonyatos sok idöt töltöttem az a grand prix2 volt, 2004ig, amig nem lett jobb gépem a p1esnél, szerintem több száz órát eltöltöttem(bár lehet már az rfactorba is lesz annyi óra...) 2001 nyarán 11 világbajnokságot toltam végig(igaz 25%-os futam hosszal), minden évhez külön csináltam csapat felállásokat, ide oda rakosgattam a pilotákat, hu de jó lenne elöszedni azokat a carseteket megnézni az én általam felvázolt 2012es csapatfelállás hogy nézett ki:D
    Az rémlik hogy voltak akiket olyan kocsiba ültettem ahova később tényleg oda szerződött, ferrariba massa alonso, raikkonen, a jaguárba webber meg coulthard(ugyebár a redbull a jaguárt vette meg.), mclarenbe button, stb. :)
  • Szefmester
    #33
    Mondták is régebben hogy "Ha nem tudtad lerajzolni fejből a baldurs gate, icewind dale, planescape torment, wizardry 7, eye of the beholder karakteralkotó képernyőjét, akkor te nem is játszottál vele igazán!"

    Emlékszem a BG1ben mire megcsináltam az ideális csapatot elszöszmötöltem kb 7-8 órát. És akkor még elég felületesen néztem a dobások értékeit, pl az összeget szinte soha nem számoltam csak becsültem.. :D És mire a harcosnak kijött egy 18/00 erő, és a többi értéke is magas tudott lenni... jóóó sok dobás kellett! :)

    A fallout3-ban jelenleg benne van 20 órám és a főküldetés második megállóját még nem csináltam meg. :) Azaz nincs meg még a rádiótorony... Mit tippelsz mennyi lesz a vége majd?
  • stargatelost
    #32
    Just Cause 2-t én 73 és fél óra alatt vittem ki 98%-osra :D
  • orkaman
    #31
    MMO
    ezrekben mérhető óraszám, de egy sima "mindent láttam mindent öltem ne tovább" végigjátszás is többnyire minimum 500, és még akkor nem beszéltünk a menet közbeni új verziókról.

    ja némely RPG (nem MMO) karakter generálására is rá lehetne fogni hogy 100 óra, pedig még nem is kezdtél el játszani. :)
  • Molnibalage
    #30
    Ennyi erővel a repszimek végtelen életűek, még multi nélkül is. Főleg, ha van dinamikus hadjárat...
  • nkmedve
    #29
    Én nem tudom hogy jönnek ki ilyen értékek Fallout 3-nál, nálam 40 órát ir a Steam és komolyan nem találok már benne semmi érdekeset amit csinálni tudnék. Ebben a 40 órában benne van a főküldetés, csomó mellékküldetés, összes DLC végigjátszása (Point Lookout-ban lenne még néhány óra), csomó település felkutatása. A karakterem már rég 30-as.

    Oblivionban is hasonló számú óra van de ott eddig csak a főküldetés, néhány mellékküldetés és a Knights of the Nine DLC végigjátszása volt meg (Shivering Isle-t el se kezdtem még).

    Nekem Fallout 3 sokkal rövidebbnek tűnik mint Oblivion. Utóbbiban reálisnak tartok 100 fölötti játékórát.
  • kozik
    #28
    Tudom, hogy apam fulet, de erre a legnagyobb joindulattal is csak azt tudom mondani, hogy get a life. Tenyleg nem tamadasnak szanom, de ez nekem felfoghatatlanul sok.
  • IMYke2.0.0.0
    #27
    Multi nem játszik... :)
    Quake 3-ban közel 5 év alatt több ezer órám volt.
    Az utóbbi időkből pedig a Battlefield: Bad Company 2 [ez megy csak ezen a hulladék géppel, nettel] 565 óra 27 perc - 2011. június 28-tól játszom neten...
  • RoyalPredator
    #26
    Fallout 3: 578 óra, jelenleg.
    Modok és modolás elszórakoztatnak =)
  • Wittgen
    #25
    Nem tudom, de én ezekbe a progikba beletoltam 100+ játékórát/db: UFO 1-2, EoB, Betrayal at Kondor, Heroes of MM 1,2,4,5,6, Fallout 1-2, Jagged Alliance, meg egy csomó más.

    Egyetlen 1000+os az a Heroes of MM 3 (inkább a sok kieg. kampány miatt), amit még mindig tolok :) Az alapküldetések sem voltak rövidek :).

    FPS-ből viszont a Doom 1-2 volt számomra hosszú annak idején a 90-es években.

    Viszont számomra a HoMM és Fallout típusú játékok viszik a prímet, mert a leghosszabb játékélményt ezek nyújtják nekem.
  • Sir Charles
    #24
    Hát én szerintem az Oblivion alapjátékot eléggé végig vittem.
    Amikor már nem volt mit csinálnom (vége volt a főszálnak, bezártam az összes kaput stb.) akkor netről letöltöttem egy küldetéslistát(a legbővebbet amit találtam) és a hiányzó mellék küldiket is végig toltam. Persze biztos maradt ki valami, de amikor már mindenkit gond nélkül legépelek, meg az összes városban fullosak a megvásárolható házak és csak azzal szórakoztam, hogy egy város teljes lakosságát ki tudom-e nyírni, az szerintem eléggé "végigjátszást" jelent.
  • Kalman11
    #23
    Deus Ex első része is szerepelhetne
  • Ender Wiggin #22
    Call of Duty: Modern Warfare...ez hosszú cím. Ellenben rövid játék. :-)
  • PAtr0n
    #21
    Többek között a Dragon Age első része is kimaradt a listából. Én "csak" cirka 160 órát öltem bele. De lehetne a felsorolást még bőven bővíteni...
  • sanyicks
    #20
    obliviont és falloutot szerintem nem lehet "végigvinni" max a fő küldetéseket. Mellékküldetésekből dungeonokból annyi van mint a szar, több száz óra sem elég rá.
    San andreas ehhez képest rövid, azt egy hónap alatt lazán játszva el lehet vinni 100%-ra.
    Amúgy a leghosszabb játék nekem az operation flashpoint multi volt, simán 2500+ óra :)
  • Chipii
    #19
    Witcher is 100 óra körül volt, BG-t meg már említették:)
  • zola2000
    #18
    A Disgaea sorozattal szoktak jópáran sokszázórás mentésekkel villogni a youtubeon...
  • finizlik
    #17
    Captive !

    Most fejeztem be a minap :P
  • Tinman #16
    Lost Odyssey-be valami 120 órát öltem és még csak ki sem maxoltam teljesen...
  • Tinman #15
    Szavazást nem értem, a lista felét letoltam, mégis csak egyet tudok kipipálni :-/

    A másik pedig, hogy nálamnál kivesézősebben senki nem játszotta a Fallout 3-at az tuti, de az 5. db DLC-vel lett 125 óra körül vagyis DLC-k nélkül 100 óra alatt volt a gametime.

    A San Andreas-t szintén kimaxoltam, de nem, hogy száz óra, de jó ha 60 óra megvolt.

    Oblivion viszont jogos, az kivesézős tempóban egy laza 130-150 óra...
  • gulyasandras
    #14
    Fate: Gates of Dawn (eszetlenül hosszú)

    Ultima VII, Betrayal at Krondor, Eye of the Beholder (az utolsó kettőre legalábbis így emlékszem)
  • Higinos
    #13
    +1 Final Fantasy 8
    225 órát toltam bele, kimaxolva minden. Egyedül Omega Weapon-t nem tudtam a végén megölni, azt leszámítva maxolva a játék.
  • Szefmester
    #12
    Én így hirtelen a Final Fantasy 7-8-9re emlékszem.. egyiket sem maxoltam ki 100%ra de a közelében voltam, és így is "csak" 116/130/96 órát tettem bele.. az FF12-t még nem fejeztem be (kb féltávon lehetek) a huntokat még nem is nagyon csináltam de már 43 óránál tartok.
    De ha a Baldur's Gate-ekett egyszerre viszi végig az ember ugyanazzal a csapattal az is elég monstre. Vagy az ősidőkből a Wizardry 7-8. Emlékszem a fallout 1-2 is nagyon sokáig tartott, vagy Az UFO sorozat. Főleg easyn ahol alig jönnek az idegenek és így alig van fejlődési lehetőség. Vicces paradoxon tudom de a legnehezebb fokozat volt a legkönnyebb a végigjátszás szempontjából. Easyn majd két hétig játszottam vele minden anp sok órát, míg superhuman fokozaton mentés nélkül (nem volt memkártya ps1hez) 23óra 56perc alatt játszottuk végig egy haverral ketten poénkodva, harconként csak 3-3 karaktert irányítva... ha pedig egy meghalt jött a következő újonc. :D
    Ha pedig azt vesszük hogy az MMO-knak nincs vége mert mindíg van némi extra insta vagy tápolási lehetőség, a fő küldetéssorozatot ott sem lehet egy két nap alatt lenyomni.
  • IMYke2.0.0.0
    #11
    Így van - csak az első rész RENDES végigjátszása több mint 300 óra. Ehhez csapódik annak küldetéslemeze.

    A második rész is gigantikus játékidőt ad, és a küldetéslemeze megfejeli.

    A Baldur's Gate-ek mellett ott van szorosan a Neverwinter Nights és az Icewind Dale-sorozat is.
  • Molnibalage
    #10
    Teljes Baldur's Gate széria. Hajrá.

    Egyébként meg kicsit hülye a cikk, mert Sim City és egyéb játékoknak nincs vége. A Falcon 4.0 akármelyik leszármazottjában időgyorsítás nélkül 3 alap hadjárat végigjátszása alsó hangon 10-14 nap. Bőven 200 óra felett.

    Én minden X órára taksált RPG-t minimum 3-szor annyi idő alatt toltam végig. Ergo, az egész cikk nem túl szerencsés, mert játékoks stílusától is függ. Nem kicsit, nagyon...
  • vk90
    #9
    A San Andreas a legjobb a sorotaban? Hát szerintem nem, attól még nem a legjobb, mert sokmindent lehet benne csinálni, sok jármű, nagy terület van benne. Vice City a legjobb szerintem.
  • Evoluti0N
    #8
    Milyen értelmes, h csak egyet lehet bejelölni a szavazásnál...
  • anubys1984
    #7
    Azt honnan vette a cikkíró, hogy a San Andreasból adták el a legkevesebbet? Pont ellenkezőleg, a mai napig a sorozat legkelendőbb darabja...
  • bertino
    #6
    mafia is elferne a listan sztem.
  • svhs
    #5
    Csalóka egy szavazás...(Igen csak egyet lehet megjelölni...)
  • hdo
    #4
    Azért az az Oblivion jó lesz 300 órának is. 113 órát játszottam a legutóbbi Oblivion karakteremmel úgy, hogy talán a negyedik főküldetésnél tartok, csak 2 házam van, és se céh, se máguskollégium közelében nem jártam stb.
  • mrzed001
    #3
    Rajtam kívül talán csak Chuck Norris vitte végig az Elite-ot C64-en ... igaz ő lehet hogy kétszer
  • Lokker
    #2
    Akkor írj már le nekem 5 címe légyszíves, mert mostanában nincs mivel elütnöm az időt.
  • SpecterMATWRZ
    #1
    "The Elder Scrolls IV: Oblivion, mely egyébként minden idők egyik leghosszabb játékidejét"

    Hát azért jó pár olyan JPRG-t tudok amivel 120-150 órákat vagy többet töltöttem első végigjátszásnál.